Bäst i test: Bästa aloe veran 2021

robban
Skriven av Robin Johansson
Uppdaterad oktober 2021

Som växt tillhör Aloe vera-familjen Afodill, vilket bland annat gör den till en släkting till sparris och lök. Bladen kan bli upp till en meter långa och det är när man skär upp dem och exponerar deras ”köttiga” insida som man kan komma åt den våta och lite slemmiga gel som anses vara så välgörande. Vi har jämfört och testat Aloe Vera drycker. Läs mer om testet nedan och ta reda på varför vi valde Crearome Aloe Vera Juice EKO till bäst i test 2021.

Våra redaktörer undersöker, testar och rekommenderar oberoende av andra de bästa produkterna. Du kan läsa mer om hur vi går tillväga när vi gör våra tester här. Vi kan få en provision på köp som görs via länkar på sidan.

Om vårt test av aloe vera

Med tanke på hur otroligt stort utbudet är av aloe vera-drycker var vi till en början tvungna att utesluta en mängd produkter för att istället fokusera på en viss sorts dryck. Det första vi valde att utesluta var drycker som endast hade ett fåtal procent aloe vera i produkten. Istället fokuserade vi på drycker vars främsta ingrediens var aloe vera. Vi satte ett krav på minst  50% aloe vera i produkterna för att få vara med i testet. Dessutom krävdes det att produkten var kom från ett välkänt varumärke samt att man kunde läsa externa recensioner om produkten. Detta eftersom att vi ville få med det i betygsättningen om produkterna. Vad externa parter skrev om produkten såg vi som en viktig faktor för att sammanvägningen av slut- och helhetsbetyget skulle vara tillförlitligt. 

Efter att vi köpt hem produkterna fokuserade vi framför allt på följande: 

 • Smaken: Hur smakade produkten? Hur smakade den i förhållande till de andra produkterna i vårt test?
 • Innehåll: Vad innehöll produkten? Hur stor procent aloe vera bestod produkten utav? Innehöll produkten några tillsatser som man gärna hade varit utan? Hur mycket socker innehöll produkten?
 • Pris: Hur prisvärd är produkten i förhållande till `de andra i testet? 

Vilken aloe vera är bäst?

Vi har testat många aloe vera. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive aloe vera samt en recension av varje produkt.

 1. 1. Bästa Aloe Vera Dryck: Avivir Aloe Vera Juice Naturell

  9,5/10
  Avivir Aloe Vera Juice Naturell
  Bäst i test
  Pris / liter
  189,00 kr
  Renhet
  99,7%
  Storlek
  1000ml
  189 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Fri från socker
  • Vegansk
  • Inga sötningsmedel

  Avivir är specialister på aloe vera-produkter och i deras utbud ingår bland annat denna aloe vera-juice. Juice av aloe vera har en mycket stärkande effekt på kroppen. Immunförsvaret gynnas av ett regelbundet intag, magen mår bättre genom att växten innehåller ämnen som minskar irritation och slemhinnorna stärks. Aloe vera-växten innehåller även flera antioxidanter, alltså ämnen som skyddar kroppen mot effekterna av till exempel stress och infektioner. Du kan med andra ord med gott samvete dricka denna juice ett par gånger om dagen, innan måltider.

  Anledningen till att vi valde juicen från Avivir är att företaget, som vi nämnt, är specialiserat på olika aloe vera-produkter. Detta gör att vi får en högre tillit till dem och deras erbjudande. Juicen är helt ekologisk och fri från socker. När vi testade drycken uppskattade vi smaken, men valde att blanda ut den med en mindre mängd fruktjuice för att göra den sötare. Konsistensen är lite simmig, men den gör inte att juicen blir svår att dricka. Den effekt vi märkte relativt snabbt var att magen blev lugnare, vilket i sin tur påverkade vårt allmäntillstånd.

  Sammanfattningsvis ser vi denna juice från Avivir som en klar vinnare i vårt test. Priset är bra och kvaliteten lever upp till våra förväntningar.

  Läs mer
 2. 2. Bra val: Lifestream Aloe Vera Juice

  9,4/10
  Lifestream Aloe Vera Juice
  Pris / liter
  223,20 kr
  Renhet
  99,7%
  Storlek
  1250ml
  279 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Kallpressad juice
  • Godkänd av IASC
  • Inga tillsatser

  En aloe vera-juice som är ett bra val för den som vill ha en så ren och äkta produkt som möjligt, är Lifestreams aloe vera-juice. Denna juice är kallpressad, vilket innebär att den inte raffineras eller upphettas innan den tappas på flaska. På så vis behåller juicen sina välgörande egenskaper. Vid kallpressningen används dessutom endast den färska växten och inte någon frystorkad råvara. Detta har även en effekt på smaken, som vi uppfattar blir mer genuin och tilltalande. 

