Bäst i test: Bästa värmestrumporna 2022

Med rätt värmestrumpor kommer du aldrig mer frysa om fötterna. Vi testar flera passande alternativ med lång batteritid och hög komfort.
johan karlsson
Skriven av Johan Karlsson
Uppdaterad maj 2022

Nu när vi går mot mörkare tider med stormsteg vill du säkert hålla fötterna varma. Ett par ordentliga värmestrumpor gör susen om du vill fortsätta vara lika aktiv utomhus på vintern som på sommarhalvåret.

För din skull har vi därför testat ett 30-tal olika par värmestrumpor och valt ut de bästa i fem olika kategorier. Bäst överlag blev Sidas Pro-S Heat Set Mv som är skön att ha på sig, har lång batteritid samt är enkelt att tvätta. Den ger såklart också väldigt bra värme med tre olika nivåer att välja på.

Testvinnare - Bästa värmestrumporna

 1. Bäst i test värmestrumpor: Sidas Pro-S Heat Set Mv
 2. Bästa premium värmestrumpor: Therm-ic Powersock Set Heat Uni + S-Pack 1200 V2
 3. Bästa billiga värmestrumporna: Lenz Heat Sock 5.0 Toe Cap Slimfit
 4. Bästa batterifria värmestrumporna: Darn Tough W's Hunter Boot
 5. Bästa värmestrumpor enligt kundbetygen: Hotronic Heat Socks
 1. Bäst i test värmestrumpor: Sidas Pro-S Heat Set Mv

  9,7/10
  Sockor i 34% merinoull och hela 16 timmars batteritid.
  Sidas Pro-S Heat Set Mv
  Bäst i test
  Batteritid
  16 tim
  Maskintvätt
  30°
  Värmenivåer
  3 st
  Storlekar
  35 - 49
  Till Butik
  1695 kr
  Fördelar
  • Längsta batteritiden i testet
  • Avtagbart batteri och hållare
  • Tvättas som en vanlig strumpa
  Nackdelar
  • Dyrast
  • Finns bara i en färg

  De här värmestrumporna från Sidas togs fram särskilt för skidåkare som blir kalla om fötterna efter långa dagar i backen. Värmestrumporna har testats i skidpjäxor för att se till att ingenting kommer i vägen. Det medföljande batteripaketet är lagom litet och diskret, men ändå såpass kraftfullt att det håller dina fötter varma i hela 16 timmar. Du kan dessutom anpassa värmen i strumporna ut efter 3 olika inbyggda nivåer. Den här strumpan kan du anpassa till alla väder. Förutom de praktiska inställningar för värmen, är den även vattenavvisande. Du behöver inte ens begränsa dig till att använda strumporna för friluftsliv, det går också alldeles utmärkt att ha på sig för att hålla värmen om fötterna framför brasan i fjällstugan.

  Läs mer
 2. Bästa premium värmestrumpor: Therm-ic Powersock Set Heat Uni + S-Pack 1200 V2

  9,5/10
  Sockor i polyamid och akryl med flertalet värmepunkter som sprider värmen över hela foten.
  Therm-ic Powersock Set Heat Uni + S-Pack 1200 V2
  Batteritid
  14 tim
  Maskintvätt
  30°
  Värmenivåer
  3 st
  Storlekar
  35 - 38
  Till Butik
  2499 kr
  Fördelar
  • S-pack 1200-batterierna medföljer vid köp.
  • Mycket bekväm passform i skidpjäxor.
  Nackdelar
  • Dålig värme utan skor
  • Förlorar lite stretch efter maskintvätt.

  Det är inte för intet som vi valde skidstrumporna från Therm-ic till den bästa premium-produkten i vårt test. Värmepunkterna i strumporna är i princip osynliga och känns inte alls när du har de på dig. Strumporna är kombinerade med både batteridrivna värmepunkter och isolerande material. Det gör att den elektriska delen av värmen inte behöver vara så stark, eftersom strumporna även består av en blandning av fem olika värmeisolerande material. Trots att alla dessa material är syntetiska, och inte nämnvärt värmeisolerande var för sig, bildar de en oslagbar formula för att isolera dina fötter från kylan.

