Bästa gurkmejan - Bäst i test 2022 - Köpguide

Hitta de bästa kapslarna som är fulla av curcumin.

Gurkmeja och särskilt dess mest aktiva förening curcumin är ett potent antiinflammatorisk ämne samt en oxidant som bidrar till flertalet hälsofördelar. Viss forskning visar på att det kan förebygga hjärtsjukdomar samt mildrar inflammationer. Vi har testat 10 gurkmejakapslar och vinnaren i testet heter Healthwell Gurkmeja Premium. Denna ekologiska produkt från Healthwell/Svenskt kosttillskott innehåller en stor mängd kurkumin och även svartpepparextrakt för ökad upptagningsförmåga. 

Så hittar du bästa Gurkmeja

Viktigt att tänka på vid köp av gurkmeja

Gurkmeja är välkänd som en mirakelkrydda och har över 6000 studier som dokumenterar dess medicinska fördelar. Nya studier har dock visat att det är svårt för våra kroppar att absorbera det viktigaste näringsämnet, kurkumin. När det finns så många olika produkter att köpa kan det vara svårt att välja rätt.

Därför har vi satt ihop denna köpguide för att underlätta ditt val:

 • gurkmeja

  Innehåll

  Välj ett gurkmejatillskott som är gjort på pulver från hela roten och inte bara kurkuminextrakt. De flesta studier om gurkmeja är gjorda på effekter från hela roten även om det är kurkuminet som är det mest framträdande näringsämnet. Vissa tillverkare fyller även ut kapslarna med olika fyllningsmedel, konserveringsmedel och sötningsmedel för att öka vinsten.
 • kapsel

  Upptagningsförmåga

  Från många tillskott kan kroppen oftast bara absorbera runt 5-10 % kurkumin. Genom att tillsätta svartpeppar ökar upptagningsförmågan med upp till 2000 % (!). Se därför till att välja ett tillskott med tillsatt svartpeppar, eller piperin som är det verksamma ämnet.
 • miljo

  Miljö

  Många odlingar av gurkmeja är inte särskilt bra för miljön. GMO-odlingar, starka bekämpningsmedel och även rent syntetiska tillskott är inte ovanligt att se i tillskott från Asien. Välj helst ett tillskott tillverkat i Sverige eller åtminstone ett ekologiskt certifierat.

Våra 10 bästa gurkmeja (oktober 2022)

 1. Bäst i test gurkmeja: Healthwell Gurkmeja Premium
 2. Bästa billiga gurkmeja: Healthwell Gurkmeja
 3. Bästa högdoserade gurkmeja: Upgrit Ren Gurkmeja
 4. Bästa gurkmeja med ingefära: Skip Gurkmeja + Ingefära
 5. Bästa lågdoserade gurkmeja: GAAM Turmeric + ginger
 6. Bästa gurkmeja för värk i knän och leder: MedicineGarden Curamin
 7. Bästa gurkmeja med svartpeppar: Great Earth Gurkmeja
 8. Bästa gurkmeja med ingefära och svartpeppar: Weight World Gurkmeja
 9. Bästa ekologiska gurkmeja kapslar: Better You Gurkmeja
 10. Bästa gurkmeja tabletter: Elexir Gurkmeja

1. Healthwell Gurkmeja Premium - Bäst i test gurkmeja

Healthwell Gurkmeja Premium
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Köp nu
köp
på Svenskt Kosttillskott
Sammanfattning: Premiumprodukt med hög curcuminhalt, piperin och vegetabilisk kapsel.
Storlek
60 kaps
Pris / kapsel
4,65 kr
Curcumin / kapsel
250 mg
Curcuminoider i %
41 %

Vi vill särskilt lyfta fram Healthwell Gurkmeja Premium som "bäst i test". En kvalitativ kombination av pulver och extrakt för bred effekt. Vi gillar även att den innehåller pepparextraktet piperin som i drastisk utsträckning ökar gurkmejans biotillgänglighet.

