Bästa kollagenet - Bäst i test 2022 - Köpguide

Här hittar du de bästa kollagentillskotten - för både hår, hud, naglar och leder

Kollagen är en typ av protein som finns i hela kroppen, men framförallt i hud, skelett, leder och ligament. Det utgör drygt 30% av allt protein i en människokropp och är således en av våra främsta och viktigaste byggstenar.

Ändå känner många bara till dess funktion för en slätare, friskare och mer spänstig hud. Men kollagen har flera användningsområden beroende på vilken typ av kollagen man väljer. Typ 1 är bra för hud, hår och naglar och typ 2 är bra för leder och ligament.

Kroppens förmåga att producera kollagen minskar när man närmar sig 30 år. Det visar sig ofta genom att man börjar se rynkor och linjer.

För att bromsa den utvecklingen kan man äta mer kollagenrik mat eller använda sig av ett kollagentillskott.

Men det finns många olika kollagentillskott och det är inte lätt att veta vilket man ska välja. Det viktigaste är att man väljer ett kollagen av rätt typ för ens behov.

För att göra ditt val lite enklare beställde vi hem 37 av de mest populära kollagentillskotten och ställde dem sida vid sida. Och istället för att bara ta fram en vinnare har vi valt ut flera produkter som alla är bra beroende på olika syften och budgetar.

Våra testvinnare består av kollagen i pulverform, kollagenkapslar, kollagen för huden, kollagen för leder, kollagen från olika källor och billiga kollagentillskott.

Läs vidare för att se vilka våra favoriter blev, vad du ska tänka på när du köper kollagen, vad kollagen är bra för samt vilka biverkningar som finns.

 

Så hittar du bästa Kollagen

Viktigt att tänka på vid köp av kollagen

Det är alltid bättre att äta mat som är rik på kollagen istället för kosttillskott. Vi vet massor om fördelarna med att äta protein (bland alla andra näringsämnen) i maten, men mycket lite om fördelarna med att äta det i isolerad form. Men får du inte i dig tillräckigt så kan ett kosttillskott hjälpa dig att möta högre behov på grund av sjukdom, skada, hudförhållanden eller aptitförlust. För att hitta det bästa kollagentillskottet bör du tänka på följande:

 • Innehåll: Välj helst ett tillskott med så få tillsatser som möjligt, men vissa tillsatser som MSM och C-vitamin kan förstärka effekten. Innehållet bör vara antingen kollagenisolat, kollagenhydrolysat eller kollagenpeptider. Det är också viktigt att välja rätt typ av kollagen baserat på ditt mål. Typ 1 och 3 är bra för hår, hud och naglar medan kollagen typ 2 är bra för leder och brosk.
 • Kollagenkälla: Kollagen kommer i många olika typer och former och det finns inget alternativ som är bäst för alla. De vanligaste källorna är bovint (från kor), marint (från fisk), kyckling och äggskal. Tyvärr finns det ingen vegansk källa till kollagen, men det finns veganska tillskott som boostar kroppens egna förmåga att producera kollagen och de kan ha liknande effekt. För allas bästa bör man också se till att innehållet kommer från djur med bra villkor eller fisk från havet.
 • Smak: Kollagen har en väldigt speciell smak som många har svårt för. Ett smaksatt tillskott kan vara ett bra alternativ för att underlätta intaget, men tänk på att de ofta innehåller extra socker och sötningsmedel. Har du tänkt att använda det i bakning, matlagning, i en smoothie eller i kaffet är naturellt kollagen bättre. Men har du tänkt att dricka det utspätt i vatten blir du förmodligen nöjdare med en smaksatt variant. 
 • Form: Kollagen finns i både som kapslar och pulver. Kapslarna innehåller oftast inget annat än kollagen så det kommer oftast till personlig preferens vilket man gillar. Värt att tänka på är att pulvret är nästan alltid mer prisvärt, men har du svårt för kollagensmaken kan kapslar vara ett bra alternativ. Kapslar är ju också lättare att ta med sig.

Hur mycket kostar ett kollagentillskott?

Ett kollagentillskott kostar vanligen mellan 2 och 10 kr per portion, eller mellan 200 kr och 500 kr per förpackning. Det som främst avgör priset är kollagenkällan, om tillskottet innehåller fler aktiva ingredienser och om det är pulver eller kapslar.

Tänk också på att doseringen skiljer mellan olika produkter.

