Bästa tranbärskapslarna - Bäst i test 2022 - Köpguide

Läs expertråden över vilka tranbärsprodukter som är optimala för urinvägsinfektion, magproblem eller övergripande hälsa.

Visste du att tranbär är bland de frukter, bär och grönsaker som är rikaste i hälsofrämjande antioxidanter, vilket skyddar våra celler från fritt radikala skador. Tranbär finns således ofta på flera människors köplista av många skäl, inklusive deras förmåga att minska kroppslig inflammation, öka immunitet och mycket mer. Vi har jämfört och granskat några av de vanligast tranbärskapslarna. Läs mer om testet nedan och ta reda på vilka vi valde till bäst i vårt test 2022.

Så hittar du bästa Tranbärskapslar

Viktigt att tänka på vid köp av tranbärskapslar

Eftersom det finns relativt många märken av tranbärskapslar att välja mellan, kan det vara svårt att välja de kapslar som är bäst. För att underlätta för dig har vi tagit fram en kort köpguide. Genom att utgå från denna kan du snabbt och enkelt hitta de viktigaste jämförelsepunkterna.

 • Innehåll

  Se till att varje kapsel innehåller tillräckligt mycket tranbär. Innehållet bör dessutom komma från juicen och inte från skalet. Vanligtvis processas tranbären till ett högdoserat extrakt och då brukar ca 500 mg vara en lagom stor dagsdos. Eftersom det här fortfarande rör sig om så pass små mängder finns det ingen anledning att en kapsel inte skulle innehålla en hel dagsdos. Tänk också på att kolla på hur mycket "onödiga" tillsatser tillskottet innehåller. Generellt håller ett kosttillskott högre kvalitet ju färre tillsatser det innehåller. 
 • Pris

  Priset är såklart en viktig faktor när man ska köpa tranbärskapslar precis som vid all annan konsumtion. Här är det viktigt att tänka på att mängden tranbär varierar mellan olika kapslar och antalet kapslar i en burk varierar. För att göra en rättvis prisjämförelse bör du således inte bara titta på totalpriset på förpackningen utan priset per tablett gånger mängden tranbär den innehåller.
 • Kvalitet

  Försök att hitta vem som står bakom tillskottet och var det är tillverkat. Är det tillverkat enligt någon standard som HACCP eller GMP? Var speciellt uppmärksam på utländska tillskott som har visat sig innehålla upp till 10 gånger mindre - eller mer - än det som står på innehållsförteckningen. Det är såklart fördelaktigt för oss alla om du hittar en ekologisk produkt.
 • Kundbetyg

  Man kan aldrig veta säkert om man blir nöjd med en produkt förrän man har testat den själv. Men genom att se vad tidigare kunder har sagt om den kan man snabbt bilda sig en god uppfattning. Är de flesta som köpt en produkt väldigt nöjda med den är chansen stor att även du ska bli det. Tänk också på att fler missnöjda än nöjda kunder kommenterar på en produkt.

 

Våra 5 bästa tranbärskapslar (oktober 2022)

 1. Tranbärskapslar bäst i test: Healthwell Tranbärstabletter
 2. Bästa ekologiska tranbärskapslar: Better You Tranbärskapslar
 3. Bästa tranbärskapslar med björkbladsextrakt: Elexir Pharma Tranbär
 4. Bästa tranbärskapslarna mot urinvägsinfektion: Dr Mercola D-Mannose and Cranberry
 5. Bästa billiga tranbärskapslar: GAAM Health Series Cranberry

1. Healthwell Tranbärstabletter - Tranbärskapslar bäst i test

Healthwell Tranbärstabletter
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Bäst i test
Köp nu
köp
på Svenskt Kosttillskott
Sammanfattning: Svensktillverkat kosttillskott från tranbärsextrakt som dessutom är helt veganskt.
Storlek
90 kaps
Mg / kapsel
500 mg
Pris / kapsel
1,32 kr
Ekologisk
Nej

I vårt test utnämnde vi Healthwell Tranbärstabletter till de "bästa tranbärskapslarna". Som helsvensk produkt utan animaliska produkter är den ett pålitligt alternativ. Vi gillar särskilt att den höga mängden tranbärsextrakt ger pålitlig effekt.

