Bäst i test: Bästa Värmevantar 2021

Här hittar du vinterns bästa värmevantar
johan karlsson
Skriven av Johan Karlsson
Uppdaterad oktober 2021

När det nu börjar bli allt kallare är det dags att leta efter ny utrustning inför vintern. Det gäller att vara ute i god tid, eftersom produkter tar slut eller går upp mycket i pris när julen närmar sig. Av den anledningen har vi bestämt oss för att testa varma vantar redan i september. I den här artikeln kommer du få läsa om de vi anser vara de bästa värmevantarna som finns ute på marknaden just nu. Om du är intresserad kan du även läsa om hur vi utförde det här testet, samt våra andra tester av en mängd intressanta produkter som du kanske aldrig hört om innan.

Våra redaktörer undersöker, testar och rekommenderar oberoende av andra de bästa produkterna. Du kan läsa mer om hur vi går tillväga när vi gör våra tester här. Vi kan få en provision på köp som görs via länkar på sidan.

Om vårt test av värmevantar

Genom att söka efter de bäst anpassade deltagarna på ett antal olika föreningar för både vintersport och friluftsliv, hittade vi till slut panelen som utfört det här testet. Till att börja med behövde hela den samlade gruppen komma överens om vad vi skulle utgå ifrån under testets gång. Panelens deltagare fick sätta ett betyg från 1 till 10, där 10 var bäst, enligt varje punkt.

Vi kom överens om följande punkter för att betygsätta värmevantarna:

 • Hur bekväma är värmevantarna? Hur kändes dina fingrar efter en hel dag med dem?
 • När du ser prislappen, anser du att vantarna är värda dina pengar?
 • Om vantarna kom med instruktioner, hur lätta var dessa att förstå?
 • Var vantarna, inklusive dess medföljande utrustning, lätta att packa ner och ta med på till exempel en resa?
 • Hur bra grepp hade du med dina värmevantar på händerna?
 • Hur lätta var dina vantar att ta av och på?
 • Hur slitna, om något, var dina vantar efter en veckas användning?

Förutom punkterna på ovanstående lista undersökte vi även hur väl värmevantarna höll sig under tvätt. Vi tvättade de självklart enligt deras egna instruktioner, Som tur är så tål de allra flesta modeller maskintvätt så länge du plockar bort alla elektroniska delar. Vi tvättade varje par vantar tre gånger och gav ett betyg från 1 till 10, där 10 innebar att de var som nya och 1 att de var totalt förstörda. Det senare hände tyvärr flera par vantar som inte fick en plats på listan.

När vi väl hade de objektiva kriterierna på plats, var det dags att analysera den mer subjektiva kundupplevelsen. Här fick deltagarna tillfälle att beskriva sin erfarenhet av att använda produkten med egna ord. Vi ställde helt enkelt frågan: Skulle du köpa värmevantarna du har testat? Varför eller varför inte?

Sedan sammanfattade gruppen sina gemensamma punkter till en hel, sammanhängande recension, vilket den här artikeln har utgått ifrån.

Vilken värmevantar är bäst?

Vi har testat många värmevantar. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive värmevantar samt en recension av varje produkt.

 1. 1. Bäst i test: Outdoor Research Or Stormtracker Heated Sensor Gloves

  9,7/10
  Outdoor Research Or Stormtracker Heated Sensor Gloves
  Bäst i test
  2309 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Bekvämt material som andas.
  • Vattenresistent läder på handflatorna.
  • Batterierna kan laddas om.
  Nackdelar
  • Vid kallt väder eller dålig blodcirkulation krävs den högsta värmenivån.
  • Öglan kan behöva trimmas för att inte hänga ut ur vanten och fastna någonstans.

  Är du på jakt efter ett par riktigt avancerade handskar har du hittat rätt. Stormtracker är perfekta för dig som sysslar med vintersport. Till skillnad från andra handskar som främst är anpassade för skidåkare, fungerar Stormtracker allra bäst för klättring. Då vill du förstås kunna ha full rörlighet i händerna, utan att frysa. Inte nog med det, en av de mest uppskattade finesserna på dessa handskar är fingertopparna. Tack vare det speciella Touch Screen-höljet kan du använda din telefon eller surfplatta med dina värmevantar på.

  Läs mer
 2. 2. Bästa premium värmevantar: Hestra Power Heater Glove

  9,5/10
  Hestra Power Heater Glove
  3700 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Lång modell som hindrar snö från att komma in i vanten.
  • Tunn och smidig.
  • God värmeisolering utan att vara otympliga.
  Nackdelar
  • Är händerna redan nedkylda fungerar värmen sämre, du bör använda låg och jämn värme under längre tid.
  • Batterierna behöver bytas ut.