Fördelar
 • Ekologisk
 • 4.6/5 betyg Svenskt Kosttillskott
 • 600 mg / kapsel
Nackdelar
 • Något dyrt

Healthwell gurkmeja Premium ör en högkvalitativ gurkmejakapsel från Svenskt Kosttillskotts egna varumärke. Produkten är trots sitt lite högre pris, mycket prisvärd på grund av dess höga innehåll av kurkumin. Produkten består av 2 olika varianter av gurkmeja, ekologiskt gurkmejapulver samt gurkmejaextrakt. Dessutom har svartpepparextrakt tillförts för att öka upptaget av gurkmejan. 

Denna produkt består av smidiga kapslar som är lätta att svälja, 600 mg gurkmeja per kapsel. Själva kapseln är tillverkad av ett vegetabiliskt material som enkelt löses upp när det kommer ner i magen. Rekommendation är att ta 1-2 kapslar per dag. Det görs lämpligast i samband med en måltid. Många av de externa kunderna och flera andra tester skriver gott om produkten där vissa nämner positiva effekter på leder och knän efter cirka 1 månads intag. 

Vi rekommenderar produkten och utser den till den bästa gurkemja kapseln. Söker du ett billigare alternativ hade vi istället rekommenderat Healthwells andra gurkmejatillskott, "Healthwell gurkmeja". 

Var kan jag köpa produkten?

2. Healthwell Gurkmeja - Bästa billiga gurkmeja

Healthwell Gurkmeja
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Köp nu
köp
på Svenskt Kosttillskott
Sammanfattning: Testets mest prisvärda alternativ full av curcumin.
Storlek
60 kaps
Pris / kapsel
2,98 kr
Curcumin / kapsel
210 mg
Curcuminoider i %
69 %

Vår panel utnämnde Healthwell Gurkmeja till "bästa billiga gurkmejatillskottet". Ett kombinationstillskott med både gurkmejaextrakt och gurkmejapulver. För högsta möjliga biotillgänglig rekommenderar vi däremot deras premiumvariant, då denna saknar piperin.

Fördelar
 • Med curcumin
 • Högkoncentrerad
 • 100 % naturlig innehåll
Nackdelar
 • Burken var för stor för innehållet men detta är tydligen något de ska ändra på.

Healthwell gurkmeja är en väl genomtänkt gurkmejakapsel där kroppen lätt kan ta upp de aktiva ämnena i produkten. Genom att tillsätta svartpeppar har Healthwell ökat möjligheterna för kroppen att ta upp gurkmejan. Detta är något som blivt allt vanligare bland gurkmejatillskotten och något som vi även uppskattar. Andelen gurkmeja i kapslarna är 300 mg vilket är hälften av deras premiumkapsel, "Healthwell gurkmeja Premium". En fördel med Healthwells båda gurkmejatillskott är att kapslarna innehåller en blandning av extrakt och pulver från gurkmejan. Kapslarna är helt vegetabiliska och pulvret från kapslarna är ekologiskt vilket gör att de håller en mycket bra kvalitet.

Det här är en väl genomtänkt produkt som helt klart har en given plats på listan över de bästa produkterna med gurkmeja. Priset håller en bra nivå i klass med sin premiumgranne. Känner du att du vill få i dig mer än dessa 300 mg rekommenderar vi att du istället blickar ögonen på den produkten. Tror du däremot att 300 mg är tillräckligt för dig är detta den bästa gurkmejakapseln. 

 

Var kan jag köpa produkten?

3. Upgrit Ren Gurkmeja - Bästa högdoserade gurkmeja

Upgrit Ren Gurkmeja 90 kapslar
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Köp nu
köp
på MEDS
Sammanfattning: Testets mest högdoserade curcumintillskott extrakt från Curcuma longa-rot.
Storlek
90 kaps
Pris / kapsel
4,17 kr
Curcumin / kapsel
475 mg
Curcuminoider i %
95 %

Vi utnämnde Upgrit Ren Gurkmeja till "bästa högdoserade gurkmeja". Med nästan ett halvt gram kurkumin per kapsel så får man bra värde för pengarna. Vi gillar särskilt att den innehåller piperin som ökar gurkmejans biotillgänglighet.