Fördelar
 • Tillverkat i Sverige
 • Veganskt
 • Extrakt
Nackdelar
 • Ej ekologiska

Healthwell är ett varumärke från Svenskt Kosttillskott med fokus på hög kvalitet och bra pris. Med Healthwells tranbärskapslar har de lyckats ännu en gång med att både pressa priset utan att tumma på kvaliteten. Varje burk består utav 90 kapslar, där varje kapsel innehåller 500 mg tranbärsextrakt. Priset per dosering är ett av de lägsta på marknaden (under 1,5 SEK per kapsel/dagsdos). Samtidigt innehåller produkten samma mängd tranbärsextrakt som många av de konkurrerande varumärkenas tranbärsprodukter, såsom Better You och Naturens apotek. Är du vegan är detta dessutom ett alternativ som fungerar eftersom kapslarna ej innehåller gelatin utan istället är baserad på mikrokristallin cellulosa. Utav de externa kundbetyg och tester vi granskat ser man att majoriteten av de som köpt produkten är mycket nöjda och hjälpt bland annat mot urinvägsinfektion. 

Sett till priset, innehållet och vad externa omdömen skrivit om produkten väljer vi att rekommendera Healthwell Tranbärskapslar och utser den till bäst i vårt test. 

Var kan jag köpa produkten?

2. Better You Tranbärskapslar - Bästa ekologiska tranbärskapslar

Better You Tranbärskapslar
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Köp nu
köp
på Svenskt Kosttillskott
Sammanfattning: Vegetabiliska och helt ekologiska kapslar rik på PAC.
Storlek
90 kaps
Mg / kapsel
500 mg
Pris / kapsel
2,03 kr
Ekologisk
Ja

Som "bästa ekologiska tranbärskapslarna" vill vi framhäva Better You Tranbärskapslar. En helt ekologiskt och vegetabilisk produkt med väl tilltagna mängder extrakt. Vi tycker definitivt att det är ett tryggt och prisvärt val.

Fördelar
 • Ekologisk produkt
 • Vegetabilisk kapsel
 • Från extrakt
Nackdelar
 • Kostar lite mer då den är ekologisk

Better You är ett Svenskt företag med ett stort utbud av kosttillskott och hälsokost av hög kvalitet.  Letar du efter en bra ekologisk produkt med tranbärsextrakt är Better You Tranbärskapslar valet för dig. Produkten är likvärdig Healthwells Tranbärstabletter vad gäller innehåll, där varje kapsel består utav 500 mg tranbärsextrakt och där kapseln är vegetabilisk. Produkten är något dyrare än Healthwells motsvarighet, något som kan vara relaterat till att Better You gör ekologiska produkter vilket normalt sett kostar mer. De externa kundbetygen är höga och vi rekommenderar produkten.

Var kan jag köpa produkten?

3. Elexir Pharma Tranbär - Bästa tranbärskapslar med björkbladsextrakt

Elexir Pharma Tranbär 90 caps
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Köp nu
köp
på Proteinbolaget
Sammanfattning: Kombinationstillskott som utöver tranbär även innehåller björklövsextrakt.
Storlek
90 kaps
Mg / kapsel
72 mg
Pris / kapsel
1,99 kr
Ekologisk
Nej

Som testets "bästa kombotillskott med tranbär" plockade panelen fram Elixir Pharma Tranbär. Utöver extrakt av tranbär innehåller kapslarna även björklövsextrakt. Vi gillar även att kapslarna är fria från animaliska produkter.

Fördelar
 • Lättsvalda
 • Vegetariska
 • Med björklövsextrakt
Nackdelar
 • Innehåller ganska lite tranbärsextrakt

Elexir Pharma Tranbär 90 caps är ett kombinerad tillskott som innehåller extrakt av tranbär och björklöv. Med totalt sett 250 mg per kapsel ger det ett mångfacetterat tillskott av polyfenoler och proantocyanidiner.

Om du vill ha högre nivåer av endera tranbär eller björklöv så finns det bättre alternativ därute. Men för dig som vill ha lite av varje är det definitivt ett bra och mångfacetterat tillskott.

Var kan jag köpa produkten?

