Bäst i test: Bästa värmestrumporna 2022

Med rätt värmestrumpor kommer du aldrig mer frysa om fötterna. Vi testar flera passande alternativ med lång batteritid och hög komfort.
johan karlsson
Skriven av Johan Karlsson
Uppdaterad januari 2022

Nu när vi går mot mörkare tider med stormsteg vill du säkert hålla fötterna varma. Ett par ordentliga värmestrumpor gör susen om du vill fortsätta vara lika aktiv utomhus på vintern som på sommarhalvåret.

För din skull har vi därför testat ett 30-tal olika par värmestrumpor och valt ut de bästa i fem olika kategorier. Bäst överlag blev Sidas Pro-S Heat Set Mv som är skön att ha på sig, har lång batteritid samt är enkelt att tvätta. Den ger såklart också väldigt bra värme med tre olika nivåer att välja på.

Testvinnare - Bästa värmestrumporna

 • Bäst i test: Sidas Pro-S Heat Set Mv
 • Bästa premium värmestrumpor: Therm-ic Powersock Set Heat Uni + S-Pack 1200 V2
 • Bästa billiga värmestrumporna: Lenz Heat Sock 5.0 Toe Cap Slimfit
 • Bästa batterifria: Darn Tough W's Hunter Boot
 • Bäst kundbetyg: Hotronic Heat Socks
 1. 1. Bäst i test: Sidas Pro-S Heat Set Mv

  9,7/10
  Sockor i 34% merinoull och hela 16 timmars batteritid.
  Sidas Pro-S Heat Set Mv
  Bäst i test
  Batteritid
  16 tim
  Maskintvätt
  30°
  Värmenivåer
  3 st
  2495 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Längsta batteritiden i testet
  • Avtagbart batteri och hållare
  • Tvättas som en vanlig strumpa
  Nackdelar
  • Dyrast
  • Finns bara i en färg

  De här värmestrumporna från Sidas togs fram särskilt för skidåkare som blir kalla om fötterna efter långa dagar i backen. Värmestrumporna har testats i skidpjäxor för att se till att ingenting kommer i vägen. Det medföljande batteripaketet är lagom litet och diskret, men ändå såpass kraftfullt att det håller dina fötter varma i hela 16 timmar. Du kan dessutom anpassa värmen i strumporna ut efter 3 olika inbyggda nivåer. Den här strumpan kan du anpassa till alla väder. Förutom de praktiska inställningar för värmen, är den även vattenavvisande. Du behöver inte ens begränsa dig till att använda strumporna för friluftsliv, det går också alldeles utmärkt att ha på sig för att hålla värmen om fötterna framför brasan i fjällstugan.

  Läs mer
 2. 2. Bästa premium värmestrumpor: Therm-ic Powersock Set Heat Uni + S-Pack 1200 V2

  9,5/10
  Sockor i polyamid och akryl med flertalet värmepunkter som sprider värmen över hela foten.
  Therm-ic Powersock Set Heat Uni + S-Pack 1200 V2
  Batteritid
  14 tim
  Maskintvätt
  30°
  Värmenivåer
  3 st
  2499 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • S-pack 1200-batterierna medföljer vid köp.
  • Mycket bekväm passform i skidpjäxor.
  Nackdelar
  • Dålig värme utan skor
  • Förlorar lite stretch efter maskintvätt.

  Det är inte för intet som vi valde skidstrumporna från Therm-ic till den bästa premium-produkten i vårt test. Värmepunkterna i strumporna är i princip osynliga och känns inte alls när du har de på dig. Strumporna är kombinerade med både batteridrivna värmepunkter och isolerande material. Det gör att den elektriska delen av värmen inte behöver vara så stark, eftersom strumporna även består av en blandning av fem olika värmeisolerande material. Trots att alla dessa material är syntetiska, och inte nämnvärt värmeisolerande var för sig, bildar de en oslagbar formula för att isolera dina fötter från kylan.

