Bäst i test: Bästa tranbärskapslarna 2022

Läs expertråden över vilka tranbärsprodukter som är optimala för urinvägsinfektion, magproblem eller övergripande hälsa.
robban 1
Skriven av Robin Johansson
Uppdaterad maj 2022

Visste du att tranbär är bland de frukter, bär och grönsaker som är rikaste i hälsofrämjande antioxidanter, vilket skyddar våra celler från fritt radikala skador. Tranbär finns således ofta på flera människors köplista av många skäl, inklusive deras förmåga att minska kroppslig inflammation, öka immunitet och mycket mer. Vi har jämfört och granskat några av de vanligast tranbärskapslarna. Läs mer om testet nedan och ta reda på vilka vi valde till bäst i vårt test 2022.

Testvinnare - Bästa tranbärskapslarna

 1. Tranbärskapslar bäst i test: Healthwell Tranbärstabletter
 2. Bästa ekologiska tranbärskapslar: Better You Tranbärskapslar
 3. Bästa tranbärskapslar med björkbladsextrakt: Elexir Pharma Tranbär
 4. Bästa tranbärskapslarna mot urinvägsinfektion: Dr Mercola D-Mannose and Cranberry
 5. Bästa billiga tranbärskapslar: GAAM Health Series Cranberry
 1. Tranbärskapslar bäst i test: Healthwell Tranbärstabletter

  9,5/10
  Svensktillverkat kosttillskott från tranbärsextrakt som dessutom är helt veganskt.
  Healthwell Tranbärstabletter
  Bäst i test
  Storlek
  90 kaps
  Mg / kapsel
  500 mg
  Pris / kapsel
  1,32 kr
  Ekologisk
  Nej
  Till Butik
  119 kr
  Till Butik
  119 kr
  Fördelar
  • Tillverkat i Sverige
  • Veganskt
  • Extrakt
  Nackdelar
  • Ej ekologiska

  Healthwell är ett varumärke från Svenskt Kosttillskott med fokus på hög kvalitet och bra pris. Med Healthwells tranbärskapslar har de lyckats ännu en gång med att både pressa priset utan att tumma på kvaliteten. Varje burk består utav 90 kapslar, där varje kapsel innehåller 500 mg tranbärsextrakt. Priset per dosering är ett av de lägsta på marknaden (under 1,5 SEK per kapsel/dagsdos). Samtidigt innehåller produkten samma mängd tranbärsextrakt som många av de konkurrerande varumärkenas tranbärsprodukter, såsom Better You och Naturens apotek. Är du vegan är detta dessutom ett alternativ som fungerar eftersom kapslarna ej innehåller gelatin utan istället är baserad på mikrokristallin cellulosa. Utav de externa kundbetyg och tester vi granskat ser man att majoriteten av de som köpt produkten är mycket nöjda och hjälpt bland annat mot urinvägsinfektion. 

  Sett till priset, innehållet och vad externa omdömen skrivit om produkten väljer vi att rekommendera Healthwell Tranbärskapslar och utser den till bäst i vårt test. 

  Läs mer
 2. Bästa ekologiska tranbärskapslar: Better You Tranbärskapslar

  9,3/10
  Vegetabiliska och helt ekologiska kapslar rik på PAC.
  Better You Tranbärskapslar
  Storlek
  90 kaps
  Mg / kapsel
  500 mg
  Pris / kapsel
  2,54 kr
  Ekologisk
  Ja
  Till Butik
  229 kr
  Till Butik
  229 kr
  Fördelar
  • Ekologisk produkt
  • Vegetabilisk kapsel
  • Från extrakt
  Nackdelar
  • Kostar lite mer då den är ekologisk

  Better You är ett Svenskt företag med ett stort utbud av kosttillskott och hälsokost av hög kvalitet.  Letar du efter en bra ekologisk produkt med tranbärsextrakt är Better You Tranbärskapslar valet för dig. Produkten är likvärdig Healthwells Tranbärstabletter vad gäller innehåll, där varje kapsel består utav 500 mg tranbärsextrakt och där kapseln är vegetabilisk. Produkten är något dyrare än Healthwells motsvarighet, något som kan vara relaterat till att Better You gör ekologiska produkter vilket normalt sett kostar mer. De externa kundbetygen är höga och vi rekommenderar produkten.

