Bästa cykelpumpen - Bäst i test 2022 - Köpguide

Det är lätt att ta en cykelpump för givet. Men skillnaden mellan en bra och en dålig pump kan vara skillnaden mellan en välfungerande cykel och ett enormt problem. Här är några av årets bästa pumpar som täcker de flesta behov.

En cykelpump är i grund och botten en luftkompressor som drivs manuellt eller med hjälp av batteri eller särskild luftpatron. Vad som särskiljer dem från andra pumpar är att de dels är ganska smidiga, men även är utrustade med ventiler och adaptrar som passar de flesta cykelventiler.

Att ha en ändamålsenlig och bra pump gör det enkelt att säkerställa rätt lufttryck, vilket är ett måste om man vill att däcket ska hålla så länge som möjligt. Särskilt i samband med långtidsförvaring av cykeln, eller intensiv användning. Men vilken pump som är rätt val kommer att bero väldigt mycket på dina egna förutsättningar.

Här är cykelpumparna som vi kom fram till verkligen höll måttet.

Så hittar du bästa Cykelpump

Viktigt att tänka på vid köp av cykelpump

Det kan ofta verka som att första bästa cykelpump är ett fullgott val. Men även om det kanske stämmer att de flesta pumpar kan förse ett däck med luft, så är det inte säkert att alla pumpar är vare sig skonsamma mot dig eller mot cykeln.

Här är en köpguide som hjälper dig på vägen till ett bättre val av pump.

Kapacitet

Att kunna fylla däcken med rätt mängd luft är väldigt viktigt för att man ska säkerställa bra väghållning och skydd. Därför är det en bra idé att välja en pump som har ganska väl tilltagen kapacitet. Om du cyklar för träning eller i svår terräng bör du definitivt välja en cykelpump med tryckmätare.

Precision

Ibland kan minsta lilla variation i tryck göra enorm skillnad. Därför är det en bra idé att säkerställa att pumpen har tillräckligt hög precision för att du ska ha full kontroll över lufttrycket. Precision handlar både om pumpens utförande, och en eventuell tryckmätarens noggrannhet.

Tryckmätare

De flesta moderna cykelpumpar är numera utrustade med en tryckmätare. Men det betyder inte nödvändigtvis att alla tryckmätare är rättvisande. Är detta särskilt viktigt för dig bör du kontrollera att mätaren är testad och certifierad, men även att den har de tryckgraderingar som du föredrar. De flesta anger turligt både bar, kpa och psi. 

Stabilitet

Ofta känner man rakt av huruvida en pump håller hög nivå. Men vid distanshandel är det knappast möjligt att känna på pumpen i förväg. Lägg därför lite extra fokus på huruvida pumpen har ett stabilt utförande.

Känsla och utförande

Pumpens känsla är i många fall viktigt för att man ska kunna använda den på planerat sätt. En fotpump är knappast optimal att ha med sig på cykelturen, medan en minipump kommer att vara mer ansträngande att använda. Många väljer batteridrivna pumpar som en sorts kompromiss. Men ta en särskild titt på pumpens utförande.

Kostnad

Precis som med allt annat finns det pumpar i samtliga prisklasser. Men det är sällan en bra idé att betala mer än nödvändigt. Kontrollera huruvida de dyrare pumparna verkligen skapar mervärde, och fokusera på de funktioner som är mest väsentliga för just dig.

Våra 5 bästa cykelpumpar (oktober 2022)

 1. Bäst i test cykelpump: Riverside Fotpump 500
 2. Bästa batteridrivna cykelpump: Luxorparts Laddbar luftpump
 3. Bästa cykelpumpen för hand: Riverside handpump
 4. Bästa lilla cykelpumpen: Cykelpump i miniformat
 5. Bästa cykelpumpen för fot: Riverside Fotpump 520

1. Riverside Fotpump 500 - Bäst i test cykelpump

Fotpump 500
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Köp nu
köp
på Decathlon
Sammanfattning: Stabil och prisvärd pump med bra styrka och en integrerad tryckmätare.
Styrka (bar)
8 bar
Styrka (psi)
116 psi
Längd
61 cm
Vikt
752 g

Vi utsåg Riverside Forpump 500 till "bäst i test". En upprätt cykelpump med bra maxtryck och kvalitativa ventil- och slangfästen. Väl lämpad för att pumpa såväl cyklar som annat. Med tydlig tryckmätare är det lätt att se hur mycket luft som finns i däcket. Perfekt som standardpump för förrådet eller garaget.

