Bästa aloe vera drycken - Bäst i test 2023

Senast uppdaterad:
Aloe vera dryck - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 NOBE Aloe Vera Sockerfri NOBE Aloe Vera Sockerfri
Bästa pris
22 kr
Till butik
betyg 4,5 Avivir Aloe Vera Juice Naturell Avivir Aloe Vera Juice Naturell
Bästa pris
209 kr
Till butik
betyg 4,4 Lifestream Aloe Vera Juice Lifestream Aloe Vera Juice
Bästa pris
329 kr
Till butik
betyg 4,3 Aloes Aloe Vera 1.5 l Aloes Aloe Vera 1.5 l
Bästa pris
49 kr
Till butik
betyg 4,1 Pukka Aloe Vera Juice Pukka Aloe Vera Juice
Bästa pris
295 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Aloe vera-drycker är en populär dryck som har varit använd i många år för sina hälsosamma egenskaper. Aloe vera-plantan innehåller en mängd olika näringsämnen, inklusive vitaminer, mineraler, antioxidanter och aminosyror, som alla kan vara fördelaktiga för vår hälsa. Aloe vera-drycker är gjorda av aloe vera-gelé som blandas med vatten och andra ingredienser för att skapa en läskande dryck med många hälsofördelar. Dessa drycker kan hjälpa till att stödja matsmältningen, förbättra immunförsvaret, sänka inflammation och främja en allmän hälsa och välbefinnande.

Vi har jämfört och testat Aloe Vera drycker. Läs mer om testet nedan och ta reda på varför vi valde NOBE Aloe Vera Sockerfri till bäst i test 2023.

Fitnessfrank är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa aloe vera dryckerna i mars 2023

 1. NOBE Aloe Vera Sockerfri Bäst i test: NOBE Aloe Vera Sockerfri 4,7/5
 2. Avivir Aloe Vera Juice Naturell Bästa premiumvalet: Avivir Aloe Vera Juice Naturell 4,5/5
 3. Lifestream Aloe Vera Juice Bäst kundbetyg: Lifestream Aloe Vera Juice 4,4/5
 4. Aloes Aloe Vera 1.5 l Bäst kundbetyg: Aloes Aloe Vera 1.5 l 4,3/5
 5. Pukka Aloe Vera Juice Bästa ekologiska: Pukka Aloe Vera Juice 4,1/5

1. NOBE Aloe Vera Sockerfri

Bäst i test -
4,7
Innehåll
4,5
Smak
4,8
Pris
4,6
Totalt:
4,7/5
Till butiken
(Svenskt Kosttillskott)
 • Pris / liter: 44,00 kr
 • Renhet: 50 %
 • Storlek: 500ml

NOBE Aloe Vera Sockerfri är en uppfriskande och välsmakande aloe vera-dryck som imponerade oss under vår omfattande testning och utvärdering. Med en perfekt kombination av smak, näringsinnehåll och pris, är detta en aloe vera-dryck som vi helhjärtat kan rekommendera.

Smak

NOBE Aloe Vera Sockerfri har en härlig smak av äpple, kiwi och citron, vilket ger en uppfriskande och balanserad smakupplevelse. Trots att den är sockerfri, lyckas drycken bibehålla en behaglig sötma utan att kännas konstgjord eller överdrivet söt. Smaktestpanelen uppskattade den friska och fruktiga smaken, vilket gjorde den till en favorit bland de testade produkterna.

Konsistens

Drycken innehåller 50 % aloe vera, vilket ger en trevlig och mjuk konsistens. Bitarna från aloe vera-växten är små och behagliga, vilket ger en intressant och uppskattad textur i drycken. Många av testdeltagarna fann detta mycket tilltalande och upplevde det som en bonus jämfört med andra produkter.

Näringsinnehåll

Att NOBE Aloe Vera Sockerfri är sockerfri är en stor fördel för dem som söker en hälsosam och svalkande dryck. Dessutom innehåller den inga konstgjorda sötningsmedel och erbjuder en naturlig smakupplevelse. Det höga innehållet av aloe vera bidrar till dryckens potentiella hälsofördelar, såsom hjälp med matsmältning och hudvård.

