Bästa boswellian - Bäst i test 2022 - Köpguide

Läs vår genomgående guide över de bästa kosttillskotten med boswellia 2022.

Boswellia är ett ämne som använts under en längre tid till allt från ledbesvär till inflammationer. Förr var det främst rökelser som användes men idag är det mer vanligt med olika former av kosttillskott. Även om du inte har hört talas så mycket om ämnet som sådant används det flitigt i många kombinationstillskott, till exempel i VitaePro. 

Det finns idag många olika boswelliaprodukter på marknaden och till en början kan de se likadana ut. För att underlätta för dig har vi testat ett tjugotal olika produkter och utsett vinnare i fem kategorier. Bäst i test blev Healthwell Boswellia som är en mycket prisvärd boswellia i lättsvalda kapslar.

Så hittar du bästa Boswellia

Viktigt att tänka på vid köp av boswellia

När du väl har bestämt dig för att prova på boswellia kommer du till frågan: Vilket tillskott ska jag köpa? Antalet produkter är många och det är inte helt lätt att avgöra vilken som är bäst. Här har vi har samlat de viktigaste punkterna att överväga. 

 • pris

  Pris

  Priset är såklart alltid en avgörande faktor. Ingen vill betala mer än man måste för en produkt. Men det är inte alltid enkelt att jämföra hur mycket boswellia en burk kapslar innehåller jämför med ett extrakt. För att underlätta har vi sammanställt mängden i vårt test här på sidan.
 • innehållsförteckning

  Innehåll

  Kontrollera hur mycket boswellia produkten innehåller. Eller ännu hellre hur mycket boswellinsyra, som är den aktiva ingrediensen, den innehåller. En produkt som innehåller en låg andel boswellinsyra kommer inte göra mycket nytta.
 • first aid kit

  Ditt hälsotillstånd

  Vissa mediciner, graviditet samt vissa sjukdomar bör inte kombineras med boswelliatillskott. Rådfråga alltid med en läkare om du känner dig osäker. 
 • review

  Läs recensioner

  Det är viktigt att du gör din egen hemläxa innan du väljer ut vad du vill ha. Detta brukar oftast öka chansen att du blir nöjd efter ditt köp. Ett bra exempel på vad man kan göra är att läsa vad andra skrivit om produkten i fråga. Är majoriteten positiva är det stor chans att du också blir det. 
 • documents

  Dubbelkolla alltid innehållsförteckningen

  Försäkra dig om att du inte är allergisk mot något ämne i produkten samt att det inte är något annat som kan riskera din hälsa på grund av att du äter kosttillskottet. 
 • rate

  Köp från välkända butiker

  Välj kosttillskott från butiker du känner till samt från varumärken du kan lita på. Utländska kosttillskott har sällan genomgått samma kvalitetstestning som de svenska och innehåller ofta mer eller mindre än den mängd som står på innehållsförteckningen.

Våra 5 bästa boswellia (oktober 2022)

 1. Bäst i test boswellia: Healthwell Boswellia
 2. Bästa boswellia från olja: Healthwell PURE Boswellia EKO
 3. Bästa boswellia från pulver: Rawpowder Boswellia extrakt
 4. Bästa boswellia från extrakt: Solgar Boswellia
 5. Bästa multitillskottet med boswellia: Holistic Inflameja

1. Healthwell Boswellia - Bäst i test boswellia

Healthwell Boswellia
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Bäst i test
Köp nu
köp
på Svenskt Kosttillskott
Sammanfattning: Prispressade boswelliakapslar med 500 mg Boswellia per kapsel.
Storlek
90 kapslar
Pris / kapsel
3,10 kr
Form
Kapslar
Boswellia / Kaps
500 mg

Som "bästa boswelliatillskottet" valde vi Healthwell Boswellia. Ett högkoncentrerat alternativ som ger mycket valuta för pengarna och håller hög kvalitet. Vi gillar att den håller sedvanlig Healthwell-standard.

