Bäst i test: Bästa MCT-oljan 2022

Stor genomgång av flera olika MCT-oljor samt ett MCT-pulver.
robban 1
Skriven av Robin Johansson
Uppdaterad maj 2022

MCT står för medium chain triglycerides som på svenska betyder medellånga mättade fettsyror. MCT-olja är väldigt populärt i träningskretsar speciellt när du tränar uthållighetsträning eftersom oljan ökar ditt fokus, uthållighet och koncentration. Den tas dessutom snabbt upp av kroppen och är därför en perfekt energikälla till dig med stort behov av energi. MCT-olja används även ofta vid lågkolhydratkost i till exempel kaffet. Vi har testat många olika MCT- oljor och MCT-pulver och kommit fram till de fem bästa i olika kategorier bäst i test, bästa MCT-pulver, bästa billiga, bästa kapslarna och bästa ekologiska. Bäst överlag blev Core C8 MCT Oil som fick högst betyg i alla testmomenten. Du kan läsa mer om testet här nedan där vi berättar varför vi valde just de fem produkterna.

Testvinnare - Bästa MCT-oljan

 1. Bäst i test: Core C8 MCT Oil
 2. Bästa ekologiska: Healthwell MCT Oil EKO
 3. Bästa billiga: GAAM MCT Oil 500 ml
 4. Bästa kapslarna: WeightWorld MCT-Kapslar
 5. Bästa pulver: Bättre Hälsa MCT Pulver
 6. Bästa lilla flaskan: Upgrit Ren C8 MCT-Olja
 1. Bäst i test: Core C8 MCT Oil

  9,7/10
  Ett kosttillskott men fettsyror utvunnet från kokosolja innehållande 100 % kaprylsyra.
  Core C8 MCT Oil
  Bäst i test
  Storlek
  500 ml
  Portioner
  33 st
  Pris / portion
  7,55 kr
  Externa kundbetyg
  4.9 / 5
  Till Butik
  249 kr
  Till Butik
  249 kr
  Fördelar
  • 100 % kaprylsyra
  • Utvunnet från kokosolja
  Nackdelar
  • Ganska dyrt alternativ

  Core C8 MCT Oil är enhögkvalitativ olja som innehåller 100 % kaprylsyra. Fettsyrorna från MTC ger kroppen mycket energi utan att det samlas i kroppen. Oljan går direkt till blodomloppet genom mag- och tarmkanalen så kroppen kan använda energin direkt. Utöver det här har oljan även en rad olika hälsosamma egenskaper som den tillför kroppen.

  Den rekommenderade dosen är 15 milliliter en gång per dag. Du kan antingen ta en matsked olja och äta som den är eller blanda ner oljan i olika recept, exempelvis i en smoothie eller i kaffet.

  Läs mer
 2. Bästa ekologiska: Healthwell MCT Oil EKO

  9,5/10
  Ekologiskt alternativ lätt att få in i din dagliga kost eftersom den är smaklös.
  Healthwell MCT Oil EKO
  Storlek
  500 ml
  Portioner
  33 st
  Pris / portion
  7,55 kr
  Externa kundbetyg
  4.8 / 5
  Till Butik
  249 kr
  Till Butik
  249 kr
  Fördelar
  • Från ekologiska kokosnötter
  • Enkel att få in i den vardagliga kosten
  Nackdelar
  • Öppnad flaska bör förvaras i kylskåp för att inte göra produkten dålig.

  MCT Oil EKO är ett kosttillskott som kommer i oljeform. MTC oljan är framtagen från ekologiska kokosnötter och är godkänd som en EU- ekologisk produkt. Det innebär att minst 95 % av produkten måste vara ekologisk och resterande 5 % måste uppfylla en rad olika krav. Kosttillskottet innehåller kaprylsyra och är väldigt varsamt mot magen. Oljan har ingen smak och är därför enkel att få in i din vardag genom kosten. Den passar utmärkt att blanda ner i dressingen, ha i salladen eller i smoothien. Du kan även blanda ner oljan i varma drycker som exempelvis te och kaffe utan att den lägger sig som ett fettlager på drycken.

  Den rekommenderade dosen för kosttillskottet är 15 milliliter, 1 matsked, per dag.