Fördelar
 • Hög koncentration
 • Jämförelsevis lågt pris
 • Innehåller piperin
Nackdelar
 • Något dyrt

Upgrit ren gurkmeja är de starkaste gurkmejakapslarna som vi testade. Varje förpackning består av 90 kapslar där varje kapsel innehåller hela 475 mg kurkumin. Trots det höga innehållet hade vi inga problem med att svälja kapslarna när vi tog ett glas vatten som hjälpmedel. Vi testade även att öppna upp en kapsel och blanda ut innehållet i ett glas med 2 dl havremjölk och en tesked MCT-olja. Detta blev en trevlig dryck som mycket väl funderade som alternativ. Priset är, liksom Healthwell Gurkmeja Premium, något dyrt per kapsel men vägs upp av det höga innehållet av kurkumin som produkten består av.

På det stora hela är detta en likvärdig produkt som Healthwell Gurkmeja Premium. Priset är mer eller mindre detsamma och innehållet även det snarlikt. Vi rekommenderar bägge produkter och ser det inte som någon större betydelse vilken utav dessa högdoserade gurkmejakapslarna du i slutänden köper.

Var kan jag köpa produkten?

4. Skip Gurkmeja + Ingefära - Bästa gurkmeja med ingefära

Skip Gurkmeja + Ingefära
Betyg 4,2/5
Betyg 4,2/5
Köp nu
köp
på Svenskt Kosttillskott
Sammanfattning: Kombinationstillskott av gurkmeja och ingefära i tablettform.
Storlek
100 kaps
Pris / kapsel
1,35 kr
Curcumin / kapsel
0 - 225 mg
Curcuminoider i %
ca 20 %

Vi ansåg att det "bästa gurkmejatillskottet med ingefära" var Skip Gurkmeja + Ingefära. Vi gillar att dessa två utgör en potent inflammatorisk kombo. Bra mängd verksamma ämnen gör det till ett praktiskt val för dig som värdesätter mångfacetterad effekt.

Fördelar
 • Med både gurkmeja och ingefära
 • Kraftfull kombination
 • Lättsvalda kapslar
Nackdelar
 • Stora tabletter som är ganska svåra att svälja

Skip gurkmeja innehåller ämnet kurkummin, vilket alltid finns i gurkmeja. Det är en antioxidant och är bra för hälsan. Ingefära innehåller något som kallas gingeroler. Gingeroler är bra för kroppens möjligheter att hålla balans i kroppsvärmen. Vi har valt produkten på grund av kombinationen av starka antioxidanter och gingeroler.

Två tabletter per dag är den rekommenderade dosen. En burk innehåller 100 st tabletter vilket ger dig 50 dagar med full dosering.

Den här produkten är ett perfekt alternativ för dig som inte tycker om att använda ingefära eller gurkmeja i form av kryddor, men ändå skulle vilja få tillgång till de nyttiga antioxidanter som finns i gurkmejan och gingerolerna i ingefäran.

Prova skip gurkmeja och avgör vad du själv tycker. Många väljer denna produkt före andra produkter inom gurkmeja på grund av ingefäran. Det finns en uppfattning att ingefära är bra för att hålla förkylningen stången och här tillkommer även kombinationen med gurkmejan i tabletterna.

Var kan jag köpa produkten?

5. GAAM Turmeric + ginger - Bästa lågdoserade gurkmeja

GAAM Life Series Vegan Turmeric + ginger 60 caps
Betyg 3,9/5
Betyg 3,9/5
Köp nu
köp
på Proteinbolaget
Sammanfattning: Veganskt kosttillskott som kombineras med ingefära.
Storlek
60 kaps
Pris / kapsel
1,68 kr
Curcumin / kapsel
25 mg
Curcuminoider i %
5 %

Som "bästa lågdoserade gurkmeja"  i kategorin valde vi att framhäva GAAM Turmeric + ginger. Vi gillar att det är ett alternativ för dig som inte vill riskera för höga nivåer av vare sig kurkumin eller gingeroler, men samtidigt vill ta del av dess positiva egenskaper.

