Bästa vitlökskapslarna - Bäst i test 2022 - Köpguide

Minska risken för sjukdomar och stärk immunförsvaret med hjälp av vitlökens positiva hälsoeffekter.

Vitlöken är en av de äldsta och mest använda ingredienserna inom folkmedicinen sedan antikens dagar. Den motverkar bland annat hjärt- kärlsjukdomar och är bra för människor med högt kolesterolvärde. Vi har testat de bästa vitlökskapslarna. Läs testet nedan och ta reda på varför Skip Vitlök Gold blev bäst i test.

Så hittar du bästa Vitlökskapslar

Viktigt att tänka på vid köp av vitlökskapslar

När du ska välja de vitlökskapslar som passar dig bäst, bör du fundera över följande punkter:

Innehåll

Först och främst är såklart innehållet viktigt att ta reda på. Här är det inte bara mängden vitlök utan kanske framförallt mängden av de verksamma ämnena i vitlök - i synnerhet allicin - du ska leta efter. Beroende på vilken metod man använder för framställningen kan mängden allicin skilja markant i samma mängd extrakt eller pulver. Ju mer allicin en produkt innehåller desto bättre.

Användning

Även om innehållet inte skiljer sig mycket åt kan storlek på kapslar, smak och antalet kapslar man behöver ta varje dag skilja sig åt. Vad gäller vitlökskaplar är mängden som är nödvändig så pass låg att det inte finns någon anledning att man ska behöva ta flera kapslar per dag. Det finns vissa produkter som har en stark eftersmak av vitlök medan andra som knappt smakar någonting alls. Tänk också på att många vitlökskapslar ger en andedräkt likt om du ätit mycket vitlök. Det finns dock tillskott som inte påverkar andedräkten alls.

Pris

När det kommer till priset på vitlökskapslar kan man inte bara jämföra priset per burk. Olika tillverkare har olika antal kapslar i burkarna och både mängden vitlökspulver och hur koncentrerat det är varierar. För att få ett bättre jämförelsetal bör du istället multiplicera priset per kapsel med mängden allicin per kapsel.

Ömdömen

Vissa punkter är oftast ganska enkla att läsa sig fram till. Det är framförallt saker som pris, innehåll och dosering. Andra punkter är desto svårare. Det rör sig då främst om smak, hur lättsvalda kapslarna är och hur man luktar efter intag. Här kan man istället ofta bilda sig en uppfattning genom att läsa kommentarer från tidigare kunder eller ta del av ett produkttest som det du finner här på sidan.

Våra 5 bästa vitlökskapslar (oktober 2022)

 1. Bäst i test vitlökskapslar: Skip Vitlök Gold
 2. Bästa vitlökskapslar med lagrat extrakt: Kyolic Original
 3. Bästa vitlökskapslar med mycket allicin: AllicinMAX
 4. Bästa vitlökskapslar med vitlöksoljemacerat: Wallda Vitlökskapslar
 5. Bästa vitlökskapslar med grapefruktsextrakt: Alpha Plus Vitlök Plus

1. Skip Vitlök Gold - Bäst i test vitlökskapslar

Skip Vitlök Gold
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Köp nu
köp
på Svenskt Kosttillskott
Sammanfattning: Luktfria kapslar i storpack där varje kapsel innehåller pulver från 500 mg torkad vitlök.
Storlek
200 kaps
Pris / portion
0,99 kr
Allicin / portion
3 mg
Luktfri
Ja

De "bästa vitlökskapslarna" i vår test blev Skip Vitlök Gold. En svensk produkt med ett halvt gram vitlökspulver per kapsel. Vi gillar att man får tillgång till vitlökens svavelföreningar och övriga gynnsamma ämnen utan tillstymmelse till bismak.

Fördelar
 • Luktfria
 • 4.8/5 betyg Svenskt Kosttillskott
 • 500 mg / kapsel
Nackdelar
 • Något låg allicinhalt