Fördelar
 • Väldigt stabil
 • Rättvisande tryckmätare
 • Lämplig för alla sorters cyklar
Nackdelar
 • Något otymplig

Från Decathlon kommer här en på många sätt traditionell fotpump som har uppdateras med modern funktionalitet. Med väl tilltagen kapacitet och integrerad stöd för både Presta och Schrader hanterar den de flesta cyklar och tryckbehov. Det märks tydligt att den är tillverkad för att faktiskt användas, vilket tyvärr inte alltid är en självklarhet.

På pumpen sätter även en tryckmätare som visar tryck utifrån BAR och PSI. Den är väldigt rättvisande och ger rätt tryck även när det dubbelkollas med dyrare mätinstrument. En särskilt smart funktion är det roterbara höljet med pil som gör att man kan sätta ett riktvärde för att enklare ni rätt tryck.

Som fotpump finns det egentligen inget att klaga på. Men du bör vara medveten om att denna sorts pumpar är stora, och på många sätt otympliga. De är knappast något man tar med sig på cykelturen. För dig som kommer ihåg att pumpa innan du ger dig iväg så är de däremot ett optimalt val.

Var kan jag köpa produkten?

2. Luxorparts Laddbar luftpump - Bästa batteridrivna cykelpump

Luxorparts Laddbar luftpump
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Köp nu
köp
på Kjell
Sammanfattning: Automatisk laddbar pump i miniformat.
Styrka (bar)
10 bar
Styrka (psi)
145 psi
Längd
25 cm
Vikt
1419 g

Luxorparts Laddbar luftpump utnämndes till "bästa batteridrivna cykelpumpen". En effektiv batteridriven pump som gör det möjligt att pumpa även de mest krävande sakerna. Som cykelpump är den väldigt snabb och den inbyggda sensorn gör att man direkt får rätt tryck. Ett måste om du har precisionsdäck.

Fördelar
 • Automatisk trycknivå
 • Fungerar även bra för bilen
 • Drivs via uppladdningsbart batteri
Nackdelar
 • Ganska lång laddtid
 • Kan behöva kompletteras med ventiler

Det går knappast att överträffa smidigheten hos Luxorparts laddningsbara luftpump. Med automatisk trycksensor kan den konfigureras att sluta pumpa när ett visst tryck har uppnåtts. I kombination med en förvånansvärt stark inbyggd kompressor går den att använda för allt ifrån cykeln till bilen och badleksaker.

Även om laddningstiden är ganska lång kring tre timmar så håller batteriet till ett ganska stort antal pumpar. Eftersom det medföljer två batterieliminatorer, för 230v och 12v, går den att ladda både i hemmet och i bilen. Den kan även drivas direkt via en strömkälla. Något tråkigt är att det inte medföljer ett fullgott utbud av ventiler. Vill du pumpa mer än bara bilar och bollar så kan du därför behöva köpa till ett ventilset.

På det stora hela ett väldigt smidigt alternativ som ger rätt tryck utan ansträngning.

Var kan jag köpa produkten?

3. Riverside handpump - Bästa cykelpumpen för hand

Handpump hybridcykel svart
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Köp nu
köp
på Decathlon
Sammanfattning: Förvånansvärt användbarhet och genomtänkt resrervpump.
Styrka (bar)
6 bar
Styrka (psi)
87 psi
Längd
30 cm
Vikt
202 g

Som "bästa cykelpumpen för hand" blev lättanvända Riverside handpump en testfavorit. En prisvärd och klassisk pump som är enkel att ha med sig under färd. Lever definitivt upp till idén att den bästa pumpen är den som man har tillgänglig. Det vridbara pumphuvudet ger bra åtkomlighet. Plus i kanten för robust hölje.

