Bäst i test: Bästa argininet 2022

Se vår lista över de bästa arginintillskotten som ger dig bättre resultat på din träning
robban 1
Skriven av Robin Johansson
Uppdaterad maj 2022

L-Arginin är en aminosyra som finns i princip all proteinrik mat. Dess viktigaste uppgift är att hjälpa kroppen att reparera sig, till exempel vid en skada eller ett trauma. Kosttillskottet har dessutom blivit allt vanligare bland folk som gymmar då det för vissa ger dem extra ork. Vi har här testat ett tjugotal olika kosttillskott med arginin och vinnaren blev Core Arginine Complex.

Testvinnare - Bästa argininet

 1. Bästa argininkapslarna: Core Arginine Complex
 2. Bästa argininpulvret: Core Arginine
 3. Bästa arginin med maca: Elexir Pharma Maca L-arginin
 4. Bästa veganska arginin: Healthwell Arginin 750
 5. Bästa flytande arginin: BioTechUSA AAKG
 1. Bästa argininkapslarna: Core Arginine Complex

  9,5/10
  Arginintillskott bestående av 2 typer av arginin.
  Core Arginine Complex
  Bäst i test
  Storlek
  180 kaps
  Pris / kapsel
  0,88 kr
  Arginin / kapsel
  750 mg
  kr / g
  1,18 kr
  Till Butik
  159 kr
  Till Butik
  159 kr
  Fördelar
  • Två former av arginin
  • Prisvärt tillskott
  • 4,8/5 av användarna
  Nackdelar
  • Ej lämpligt för veganer

  Denna unika produkt från Core kombinerar två olika typer av Arginin, HCL och AAKG, som i samrörelse med varandra ger en bra grund för dem som tränar mycket och hårt. Den rekommenderade dosen är två kapslar en 30-60 minuter  före träningspasset, och efter en kort tids användning märker man att aminosyran dels bidrar till en extra kick med energi men också hjälper återhämtningsprocessen. Den låter blodet strömma fritt till musklerna, och man kan med det få ut max av sin träning. Överskrid inte fyra kapslar om dagen!

  Läs mer
 2. Bästa argininpulvret: Core Arginine

  9,5/10
  Prisvärt argininpulver i en naturell smak som lätt går att blanda i exempelvis en smaksatt PWO.
  Core Arginine
  Storlek
  200 g
  Pris / kapsel
  -
  Arginin / kapsel
  -
  kr / g
  0,52 kr
  Till Butik
  103 kr
  Till Butik
  103 kr
  Fördelar
  • Bästa argininpulvret
  • 100% l-arginin HCL
  • 4,7/5 av användarna
  Nackdelar
  • Kapslarna är något smidigare att konsumera
  • Smaken/doften är något kemisk

  En fantastisk produkt för den som verkligen vill känna musklerna pumpa under det hårda träningspasset! Ett träningskosttillskott som kommer i pulverform, vilket gör det extremt lätt att reglera doseringen och att få i sig aminosyran. För att Argininet skall komma ut i blodomloppet så snabbt och effektivt som möjligt bör man ta den här produkten på tom mage, men man kan blanda ut den med juice om man föredrar det framför vatten. Ta en halv skopa en halvtimme eller timme före passet för att verkligen känna musklerna arbeta, och för en god återhämtning kan man också ta ytterligare en halv skopa innan man går och lägger sig på kvällen. Många upplever att den extra skopan på kvällen ger en bättre sömn. 

  Läs mer
 3. Bästa arginin med maca: Elexir Pharma Maca L-arginin

  9,3/10
  Kosttillskott med fokus på ökad sexuell aktivitet och energi.
  Elexir Pharma Maca L-arginin
  Storlek
  180 kaps
  Pris / kapsel
  1,16 kr
  Arginin / kapsel
  66 mg
  kr / g
  17,42 kr
  Till Butik
  209 kr
  Till Butik
  209 kr
  Fördelar
  • Ökad lust hos både kvinnor och män
  • Med Macarot
  Nackdelar
  • Lägre argininmängd än i de andra alternativen

  Kosttillskottet Elexir Pharma Maca L-arginin är anpassat för att passa både kvinnor och män. Det innehåller ämnen som ökar andelen kväveoxid som skapas i kroppen. Kväveoxiden bibehåller en god blodcirkulation i genitalierna. De här kapslarna innehåller också Maca, vilket är en naturlig lusthöjare. Roten från Maca innehåller dessutom vitaminer och mineraler, vilket gör att du känner dig upplyft, vilket också gör att det här kosttillskottet passar utmärkt vid låga energinivåer. Normal dos för vuxna är tre kapslar per dag och de ska tas i samband med måltid.

