Bäst i test: Bästa ingefärakapslarna 2021

Genomgående guide av de bästa ingefärakapslarna enligt testpanelen.
robban
Skriven av Robin Johansson
Uppdaterad september 2021

Ingefära har använts som en medicinsk ört över hela världen i tusentals år för förmågan att främja hälsosam tarmbakterie, förbättra matsmältningen, minska inflammation, stödja kardiovaskulär hälsa och lindra illamående för att nämna några. Under senare tid har ingefära i form av pulver eller kapslar blivit allt mer populärt. Vi har jämfört ingefära kapslar. Läs mer om testet nedan och se vilken produkt som blev bäst i vårt test.

Våra redaktörer undersöker, testar och rekommenderar oberoende av andra de bästa produkterna. Du kan läsa mer om hur vi går tillväga när vi gör våra tester här. Vi kan få en provision på köp som görs via länkar på sidan.

 

Om vårt test av ingefära kapslar

För att göra testet beställde vi hem ett tjugotal olika ingefärakapslar. Några av dem kände vi till sedan tidigare och några är de produkter som marknadsförts mest av större svenska kosttillskottsbutiker och onlineapotek. Därefter testade vi och betygsatte ingefärakapslarna på följande punkter:  

 • Priset: Priset kan skilja markant mellan de olika produkterna trots att de rent innehållsmässigt är likvärdiga varandra. Vi har gett produkter som varit mer prisvärda ett högre betyg, Dessa har bland annat varit Healthwell Ingefära Premium som innehåller betydligt mycket mer ingefära än många andra produkter samtidigt som priset är mycket bra. 
 • Gurkmeja: Många ingefärakapslar kombineras med gurkmeja, detta är något vi såg som positivt och som höjde betyget. Det skulle dock inte få påverka priset väsentligt för att produkten skulle erhålla ett högre betyg på denna punkt. 
 • Externa kundrecensioner: Vi tittade på vad andra kunder hade skrivit om produkten. Detta gav oss en bättre inblick i det långsiktiga resultatet från intag av kosttillskottet eftersom vi själva endast provade tillskotten under en begränsad tid. 
 • Kapselstorlek: Storleken på kapslarna och tabletterna kan vara viktig för vissa personer som har svårt att svälja dem. Detta var en faktor vi tog med i helhetsbetyget av varje produkt. De kosttillskott som var lättsvalda fick ett högre betyg. 
 • Externa tester: Vi sökte reda på andra tester om de enskilda tillskotten och läste om vad dessa skrivit om produkterna. Dessa åsikter vägdes sedan in i vårt egna helhetsbetyg av produkterna. 
 • Övrigt: Några övriga faktorer vi jämfört är vad externa kunder och tester sagt om produkten samt mängd ingefära i varje kapsel.

Vilka ingefära är bäst?

Vi har testat många ingefära kapslar. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive ingefära samt en recension av varje produkt.

 1. 1. Bäst i test ingefära: Healthwell Ingefära Premium

  9,7/10
  Högdoserade ingefäratillskott med gurkmeja och piperin
  Healthwell Ingefära Premium
  Bäst i test
  Storlek
  90 kaps
  Ingefära / kaps
  500 mg
  Pris / kaps
  2,77 kr
  Med gurkmeja
  Ja
  249 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Mycket prisvärt
  • Högdoserat
  • Innehåller svartpepparextrakt
  Nackdelar
  • Dyrare än rena ingefärakapslar

  Healthwell Ingefära Premium är ett tillskott som ska tas i samband med måltider på morgonen och på kvällen. En kapsel vid varje tillfälle. Ingefära Premium innehåller förutom ingefäraextrakt även gurkmejaextrakt och svartpepparextraktet Bioperine.

  Svartpeppar, som innehåller det aktiva ämnet piperin, ökar kroppens upptag av andra ämnen och föreningar. Upptaget av den starka antioxidanten curcumin, som finns i gurkmeja, ökar till exempel med upp till 2 000 % tillsammans med piperin. Priset per kapsel är något högre än för jämförbara produkter. Detta kan dock motiveras genom att effekten är bra och att kvaliteten är hög. Speciellt eftersom kapslarna även innehåller gurkmeja. 

