Bästa vattenflaskan - Bäst i test 2022 - Köpguide

Vi har tittat på flera populära vattenflaskor och betygsatt dem utifrån flera parametrar.

När du ska välja vattenflaska är det viktigt att du hittar en av hög kvalitet och som ligger rätt i handen. Givetvis ska det också vara enkelt att fylla på flaskan, dricka ur den samt att hålla den ren och fräsch. Vidare är det också viktigt att hitta den bästa flaskan för just dina ändamål. Är det en flaska du ska ha med på vandringen du är ute efter eller en vattenflaska på gymmet?

Vi har här testat ett 20-tal olika vattenflaskor och bäst av alla blev Klean Kanteen Classic. En mycket tålig design som enligt oss är riktigt snygg.

Så hittar du bästa Vattenflaska

Viktigt att tänka på vid köp av vattenflaska

För att hitta den bästa vattenflaskan för dig är det givetvis många personliga preferenser som spelar in. Vidare finns det också många saker som faktiskt alla ska tänka på vid köpet. Det handlar bland annat om material, utförande och funktion.

 • Design

  Ska du använda vattenflaskan på gymmet? Eller under arbetsdagen på kontoret? Vad du kommer att använda vattenflaskan till avgör utformningen av vattenflaskan. Är du ute efter ett bra grepp? Eller en snygg designs om imponerar?
 • Storlek

  Fundera över om det räcker med 0,5 liter eller om du behöver en större flaska på 1 liter. Tänk även på att ju större vattenflaskan är ju tyngre blir den att bära med dig överallt. Kanske är det värt det att köpa en mindre flaska och fylla på flera gånger om dagen?
 • Hållbarhet

  Egentligen avgörs hållbarheten på en vattenflaska av vad du kommer att använda den till. Ska vattenflaskan mest stå på ett skrivbord är en glasflaska hållbar. Men om du ska ta med den överallt är en vattenflaska i rostfritt stål att föredra.
 • Temperaturkontroll

  Oftast är det kallt vatten du är ute efter för att svalka dig eller helt enkelt för att du är törstig. Och om du ofta är på språng är det bra att se över om vattenflaskan du intresserat dig för håller vattnet kallt. Och även hur länge!
 • Munstycke

  Kommer du att dricka direkt från flaskan eller endast använda flaskan som förvaring och dricka ur ett glas? Vill du ha en sugrörspip för att enkelt kunna dricka vatten under träning? Munstycket avgör hur enkel vattenflaskan blir att använda för dig.
 • Miljö

  En miljövänlig vattenflaska är alltid det smarta valet. Både för dig själv och planeten du bor på. Se därför till att den vattenflaskan du väljer har tillverkats på ett miljövänligt vis, samt att den har lång hållbarhet.

Våra 4 bästa vattenflaskor (oktober 2022)

 1. Bäst i test vattenflaska: Klean Kanteen Classic
 2. Bästa premium vattenflaska: Smartshake Bohtal Insulated Flask
 3. Bästa billiga vattenflaska: Better Bodies Gear Fulton Bottle
 4. Bästa vattenflaskan på design: ICANIWILL Stainless Steel

1. Klean Kanteen Classic - Bäst i test vattenflaska

Klean Kanteen Classic 800ml
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Bäst i test
Köp nu
köp
på Outnorth
Sammanfattning: En klassisk design!.
Storlek
800 ml
Material
Rostfritt stål
Håller kyla
Nej
Vikt
212 g
Fördelar
 • BPA-fri
 • Rostfritt stål
 • Livstidsgaranti
Nackdelar
 • Endast handdisk

Detta är en klassisk vattenflaska i rostfritt stål som pulverlackerats för en snygg finish. Och just denna vattenflaska från Klean Kanteen är deras ursprungliga design, men med en uppdaterad look.

Du som är ute efter en snygg och hållbar vattenflaska som tål slit och släng bör investera i en Klean Kanteen Classic. Eftersom den tål mycket passar den även bra till barn som kanske inte alltid tar hand om sina saker på bästa sätt.

Vi har valt just denna Klean Kanteen som vårt bäst i test eftersom den är praktisk, hållbar och har en mycket rimlig prislapp. Den levereras också med en livstidsgaranti! Det är helt enkelt en vattenflaska som är snygg, prisvärt och enkel att ta med sig.

