Bäst i test: Bästa rosenroten 2021

robban
Skriven av Robin Johansson
Uppdaterad september 2021

Rosenrot är en adaptogen ört som används som kosttillskott för att minska trötthet, öka energi och öka motståndskraften mot stressinducerad hälsa. Bland de adaptogena örter hör även till exempel schisandra och Ginseng. Vi har granskat och jämfört 6 rosenrottillskott för att kunna svara på frågan om vilken produkt som är bäst. Läs mer om testet nedan och ta reda på varför vi valde Healthwell Rosenrot Plus till bäst i vårt test 2021.

Våra redaktörer undersöker, testar och rekommenderar oberoende av andra de bästa produkterna. Du kan läsa mer om hur vi går tillväga när vi gör våra tester här. Vi kan få en provision på köp som görs via länkar på sidan.

Om vårt test av rosenrot

Vi började med att beställa hem några av de mer välkända rosenrottabletterna på den svenska marknaden. Dessa köptes från webbutiker såsom svenskt kosttillskott, gymgrossisten, proteinbolaget, mm sports samt några av de större apotekskedjorna. Därefter fick 7 personer som arbetar med denna webbplats i uppgift att testa rosenrottillskotten vi beställt under en 2-veckorsperiod. När testperioden var slut fick varje person svara på ett par frågor gällande kosttillskottets påverkan på dem. Dessa frågor var följande: 

 • Har du känt av några uppiggande effekter av rosenroten? 
 • Har du känt av några övriga positiva effekter av rosenroten? 
 • Har du känt av några bieffekter av rosenroten?
 • På en skala 1-10 hur skulle du betygsätta produkten?

Utöver testet valde vi även att jämföra de olika produkterna åt. Detta eftersom flera av rosenrotstillskotten var likvärdiga med liknande resultat/effekter samt likvärdigt innehåll. Det vi främst fokuserade här var:  

 • Innehåll: Hur såg innehållet ut? Hur mycket rosenrot innehöll produkten ur ett procentuellt perspektiv. Innehöll produkten några andra ämnen som skiljde det åt från övriga produkter i testet?
 • Pris: Hur prisvärd var produkten i jämförelse mot de andra produkterna i testet?
 • Externa tester & kundrecensioner: Vad skrev andra tester om produkten? Vad tyckte andra, externa kunder om produkten? Var det något som skiljdes åt i tycke och smak mellan externa kundrecensioner och oss själva?

Slutligen har vi sammanvägt alla parametrar och gett varje enskild produkt ett helhetsbetyg, där Healthwell Rosenrot Plus blev utsedd till bäst i test. 

Vilken rosenrot är bäst?

Vi har testat många rosenrot. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive rosenrot samt en recension av varje produkt.

Filtrera
Typ
Stäng
 1. 1. Bäst i test rosenrot: Healthwell Rosenrot Plus

  9,5/10
  Healthwell Rosenrot Plus
  Bäst i test
  Storlek
  80 kaps
  Rosenrot / kapsel
  300 mg
  Pris / kapsel
  1,61 kr
  129 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Med pantotensyra
  • 4.6/5 betyg Svenskt Kosttillskott
  • Hög halt rosenrot

  Det rosenrottillskott som vi valt till bäst i test är Healthwell Rosenrot Plus. Motiveringen är att Healthwell håller en hög kvalitet på sina tillskott överlag, att vårt test uppvisade ett bra resultat och att användarrecensionerna är mycket positiva. Extrakt från rosenrot används främst för att att ge en uppiggande effekt både mentalt och fysiskt. Dessa kapslar från Healthwell är lätta att svälja och ska främst användas under kortare perioder när du kan känna stress eller trötthet.

  Vårt test av rosenrotkapslarna visade efter ett par veckor, med 2 kapslar om dagen, på ett positivt resultat. Det vi främst märkte av var att känslan av pigghet ökade och att vi kände oss mer välmående. Välmåendet kan dock ha att göra med att vi kände oss mer energifyllda, vilket kan ha en effekt på hela kroppen och allmäntillståndet. När vi jämför vår testupplevelse med olika användarrecensioner, ser vi snabbt att kunderna är mycket nöjda med Healthwell Rosenrot Plus. Tillskottet får högsta betyg av hela 75 % av de 54 omdömena.

