Bäst i test: Bästa Detox 2022

Våra kroppar utsätts kontinuerligt för saker som påfrestarallt ifrån hud och hår till lymfsystem och blodkärl. Att skapa rätt förutsättningar för detoxifiering kan därför vara väldigt viktigt. Vi har tittat närmar på flera detoxalternativ.
robban 1
Skriven av Robin Johansson
Uppdaterad juli 2022

Människokroppen har flera väldigt avancerade och sammanhängande system för att bearbeta det vi får i oss och för att rena kroppen. Levern och det lymfatiska systemet är i detta hänseende högst väsentliga.

Men detta betyder även att kroppen ständigt är under påfrestning. Särskilt i tider då det är svårt att undvika att få i sig restämnen från såväl kost som omgivningen. Därför kan den behöva hjälp på vägen. Att främja kroppens reningsprocess är ett historiskt beprövat sätt att minimera cellstress och maximera omsättning och rening.

Här är de tillskott som ger dig rätt förutsättningar för bästa detox.

Bästa Detox:

 1. Bästa detox tabletter: Detoxkur kapslar Protein.se
 2. Bästa detox pulver: Healthwell Detox Greens
 3. Bästa detox té: Healthwell Detox Te
 4. Bästa detox kur: Alpha Plus Detoxkur
 5. Bästa premium detox: Nordbo Rapid Cleanse
 6. Bästa billiga detox: GAAM Life Series Vegan Detox 60 caps
 1. Bästa detox tabletter: Detoxkur kapslar Protein.se

  9,7/10
  Prisvärt tillskott med fokus på naturliga extrakt från psylliumfrön och tranbär.
  Detoxkur kapslar Protein.se
  Bäst i test
  Form
  kapslar
  Aktiva ämnen
  14 st
  Räcker i
  1-2 veckor
  Pris / dag
  10 kr
  Till Butik
  149 kr
  Fördelar
  • Många kurer per burk
  • Brett och varierat innehåll
  Nackdelar
  • Kan ge gasbildning för den med känslig mage

  Svenska Protein.se har med Naturlig Detoxkur lanserat en tablettbaserad detox som ger bra värde för pengarna. Med fokus på psylliumfröskal och högpotent tranbärsextrakt med tillskott av aloe vera, fänkål, probiotika och mycket annat är det en av testets mest brett verkande detox.

  Vår testpanel upplevde att skillnaden märktes snabbt. Många upplevde känslan av ökad omsättning, och några övervägda att göra det till en rutinmässig del av sina övriga tillskott med några månaders intervall. Efter kuren upplevde samtliga en påtaglig känsla av lätthet.

  Ett prisvärt detoxkomplex som sätter dig i kontroll över hur långa och omfattande kurer du vill ha.

  Läs mer
 2. Bästa detox pulver: Healthwell Detox Greens

  9,5/10
  Naturligt detoxpulver med fokus på alger och antioxidanter.
  Healthwell Detox Greens
  Form
  Pulver
  Aktiva ämnen
  17 st
  Räcker i
  2 veckor
  Pris / dag
  18 kr
  Till Butik
  249 kr
  Till Butik
  249 kr
  Fördelar
  • Enkelt att justera dosen.
  • Helt utan tillsatser.
  Nackdelar
  • Intensiv smak.

  Detox Greens gör skäl för sitt namn. Med fokus på vetegräspulver, spirulina, spenat och broccoli så innehåller den flera i detoxhänseende beprövade alger och grönsaker. Med bidrottninggelé och ingefärsextrakt säkerställs även en antiinflammatorisk och allmänt hälsofrämjande effekt.

  Testpanelen tyckte att den var enkel att dosera och att den även gav en påtaglig mättnadskänsla. Några tyckte att smaken påminde lite väl mycket om spenat, men tyckte samtidigt att den passade som smoothie. Efter avslutad kur upplevde alla en avsevärt förbättrad pigghet.

  En detox utan tillsatser som ger ett ofta behövligt tillskott av de gynnsamma effekterna från grönsaker och alger.

  Läs mer
 3. Bästa detox té: Healthwell Detox Te

  9,3/10
  Te som kombinerar extrakt av klassiskt grönt te med hälsofrämjande superfood.
  Healthwell Detox Te
  Form
  Aktiva ämnen
  5 st
  Räcker i
  1-3 veckor
  Pris / dag
  10 kr
  Till Butik
  139 kr
  Till Butik
  139 kr
  Fördelar
  • Praktiskt att använda.
  • Helt utan tillsatser
  Nackdelar
  • Lågdoserad

  Detox Te från Healthwell är en smidig detoxprodukt i formen av lösviktste. Med ett innehåll som till stor del bygger på naturliga grönsaker och växter är det ett enkelt sätt att få i sig många av de traditionella detoxifierande ämnena. Spenatpulver, maskros och nässlor är en klassisk kombination för att främja det lymfatiska systemets kroppsegna rening.