 • Ett budgetkollagen kostar mindre än 5 kr per portion.
 • Ett kollagen i mellanklassen kostar mellan 5 kr och 10 kr per portion.
 • Ett premiumkollagen kostar över 10 kr per portion.

Våra 6 bästa kollagen (oktober 2022)

 1. Bästa kollagen pulver: Core Collagen Pro
 2. Bästa kollagen tabletter: Healthwell Collagen Plus
 3. Bästa premium kollagen: Matters Multi Collagen
 4. Bästa kollagen för huden: Olga Rönnberg Kollagen Hyaluronsyra
 5. Bästa kollagen från fisk: Healthwell Collagen Pulver
 6. Bästa kollagen från kyckling: Great Earth Collagen + Hyaluronsyra

1. Core Collagen Pro - Bästa kollagen pulver

Core Collagen Pro
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Köp nu
köp
på Svenskt Kosttillskott
Sammanfattning: Smakar väldigt gott för att vara kollagen.
Storlek
340 g
Kr/g kollagen
0,88 kr
Källa
Bovint
Pris / Portion
10 kr
Fördelar
 • 4.4 / 5 betyg Svenskt Kosttillskott
 • Bra innehåll
 • Lättsmält kollagen
Nackdelar
 • Dyrare än de rena kollagenpulvren
Våra betyg
Innehåll:
Betyg 4.8/5
4,8/5
Användning:
Betyg 4.6/5
4,6/5
Pris:
Betyg 4.6/5
4,6/5
Helhetsbetyg:
Betyg 4,7/5
4,7/5

Core Collagen Pro är ett kollagenpulver från Svenskt Kosttillskotts egna varumärke. Produkten innehåller förutom bovint kollagen även MSM, Vitamin-C och kondroitin som alla hjälper till att förbättra ledhälsan. Något som ytterligare utmärker detta pulver är att man lyckats väldigt bra med smaken som är frisk och syrlig med inslag av citrus. 

En påse innehåller 340 g och med den rekommenderade dosen på 7,5 g per dag räcker den i ca 45 dagar. Det gör att priset per dag landar på ca 6 kr. Värt att tänka på att det är en hög dos jämfört med många andra produkter och att även en mindre dos sannolikt skulle ha en god effekt.

Var kan jag köpa produkten?

2. Healthwell Collagen Plus - Bästa kollagen tabletter

Healthwell Collagen Plus
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Köp nu
köp
på Svenskt Kosttillskott
Sammanfattning: Prisvärda kollagenkapslar med god effekt.
Storlek
90 kaps
Kr/g kollagen
4,42 kr
Källa
Fisk
Pris / Portion
4 kr
Fördelar
 • 4.4 / 5 Svenskt Kosttillskott
 • Med C-vitamin
 • Hög biotillgänglighet
Nackdelar
 • Betydligt dyrare jämfört med pulver
Våra betyg
Innehåll:
Betyg 4.3/5
4,3/5
Användning:
Betyg 4.6/5
4,6/5
Pris:
Betyg 4.5/5
4,5/5
Helhetsbetyg:
Betyg 4,5/5
4,5/5

Healthwell Collagen Plus består av marint kollagen och C-vitamin i praktiska kapslar. En burk innehåller 90 kapslar och räcker i ca tre månader. Det gör att priset per dag landar på dryga 2 kr, vilket är väldigt bra för kollagenkapslar. Tyvärr är doseringen betydligt lägre än vad som rekommenderas från de flesta pulvren.

Kapslarna är inte så stora och vi har inte haft några problem med att svälja dem. Tittar man på vad kunderna har att säga är de allra flesta positiva och de vittnar om god effekt på såväl hy som leder.

Var kan jag köpa produkten?

3. Matters Multi Collagen - Bästa premium kollagen

Matters Multi Collagen
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Köp nu
köp
på Svenskt Kosttillskott
Sammanfattning: Högkvalitativt kollagentillskott som innehåller kroppens vanligaste kollagentyper 1, 2, 3, 5 och 10.
Storlek
300 g
Kr/g kollagen
1,00 kr
Källa
4 st
Pris / Portion
10 kr
Fördelar
 • Bästa kollagentillskottet om man bortser från priset och smaken
 • Från fisk, biff, kyckling och ägg
 • Skyhöga externa kundbetyg
Nackdelar
 • Priset
 • Ganska tråkig smak
Våra betyg
Innehåll:
Betyg 4.9/5
4,9/5
Användning:
Betyg 4.6/5
4,6/5
Pris:
Betyg 3.8/5
3,8/5
Helhetsbetyg:
Betyg 4,5/5
4,5/5

Matters Multi Collagen innehåller till skillnad från de flesta andra produkter inte bara en typ av kollagen utan både typ 1, 2, 3, 5 och 10. Det gör att den effektiv både för starkare naglar och hår och för att behandla lederna. Matters har här även lyckats ta fram en neutral smak som få har problem med.