  Sammantaget gör detta att vi utan tvekan utnämner Healthwell Rosenrot Plus till bäst i test och till det mest prisvärda alternativet.

  Läs mer
 2. 2. Bra rosenrottillskott: Elexir Pharma Rosenrot

  9,3/10
  Elexir Pharma Rosenrot
  Storlek
  80 kaps
  Rosenrot / kapsel
  300 mg
  Pris / kapsel
  2,06 kr
  165 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Med svartpepparextrakt
  • Vitamin B5
  • Prisvärd

  Rosenrottillskottet från Elexir Pharma kommer i burkar om 80 tabletter. Dessa tar du 1 eller 2 gånger om dagen tillsammans med någon form av måltid. På detta sätt får du bäst effekt och upptaget i kroppen ökar. Tillskottet innehåller förutom rosenrotextrakt även Bioperin, som är ett svartpepparextrakt. Det aktiva ämnet som svartpeppar innehåller kallas piperin och används tillsammans med andra livsmedel för att öka upptaget av nyttiga ämnen och föreningar. Detta rosenrottillskott från Elexir Pharma blir alltså mer potent och biotillgängligt genom att det innehåller Bioperin.

  I det genomförda testet av Elexir Pharmas rosenrottillskott lät vi vår testpanel ta 2 tabletter per dag i 2 veckor. Den effekt som de upplevde var främst en minskning av tröttheten, framför allt på morgonen. De kände sig mer utvilade och uppladdade. Vissa kände även ett ökat fokus och en förmåga att fokusera något längre. Generellt sett gäller att kosttillskott kan ha en tydligare effekt ju längre tid de används. Rosenrot är dock potent och flera deltagare märkte en uppiggande effekt relativt snabbt.

  Med tanke på vad vårt test visade och vilken effekt rosenrot har generellt sett, kan vi utan problem rekommendera Elexir Pharma Rosenrot som ett bra val. Priset är dessutom fullt rimligt, sett till andra produkter. 

  Läs mer
 3. 3. Bästa rena rosenrot-tillskottet: Solgar Rhodiola Root Extract

  9,1/10
  Solgar Rhodiola Root Extract
  Storlek
  60 kaps
  Rosenrot / kapsel
  350 mg
  Pris / kapsel
  5,40 kr
  324 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • 100 % vegetabilisk
  • Innehåller bara rosenrot
  • Högkvalitativt tillskott

  Att välja rätt rosenrottillskott är inte alltid det lättaste. Inte minst eftersom det finns flera olika märken och innehållet i produkterna kan verka snarlika. Om du är ute efter ett så rent rosenrottillskott som möjligt är dock Solgar Rhodiola Root Extract ett mycket bra val. Detta tillskott innehåller rosenrotextrakt och rosenrotpulver vilket tillsammans ger 350 mg rosenrot per kapsel. Detta är högre än vad flera andra produkter innehåller. Nackdelen med på Solgars rosenrottillskott är priset. Det är relativt högt. Samtidigt förväntar vi oss att få en hög kvalitet för den summa vi betalar.

  När vi testade Solgar Rhodiola Root Extract lät vi vår panel ta 2 kapslar dagligen i samband med måltid under en 2-vekors-period. Effekten som de märkte av kom snabbare än för jämförbara rosenrottillskott med till exempel 200 mg rosenrot per kapsel. Den tydligaste upplevelsen var att deltagarna kände sig piggare, generellt sett. De externa recensionerna är också mycket positiva. De flesta ger denna produkt 4 eller 5 i betyg av 5 möjliga. Det är främst kvaliteten man är nöjd med och att det högre priset på så vis går att motivera.

  Vi är alltså mycket nöjda med Solgar Rhodiola Root Extract. Rekommendationen blir att köpa detta tillskott om du vill ha en högre doserad och mycket prisvärd produkt.