  Vissa i panelen hade svårt för smaken, men de i panelen som regelbundet drack örtte tyckte däremot att det var en god upplevelse. Jämfört med övriga te så dricker man med Healthwell Detox även upp själva innehållet. Då det löser sig smidigt i vatten är det inget problem. Samtliga i panelen upplevde att dagen kändes enklare om man började den med Detox Te.

  Läs mer
 4. Bästa detox kur: Alpha Plus Detoxkur

  9,1/10
  Stort detoxpaket med ett flertal olika produkter med flera nyttor.
  Alpha Plus Detoxkur
  Form
  Pulver & Kapslar
  Aktiva ämnen
  14 st
  Räcker i
  ca 2,5 veckor
  Pris / dag
  70 kr
  Till Butik
  1259 kr
  Till Butik
  1259 kr
  Fördelar
  • Heltäckande innehåll.
  • Perfekt prova på-paket.
  Nackdelar
  • Ganska kostsamt.

  Alpha Plus Detoxkur är fyra olika produkter i ett och samma paket. Ultra clear plus, psylliumfröskal, Mighty Greens och örttet Pau D'Arco. Det ger ett heltäckande tillskott av vitaminer och mineraler, fibrer och gynnsamma naturämnen. Om du vill ha en riktigt intensiv detox-kur innebär det fjorton dagar av optimal kroppsrening.

  Även om det blev en hel del att äta under kuren så upplevde alla i panelen att resultatet var värt det. Det gav inte bara mer energi under dagen, utan gav även en mer långvarig känsla av pigghet. Några tyckte att örttet inte var särskilt gott, men att lapachobarkens uppiggande effekt var värt obehaget.

  Läs mer
 5. Bästa premium detox: Nordbo Rapid Cleanse

  8,9/10
  Intensiv detox med ett väldigt brett innehåll.
  Nordbo Rapid Cleanse
  Form
  Kapslar
  Aktiva ämnen
  19 st
  Räcker i
  1 veckor
  Pris / dag
  33 kr
  Till Butik
  229 kr
  Fördelar
  • Väldigt brett innehåll.
  • Anti-inflammatorisk effekt.
  Nackdelar
  • Räcker inte länge.

  Vad som får Nordbo Rapid Cleanse att sticka ut ur mängden är dess sammansättning av ett väldigt stort antal naturligt verksamma detoxifierare. Utöver beprövade maskros och gurkmeja innehåller den även rödbeta, kronärtskocka och den på senare tiden väldigt populära chlorella. Med påtagliga mängder är det en snabbväg till intensiv detox.

  Testpanelen tyckte att resultatet var mer påtagligt än med övriga produkter. Halvvägs in i sjudagarskuren upplevde samtliga att de vaknade mer utvilade och med ny vigör. Samtliga tyckte att  den var väl värt sitt pris även om kostnaden var jämförligt högre.

  Läs mer
 6. Bästa billiga detox: GAAM Life Series Vegan Detox 60 caps

  8,9/10
  En praktisk uppiggande detox med lättsvalda kapslar.
  GAAM Life Series Vegan Detox 60 caps
  Form
  Kapslar
  Aktiva ämnen
  4 st
  Räcker i
  4 veckor
  Pris / dag
  3 kr
  Till Butik
  99 kr
  Fördelar
  • Smidiga kapslar.
  • Billig även i längden.
  Nackdelar
  • Innehåller främst maskros.

  Från GAAM kommer Vegan Detox som är en detox helt och hållet baserad på naturliga produkter. Jämfört med övriga alternativ så täcks dagsbehovet av förhållandevis få kapslar. Därför är det ett bra val för såväl dig som ogillar att svälja många kapslar, som för dig som vill ha valuta för pengarna. Med maskros, uva ursi, spenat och chlorella innehåller den fyra av de numera mest populära naturprodukterna för detox.

  Många i testpanelen tyckte att kuren gav en känsla av mindre svullnad i kroppen. Särskilt bland de som någon gång har upplevt vätskeretention. Vissa upplevde att den även främjade en god natts sömn. Alla tyckte att den definitivt var värd sitt pris.

  Läs mer
Se alla produkter

Köpguide: Så hittar du bästa Detox

Detox är ett väldigt omtalat ämne. Medan vissa svär vid dess nytta så är andra mer skeptiska. Oavsett var man står i frågan sår det svårt att neka att vissa ämnen såsom antioxidanter och jonfångare kan ha stor inverkan på den kroppsliga funktionen. För att få ut det mesta av sin detox är det därför viktigt att välja rätt. Nedan går vi igenom flera viktiga faktorer att tänka på när du ska välja vilken detoxmetod du ska använda samt köpa. 