En burk innehåller 300 g och med dagsdosen på 10 g räcker den i ca en månad. Det gör att priset per dag landar på ca 10 kr. Det är ett av de dyraste alternativen, men både smak och innehåll är av mycket hög kvalitet. Produkten är dessutom är fri från sötningsmedel.

Var kan jag köpa produkten?

4. Olga Rönnberg Kollagen Hyaluronsyra - Bästa kollagen för huden

Olga Rönnbergs Kollagen + Hyaluronsyra
Betyg 4,4/5
Betyg 4,4/5
Köp nu
köp
på Svensk Hälsokost
Sammanfattning: Fantastiskt gott och lättblandat kollagenpulver som även innehåller hyaluronsyra.
Storlek
500 g
Kr/g kollagen
0,62 kr
Källa
Bovint
Pris / Portion
7 kr
Fördelar
 • God smak
 • Med magnesium & vitamin C
 • Kombination med hyaluronsyra
Nackdelar
 • Smaken känns något söt från sötningsmedlet
Våra betyg
Innehåll:
Betyg 4.5/5
4,5/5
Användning:
Betyg 4.5/5
4,5/5
Pris:
Betyg 4.1/5
4,1/5
Helhetsbetyg:
Betyg 4,4/5
4,4/5

Olga Rönnbergs Kollagen + Hyaluronsyra är ett kollagenpulver som innehåller kollagen från kyckling, hyaluronsyra, C-vitamin och magnesium. Pulvret har en tropisk smaksättning och är gott om än väldigt sött, men man har lyckats dölja kollagensmaken bra. En påse innehåller 500 g och räcker i ca 1,5 månad. Priset per dag blir då ca 6,50 kr.

Pulvret går ganska lätt att blanda ut i vatten och är gott att dricka som det är. Men bäst gör det sig kanske i en smoothie. Kunderna tycker väldigt bra om produkten, men ett fåtal har svårt för smaken som de tycker är alldeles för söt.

Var kan jag köpa produkten?

5. Healthwell Collagen Pulver - Bästa kollagen från fisk

Healthwell Collagen Pulver
Betyg 4,2/5
Betyg 4,2/5
Köp nu
köp
på Svenskt Kosttillskott
Sammanfattning: Lite svårlösligt men inte den värsta smaken.
Storlek
204 g
Kr/g kollagen
0,88 kr
Källa
Fisk
Pris / Portion
4 kr
Fördelar
 • Kollagen från fisk
 • Hydrolyserat kollagen
 • 4.2 / 5 Svenskt Kosttillskott
Nackdelar
 • Vissa kan ha problem med smaken
Våra betyg
Innehåll:
Betyg 4.6/5
4,6/5
Användning:
Betyg 3.7/5
3,7/5
Pris:
Betyg 4.5/5
4,5/5
Helhetsbetyg:
Betyg 4,2/5
4,2/5

Healthwell Collagen Pulver innehåller hydrolyserat marint kollagen och C-vitamin för bättre biotillgänglighet. En påse innehåller 204 g och med den rekommenderade doseringen på 5 g räcker den ca 1,5 månad. Det gör att priset per dag landar på ca 4 kr och det är därmed ett av de mest prisvärda kollagentillskotten.

När det kommer till smaken finns det inte så mycket positivt att säga. Men genom att blanda ner den i kaffet ellet téet gick den bra att dricka.  Dessutom löstes pulvret upp betydligt lättare i varm dryck än i kall. 

Var kan jag köpa produkten?