  Många personer får dessutom ett förbättrat sexliv när de använder Elexir Pharma Maca L-arginin dagligen. En del kvinnor upplever framför allt att de hjälper mot besvär med klimakteriet. Den stora fördelen med det här kosttillskottet är däremot den energiboost det ger. Du kommer bland annat att uppleva mindre trötthet och större möjlighet att uträtta mer om dagarna.

  Läs mer
 4. Bästa veganska arginin: Healthwell Arginin 750

  9,1/10
  Arginintillskott där kapseln tillverkats från vegetabiliska källor.
  Healthwell Arginin 750
  Storlek
  60 kaps
  Pris / kapsel
  2,15 kr
  Arginin / kapsel
  750 mg
  kr / g
  2,87 kr
  Till Butik
  129 kr
  Till Butik
  129 kr
  Fördelar
  • Arginin och zink
  • Tillverkat i Sverige
  • 3,9/5 av användarna
  Nackdelar
  • Välj Core Arginine Complex om du inte är vegan pga priset

  Den här produkten är framförallt utformad för män som behöver en liten extra kick för de sexuella funktionerna. Genom tillförseln av zink får mannen en bra balans av könshormoner, vilket både påverkar fertiliteten och erektionsförmågan positivt. Zink är dessutom bra för immunförsvaret, synen och håret! Man bör börja sitt intag med en kapsel om dagen, helst på helt tom mage, och om man vill kan man gradvis öka dosen till max tre. Ta dock inte denna produkt om du redan använder erektionshöjande produkter då det blir kaka på kaka och kan ge motsatta resultat. 

  Läs mer
 5. Bästa flytande arginin: BioTechUSA AAKG

  8,9/10
  Arginintillskott i flytande form med god smak av grape.
  BioTechUSA AAKG 7800 25 ml
  Storlek
  25 ml
  Pris / kapsel
  -
  Arginin / kapsel
  -
  kr / g
  800,00 kr
  Till Butik
  20 kr
  Fördelar
  • Smidig flytande form
  • God smak
  Nackdelar
  • Dyrt

  Det här är L-Arginin som du dricker och passar utmärkt att dricka innan du ska iväg och träna. Drycken ökar ditt blodflöde och motverkar mjölksyra så att du orkar mer. BioTechUSA AAKG 7800 innehåller så mycket som 7 800 mg L-Arginin, vilket hjälper till att öka din uthållighet och styrka. Dessutom är drycken fri från Beta Alanin.

  Smaken på den här drycken är grapefrukt, vilket ger en frisk, god smak. Du kan köpa den i enpack eller flerpack och rekommendationen är att du dricker den 20 minuter innan det är dags att träna.

  Många användare vittnar om att träningen känns lättare när de druckit BioTechUSA AAKG 7800 innan passet. Det gäller oavsett av om det gäller styrketräning, löpning eller någon annan typ av idrottsutövning. L-Arginin är en aminosyra som kroppen inte kan tillverka tillräckligt mycket av på egen hand, vilket gör tillskott till ett mycket bra val.

  Vi gillar att den här produkten är en dryck som du kan ta innan träningspasset, istället för kapslar som du behöver inta varje dag.

  Läs mer
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa argininet

Köpguide: Så hittar du bästa argininet

Det finns olika delar att fundera över innan du väljer arginin. Du bör inte enbart välja det billigaste tillskottet, utan prisvärdheten och kvaliteten bör också vägas in.