  Läs mer
 4. 4. Rosenrot Forte

  8,9/10
  Rosenrot Forte
  Storlek
  60 kaps
  Rosenrot / kapsel
  200 mg
  Pris / kapsel
  3,15 kr
  189 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Med svartpepparextrakt
  • 5/5 betyg Svenskt Kosttillskott
  • Tillsatt rosaviner

  På fjärde plats i vår lista hittas Bioroot Rosenrot Forte. Denna produkt innehåller svartpepparextrakt utöver rosenrot, samt att den är tillverkad med en patenterad formula. Prismässigt ligger den lägre än den dyraste produkten i listan, samt att du får tillgång till hela 2 500 mg ren rosenrot per kapsel.

  Användare har recenserat denna produkt och tyckt att den bidrog till ett piggare tillstånd. Detta är givetvis något som är värt att nämna, men resultatet är inte heller förvånande med tanke på att den innehåller rosenrot.

  Doseras med 1 tablett dagligen, men du kan även öka dosen till 2 tabletter per dag.

  Denna produkt innehåller svartpepparextrakt utöver rosenrot. Extrakt från svartpeppar används för att bekämpa inflammationer och exempelvis artrit, bara som några exempel. Du får alltså tillgång till fler fördelaktiga ingredienser när du inhandlar Bioroot Rosenrot Forte.

  Bioroot Rosenrot Forte används för personer som känner sig nedstämda, trötta och stressade. Passar även för dig som vill få bättre uthållighet vid sportutövning, eller bara för att förbättra den psykologiska funktionen i kroppen.

  Läs mer
 5. 5. Alpha Plus Mighty Brain

  8,9/10
  Alpha Plus Mighty Brain
  Storlek
  140 g
  Rosenrot / kapsel
  200 mg
  Pris / kapsel
  22,80 kr
  399 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Med zink
  • Pulverform
  • Tillsatt blåbärsextrakt

  Alpha Plus Mighty Brain är ett kosttillskott som är framtaget för att främja den kognitiva funktionen. Kosttillskottet är ett pulver som är gjort av bland annat bacopa, blåbär, L-serin, nyttiga fosfolipider-fettsyror och zink.

  Alpha Plus Mighty Brain innehåller ca 12 % Bacopa monnieri, eller Litet tjockblad som växten heter på svenska. Denna lilla växt innehåller kraftfulla antioxidanter som skyddar cellerna mot fria radikaler.

  Det finns många studier som visar på hälsofördelarna med Bacopa. En studie visade att Bacopa monnieri kan leda till bättre kognitiv förmåga hos råttor. En annan studie visade att Bacopa kan leda till bättre minne. Det är troligt att denna växt har liknande positiva effekter på människor. Denna superväxt sägs även kunna motverka stress och ångest samt sänka blodtrycket.

  Blåbär är en annan superfood som ingår i Alpha Plus Mighty Brain. Detta lilla bär har många antioxidanter som hjälper hjärnan att hålla sig frisk. Flera undersökningar visar att blåbär är nyttigt för de nervceller som finns i ögat och i hjärnan.

  Dessutom sägs blåbär kunna skydda mot olika former av cancer. Tack vare dess antiinflammatoriska effekt kan blåbär också minska risken för hjärt- och kärlsjukdom. Dessutom kan blåbär minska nivåerna av LDL, som även kallas för det ”dåliga” kolesterolet.

  Blåbär innehåller även en lång rad nyttiga vitaminer och mineraler som bidrar till ett allmänt välbefinnande.

  Det finns en hel del L-serin i Alpha Plus Mighty Brain. L-serin är viktig för hur kommunikationen mellan cellerna i hjärnan går till. Detta ämne har bland annat visat sig minska symptom vid kroniskt trötthetssyndrom.

  L-serin hjälper också kroppen tillverka antikroppar och immunglobiner. Dessa behövs för att ditt immunsystem ska fungera som det ska. En annan effekt av L-serin är att den är viktig i kroppens produktion av serotonin. Detta ämne reglerar sinnesstämning, sömn och matsmältning.

  Med hjälp av fosfolipider kan detta kosttillskott minska trötthet, något som är särskilt viktigt under vinterhalvåret. Dessa fosfolipider ersätter trasiga lipider i cellmembran vilket leder till minskad trötthet.

  Fosfolipider finns i viss mat, t.ex. solrosfrön och sojabönor. Med ett intag av extra fosfolipider genom kosttillskott kan du öka chanserna att snabbare få tillbaks energin.