6. Great Earth Collagen + Hyaluronsyra - Bästa kollagen från kyckling

Great Earth Biocell Collagen II + Hyaluronsyra
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Köp nu
köp
på Svenskt Kosttillskott
Sammanfattning: Dyra kapslar men fungerar väldigt bra.
Storlek
60 kaps
Kr/g kollagen
10,97 kr
Källa
Kyckling
Pris / Portion
11 kr
Fördelar
 • Med hyaluronsyra
 • Lättsvalda kapslar
 • Vunnit Årets ledprodukt
 • 4/5 av användarna
Nackdelar
 • Bland de dyraste kollagenprodukterna på marknaden
Våra betyg
Innehåll:
Betyg 4.3/5
4,3/5
Användning:
Betyg 4/5
4,0/5
Pris:
Betyg 3.9/5
3,9/5
Helhetsbetyg:
Betyg 4,1/5
4,1/5

Great Earth Biocell Collagen II + Hyaluronsyra innehåller en unik kombination av kollagen från kyckling, hyaluronsyra och kondroitin som alla tre har god effekt mot lederna. En burk innehåller 60 kapslar och räcker i ca en månad. Priset per dag blir då ca 10 kr.

Kapslarna är inte särskilt stora och de är lätta att svälja. Kunderna gillar den här produkten och vittnar om positiva effekter mot artros, stelhet och smärta i knän.

Var kan jag köpa produkten?
Se alla produkter
Så valde vi ut de bästa kollagen

Så gjorde vi testet

Vi har valt ut de bästa kollagentillskotten enligt följande kriterier:

 • Innehåll: Vi har valt kollagen från olika säkra källor och med så få tillsatser som möjligt. 
 • Användning: Vi har valt ut kollagen som går enkelt att dosera i rätt mängd och är enkelt att använda.
 • Kvalitet: Vi har valt ut kollagen från kända märken, fördelaktigt tillverkade enligt GMP och HACCP.
 • Pris: Vi har valt ut prisvärda kollagentillskott för både små och stora plånböcker.
 • Kundbetyg: Vi har valt kollagen som fått övervägande postiva omdömen från kunderna.

 

Vilken typ av kollagen ska jag välja?

Kollagen finns i ett antal olika sorter, av vilka typ I, II och III är de det talas om mest i samband med kost och hälsa. De olika typerna fyller olika funktioner, varför kosttillskott med kollagen oftast innehåller olika höga koncentrationer av den ena eller andra typen beroende på vilket syfte tillskottet ska ha.

Typ IV och uppåt finns endast i små mängder i kroppen och är inte utforskat vilken effekt de har i kosttillskott.

Typ I - Kollagen för huden, håret och naglarna

Kollagen typ I motsvarar hela 90% av allt kollagen i människokroppen, och hittas framförallt i hud, naglar, hår, ben, senor och ligament. Typ I förekommer också i vävnadsvätska och tänder. Det är viktigt för bland annat hudens elasticitet samt starka naglar och friskt hår, varför kosttillskott inriktade på just hår-, hud- och nagelhälsa innehåller den här typen.

Typ II - Kollagen för lederna

Kollagen typ II är huvudsakligt protein i ledbrosk och ledvätska. Det bidrar till bättre ledhälsa med mer elasticitet och flexibilitet.

Har du problem med onda, ömmande, knakande och stela leder är det kosttillskott med kollagen typ II du ska sikta in dig på.

Typ III - Kollagen för musklerna

Den tredje vanligaste typen av kollagen återfinns precis som typ I i hud, hår och naglar. Men utöver det finns typ III också i muskler och på insidan av blodkärl.

Det gör att denna typ är särskilt viktig att få i sig om man behöver förbättra sin muskelhälsa eller sin kärlhälsa.

Vad är marint, bovint och veganskt kollagen?

Kollagen brukar ibland även namnges efter vilken källa det utvinns ifrån.

Marint kollagen, eller fiskkollagen, är kollagen som utvinns från fisk och skaldjur. Det är framförallt rikt på kollagen typ I, men innehåller även en del kollagen typ II. Det gör det till ett utmärkt val för dig som vill fräscha upp huden. Kroppen har lättare att ta tillvara på marint kollagen än bovint då molekylerna är mindre. Det löser sig även enklare i varma och kalla drycker. Det bästa marina kollagenet utvinns från djuphavsfisk.

Bovint kollagen är kollagen som utvinns från kor. Det är rikt på kollagen typ I och typ III. Det gör det till ett bra val för dig som har problem med leder och ligament. Bovint kollagen är billigare att framställa och är ofta ett mer prisvärt alternativ. Det kan ta lite längre tid innan man märker av något resultat med bovint än marint kollagen. Det bästa bovina kollagenet framställs från gräsbetande kor.

