Bäst i test: Bästa värmevantarna 2022

Frusna fingertoppar som gör att du egentligen bara vill gå in igen? Vi har kollat igenom vinterns bästa värmevantar så att du slipper frysa!
johan karlsson
Skriven av Johan Karlsson
Uppdaterad maj 2022

När det nu börjar bli allt kallare är det dags att leta efter ny utrustning inför vintern. Det gäller att vara ute i god tid, eftersom produkter tar slut eller går upp mycket i pris när julen närmar sig. Av den anledningen har vi bestämt oss för att testa varma vantar redan i september. I den här artikeln kommer du få läsa om de vi anser vara de bästa värmevantarna som finns ute på marknaden just nu. Om du är intresserad kan du även läsa om hur vi utförde det här testet, samt våra andra tester av en mängd intressanta produkter som du kanske aldrig hört om innan.

Testvinnare - Bästa värmevantarna

 1. Mest prisvärda värmevantar: Pumori Comfort Heat
 2. Bästa billiga värmevantar: Rubicson Touchskärmhandskar med värme
 3. Bäst i test värmevantar: Outdoor Research Oberland
 4. Bästa premium värmevantar: Hestra Power
 5. Bästa uppvärmda tumvantar: Black Diamond Solano Mitts
 6. Bästa batterifria värmevantar: Kombi Opener Mitt
 1. Mest prisvärda värmevantar: Pumori Comfort Heat

  9,7/10
  Prispressad värmevante till ett lite lägre pris.
  Pumori Comfort Heat
  Bäst i test
  Värmenivåer
  3 st
  Batteritid
  5 tim
  Löstagbart foder
  Nej
  Storlekar
  S-XXL
  Till Butik
  995 kr
  Fördelar
  • Mycket prisvärd
  • Flera värmenivåer
  Nackdelar
  • Värmer inte lika bra som exempelvis Outdoor Research Oberland
 2. Bästa billiga värmevantar: Rubicson Touchskärmhandskar med värme

  9,7/10
  Billiga värmevantar som dessutom har material som gör att du kan använda mobilen med dem.
  Rubicson Touchskärmhandskar med värme
  Värmenivåer
  3 st
  Batteritid
  3 tim
  Löstagbart foder
  Nej
  Storlekar
  OneSize
  Till Butik
  999 kr
  Fördelar
  • Håller värmen bra även utan el.
  • Uppladdningsbart batteri.
  • Går att tvätta i maskin.
  Nackdelar
  • Finns bara i en storlek.
  • Något klumpiga.

  Tack vare Rubicsons uppladdningsbara värmehandskar kan du hålla händerna varma upp till tre timmar. Vantarna sätter du på med ett enkelt knapptryck på baksidan av handen. Du har sedan tre olika värmenivåer att välja mellan. Även den lägsta nivån av värme duger vid noll grader, då dessa handskar är av toppkvalitet i sig själva. Isoleringen är det bästa du kan hitta på marknaden utan att behöva söka dig till en högre prisklass. Det bästa budgetvalet bland värmevantar, då de upplevs vara av premiumkvalitet.

  Läs mer
 3. Bäst i test värmevantar: Outdoor Research Oberland

  9,7/10
  Prispressad batterivante som med hjälp av ALTHeat-teknologin och enduroloft-isolering håller värmen.
  Outdoor Research Oberland Heated Gloves
  Värmenivåer
  3 st
  Batteritid
  8 tim
  Löstagbart foder
  Nej
  Storlekar
  M-L
  Till Butik
  1118 kr
  Fördelar
  • Bekvämt material som andas.
  • Vattenresistent läder på handflatorna.
  • Batterierna kan laddas om.
  Nackdelar
  • Vid kallt väder eller dålig blodcirkulation krävs den högsta värmenivån.
  • Öglan kan behöva trimmas för att inte hänga ut ur vanten och fastna någonstans.

  Är du på jakt efter ett par riktigt avancerade handskar har du hittat rätt. Oberland är perfekta för dig som sysslar med vintersport. Handsken är egentligen främst anpassad för skidåkning men fungerar lika bra när du är ute och går och det är riktigt kallt ute.. Då vill du förstås kunna ha full rörlighet i händerna, utan att frysa. 

  Läs mer
 4. Bästa premium värmevantar: Hestra Power

  9,5/10
  Premiumvante för skidåkning anpassad för dig med riktigt kalla händer.
  Hestra Power Heater Glove
  Värmenivåer
  3 st
  Batteritid
  8 tim
  Löstagbart foder
  Nej
  Storlekar
  S-L
  Till Butik
  3700 kr
  Fördelar
  • Lång modell som hindrar snö från att komma in i vanten.
  • Tunn och smidig.
  • God värmeisolering utan att vara otympliga.
  Nackdelar
  • Är händerna redan nedkylda fungerar värmen sämre, du bör använda låg och jämn värme under längre tid.
  • Batterierna behöver bytas ut.