Fördelar
 • med ingefära
 • Vegansk
 • Bra pris
Nackdelar
 • Låg curcuminhalt

Turmeric + ginger från GAAM är ett kombinerat kosttillskott med särskild fokus på inflammatoriska tillstånd och allmänt främjande av immunförsvaret. Med vegetabilisk kapsel är det ett bra val för dig som vill utesluta animaliska produkter.

Utöver att främja matsmältning så har ingefära och gurkmeja särskild uppmärksammats för dess inverkan på mänsklig hälsa. Många har gjort dem till en naturlig del av sin kosthållning, och med Turmeric + ginger blir det enkelt att få ett tillskott.

Var kan jag köpa produkten?

6. MedicineGarden Curamin - Bästa gurkmeja för värk i knän och leder

MedicineGarden Curamin
Betyg 4,4/5
Betyg 4,4/5
Köp nu
köp
på Svensk Hälsokost
Sammanfattning: Unik formula med gurkmeja och boswellia speciellt framtagen för god ledhälsa och rörlighet.
Storlek
90 kaps
Pris / kapsel
4,42 kr
Curcumin / kapsel
220 mg
Curcuminoider i %
88 %

Vi har valt att utse MedicineGarden Curamin till "bästa gurkmeja för ledhälsan och rörlighet" då kombinationen av 1:1 gurkmeja och boswellia är särskilt gynnsam för lederna. Att båda extrakten håller mycket hög kvalitet gör inte saken sämre. Vi gillar även att kapslarna är små, smidiga och enkla att svälja.

Fördelar
 • Innehåller BCM95 som är ett av de mest studerade gurkmejaextrakten med bevisad effekt.
 • Innehåller ett standardiserat extrakt av boswellia BosPure.
 • Komplex för ledernas hälsa och ökad rörlighet
 • Hög andel kurkuminoider
Nackdelar
 • Dyrare än många andra gurkmeja kapslar

Curamin från Medicine Garden är ett komplex med gurkmeja och boswellia speciellt framtaget för att främja ledernas hälsa och ökad rörlighet i kroppen. Kombinationen av gurkmeja och boswellia i ett 1:1 förhållande har visat sig vara extra gynnsam.

En burk Curamin innehåller 90 kapslar och räcker i ca 3 månader. Priset per dag blir då ca 4,50 kr. Varje kapsel innehåller 250 mg BCM95 gurkmeja och 250 mg BosPure boswellia där båda extrakten är mycket högdoserade.

Var kan jag köpa produkten?

7. Great Earth Gurkmeja - Bästa gurkmeja med svartpeppar

Great Earth Gurkmeja
Betyg 4,2/5
Betyg 4,2/5
Köp nu
köp
på Gymgrossisten
Sammanfattning: Gurkmeja kapslar av hög kvalitet med unik formula för förbättrad upptagning.
Storlek
60 kaps
Pris / kapsel
3,82 kr
Curcumin / kapsel
25 mg
Curcuminoider i %
6 %

Vi har utsett Great Earth Gurkmeja till "bästa gurkmeja med svartpeppar" då man här har lyckats ta fram en produkt med ett unikt gurkmejaextrakt och tillsatt svartpeppar. Det unika gurkmejaextraktet i kombination med svartpepparn gör absorptionsförmågan upp till 30 gånger bättre än ett vanligt gurkmejatillskott.

Fördelar
 • Innehåller en patenterad form av kurkumin med extra bra upptagningsförmåga
 • Absorberas upp till 30 gånger mer än ett vanligt gurkmejaextrakt
 • Bra för immunsystemet och lederna
Nackdelar
 • Lägre halt av kurkuminoider
 • Något dyrt

Great Earth Gurkmeja är ett kosttillskott med gurkmeja och svartpeppar. Produkten kan användas för att främja immunförsvaret och skydda kroppen mot oxidativ stress. Gurkmeja är även bra för ledernas normala funktion.

En burk med Great Earth gurkmeja innehåller 60 kapslar och räcker i ca två månader. Det gör att kostnaden per dag hamnar på drygt 3 kr. Tar man ett titt på tabletterna är de förhållandevis små och lätta att svälja.

Var kan jag köpa produkten?