Fördelar
 • Mycket prisvärd
 • Högkoncentrerat
 • Kapslar som är lätta att svälja
Nackdelar
 • Använd ej om du är gravid eller ammar

Healthwell Boswellia är ett tillskott av hög kvalitet som håller ett mycket rimligt pris. Kapslarna innehåller 500 mg extrakt varav 65 % är boswellinsyra. Det är denna verksamma substans som anses ha en mycket gynnsam effekt på bland annat ledernas hälsa och på immunförsvaret. Den höga koncentrationen av boswellinsyra gör att tillskottet kan vara lite tufft mot magen. Ta alltså helst kapslarna i samband med måltid. Max 2 kapslar om dagen vid 2 olika tillfällen.

Sett till att Healthwell håller en genomgående hög kvalitet på sina produkter, kundbetygen är idel positiva, innehållet i kapslarna och priset ser vi ingen anledning till att inte utnämna den här produkten till bäst i test.

Var kan jag köpa produkten?

2. Healthwell PURE Boswellia EKO - Bästa boswellia från olja

Healthwell PURE Boswellia Frankincense EKO
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Köp nu
köp
på Svensk Hälsokost
Sammanfattning: Milt antiseptisk, sammandragande och antiinflammatorisk eterisk Boswelliaolja.
Storlek
33 ml
Pris / kapsel
N/A
Form
Olja
Boswellia / Kaps
N/A

Som den "bästa boswelliaoljan" blev Healthwell PURE Boswellia Frankincense EKO en testfavorit. Vi gillar att biotillgängligheten är hög och att det är enkelt att dosera utifrån eget tycke och smak. Plus i kanten för att oljan går att blanda i såväl dryck som mat.

Fördelar
 • Bra upptagsförmåga
 • Underbar doft
 • Bra val till aromaterapi
Nackdelar
 • OBS: Undvik förtäring

Pure Boswellia Frakincense håller hög kvalitet och kostar inte särskilt mycket. Oljan har framställts med hjälp av varsam ångdestillering av växtharts från ekologiska träd. Oljan är antiinflammatorisk, milt antiseptisk och sammandragande. Den stimulerar även huden och verkar stöttande vilket är populärt för att motverka åldrande. Det allra bästa med oljan är kanske att den passar alla hudtyper. Oavsett om du har torr, känslig, mogen eller oljig hy, verkar den renande och motverkar inflammation. Den doftar även gott och går utmärkt att använda för aromaterapi.

Det finns många bra eteriska oljor på marknaden, men denna tycker vi sticker ut i mängden. Helt enkelt ett utmärkt val för dig som söker en bra ekologisk allroundolja för huden.

Var kan jag köpa produkten?

3. Rawpowder Boswellia extrakt - Bästa boswellia från pulver

Rawpowder Boswellia extrakt
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Köp nu
köp
på Svensk Hälsokost
Sammanfattning: Boswelliapulver från extrakt med hela 90% boswellinsyra.
Storlek
60 g
Pris / kapsel
N/A
Form
Pulver
Boswellia / Kaps
N/A

Rawpowder Boswellia extrakt utsågs till testets "bästa boswelliapulver". Som pulverextrakt ger det oerhört bra valuta för pengarna. Ett smidigt val för dig som gillar att variera doseringen utifrån tillfället. Vi gillar särskilt att det är ekologiskt.

Fördelar
 • Det mest prisvärda boswelliatillskottet
 • Pulver istället för kapslar
 • 90% boswellinsyra
Nackdelar
 • Förvaras utom räckhåll för barn

Raw Powder Boswellia Extrakt är ett högkoncentrerat extrakt med hela 90 % av boswellinsyra kvar i pulvret. Pulvret är tillverkat av kådan från Boswellia Serrata-trädet som finns i Afrika och Asien. Det har även länge varit en känd läkeört inom den ayurvediska örtmedicinen som blossat upp i popularitet de senaste åren.

Örten är känd för dess antiinflammatoriska egenskaper och har dessutom en positiv inverkan på personer som har problem med lederna. Att ha örten i form av ett pulver är bra då den har lång hållbarhet och går lätt att blanda i vatten eller juice. 

 Raw powder Boswellia gör det lätt med hjälp av det helt råa och veganska pulverextraktet som är lätt att blanda ut i valfri vätska. Med tanke på att pulvret dessutom har ett högt koncentrat av syran är den utan tvekan det bästa pulverextrakt vi testat.

Var kan jag köpa produkten?

