Bäst i test: Bästa Ingefära 2021

Senast Uppdaterad: Juli 2021

Ingefära har använts som en medicinsk ört över hela världen i tusentals år för förmågan att främja hälsosam tarmbakterie, förbättra matsmältningen, minska inflammation, stödja kardiovaskulär hälsa och lindra illamående för att nämna några. Under senare tid har ingefära i form av pulver eller kapslar blivit allt mer populärt. Vi har jämfört ingefära kapslar. Läs mer om testet nedan och se vilken produkt som blev bäst i vårt test.

Våra redaktörer undersöker, testar och rekommenderar oberoende av andra de bästa produkterna. Du kan läsa mer om hur vi går tillväga när vi gör våra tester här. Vi kan få en provision på köp som görs via länkar på sidan.

ginger2

Köpguide: Så hittar du bästa ingefära-tillskottet

Ingefärans välgörande egenskaper har flera hälsofördelar, speciellt om den håller en hög kvalitet. När du väljer tillskott med ingefära gäller det alltså att välja det tillskott som har en hög kvalitet och ett bra pris.

Punkterna nedan är till för att vägleda dig till ett bättre väl: 

 • Innehåll: Ingefära i sig har nödvändigtvis inte så positiva effekt som man kan tro, utan det är det aktiva ämnet gingerol man är ute efter. Se därför till att välja ett tillskott med högt innehåll av gingerol. Gurkmeja har visat sig fungera väldigt bra tillsammans med ingefära så vi rekommenderar att man väljer ett tillskott med både ingefära och gurkmeja. För bästa upptagningsförmåga bör tillskottet även innehålla svartpepparextrakt (piperin).
 • Pris: Priset på ingefäratillskott varierar ganska mycket och om kosttillskottet inte innehåller något annat än ren ingefära är det onödigt att betala för mycket. Även mängden ingefära per kapsel varierar så se upp när du jämför priser på burkar och per tablett.
 • Kundomdömen: Läs gärna igenom andra kunders omdömen om tillskottet som du är intresserad av. Vi tar också hänsyn till dessa i våra tester. De vägs in i helhetsbetyget som vi ger de olika produkterna.
Läs mer Minimera

Testvinnare - Ingefära

 • Healthwell Ingefära Premium - Bäst i test ingefära
 • Healthwell Ingefära - Bästa lågdoserade ingefära
 • Solgar Ginger Root - Bästa billiga ingefära kapslar

Om vårt test av ingefära

Vi beställde hem 10 produkter som vi dels kände till sedan tidigare samt de ingefära kapslar som marknadsfördes mest av de större svenska kosttillskottsbutikerna och onlineapotek. Därefter testade vi och jämförde dem med varandra på följande punkter:  

 • Priset: Priset kan skilja markant mellan de olika produkterna trots att de rent innehållsmässigt är likvärdiga varandra. Vi har gett produkter som varit mer prisvärda ett högre betyg, Dessa har bland annat varit Healthwell Ingefära Premium som innehåller betydligt mycket mer ingefära än många andra produkter samtidigt som priset är mycket bra. 
 • Gurkmeja: Många ingefärakapslar kombineras med gurkmeja, detta är något vi såg som positivt och som höjde betyget. Det skulle dock inte få påverka priset väsentligt för att produkten skulle erhålla ett högre betyg på denna punkt. 
 • Externa kundrecensioner: Vi tittade på vad andra kunder hade skrivit om produkten. Detta gav oss en bättre inblick i det långsiktiga resultatet från intag av kosttillskottet eftersom vi själva endast provade tillskotten under en begränsad tid. 
 • Kapselstorlek: Storleken på kapslarna och tabletterna kan vara viktig för vissa personer som har svårt att svälja dem. Detta var en faktor vi tog med i helhetsbetyget av varje produkt. De kosttillskott som var lättsvalda fick ett högre betyg. 
 • Externa tester: Vi sökte reda på andra tester om de enskilda tillskotten och läste om vad dessa skrivit om produkterna. Dessa åsikter vägdes sedan in i vårt egna helhetsbetyg av produkterna. 
 • Övrigt: Några övriga faktorer vi jämfört är vad externa kunder och tester sagt om produkten samt mängd ingefära i varje kapsel.