   

  Läs mer
 2. 2. Bästa lågdoserade ingefära: Healthwell Ingefära

  9,3/10
  Lågdoserat ingefäratillskott som är helt veganskt
  Healthwell Ingefära
  Storlek
  100 kaps
  Ingefära / kaps
  200 mg
  Pris / kaps
  1,29 kr
  Med gurkmeja
  Nej
  129 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Goda kundomdömen
  • Bra pris
  • Anpassningsbart tillskott
  Nackdelar
  • Vi upplevde bättre effekt med starkare kapslar

  Det är inte alltid nödvändigt, eller lämpligt, att köpa de kosttillskott som är högdoserade. Den mängd av något ämne, någon vitamin eller mineral, som du behöver kan vara svårt att avgöra. Detta gör det extra viktigt att det även finns kosttillskott som är lågdoserade. Den produkt som vi utvalt till det bästa lågdoserade ingefäratillskottet är Healthwell Ingefära. Genom att ta den rekommenderade dosen om 1-2 kapslar om dagen i samband med mycket vatten, får du en bra boost för immunförsvaret, bättre matsmältning och flera andra fördelar. Ingefäraextraktet innehåller flera vitaminer såsom C, E och B6, men även mineraler som magnesium, som bland annat verkar avslappnande.

  Testet av denna produkt visade att även en lägre dos av ingefäratillskott kan ha en mycket positiv effekt. Flera testdeltagare ansåg att magen lugnade ner sig och att de på så vis mådde bättre i allmänhet. Perioden som testet varade var 2 veckor lång. Priset på Healthwell Ingefära är bland de bättre du kan hitta. Du får 100 kapslar för ett lågt pris. Om du är ute efter ett lågdoserat ingefäraextrakt är Healthwell Ingefära det bästa alternativet.

  Läs mer
 3. 3. Bästa billiga ingefära kapslar: Solgar Ginger Root

  9,3/10
  Prispressat kosttillskott från ingefärapulver
  Solgar Ginger Root
  Storlek
  100 kaps
  Ingefära / kaps
  505 mg
  Pris / kaps
  1,67 kr
  Med gurkmeja
  Nej
  167 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Prisvärt tillskott
  • Högdoserat
  • Uppskattat märke
  Nackdelar
  • Lite sämre upptagningsförmåga

  Solgar Ginger Root är ett mycket billigt ingefäratillskott, men som ändå håller en god kvalitet. Innehållet av ingefära i kapslarna är hela 505 mg/kapsel. Av detta är 500 mg rotpulver och resten rotextrakt. Överlag brukar det hävdas att du bör välja extrakt, om det är möjligt. Det kan vara kraftfullare och mer potent än pulver, eftersom det är mer koncentrerat. Båda kommer dock från växten, eller roten, men framställningen skiljer sig åt. Det faktum att man använt pulver, istället för huvudsakligen extrakt, återspeglas i priset.

  I vårt test ansåg vi att det var svårt att helt och hållet uppskatta skillnaden mellan Solgar Ginger Root och vissa andra tillskott som innehåller större andel ingefäraextrakt. Testdeltagarna fick inte veta något om sammansättningen innan de testade tillskottet, utan de skulle endast avgöra om de märkte några positiva eller negativa effekter. De flesta ansåg att detta tillskott från Solgar gav en bra effekt på främst magen. Effekten var liknande som för andra tillskott. Vi inser dock att dyrare alternativ, med en annan sammansättning, kan ha en bättre effekt på längre sikt.

  Kvaliteten är bra på Solgar Ginger Root, men om du betalar mer för andra tillskott kan du möjligen få en bättre effekt av ingefärans egenskaper. Vi utser alltså Solgar Ginger Root till de bästa billiga ingefärakapslarna. 

  Läs mer
 4. 4. Bästa ingefära+gurkmeja: Skip Gurkmeja + Ingefära

  9,1/10
  Stora kapslar med mycket ingefära och gurkmeja
  Skip Gurkmeja + Ingefära
  Storlek
  100 kaps
  Ingefära / kaps
  225 mg
  Pris / kaps
  1,35 kr
  Med gurkmeja
  Ja
  135 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Med både Gurkmeja och Ingefära
  • Naturliga ingredienser
  • Komplement till kosten
  Nackdelar
  • Stora svårsvalda kapslar

  Skip Gurkmeja + Ingefära är ett perfekt kosttillskott för alla som vill tillgodogöra sig de välgörande egenskaperna från de båda gyllene rotväxterna. Kosttillskottet kan användas i flera syften. Både curkuminet från gurkmejan och gingerolet i ingefäran har en dokumenterad effekt på olika typer av ledåkommor. Båda dessa ämnen har antiinflammatoriska egenskaper och kan lindra värk och andra besvär från artros, artrit och liknande tillstånd.

  Ingefära och gurkmeja har dessutom flera fördelar för hälsan. Curkumin är en mycket kraftfull antioxidant och det sägs att den är ännu mer potent än antioxidanterna i vitaminer. Detsamma gäller faktiskt gingerolet, vilket gör att Skip Gurkmeja + Ingefära är en riktigt boost för immunförsvaret och perfekt att använda för att förebygga förkylningar under influensasäsongen.