Fördelar
 • Pålitlig med inbyggda ventiler.
 • Klassisk.
 • Lock-Unlock-system
Nackdelar
 • Ingen tryckmätare.
 • Blir ganska jobbig att använda efter ett tag

En väldigt smidig pump att ha med sig på cykelturen. Har du någonsin oroat dig för dåligt lufttryck eller smygpunktering så är det här en räddare i nöden. Den låga vikten och nätta utförandet gör den enkel att montera på cykeln för oväntade behov. Något som vi verkligen gillade var att den har olika inbyggda ventiler vid vardera sida. Det betyder att man bara behöver vända på pumpen beroende på huruvida det gäller Presta eller Schrader. I kombination med ett flexibelt pumphuvud är åtkomligheten och användbarheten definitivt hög.

Då detta är en smidig extrapump bör du inte förvänta dig den funktionalitet som finns hos dyrare alternativ. Främst innebär det att den saknar tryckmätare. Men om du planerar att använda den som reservpump för oväntade tillfällen spelar det egentligen ingen roll.

Var kan jag köpa produkten?

4. Cykelpump i miniformat - Bästa lilla cykelpumpen

Cykelpump i miniformat
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Köp nu
köp
på Kjell
Sammanfattning: Minipump med cykelfäste som klarar samtliga ventiler.
Styrka (bar)
6 bar
Styrka (psi)
87 psi
Längd
28 cm
Vikt
192 g

Otroligt smidiga Cykelpump i miniformat var enligt panelen den "bästa lilla cykelpumpen". Den kanske i särklass minsta pumpen i vårt test. Trots detta ger den bra tryck och har ett luftflöde som gör att det går förvånansvärt snabbt att pumpa. Bonuspoäng för att det medföljande fästet är lättmonterat och pålitligt.

Fördelar
 • Enkel att fästa på cykeln
 • Lite och smidig
 • Levereras tillsammans med en hållare
Nackdelar
 • Funkar bäst för att pumpa i lite extraluft i däcken

Detta är den givna pumpen för dig som alltid vill ha en pump tillgänglig på cykelturen. Den är särskilt konstruerad för att fästas på ramen, och då den klarar ventiler av typerna Schrader, Dunlop och Presta kommer den även att fungera på samtliga cyklar.

Vi kan på rak arm säga att vi är tveksamma över huruvida den skulle överleva daglig eller allt för regelbundet användande. Men som extrapump på cykelturen är den definitivt ett bra val. Med väl tilltagen kapacitet och praktiskt utförande är den lätt att rekommendera. Priset är även så långt att man egentligen inte har något att förlora.

Var kan jag köpa produkten?

5. Riverside Fotpump 520 - Bästa cykelpumpen för fot

Fotpump 520
Betyg 3,9/5
Betyg 3,9/5
Köp nu
köp
på Decathlon
Sammanfattning: Robust och bekväm fotpump för snabb däckpumpning.
Styrka (bar)
6 bar
Styrka (psi)
87 psi
Längd
19 cm
Vikt
617 g

Som den "bästa cykelpumpen för fot" utsågs Riverside Fotpump 520. En modern klassiker för dig som vill ha högsta möjliga luftflöde till minsta möjliga ansträngning. Med låg profil är den avsevärt mycket mer stabil än många andra fotpumpar och är även lätt att förvara.

Fördelar
 • Känns riktigt robust
 • Bra precision
 • Tryckmätare med nålvisare som visar tillförlitligt resultat
Nackdelar
 • Svårt att se trycknivån medan man pumpar

Detta var testets allra snabbaste pump som levererade ett fullpumpat däck på nolltid. En innovativ fotpump som är förvånansvärt smidig samtidigt som den levererar riktigt stora mängder luft. Med lång slang och inbyggt stöd för Schrader och Presta passar den de flesta cyklar. Vid behov kan den även kompletteras med extraventiler.