  Alpha Plus Mighty Brain innehåller även extrakt av rosenrot som traditionellt använts för att få bättre humör, mer energi och till och med bättre potens!

  Genom en dagsdos Alpha Plus Mighty Brain får du i dig 50 % av det dagliga behovet av zink. Detta mineral hjälper kroppens immunförsvar att alltid ligga på topp. Zink kan förkorta och mildra förkylningar enligt vissa studier. Dessutom behövs zink för en frisk hud och för att sår ska läka snabbt.

  Alpha Plus Mighty Brain innehåller dessutom vitamin B12, ett vitamin som hjärnan behöver för att fungera optimalt. B12 används också då kroppen tillverkar DNA och för ämnesomsättningen.

  Allt sammantaget är Alpha Plus Mighty Brain ett rejält kraftpaket som hjälper din hjärna att ligga på topp. Dessutom kan både humör och kroppens energinivåer påverkas positivt med ett intag av Alpha Plus Mighty Brain.

  Läs mer
 6. 6. Arctic Root

  8,7/10
  Arctic Root
  Storlek
  80 kaps
  Rosenrot / kapsel
  144 mg
  Pris / kapsel
  2,56 kr
  205 kr
  Till Butik

  På femte plats har vi valt ut Arctic Root som är ett tillskott av rosenrot som dessutom är läkemedelsklassat. Den finns i två olika storlekar och intas med hjälp av smidiga kapslar som kan fås antingen i storlekarna 40 eller 80 kapslar.

  Denna produkt är godkänd av läkemedelsverket vilket är en enorm fördel för personer som letar efter ett naturligt läkemedel. Den är dessutom enkel att ta med sig och dosera vid behov, samt att det räcker med 1-2 tabletter dagligen.

  När du beställer denna produkt får du den levererad i ett smidigt litet paket, precis som läkemedel. Du slipper alltså en burk och kan ha med dig tabletterna oavsett var du befinner dig.

  Doseras med 1-2 tabletter dagligen. Tabletterna kan även användas av barn som är äldre än 12 år. Innehåller bipacksedel med ytterligare information om produkten, men något som är viktigt att nämna när det gäller tabletterna är att de ska förvaras under 25 graders temperatur.

  Innehåller rosenrotextrakt samt metylparahydroxibensoat. Rekommenderas inte för gravida och ammande personer, samt för barn under 12 år. Var noga med att även förvara tabletterna utom synhåll från unga barn.

  Läs mer
Se alla produkter
Varför lita på FitnessFrank?

FitnessFrank spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare. Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en tillverkare före en annan.

Köpguide: Så hittar du bästa rosenrot-tillskottet

Det finns ett par faktorer att fundera över innan man väljer att köpa rosenrotstillskott. De kanske viktigaste är följande: 

 • Vad innehåller rosenrot-tillskottet?

  När det kommer till innehållet i rosenrottillskott är det inte mängden rosenrot som spelar roll utan de verksamma ämnena rosaviner. Leta efter ett tillskott med så hög halt rosaviner som möjligt för bästa effekt. Rosenrot fungerar även väldigt bra i kombination med pantotensyra (vitamin b5). Produkter som innehåller svartpepparextrakt är också bra då det ökar biotillgängligheten hos rosenroten.
 • Hur mycket kostar rosenrot-tillskottet?

  Det finns kapslar med rosenrot som kostar allt från en krona till över 20 kronor. Mängden rosenrot per kapsel varierar även så det kan vara lite klurigt att få fram ett bra jämförelsepris. Ett bra rosenrottillskott innehåller minst 200mg rosenrot och kostar max 5 kr per kapsel.
 • Har du några sjukdomar som påverkas negativt av rosenrot? 

  Vissa typer av sjukdomar kan påverkas negativt och förvärras av rosenrot. Exempel på detta är vissa psykiska sjukdomar såsom bipolära sjukdomar eller sjukdomar relaterade till högt blodtryck. 
 • Vill du ha ett rent rosenrotstillskott eller ett multitillskott? 

  Många rosenrotstillskott innehåller även andra ämnen. Vi rekommenderar att alltid kolla igenom innehållsförteckningen innan du köper ett kosttillskott. Detta gäller alla typer av kosttillskott. 
 • Är kapslarna vegetabiliska? 