  Läs mer
 3. 3. Bästa billiga värmestrumporna: Lenz Heat Sock 5.0 Toe Cap Slimfit

  9,3/10
  Ergonomiskt stickade sockor delvis i merinoull som kan maskintvättas i upp till 30 grader.
  Lenz Heat Sock 5.0 Toe Cap Slimfit
  Batteritid
  14 tim
  Maskintvätt
  30°
  Värmenivåer
  3 st
  845 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Ergonomiskt stickade
  • Praktiska tryck-knappar för batteripaketet
  • Billiga om du använder flera Lenz-produkter
  Nackdelar
  • Batterier medföljer ej

  Från premium till budget, men med samma höga kvalitetsstandard. Värmestrumporna från Lenz består av merinoull och silke, vilket gör att de håller värmen bra med eller utan batterier. Känner du ändå att du skulle behöva det lilla extra kan du köpa till en batterihållare. Strumporna är så pass smidigt utformade att du inte ens märker av batterierna eller värmeslingorna. Eftersom just det här paret säljs var för sig, med accessoarer tillgängliga, går det att få ner priset en hel del. Till exempel kan du köpa flera par strumpor som alla kan dela på samma lösa batteri.

  Läs mer
 4. 4. Bästa batterifria: Darn Tough W's Hunter Boot

  9,3/10
  Värmestrumpa som tack vare materialet i merinoull håller kylan på avstånd.
  Darn Tough Men's Hunter Boot Sock Cushion
  Batteritid
  N/A
  Maskintvätt
  40°
  Värmenivåer
  0 st
  320 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Bra pris
  • Naturligt antibakteriell
  • Håller dålig lukt borta
  Nackdelar
  • Håller inte värmen lika bra som de med batteri

  Men's Hunter Boot Sock Cushion är en särskilt robust strumpa från välkända Darn Tough. Genom att kombinera merinoull med nylon och elastan så får man de gynnsamma och naturligt renande egenskaper från ull samtidigt som strumpan blir bekväm och flexibel.

  Det här är en strumpa som är särskilt framtagen för att hålla dig varm under långa promenader. Strumpans tjocklek gör även att den är oerhört slittålig och kommer enligt tillverkaren att hålla en livstid.

  Vill du ha ett pålitligt alternativ att ha på fötterna när du trär på  kängorna så kommer du knappast att bli besviken.

  Läs mer
 5. 5. Bäst kundbetyg: Hotronic Heat Socks

  9,1/10
  Värmestrumpa helt i merinoull som ger en skön värmespridning och komfort.
  Hotronic Heat Socks
  Batteritid
  14 tim
  Maskintvätt
  30°
  Värmenivåer
  4 st
  899 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Fuktavstötande
  • Finns tillgängliga i flera olika färger och mönster
  Nackdelar
  • Sitter åt lite väl mycket runt foten.

  Ett par riktigt snygga strumpor av märket Hotronic. Det pyttelilla batteripaketet får plats längs fram på strumpan utan att störa dina rörelser. Trots att värmen utsöndras nära tårna så sprider det sig snabbt till hela foten. Värmeslingorna löper på både ovan- och undersidan av strumporna. Förutom det diskreta batteriet kommer värmen i strumporna av merinoull samt av att de är utformade för kompression. Det gör att strumporna håller tätt, och sysslar du med idrott ger strumporna ett extra stöd åt ömma muskler dina ben och fötter.

  Läs mer

Värmestrumpor köpguide

Värmestrumpor är strumpor med inbyggda, batteridrivna värmeslingor. Tanken är att du ska kunna vara ute i is och snö under många timmar utan att bli nedfrusen.