  Läs mer
 3. Bästa tranbärskapslar med björkbladsextrakt: Elexir Pharma Tranbär

  9,1/10
  Kombinationstillskott som utöver tranbär även innehåller björklövsextrakt.
  Elexir Pharma Tranbär 90 caps
  Storlek
  90 kaps
  Mg / kapsel
  72 mg
  Pris / kapsel
  1,49 kr
  Ekologisk
  Nej
  Till Butik
  134 kr
  Fördelar
  • Lättsvalda
  • Vegetariska
  • Med björklövsextrakt
  Nackdelar
  • Innehåller ganska lite tranbärsextrakt

  Elexir Pharma Tranbär 90 caps är ett kombinerad tillskott som innehåller extrakt av tranbär och björklöv. Med totalt sett 250 mg per kapsel ger det ett mångfacetterat tillskott av polyfenoler och proantocyanidiner.

  Om du vill ha högre nivåer av endera tranbär eller björklöv så finns det bättre alternativ därute. Men för dig som vill ha lite av varje är det definitivt ett bra och mångfacetterat tillskott.

  Läs mer
 4. Bästa tranbärskapslarna mot urinvägsinfektion: Dr Mercola D-Mannose and Cranberry

  8,9/10
  Kosttillskott optimalt framtaget för att förhindra urinvägsproblem.
  Dr Mercola D-Mannose and Cranberry
  Storlek
  60 kaps
  Mg / kapsel
  400 mg
  Pris / kapsel
  5,65 kr
  Ekologisk
  Ja
  Till Butik
  339 kr
  Till Butik
  339 kr
  Fördelar
  • Förhindrar urinvägsproblem
  • Högdoserat
  • Kombinerar mannos med tranbärsextrakt
  Nackdelar
  • Dyrt

  Dr Mercola D-Mannose and Cranberry är ett kombinationskosttillskott som fokuserar på att förebygga urinvägsinfektioner. Detta genom att kombinera tranbärsextrakt med Mannos, en kolhydrat som liknar glukos.  E. coli-bakterier orsakar 90 procent av urinvägsinfektioner hos människor och viss forksning tyder på att D-mannos kan fästa sig i dessa bakterier vilket gör att de får det svårare att själva fästa sig på celler och orsaka infektionen. Varje burk består utav 60 kapslar, där varje kapsel innehåller 1000 mg Mannos samt 400 mg tranbärsextrakt. Den rekommenderade dosen är 2 kapslar per dag och kapslarna är veganska vilket gör att produkten funkar bra för veganer.

  Eftersom produkten innehåller mannos är den betydligt mycket dyrare än de andra produkterna som enbart innehåller tranbärsextrakt. Har du tidigare haft problem med urinvägsinfektioner kan det däremot kanske vara värt att kosta på sin själv en dyrare produkt för att få bukt på problemet. De externa kundbetygen ger produkten höga betyg och menar på att den har hjälpt dem. Kapslarna är normalstora och vi hade inga problem med att svälja kapslarna pga dess storlek. Däremot är de inte små så ett glas vatten underlättade såklart. På det stora hela ger vi produkten höga betyg. Priset är högt men "man får vad man betalar för" stämmer bra i det här fallet. 

  Läs mer
 5. Bästa billiga tranbärskapslar: GAAM Health Series Cranberry

  8,7/10
  Ett prisvärt tranbärstillskott för dig som tror det räcker med 250 mg per dag.
  GAAM Health Series Cranberry 90 caps
  Storlek
  90 kaps
  Mg / kapsel
  250 mg
  Pris / kapsel
  0,99 kr
  Ekologisk
  Nej
  Till Butik
  89 kr
  Fördelar
  • Prisvärt
  • Svensktillverkat
  Nackdelar
  • Ej lämpligt för veganer

  GAAM Health Series Cranberry är ett tranbärsextrakt med 250 mg extrakt per kapsel. Ett enkelt sätt att nå upp till verksamma nivåer och dra nytta av tranbär i egenskap av antioxidant och allmänt hälsofrämjande polyfenolrikt bär.

  Kapslarna är lättsvalda och gör det enkelt att dosera utifrån behov. Men då kapslarna är av animaliskt ursprung är detta tyvärr inget alternativ för dig som är vegan eller vill utesluta animaliska födoämnen.

  Läs mer
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa tranbärskapslarna

Köpguide: Så hittar du bästa tranbärskapslarna

Eftersom det finns relativt många märken av tranbärskapslar att välja mellan, kan det vara svårt att välja de kapslar som är bäst. För att underlätta för dig har vi tagit fram en kort köpguide. Genom att utgå från denna kan du snabbt och enkelt hitta de viktigaste jämförelsepunkterna.