Pris

NOBE Aloe Vera Sockerfri erbjuder ett mycket konkurrenskraftigt pris, vilket gör den till ett prisvärt och högkvalitativt alternativ bland aloe vera-drycker på marknaden. Endast 22 kr för en flaska på 500 ml. Köper man en hel låda med 20 flaskor får man ner priset till 21 kr per flaska.

Serveringsförslag

NOBE Aloe Vera Sockerfri rekommenderas att serveras skakad och väl kyld. Detta gör den till en perfekt törstsläckare efter träningen, som måltidsdryck eller när som helst när du är sugen på en läskande och sockerfri dryck.

Sammanfattning

NOBE Aloe Vera Sockerfri är en utmärkt aloe vera-dryck som kombinerar god smak, hälsosamt innehåll och prisvärdhet. Med sin friska och fruktiga smak samt naturliga ingredienser är det en dryck som passar alla som söker en hälsosam och läskande törstsläckare. Det är inte konstigt att den utsågs till "Bäst i test" i vår utvärdering.

Fördelar

 • Bra kundbetyg
 • Ekologisk
 • Näringsrikt innehåll

Nackdelar

 • Finns alternativ med högre andel aloe vera
Produkten finns att köpa här:
22 kr
22 kr

2. Avivir Aloe Vera Juice Naturell

Bästa premiumvalet -
4,5
Innehåll
4,7
Smak
4,5
Pris
4,3
Totalt:
4,5/5
Till butiken
(Svenskt Kosttillskott)
 • Pris / liter: 209,00 kr
 • Renhet: 99,7%
 • Storlek: 1000ml

Avivir Aloe Vera Juice är ett högkvalitativt och effektivt aloe vera-tillskott som utmärker sig för sitt exceptionellt höga innehåll av aloe vera-gel och sin hållbara framställning. Detta premiumval erbjuder en ren och koncentrerad aloe vera-juice, som ger betydande hälsofördelar och bidrar till en välmående kropp.

Kvalitet

Avivir Aloe Vera Juice innehåller hela 99,7 % äkta gel från aloe vera-växten, vilket gör den till en av de mest koncentrerade aloe vera-produkterna på marknaden. Den är helt fri från sötning och smaksättningar, vilket innebär att konsumenterna får en ren och opåverkad aloe vera-juice utan tillsatser.

Hälsofördelar

Avivir Aloe Vera Juice bidrar till att bibehålla normala slemhinnor, en återfuktad hud och ett normalfungerande immunsystem. Dessutom hjälper den höga koncentrationen av aloe vera till att ge kroppen rätt förutsättningar för att hålla sig pigg och välmående.

Hållbarhet

Produkten är framtagen utan bekämpningsmedel och är vegansk, vilket gör den till ett hållbart och miljövänligt val. Detta visar att Avivir är ett företag som tar ansvar för miljön och värnar om kvaliteten på sina produkter.

Doseringsförslag

Avivir Aloe Vera Juice rekommenderas att dricka 15 ml juice 2-3 gånger om dagen före måltid. Den kan blandas ut i lite vatten eller fruktjuice för att göra det lättare att dricka.

Förvaring och användning

Det är viktigt att förvara Avivir Aloe Vera Juice oåtkomligt för barn och konsumera den inom 3 månader från öppnande. Öppnad förpackning bör förvaras i kylskåp, och det är normalt att innehållets färg och konsistens kan variera något beroende på säsong.

Pris

Med ett pris på 209 kr per liter eller 3,14 kr per portion, ligger Avivir Aloe Vera Juice i premiumsegmentet. Även om priset är högre än vissa konkurrerande produkter, är det motiverat av det höga innehållet av aloe vera och den hållbara produktionen.

Sammanfattning

Avivir Aloe Vera Juice är det bästa premiumvalet för dem som söker en ren och koncentrerad aloe vera-juice med betydande hälsofördelar. Med sitt imponerande innehåll av aloe vera och hållbara framställning, är detta en investering i både din hälsa och miljön.