  Är du vegetarian eller vegan vill du troligtvis undvika kapslar gjorda av exempelvis gelatin. Turligt är de flesta kapslar i dag gjorda på ett vegetabiliskt material 

Vad är rosenrot bra för?

Numera säljs rosenrot både som kosttillskott och som, ett av läkemedelsverket godkänt, växtbaserat naturläkemedel. Några av rosenrotens positiva effekter är de samma som man kan uppleva från till exempel koffein.

 • mental healthMental förmåga: Rosenrot fungerar som en så kallad "adaptogen" som hjälper kroppen att anpassa sig till och motstå fysisk, kemisk och miljömässig stress. På många sätt är rosenrot en unik växt, det är till exempel få växter som kan ge både en uppiggande och rogivande effekt. I en rysk undersökning lät man undersöka verkan av en akut singeldos av rosenrot. 161 ryska militärkadetter utsattes för ett batteri av fem mentalt krävande tester, dels på eftermiddagen och dels tidigt på morgonen, efter en full natts tjänstgöring. Rosenrot i två olika doser, 370 mg och 555 mg, samt placebo intogs en timme före morgontestet. I tre av de fem testen klarade sig de kadetter som fått rosenrot i någon styrka bättre än de som fått placebo eller ingenting.
 • pregnant2Graviditet: Rosenrot kan hjälpa dig att lättare bli gravid. På föräldraforumet AnnaWahlgren.com skriver en läsare följande, ”Vi försökte få barn i nästan tre år. När vi precis skulle påbörja en utredning började jag äta rosenrot. Efter två månader var jag gravid. Jag kan ju inte säga att tabletterna hade med saken att göra- men jag tror det. Placeboeffekt var det inte i alla fall eftersom jag inte trodde en sekund att det skulle funka. Åt dom bara för att slippa min hälsokostande väninnas tjat. Tvåan var inte planerad men kom av bara farten. Då hade jag börjat äta rosenrot igen för att jag kände mig deppig efter förlossningen”.
 • energyEnergi & uthållighet: Rosenrot används både för att öka energin, uthålligheten och styrkan och  Den används också för att förbättra atletisk prestanda och förkorta återhämtningstid efter långa träningspass. I en svensk studie genomförd vid Uppsala universitet 2008 visas att en månads behandling med rosenrot i relativt hög dos har effekt på patienter som är utbrända. 60 patienter som led av stress-relaterad utmattning slumpades till fyra tabletter (motsvarande 576 mg extrakt) rosenrot per dag eller placebo. De patienter som fick aktiv behandling var signifikant piggare och hade signifikant bättre värden på de flesta mått efter en månad.
 • frustratedUtmattning & Stress: En dubbelblind, placebokontrollerad pilotstudie av stimulerande och adaptiv effekt hos rosenrot gjordes på studenters utmattningssymtom som orsakats av stress under en provperiod med ett upprepat lågdosintag. Studien kom fram till att 20 dagar rosenrotstillskott under undersökningsperioden (100 mg) kunde förbättra neuromotorisk träning (noggrannhet av labyrintritningstest), minska trötthet och öka välbefinnande i förhållande till placebogruppen. Examenspoängen var 8,4% högre i rosenrotsgruppen jämfört med placebogruppen.
 • disease preventionSjukdomar: Vissa människor använder rosenrot för behandling av cancer, tuberkulos och diabetes. förhindra förkylningar och influensa, motverka åldrande och leverskador, samt förbättra hörseln, stärka nervsystemet och förbättra immuniteten.
 • depressionDepressioner: Rosenrot fungerar i vissa fall vid depressioner. Är du deprimerad bör du dock börja med att kontakta och rådfråga din läkare.  
 • stdSexlust: Rosenrot kan förbättra din sexuell funktion. Många som testar kosttillskottet ser även resultat i form av att den sexuella aktiviteten ökar.  

Vilka bör inte äta rosenrot?

