Bäst i test: Bästa nyponpulvret 2022

Få bukt på ledproblemen och underlätta din artros med hjälp av dessa nyttiga nyponprodukter fullproppade med C-vitamin.
robban 1
Skriven av Robin Johansson
Uppdaterad maj 2022

Nypon, frukten av Rosa canina, används till en mängd olika saker – inte minst som ett kosttillskott för en förbättrad hälsa. Det kan lindra symptom på artrit om det tas dagligen och är även en superbra källa till C-vitamin. 

Vi har här testat ett 20-tal olika nyponpulver och bäst överlag blev WellAware Nyponpulver. Ett ekologiskt alternativ av högsta kvalitet som smakar väldigt bra och som dessutom är väldigt prisvärt.

Testvinnare - Bästa nyponpulvret

 1. Bästa nyponpulvret: WellAware Nyponpulver
 2. Bästa nyponkapslarna: Healthwell Nyponkapslar
 3. Bästa finmalda: Healthwell Nyponpulver EKO
 4. Bästa nyponpulvret mot artros: Nypozin
 5. Bästa från hela nyponet: Holistic Strandnypon
 1. Bästa nyponpulvret: WellAware Nyponpulver

  9,5/10
  Handplockade och ekologiska nypon fria från besprutning och konstgödsel till ett förmånligt pris.
  WellAware Nyponpulver
  Bäst i test
  Storlek
  1000 g
  Pris / kg
  199,00 kr
  Övrigt
  Handplockade
  Malning
  Grovmalet
  Till Butik
  199 kr
  Till Butik
  199 kr
  Fördelar
  • Ekologisk
  • För leder och muskler
  • Smakar bra
  Nackdelar
  • OBS: Detta är ett lite mer grovkornigt pulver

  Den produkt som vi utvalt till bästa nyponpulvret är WellAware nyponpulver. Pulvret är prisvärt, smakar gott och nyponen håller en hög näringstäthet genom att de är ugnstorkade. Det innebär att C-vitaminet bevaras bättre och bidrar till en mer välgörande produkt. Nyponen i WellAware är dessutom handplockade från bergen i Chile vilket betyder att du får tillgång till innehåll som är fritt från konstgödsel och besprutning.

  WellAware är en prisvärd produkt och det är en av huvudanledningarna varför vi valt att placera den högst upp bland våra fem favoriter. Du hittar det i två olika storlekar, 300 g samt 1 kg om du behöver lite större partier. Denna produkt är verkligen värd att provas och vi rekommenderar den varmt! Vår upplevelse av nyponpulvret är att det går relativt lätt att blanda ut, smakar bra och gör sig bra i till exempel en hälsosam smoothie. Tänk dock på att detta är ett mer grovkornigt pulver, vilket ger en annan konsistens än de finmalda nyponen.

  Läs mer
 2. Bästa nyponkapslarna: Healthwell Nyponkapslar

  9,2/10
  Smidiga kapslar som innehåller nyponextrakt och vitamin C.
  Healthwell Nyponkapslar
  Storlek
  113 g
  Pris / kg
  1591,11 kr
  Övrigt
  Kapslar
  Malning
  N/A
  Till Butik
  179 kr
  Till Butik
  179 kr
  Fördelar
  • Innehåller nyponextrakt
  • Högkoncentrerad
  • 4.9/5 betyg Svenskt Kosttillskott
  Nackdelar
  • Dyrare än pulvren

  När man talar om kosttillskott från nypon tänker de flesta antagligen på nyponpulver. Det finns dock även andra produkter, såsom nyponkapslar. Healthwell nyponkapslar är en sådan produkt som håller en hög kvalité och prisvärdhet. Kapslarna innehåller högkoncentrerat nyponextrakt och kapslarnas hölje är helt vegetabiliskt. När det gäller storleken på kapslarna anser vi inte att de är svåra att svälja, men de kunde vara något mindre. Samtidigt skulle koncentrationen i varje kapsel då vara mindre. Förpackningen i sig är barnsäker, vilket innebär att locket kan vara svårt att få av.