4. Solgar Boswellia - Bästa boswellia från extrakt

Solgar Boswellia
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Köp nu
köp
på Svenskt Kosttillskott
Sammanfattning: Högkvalitativa boswelliakapslar med 65 % boswellsyra.
Storlek
60 kapslar
Pris / kapsel
5,65 kr
Form
Kapslar
Boswellia / Kaps
350 mg

Solgar Boswellia blev det "bästa boswelliaextraktet" i testet. Med sedvanlig Solgar-kvalitet får man ett labbcertifierat extrakt med bevisad effekt. Vi gillar att de är lämpliga för veganer.

Fördelar
 • Fritt från salt och socker
 • Vegetabilisk kapsel
 • Dagligt tillskott för ledhälsan
Nackdelar
 • Vissa kan få ont i magen av detta tillskott

Solgar Boswellia är ett tillskott i kapselformat där är en kapsel innehåller höga mängder boswellinsyra. Kapseln innehåller ett extrakt bestående av både syra och rått pulver för bästa upptagningsförmåga. Användningsområdet för den här produkten är främst för att hjälpa mot ledbesvär, värk och inflammation. Priset är tyvärr högre än många andra produkter vi testat, men sett till att det är ett högkoncentrerat extrakt är det ändå helt ok.

Var kan jag köpa produkten?

5. Holistic Inflameja - Bästa multitillskottet med boswellia

Holistic Inflameja
Betyg 3,9/5
Betyg 3,9/5
Köp nu
köp
på Svenskt Kosttillskott
Sammanfattning: Ett unikt multitillskott framtaget för optimal ledhälsa.
Storlek
60 kapslar
Pris / kapsel
12,28 kr
Form
Kapslar
Boswellia / Kaps
80 mg

Som "bästa multitillskottet med boswellia" vill vi framhäva Holistic Inflameja, och det är inte bara namnet som är unikt. Kombinationen Boswellia, gurkmejaextrakt och oxidanter ger en unik antiinflammatorisk och ledfrämjande effekt.

Fördelar
 • Flera hälsofrämjande näringsämnen
 • Med Gurkmejaextrakt
 • Helt vegetabiliskt
Nackdelar
 • Förhållandevis dyrt
 • Mindre mängd boswellia jämfört med andra alternativ

Holistiv Enzymea som innehåller boswelliaextrakt är en unik blandning av olika örter och enzymer som stöttar kroppen på bästa möjliga sätt. De olika enzymerna som finns i tabletten hjälper kroppen att bryta ned proteiner och är därför bra för våra muskler. Både boswellinsyran och curcuminet som finns i tabletten är inflammationshämmande och stöttar immunförsvaret.

Med tanke på den unika kombinationen av enzymer och örter som stöttar och förstärker ditt immunförsvar på många olika sätt; är Holisitic Enzymea ett utmärkt val för dig som söker ett multitillskott för ledhälsan.

Var kan jag köpa produkten?
Så valde vi ut de bästa boswellia

Så gjorde vi testet

För att avgöra vilket boswelliatillskott som är bäst beställde vi hem ett tjugotal produkter för att testa. Testet har inte bara tagit hänsyn till upplevd effekt, utan fokuserat mycket på vad kapslarna faktiskt innehåller. Produkterna grupperades in i ett antal kategorier för att göra ditt val enklare. Därefter testades dem och betygsattes enligt följande kriterier:

 • Användning: Hur lätta är kapslarna att svälja? Hur många kapslar behöver man ta varje dag?
 • Innehåll: Hur mycket boswellia innehåller produkten? Innehåller produkten några andra verksamma ämnen? Är innehållet anpassat för veganer? Hur mycket av de aktiva ämnena innehåller produkten?
 • Effekt: Har du upplevt någon positiv effekt av produkten? Har du upplevt några bieffekter? 
 • Kundbetyg: Vad säger kunderna som använt produkten om den? Vad tycker de är bra och dåligt med den?
 • Pris: Hur mycket kostar produkten? Vad blir priset per tablett och dag? Skulle du kunna tänka dig att köpa produkten?
 • Tillförlitlighet: Hur välkänt är varumärket? Innehåller kapslarna lika mycket boswellia som anges på innehållsförteckningen? Har produkten testats i labb?
 • Miljö: Var tillverkas produkten och var kommer råvarorna ifrån? Hur är den förpackad? Hur är den extraherad?

