Bäst i test: Bästa chlorellan 2022

Stor genomgång av några av de bästa chlorellakapslarna och pulvren.
robban 1
Skriven av Robin Johansson
Uppdaterad maj 2022

Chlorella är en källa till klorofyll, protein, järn, magnesium och aminosyror, men det är främst känt som ett detoxtillskott. Den minimalistiska storleken och dess unika egenskaper gör det möjligt för den att binda till tungmetaller och oönskade kemikalier i kroppen.

Vi har här testat ett 20-tal olika chlorellatillskott och bäst av alla blev Healthwell Chlorella Kapslar EKO. Det är ett mycket prisvärt alternativ bestående av lättsvalda och ekologiska kapslar. Läs vidare för att se alla våra testvinnare och vad man ska tänka på när man köper chlorella.

Testvinnare - Bästa chlorellan

 1. Bästa chlorella med kapslar: Healthwell Chlorella Kapslar EKO
 2. Bästa chlorella från pulver: Healthwell Chlorella EKO
 3. Bästa chlorella yaeyama: Holistic Chlorella
 4. Bästa chlorella Pyrenoidosa: Colomaris Chlorella
 5. Bästa chlorella i komplextillskott: Alpha Plus Mighty Greens
 1. Bästa chlorella med kapslar: Healthwell Chlorella Kapslar EKO

  9,5/10
  Ekologiska kapslar i vegetabilisk kapsel till en bra prislapp.
  Healthwell Chlorella Kapslar EKO
  Bäst i test
  Storlek
  200 kaps
  Pris / g
  1,66 kr
  Form
  Kapslar
  Portioner
  66 st
  Till Butik
  199 kr
  Till Butik
  199 kr
  Fördelar
  • Rik på Omega-3
  • Vitamin C, E och koppar
  • Effektiv antioxidant
  Nackdelar
  • Dagsdosen är ganska många kapslar

  Att ta chlorella i kapselform kan vara ett enklare sätt att ta del av algens nyttiga egenskaper, än att ta tillskottet som pulver. Det är lättare att dosera och du undviker smaken, som kan uppfattas som speciell. Chlorella-kapslarna från Healthwell är lätta att svälja och har ett bra pris per gram. Healthwells chlorella-kapslar är eko-certifierade, vilket innebär att algerna är garanterat ekologiskt odlade och håller en hög kvalitet. I vårt test av kapslarna märkte vi en relativt snabb effekt på hur pigga vi blev. Vi kände dock inte detta på en gång, utan det tog ett par veckor. Tillskottet gav oss också mer energi, överlag. Denna effekt är dock svår att enbart koppla till chlorella-intaget, eftersom andra faktorer också kan spela in. När det gäller smaken på chlorella, så kan den vara svår att gilla. Det är också anledningen till att kapslar är att föredra framför pulver, om du är mer känslig.

  Sammanfattningsvis är vi nöjda med Healthwells chlorella-kapslar. Förutom att vara rena näringsbomberna, är kapslarna lätta att svälja och näringen i dem tas snabbt upp i kroppen.

  Läs mer
 2. Bästa chlorella från pulver: Healthwell Chlorella EKO

  9,3/10
  Ekologiska chlorellapulver som är betydligt mycket billigare än kapselvarianterna.
  Healthwell Chlorella EKO
  Storlek
  200 g
  Pris / g
  0,80 kr
  Form
  Pulver
  Portioner
  80 st
  Till Butik
  159 kr
  Till Butik
  159 kr
  Fördelar
  • Ekologisk
  • Fri från bekämpningsmedel
  • Populär produkt
  Nackdelar
  • Många har problem med smaken från pulvret så den bör helst blandas med något

  Detta chlorella-pulver från Healthwell håller en genomgående hög kvalitet och är ekologiskt. Detta innebär bland annat att näringen i pulvret är högt och att den är fri från till exempel bekämpningsmedel. 

  Då vi testade de olika chlorella-pulvren tyckte vi alla att smaken var besvärande. Efter ett tag vande sig dock vissa med den medans andra hittade andra lösningar på problemet, genom att blanda i en smoothie tillsammans med banan, hallon och svarta vinbär. På samma sätt som Healthwells chlorella-kapslar märks det att pulvret är kvalitativt. Priset är något högre än vissa andra märken, men vi betalar gärna lite mer för att få en bra produkt. Vi är med andra ord mycket nöjda med Healthwells chlorella-pulver eftersom det ger oss en uppiggande energikick. Pulvret är dessutom mycket välgörande överlag.