 • Innehåll

  Se till att varje kapsel innehåller tillräckligt mycket tranbär. Innehållet bör dessutom komma från juicen och inte från skalet. Vanligtvis processas tranbären till ett högdoserat extrakt och då brukar ca 500 mg vara en lagom stor dagsdos. Eftersom det här fortfarande rör sig om så pass små mängder finns det ingen anledning att en kapsel inte skulle innehålla en hel dagsdos. Tänk också på att kolla på hur mycket "onödiga" tillsatser tillskottet innehåller. Generellt håller ett kosttillskott högre kvalitet ju färre tillsatser det innehåller. 
 • Pris

  Priset är såklart en viktig faktor när man ska köpa tranbärskapslar precis som vid all annan konsumtion. Här är det viktigt att tänka på att mängden tranbär varierar mellan olika kapslar och antalet kapslar i en burk varierar. För att göra en rättvis prisjämförelse bör du således inte bara titta på totalpriset på förpackningen utan priset per tablett gånger mängden tranbär den innehåller.
 • Kvalitet

  Försök att hitta vem som står bakom tillskottet och var det är tillverkat. Är det tillverkat enligt någon standard som HACCP eller GMP? Var speciellt uppmärksam på utländska tillskott som har visat sig innehålla upp till 10 gånger mindre - eller mer - än det som står på innehållsförteckningen. Det är såklart fördelaktigt för oss alla om du hittar en ekologisk produkt.
 • Kundbetyg

  Man kan aldrig veta säkert om man blir nöjd med en produkt förrän man har testat den själv. Men genom att se vad tidigare kunder har sagt om den kan man snabbt bilda sig en god uppfattning. Är de flesta som köpt en produkt väldigt nöjda med den är chansen stor att även du ska bli det. Tänk också på att fler missnöjda än nöjda kunder kommenterar på en produkt.

 

Så valde vi ut de bästa tranbärskapslarna

Hur vi utsåg bästa tranbärskapslarna

Många tranbärstillskott är till synes likvärdiga, men skillnaden är många gånger större än man tror. För att du enklare ska kunna hitta det bästa alternativet för dig har vi här valt att utse en testvinnare i fem olika kategorier.

Vi började testet genom att välja ut ett 20-tal produkter som utmärkt sig lite extra när det kommer till innehåll, pris, popularitet och omdömen från tidigare kunder. De har sedan testats noggrant och därefter betygsatts på följande punkter:

 • Pris: Hur mycket kostade produkten? Vad blir priset per kapsel, portion och dag? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa den här produkten?
 • Innehåll: Var produkten ekologisk? Vart kom tranbären ifrån? Hur mycket tranbär innehåller den? Innehåller den några andra verksamma ämnen för att förbättra upptagningsförmåga eller effekt?
 • Användning: Hur många kapslar behöver man ta per portion? Var kapslarna svåra att svälja? Smakade de illa?
 • Effekt: Har du upplevt några positiva effekter sedan du började använda produkten? Har du råkat ut för några biverkningar?
 • Kundbetyg: Vilket betyg har produkten fått hos återförsäljare? Vad tycker tidigare kunder är bra och dåligt med den?

Till sist har vi sammanställt alla betygen och vinnaren i varje kategori blir produkten med det högsta totalbetyget.

Vanliga frågor om bästa tranbärskapslarna

Vanliga frågor om tranbärskapslar

Vad är tranbärskapslar bra för?

Även om de flesta studier relaterade till ämnet främst har fokuserat på tranbäret kan man anta att flera av fördelarna även gäller tranbärskapslar. Nedan följer ett urval av några av de främsta fördelarna med tranbär: 

 • cracked skinBra för huden
 • pain in jointsFörhindrar benskörhet
 • vitaminInnehåller nyttiga antioxidanter
 • vitamin 2Innehåller vitamin C och järn
 • cholesterolBra för kolesterolet
 • urinary tract infectionCancer- och urinvägsinfektionsskydd
 • heart rate2Förbättrad hjärthälsa

Vilka är de bästa tranbärskapslarna?

Bra kapslar ska gärna vara ekologiska, prisvärda och innehålla en gedigen mängd tranbärsextrakt. De vi rekommenderar är Healthwell Tranbärstabletter som ryms inom dessa tre parametrar. 

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
257 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5

Bäst i test - Bästa Tranbärskapslar enligt Fitnessfrank.se

 1. Tranbärskapslar bäst i test: Healthwell Tranbärstabletter
 2. Bästa ekologiska tranbärskapslar: Better You Tranbärskapslar
 3. Bästa tranbärskapslar med björkbladsextrakt: Elexir Pharma Tranbär
 4. Bästa tranbärskapslarna mot urinvägsinfektion: Dr Mercola D-Mannose and Cranberry
 5. Bästa billiga tranbärskapslar: GAAM Health Series Cranberry

Tranbärskapslar finns att köpa i många olika butiker. Våra favoriter är Svenskt Kosttillskott och Proteinbolaget .