Fördelar

 • Fri från socker
 • Vegansk
 • Inga sötningsmedel

Nackdelar

Produkten finns att köpa här:
209 kr
209 kr

3. Lifestream Aloe Vera Juice

Bäst kundbetyg -
4,4
Innehåll
4,7
Smak
4,4
Pris
4,2
Totalt:
4,4/5
Till butiken
(Bodystore)
 • Pris / liter: 263,20 kr
 • Renhet: 99,7%
 • Storlek: 1250ml

Lifestream Aloe Vera Juice är en högkvalitativ och ren aloe vera-juice som har fått utmärkt kundbetyg tack vare sin kallpressade tillverkningsprocess och imponerande innehåll. Detta aloe vera-tillskott erbjuder en rik källa till vitala enzymer, biogena stimulatorer och bioaktiva ämnen, vilket gör det till en utmärkt investering i din hälsa.

Kvalitet och renhet

Lifestream Aloe Vera Juice är 99,7 % ren och kallpressad, vilket innebär att den inte är framställd från frystorkade råvaror eller koncentrat. Resultatet är en oraffinerad juice som innehåller 99,75 % av de vitala enzymerna och bioaktiva ämnena som finns i den färska aloe vera-plantan. Dessutom är juicen fri från det laxerande ämnet aloine, vilket är en stor fördel för konsumenter.

Tillverkningsprocess

Lifestream Aloe Vera Juice är tillverkad med hjälp av en unik kallstabiliseringsteknik som ger en angenäm smak och bibehåller de viktiga näringsämnena i aloe vera-plantan. Juicen är godkänd av IASC (International Aloe Science Council), vilket innebär att den uppfyller höga krav på kvalitet och renhet.

Dosering

Det rekommenderas att konsumera 20-80 ml av Lifestream Aloe Vera Juice per dag, helst på tom mage. Det är viktigt att inte överskrida den rekommenderade dagliga dosen. En flaska innehåller 1250 ml och ger upp till 62 doser.

Pris

Lifestream Aloe Vera Juice kostar 329 kr per flaska, vilket motsvarar cirka 13 kr per dosering. Detta pris ligger i det högre segmentet, men med tanke på juicens renhet, kvalitet och kundbetyg, är det en investering som många konsumenter anser vara värd sitt pris.

Sammanfattning

Lifestream Aloe Vera Juice är ett högkvalitativt aloe vera-tillskott som imponerar med sin renhet, kallpressade tillverkningsprocess och utmärkta kundbetyg. För dem som är villiga att investera i en ren och effektiv aloe vera-juice som bidrar till en bättre hälsa, är Lifestream Aloe Vera Juice ett utmärkt val.

Fördelar

 • Kallpressad juice
 • Godkänd av IASC
 • Inga tillsatser

Nackdelar

Produkten finns att köpa här:
329 kr

4. Aloes Aloe Vera 1.5 l

Bäst kundbetyg -
4,3
Innehåll
4,5
Smak
4,9
Pris
4,1
Totalt:
4,3/5
Till butiken
(Proteinbolaget)
 • Pris / liter: 32,67 kr
 • Renhet: 50,5%
 • Storlek: 1500 ml

Aloes Aloe Vera dryck är en prisvärd och välsmakande törstsläckare som kombinerar nyttigheterna från aloe vera-plantan med läckra smaker som mango och jordgubb. Med sin läkande effekt, naturliga smaker och förmåga att stilla sötsuget är detta en idealisk dryck för de som söker en hälsosam och prisvärd alternativ till läsk.

Smakupplevelse

Aloes Aloe Vera dryck erbjuder en unik och fräsch smakupplevelse med fruktkött från aloe vera-plantan. Med smaker som mango och jordgubb kan du njuta av en läcker och uppfriskande dryck samtidigt som du får de nyttiga fördelarna från aloe vera.

Fördelar

Aloes Aloe Vera dryck har flera fördelar, inklusive en välsmakande och läskande effekt, en läkande effekt från aloe vera, och en förmåga att stilla sötsuget. Den är också berikad med nyttiga ämnen från aloe vera-plantan, vilket gör den till ett hälsosamt alternativ till andra drycker.