  Läs mer
 3. Bästa chlorella yaeyama: Holistic Chlorella

  9,3/10
  Högkvalitativt tillskott från chlorella yaeyama som bland annat är godkänd av det japanska hälsoministeriet.
  Holistic Chlorella
  Storlek
  250 kaps
  Pris / g
  1,89 kr
  Form
  Kapslar
  Portioner
  50 st
  Till Butik
  189 kr
  Till Butik
  189 kr
  Fördelar
  • Vitamin C, E och zink
  • 60 % proteiner
  • Innehåller alla EAA
  Nackdelar
  • Ett lite dyrare alternativ

  Om du är ute efter ett kvalitativt chlorella-tillskott, är detta tillskott från Holistic ett mycket bra val. Pulvret kommer i form av kapslar som du sväljer hela. Det gör det lätt och smidigt att få i sig denna alg som annars kan ha en speciell och kraftig smak. Den här formen av tillskott i kapslar är inte mindre välgörande än rent pulver, utan det handlar främst om vad du föredrar. Kapslar och pulver av chlorella, och även Spirulina, har fått en del uppmärksamhet för att vara mycket bra för allmänhälsan. Detta är inte så konstigt eftersom chlorella innehåller en stor mängd mineraler, vitaminer, klorofyll, som bland annat hjälper till att rena kroppen, och olika antioxidanter, som till exempel kan ha en föryngrande inverkan på kroppen.   

  Företaget som står för detta tillskott är Holistic. Till en början sålde man främst tillskott till personer och företag verksamma inom hälsobranschen. Idag finns dock deras produkter tillgängliga för vem som helst. I vårt test av Holistics chlorella-kapslar märkte vi en ökning i pigghet och energimängd efter ett par veckor. Det betraktar vi som att tillskottet håller en bra kvalitet, eftersom vi fått liknande resultat med andra chlorella-produkter. Anledningen till att vi valde Holistic är att företaget står för trovärdighet och att priset är fullt rimligt i förhållande till vilken effekt kapslarna ger.

  Läs mer
 4. Bästa chlorella Pyrenoidosa: Colomaris Chlorella

  9,3/10
  Bästa chlorellatabletterna från pyrenoidosa som innehåller sporopollenin.
  Colomaris Chlorella
  Storlek
  1400 kaps
  Pris / g
  1,75 kr
  Form
  Kapslar
  Portioner
  100 st
  Till Butik
  489 kr
  Fördelar
  • Perfekt för detox
  • Mycket prisvärd
  • Ekologisk
  Nackdelar
  • Då det är tabletter istället för kapslar får man snabbare smaken på tungan vilket många kan ha svårt för.

  Om du ska köpa en förpackning med chlorella-tabletter som räcker länge och dessutom är prisvärd, är Colomaris Chlorella ett utmärkt val. Det rekommenderade intaget är upp till 15 tabletter om dagen, vilket gör att burken räcker i drygt 3 månader. Vi anser dock inte att du behöver ta så många tabletter för att nå ett resultat. När vi testade produkten var det svårt att avgöra hur hög dos som var lagom. Vi nöjde oss med mellan 7 och 10 tabletter om dagen, på så vis räckte förpackningen längre.

  Chlorella ger dig en välbalanserad näringsboost som bidrar till att stärka och rena hela kroppen. Vi använder främst detta chlorella-tillskott för att göra en detox. Algen chlorella pyrenoidosa är rikare på vitaminer, aminosyror och mineraler än chlorella vulgaris. Dessutom innehåller den mycket klorofyll.

  Läs mer
 5. Bästa chlorella i komplextillskott: Alpha Plus Mighty Greens

  9,3/10
  En grön hälsobomb bestående av bland annat chlorella, spirulina, vetegräs, aloe vera och bipollen.
  Alpha Plus Mighty Greens
  Storlek
  228 g
  Pris / g
  1,73 kr
  Form
  Pulver
  Portioner
  29 st
  Till Butik
  395 kr
  Till Butik
  395 kr
  Fördelar
  • Härlig kompott av näringsämnen
  • Funkar bra i smoothies
  Nackdelar
  • Innehåller ganska lite chlorella

  Gröna växter har särskilt uppmärksammats för deras unika näringsmässiga mångfald. Mighty Greens från Alpha Plus är en väldigt näringstät drinkmix som säkerställer att din kropp även får de näringsämnen som inte är en del av vår vardagliga kost.

  Mighty Greens innehåller över tjugo olika ingredienser. Med en unik sammansättning bjuder den på ett stort antal antioxidanter, flavinoider, vitaminer, aminosyror och fettsyror.

  Läs mer
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa chlorellan

Köpguide: Så hittar du bästa chlorellan

Det finns många alternativ med chlorellatillskott tillgängliga på den svenska marknaden och vi går igenom de bästa tillskotten i vårt test här nedan. Följande faktorer är dock viktiga för dig att känna till så att du har möjlighet att göra det rätta valet.