Var kan jag köpa produkten?

2. Smartshake Bohtal Insulated Flask - Bästa premium vattenflaska

Smartshake Bohtal Insulated Flask
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Köp nu
köp
på Svenskt Kosttillskott
Sammanfattning: En stilren och vacker design!.
Storlek
600 ml
Material
Rostfritt stål
Håller kyla
Ja (24 tim)
Vikt
380 g
Fördelar
 • Snygg design
 • Temperaturkontroll
 • Både till varm och kall dryck
Nackdelar
 • Endast 600 ml
 • Ingen sugrörspip

Den här vattenflaskan har en stilren och tidlös design du kommer att älska! Eftersom den är tillverkad i rostfritt stål har den försetts med en silikonbotten för att du ska kunna sätta ner flaskan utan att skapa oljud. Perfekt på kontoret!

Dessutom har den ett säkert lock med tätning, vilket gör att den är helt läcksäker. Den har också utrustats med dubbla väggar för att behålla temperaturen på ditt vatten - i upp till 24 timmar. Det är den perfekta flaskan för dig som absolut vill undvika dricka ljummet vatten under dagen.

Anledningen till att vi valt Smartshake Bothal Insulated Flask som bästa premiumvalet är designen. För det första är den snygg och modern. För det andra är den hållbar, pålitlig och håller kylan längst av alla de flaskor vi testat.

Var kan jag köpa produkten?

3. Better Bodies Gear Fulton Bottle - Bästa billiga vattenflaska

Better Bodies Gear Fulton Bottle
Betyg 3,9/5
Betyg 3,9/5
Köp nu
köp
på Gymgrossisten
Sammanfattning: En större modell som passar alla!.
Storlek
750 ml
Material
Rostfritt stål
Håller kyla
Nej
Vikt
-
Fördelar
 • Rymmer 750 ml
 • Lock i polypropylen och silikon
 • Erbjuds i tre snygga färger
Nackdelar
 • Tål ej diskmaskin
 • Krångligt lock

En matt snygg finish definierar den här vattenflaskan i rostfritt stål. En enkel design som erbjuds i flera olika färger. Vilket gör vattenflaskan perfekt för dig som gärna vill matcha vattenflaskan med din outfit.

Eftersom den här vattenflaskan är lite större passar den utmärkt för dig som har ett större behov av vatten under dagen. Och även för dig som inte har möjlighet att fylla på flaskan så ofta. Men egentligen passar nog den här snygga vattenflaskan de allra flesta!

Vi har valt just Fulton Bottle White som bästa billiga flaskan eftersom den är extremt prisvärd. För det låga priset får du en bra flaska av god kvalitet, som faktiskt håller. Även om du råkar tappa den i golvet eller liknande.

Var kan jag köpa produkten?

4. ICANIWILL Stainless Steel - Bästa vattenflaskan på design

ICANIWILL Waterbottle Stainless Steel 500ml
Betyg 3,9/5
Betyg 3,9/5
Köp nu
köp
på Gymgrossisten
Sammanfattning: Rostfritt stål i en slimmad design!.
Storlek
500 ml
Material
Rostfritt stål
Håller kyla
Ja (8 tim)
Vikt
-
Fördelar
 • Hållbar
 • Stilren design
 • Rostfritt stål
Nackdelar
 • Handdisk
 • Rymmer endast 500 ml

En diskret och stilren design utformar den här vattenflaskan. Den är tillverkad i rostfritt stål som pulverlackerats för en snygg finish. Och egentligen passar den här fantastiska vattenflaskan alla personligheter och alla aktiviteter.

Oavsett om du vill ha en snygg vattenflaska på skrivbordet. Eller om du är ute efter en vattenflaska till gymmet passar den här flaskan helt perfekt. Den slimmade designen gör den lätt att ta med dig överallt.

Det är just den stilrena designen, i kombination med priset och hur praktisk den är, som gjorde att vi valde den här vattenflaskan till ett bra val. Och eftersom vattenflaskan är designad för att hålla en livstid behöver du aldrig mer leta efter en vattenflaska.