Skip Vitlök Gold är prisvärda och högdoserade vitlökskapslar från Skip Nutrition, ett svenskt kosttillskottsföretag med mer än 50 års erfarenhet inom branschen. Varje burk innehåller 200 kapslar och varje kapsel innehåller 500 mg vitlökspulver och minst 3% alliin. Rekommenderat dagsintag ligger på 2 kapslar vilket gör att 1 burk räcker i cirka 3 månader. Det som utmärker dessa vitlökskapslar från andra, och som vi gillar, är att de är lätta att svälja, något som i vissa fall annars kan vara problematiskt. Ett exempel på detta är omega-3-kapslar som vissa kan ha problem med. Skip Vitlök Gold är betydligt mindre och inga problem att få ner tillsammans med ett glas vatten. Vidare gillar vi att dessa kapslar är doftfria, vilket innebär att de inte har någon efterföljande doft från när man exempelvis andas eller rapar. Kommer vi till det negativa kan nämnas att om du är ute efter vitlökskapslar med ett högt innehåll av allicin finns det andra bättre alternativ, exempelvis AllicinMax, vars innehåll är fyllt utav ämnet. Externa kundbetyg är överväldigande positiva och har samma känsla för produkten som vi själva har. 

Sammanfattningsvis kan nämnas att Skip Vitlök Gold är ett bra alternativ till dig som är ute efter högdoserade vitlökskapslar, som är lätta och svälja samt söker ett prisvärt alternativ. Vi betygsätter produkten högt och utser den på grund av tidigare nämnda anledningar till bäst i vårt test. 

Var kan jag köpa produkten?

2. Kyolic Original - Bästa vitlökskapslar med lagrat extrakt

Kyolic Original 600 mg
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Köp nu
köp
på Svenskt Kosttillskott
Sammanfattning: Kosttillskott från vitlök som kallagrats i hela 20 månader innan de extraherats till ett fint pulver.
Storlek
30 kaps
Pris / portion
5,30 kr
Allicin / portion
?
Luktfri
Ja

Som "bästa vitlökskapslarna med lagrat vitlöksextrakt" blev Kyolic Original en testfavorit. En unik produkt som framställs av ekologisk vitlök som lagras. Detta framhäver de gynnsamma effekterna vilket resulterar i ett oerhört potent vitlöksextrakt.

Fördelar
 • Från lagrad vitlök
 • Ekologisk
 • Vetenskapligt dokumenterad
Nackdelar
 • Dyrt

Kyolic Original 600 mg är ett vitlöksextrakt som innehåller 600 mg extrakt per kapsel. Då det är tillverkat av långtidslagrad vitlök så maximers den mångfacetterade nyttan av vitlök.

Det låga priset i förhållandet till den stora mängden gör det till ett av de mest prisvärda vitlöksextrakten på marknaden. Ett riktigt bra val för dig som vill vara säker på att få i dig mängder som faktiskt gör skillnad.

Var kan jag köpa produkten?

3. AllicinMAX - Bästa vitlökskapslar med mycket allicin

AllicinMAX
Betyg 4,4/5
Betyg 4,4/5
Köp nu
köp
på Svenskt Kosttillskott
Sammanfattning: Patenterat tillskott med högst andel allicinhalt av de produkter vi granskade.
Storlek
30 kaps
Pris / portion
5,97 kr
Allicin / portion
180mg
Luktfri
Nej

Vi valde AllicinMAX som "bästa vitlökskapslarna med mycket allicin". En nischad produkt för dig som vill maximera denna särskilt kärl- och blodfrämjande komponent av vitlöken. Ett bra val som är väldigt närliggande effekterna av att äta rå vitlök.

Fördelar
 • Lättillgängligt allicin
 • 100 % stabiliserad allicin
 • Bioaktiv
Nackdelar
 • Dyrare än många andra alternativ

AllicinMAX är ett mycket bra val för dig som vill dra nytta av vitlökens mest omtalade beståndsdel: Allicin. Detta ämne har uppskattats i tusentals år på grund av dess antimykotiska och antiseptiska egenskaper som använts för allt från att bekämpa ohyra till att behandla sår. Med AllicinMAX får du det bästa av vitlöken i högkoncentrerad form. Allicinet i kapslarna är helt och hållet stabiliserade, vilket innebär att biotillgängligheten är hög. Kroppen kommer med andra ord att absorbera det verksamma ämnet snabbt.  

Varje kapsel innehåller 180 mg vitlöks-extrakt. Du kan alltså ta dessa ett par gånger om dagen i samband med måltider. Det rekommenderas att du tar en på morgonen och en på kvällen, så att ämnet fördelas så jämt och regelbundet som möjligt. Återfinn din styrka, bygg upp ditt försvar och njut av att ha en ökad motståndskraft. 