  Hestra Power är försedd med tryckknappar på sidan för att se till att den sitter som ett skal över dina händer. Just de här handskarna stack ut bland våra testvinnare. De kändes nämligen otroligt lätta att bära. Vi hade svårt att tro att ett par så smidiga handskar ändå kunde utsöndra så mycket värme, utan att göra händerna svettiga. Du kan själv ställa in rätt värme i tre olika steg med de två pilförsedda knapparna. Hestra Power Heater Glove har lyckats hitta rätt balans i värmeinställningarna, något långt ifrån alla tillverkare kunnat göra. Vantarna håller alltid en behaglig värme, även på den högsta nivån.

  Läs mer
 5. Bästa uppvärmda tumvantar: Black Diamond Solano Mitts

  9,1/10
  Tumvantar i unisex som håller värmen ner emot -30 grader.
  Black Diamond Heated Solano Mitts
  Värmenivåer
  3 st
  Batteritid
  8 tim
  Löstagbart foder
  Nej
  Storlekar
  XS-XL
  Till Butik
  3036 kr
  Fördelar
  • Vattentäta.
  • Värmeslingor över både hand och handled.
  • Handflatorna är utformade för optimalt grepp.
  Nackdelar
  • Kostar ganska mycket
  • Handsvett efter användning.

  Det här paret kallade vi för ''de lite vuxnare tumvantarna''. Det är verkligen sällan man kan hitta vantar av den här modellen som också ser moderiktiga ut. Vantarna är täckta av skinande svart läder. Lädret som använts är faktiskt avfall från slakt av getter, för att se till att inget går till spillo. Läder är som du kanske vet ett material som kan hålla nästan i evighet om det sköts rätt, vilket rättfärdigar det höga priset. Dessutom har Solano Mitts ett vattentätt membran av Gore Tex som ska släppa igenom luft utan att kyla ner. Det lyckas den relativt bra med, men vantarna kan ändå kännas lite för varma i slutet av dagen,

  Läs mer
 6. Bästa batterifria värmevantar: Kombi Opener Mitt

  8,9/10
  Batterifri hybridvante som kombinerar finger- och tumvantar.
  Kombi Opener Mitt
  Värmenivåer
  0 st
  Batteritid
  N/A
  Löstagbart foder
  Ja
  Storlekar
  S-XL
  Till Butik
  746 kr
  Fördelar
  • Kombination av tumvante och fingervante
  • Flera Kombiteknologier
  • Fodret är avtagbart
  Nackdelar
  • Inte alls samma uppvärmande effekt som batterivantar

  Att det finns tillfällen då fingervantar är bättre n tumvantar är ingen hemlighet. Men det gäller så klart även tvärtom. Med Kombi Opener Mitt behöver du aldrig välja. Den går precis när som helst att förvandla till det utförande som är bäst lämpat för stunden.

  Då Kombi Opener Mitt är tillverkat i vatten- och vindavvisande material blir det en vante som kommer att hålla dig varm även i de allra svåraste vädren och mest påtagliga vinden. De finns tillgängliga i ett flertal olika storlekar, vilket gör den till ett bra alternativ för såväl barn som vuxna.

  Läs mer
Se alla produkter
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa värmevantarna

Köpguide: Så hittar du bästa värmevantarna

I det här stycket har vi då samlat några av våra tips inför ditt eventuella köp av värmevantar. Till att börja med bör du mäta dina händer och fingrar med ett måttband. Det är bara för att få till en ungefärlig storlek. För det mesta finner du endast vantarna i ett begränsat antal storlekar, en del har bara en. Du vill förstås helst bespara dig besvikelsen att köpa alldeles för stort eller smått.

 • Teknologi

  Ja, hur högteknologiska behöver ett par vantar vara, kan man fråga sig? Mer än du kanske anar innan du ger dig ut och letar. Vill du bara hålla händerna varma på promenaden kanske en uppsjö olika inställningar är lite överflödiga, men ska du tillbringa långa dagar i skidbacken kan det vara värt att fundera på.
 • Material

  Naturmaterial som till exempel ull är väldigt bra på att hålla värmen på insidan. Läder är isolerande och fuktavstötande, särskilt om du smörjer det regelbundet. Dessa material hämtade från djurproduktion kombineras oftast med en blandning av olika syntetiska material. Eftersom värmevantar, till skillnad från vanliga vantar, även består av slingor som leder elektricitet är det extra viktigt att materialet är flamsäkert.
 • Funktion

  Om du har sökt dig till den här artikeln gissar vi att du redan vet för vilken sysselsättning du behöver ett par värmevantar. De kan skilja sig åt en hel del beroende på användningsområde. Det finns till exempel värmevantar speciellt anpassade till långfärdsskidåkning respektive slalom, och de ser lite olika ut. Här tipsar vi om att läsa kundrecensioner för de som sysslar med just din hobby.
 • Utseende