4. Dr Mercola D-Mannose and Cranberry - Bästa tranbärskapslarna mot urinvägsinfektion

Dr Mercola D-Mannose and Cranberry
Betyg 3,9/5
Betyg 3,9/5
Köp nu
köp
på Svenskt Kosttillskott
Sammanfattning: Kosttillskott optimalt framtaget för att förhindra urinvägsproblem.
Storlek
60 kaps
Mg / kapsel
400 mg
Pris / kapsel
5,65 kr
Ekologisk
Ja

Dr Mercola D-Mannose and Cranberry vill vi särskilt lyfta fram som "bästa tranbärskapslarna mot urinvägsinfektion". Ett högdoserat alternativ som tack vare tillsatt mannos ger särskilt påtaglig effekt.

Fördelar
 • Förhindrar urinvägsproblem
 • Högdoserat
 • Kombinerar mannos med tranbärsextrakt
Nackdelar
 • Dyrt

Dr Mercola D-Mannose and Cranberry är ett kombinationskosttillskott som fokuserar på att förebygga urinvägsinfektioner. Detta genom att kombinera tranbärsextrakt med Mannos, en kolhydrat som liknar glukos.  E. coli-bakterier orsakar 90 procent av urinvägsinfektioner hos människor och viss forksning tyder på att D-mannos kan fästa sig i dessa bakterier vilket gör att de får det svårare att själva fästa sig på celler och orsaka infektionen. Varje burk består utav 60 kapslar, där varje kapsel innehåller 1000 mg Mannos samt 400 mg tranbärsextrakt. Den rekommenderade dosen är 2 kapslar per dag och kapslarna är veganska vilket gör att produkten funkar bra för veganer.

Eftersom produkten innehåller mannos är den betydligt mycket dyrare än de andra produkterna som enbart innehåller tranbärsextrakt. Har du tidigare haft problem med urinvägsinfektioner kan det däremot kanske vara värt att kosta på sin själv en dyrare produkt för att få bukt på problemet. De externa kundbetygen ger produkten höga betyg och menar på att den har hjälpt dem. Kapslarna är normalstora och vi hade inga problem med att svälja kapslarna pga dess storlek. Däremot är de inte små så ett glas vatten underlättade såklart. På det stora hela ger vi produkten höga betyg. Priset är högt men "man får vad man betalar för" stämmer bra i det här fallet. 

Var kan jag köpa produkten?

5. GAAM Health Series Cranberry - Bästa billiga tranbärskapslar

GAAM Health Series Cranberry 90 caps
Betyg 3,7/5
Betyg 3,7/5
Köp nu
köp
på Proteinbolaget
Sammanfattning: Ett prisvärt tranbärstillskott för dig som tror det räcker med 250 mg per dag.
Storlek
90 kaps
Mg / kapsel
250 mg
Pris / kapsel
0,99 kr
Ekologisk
Nej

För dig som prispressar kom vi fram till att GAAM Health Series Cranberry motsvarande testets "bästa budget tranbärskapslar". Vi gillar särskilt att man får mycket för pengarna. Däremot är det inte en ekologisk produkt, och inte heller ett veganskt alternativ.

Fördelar
 • Prisvärt
 • Svensktillverkat
 • Räcker i 1,5 månad
Nackdelar
 • Ej lämpligt för veganer

GAAM Health Series Cranberry är ett tranbärsextrakt med 250 mg extrakt per kapsel. Ett enkelt sätt att nå upp till verksamma nivåer och dra nytta av tranbär i egenskap av antioxidant och allmänt hälsofrämjande polyfenolrikt bär.

Kapslarna är lättsvalda och gör det enkelt att dosera utifrån behov. Men då kapslarna är av animaliskt ursprung är detta tyvärr inget alternativ för dig som är vegan eller vill utesluta animaliska födoämnen.

Var kan jag köpa produkten?
Så valde vi ut de bästa tranbärskapslarna

Så gjorde vi testet

Många tranbärstillskott är till synes likvärdiga, men skillnaden är många gånger större än man tror. För att du enklare ska kunna hitta det bästa alternativet för dig har vi här valt att utse en testvinnare i fem olika kategorier.