8. Weight World Gurkmeja - Bästa gurkmeja med ingefära och svartpeppar

Weight World Ekologisk Gurkmeja med Ingefära & Svartpeppar (180)
Betyg 4,2/5
Betyg 4,2/5
Köp nu
köp
på Weight World
Sammanfattning: Ekologiskt certifierad gurkmeja, ingefära och svartpeppar i högdoserade kapslar.
Storlek
180 kaps
Pris / kapsel
1,11 kr
Curcumin / kapsel
-
Curcuminoider i %
-

Vi har utsett Weight World gurkmeja till "bästa gurkmeja med ingefära och svartpeppar" då det innehåller potenta extrakt av gurkmeja och ingefära tillsammans med en bra mängd svartpeppar för att förbättra upptagningen av gurkmejan och ingefäran. Ett flertal kunder vittnar om minskan värk i knän och smärtor i leder.

Fördelar
 • En portion innehåller över 1400 mg gurkmeja
 • Mycket prisvärda gurkmeja kapslar
 • Kapslarna är lätta att svälja
Nackdelar
 • Kunde varit något högre halt ingefära
 • Lite väl högdoserat för vissa
 • Man måste ta 2 kapslar per dag

Weight World Gurkmeja med svartpeppar och ingefära innehåller precis som namnet antyder gurkmeja, ingefära och svartpeppar. Produkten är tillverkad i EU och är 100 % ekologiskt certifierad. Den är även fri från GMO och allergener och tillverkad enligt Good Manufacturing Practice för att säkerställa innehållet.

En burk Weight World Gurkmeja innehåller 180 kapslar och räcker i ca 3 månader. Priset per dag blir drygt 2 kr. Varje kapsel innehåller ca 735 mg gurkmeja, 60 mg ingefära och 20 mg svartpeppar. Weight World erbjuder även 100 % pengarna tillbaka garanti om du inte skulle bli nöjd med produkten.

Var kan jag köpa produkten?

9. Better You Gurkmeja - Bästa ekologiska gurkmeja kapslar

Better You Gurkmeja
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Köp nu
köp
på Svenskt Kosttillskott
Sammanfattning: Naturligt extrakt från ekologiskt odlad gurkmeja med mindre miljöpåverkan.
Storlek
100 kaps
Pris / kapsel
3,99 kr
Curcumin / kapsel
240 mg
Curcuminoider i %
80 %

Vi har valt att utse Better You Gurkmeja till "bästa ekologiska gurkmeja kapslar" då tillverkningsprocessen är helt ekologisk, innehållet håller hög kvalitet och extraktet av gurkmeja är potent. Biotillgängligheten förstärks även av den tillsatta svartpepparn. Tabletterna är små och lättsvalda.

Fördelar
 • Ekologiskt odlad gurkmeja.
 • Högdoserat tillskott med extra svartpeppar.
 • Hög halt av curcuminoider - minst 80 %.
Nackdelar
 • Finns billigare alternativ med liknande innehåll

Better You Gurkmeja innehåller ett extrakt av ekologiskt odlad gurkmeja och ett svartpepparextrakt för att förbättra upptagningsförmågan. Det kan användas för att boosta immunsystemet, som en antioxidant eller mot smärta och värk i leder och knän.

En burk Better You Gurkmeja innehåller 60 kapslar och räcker i ca 2 månader. Priset per dag blir ca 4 kr. Varje tablett innehåller 300 mg gurkmeja extrat, varav 240 mg curcuminoider, och 3 mg extrakt från svartpeppar.

Var kan jag köpa produkten?

10. Elexir Gurkmeja - Bästa gurkmeja tabletter

Elexir Gurkmeja 500 mg 60 tabletter
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Köp nu
köp
på Apotek Hjärtat
Sammanfattning: Patenterad extrakt av gurkmeja med 95 % curcuminoider och tillsatt svartpeppar i smidiga tabletter.
Storlek
60 kaps
Pris / kapsel
3,32 kr
Curcumin / kapsel
475 mg
Curcuminoider i %
95 %

Vi har valt att utse Elexir Pharma Gurkmeja till "bästa gurkmeja tabletter" då det innehåller ett patenterat extrakt av gurkmeja med extra hög halt av curcuminoider. Tabletterna är också små och väldigt lätta att svälja. Mycket tack vare ytbehandlingen.