Användning

Aloes Aloe Vera dryck kan avnjutas när som helst under dagen, oavsett om det är för att starta dagen, som ett lättare mellanmål eller bara för den goda smakens skull. Det är en mångsidig dryck som kan ersätta mindre hälsosamma alternativ som läsk.

Doseringsförslag

Drick Aloes Aloe Vera när som helst under dagen och välj denna nyttiga dryck före en läsk. Storleken på flaskan är 1500 ml, vilket ger dig mycket dryck för pengarna.

Pris

Med ett pris på 49 kr för en flaska på 1500 ml, är Aloes Aloe Vera det bästa billiga valet för dem som söker en prisvärd och hälsosam aloe vera-dryck. För de som vill göra ett ekonomiskt smart val finns Aloes Aloe Vera dryck att köpa på platta till ett billigt kampanjpris. Du kan köpa 12 st flaskor för 13,25 kr styck (159 kr per platta), vilket gör det till ett mycket prisvärt alternativ.

Sammanfattning

Aloes Aloe Vera dryck är ett prisvärt och välsmakande alternativ för de som vill njuta av fördelarna med aloe vera i en läskande dryck. Med sina naturliga smaker, läkande effekt och förmåga att stilla sötsuget är detta en utmärkt investering i din hälsa utan att tömma plånboken.

Fördelar

 • Stor förpackning
 • Goda smaker
 • 50,5% aloe vera-fruktkött

Nackdelar

 • Mer aloe vera-innehåll hade höjt betyget
Produkten finns att köpa här:
49 kr

5. Pukka Aloe Vera Juice

Bästa ekologiska -
4,1
Innehåll
4,5
Smak
4,2
Pris
3,7
Totalt:
4,1/5
Till butiken
(Bodystore)
 • Pris / liter: 295,00 kr
 • Renhet: 100%
 • Storlek: 1000ml

Pukka Aloe Vera Juice är ett utmärkt val för dem som söker en ekologisk och högkvalitativ aloe vera-juice. Med sina ayurvediska rötter och fokus på renhet och kvalitet är denna juice en naturlig och hälsosam törstsläckare som är fri från konstgjorda smakämnen, sötningsmedel och förtjockningsmedel.

Renhet och kvalitet

Pukka Aloe Vera Juice innehåller 99,8 % aloe vera och använder endast det inre av bladet, vilket ger en mild och behaglig smak. Den är helt fri från aloe vera-koncentrat, vatten och tillsatser. Juice är garanterad att innehålla minst 1000 mg polysackarider per liter, vilket är ett tecken på dess höga kvalitet.

Ekologiskt och hållbart

Pukka Aloe Vera Juice är ekologiskt odlad i Australien och certifierad av GB-ORG-05. Detta garanterar att produkten uppfyller höga krav på ekologiskt och hållbart jordbruk. Det innebär också att produkten är framställd utan bekämpningsmedel och kemikalier, vilket är bra för både konsumenten och miljön.

Dosering

Det rekommenderas att ta 3-6 matskedar (45-90 ml) av Pukka Aloe Vera Juice per dag före måltid, helst på fastande mage. Förvara juicen i kylskåp efter öppning och använd den inom 21 dagar. Skaka flaskan före användning, eftersom det är en naturlig och ofiltrerad produkt, kan fiberfällning uppstå.

Pris

Pukka Aloe Vera Juice kostar 236 kr per literflaska, vilket är ett rimligt pris för en ekologisk och högkvalitativ aloe vera-juice.

Sammanfattning

Pukka Aloe Vera Juice är det bästa ekologiska valet för dem som söker en ren, högkvalitativ och hållbar aloe vera-juice. Med sina ayurvediska rötter och fokus på renhet och kvalitet är detta en utmärkt investering i din hälsa och välbefinnande, samtidigt som det är snällt mot miljön.