Veganskt kollagen är egentligen inte riktigt kollagen då ämnet endast finns i animaliska produkter. Det finns dock ett antal ämnen från växtriket som har liknande effekt på kroppen och ett antal ämnen som kan boosta kroppens egna kollagenproduktion. En kombination av dessa ämnen brukar kallas för veganskt kollagen. Tyvärr är det inte alls lika effektivt som vanligt kollagen, men många upplever ändå en förbättring av veganskt kollagen.

Vad är kollagen bra för?

Kollagen är ett fiberprotein som ansvarar för hälsosamma leder och hudens elasticitet. Det finns mest i ben, muskler och blod som utgör 75 % av allt kollagen i kroppen.

När man blir gammal bryts ens naturliga kollagen ned och det blir svårare och svårare för kroppen att producera nytt. Det är därför många människor vänder sig till kosttillskott med kollagen.

Kollagen kan också produceras naturligt i kroppen genom att kombinera aminosyror, vitaminer och mineraler. För att producera kollagen behöver kroppen prolin, glycin, C-vitamin, zink och koppar.

hudens åldrande

När man åldras minskar kollagenet i huden och elasticiteten blir sämre.

Kollagentillskott används främst bland de som har problem med lederna eller vill förbättra hår, hud och naglar. Det kan även vara bra för:

 • Kollagen kan minska risken att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar.
 • Kollagen kan förbättra ögonhälsan tack vare dess inverkan på hornhinnan.
 • Kollagen kan minska risken för osteoporos (benskörhet) och benbrott.
 • Kollagen gör muskelfibrerna starkare, mer elastiska och mer motståndskraftiga.
 • Kollagen har en läkande och cellförnyande effekt som förhindrar och minskar ärrbildning från acne och hudproblem.

Vill du veta mer om vad kollagen är bra för och varför? Läs vår artikel: Vad är kollagen bra för?

Hur använder man kollagen?

Kollagen finns som såväl pulver, kapslar, dryck som hudvårdsprodukter. Hur man använder det beror så klart på vilken sorts produkt man har valt.

Det vanligaste i kosttillskottsvärlden är att man köper kollagenpulver eftersom det är mest prisvärt. Pulvret blandas man sedan i ett glas vatten, juice, kaffe eller i en smoothie. Eftersom kollagen inte smakar särskilt gott enligt många föredrar de flesta att antingen köpa en smaksatt variant eller blanda i något annat som tar över smaken som exempelvis kaffe.

Kollagen kan tas när som helst på dagen och det spelar ingen roll om du tar det på tom mage eller inte. Vissa menar på att det skulle va bättre att ta innan läggdags eftersom kroppen repareras mer under natten och morgonen, men det finns ingen forskning som stödjer den teorin.

Hur ofta kan jag ta kollagen?

För bästa effekt bör kollagen tas varje dag, men du vinner inget extra på att få i dig mer kollagen än ditt dagliga behov.

Det spelar ingen roll om du tar flera mindre doser eller hela dagsbehovet av kollagen vid ett tillfälle.

Det säkraste är att alltid följa tillverkarens doseringsanvisningar.

När kan jag börja se någon effekt?

Att påverka omsättningen av kollagen är en långsam process. Oavsett vilken anledning du tar kollagen för kommer du sannolikt inte märka av någon effekt förrän efter tidigast 8 veckor.

Ska man se någon förbättring på benhälsan får man istället räkna med minst 12 veckor.

Ha tålamod och ta kollagen dagligen i minst 8 veckor innan du bestämmer om kollagen funkar för dig eller inte.

Kan man få några biverkningar av kollagen?

Kollagen är ett mycket säkert kosttillskott och biverkningar är ovanliga. Eftersom kollagen är ett kroppseget protein som finns naturligt i kroppen kan man inte få sig för mycket.

Man har dock observerat några mindre vanliga biverkingar som:

 • Allergiska reaktioner
 • Förstoppning och diarré
 • Depression och humörförändringar
 • Skador på lever och njurar

Läs mer: Potentiella biverkningar av kollagen

Vanliga frågor om bästa kollagenet

Frågor och svar om kollagen

Varför innehåller de flesta kollagentillskotten C-vitamin?

En av de viktigaste och mest centrala funktionerna för vitamin C är att stimulera till normal kollagenproduktion. Av den anledningen innehåller så gott som alla kvalitativa kollagentillskott på marknaden även vitamin C.