  Lifestreams aloe vera-juice innehåller alltså lika många verksamma ämnen som växten i sig. Detta är en klar fördel för dig som är ute efter en produkt av hög kvalitet. I vårt test av juicen använde vi maxdosen på 80 ml per dag under två veckors tid. Den effekt vi märkte av var, på samma sätt som för andra aloe vera-produkter, att magen mådde bättre. Vi kände oss även mer energifyllda, vilket eventuellt kan härledas till en lugnare och mer välfungerande mage. 

  Vi betraktar Lifestreams juice som ett bra val för den som vill ha en produkt som kommer så nära aloe vera-växtens egenskaper som möjligt. Smaken är dessutom god, även om konsistensen, på samma sätt som med andra aloe vera-juicer är något geléaktig.

  Läs mer
 3. 3. Bra ekologiskt och organiskt val: Pukka Aloe Vera Juice

  9,1/10
  Pukka Aloe Vera Juice
  Pris / liter
  289,00 kr
  Renhet
  100%
  Storlek
  1000ml
  289 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Goda kundbetyg
  • Ekologisk
  • Mycket bra smak

  Denna aloe vera-juice från Pukka innehåller varken tillsatser eller konserveringsmedel och är dessutom helt ekologisk. Flera andra aloe vera-drycker innehåller åtminstone konserveringsmedel, vilket enligt vissa kan vara en nackdel om du vill ha en så ren produkt som möjligt. Genom att drycken är garanterat ekologisk, bidrar det till att aktiva ämnen bibehålls och utnyttjas. När du ska använda denna juice ska du tänka på att maxdosen är 50 ml per dag och att du bör ta den på tom mage, eller före måltider. Kvinnor som är gravida ska inte använda denna juice. 

  Vårt test av Pukkas aloe vera-juice innebar att vi tog maxdosen dagligen tillsammans med lite fruktjuice under två veckors tid. Den upplevelse och effekt vi fick var att magen blev mer stabil och att vi mådde bättre efter måltiderna. Magen kändes inte orolig eller uppsvullen, utan lugnare. Genom att många aktiva ämnen finns kvar i denna juice ökar troligen effekten av den, vilket märktes. De användarrecensioner som finns är klart positiva och konstaterar på samma sätt som oss att juicen håller bra kvalitet och god smak.

  Läs mer
Varför lita på FitnessFrank?

FitnessFrank spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare. Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en tillverkare före en annan.

aloe vera

Köpguide: Så hittar du bäst aloe vera dryck

Det finns några punkter som är värda att se över innan du väljer en aloe vera-dryck eller juice. Läs igenom de viktigaste här nedan: 

 • Sockerhalt: Vissa av de aloe-vera-juicer som säljs innehåller rikliga mängder med socker och bör snarare ses som läskedryck än kosttillskott. Välj aloe vera-juicer utan socker helst. 
 • Aloe vera-halt: Mängden aloe vera i varje produkt kan skiljas åt enormt. Allt från några enstaka procent till mer eller mindre ren aloe vera. Se till att välja juice med hög andel aloe vera. Gärna upp mot 100 %.
 • Literpris: Jämför gärna literpriset mellan de olika produkterna. Vissa produkter kan ha en högre prislapp än andra trots att de innehåller lika mycket aloe vera. 
 • Bekämpningsmedel: Flera av juicerna och tillskotten odlas utan bekämpningsmedel, vilket är bra för miljon och eventuellt även din egen hälsa. Välj dessa produkter framför andra men tänk på att de kan kosta lite mer.

För att hitta rätt aloe vera-dryck bör du väga samman ovanstående punkter. Helhetsbilden du då får av drycken funderar vägledande för dig i ditt val. Låt alltså inte enbart priset styra, utan väg in flera andra faktorer. Alla drycker är trots allt inte av samma kvalitet.


 

Vad är aloe vera bra för?