Slutligen har vi sammanställt alla betygen och vinnaren i varje kategori blir helt enkelt tillskottet med det högsta genomsnittsbetyget.

Vanliga frågor om bästa boswellian

Frågor och svar om boswelliatillskott

Vilka olika sorters boswelliatillskott finns det?

Det finns flera olika sätt att ta boswellia på, bland annat som piller, kapslar, oljor eller salva men även genom inandning av dess rökelse. Många gånger kommer det i kombination med andra inflammationshämmande örter, som till exempel gurkmeja eller ingefära.

Hur starka boswellliatabletter ska jag ta?

Hur mycket man ska ta beror lite på kroppstyp och ålder, men i genomsnitt behöver en människa ungefär 1000 - 1500 mg om dagen. För bästa effekt bör dagsdosen delas upp till tre gånger om dagen så att effekten blir så jämn som möjligt och det brukar rekommenderas att den tas på tom mage, innan måltid. Enklast är att alltid följa tillverkarens instruktioner.

Kan boswelliatillskott vara farligt?

Liksom vissa andra naturmedel som exempelvis Johannesört, så är Boswellia inte kompatibelt med vissa andra mediciner. Särskilt när det kommer till anti-inflammatoriska eller blodförtunnande läkemedel så kan ett intag av extraktet leda till att de inte verkar som de ska, och därmed förlora eller till och med motverka sin effekt. Om du redan tar mediciner, har hälsoproblem eller är gravid bör du därför alltid samråda med din läkare innan du börjar ta kosttillskott eller potenta naturmedel.

Mindre farliga biverkningar är att kvinnor kan få rikligare mens och magproblem som illamående och diarré kan uppstå. Vid minsta tecken på sidoeffekter bör intaget avbrytas!

Vad är boswelliatillskott bra för?
 • Ledproblem - Boswellia kan hjälpa mot ledproblem genom att motverka irritation och inflammation vilket leder till minskad smärta och svullnad. 

 • Magproblem - Örten kan hjälpa matsmältningssystemet att fungera bättre, och även lugna upprörda tarmar.

 • För huden - Boswellia ingår i vissa hudvårdsprodukter på grund av dess anti-inflammatoriska effekter.

 • Astma - Örten kan leda till att en astmaattack antingen avvärjs eller åtminstone lindras.

Fler kosttillskott för lederna:

Jämför boswellia

Boswellia Storlek Pris / kapsel Form Boswellia / Kaps Totalbetyg Pris
Healthwell Boswellia 90 kapslar 3,10 kr Kapslar 500 mg Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
279 kr
Healthwell PURE Boswellia Frankincense EKO 33 ml N/A Olja N/A Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
219 kr
Rawpowder Boswellia extrakt 60 g N/A Pulver N/A Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
232 kr
Solgar Boswellia 60 kapslar 5,65 kr Kapslar 350 mg Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
339 kr
Holistic Inflameja 60 kapslar 12,28 kr Kapslar 80 mg Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
737 kr

Testvinnare - Bästa boswellian

 • Healthwell Boswellia - Bäst i test boswellia
 • Healthwell PURE Boswellia EKO - Bästa boswellia från olja
 • Rawpowder Boswellia extrakt - Bästa boswellia från pulver
 • Solgar Boswellia - Bästa boswellia från extrakt
 • Holistic Inflameja - Bästa multitillskottet med boswellia
Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Källförteckning

Vi hoppas du märker att det ligger mycket arbete bakom den här guiden.

Vårt mål är att alltid ge dig en så objektiv bedömning som möjligt av alla produkter.

Den här artikeln bygger på vårt egna test och följande källor:

Källor och länkar

 • Healthline: En genomgående artikel om boswellia med tillhörande källhänvisningar
 • MSKCC: Övergripande information om vetenskaplig evidens om boswellias effekter.
 • NCBI: En studie som pekar på boswellians antiinflammatoriska egenskaper som bland annat stärker ledhälsan.
Senast uppdaterad: 11 maj 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Johan Karlsson
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
123 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5