  Skip är ett svenskt företag med lång erfarenhet i branschen och de är kända för sina rena och högkvalitativa kosttillskott. Ett minus i kanten får produkten för att tabletterna är något stora och kan vara svåra att svälja för vissa. Men den höga kvaliteten i produkten gör Skip Gurkmeja + Ingefära till ett bra val. Tabletterna är dessutom veganska.

  Läs mer
 5. 5. Bästa kundomdömen: Weight World Ekologisk Ingefära

  9,1/10
  Ekologiska högdoserade ingefärakapslar gjorda på vegansk kapsel
  Weight World Ekologisk Ingefära
  Storlek
  90 kaps
  Ingefära / kaps
  650 mg
  Pris / kaps
  2,43 kr
  Med gurkmeja
  Nej
  219 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Hela 650 mg ingefära / kapsel
  • Lätta att svälja
  • 4,5/5 av användarna
  Nackdelar
  • Ingefäradoft när man rapar

  Letar du efter ingefärakapslar utan onödiga tillsatser och konserveringsmedel? Då rekommenderar vi Ekologisk Ingefära i lättsvalda kapslar från Weightworld. Kapslarna innehåller en hög dos på 650 mg ingefärsextrakt per kapsel, vilket innebär att du endast behöver ta en kapsel per dag för att tillgodogöra dig ingefärans alla hälsoegenskaper.

  Tack vare den exceptionella kvaliteten rekommenderar vi Weightworld Ekologiska Ingefärakapslar som bästa produkt i sin kategori och det enda negativa vi kan kommentera på är egentligen att produkten är dyrare än genomsnittet. Men du får å andra sidan väldigt mycket för pengarna. Kapslarna innehåller ingenting annat än ingefärsextrakt samt kapselskal och är helt utan fyllnadsmedel. Kapslarna är framställda av ekologisk ingefära. 

  Läs mer
Varför lita på FitnessFrank?

FitnessFrank spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare. Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en tillverkare före en annan.

ginger2

Köpguide: Så hittar du bästa ingefära-tillskottet

Ingefärans välgörande egenskaper har flera hälsofördelar, speciellt om den håller en hög kvalitet. När du väljer tillskott med ingefära gäller det alltså att välja det tillskott som har en hög kvalitet och ett bra pris.

Punkterna nedan är till för att vägleda dig till ett bättre väl: 

 • Innehåll: Ingefära i sig har nödvändigtvis inte så positiva effekt som man kan tro, utan det är det aktiva ämnet gingerol man är ute efter. Se därför till att välja ett tillskott med högt innehåll av gingerol. Gurkmeja har visat sig fungera väldigt bra tillsammans med ingefära så vi rekommenderar att man väljer ett tillskott med både ingefära och gurkmeja. För bästa upptagningsförmåga bör tillskottet även innehålla svartpepparextrakt (piperin).
 • Pris: Priset på ingefäratillskott varierar ganska mycket och om kosttillskottet inte innehåller något annat än ren ingefära är det onödigt att betala för mycket. Även mängden ingefära per kapsel varierar så se upp när du jämför priser på burkar och per tablett.
 • Kundomdömen: Läs gärna igenom andra kunders omdömen om tillskottet som du är intresserad av. Vi tar också hänsyn till dessa i våra tester. De vägs in i helhetsbetyget som vi ger de olika produkterna.

Vanliga frågor om ingefära

Vilka ingefärakapslar är bäst?

I vårt test har vi utsett Healthwell Ingefära Premium till bästa ingefärakapslarna. Det är en produkt som innehåller en bra mängd ingefära samt lite gurkmeja och piperin för att maximera upptagningsförmågan. Kapslarna är lätta att svälja och mycket prisvärda.

Vad är ingefära bra för?

Hälsofördelarna av ingefära är många. Nedan följer några av de bästa hälsoeffekterna av ingefära:

 • Lindrar illamående och yrsel - Ingefära har länge använts för att bekämpa sjösjuka, illamående och yrsel. Ingefära har också visat sig hjälpa mot graviditetsillamående symtom bland gravida kvinnor.
 • Minskar Inflammationer - Ingefära har en potent anti-inflammatorisk effekt. Det gör ingefära till ett utmärkt val om du upplever smärta i lederna. För personer med artros eller reumatoid artrit kan ingefära resultera i mindre smärta och bättre rörlighet.  
 • Lindrar muskelsmärta - Ingefära minskar träningsvärken och muskelsmärtan. Det hjälper både till att minska smärtans uppkomst och mot själva värken.
 • Verkar slemlösande- Ingefära är naturligt slemlösande, vilket innebär att den löser upp slem i lungorna och luftvägarna. 
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
207 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5
Senaste tester