  Hestra Power är försedd med tryckknappar på sidan för att se till att den sitter som ett skal över dina händer. Just de här handskarna stack ut bland våra testvinnare. De kändes nämligen otroligt lätta att bära. Vi hade svårt att tro att ett par så smidiga handskar ändå kunde utsöndra så mycket värme, utan att göra händerna svettiga. Du kan själv ställa in rätt värme i tre olika steg med de två pilförsedda knapparna. Hestra Power Heater Glove har lyckats hitta rätt balans i värmeinställningarna, något långt ifrån alla tillverkare kunnat göra. Vantarna håller alltid en behaglig värme, även på den högsta nivån.

  Läs mer
 3. 3. Bästa billiga värmevantar: Rubicson Värmehandskar Uppladdningsbara

  9,3/10
  Rubicson Värmehandskar Uppladdningsbara
  499 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Håller värmen bra även utan el.
  • Uppladdningsbart batteri.
  • Går att tvätta i maskin.
  Nackdelar
  • Finns bara i en storlek.
  • Något klumpiga.

  Tack vare Rubicsons uppladdningsbara värmehandskar kan du hålla händerna varma upp till tre timmar. Vantarna sätter du på med ett enkelt knapptryck på baksidan av handen. Du har sedan tre olika värmenivåer att välja mellan. Även den lägsta nivån av värme duger vid noll grader, då dessa handskar är av toppkvalitet i sig själva. Isoleringen är det bästa du kan hitta på marknaden utan att behöva söka dig till en högre prisklass. Det bästa budgetvalet bland värmevantar, då de upplevs vara av premiumkvalitet.

  Läs mer
 4. 4. Bästa uppvärmda tumvantar: Black Diamond Heated Solano Mitts

  9,1/10
  Black Diamond Heated Solano Mitts
  2980 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Vattentäta.
  • Värmeslingor över både hand och handled.
  • Handflatorna är utformade för optimalt grepp.
  Nackdelar
  • Kostar ganska mycket
  • Handsvett efter användning.

  Det här paret kallade vi för ''de lite vuxnare tumvantarna''. Det är verkligen sällan man kan hitta vantar av den här modellen som också ser moderiktiga ut. Vantarna är täckta av skinande svart läder. Lädret som använts är faktiskt avfall från slakt av getter, för att se till att inget går till spillo. Läder är som du kanske vet ett material som kan hålla nästan i evighet om det sköts rätt, vilket rättfärdigar det höga priset. Dessutom har Solano Mitts ett vattentätt membran av Gore Tex som ska släppa igenom luft utan att kyla ner. Det lyckas den relativt bra med, men vantarna kan ändå kännas lite för varma i slutet av dagen,

  Läs mer
Varför lita på FitnessFrank?

FitnessFrank spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare. Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en tillverkare före en annan.

Köpguide: Så hittar du bästa värmevantarna

I det här stycket har vi då samlat några av våra tips inför ditt eventuella köp av värmevantar. Till att börja med bör du mäta dina händer och fingrar med ett måttband. Det är bara för att få till en ungefärlig storlek. För det mesta finner du endast vantarna i ett begränsat antal storlekar, en del har bara en. Du vill förstås helst bespara dig besvikelsen att köpa alldeles för stort eller smått.

 • Teknologi: Ja, hur högteknologiska behöver ett par vantar vara, kan man fråga sig? Mer än du kanske anar innan du ger dig ut och letar. Vill du bara hålla händerna varma på promenaden kanske en uppsjö olika inställningar är lite överflödiga, men ska du tillbringa långa dagar i skidbacken kan det vara värt att fundera på.
 • Material: Naturmaterial som till exempel ull är väldigt bra på att hålla värmen på insidan. Läder är isolerande och fuktavstötande, särskilt om du smörjer det regelbundet. Dessa material hämtade från djurproduktion kombineras oftast med en blandning av olika syntetiska material. Eftersom värmevantar, till skillnad från vanliga vantar, även består av slingor som leder elektricitet är det extra viktigt att materialet är flamsäkert.
 • Funktion: Om du har sökt dig till den här artikeln gissar vi att du redan vet för vilken sysselsättning du behöver ett par värmevantar. De kan skilja sig åt en hel del beroende på användningsområde. Det finns till exempel värmevantar speciellt anpassade till långfärdsskidåkning respektive slalom, och de ser lite olika ut. Här tipsar vi om att läsa kundrecensioner för de som sysslar med just din hobby.
 • Utseende: Du kanske inte anser dig själv vara något modelejon, men ska du använda ett plagg dag ut och dag in så skadar det inte att du tycker om hur det ser ut på dig också. Det vart visserligen långt ifrån en prioritering i vårt test, men det gav dem ändå ett plus i kanten om vantarna hade en något smickrande design.
 • Batterier: Värmevantar drivs av ett inbyggt batteri som håller dem varma under ett visst antal timmar. Hur just dessa batterier drivs varierar enormt bland olika tillverkare, och det gör även standarden. En del batterier kan du ladda upp själv, andra behöver du regelbundet byta batterier på. Oavsett vilken typ av uppladdning du väljer kan du vara säker på att värmevantarna i vårt test alla uppfyller våra, och dina, krav på god kvalitet.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
39 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5
Senaste tester