De bästa ingefära 2021

Vi har testat många ingefära. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive ingefära samt en recension av varje produkt. Vill du se en överblick över alla ingefära som ingick i testet kan du göra det här.

 1. 1. Healthwell Ingefära Premium - Bäst i test ingefära

  9,7/10
  Healthwell Ingefära Premium
  Bäst i test
  Storlek
  90 kaps
  Ingefära / kaps
  500 mg
  Pris / kaps
  2,77 kr
  Med gurkmeja
  Ja
  Till Butik
  249 kr
  Fördelar
  • Mycket prisvärt
  • Högdoserat
  • Innehåller svartpepparextrakt
  Nackdelar

  Kosttillskott med ingefära har flera fördelar för allmänhälsan och speciellt för magen, ämnesomsättningen och matsmältningen. Healthwell Ingefära Premium är ett tillskott som ska tas i samband med måltider på morgonen och på kvällen. En kapsel vid varje tillfälle. Ingefära Premium innehåller förutom ingefäraextrakt även gurkmejaextrakt och svartpepparextraktet Bioperine. Svartpeppar, som innehåller det aktiva ämnet piperin, ökar kroppens upptag av andra ämnen och föreningar. Upptaget av den starka antioxidanten curcumin, som finns i gurkmeja, ökar till exempel med upp till 2 000 % tillsammans med piperin. Kombinationen av dessa extrakt i kapslarna gjorde att vi inför vårt test förväntade oss en god effekt.

  Testet, där vi lät vår panel ta 2 kapslar om dagen i 3 veckor, visade främst att Healthwell Ingefära Premium hade en lugnande effekt på magen. Matsmältningen förbättrades också successivt. Ingefära har länge använts för dessa, och andra, ändamål, vilket gör att vi inte är överraskade över resultatet. Mängden ingefära per kapsel är också mycket högt, vilket med all sannolikhet ger en tydligare och snabbare effekt. Priset per kapsel är något högre än för jämförbara produkter. Detta kan dock motiveras genom att effekten är bra och att kvaliteten är hög. Speciellt eftersom kapslarna även innehåller gurkmeja. 

  Vi utnämner alltså Healthwell Ingefära Premium till det ingefäratillskott som är bäst i test.

  Läs mer
 2. 2. Healthwell Ingefära - Bästa lågdoserade ingefära

  9,3/10
  Healthwell Ingefära
  Storlek
  100 kaps
  Ingefära / kaps
  200 mg
  Pris / kaps
  1,29 kr
  Med gurkmeja
  Nej
  Till Butik
  129 kr
  Fördelar
  • Goda kundomdömen
  • Bra pris
  • Anpassningsbart tillskott
  Nackdelar

  Det är inte alltid nödvändigt, eller lämpligt, att köpa de kosttillskott som är högdoserade. Den mängd av något ämne, någon vitamin eller mineral, som du behöver kan vara svårt att avgöra. Detta gör det extra viktigt att det även finns kosttillskott som är lågdoserade. Den produkt som vi utvalt till det bästa lågdoserade ingefäratillskottet är Healthwell Ingefära. Genom att ta den rekommenderade dosen om 1-2 kapslar om dagen i samband med mycket vatten, får du en bra boost för immunförsvaret, bättre matsmältning och flera andra fördelar. Ingefäraextraktet innehåller flera vitaminer såsom C, E och B6, men även mineraler som magnesium, som bland annat verkar avslappnande.

  Testet av denna produkt visade att även en lägre dos av ingefäratillskott kan ha en mycket positiv effekt. Flera testdeltagare ansåg att magen lugnade ner sig och att de på så vis mådde bättre i allmänhet. Perioden som testet varade var 2 veckor lång. Priset på Healthwell Ingefära är bland de bättre du kan hitta. Du får 100 kapslar för ett lågt pris. Om du är ute efter ett lågdoserat ingefäraextrakt är Healthwell Ingefära det bästa alternativet.