  Läs mer
 3. Bästa billiga: GAAM MCT Oil 500 ml

  9,3/10
  Prisvärt alternativ i oljeformat utvunnen från kokosnötsolja.
  GAAM MCT Oil 500 ml
  Storlek
  500 ml
  Portioner
  33 st
  Pris / portion
  3,61 kr
  Externa kundbetyg
  4 / 5
  Till Butik
  119 kr
  Fördelar
  • Bra pris
  • 100 % kokosolja
  Nackdelar
  • Tråkig förpackning

  GAAM MCT Oil är ett kosttillskott i oljeform. Kosttillskottet innehåller medellånga fettsyror utvunna från kokosolja. Oljan har en väldigt neutral smak som gör att den passar utmärkt att använda i matlagning eller drycker. Den klarar också av höga temperaturer vilket gör att den fungerar i all matlagning och även i varma drycker som exempelvis kaffe. Eftersom den har en så pass neutral smak kan du även använda den i sallader och smoothies utan att det märks på smaken.

  Den rekommenderade dosen av kosttillskottet är 1 matsked, 15 milliliter, per dag. Du kan ta kosttillskottet en till tre gånger per dag.

  Läs mer
 4. Bästa kapslarna: WeightWorld MCT-Kapslar

  9,1/10
  MCT-tillskott i kapselformat som innehåller c8 och c10-fettsyror.
  Weight World Keto MCT Olja Kapslar
  Storlek
  90 kaps
  Portioner
  30 st
  Pris / portion
  5,83 kr
  Externa kundbetyg
  4.5 / 5
  Till Butik
  175 kr
  Fördelar
  • Innehåller både C8 och C10
  • Rekommenderas att intas i samband med mat
  Nackdelar
  • Ej avsedd att användas av personer under 18 år.

  MCT Oil Softgels är ett kosttillskott i kapselform vilket gör dem till ett extremt enkelt, smidigt och bra alternativ. Kosttillskottet är har en hög styrka och tas upp av kroppen snabbt vilket gör det till en utmärkt energikälla. I kapslarna hittar du en förstklassig kokosolja som är en bra källa för fettsyrorna C8 och C10 . Fettsyrorna tas snabbt upp av kroppen och bildar ketoner som bland annat passar perfekt för dig som går på eller vill börja med ketodieten. Kosttillskottet hjälper dig att behålla energi och koncentration under hela dagen.

  Kapslarna är smak- och doftlösa och behöver inte blandas ut eller brytas itu för att tas. Den rekommenderade dosen är tre kapslar om dagen. Gärna tillsammans med tre olika måltider utspridda över dagen.

  Läs mer
 5. Bästa pulver: Bättre Hälsa MCT Pulver

  8,9/10
  MCT-tillskott i pulverformat helt fritt från tillsatt socker, gluten och animalier.
  Bättre Hälsa MCT Pulver
  Storlek
  300 g
  Portioner
  30 st
  Pris / portion
  9,83 kr
  Externa kundbetyg
  5 / 5
  Till Butik
  295 kr
  Till Butik
  295 kr
  Fördelar
  • Glutenfritt
  • Utvunnet från kokosolja
  Nackdelar
  • Endast 64 % kaprylsyra

  MCT Från Bättre Hälsa är ett fettrikt pulver där tillverkarna valt att tillsätta MCT som är utvunnet från kokosolja. MTC - pulvret är populärt att använda som substitut till mjölk i kaffet för den som vill dra ner på intaget av socker varje dag. Pulvret ger en krämig smak och bildar inte något fettlager i kaffet utan blandas ner bra i drycken. Du kan även blanda ut pulvret i vatten eller addera det i din smoothie eller annan dryck under dagen.

  Den rekommenderade dosen på en dag är tio gram av pulvret. Men det rekommenderas också att du börjar med en halv dos för att se hur din kropp och framförallt mage reagerar på kosttillskottet.

  Läs mer
 6. Bästa lilla flaskan: Upgrit Ren C8 MCT-Olja

  8,7/10
  Liten smidig flaska för dig som vill testa kaprylsyra.
  Upgrit Ren C8 MCT-Olja
  Storlek
  100 ml
  Portioner
  7 st
  Pris / portion
  9,29 kr
  Externa kundbetyg
  3.9 / 5
  Till Butik
  65 kr
  Fördelar
  • Liten smidig flaska om man vill prova på
  Nackdelar
  • Tar slut fort

  En mindre glasflaska på 100 ml från det svenska varumärket Upgrit. Oljan består av högkvalitativ 100%-ig kokosolja från C8. Den lilla flaskan är ett bra alternativ om du vill prova på oljan ett par gånger utan någon tidigare erfarenhet. Till det negativa hör att vi inte kan finna någon information huruvida produkten är ekologisk. 

  Läs mer
Se alla produkter
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa mct-oljan

MCT-olja köpguide

När det gäller att välja en riktigt bra och högkvalitativ MCT-olja är det viktigt att titta på innehållet i oljan. Den ska vara så ren som möjligt. Det är också av högsta vikt att du funderar på vilken typ av produkt som passar dig bäst är det olja, pulver eller kapslar. För det finns ju lite olika kriterier vad som är viktigt när det gäller olika produkter. Därför har vi testat olika typer av MCT-produkter så att du lättare får en överblick av de bästa produkterna i varje kategori. Vad som finns och vad som passar dig bäst. Här är några saker som är extra viktiga att tänka på när du väljer MCT-produkt.