  Vi anser att Healthwell håller en hög kvalitet och standard på de flesta av sina produkter. Deras nyponkapslar utgör inget undantag. Fördelen med dessa är att smaken inte framkommer på samma sätt som med nyponpulver. Alla uppskattar inte nyponsmaken och kapslarna kan då vara ett bra alternativ för att få i sig alla nyttiga ämnen som bären innehåller. När det gäller effekten som kapslarna ger har vi vänt oss till användarrecensionerna. Dessa är mycket goda och produkten har, enligt dem själva, hjälpt flera personer med värk, artros och för att uppnå ett allmänt välbefinnande.

   

  Läs mer
 3. Bästa finmalda: Healthwell Nyponpulver EKO

  9,1/10
  Finmalet pulver bestående av 98 % nyponskal helt fritt från bekämpningsmedel.
  Healthwell Nyponpulver EKO
  Storlek
  200 g
  Pris / kg
  495,00 kr
  Övrigt
  Ekologiskt
  Malning
  Finmalet
  Till Butik
  99 kr
  Till Butik
  99 kr
  Fördelar
  • RAW food
  • Fri från bekämpningsmedel
  • 5/5 betyg Svenskt Kosttillskott
  Nackdelar
  • Dyrare än grovkornigt pulver

  På tredje plats hittar vi Healthwell nyponpulver som är otroligt prisvärt och levereras i flera olika storlekar. Denna produkt anses tillhöra skaran av RAW food, samt att den är tillverkad av vilda bergsnypon. Du hittar även 98 % skal i Healthwells pulver eftersom det ökar näringshalten. Denna produkt passar både till matlagning som till frukosten och vi tycker att den är väl värd att provas.

  Jämfört med andra liknande produkter använder sig Healthwell av hela 98 % skal för att skapa ett pulver som har en större näringshalt. Det är dessutom tillverkat helt utan bekämpningsmedel som garanterat glädjer de flesta kunder, samt att den givetvis har en hög halt av Vitamin C.

  Healthwell har skapat ett pulver som passar utmärkt till frukosten, exempelvis genom att strö på lite pulver på din frukostfil, eller som ingrediens vid bakning. Du kan även göra egna smoothies med hjälp av pulvret, eller varför inte göra den där nyponsoppan du alltid tänkt laga till. Genom att använda nyponpulver som en naturlig del i din vardag har du med enkla medel fått i dig många nyttiga ämnen som din kropp enbart tackar dig för.

  Precis som många andra liknande produkter är även nyponpulvret av Healthwell väldigt vitaminrikt. Halten av Vitamin C är hög och doseringsförslaget är likartad när vi jämför med andra pulver. Du kan även börja med en mindre mängd pulver till en början: 2,5 – 5 g är den rekommenderade doseringen och det kan blandas ut till ungefär 10 ml vätska. Du kan antingen skölja ned det direkt i vattnet, eller hälla i det i en smoothie, bara som några exempel.

  Healthwell har lanserat en produkt som är väldigt prispressad jämfört med de andra pulvren i vår lista, samt att du kan beställa hem flera olika storlekar av pulvret. Det finns tillgängligt i storlekarna 200 g, 400 g eller 600 g.

  Utöver att du bör förvara denna produkt svalt, torrt, samt i mörker är det även bra att veta om tillverkningsprocessen gällande Healthwells nyponpulver. Om du är allergisk mot gluten, mjölk och soja kanske du bör välja en annan produkt i vår lista då spår av dessa kan förekomma.

  Läs mer
 4. Bästa nyponpulvret mot artros: Nypozin

  8,9/10
  Kosttillskott som fokuserar på dig med artros genom en kombination av nyponextrakt, C-vitamin och kondroitin.
  Nypozin
  Storlek
  150 g
  Pris / kg
  1393,33 kr
  Övrigt
  3 olika ämnen
  Malning
  Finmalet
  Till Butik
  209 kr
  Till Butik
  209 kr
  Fördelar
  • Finns både som pulver och kapslar
  • Tillsatt kondroitin
  • Från strandnypon
  Nackdelar
  • Dyrare än ett vanligt nyponpulver

