Topp 5 bästa värmesulorna (nov. 2022)

Håll fötterna varma i vinterkylan med de bästa värmesulorna enligt vår expertpanel.

Ett par värmesulor kan komma väl till hands för dig som är ute långa stunder i kalla väder. De används helt enkelt för att hålla dina fötter varma när du själv inte kan göra det, som när du är ute och vandrar, är ute i skidbacken hela dagen, eller kanske till och med är ute i skogen och jagar vilddjur. Oavsett orsak så hjälper ett par värmesulor dig att hålla dina fötter varma i kylan. Vi har testat några värmesulor för att på så sätt hjälpa dig hitta de perfekta värmesulorna för ditt behov. Läs mer om testet nedan och ta reda på varför vi valde Therm-ic Set 3D+C-Pack 1300B till vinnare i vårt stora, utförliga test.

Testvinnare - Bästa värmesulorna 2022

Här är en överblick över årets bästa värmesulor.

 1. Bäst i test värmesulor: Therm-ic Set 3D
 2. Bästa värmesulor med inbyggt batteri: Digitsole Warm Series
 3. Bästa billiga värmesulor: Rubicson Uppladdningsbara
 4. Bästa värmesulor på batteritid: Alpenheat
 5. Mest prisvärda värmesulor: Skistart Thermal Trådlös Men

Hur vi valde ut de bästa värmesulorna

 • Värme: Hur bra håller värmesulorna värmen? Hur länge håller värmesulorna värmen? Går det att justera värmen i olika nivåer?
 • Kvalitet: Vilket material är värmesulorna gjorda av? Högkvalitativt gummi? Hur bra är de inbyggda elementen? Sprider de värmen bra? Hur hållbara är dem?
 • Passform: Hur bra sitter värmesulorna i skorna? Passar dem i alla typer av skor? Går det att anpassa formen själv?
 • Bekvämlighet: Är värmesulorna sköna att ha på sig? Är de lätta? Är det bekvämt att gå i dem?
 • Pris: Vad kostar värmesulorna? Vad kostar värmesulor med liknande egenskaper? Är priset rimligt för dess egenskaper?
 • Kundomdömen: Vad har kunder sagt om värmesulorna? Är de nöjda med sulorna eller finns det många anmärkningar?

Så hittar du bästa Värmesulor

Så hittar du bästa värmesulorna

Värmesulor finns i många olika modeller och kvaliteter som kommer med en rad olika funktioner beroende på vilken modell det gäller. Generellt sätt håller värmesulor dig varm om fötterna med hjälp dess värmande effekt de får via elektrisk värme. Vissa modeller har dessutom en tillhörande applikation eller Bluetooth-anslutning som gör det möjligt att styra värmen via mobilen och ha översikt på hur mycket batteritid som kvarstår. Vi har listat de viktigaste egenskaperna hos ett par värmesulor av bästa sort:

 • Funktion

  Värmesulor är som sagt till för att värma fötterna och hålla dem varma vid längre perioder av utomhusvistelse. De håller värmen med hjälp av elektrisk värme som värmer upp sulan med en varaktighet på emellan fem timmar i upp till tjugofyra timmar. Elementen i sulorna är placerade på olika sätt och sprider således värmen olika bra. Vissa värmesulor har även ytterligare funktioner såsom Bluetooth anslutning. Andra styrs helt och hållet med smarttelefon via en applikation. Utöver det finns dessutom olika typer av batterier som används på olika sätt. Vissa batterier är inbyggda medan andra hänger utanför med en kabel. En så liten sak som en sula kan alltså ha otroligt många funktioner vilket är något att ta hänsyn till vid köp av värmesulor.
 • Passform

  Fötterna är en av våra kroppsdelar som blir belastade kontinuerligt, speciellt för personer som går mycket eller är på stående fot ofta. Därför är det väldigt viktigt att ett par sulor har bra passform för fötterna samt ger stöd åt foten istället för att göra tvärtom. Många värmesulor är speciellt anpassade för fötter och är gjorda av material som dessutom är stötdämpande och med anatomisk form för att öka passformen. Annat som kan vara bra att tänka på gällande passformen är hur anpassningsbar storleken på sulorna är. Vissa sulor går exempelvis att klippa till efter egna preferenser medan andra inte har den möjligheten. Passform är således en viktig egenskap att ta hänsyn till i sökandet efter de bästa värmesulorna.
 • Bekvämlighet

  Hur bekväma sulorna känns är nog en av de viktigaste delarna i sökandet efter de bästa värmesulorna. Bekvämligheten går till viss del hand i hand med passformen. Ju bättre passform desto bekvämare lär sulorna vara. Men bekvämlighet beror även på andra saker såsom hur mjukt materialet är och hur lätta sulorna är. Sladdar som hänger ut kan också påverka bekvämligheten, samt hur stora batterierna är och hur sköna fästena är som ska fästa batteriet i skorna.