Var kan jag köpa produkten?
Så valde vi ut de bästa vattenflaskorna

Så gjorde vi testet

Vattenflaskor kommer i många olika storlekar, material och har olika användningsområden. Vi tycker inte att det blir ett varken bra eller rättvist test att ställa alla flaskor mot varandra rakt av. Därför har vi här istället valt att utse den bästa vattenflaskan i flera olika kategorier. Det gör även att det blir enklare att hitta den bästa vattenflaskan för just dig. 

För att avgöra vilken vattenflaska som är bäst i varje kategori började vi med att beställa hem ett 20-tal produkter från olika tillverkare. De har sedan testats noggrant och därefter betygsatts på en rad olika punkter:

 • Kvalitet: Vad är vattenflaskan tillverkad i för material? Hur hållbar är den? Är tillverkningen miljövänlig? Har du märkt av någon form av slitage?
 • Användning: Är det enkelt att öppna och dricka? Är det enkelt att fylla på flaskan? Står locket emot läckage bra? Hur länge håller den kylan? Hur mycket väger flaskan?
 • Pris: Hur mycket kostar den? Känns den prisvärd i förhållande till kvalitet och funktion? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa den här produkten?
 • Storlek: Hur mycket rymmer vattenflaskan? Är det för mycket, för lite eller lagom mycket för dina behov?

Vår testpanel, som består av tio personer med olika bakgrund och olika livsstilar har sedan testat vattenflaskorna och satt betyg efter dessa punkter enligt en skala på 1-10. Vinnaren i varje kategori är sedan helt enkelt produkten med det högsta totalbetyget.

Vanliga frågor om bästa vattenflaskan

Frågor och svar om vattenflaskor

Vilken vattenflaska är bäst?

Klean Kanteen Classic har gjort sig känd som världens kanske mest pålitliga vattenflaska. Den är tillverkat av livsmedelsgodkänt rostfritt stål och är framtagen för att axla såväl vardagsanvändning som de allra mest intensiv äventyren. Definitivt en vattenflaska som håller livet ut.

Kan de finnas skadliga ämnen i vattenflaskor?

Trots att de flesta vattenflaskor numera är livsmedelsgodkända så har det uppmärksammats att vissa av den innehåller skadliga ämnen. Därför är det en bra idé att välja en vattenflaska från något utav de välkända märkena. Åtminstone om man planerar att använda vattenflaskan regelbundet under en längre tid.

Kan man tvätta vattenflaskor i en diskmaskin?

Nej. Det är endast ett fåtal vattenflaskor som tål maskindisk. Är detta viktigt för dig bör du särskilt kontrollera att vattenflaskan har detta angivet som egenskap. Flaskor som inte tål maskindisk kan ta stor skada om man maskindiskar dem. De flesta rekommenderar hur som helst handdisk för längsta möjliga livslängd.

Kan man ha varm dryck i en vattenflaska?

Som utgångspunkt är vattenflaskor ämnade för kalla vätskor. Men vissa av dem tål även varm vätska. Däremot är värmehållningen sällan särskilt imponerande. Och för dig som planerar att ha varma vätskor i din vattenflaska kan det vara en bra idé att istället titta närmare på termosar.

Jämför vattenflaskor

Vattenflaska Storlek Material Håller kyla Vikt Totalbetyg Pris
Klean Kanteen Classic 800ml 800 ml Rostfritt stål Nej 212 g Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
125 kr
Smartshake Bohtal Insulated Flask 600 ml Rostfritt stål Ja (24 tim) 380 g Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
349 kr
Better Bodies Gear Fulton Bottle 750 ml Rostfritt stål Nej - Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
199 kr
ICANIWILL Waterbottle Stainless Steel 500ml 500 ml Rostfritt stål Ja (8 tim) - Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
199 kr

Testvinnare - Bästa vattenflaskan

 • Klean Kanteen Classic - Bäst i test vattenflaska
 • Smartshake Bohtal Insulated Flask - Bästa premium vattenflaska
 • Better Bodies Gear Fulton Bottle - Bästa billiga vattenflaska
 • ICANIWILL Stainless Steel - Bästa vattenflaskan på design
Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Senast uppdaterad: 29 september 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Johan Karlsson
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
98 röster, Genomsnitt: 4.8 / 5