  Du kanske inte anser dig själv vara något modelejon, men ska du använda ett plagg dag ut och dag in så skadar det inte att du tycker om hur det ser ut på dig också. Det vart visserligen långt ifrån en prioritering i vårt test, men det gav dem ändå ett plus i kanten om vantarna hade en något smickrande design.
 • Batterier

  Värmevantar drivs av ett inbyggt batteri som håller dem varma under ett visst antal timmar. Hur just dessa batterier drivs varierar enormt bland olika tillverkare, och det gör även standarden. En del batterier kan du ladda upp själv, andra behöver du regelbundet byta batterier på. Oavsett vilken typ av uppladdning du väljer kan du vara säker på att värmevantarna i vårt test alla uppfyller våra, och dina, krav på god kvalitet.
Så valde vi ut de bästa värmevantarna

Hur vi utsåg bästa värmevantarna

Värmevantar är ett ganska vitt begrepp och kan innefatta allt från ett par vanliga tjockare handskar till batteridrivna "monster" som håller dig varm i de kallaste klimaten. Olika produkter fyller lite olika syften och det blir inte helt rättvist att jämföra alla rakt av. Därför har vi här istället valt att utse det bästa valet i flera olika kategorier.

För att hitta de bästa inom varje kategori beställde vi hem ett 20-tal vantar som utmärkt sig lite extra när det kommer till material, funktion, pris, popularitet och omdömen från tidigare kunder. De har sedan testats grundligt över tid och därefter betygsatts på följande punkter:

 • Komfort: Hur bekväma är värmevantarna? Hur kändes dina fingrar efter en hel dag med dem? Blir de lätt för kalla eller för varma?
 • Funktion: Hur bra håller de värmen? Räcker batteriet för en heldag ute? Hur bra grepp hade du med vantarna på händerna?
 • Användning: Var instruktioner enkla att förstå? Är det enkelt att ta på (och av) sig vantarna och koppla in eventuellt batteri? Är de enkla att packa ner i en väska eller tar de mycket plats?
 • Kvalitet: Vilka material är de tillverkade av? Har de blivit något slitna efter en tids användning?
 • Tvätt: Tål handskarna maskintvätt? Är det enkelt att montera bort de elektriska delarna inför tvätt? Tappar de något i form, utseende, komfort eller funktion efter tvätt?
 • Pris: Hur mycket kostar vantarna? Tycker du att de är prisvärda? Skulle du själva kunna tänka dig att köpa dem?

Betygen har sedan sammanställts och vinnaren i varje kategori är helt enkelt vantarna med det högsta genomsnittsbetyget.

Vanliga frågor om bästa värmevantarna

Frågor och svar om värmevantar

Vilka värmevantar är bäst?

Pumori Comfort Heat kombinerar en klassisk pålitlig vante med de särskilda värmegivande egenskaperna hos en värmevante. Med flera värmenivåer och bra passform blir de ett perfekt val för även de mest kalla vinterdagarna. Väldigt bra värde för pengarna.

Vad skiljer en värmevante från en vanlig vante?

En värmevante är en vanlig vante som har ett inbyggt batteri och värmeslingor som värmer både hand och fingrar. De är ett bra alternativ för dig som har lätt för att frysa om händerna. En stor fördel är att de precis som vanliga vantar även ger värme när batteriet är urladdat. Ett på det stora hela väldigt bra val oavsett om du vill ha vanliga vantar eller om du vill ha värmevantar för dess särskilt värmande egenskaper.

Är värmevantar värda sitt pris?

Om du värdesätter varma händer så är de definitivt värda sitt pris. Värmevantar ger dig möjligheten att själv reglera temperaturen och gör att du utan problem kan hålla värme. Ett perfekt alternativ för dig som har nedsatt cirkulation eller som lätt blir kall.

Är värmevantar vattentåliga?

De flesta värmevantar hanterar mindre mängder fukt och regn väldigt bra. Men det är endast ett fåtal värmevantar som är regelrätt vattentäta. Om du vill ha en vattentät värmevante bör du därför särskilt kolla huruvida det är angivit för den specifika modellen.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
90 röster, Genomsnitt: 4.8 / 5

Bäst i test - Bästa Värmevantar enligt Fitnessfrank.se

 1. Mest prisvärda värmevantar: Pumori Comfort Heat
 2. Bästa billiga värmevantar: Rubicson Touchskärmhandskar med värme
 3. Bäst i test värmevantar: Outdoor Research Oberland
 4. Bästa premium värmevantar: Hestra Power
 5. Bästa uppvärmda tumvantar: Black Diamond Solano Mitts

Värmevantar finns att köpa i många olika butiker. Våra favoriter är PN Jakt , Kjell , Outnorth och Outdoorexperten .