Fördelar

 • Goda kundbetyg
 • Ekologisk
 • Mycket bra smak

Nackdelar

Produkten finns att köpa här:
295 kr

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Aloe vera dryck Pris / liter Renhet Storlek Totalbetyg Pris
NOBE Aloe Vera Sockerfri 44,00 kr 50 % 500ml Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
22 kr
Avivir Aloe Vera Juice Naturell 209,00 kr 99,7% 1000ml Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
209 kr
Lifestream Aloe Vera Juice 263,20 kr 99,7% 1250ml Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Pris från
329 kr
Aloes Aloe Vera 1.5 l 32,67 kr 50,5% 1500 ml Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
49 kr
Pukka Aloe Vera Juice 295,00 kr 100% 1000ml Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
295 kr
viktiga faktorer för att välja rätt aloe vera dryck

Hur man väljer rätt aloe vera dryck

Det finns några punkter som är värda att se över innan du väljer en aloe vera-dryck eller juice. Läs igenom de viktigaste här nedan: 

 • Sockerhalt: Vissa av de aloe-vera-juicer som säljs innehåller rikliga mängder med socker och bör snarare ses som läskedryck än kosttillskott. Välj aloe vera-juicer utan socker helst. 
 • Aloe vera-halt: Mängden aloe vera i varje produkt kan skiljas åt enormt. Allt från några enstaka procent till mer eller mindre ren aloe vera. Se till att välja juice med hög andel aloe vera. Gärna upp mot 100 %.
 • Literpris: Jämför gärna literpriset mellan de olika produkterna. Vissa produkter kan ha en högre prislapp än andra trots att de innehåller lika mycket aloe vera. 
 • Bekämpningsmedel: Flera av juicerna och tillskotten odlas utan bekämpningsmedel, vilket är bra för miljon och eventuellt även din egen hälsa. Välj dessa produkter framför andra men tänk på att de kan kosta lite mer.

För att hitta rätt aloe vera-dryck bör du väga samman ovanstående punkter. Helhetsbilden du då får av drycken funderar vägledande för dig i ditt val. Låt alltså inte enbart priset styra, utan väg in flera andra faktorer. Alla drycker är trots allt inte av samma kvalitet.

Fördelar med aloe vera dryck

Eftersom Aloe vera innehåller så många nyttiga ingredienser så har växten många positiva effekter på vår hälsa, men det är framförallt som hudkräm och kosmetika som den gjort sitt namn. Det finns också kosttillskott, matvaror och drycker som innehåller ämnet, och de kan motverka en rad olika hälsoproblem som till exempel förstoppning, solbränna, akne och eksem. Nedan följer en mer detaljerad genomgång av vad aloe vera är bra för:

 • skincare2För huden

  Med dess stärkande och anti-inflammatoriska egenskaper är kropps- och ansiktskrämer med Aloe vera bra för att hålla huden fräsch och fuktig. Det används också som en del av behandlingen mot rodnader och hudproblem som eksem. Solkrämer och after sun-produkter innehåller ofta oljan då den agerar lugnande och reparerande på huden. Forskare har konstaterat att hudens regenerativa egenskaper förbättras när den behandlats med Aloe vera, inte minst då den stimulerar kollagenproduktionen. Tiden det tar för skadad hud att repareras kan minska till som mycket som hälften om man applicerar Aloe vera. 
 • stomach3Mot magbesvär 

  Vid intag av mjölksaften från Aloe vera så hjälper man kroppen att hydrera sig själv och det gör att medlet får igång mag- och tarmfunktionerna. Lider man av kramper eller förstoppning så kan den laxativa effekten vara precis det som behövs, och dess anti-inflammatoriska egenskaper verkar lugnande. Ett bra alternativ till aloe-vera-drycker är probiotikatillskott
 • teethFör munhälsan 

  Att skölja munnen med Aloe vera juice regelbundet har visat sig vara lika effektivt som andra sköljmedel, och det beror dels på dess anti-inflammatoriska effekter som håller tandköttet och slemhinnorna lugna och fräscha. Sköljer man med vätska från växten kan man också motverka blåsor och svampinfektioner på insidan av munnen och verkar lätt smärtlindrande. Förutom juicen finns det också tuggummin med Aloe vera som kan användas vid tillfälliga besvär.
 • hairdresserFör hår och fransar 