Vi började testet genom att välja ut ett 20-tal produkter som utmärkt sig lite extra när det kommer till innehåll, pris, popularitet och omdömen från tidigare kunder. De har sedan testats noggrant och därefter betygsatts på följande punkter:

 • Pris: Hur mycket kostade produkten? Vad blir priset per kapsel, portion och dag? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa den här produkten?
 • Innehåll: Var produkten ekologisk? Vart kom tranbären ifrån? Hur mycket tranbär innehåller den? Innehåller den några andra verksamma ämnen för att förbättra upptagningsförmåga eller effekt?
 • Användning: Hur många kapslar behöver man ta per portion? Var kapslarna svåra att svälja? Smakade de illa?
 • Effekt: Har du upplevt några positiva effekter sedan du började använda produkten? Har du råkat ut för några biverkningar?
 • Kundbetyg: Vilket betyg har produkten fått hos återförsäljare? Vad tycker tidigare kunder är bra och dåligt med den?

Till sist har vi sammanställt alla betygen och vinnaren i varje kategori blir produkten med det högsta totalbetyget.

Vanliga frågor om bästa tranbärskapslarna

Vanliga frågor om tranbärskapslar

Vad är tranbärskapslar bra för?

Även om de flesta studier relaterade till ämnet främst har fokuserat på tranbäret kan man anta att flera av fördelarna även gäller tranbärskapslar. Nedan följer ett urval av några av de främsta fördelarna med tranbär: 

 • cracked skinBra för huden
 • pain in jointsFörhindrar benskörhet
 • vitaminInnehåller nyttiga antioxidanter
 • vitamin 2Innehåller vitamin C och järn
 • cholesterolBra för kolesterolet
 • urinary tract infectionCancer- och urinvägsinfektionsskydd
 • heart rate2Förbättrad hjärthälsa
Vilka är de bästa tranbärskapslarna?

Bra kapslar ska gärna vara ekologiska, prisvärda och innehålla en gedigen mängd tranbärsextrakt. De vi rekommenderar är Healthwell Tranbärstabletter som ryms inom dessa tre parametrar. 

Jämför tranbärskapslar

Tranbärskapslar Storlek Mg / kapsel Pris / kapsel Ekologisk Totalbetyg Pris
Healthwell Tranbärstabletter 90 kaps 500 mg 1,32 kr Nej Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
119 kr
Better You Tranbärskapslar 90 kaps 500 mg 2,03 kr Ja Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
183 kr
Elexir Pharma Tranbär 90 caps 90 kaps 72 mg 1,99 kr Nej Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
179 kr
Dr Mercola D-Mannose and Cranberry 60 kaps 400 mg 5,65 kr Ja Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
339 kr
GAAM Health Series Cranberry 90 caps 90 kaps 250 mg 0,99 kr Nej Betyg 3,7 / 5
3,7 / 5
Pris från
89 kr

Testvinnare - Bästa tranbärskapslarna

 • Healthwell Tranbärstabletter - Tranbärskapslar bäst i test
 • Better You Tranbärskapslar - Bästa ekologiska tranbärskapslar
 • Elexir Pharma Tranbär - Bästa tranbärskapslar med björkbladsextrakt
 • Dr Mercola D-Mannose and Cranberry - Bästa tranbärskapslarna mot urinvägsinfektion
 • GAAM Health Series Cranberry - Bästa billiga tranbärskapslar
Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Källförteckning

Vi hoppas du märker att det ligger mycket arbete bakom den här guiden.

Vårt mål är att alltid ge dig en så objektiv bedömning som möjligt av alla produkter.

Den här artikeln bygger på vårt egna test och följande källor:

Källor och länkar

 • NCCIH - Vetenskaplig översikt över tranbär.
 • NCBI - Studie på tranbär och dess effekt på urinvägsinfektion.
 • Science Direct - Sammanfattning av hälsofördelarna med tranbär.
Senast uppdaterad: 29 september 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Robin Johansson
Om skribenten
johan karlsson
Johan Karlsson
Grundare och chefredaktör
Utbildning: Linköpings universitet

Johan har arbetat med kost och hälsa sedan 2009. Han skrev sin första artikel på Fitnessfrank.se när sidan grundades i början av 2017. Han brinner för fettsnål matlagning med mycket frukt och grönt och har gymmat så länge han kan minnas. Johan arbetar för närvarande med ett projekt som undersöker kosttillskottens påverkan på kroppen. Hittar du honom inte på gymmet befinner han sig nog ute i skogen där han spenderar mycket av sin lediga tid.


Se alla artiklar

Taggar: Tester - Antioxidanter
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
257 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5