Eftersom Aloe vera innehåller så många nyttiga ingredienser så har växten många positiva effekter på vår hälsa, men det är framförallt som hudkräm och kosmetika som den gjort sitt namn. Det finns också kosttillskott, matvaror och drycker som innehåller ämnet, och de kan motverka en rad olika hälsoproblem som till exempel förstoppning, solbränna, akne och eksem. Nedan följer en mer detaljerad genomgång av vad aloe vera är bra för:

 • skincare2För huden

  Med dess stärkande och anti-inflammatoriska egenskaper är kropps- och ansiktskrämer med Aloe vera bra för att hålla huden fräsch och fuktig. Det används också som en del av behandlingen mot rodnader och hudproblem som eksem. Solkrämer och after sun-produkter innehåller ofta oljan då den agerar lugnande och reparerande på huden. Forskare har konstaterat att hudens regenerativa egenskaper förbättras när den behandlats med Aloe vera, inte minst då den stimulerar kollagenproduktionen. Tiden det tar för skadad hud att repareras kan minska till som mycket som hälften om man applicerar Aloe vera. 
 • stomach3Mot magbesvär 

  Vid intag av mjölksaften från Aloe vera så hjälper man kroppen att hydrera sig själv och det gör att medlet får igång mag- och tarmfunktionerna. Lider man av kramper eller förstoppning så kan den laxativa effekten vara precis det som behövs, och dess anti-inflammatoriska egenskaper verkar lugnande. 
 • teethFör munhälsan 

  Att skölja munnen med Aloe vera juice regelbundet har visat sig vara lika effektivt som andra sköljmedel, och det beror dels på dess anti-inflammatoriska effekter som håller tandköttet och slemhinnorna lugna och fräscha. Sköljer man med vätska från växten kan man också motverka blåsor och svampinfektioner på insidan av munnen och verkar lätt smärtlindrande. Förutom juicen finns det också tuggummin med Aloe vera som kan användas vid tillfälliga besvär.
 • hairdresserFör hår och fransar 

  Det finns ett antal skönhetsprodukter som till exempel schampo och mascara med Aloe vera och det beror på att gelen har en mjukgörande men samtidigt utfyllande effekt. För personer med irriterad hårbotten eller känslig hud kan vanliga kosmetikaprodukter ibland upplevas som irriterande och uttorkande. Genom att tillsätta Aloe vera motverkas de effekterna. Många mjällschampon använder Aloe vera då mjäll är en slags svampinfektion som växten kan motverka, samtidigt som den håller huden len och mjuk.

Läs mer: Fördelar med kollagentillskott

Vad innehåller Aloe vera?

Aloe vera är rikt på flera olika vitaminer, mineraler, enzymer och hormoner. Vissa menar att det finns så mycket som 75 olika ämnen. Några av de mer viktiga är:

 • Vitaminer: Aloe vera innehåller framförallt A-vitamin, som är ansvarigt för hudens hälsa, C-vitamin, som bland annat ger immunförsvaret en boost samt E-vitamin och B12, som främjar blodets hälsa och den allmänna ämnesomsättningen.
 • Mineraler: Växten har ett flertal mineraler som är mycket fördelaktiga för den mänskliga hälsan, inte minst zink och järn. Zink är en komponent för bildandet av olika enzymer och påverkar bland annat vårt centrala nervsystem, ämnesomsättningen och immunförsvaret men är också en antioxidant tillsammans med selen och koppar. Kalcium och magnesium är framförallt viktigt för skelettet, tänderna och musklernas rörelsefunktion, kalium behövs för syreupptagningen.
 • Kolhydrater: Det finns olika sorters kolhydrater i Aloe vera, och det är de som ger oss energin att återhämta oss efter ansträngning. I växten finns det framförallt fruktos, eller fruktsocker som det vanligen kallas, och glukos.
 • Antioxidanter: Oljan är allmänt rik på antioxidanter, vilket innebär att den motverkar fria radikaler som uppkommer genom att vi utsätts för gifter, röker, sover dåligt eller stressar.

Förutom de redan nämnda ämnena så innehåller Aloe vera även enzymer, fettsyror och hormoner som bland annat motverkar inflammationer och infektioner, fungerar antioxidant och hjälper kroppen att skydda och återhämta sig.

Det finns mängder av sätt att använda Aloe Vera på. I videon ovan går en youtuber igenom 10 av dem. 

Finns det några biverkningar med aloe vera?

 • Eftersom det finns en laxativ effekt i växtens mjölk så bör man inte ta den under för lång tid. Detta eftersom kroppen då inte hinner fånga upp alla viktiga vitaminer och mineraler från den kost man konsumerat.
 • Känsliga personer kan få allergiska hudreaktioner mot hudkrämer med Aloe vera.
 • Om man ammar bör man inte använda dessa krämer då barnet kan få i sig dem via munnen, och man gör också bäst i att undvika Aloe vera krämer om man redan tar andra läkemedel på huden.

 

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
75 röster, Genomsnitt: 4.4 / 5
Senaste tester