 

Våra 5 bästa värmesulor (november 2022)

1. Therm-ic Set 3D - Bäst i test värmesulor

Therm-ic Set 3D +C-Pack 1300B - Bäst i test värmesulor
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Outnorth)

Sköna värmesulor med riktigt bra passform i alla typer av skor som håller värmen i upp till tretton timmar. Uppvärmningselementen i sulorna är dessutom av hög kvalitet och sprider därför värmen jämnt och tillför således en optimal uppvärmning. Det vi gillade med dessa värmesulor från Thermi-ic var att de förutom att hålla värmen riktigt bra och länge, även har en Bluetooth anslutning som gör det möjligt att koppla upp värmesulorna till en smarttelefon. I smarttelefonen går det att ställa in tidsintervall och ändra värmen, vilket är riktigt bra funktioner. Just funktionen att kunna ställa in tidsintervall gör det enormt mycket lättare att hantera sulorna eftersom man då slipper ta upp telefonen varje gång man vill ändra värmen eller stoppa värmen helt.

Impulskontrollen som finns inbyggd i sulorna ger dessutom stötvis ström till batteriet och resulterar i att blodcirkulationen ökar och effekten blir därmed bättre eftersom värme och blodcirkulation har ett starkt samband. Utöver allt detta har sulorna även EVA-dämpning som ger värmesulorna extra resistens och elasticitet som är nödvändigt för stötdämpning och därmed hjälper mot fysisk påverkan. Materialet är även väldigt lätt vilket vi kunde känna av då dem var extra lätta och sköna att ha i skorna. Sist men inte minst är 3D-formen som ger extra stöd och komfort ett stort plus i kanten från vår sida. Allt som allt, ett par otroligt sköna och genomtänkta värmesulor av hög kvalitet med många extra funktioner.

Egenskaper

 • Värmenivåer: 3 st
 • Batteri: Separat
 • Batteritid: 13 tim
 • Storlekar: XS-M

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Många extrafunktioner
 • Bra passform

Nackdelar

 • Högt pris

Omdöme

Lätta och sköna värmesulor i hög kvalitet med många funktioner och bra passform.

Priser

Till butik
2076 kr

2. Digitsole Warm Series - Bästa värmesulor med inbyggt batteri

Digitsole Warm Series - Bästa värmesulor med inbyggt batteri
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Outnorth)

Med många funktioner och bra passform är dessa värmesulor ett bra val. Värmesulorna styrs helt och hållet med hjälp av en applikation i smarttelefonen och det finns inga sladdar eller hängande batterier vilket vi gillade extra mycket med just dessa värmesulor. Bekvämligheten är således mycket hög och passformen likaså. Med fotledsstöd och vibration i hälen ökar bekvämlighet och passform otroligt. Och förutom att den styrs helt och hållet med mobiltelefonen går det dessutom att justera värmen på vardera foten. Det vill säga, det går att göra den ena foten varmare än den andra. Inte nog med det har sulorna dessutom stegräknare som gör det möjligt att ha koll på hur långt man har gått med sulorna på och det går också att ställa in dagliga mål.

Många kunder har dock klagat över att användningen av applikationen är lite krånglig och att det är svårt att ansluta värmesulorna till mobilen, vilket drog ned på omdömet. Men utöver det är Digistole ett par gedigna värmesulor med flest funktioner av de utvalda för ett rimligt pris som utmanade vinnaren i testet.

Egenskaper

 • Värmenivåer: 25 st
 • Batteri: Inbyggt
 • Batteritid: 6 tim
 • Storlekar: OneSize

Fördelar

 • Många extrafunktioner
 • Inga sladdar hängandes
 • Bra passform och bekvämlighet

Nackdelar

 • Krånglig app

Omdöme

Gedigna värmesulor med många funktioner och hög bekvämlighet.

Priser

Till butik
570 kr

3. Rubicson Uppladdningsbara - Bästa billiga värmesulor

Rubicson Uppladdningsbara värmesulor - Bästa billiga värmesulor
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Kjell)

Ett par ordentliga värmesulor som håller värmen i upp till sex timmar. Sulorna kan dessutom klippas till i rätt storlek vilket vi tyckte om att man kunde göra. De har också två värmelägen som går att variera emellan. Vi saknade dock extrafunktioner som många andra sulor har. Men för det extremt låga priset är de absolut värda sitt pris som håller fötterna varma i kylan. Eftersom de inte har många extrafunktioner är de även väldigt lätta att använda då det inte är mycket att ha koll på. Helt enkelt ett par enkla och varma sulor för ett väldigt lågt.

Egenskaper

 • Värmenivåer: 2 st
 • Batteri: Separat
 • Batteritid: 6 tim
 • Storlekar: OneSize

Fördelar

 • Lågt pris
 • Håller värmen bra
 • Anpassningsbar storlek

Nackdelar

 • Få extrafunktioner
 • Begränsad livslängd

Omdöme

Ett par bra och otroligt billiga värmesulor som gör sitt jobb.