 • Batterier eller laddare

  Det som gör just värmestrumpor så speciella är att de håller sig varma med hjälp av sina inbyggda värmeslingor eller noder. Hur dessa är drivna skiljer sig åt mellan olika modeller. En del har ett medföljande batteripaket, andra måste du själv köpa till. Ytterligare några är försedda med en batteriport och en laddare, så att du slipper byta batteri.
 • Komfort

  Kanske den viktigaste punkten på den här listan, att strumporna sitter bekvämt om fötterna och inte kommer i vägen. Tyvärr kan vi ju sällan få prova strumpor innan köpet. Därför får du förlita dig på kundrecensioner, och inte minst undersökningar som den här.
 • Material

  De allra flesta sorters värmestrumpor som finns ute på marknaden just nu är tillverkade av en blandning av syntetiska material. Det kan vara till exempel polyester eller något stretchigt material. Satsa gärna på ett par strumpor som innehåller åtminstone en del naturmaterial, som ull. Det kommer att hålla dina fötter varma länge.
 • Säkerhet

  Här gäller det att vara försiktig. Var noga med att välja en seriös återförsäljare när du nu tänker köpa på dig ett par värmestrumpor. De drivs, som du säkert förstår, av elektroniska delar som leder antingen ström eller värme. Med detta tillkommer det självklart risker om tillverkningen inte gått till på rätt sätt. Alla värmestrumpor ska vara säkerhetstestade enligt standarden för både EU och Sverige.

Så gjorde vi testet

Som vi nämnt tidigare i den här artikeln, så är det största problemet med att välja ett par strumpor att man helt enkelt inte kan prova dem innan köpet. Det är inte ett större problem för övrigt, men när det gäller värmestrumpor som lätt kan gå upp över tusen kronor, kan det kännas extra viktigt att ta rätt beslut. Våra deltagare fick därför fem par strumpor var att ha på sig under en hel dag.

Därefter fick hela gänget gradera hur väl strumporna gjorde sitt jobb i fråga om bekvämlighet, vattenavvisning och värme.

Det var målet för oss, som under alla våra tester, att produkterna skulle provas av människor som har behov av samma produkt under resten av sitt dagliga liv. Av den anledningen är det föga förvånande att vår testpanel bestod till en stor andel av skid- och snowboardåkare. Våra glada vintersport-entusiaster fick sällskap av några bönder, jägare och skogsbrukare som alla tillbringar många timmar om dagen utomhus i kylan.

Våra deltagares metoder

Varje individ hade sitt eget speciella sätt att utföra testet av sina strumpor på. Det kunde till exempel vara att ta med sig paren på sin skidsemester och växla mellan dem. För deltagarna som tillbringar mycket tid utomhus i sitt yrke blev det ett litet projekt att jämföra hur nötta de olika typerna av strumpor blev. Det viktiga var att strumporna skulle provas under riktiga omständigheter. Och dessa omständigheter ser ju olika ut. Det är skillnad på att röra sig i en skidbacke och att sitta still under ett älgpass, men hos båda dessa grupper utövare är det populärt med värmestrumpor. Vi försökte hitta en grupp frivilliga som skulle vara så mångsidig som möjligt.

Om du har investerat i ett par riktigt bra värmestrumpor vill du förstås kunna använda dem så länge som möjligt. Därför ville vi se hur väl de höll för att tvättas. Alla strumpor hade instruktioner för hur de skulle tvättas, men långt ifrån alla höll vad tillverkarna lovade även när vi följde deras egna manualer. Den här delen av testet, då vi tvättade strumporna, fick möjlighet till att bli lite mer vetenskaplig än den tidigare. Varje par tvättades till exempel tre gånger efter en användning för att se hur mycket det slet på dem.

Vi bedömde värmestrumporna efter följande punkter:

 • Hur lång tid tog det att torka dem efter en tvätt?
 • Bestod de av många, komplicerade smådelar eller var de lätta att plocka isär?
 • Tål strumporna maskintvätt, och i så fall, på hur hög värme?
 • Blir strumporna slitna efter tvätt? Håller de sig töjbara? Krymper de i tvätten?

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
50 röster, Genomsnitt: 4.8 / 5
Senaste tester