I vårt test av AllicinMAX uppskattade vi särskilt den tydliga effekt produkten hade. Genom att dosen är hög och att tillgängligheten också är hög, ger det ett mycket potent kosttillskott. Det "pris" vi betalade var att kapslarna inte är helt doftfria. Detta förväntade vi oss inte heller av en sådan produkt. En annan fördel med dessa kapslar är dock att de är lätta att svälja. Sammanfattningsvis anser vi inte att du behöver ta två doser per dag. Du klarar dig med en. Detta med tanke på att doseringen är så pass hög och att priset är högt per kapsel.

Var kan jag köpa produkten?

4. Wallda Vitlökskapslar - Bästa vitlökskapslar med vitlöksoljemacerat

Wallda Vitlökskapslar
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Köp nu
köp
på Svenskt Kosttillskott
Sammanfattning: Luktfritt och prisvärt vitlökstillskott från vitlöksoljemacerat.
Storlek
100 kaps
Pris / portion
2,37 kr
Allicin / portion
0.7mg
Luktfri
Ja

Som "bäst vitlöksoljemacerat" i vårt test valde vi Wallda Vitlökskapslar. En skonsam variant av extrahering som bevarar många av vitlökens gynnsamma beståndsdelar. Vi gillar särskilt att den är skonsam för magen.

Fördelar
 • Magsaftresistent
 • Omtyckt produkt
 • Högdoserad
Nackdelar
 • Ej lämpligt för veganer

Tänk att kunna äta massor med vitlök utan att få dålig andedräkt! Med den här produkten får du ett relativt högt koncentrat av vitlökens verksamma ämne allicin, utan att du behöver hålla andan när du hälsar på din omgivning. Hur funkar det? Enkelt: kapslarna är särskilt utformade att inte lösas upp förrän de har passerat magen och hamnat i tarmtrakten, vilket gör att du helt slipper den ökända odören.

Vår egen upplevelse av Wallda vitlökskapslar är att priset är bra i förhållande till vad du får. En nackdel kan dock vara att det verksamma ämnet allicin inte ingår i någon jättehög dos i varje kapsel. Detta behöver inte vara önskvärt heller, eftersom alla inte är ute efter en högdoserad produkt. Om du tar en kapsel till frukost, lunch och middag, ger det samma effekt som att äta 2-3 vitlöksklyftor om dagen. Potentialen i kapslarna är alltså hög och biotillgängligheten är också klart godkänd. Användarrecensionerna på Svenskt kosttillskott är klart positiva. Många vittnar om hur dessa kapslar hjälpt dem att slippa allt från fästingar till förkylningar. Vi ser alltså ingen anledning till att inte rekommendera Wallda vitlökskapslar. Kapslarna är lättsvalda, doftfira och ger ett önskat resultat. 

 

Var kan jag köpa produkten?

5. Alpha Plus Vitlök Plus - Bästa vitlökskapslar med grapefruktsextrakt

Alpha Plus Vitlök Plus
Betyg 3,9/5
Betyg 3,9/5
Köp nu
köp
på Svenskt Kosttillskott
Sammanfattning: Vitlökstillskott som kombineras med rosmarin och grapefruktsextrakt.
Storlek
60 kapslar
Pris / portion
5,97 kr
Allicin / portion
2 mg
Luktfri
Nej

Alpha Plus Vitlöks Plus blev utsedd till testets "bästa kombotillskottet med vitlök". En särskild högdoserad blandning av vitlök, rosmarin och grape. Vi gillar att man får mångfacetterad valuta för pengarna.

Fördelar
 • Med rosmarinextrakt
 • 1000 mg / kapsel
 • Smakfri
Nackdelar
 • Ej ekologiskt

Den här produkten är som att äta rå vitlök, med alla de hälsofördelar som det innebär. Varje kapsel motsvarar ungefär en vitlöksklyfta och den rekommenderade dosen är man tar två kapslar upp till tre gånger om dagen.

Alpha Plus Vitlök är en särskilt populär produkt i vintertider när man vill bygga upp ett extra skydd mot förkylningar och den innehåller även extrakt från grapefruktkärnor och rosmarin, som motverkar infektioner och inflammationer och dessutom stimulerar minnet. 

Var kan jag köpa produkten?
Så valde vi ut de bästa vitlökskapslarna

Så gjorde vi testet

Innan man satt sig in i ämnet ser de flesta vitlökskapslarna väldigt lika ut, men skillnaden är faktiskt stor. Mängden vitlök, andel allicin och allin och om andedräkten blir dålig är bara några viktiga punkter där produkterna skiljer sig åt markant. För att göra testet så rättvist som möjligt har vi här valt att utse bästa alternativet i fem olika kategorier.