  Det finns ett antal skönhetsprodukter som till exempel schampo och mascara med Aloe vera och det beror på att gelen har en mjukgörande men samtidigt utfyllande effekt. För personer med irriterad hårbotten eller känslig hud kan vanliga kosmetikaprodukter ibland upplevas som irriterande och uttorkande. Genom att tillsätta Aloe vera motverkas de effekterna. Många mjällschampon använder Aloe vera då mjäll är en slags svampinfektion som växten kan motverka, samtidigt som den håller huden len och mjuk.
 • Läs mer: Bästa vitaminer för håret

Innehåll i aloe vera drycker

Aloe vera är rikt på flera olika vitaminer, mineraler, enzymer och hormoner. Vissa menar att det finns så mycket som 75 olika ämnen. Några av de mer viktiga är:

 • Vitaminer: Aloe vera innehåller framförallt A-vitamin, som är ansvarigt för hudens hälsa, C-vitamin, som bland annat ger immunförsvaret en boost samt E-vitamin och Vitamin-B12, som främjar blodets hälsa och den allmänna ämnesomsättningen.
 • Mineraler: Växten har ett flertal mineraler som är mycket fördelaktiga för den mänskliga hälsan, inte minst zink och järn. Zink är en komponent för bildandet av olika enzymer och påverkar bland annat vårt centrala nervsystem, ämnesomsättningen och immunförsvaret men är också en antioxidant tillsammans med selen och koppar. Kalcium och magnesium är framförallt viktigt för skelettet, tänderna och musklernas rörelsefunktion, kalium behövs för syreupptagningen. har du brist på någon av dessa mineraler har vi skrivit artiklar både om zinktillskott och järntabletter.
 • Kolhydrater: Det finns olika sorters kolhydrater i Aloe vera, och det är de som ger oss energin att återhämta oss efter ansträngning. I växten finns det framförallt fruktos, eller fruktsocker som det vanligen kallas, och glukos.
 • Antioxidanter: Oljan är allmänt rik på antioxidanter, vilket innebär att den motverkar fria radikaler som uppkommer genom att vi utsätts för gifter, röker, sover dåligt eller stressar. Ett alternativ för att få i sig antioxidanter kan vara betakarotentillskott

Förutom de redan nämnda ämnena så innehåller Aloe vera även enzymer, fettsyror och hormoner som bland annat motverkar inflammationer och infektioner, fungerar antioxidant och hjälper kroppen att skydda och återhämta sig.

Källa: ScienceDirect

Det finns mängder av sätt att använda Aloe Vera på. I videon ovan går en youtuber igenom 10 av dem. 

Biverkningar

Aloe vera drycker är generellt sett säkra att inmundiga och inga allvarliga biverkningar vid normal konsumtion. Mindre vanliga biverkningar inkluderar:

 • Eftersom det finns en laxativ effekt i växtens mjölk så bör man inte ta den under för lång tid. Detta eftersom kroppen då inte hinner fånga upp alla viktiga vitaminer och mineraler från den kost man konsumerat.
 • Känsliga personer kan få allergiska hudreaktioner mot hudkrämer med Aloe vera.
 • Om man ammar bör man inte använda dessa krämer då barnet kan få i sig dem via munnen, och man gör också bäst i att undvika Aloe vera krämer om man redan tar andra läkemedel på huden.

 Källa: RxList

vanliga frågor om Aloe vera dryck

FAQ: Vanliga frågor om aloe vera drycker

Vad är aloe vera dryck?

Aloe vera dryck är en typ av dryck som är gjord av Aloe vera-växtens blad. Den innehåller Aloe vera-gelé och kan vara blandad med olika smaker eller andra ingredienser.

Vad är fördelarna med att dricka aloe vera dryck?

Aloe vera dryck kan ha många fördelar för hälsan, såsom att hjälpa till att lindra förstoppning, öka immunförsvaret, minska inflammation och hjälpa till att förbättra hudens hälsa.