De personer som avråds från att äta rosenrotstillskott är:

 • Gravida och ammande: Gravida och ammande personer bör inte ta rosenrot. Detta då man ännu inte fullt ut undersökt hur rosenrot påverkar gravida eller ammande kvinnor och inte heller foster eller dibarn.
 • Diabetiker: Diabetiker bör undvika rosenrot av samma skäl som gravida och ammande, man har inte undersökt tillräckligt grundligt hur den ökade energiomsättningen i kroppens celler, som rosenrot ofta orsakar, påverkar diabetiker.
 • Psykiska sjukdomar: Personer som lider av antingen bipolära sjukdomar, eller drabbats av manier och psykoser bör undvika rosenrot helt, eftersom dessa personer kan drabbas av ytterligare manier som en följd av intaget av rosenrot och även tidigare paranoior kan förvärras.
 • Högt blodtryck: Rosenrot kan höja blodtrycket hos personer. Har du redan från början ett högt blodtryck rekommenderas det att undvika rosenrot.
 • Inför operation:  Om du har en planerad operation, sluta ta rosenrot flera veckor före operationen, eftersom det kan förtunna blodet.
 • Barn under 10 år: Vad gäller barn kan nämnas att i dagsläget har den medicinska litteraturen inte angett några negativa effekter relaterade till användningen av denna ört hos barn. Men för att vara på den säkra sidan bör detta kosttillskott inte användas till barn under 10 år om det inte rekommenderas av en kvalificerad läkare.

I övrigt rekommenderas inte rosenrot om du lider av allvarliga sjukdomar. Du bör då rådgöra med din läkare innan du tar kosttillskott.

Läs mer: Få koll på ditt blodtryck med en blodtrycksmätare

 

 

Frågor och svar om rosenrot

Nedan följer några vanliga frågor och svar om rosenrot

Finns det några skillnader på koffein och rosenrot?

Det finns en väsentlig skillnad. Koffein är ett så kallat stimulantia, vilket innebär att kroppen vänjer sig vid det och kräver, över tid, ökad dosering för att ge samma effekt, något som de flesta kaffedrickare själva konstaterat. Rosenrot kan kroppen dock inte vänja sig vid på samma sätt och samma dosering kan användas under en lång tid utan att effekten efter varje intag minskar och doseringen behöver därför inte ökas ens efter en längre periods användning.

Hur snabbt verkar rosenrot?

Rosenrot är relativt snabbverkande och redan inom mindre än en timma kan man känna av dess uppiggande effekt och uppleva en bättre mental skärpa.

Hur hjälper rosenrot mot stress?

 

För mycket stress är som vi alla vet inte bra. Speciellt människor som varit utbrända eller deprimerade är särskilt känsliga för stress. Ett av de hormon som ökar vid stress är kortisol. Rosenrot sänker kroppens kortisolhalt samtidigt som den ökar halten av serotonin som är ett hormon som gör att vi känner ökat välbefinnande. Studier har visat att rosenrot kan öka serotoninhalten i kroppen med upp till 30 procent.

Hur mycket rosenrot ska man ta?

1 tablett 2 gånger per dag, gärna i samband med måltider är den normala doseringen. Kontrollera förpackningens doseringsinstruktioner. Rosenrot kan även tas som akut singeldos vid till exempel trötthet och mot stress, då med en dosering av 288-680mg per tillfälle. Då rosenrot har visats sig ha en klockkurvsvariation, det vill säga standardvariation, rekommenderas det att inte överstiga den tidigare nämnda dosen på 680 mg eftersom högre doser kan vara ineffektiva och eventuellt ge motsatt effekt.

Vad är rosenrot?

Rosenrot, med det vetenskapliga namnet Rhodiola Rosea har inte, som många tror, något med rosor att göra, mer än att dess rot luktar som rosor. Rosenrot är en växt som växer vilt i Asien, Nordamerika och norra Europa. I Sverige är rosenrot mest förekommande i fjällen, men kan även hittas i Hälsingland Norrbotten och i Västra Götaland.   Växten är med andra ord ganska klimattålig. Det bör i sammanhanget påpekas att rosenrot är fridlyst i Västra Götalands län. Dess positiva påverkan på människokroppen har varit känd sedan länge och förr i tiden åt man den rå, ungefär som en sallad, eller kokt. Till exempel hävdas det att antikens greker åt rosenrot för att motverka huvudvärk. När Carl von Linné 1775 klassificerade rosenrot, beskrev även han den som en medicinalväxt.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
183 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5
Senaste tester