Fördelar
 • Små och mycket lättsvalda tabletter
 • Högsta curcuminoidhalten av alla gurkmejatillskott
 • Patenterat C3-komplex av gurkmeja
Nackdelar
 • Lite många tillsatser som fyllnadsmedel och förtjockningsmedel

Gurkmeja tabletter från Elexir Pharma innehåller gurkmeja i ett patenterat extrakt som heter C3 samt svartpeppar i det patenterade extraktet BioPerine. C3 är ett av de mest potenta gurkmejaextrakten på marknaden och är standardiserat till hela 95 % curcuminoider. 

En burk Elexir Gurkmeja innehåller 60 tabletter och räcker i 2 månader. Priset per dag blir då drygt 3 kr. Varje tablett innehåller 500 mg gurkmejaextrakt, varav 475 mg curcuminoider, samt 2,5 svartpepparextrakt. För att få motsvarande effekt från gurkmejapulver skulle man behöva ca 150-200 g.

Var kan jag köpa produkten?
Se alla produkter
Så valde vi ut de bästa gurkmejakapslarna

Så gjorde vi testet

Det är inte alldeles enkelt att skilja på två olika gurkmejatillskott man fått i handen. Olika doseringar, extraktionsmetoder och användningsområden gör det svårt att säga att det ena är bättre än det andra. Vi har här därför valt att istället utse det bästa alternativet i flera olika kategorier, även om vi såklart utsett den bästa överlag.

Som underlag för testet valde vi ut ett 20-tal gurkmejakapslar som vi trodde lite extra på. Det är till exempel produkter med ett intressant innehåll, pris eller med höga kundbetyg. De har sedan testats grundligt och därefter betygsatts enligt följande kriterier:

 • Innehåll: Hur mycket gurkmeja innehåller varje kapsel? Hur hög är halten av curcuminoider?
 • Användning: Är kapslarna små eller stora? Är det lätta att svälja? Hur många kapslar behöver man ta åt gången?
 • Effekt: Har du upplevt några positiva effekter sedan du började använda tillskottet? Har du råkat ut för några biverkningar?
 • Pris: Vad kostar en förpackning? Vad blir priset per kapsel, dosering och dag? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa den här produkten?
 • Upptagningsförmåga: Hur bra är kroppen på att ta upp innehållet från kapslarna? Innehåller de t.ex. svartpepparextrakt för förbättrad upptagning?

Till sist har vi sammanställt alla betyg och vinnaren i varje kategori blir produkten med det högsta totalbetyget.

 

Vanliga frågor om bästa gurkmejan

Frågor och svar om gurkmeja

Hur mycket gurkmeja ska man ta?

Vi har sammanställt en generell utgångspunkt för hur mycket man behöver av olika former:

 • Rå rot: 1,5-3 gram / dag
 • Gurkmejapulver: 1-3 gram / dag
 • Kurkumin (standardiserat pulver): 400-600 mg, 3 ggr / dag
 • Flytande extrakt (1:1): 30-90 droppar / dag
 • Tinktur (1:2): 15-30 droppar 4 ggr / dag 

För kosttillskott så ska du istället följa tillverkarens instruktioner.

Vad är gurkmeja bra för?
 • Anti-inflammatorisk: Kurkuminet i gurkmejan kan motverka många av de molekyler som är kända för att orsaka inflammation. 
 • Antioxidant: Kurkumin är en mycket kraftfull antioxidant. Inte nog med det, det bidrar även till att förstärka kroppens egna tillverkning av antioxidanter.
 • Hjärnan: Gurkmeja höjer nivåerna av tillväxthormonet BDNF i hjärnan. I flera olika hjärnåkommor har man kunnat se ett samband mellan sänkta BDNF-nivåer och till exempel Alzheimers.
 • Hjärtat: I en studie av över 100 personer som behövde operera kranskärl visade det sig att 4g curcumin per dag reducerade risken för hjärtattack med 65%.
Vilka risker finns med gurkmeja?

