Bäst i test: Bästa värmestrumporna 2021

Med rätt värmestrumpor kommer du aldrig mer frysa om fötterna
johan karlsson
Skriven av Johan Karlsson
Uppdaterad oktober 2021

Nu när vi går mot mörkare tider med stormsteg vill du säkert hålla fötterna varma. Ett par ordentliga värmestrumpor gör susen om du vill fortsätta vara lika aktiv utomhus som på sommarhalvåret. För din skull har vi därför testat 50 olika par värmestrumpor och valt ut de fem bästa.

Vi har även skrivit ihop ett kortare stycke med tips om vad du bör tänka på när du letar efter ett par värmestrumpor. Om du är nyfiken på hur vi gick till väga för att göra det här testet har vi en flik om det med.

Våra redaktörer undersöker, testar och rekommenderar oberoende av andra de bästa produkterna. Du kan läsa mer om hur vi går tillväga när vi gör våra tester här. Vi kan få en provision på köp som görs via länkar på sidan.

Om vårt test av värmestrumpor

Som vi nämnt tidigare i den här artikeln, så är det största problemet med att välja ett par strumpor att man helt enkelt inte kan prova dem innan köpet. Det är inte ett större problem för övrigt, men när det gäller värmestrumpor som lätt kan gå upp över tusen kronor, kan det kännas extra viktigt att ta rätt beslut. Våra deltagare fick därför fem par strumpor var att ha på sig under en hel dag.

Därefter fick hela gänget gradera hur väl strumporna gjorde sitt jobb i fråga om bekvämlighet, vattenavvisning och värme.

Det var målet för oss, som under alla våra tester, att produkterna skulle provas av människor som har behov av samma produkt under resten av sitt dagliga liv. Av den anledningen är det föga förvånande att vår testpanel bestod till en stor andel av skid- och snowboardåkare. Våra glada vintersport-entusiaster fick sällskap av några bönder, jägare och skogsbrukare som alla tillbringar många timmar om dagen utomhus i kylan.

Våra deltagares metoder

Varje individ hade sitt eget speciella sätt att utföra testet av sina strumpor på. Det kunde till exempel vara att ta med sig paren på sin skidsemester och växla mellan dem. För deltagarna som tillbringar mycket tid utomhus i sitt yrke blev det ett litet projekt att jämföra hur nötta de olika typerna av strumpor blev. Det viktiga var att strumporna skulle provas under riktiga omständigheter. Och dessa omständigheter ser ju olika ut. Det är skillnad på att röra sig i en skidbacke och att sitta still under ett älgpass, men hos båda dessa grupper utövare är det populärt med värmestrumpor. Vi försökte hitta en grupp frivilliga som skulle vara så mångsidig som möjligt.

Om du har investerat i ett par riktigt bra värmestrumpor vill du förstås kunna använda dem så länge som möjligt. Därför ville vi se hur väl de höll för att tvättas. Alla strumpor hade instruktioner för hur de skulle tvättas, men långt ifrån alla höll vad tillverkarna lovade även när vi följde deras egna manualer. Den här delen av testet, då vi tvättade strumporna, fick möjlighet till att bli lite mer vetenskaplig än den tidigare. Varje par tvättades till exempel tre gånger efter en användning för att se hur mycket det slet på dem.

Vi bedömde värmestrumporna efter följande punkter:

 • Hur lång tid tog det att torka dem efter en tvätt?
 • Bestod de av många, komplicerade smådelar eller var de lätta att plocka isär?
 • Tål strumporna maskintvätt, och i så fall, på hur hög värme?
 • Blir strumporna slitna efter tvätt? Håller de sig töjbara? Krymper de i tvätten?

Vilka värmestrumpor är bäst?

Vi har testat många värmestrumpor. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive värmestrumpor samt en recension av varje produkt.

 1. 1. Bäst i test: Sidas Pro-S Heat Set Mv

  9,7/10
  Sidas Pro-S Heat Set Mv
  Bäst i test
  Batteritid
  16 tim
  Maskintvätt
  30°
  Värmenivåer
  3 st
  2495 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Längsta batteritiden i testet
  • Avtagbart batteri och hållare
  • Tvättas som en vanlig strumpa
  Nackdelar
  • Dyrast
  • Finns bara i en färg

  De här värmestrumporna från Sidas togs fram särskilt för skidåkare som blir kalla om fötterna efter långa dagar i backen. Värmestrumporna har testats i skidpjäxor för att se till att ingenting kommer i vägen. Det medföljande batteripaketet är lagom litet och diskret, men ändå såpass kraftfullt att det håller dina fötter varma i hela 16 timmar. Du kan dessutom anpassa värmen i strumporna ut efter 3 olika inbyggda nivåer. Den här strumpan kan du anpassa till alla väder. Förutom de praktiska inställningar för värmen, är den även vattenavvisande. Du behöver inte ens begränsa dig till att använda strumporna för friluftsliv, det går också alldeles utmärkt att ha på sig för att hålla värmen om fötterna framför brasan i fjällstugan.

  Läs mer
 2. 2. Bästa premium värmestrumpor: Therm-ic Powersock Set Heat Uni + S-Pack 1200 V2

  9,5/10
  Therm-ic Powersock Set Heat Uni + S-Pack 1200 V2
  Batteritid
  14 tim
  Maskintvätt
  30°
  Värmenivåer
  3 st
  2499 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • S-pack 1200-batterierna medföljer vid köp.
  • Mycket bekväm passform i skidpjäxor.
  Nackdelar
  • Dålig värme utan skor
  • Förlorar lite stretch efter maskintvätt.