  Läs mer
 3. Bästa billiga värmestrumporna: Lenz Heat Sock 5.0 Toe Cap Slimfit

  9,3/10
  Ergonomiskt stickade sockor delvis i merinoull som kan maskintvättas i upp till 30 grader.
  Lenz Heat Sock 5.0 Toe Cap Slimfit
  Batteritid
  14 tim
  Maskintvätt
  30°
  Värmenivåer
  3 st
  Storlekar
  35 - 47
  Till Butik
  995 kr
  Fördelar
  • Ergonomiskt stickade
  • Praktiska tryck-knappar för batteripaketet
  • Billiga om du använder flera Lenz-produkter
  Nackdelar
  • Batterier medföljer ej

  Från premium till budget, men med samma höga kvalitetsstandard. Värmestrumporna från Lenz består av merinoull och silke, vilket gör att de håller värmen bra med eller utan batterier. Känner du ändå att du skulle behöva det lilla extra kan du köpa till en batterihållare. Strumporna är så pass smidigt utformade att du inte ens märker av batterierna eller värmeslingorna. Eftersom just det här paret säljs var för sig, med accessoarer tillgängliga, går det att få ner priset en hel del. Till exempel kan du köpa flera par strumpor som alla kan dela på samma lösa batteri.

  Läs mer
 4. Bästa batterifria värmestrumporna: Darn Tough W's Hunter Boot

  9,3/10
  Värmestrumpa som tack vare materialet i merinoull håller kylan på avstånd.
  Darn Tough Men's Hunter Boot Sock Cushion
  Batteritid
  N/A
  Maskintvätt
  40°
  Värmenivåer
  0 st
  Storlekar
  41-45
  Till Butik
  320 kr
  Fördelar
  • Bra pris
  • Naturligt antibakteriell
  • Håller dålig lukt borta
  Nackdelar
  • Håller inte värmen lika bra som de med batteri

  Men's Hunter Boot Sock Cushion är en särskilt robust strumpa från välkända Darn Tough. Genom att kombinera merinoull med nylon och elastan så får man de gynnsamma och naturligt renande egenskaper från ull samtidigt som strumpan blir bekväm och flexibel.

  Det här är en strumpa som är särskilt framtagen för att hålla dig varm under långa promenader. Strumpans tjocklek gör även att den är oerhört slittålig och kommer enligt tillverkaren att hålla en livstid.

  Vill du ha ett pålitligt alternativ att ha på fötterna när du trär på  kängorna så kommer du knappast att bli besviken.

  Läs mer
 5. Bästa värmestrumpor enligt kundbetygen: Hotronic Heat Socks

  9,1/10
  Värmestrumpa helt i merinoull som ger en skön värmespridning och komfort.
  Hotronic Heat Socks
  Batteritid
  14 tim
  Maskintvätt
  30°
  Värmenivåer
  4 st
  Storlekar
  42
  Till Butik
  899 kr
  Fördelar
  • Fuktavstötande
  • Finns tillgängliga i flera olika färger och mönster
  Nackdelar
  • Sitter åt lite väl mycket runt foten.

  Ett par riktigt snygga strumpor av märket Hotronic. Det pyttelilla batteripaketet får plats längs fram på strumpan utan att störa dina rörelser. Trots att värmen utsöndras nära tårna så sprider det sig snabbt till hela foten. Värmeslingorna löper på både ovan- och undersidan av strumporna. Förutom det diskreta batteriet kommer värmen i strumporna av merinoull samt av att de är utformade för kompression. Det gör att strumporna håller tätt, och sysslar du med idrott ger strumporna ett extra stöd åt ömma muskler dina ben och fötter.

  Läs mer
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa värmestrumporna

Köpguide: Så hittar du bästa värmestrumporna

Värmestrumpor är strumpor med inbyggda, batteridrivna värmeslingor. Tanken är att du ska kunna vara ute i is och snö under många timmar utan att bli nedfrusen.

 • Batterier eller laddare

  Det som gör just värmestrumpor så speciella är att de håller sig varma med hjälp av sina inbyggda värmeslingor eller noder. Hur dessa är drivna skiljer sig åt mellan olika modeller. En del har ett medföljande batteripaket, andra måste du själv köpa till. Ytterligare några är försedda med en batteriport och en laddare, så att du slipper byta batteri.
 • Komfort

  Kanske den viktigaste punkten på den här listan, att strumporna sitter bekvämt om fötterna och inte kommer i vägen. Tyvärr kan vi ju sällan få prova strumpor innan köpet. Därför får du förlita dig på kundrecensioner, och inte minst undersökningar som den här.
 • Material

  De allra flesta sorters värmestrumpor som finns ute på marknaden just nu är tillverkade av en blandning av syntetiska material. Det kan vara till exempel polyester eller något stretchigt material. Satsa gärna på ett par strumpor som innehåller åtminstone en del naturmaterial, som ull. Det kommer att hålla dina fötter varma länge.
 • Säkerhet