 • Välj rätt typ av chlorella

  Se till att de chlorellatillskott du köper antingen innehåller chlorella vulgaris eller chlorella pyrenoidosa. Dessa är de mest näringsrika typerna av chlorella.
 • Organiskt och ekologiskt odlad

  Välj ett kosttillskott som är organiskt och ekologiskt odlad. Detta brukar leda till att tillskotten blir mer näringsrika och således nyttigare. 
 • Välj rätt form av tillskott

  Chlorellatillskott kommer vanligtvis i två former. Kapslar/tabletter eller pulver. Kapslarna är smidiga att få i sig, exempelvis med hjälp av ett glas vatten, medan pulvret går att göra mer med, exempelvis användas i smoothies/shakes eller i matlagning. Pulver är dessutom billigare än kapslar. Välj den form du föredrar, det finns inget som är rätt eller fel här.
Så valde vi ut de bästa chlorella

Hur vi utsåg bästa chlorella

Det som främst skiljer mellan olika chlorellatillskott är vilken typ av chlorella som använts, om det är pulver eller kapslar och hur framställningsprocessen ser ut. Men att jämföra olika typer av chlorella blir inte helt rättvist. Vi har här därför valt att utse det bästa valet i flera olika kategorier.

Som grund för testet beställde vi hem ett 20-tal chlorellaprodukter som utmärkte sig lite extra när det kommer till popularitet, innehåll, pris och betyg från tidigare kunder. De har sedan testats grundligt och därefter betygsatts efter följande kriterier:

 • Innehåll: Hur mycket chlorella innehåller produkten? Vilken typ av chlorella innehåller den? Är näringsvärdena bra? Innehåller den några andra verksamma ämnen? 
 • Pris: Hur mycket kostar en förpackning? Vad blir priset per kapsel, portion och dag? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa den här produkten?
 • Användning: Om kapslar: Är kapslarna små eller stora? Är de lätta att svälja? Hur många måste man ta åt gången? Smakar de illa? Om pulver: Är det lätt att dosera rätt mängd? Hur smakar det? Löser det sig enkelt i vatten?
 • Kvalitet: Hur lång är hållbarheten? Varifrån kommer innehållet och vem är tillverkaren? Är framställningen miljövänlig? Kan man lita på att produkten innehåller rätt mängd av respektive ämne?
 • Kundbetyg: Vad tycker tidigare kunder som använt produkten om den? Vad är bra och dåligt? Vilket genomsnittsbetyg har den fått hos olika återförsäljare?

Betygen har slutligen sammanställs och vinnaren i varje kategori blir produkten med det högsta genomsnittsbetyget.

Vanliga frågor om bästa chlorellan

Fler frågor och svar om chlorella

Finns det olika sorters chlorella?

Det finns över 30 olika arter av chlorella, men två typer, Chlorella vulgaris och Chlorella pyrenoidosa – är de som vanligtvis hänvisas till i forskningsresultat.

Hur mycket chlorella ska man ta?

Dosera enligt förpackningens anvisningar. En dosering på mer än 6 gram per dag rekommenderas vanligtvis inte.

Vad är chlorella bra för?

Det finns en hel del hälsoeffekter av att äta chlorella. Nedan listar vi några av de viktigare:

 1. Det detoxifierar tunga metaller
 2. Avgiftar strålning och kemoterapi
 3. Främjar viktminskning
 4. Saktar ner åldrandet
 5. Sänker ditt blodsocker och kolesterol
 6. Ökar kroppens C-vitaminnivåer
 7. Bra vid anemi

Vad innehåller chlorella?

Chlorella är bland annat rikt på följande:

 • Protein
 • Järn och vitamin C
 • Antioxidanter
 • Vitaminer och mineraler
 • Omega-3
 • Fibrer

Finns det några risker med chlorella?

Chlorella kan orsaka att du blir överkänslig för solljus, det kan också orsaka uppblåsthet, kramper och diarré. Även en allergisk reaktion kan uppstå som rodnad, klåda, nässelfeber, hudutslag och svullnad i ansikte och mun.

Vilket chlorellatillskott är bäst?

I vårt test utsåg vi Healthwell Chlorella Kapslar EKO till bäst. Detta baserade vi på innehållet i förhållande till pris jämfört med de andra produkterna i testet. Att tillskottet dessutom var ekologiskt såg vi som ett extra plus. 

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
234 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5

Bäst i test - Bästa Chlorella enligt Fitnessfrank.se

 1. Bästa chlorella med kapslar: Healthwell Chlorella Kapslar EKO
 2. Bästa chlorella från pulver: Healthwell Chlorella EKO
 3. Bästa chlorella yaeyama: Holistic Chlorella
 4. Bästa chlorella Pyrenoidosa: Colomaris Chlorella
 5. Bästa chlorella i komplextillskott: Alpha Plus Mighty Greens

Chlorella finns att köpa i många olika butiker. Våra favoriter är Svenskt Kosttillskott , Bodystore och Svensk Hälsokost .