Hur mycket kollagen bör man få i sig per dag?

En lagom mängd hos vuxna män och kvinnor ligger på omkring 5-10 gram per dag. Det motsvarar ungefär 1-2 tsk av ett pulvertillskott.

Barn och unga behöver inte ta kollagentillskott.

Kan det vara farligt att ta kollagentillskott?

Kollagen är ett kroppseget protein som finns naturligt i den mänskliga kroppen, varför intag av kollagen inte kan föranleda någon form av toxicitet.

Att ta mer än den rekommenderade dosen bör däremot undvika för att man helt enkelt inte får bättre effekt av att ta mer än nödvändigt.

I vilken mat finns kollagen?

Vill du inte ta ett kollagentillskott kan du få i dig ämnet genom mat. Några av de bästa källorna till naturligt kollagen är:

 • Nötkött, kyckling, fläsk och viltkött
 • Buljong på benmärg
 • Fisk
 • Sojaprodukter och tofu
 • Nötter

Kombinera gärna med C-vitaminrika frukter och bär för bästa effekt.

Vilket kollagentillskott är bäst?

Det finns inte ett magiskt kollagentillskott som är bäst för alla. Olika typer av kollagen är bra för olika saker. Lägg därtill saker som personlig preferens som om man vill ha pulver eller kapslar, samt subjektiva bedömningar som smak.

Bäst överlag i vårt test blev Core Collagen Pro. Det är ett högkvalitativt kollagen som både vi och andra kunder är väldigt nöjda med.

Vad är hydrolyserat kollagen?

Hydrolyserat kollagen, eller kollagenpeptider, är kollagen som brutits ner i mindre beståndsdelar för att kroppen lättare ska kunna ta tillvara på det.

Vad är det någon skillnad på kollagen och MSM?

MSM är ett kosttillskott som innehåller svavel och som främjar kroppens förmåga att producera kollagen. Båda tillskotten har därmed liknande effekt.

Är kollagen bra för att minska rynkor?

När vi åldras avtar kollagenproduktionen i kroppen och när huden inte får tillräckligt med kollagen bildas rynkor. Ett kollagentillskott är därmed bra för att minska på rynkor.

Kollagen är även bra mot slapp och hängig hy.

Jämför kollagen

Kollagen Storlek Kr/g kollagen Källa Pris / Portion Totalbetyg Pris
Core Collagen Pro 340 g 0,88 kr Bovint 10 kr Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
299 kr
Healthwell Collagen Plus 90 kaps 4,42 kr Fisk 4 kr Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
199 kr
Matters Multi Collagen 300 g 1,00 kr 4 st 10 kr Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
299 kr
Olga Rönnbergs Kollagen + Hyaluronsyra 500 g 0,62 kr Bovint 7 kr Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Pris från
299 kr
Healthwell Collagen Pulver 204 g 0,88 kr Fisk 4 kr Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
179 kr
Great Earth Biocell Collagen II + Hyaluronsyra 60 kaps 10,97 kr Kyckling 11 kr Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
329 kr

Testvinnare - Bästa kollagenet

 • Core Collagen Pro - Bästa kollagen pulver
 • Healthwell Collagen Plus - Bästa kollagen tabletter
 • Matters Multi Collagen - Bästa premium kollagen
 • Olga Rönnberg Kollagen Hyaluronsyra - Bästa kollagen för huden
 • Healthwell Collagen Pulver - Bästa kollagen från fisk
 • Great Earth Collagen + Hyaluronsyra - Bästa kollagen från kyckling
Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Senast uppdaterad: 28 september 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Robin Johansson
Om skribenten
johan karlsson
Johan Karlsson
Grundare och chefredaktör
Utbildning: Linköpings universitet

Johan har arbetat med kost och hälsa sedan 2009. Han skrev sin första artikel på Fitnessfrank.se när sidan grundades i början av 2017. Han brinner för fettsnål matlagning med mycket frukt och grönt och har gymmat så länge han kan minnas. Johan arbetar för närvarande med ett projekt som undersöker kosttillskottens påverkan på kroppen. Hittar du honom inte på gymmet befinner han sig nog ute i skogen där han spenderar mycket av sin lediga tid.


Se alla artiklar

Taggar: Tester - Hud - Hår - Leder
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
271 röster, Genomsnitt: 4.4 / 5