 • Innehåll

  Det är viktigt att MCT-oljan är så ren som möjligt. Den mest effektiva oljan innehåller endast kaprylsyra (C8) så kolla på innehållsförteckningen så att procenten är hög på C8.
 • Form

  Kosttillskott innehållande MCT-olja kan komma i flera olika former. De finns i kapslar, pulver eller olja. Det kan därför vara bra att fundera ut hur du helst vill ta ditt kosttillskott. Pulver och oljor är enkla att blanda ner i mat och dryck.
 • Dosering

  Det kan vara bra att jämföra olika märken med varandra när det kommer till doseringen. Behöver du ta en stor dos av kosttillskottet varje dag kan det vara mer fördelaktigt ekonomiskt att välja ett annat märke. Det kan också vara bra att kolla hur det rekommenderas att du tar kosttillskottet, i samband med måltid eller innan måltid till exempel.
 • Innehållsförteckningen

  Innehållet kan skilja mellan olika tillverkare. Därför är det viktigt att du alltid läser innehållsförteckningen noggrant för att säkerställa om det finns några tillsatser som du vill eller inte vill ha i ditt kosttillskott.
 • Ekologiskt

  Du bör även fundera på om en ekologisk olja är något som är viktigt för dig. En ekologisk olja kan vara fördelaktigt för både dig som konsument men även för miljön.
 • Betyg

  Det kan vara bra att läsa hur tidigare kunder har betygsatt produkten. Du kan på det sättet få information och åsikter direkt från andra användare som kan vara av vikt när du väljer vilken produkt du ska köpa.
Så valde vi ut de bästa mct-oljorna

Så gjorde vi testet

Att hitta ett kosttillskott som är perfekt för alla är nästintill omöjligt. Vi är alla olika med varierande behov och preferenser. Marknaden för kosttillskott med MCT- olja är stor med en rad olika produkter att välja mellan. Kapselform,olja eller pulver är några av de egenskaper som kan skilja kosttillskotten åt.

Vi har valt ut ett 20-tal kosttillskott med MCT-olja som stack ut lite extra baserad på pris, innehåll och popularitet. Därefter testade vi produkterna och tog fram en vinnare i varje kategori. Kategorierna vi valde var billigast, bästa kapslarna, bästa ekologiska, bästa MCT- pulvret samt bäst överlag.

 • Pris: Vad kostar produkten? Vad blir priset per dos? Hur många doser om dagen ska du ta? Känns produkten prisvärd för dig?
 • Betyg: Vad har tidigare använder gett för betyg på produkten? Vilket betyg har produkten på jämförelsesidorna och hos återförsäljarna?
 • Effekt: Gav produkten den utlovade effekten ? Fick du några bieffekter av att använda produkten ?
 • Användning: Hur ser doseringen av kosttillskottet ut? Behöver du ta en stor dos dagligen? Flera gånger om dagen eller endast en gång?

Betygen sammanställdes sedan och vinnaren i varje kategori är helt enkelt produkten med det högsta totalbetyget.

Registrera dig för att ta del av exklusiva rabatter och erbjudanden
Var först med att få de senaste erbjudandena på kosttillskott och träningsutrustning.

Vanliga frågor om bästa mct-oljan

Frågor och svar om MCT-oljor

Vilken MCT-olja är bäst?

Bäst i test överlag blev kosttillskottet Core C8 MCT Oil. Det är ett kosttillskott med fettsyror som kommer ifrån kokosolja och innehåller 100 % kaprylsyra. Oljan kan enkelt blandas ner i kaffet eller smoothies utan att lämna ett fettlager.  Du rekommenderas ta 15 milliliter av kosttillskottet en gång varje dag för bäst effekt.

 

Hur bör jag ta mitt kosttillskott innehållande MCT- olja?

Beroende på om ditt kosttillskott är en olja, kapsel eller pulver kan du göra olika. Är det kapslar så sväljer du bara ner dem. Är det pulver eller en olja kan du blanda ner det i maten eller i kaffet.

Hjälper kosttillskott med MCT mig att gå ner i vikt?

MTC- olja kan ge dig en ökad mättnadskänsla och därmed bidra till att du går ner i vikt av kosttillskottet.

Vad är bulletproof coffee?

Enkelt sagt är det kaffe där du blandar ner fett för att få mer energi och större mättnadskänsla. Här används ofta MCT- olja eller kokosolja.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
22 röster, Genomsnitt: 4.9 / 5