  Nypozin är ett dyrare pulver till skillnad mot sina konkurrenter i detta test. Du hittar dock tre olika ingredienser i ett när du köper detta pulver: nypon, kondroitin och svartpepparextrakt. Som ett naturligt läkemedel används dessa tre ingredienser till exempelvis bättre rörlighet och för att bygga upp brosk- och benvävnad. Nypozin nyponpulver är tillverkad av ett extrakt från hela nypon och det rekommenderade intaget är två teskedar dagligen. Nyponen härstammar från Rosa Canina L som används flitigt när det kommer till nyponpulver. Du kan strö pulvret på exempelvis fil, gröt eller yoghurt. Det passar även väl till personer som har svårt att svälja tabletter eller kapslar då du blandar det med vatten eller direkt i maten. Utöver nyponpulvret finns även svartpepparextrakt som hjälper till att ta upp näringsämnen och stödjer även effekten av ytterligare örter.

  Kondroitin som är det tredje verksamma ämnet i detta pulver utvinns av nötkreatur och används också för att stärka lederna i kroppen, precis som nyponpulvret. För ledhälsa är Nypozin ett utmärkt val eftersom den innehåller fler verksamma ämnen som i kombination hjälper ledproblem effektivt. TIll det tråkiga med produkten hör priset, som är betydligt högre än många andra nyponpulver. Anledningen till detta lär vara att den även innehåller kondroitin.

  Är du ute efter ett multitillskott som är bra för lederna, med nyponpulver som huvudingrediens, är Nypozin väl värd att titta närmare på. 

  Läs mer
 5. Bästa från hela nyponet: Holistic Strandnypon

  8,7/10
  Vildvuxna ekologiska nyponfrukter fulla av antioxidanter som malts ner till ett fint pulver.
  Holistic Strandnypon
  Storlek
  400 g
  Pris / kg
  397,50 kr
  Övrigt
  RAW food
  Malning
  Finmalet
  Till Butik
  159 kr
  Till Butik
  159 kr
  Fördelar
  • 100 % nypon
  • Från vilda nypon
  • Ekologisk
  Nackdelar
  • Dessa består av hela nyponfrukten till skillnad från andra som främst består av det nyttigare skalet

  Holistic Strandnypon är en 100 % naturlig produkt från varumärket Holistic. Produkten består utav hela vildvuxna strandnypon, av Rosa Canina L, som är handplockade och torkade. Strandnypon kallas även för stenros och den växer bland annat i Chile, dock längst söderut där de får växa fritt i naturen helt orörda. Själva processen med att plocka strandnypon sker genom att först plocka frukten när den har blommat ut och bladen lossnat. Dosering sker via 5 g dagligen, detta motsvarar ungefär 10 ml i vätskeform. Dosen bör inte heller överskridas och bör hållas ofrånkomligt från mindre barn.

  Holistic strandnypon är dyrare än många andra alternativ men väl värt att fundera över om du kan tänka dig att betala lite mer för en premiumprodukt.

  Läs mer
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa nyponpulvret

Nyponpulver köpguide

För att hitta det bästa nyponpulvret, eller kapslarna med nyponextrakt, bör du titta på några olika delar innan du bestämmer dig för vilket tillskott du ska välja. Kvaliteten och prisvärdheten skiljer sig åt beroende på vilket tillskott du väljer, från vilken tillverkare.

Genom att överväga dessa delar blir det lättare för dig att hitta rätt och bäst nyponpulver:

 • Typ av nypon
 • Prisvärdhet
 • Pris per kapsel
 • Mängden nyponextrakt i kapslarna
 • Ekologisk produkt

Innehållet i nyponpulvren kan komma från olika sorters nypon. Strandnypon är en typ, nypon från bergen i Chile en annan. Huruvida det är vilda nypon som ingår i pulvret, eller extrakten, kan också spela roll för kvaliteten. Vilda nypon kan ha en högre näringstäthet än andra nypon. Gemensamt för alla nyponpulver bör dock vara att de är ekologiska.

Priset du betalar för tillskottet ska motsvara vilken kvalitet och vilket resultat du får när du använder det. Prisvärdheten är alltså viktig att försöka avgöra. Titta på sådant som pris per kapsel, eller mängden nyponextrakt i kapslarna, om det framgår. En produkt med större mängd, när det gäller nyponpulver, till ett bra pris behöver inte innebära att kvaliteten är sämre. Om du är ute efter nypontillskott för att lindra till exempel artros rekommenderar vi att du sätter dig in i vad du behöver. Här kan det krävas högre koncentrationer för att få en önskvärd effekt.