Tryckmätaren är däremot ganska svårläst och man måste sluta pumpa och huka sig för att kunna kontrollera lufttrycket. Därför är det ganska krångligt att få ett exakt tryck. Detta vägs däremot upp av att den är oerhört ergonomisk och skonsam för kroppen.

 

Var kan jag köpa produkten?
Så valde vi ut de bästa cykelpumparna

Så gjorde vi testet

En av fördelarna med att testa just cykelpumpar är ett de sällan är särskilt subjektiva. Endera gör de vad de ska, eller så fungerar de inte särskilt bra. Därför valde vi att sätta funktionalitet i främsta rummet.

 • Styrka: Vilket lufttryck klarade den?
 • Precision: Hur enkelt var det att nå önskat lufttryck?
 • Tryckmätare: Hade pumpen tryckmätare? Var den rättvisande?
 • Stabilitet: Kändes den robust?
 • Användningsområde: Portabilitet eller pumpning på plats?
 • Allmän känsla: Kändes pumpen förtroendeingivande?
 • Kostnad: Var den värd sitt pris?

Testet utfördes av en blandning personer med olika erfarenheter av cykling. För att testet skulle bli rättvisande säkerställde vi att panelen bestod av personer med såväl intresse av tävlingscykling som de vars cykelintresse inte sträcker sig bortom cykeln som vardagligt transportmedel.

Vanliga frågor om bästa cykelpumpen

FAQ: Vanliga frågor om cykelpumpar

Vi har samlat de frågor som ofta äter återkommande gällande cykelpumpar. Vi hoppas att svaren ska göra det enklare för dig att välja en pump som lever upp till just dina förväntningar.
Vilken cykelpump är bäst?

FOTPUMP5 500 är en lika kraftfull som smidig pump. Den integrerade tryckmätaren gör det enkelt att ordna rätt tryck utifrån cykeltyp och personvikt. Stabil, funktionell och väldigt precis.

Vad är skillnaden mellan olika cykelpumpar?

Olika cykelpumpar skiljer sig åt på många olika sätt. Kanske mest påtagligt när det kommer till huruvida de faktiskt klarar av att leverera rätt lufttryck. Vill man vara säker är det en bra idé att välja en pump med tryckmätare.

Vilken sorts pump bör man välja?

Att handpumpar kan bli jobbiga att använda är ett av livets faktum. Samtidigt är de oerhört smidiga och kan ofta monteras på cykeln. Fotpumpar är något utav ett mellanting mellan handpumpar och batteridrivna. Vilken man bör välja handlar om egna preferenser.

Hur länge brukar cykelpumpar hålla?

Hållbarheten hos pumparna har traditionellt sett varierat stort mellan olika modeller. Turligt nog håller de flesta numera ganska hög kvalitet i detta hänseende. Tålig plast eller aluminiumhölje är på många sätt standard.

Jämför cykelpumpar

Cykelpump Styrka (bar) Styrka (psi) Längd Vikt Totalbetyg Pris
Fotpump 500 8 bar 116 psi 61 cm 752 g Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
249 kr
Luxorparts Laddbar luftpump 10 bar 145 psi 25 cm 1419 g Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
599 kr
Handpump hybridcykel svart 6 bar 87 psi 30 cm 202 g Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
129 kr
Cykelpump i miniformat 6 bar 87 psi 28 cm 192 g Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
99 kr
Fotpump 520 6 bar 87 psi 19 cm 617 g Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
249 kr

Testvinnare - Bästa cykelpumpen

 • Riverside Fotpump 500 - Bäst i test cykelpump
 • Luxorparts Laddbar luftpump - Bästa batteridrivna cykelpump
 • Riverside handpump - Bästa cykelpumpen för hand
 • Cykelpump i miniformat - Bästa lilla cykelpumpen
 • Riverside Fotpump 520 - Bästa cykelpumpen för fot
Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Senast uppdaterad: 29 september 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Johan Karlsson
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
1 röster, Genomsnitt: 4 / 5