Vissa människor har rapporterat allergiska reaktioner mot gurkmeja, speciellt efter hudexponering. Dessutom har höga doser av gurkmeja observerats orsaka:

 • Illamående
 • Diarre
 • Ökad risk för blödning
 • Hyperaktiva sammandragningar av gallblåsan
 • Hypotension (sänkt blodtryck)
 • Uterin sammandragningar hos gravida kvinnor

Människor som tar vissa mediciner bör också vara försiktiga med att använda gurkmejatillskott. 

Vilka gurkmejakapslar är bäst?

Baserat på innehåll, pris och det vegetabiliska kapselskalet utsåg vi Healthwell Gurkmeja Premium till de bästa gurkmejakapslarna.

Jämför gurkmeja

Gurkmeja Storlek Pris / kapsel Curcumin / kapsel Curcuminoider i % Totalbetyg Pris
Healthwell Gurkmeja Premium 60 kaps 4,65 kr 250 mg 41 % Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
279 kr
Healthwell Gurkmeja 60 kaps 2,98 kr 210 mg 69 % Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
179 kr
Upgrit Ren Gurkmeja 90 kapslar 90 kaps 4,17 kr 475 mg 95 % Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
375 kr
Skip Gurkmeja + Ingefära 100 kaps 1,35 kr 0 - 225 mg ca 20 % Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
135 kr
GAAM Life Series Vegan Turmeric + ginger 60 caps 60 kaps 1,68 kr 25 mg 5 % Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
101 kr
MedicineGarden Curamin 90 kaps 4,42 kr 220 mg 88 % Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Pris från
398 kr
Great Earth Gurkmeja 60 kaps 3,82 kr 25 mg 6 % Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
229 kr
Weight World Ekologisk Gurkmeja med Ingefära & Svartpeppar (180) 180 kaps 1,11 kr - - Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
199 kr
Better You Gurkmeja 100 kaps 3,99 kr 240 mg 80 % Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
399 kr
Elexir Gurkmeja 500 mg 60 tabletter 60 kaps 3,32 kr 475 mg 95 % Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
199 kr

Testvinnare - Bästa gurkmejan

 • Healthwell Gurkmeja Premium - Bäst i test gurkmeja
 • Healthwell Gurkmeja - Bästa billiga gurkmeja
 • Upgrit Ren Gurkmeja - Bästa högdoserade gurkmeja
 • Skip Gurkmeja + Ingefära - Bästa gurkmeja med ingefära
 • GAAM Turmeric + ginger - Bästa lågdoserade gurkmeja
 • MedicineGarden Curamin - Bästa gurkmeja för värk i knän och leder
 • Great Earth Gurkmeja - Bästa gurkmeja med svartpeppar
 • Weight World Gurkmeja - Bästa gurkmeja med ingefära och svartpeppar
 • Better You Gurkmeja - Bästa ekologiska gurkmeja kapslar
 • Elexir Gurkmeja - Bästa gurkmeja tabletter
Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Källförteckning

Vi hoppas du märker att det ligger mycket arbete bakom den här guiden.

Vårt mål är att alltid ge dig en så objektiv bedömning som möjligt av alla produkter.

Den här artikeln bygger på vårt egna test och följande källor:

Källor och länkar

 • "Anti-inflammatoriska effekter av kurkumin: en genomgång av klinisk forskning" - NCBI
 • "Kurkumin och övervikt" - NCBI
 • "Gurkmeja gav effekt mot Alzheimers" - SVT
Senast uppdaterad: 20 maj 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Robin Johansson
Om skribenten
johan karlsson
Johan Karlsson
Grundare och chefredaktör
Utbildning: Linköpings universitet

Johan har arbetat med kost och hälsa sedan 2009. Han skrev sin första artikel på Fitnessfrank.se när sidan grundades i början av 2017. Han brinner för fettsnål matlagning med mycket frukt och grönt och har gymmat så länge han kan minnas. Johan arbetar för närvarande med ett projekt som undersöker kosttillskottens påverkan på kroppen. Hittar du honom inte på gymmet befinner han sig nog ute i skogen där han spenderar mycket av sin lediga tid.


Se alla artiklar
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
208 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5