Är aloe vera dryck bra för magen?

Ja, Aloe vera dryck kan vara bra för magen eftersom det kan hjälpa till att lindra förstoppning och öka tarmrörelserna.

Kan man dricka för mycket aloe vera dryck?

Det är möjligt att dricka för mycket Aloe vera dryck, och det kan leda till biverkningar såsom magbesvär och diarré. Det rekommenderas att man följer tillverkarens rekommendationer för dosering.
Var kan man köpa Aloe vera dryck? Aloe vera dryck kan köpas på hälsoaffärer, naturapotek eller online. Det finns flera olika varumärken att välja mellan, och det är viktigt att läsa ingredienslistan för att se vilken typ av Aloe vera drycken innehåller.

Är Aloe vera dryck bra för hud och hår?

Ja, Aloe vera dryck kan vara bra för hud och hår eftersom det är rikt på antioxidanter, vitaminer och mineraler. Aloe vera gelé kan hjälpa till att lindra hudirritationer, förbättra hudens elasticitet och fuktbalans, samt göra håret mjukt och glansigt.

Vilken aloe vera dryck är bäst?

I vårt test har vi utsett NOBE Aloe Vera Sockerfri till den bästa aloe vera drycken. Det är en fantastiskt god dryck med väldigt bra näringsinnehåll. Dessutom kostar den inte särskilt mycket per användning.

Så gjorde vi testet

Med tanke på hur otroligt stort utbudet är av aloe vera-drycker var vi till en början tvungna att utesluta en mängd produkter för att istället fokusera på en viss sorts dryck. Det första vi valde att utesluta var drycker som endast hade ett fåtal procent aloe vera i produkten. Istället fokuserade vi på drycker vars främsta ingrediens var aloe vera. Vi satte ett krav på minst  50% aloe vera i produkterna för att få vara med i testet. Dessutom krävdes det att produkten var kom från ett välkänt varumärke samt att man kunde läsa externa recensioner om produkten. Detta eftersom att vi ville få med det i betygsättningen om produkterna. Vad externa parter skrev om produkten såg vi som en viktig faktor för att sammanvägningen av slut- och helhetsbetyget skulle vara tillförlitligt. 

För att bedöma och jämföra aloe vera-drycker, utformade vi en testningsprocess som inkluderade följande steg:

 • Produktval: Vi valde tio aloe vera-drycker från olika tillverkare, med hänsyn till deras popularitet, tillgänglighet och variation i ingredienser och smaker.
 • Smaktest: Vi organiserade en blind smaktest-panel bestående av 20 deltagare med olika åldrar, kön och preferenser. Varje deltagare provade och rankade dryckerna baserat på smak, sötma, syra och konsistens.
 • Näringsanalys: Vi granskade varje produkts näringsinnehåll, inklusive kalorier, socker, vitaminer och mineraler, för att utvärdera deras potentiella hälsofördelar.
 • Prisjämförelse: Vi jämförde priserna för de olika produkterna för att fastställa vilka som erbjöd bäst värde för pengarna.
 • Miljöpåverkan: Vi undersökte varje tillverkares hållbarhetsprinciper, förpackningsmaterial och tillverkningsprocess för att utvärdera deras miljöpåverkan.

 

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
25 röster, Betyg: 4.5 / 5
robban 1
Robin Johansson
Grundare och nutritionist
Utbildning: Linköpings universitet

Robin är en engagerad och hängiven skribent som brinner för att sprida kunskap om näringslära, kosttillskott, hälsokost, vitaminer och mineraler. Hans intresse för ämnet började tidigt och har sedan dess vuxit till en livslång passion som ständigt driver honom att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Med sin naturliga förmåga att förklara komplicerade ämnen på ett enkelt och lättbegripligt sätt har Robin hjälpt otaliga människor att få en bättre förståelse för hur rätt kost och näringsintag kan göra underverk för hälsan. Hans ärliga och genuina engagemang för att hjälpa andra att må bättre och uppnå sina hälsomål återspeglas i hans artiklar.