Så valde vi ut de bästa nyponpulvren

Så gjorde vi testet

Det är inte alldeles enkelt att inse vad som skiljer mellan olika nyponpulver och antalet produkter är många. För att underlätta för dig har vi grupperat in produkterna i några olika kategorier och utsett bästa produkten i varje. Du kan på så sätt enkelt välja om du vill ha ett grovmalet eller finmalet pulver och ändå hitta det bästa alternativet för dig.

Som grund för testet valde vi ut ett 20-tal nyponpulver som utmärkt sig lite extra när det kommer till innehåll, pris, betyg från tidigare kunder och popularitet. De har sedan testats grundligt och därefter betygsatts på följande punkter:

 • Priset: Hur mycket kostar produkten? Vad blir priset per kilo? Skulle du rekommendera den här produkten till en vän?
 • Smak: Smakar det bra? Löser det sig enkelt i exempelvis en smoothie eller bildas klumpar?
 • Innehållet: Hur mycket nypon innehåller produkten? Hur högt är innehållet av C-vitamin och övriga aktiva ämnen? Innehåller det mycket "onödiga" tillsatser?
 • Tillverkning: Var tillverkas produkten och vem är producenten? Är tillverkningen ekologisk? Vilken miljöpåverkan har den?
 • Kundbetyg: Vad tycker tidigare kunder om nyponpulvret? Vad är bra eller dåligt? Vilket snittbetyg har det fått hos olika återförsäljare?

Slutligen har alla betyg sammanställts och vinnaren i respektive kategori blir produkten med det högsta genomsnittsbetyget.

Registrera dig för att ta del av exklusiva rabatter och erbjudanden
Var först med att få de senaste erbjudandena på kosttillskott och träningsutrustning.

Vanliga frågor om bästa nyponpulvret

Vanliga frågor om nyponpulver

Vad innehåller nyponpulver?

Nyponpulver ska innehålla 100 % nypon. Nypon i sig innehåller mängder av vitaminer och antioxidanter, främst vitamin C men även A och B samt magnesium, betakaroten och järn.

Hur äter man nyponpulver?

Du kan äta nyponpulver på många olika sätt. Antingen strör du det över maten, gröten, yoghurten eller så blandar du det i valfri, gärna söt dryck. Pulvret i sig är torrt men smakar inte särskilt mycket. Det är ett lätt tillskott att få i sig.

Vilket nyponpulver är bäst?

I vårt test vann WellAware Nyponpulver. Det är en prisvärd produkt med mycket bra innehåll som vi rekommenderar varmt. 

Är nyponpulver eller nyponkapslar bäst?

Det är helt och hållet en smaksak. Upptaget är lika bra oavsett vad du väljer. Om du har svårt för smaken så är kapslar bättre men om du inte tycker om att ta kapslar så fungerar pulver utmärkt.

Kan djur äta nyponpulver?

Nyponpulvret goda effekt på stela leder har visat sig särskilt bra till hundar och hästar med ledproblem som artros eller reumatism.

Vad är nyponpulver bra för?

Nyponpulver har en lång historia för användning i traditionell medicin. Nedan följer några av de viktigaste hälsofördelarna:

 • Vitaminrik – Nyponfrukten är full av vitaminer, främst C men även D, E och A. 
 • Antioxidanter – Nypon är rika på antioxidanter som skyddar kroppen mot fler olika sjukdomar och åkommor.
 • Reumatism och ledsmärta – Nyponpulver kan med fördel användas vid ledsmärta och sjukdomar som reumatism eller artros. 
 • Viktnedgång – Viss forskning tyder på att nyponpulver har en påskyndande effekt på fettmetabolismen.
 • Kolesterol - Regelbundet intag av nyponextrakt har kopplats till sänkta kolesterolnivåer.
 • Bra för allmänhälsan - Nyponpulver är bra för nervsystemet, immunförsvaret, hjälper till mot huvudvärk och urinvägsinfektion.
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
206 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5