  Här gäller det att vara försiktig. Var noga med att välja en seriös återförsäljare när du nu tänker köpa på dig ett par värmestrumpor. De drivs, som du säkert förstår, av elektroniska delar som leder antingen ström eller värme. Med detta tillkommer det självklart risker om tillverkningen inte gått till på rätt sätt. Alla värmestrumpor ska vara säkerhetstestade enligt standarden för både EU och Sverige.
Så valde vi ut de bästa värmestrumporna

Hur vi utsåg bästa värmestrumporna

Värmestrumpor finns i många olika storlekar, färger och utföranden. De finns med inbyggda batterier, separata batteripack och helt utan batteri. Även längd, tjocklek och material varierar. För att göra det lättare för dig att hitta det bästa paret för just dig har vi här valt att gruppera in produkter i fem kategorier och utse en vinnare i varje.

Vi började med att beställa hem ett 20-tal värmestrumpor från olika tillverkare som utmärkt sig lite extra när det kommer till popularitet, material, pris och omdömen från tidigare kunder. De har sedan testats grundligt över tid och därefter betygsatts enligt följande kriterier:

 • Kvalitet: Vilket material är de tillverkade av? Har du märkt av något slitage efter en tids användning eller efter tvätt?
 • Funktion: Hur bra håller de värmen? Finns det flera olika värmenivåer att välja på? Räcker batteriet för en heldag ute?
 • Användning: Är det enkelt att ta på sig strumporna? Är det svårt att montera eventuellt batteri? Är det svårt att plocka isär dem inför tvätt? 
 • Tvätt: Blir strumporna slitna efter tvätt? Håller de sig töjbara? Krymper de i tvätten? Tål strumporna maskintvätt, och i så fall, på hur hög värme? Hur lång tid tog det att torka dem efter en tvätt?
 • Pris: Hur mycket kostade värmestrumporna? Känns de prisvärda i förhållande till kvalitet och funktion? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa dem?

Slutligen har vi sammanställt alla betygen och vinnaren i varje kategori blir helt enkelt strumporna med det högsta totalbetyget.

Vanliga frågor om bästa värmestrumporna

Frågor och svar om värmestrumpor

Vilka värmestrumpor är bäst?

Sidas Pro-S Heat Set Mv är en kvalitetsstrumpa som håller väldigt hög nivå. Med flera värmenivåer så ger den behaglig värme även när det är som kallas. Eftersom batteriet är löstagbart går den även att använda som helt vanlig strumpa. Tack vare merinoull håller den alltid bra värme.

Vad skiljer en värmestrumpa från en vanlig strumpa?

En värmestrumpa är en strumpa med särskilda värmeslingor och batteri. Det gör att strumpan ger värme och håller dig varm oavsett din egen kroppsvärme. Dessa har blivit ett populärt alternativ för kalla vinterdagar och som ett sätt att hålla sig varm när man står stilla utomhus. Ett riktigt bra komplement till skor som annars vore kalla.

Går värmestrumpor att tvätta i maskin?

I princip alla värmestrumpor har löstagbara batterier. Detta gör att de går att tvätta såväl för hand som i maskin. Men för att strumporna inte ska ta skada så är det en bra idé att säkerställa att de tål de gradantal som du väljer att tvätta de i. Är du osäker bör du hålla dig till trettio grader.

Hur slittåliga är värmestrumpor?

Precis som vanliga strumpor slits värmestrumporna allt eftersom man använder dem. Därför är det svårt att säga exakt hur slittåliga de är. En bra idé är att jämföra med vanliga strumpor i motsvarande material.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
80 röster, Genomsnitt: 4.9 / 5

Bäst i test - Bästa Värmestrumpor enligt Fitnessfrank.se

 1. Bäst i test värmestrumpor: Sidas Pro-S Heat Set Mv
 2. Bästa premium värmestrumpor: Therm-ic Powersock Set Heat Uni + S-Pack 1200 V2
 3. Bästa billiga värmestrumporna: Lenz Heat Sock 5.0 Toe Cap Slimfit
 4. Bästa batterifria värmestrumporna: Darn Tough W's Hunter Boot
 5. Bästa värmestrumpor enligt kundbetygen: Hotronic Heat Socks

Värmestrumpor finns att köpa i många olika butiker. Våra favoriter är Outdoorexperten , Outnorth och Skistar .