Utförande

Det finns många sorts detox att välja mellan. Pulver, te, kapslar, tabletter, plåster och färdiga drycker är bara några av alternativen. Eftersom en lyckad detox kräver ihållighet och rutin så är det viktigt att välja ett utförande som passar just dina rutiner. Är du smakkänslig kan det vara en dålig idé att satsa allt på ett visst té eller särskild pulverblandning. Ogillar du tabletter kan plåster bli en spännande kompromiss.

Innehåll

Antalet ämnen med faktisk och påstådd avgiftningseffekt är många. Medan vissa har kliniskt bevisad effekt så är nyttan av andra på många sätt oklar. Är du osäker på vad du behöver kan det vara en bra idé att välja beprövade verksamma ämnen som förekommer i många olika populära produkter. Maskros och maskrosextrakt är ett exempel på vad som kan anses vara en standardkomponent i detox.

Dosering

Att kunna fullfölja en detoxkur är viktigt. I många fall rekommenderas fler än ett paket av många detoxprodukter. Ta därför en extra titt på doseringsrekommendationerna för att säkerställa att du har tillgång till den mängd som krävs för att få bästa möjliga resultat. Det är sällan en rolig upplevelse att inse att man har påbörjat en kur i onödan.

Särskilda rekommendationer

Då innehållet mellan olika produkter varierar stort är det viktigt att säkerställa att det inte finns någon särskild avrådan. Vissa detoxprodukter är inte lämpade för gravida, barn eller de som har hjärt- eller kärlproblem. För att minimera risken för oväntade effekter är det därför en bra idé att se igenom de särskilda rekommendationerna.

Pris

I många fall så måste man avgöra en avvägning mellan pris och nytta. Och det är absolut inte säkert att den dyrare produkten nödvändigtvis är bättre. I många fall kan det löna sig att titta mer på innehåll än prissättning. Då slipper du betala extra för innehåll som inte ger dig den förväntade effekten.

Hur vi utsåg bästa Detox

I vårt test av detox så strävade vi efter att få ett rättvisande perspektiv gällande så väl den påstådda effekten som vad vår testpanel faktiskt upplevde. Därför tittade vi både på innehåll och subjektiv verkan.

 • Sammansättning: Vad är den primära ingrediensen?
 • Effekt: Vilken effekt förväntades och vilket resultat uppstod?
 • Mängd: Hur mycket krävdes och hur lång var kuren?
 • Kostnad: Var prissättningen rimlig i förhållande till resultat?

Testpanelen utgjorde av personer med varierade bakgrunder. Några med särskilda intressen för kost och träning, och andra med allmän nyfikenhet på avgiftning och allmänhälsa.

FAQ: Vanliga frågor om detox

Vi har samlat de svaren på de frågor som vi upplever vara återkommande gällande just detox. Med lite tur kommer detta att hjälpa dig göra ett bättre val.

Vilken detox är bäst?

Naturlig Detoxkur, 150 Kapslar från svenska Protein är den detox som på det stora hela är bäst. Mångfacetterat innehåll och tillskott av probiotika gör den till ett effektivt och spännande val.

Är inte alla detox egentligen samma sak?

Även om det finns vissa saker som är återkommande bland många detox så är det väldigt stor skillnad mellan de olika produkternas sammansättning. Såväl mängd av verksamma ämnen som innehåll kan vara högst omväxlande. Därför har man stora möjligheter att välja en detox som passar ens egna önskemål och behov.

Vilken sorts detox bör man välja?

Vilken detox som är rätt för dig beror lite på dina egna förutsättningar. Vill du ha ett säkert kort bör du välja något som innehåller maskros. Men många uppskattar även spenat och ett brett spektrum av antioxidanter. Är det svårt att välja är det en bra idé att välja en så mångfacetterad detox som möjligt.

Fungerar detox?

Det finns ett flertal ämnen som har visat sig främja kroppen när det kommer celltillväxt, proteinsyntes, metabolism och bearbetning av kroppsfrämjande toxiska ämnen. Att visa ämnen även motverkar de skadliga effekterna av oxidanter och gifter är väl etablerat. Därför finns det goda skäl att anta att detox faktiskt kan göra skillnad.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
1 röster, Genomsnitt: 5 / 5

Bäst i test - Bästa Detox enligt Fitnessfrank.se

 1. Bästa detox tabletter: Detoxkur kapslar Protein.se
 2. Bästa detox pulver: Healthwell Detox Greens
 3. Bästa detox té: Healthwell Detox Te
 4. Bästa detox kur: Alpha Plus Detoxkur
 5. Bästa premium detox: Nordbo Rapid Cleanse

Detox finns att köpa i många olika butiker. Våra favoriter är Protein.se , Svenskt Kosttillskott , Svensk Hälsokost , MEDS och Proteinbolaget .