  Det är inte för intet som vi valde skidstrumporna från Therm-ic till den bästa premium-produkten i vårt test. Värmepunkterna i strumporna är i princip osynliga och känns inte alls när du har de på dig. Strumporna är kombinerade med både batteridrivna värmepunkter och isolerande material. Det gör att den elektriska delen av värmen inte behöver vara så stark, eftersom strumporna även består av en blandning av fem olika värmeisolerande material. Trots att alla dessa material är syntetiska, och inte nämnvärt värmeisolerande var för sig, bildar de en oslagbar formula för att isolera dina fötter från kylan.

  Läs mer
 3. 3. Bästa billiga värmestrumporna: Lenz Heat Sock 5.0 Toe Cap Slimfit

  9,3/10
  Lenz Heat Sock 5.0 Toe Cap Slimfit
  Batteritid
  14 tim
  Maskintvätt
  30°
  Värmenivåer
  3 st
  726 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Ergonomiskt stickade
  • Praktiska tryck-knappar för batteripaketet
  • Billiga om du använder flera Lenz-produkter
  Nackdelar
  • Batterier medföljer ej
  • Inte så billiga om du bara använder batteripacket till strumporna

  Från premium till budget, men med samma höga kvalitetsstandard. Värmestrumporna från Lenz består av merinoull och silke, vilket gör att de håller värmen bra med eller utan batterier. Känner du ändå att du skulle behöva det lilla extra kan du köpa till en batterihållare. Strumporna är så pass smidigt utformade att du inte ens märker av batterierna eller värmeslingorna. Eftersom just det här paret säljs var för sig, med accessoarer tillgängliga, går det att få ner priset en hel del. Till exempel kan du köpa flera par strumpor som alla kan dela på samma lösa batteri.

  Läs mer
 4. 4. Bäst kundbetyg: Hotronic Heat Socks

  9,1/10
  Hotronic Heat Socks
  Batteritid
  14 tim
  Maskintvätt
  30°
  Värmenivåer
  4 st
  899 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Fuktavstötande
  • Finns tillgängliga i flera olika färger och mönster
  Nackdelar
  • Sitter åt lite väl mycket runt foten.

  Ett par riktigt snygga strumpor av märket Hotronic. Det pyttelilla batteripaketet får plats längs fram på strumpan utan att störa dina rörelser. Trots att värmen utsöndras nära tårna så sprider det sig snabbt till hela foten. Värmeslingorna löper på både ovan- och undersidan av strumporna. Förutom det diskreta batteriet kommer värmen i strumporna av merinoull samt av att de är utformade för kompression. Det gör att strumporna håller tätt, och sysslar du med idrott ger strumporna ett extra stöd åt ömma muskler dina ben och fötter.

  Läs mer
 5. 5. Avignon Värmestrumpa

  8,9/10
  Avignon Värmestrumpa
  Batteritid
  10 tim
  Maskintvätt
  30°
  Värmenivåer
  3 st
  1695 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Anpassningsbar värme
  • Töjbarhet från 15% lycra samt komfort och värme från 35% ull
  Nackdelar
  • Tar lång tid att torka efter att ha tvättats
  • Lite komplicerade vid första användning

  De här avancerade värmestrumporna har inget mindre än en USB-port på sidan. När du beställer värmestrumporna från Avignon, ingår en power bank som inte bara används för strumporna utan även fungerar för till exempel din mobil eller surfplatta. Trots sina högteknologiska finesser tål strumporna maskintvätt på 30 grader. Alla elektroniska delar är avtagbara, och strumporna har även sin egen tvättpåse som medföljer. Innan tvätten är det viktigt att du kommer ihåg att koppla ifrån den lilla USB-porten samt att alltid använda dig av tvättpåsen.

  Läs mer
Varför lita på FitnessFrank?

FitnessFrank spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare. Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en tillverkare före en annan.

Köpguide - Så du bästa värmestrumporna

Värmestrumpor är strumpor med inbyggda, batteridrivna värmeslingor. Tanken är att du ska kunna vara ute i is och snö under många timmar utan att bli nedfrusen.

 • Batterier eller laddare? Det som gör just värmestrumpor så speciella är att de håller sig varma med hjälp av sina inbyggda värmeslingor eller noder. Hur dessa är drivna skiljer sig åt mellan olika modeller. En del har ett medföljande batteripaket, andra måste du själv köpa till. Ytterligare några är försedda med en batteriport och en laddare, så att du slipper byta batteri.
 • Komfort. Kanske den viktigaste punkten på den här listan, att strumporna sitter bekvämt om fötterna och inte kommer i vägen. Tyvärr kan vi ju sällan få prova strumpor innan köpet. Därför får du förlita dig på kundrecensioner, och inte minst undersökningar som den här.
 • Material. De allra flesta sorters värmestrumpor som finns ute på marknaden just nu är tillverkade av en blandning av syntetiska material. Det kan vara till exempel polyester eller något stretchigt material. Satsa gärna på ett par strumpor som innehåller åtminstone en del naturmaterial, som ull. Det kommer att hålla dina fötter varma länge.
 • Säkerhet. Här gäller det att vara försiktig. Var noga med att välja en seriös återförsäljare när du nu tänker köpa på dig ett par värmestrumpor. De drivs, som du säkert förstår, av elektroniska delar som ledar antingen ström eller värme. Med detta tillkommer det självklart risker om tillverkningen inte gått till på rätt sätt. Alla värmestrumpor ska vara säkerhetstestade enligt standarden för både Europeiska Unionen och Sverige.

 Vi hoppas du lärt dig mer om värmestrumpor, och att du hittar ditt eget par inför vintern.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
30 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5
Senaste tester