Priser

Till butik
449 kr

4. Alpenheat - Bästa värmesulor på batteritid

Alpenheat Värmesulor - Bästa värmesulor på batteritid
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(PN Jakt)

Ett par värmesulor med högkvalitativ innersula som andas och dessutom är fuktabsorberande. Sulorna håller värmen i mellan tolv till tjugofyra timmar och har tillhörande högpresterande batterier som är uppladdningsbara. Uppvärmningselementen är anatomiskt formade för att passformen ska vara bra och bekvämligheten hög. Det vi gillade med dessa värmesulor var att den har två olika värmenivåer som styrs med styrelektronik som är integrerad i sulan i stället för att styra den med mobilen. Det gjorde att den var väldigt lättanvänd och lätt att förstå sig på utan krångel. Det räckte enligt oss gott och väl med de två olika värmenivåerna som lät värmen flöda i skorna på allra bästa sätt. Priset är dock ganska dyrt och vi saknade även att de inte har så många extrafunktioner, speciellt med tanke på prisklassen. Men kunder är nöjda med produkten och värmesulorna är helt klart ett bra alternativ!

Egenskaper

 • Värmenivåer: 2 st
 • Batteri: Separat
 • Batteritid: 24 tim
 • Storlekar: OneSize

Fördelar

 • Värmer länge
 • Hög bekvämlighet
 • Lättanvänd

Nackdelar

 • Högt pris
 • Ej många extrafunktioner

Omdöme

Ett par bekväma och lättanvända värmesulor som värmer länge!.

Priser

Till butik
2295 kr

5. Skistart Thermal Trådlös Men - Mest prisvärda värmesulor

Skistart Värmesula Thermal Trådlös Men - Mest prisvärda värmesulor
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Outdoorexperten)

Handvärmare har varit en klassiker i många decennier. Skistart har nu lanserat en motsvarande fotvärmare. Skistart Värmesula Thermal Trådlös Men är en praktisk inläggssula med integrerat laddbart batteri. Med upp till 6 timmars drifttid per laddning så kommer den att säkerställa att du i alla lägen håller minst dryga 38 graders fotvärme.

Även om den inte är att rekommendera för långa promenader så är den ett givet alternativ för skidåkning, skoteråkning eller lite mer stillastående aktiviteter. Ger bra värme och har imponerande lång drifttid.

Egenskaper

 • Värmenivåer: 1 st
 • Batteri: Integrerat
 • Batteritid: 6 tim
 • Storlekar: 40-44

Fördelar

 • Bäst pris i förhållande till kvalitet
 • Upp till 6 timmars batteritid
 • Mjuk och skön för hälen

Nackdelar

 • Finns bara upp till storlek 44 vilket blir litet om man har storlek 46 eller mer

Omdöme

Prisvärda sulor med 38 graders temperaturreglering vid hälen som finns för både män och kvinnor.

Priser

Till butik
1295 kr

Jämför de bästa värmesulorna i testet

Värmesulor Värmenivåer Batteri Batteritid Storlekar Totalbetyg Pris
Therm-ic Set 3D +C-Pack 1300B 3 st Separat 13 tim XS-M Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
2076 kr
Digitsole Warm Series 25 st Inbyggt 6 tim OneSize Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
570 kr
Rubicson Uppladdningsbara värmesulor 2 st Separat 6 tim OneSize Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
449 kr
Alpenheat Värmesulor 2 st Separat 24 tim OneSize Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
2295 kr
Skistart Värmesula Thermal Trådlös Men 1 st Integrerat 6 tim 40-44 Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
1295 kr

Vanliga frågor om bästa värmesulorna

Frågor och svar om värmesulor

Vilka värmesulor är bäst?

Therm-ic Set 3D ger mest valuta för pengarna. Det är en justerbar värmesula med lång batteritid och stabilt utförande. Då de har inbyggd Bluetooth går det även att justera värmenivån direkt via mobiltelefonen. Oerhört smidiga och pålitliga.

Hur fungerar värmesulor?

En värmesula är en inläggssula som har batteri och värmeslinga. Man stoppar dem i sina skor för att få jämn och behaglig värme. Ett perfekt val för dig som vill kunna vistas längre perioder utomhus utan att frysa. De gör även ofodrade skor till bekväma val under kalla vinterdagar.

Går det att ha värmesulor på långpromenader?

Det går perfekt att ha värmesulor på långpromenader. Kom däremot ihåg att de precis som vanliga sulor slits i förhållande till hur intensivt man använder dem. Planerar du att promenera långt kan det därför vara värt att titta på det billigare segmentet av värmesulor då de av naturliga skäl är billigare att ersätta.

Finns värmesulor i alla storlekar?

Vilka storlekar som finns tillgängliga beror helt och hållet på den enskilde tillverkaren. Vissa varumärken finns i samtliga storlekar, medan andra är mer begränsade. Därför är det en bra idé att först kontroller huruvida en viss värmesula finns i din storlek.

Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Senast uppdaterad: 17 november 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Robin Johansson
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
80 röster, Genomsnitt: 4.9 / 5