  Läs mer
 3. 3. Solgar Ginger Root - Bästa billiga ingefära kapslar

  9,3/10
  Solgar Ginger Root
  Storlek
  100 kaps
  Ingefära / kaps
  505 mg
  Pris / kaps
  1,67 kr
  Med gurkmeja
  Nej
  Till Butik
  167 kr
  Fördelar
  • Prisvärt tillskott
  • Högdoserat
  • Uppskattat märke
  Nackdelar

  Solgar Ginger Root är ett mycket billigt ingefäratillskott, men som ändå håller en god kvalitet. Innehållet av ingefära i kapslarna är hela 505 mg/kapsel. Av detta är 500 mg rotpulver och resten rotextrakt. Överlag brukar det hävdas att du bör välja extrakt, om det är möjligt. Det kan vara kraftfullare och mer potent än pulver, eftersom det är mer koncentrerat. Båda kommer dock från växten, eller roten, men framställningen skiljer sig åt. Det faktum att man använt pulver, istället för huvudsakligen extrakt, återspeglas i priset.

  I vårt test ansåg vi att det var svårt att helt och hållet uppskatta skillnaden mellan Solgar Ginger Root och vissa andra tillskott som innehåller större andel ingefäraextrakt. Testdeltagarna fick inte veta något om sammansättningen innan de testade tillskottet, utan de skulle endast avgöra om de märkte några positiva eller negativa effekter. De flesta ansåg att detta tillskott från Solgar gav en bra effekt på främst magen. Effekten var liknande som för andra tillskott. Vi inser dock att dyrare alternativ, med en annan sammansättning, kan ha en bättre effekt på längre sikt.

  Kvaliteten är bra på Solgar Ginger Root, men om du betalar mer för andra tillskott kan du möjligen få en bättre effekt av ingefärans egenskaper. Vi utser alltså Solgar Ginger Root till de bästa billiga ingefärakapslarna. 

  Läs mer
Varför lita på FitnessFrank?

FitnessFrank spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare. Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en tillverkare före en annan.

Vad är ingefära bra för?

Ingefära är en delikat, naturlig krydda som erbjuder ett bra sätt att krydda upp din mat på. Men det är inte allt: hälsofördelarna av ingefära är många. Nedan följer några av de bästa hälsoeffekterna av ingefära:

 • Lindrar illamående - Ingefära har länge använts för att bekämpa sjösjuka. En studie har gjorts på sjömän i tre olika grupper. Den första fick anti-illamående medicin, den andra fick placebo, och den tredje ingefära. Forskarna fann att den grupp som hade fått i sig ingefära, hade haft färre symtom av illamående och yrsel än placebogruppen. 
 • Botar illamående och yrsel - Ingefära har också visat sig hjälpa mot graviditetsillamående symtom bland gravida kvinnor. En studie fann att det minskade känslor av illamående, även om frekvensen av kräkningar förblev densamma. För att vara säker, se till att få klartecken från din läkare innan du börjar använda ingefära när du är gravid.
 • Minskar Inflammationer - Ingefära har en potent anti-inflammatorisk effekt. Det gör ingefära till ett utmärkt val om du upplever smärta i lederna. För personer med artros eller reumatoid artrit kan ingefära resultera i mindre smärta och bättre rörlighet.  
 • Lindrar muskelsmärta - Om du tränar, är du säkert alltför bekant med den ömhet som kommer senare. Ingefära minskar träningsvärken och muskelsmärtan. Det hjälper både till att minska smärtans uppkomst och mot själva värken.
 • Hjälper mot förstoppning - Ingefära är naturligt slemlösande, vilket innebär att den löser upp slem i lungorna och luftvägarna och hjälper dig att hosta upp det. Det hjälper också till att slappna av musklerna runt luftvägarna som gör andningen svår för personer med allergier eller astma. 

Vanliga frågor om ingefära

Vad är ingefära?

Ingefära är en blommande växt från familjen ”Zingiberaceae”, något som växer naturligt i tropiska regnskogen i Södra Asien. Människor runt om i världen har använt kryddan i tusentals år, både för dess kulinariska och medicinska fördelar. Vad de flesta av oss tänker som ingefära är faktiskt rhizom (stammen) av ingefärsplatan, som finns under jorden. Beroende på vilken typ av ingefära som du köpa, kommer "köttet" att vara antingen gult, vitt eller rött. Färsk ingefära är täckt av ett brunt lager. I Indien, används ingefära en hel del i det dagliga livet. Chai-te som är dränkt med ingefära är en hushållsfavorit, och är även ett populärt val för att slåss mot förkylning och influensa bland äldre människor.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
167 röster, Genomsnitt: 4.4 / 5