Som grund för testet valde vi ut ett 20-tal produkter från olika tillverkare som utmärkt sig lite extra när det kommer till innehåll, pris, popularitet och tidigare kunders omdömen. Produkterna har sedan testats noggrant och därefter betygsatts efter följande kriterier:

 • Innehåll: Hur mycket vitlök innehöll produkten? Hur mycket allicin och allin innehåller den? Innehåller den några andra verksamma ämnen? Innehåller den mycket "onödiga" tillsatser?
 • Användning: Var kapslarna små eller stora? Var de svåra att svälja? Hur många kapslar behövde man ta åt gången? Smakade kapslarna något? Fick du vitlöksandedräkt efter intag?
 • Effekt: Har du upplevt någon positiv effekt sedan du började använda produkten? Har du råkat du för några bieffekter?
 • Pris: Hur mycket kostar produkten? Vad blir priset per kapsel, portion och dag? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa den här produkten?

Till sist har vi lagt samman alla betygen och vinnaren i varje kategori blir helt enkelt produkten med det högsta totalbetyget.

Vanliga frågor om bästa vitlökskapslarna

Frågor och svar om vitlökskapslar

Vad är vitlökskapslar bra för?

Man har länge sagt att vitlök renar blodet och är bra mot förkylningar – både för att slippa dem och för att behandla och lindra sjukdomsutvecklingen om man ändå smittas.

Det har även visat sig kunna ha viss effekt på att förebygga och hjälpa mot cancer och hjärt- och kärlsjukdomar.

Vem ska inte ta vitlökskaplar?

Är du allergisk mot vitlök eller om du går på blodförtunnande medel liksom mediciner mot förhöjda halter av blodfetter bör du undvika vitlökskapslar.

Finns det några risker med vitlökskapslar?

Det finns inga dokumenterade biverkningar av att äta för mycket vitlök eller vitlökskapslar men vissa människor upplever den efterföljande andedräkten som obehaglig. Genom att ta kapslar kan man undvika just den ”biverkningen” då det finns särskilt utformade sådana som löses upp efter att de passerat magtrakten, varav andedräkten inte påverkas alls. 

Jämför vitlökskapslar

Vitlökskapslar Storlek Pris / portion Allicin / portion Luktfri Totalbetyg Pris
Skip Vitlök Gold 200 kaps 0,99 kr 3 mg Ja Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
99 kr
Kyolic Original 600 mg 30 kaps 5,30 kr ? Ja Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
159 kr
AllicinMAX 30 kaps 5,97 kr 180mg Nej Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Pris från
179 kr
Wallda Vitlökskapslar 100 kaps 2,37 kr 0.7mg Ja Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
79 kr
Alpha Plus Vitlök Plus 60 kapslar 5,97 kr 2 mg Nej Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
179 kr

Testvinnare - Bästa vitlökskapslarna

 • Skip Vitlök Gold - Bäst i test vitlökskapslar
 • Kyolic Original - Bästa vitlökskapslar med lagrat extrakt
 • AllicinMAX - Bästa vitlökskapslar med mycket allicin
 • Wallda Vitlökskapslar - Bästa vitlökskapslar med vitlöksoljemacerat
 • Alpha Plus Vitlök Plus - Bästa vitlökskapslar med grapefruktsextrakt
Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Källförteckning

Vi hoppas du märker att det ligger mycket arbete bakom den här guiden.

Vårt mål är att alltid ge dig en så objektiv bedömning som möjligt av alla produkter.

Den här artikeln bygger på vårt egna test och följande källor:

Källor och länkar

"Vitlök - en illaluktande välgörare" - Netdoktor

"11 bevisade hälsofördelar med vitlök" - Healthline

"Vitlök: en genomgång av potentiella terapeutiska effekter" - NCBI

"8 fördelar med att äta en vitlöksklyfta om dagen" - Steg för hälsa

"Vilka fördelar har vitlök?" - Medical News Today

Senast uppdaterad: 11 maj 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Johan Karlsson
Om skribenten
robban 1
Robin Johansson
Grundare och nutritionist
Utbildning: Linköpings universitet

Robin är vår nutritionist som för närvarande arbetar med livsmedelskunskap med fokus på kost och träning. Han har arbetat i över 10 år med frågor som rör personers hälsa baserat på deras kostvanor.

Han älskar konditionsträning, vegetarisk matlagning och brinner för att lära ut andra om kosthållning. Framförallt vilka positiva men även negativa effekter olika kostvanor kan ha.


Se alla artiklar
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
208 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5