Följande punkter tycker vi är viktigaste att ha koll på: 

 • Bestäm din produktform

  Vanligtvis kapslar/tabletter eller pulver. Bestäm dig för den form du tycker bäst om och fortsätt jämförelsen därefter. Generellt så är kapslar dyrare än pulver, men är lite smidigare att dosera eller ta med sig. Bägge har samma effekt så det är mer upp till personligt tycke.
 • Se över innehållet

  Hur många procent l-arginin innehåller produkten? Är den blandad med andra ämnen eller är det ett 100% rent arginintillskott? Se gärna om det finns några labbrapporten för att säkerställa att innehållet överensstämmer med innehållsförteckningen - särskilt om du tittar på utländska tillskott. 
 • Jämför priserna

  När du sett över produktformen du vill ha samt hittat ett par produkter med bra innehåll bör du slutligen jämföra priserna mot varandra. Jämför inte bara priset på produkten utan jämför pris / portion eller priset i förhållande till mängden arginin.
Så valde vi ut de bästa arginin

Hur vi utsåg bästa arginin

Många arginintillskott innehåller bara rent arginin och i det fallet är det i stort sett bara priset som skiljer sig. Men vissa tillskott innehåller andra aktiva ämnen och det finns produkter i både pulver, kapsel och flytande form. Vi har därför valt att utse det bästa tillskottet i några olika kategorier.

För att avgöra vilket tillskott som är bäst inom varje kategori har vi låtit vår testpanel använda sig av arginintillskotten i en månads tid. Vinnarna i varje kategori, som presenteras här på sidan, är helt sonika de produkter som fått högst snittbetyg av testpanelen. Tillskotten har betygsatts på fem olika punkter med hjälp av följande frågor:

 • Innehåll: Vad innehåller produkten? Hur mycket arginin innehåller den? Är det ett rent tillskott eller har fler ämnen tillförts som förbättrar effekten? Innehåller den mycket onödiga tillsatser?
 • Effekt: Har du upplevt någon positiv effekt sedan du började använda det? Har du upplevt några tråkiga bieffekter? 
 • Pris: Hur mycket kostar det? Vad blir priset per portion, dag och per g rent arginin? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa den här produkten?
 • Användning: Hur många kapslar behöver man ta per portion och per dag? Är kapslarna svåra att svälja? Om pulver, är det lättlösligt i vatten? Är det enkelt att dosera rätt mängd? Hur smakar det?
 • Kundbetyg: Vad säger tidigare kunder om produkten, är de mestadels negativa eller positiva? Vad har den fått för snittbetyg hos återförsäljare?

Vanliga frågor om bästa argininet

Fler frågor och svar om arginin

Nedan har vi svarat på de vanligaste frågorna som skickas in till oss om arginin

Vilket arginintillskott är bäst?

Det finns tyvärr inget mirakelarginin som alla är helt lyriska över. Vi har alla olika preferenser och produkterna har alla för- och nackdelar. 

Men bäst för de allra flesta blev i vårt test Core Arginine Complex. Prisvärda argininkapslar som är lätta att svälja och tidigare kunder är idel positiva.

Vilka alternativ finns till arginintillskott?

Man kan hitta arginin i nästan allt som består av proteiner. De bästa källorna är ägg, mejeriprodukter och rött kött.

Det finns också arginin i nötter, frön och bönor så veganer och vegetarianer kan tillgodose sig ämnet, men halterna är betydligt lägre i dessa alternativ.

Vem behöver arginintillskott?

Argininets många effekter på den mänskliga kroppen och hälsan har gjort att många olika typer av personer kan ta kosttillskottet med stor behållning.

Om man tränar mycket kan ämnet bland annat hjälpa till med blodtillförseln till musklerna, liksom deras återuppbyggnad mellan passen.

Ämnet kan även hjälpa dig som har problem med erektionen. Det kan också hjälpa till med återhämtningen efter skador och sjukdomar.

Vad är arginintillskott bra för?

Arginin är såklart bra för dig som vill bygga muskler och intas lämpligtvis innan ett träningspass för att öka din styrka.

Det kan även ha en del andra hälsoeffekter på kroppen som:

 • Rensar bort slaggprodukter
 • Sänkning av blodtrycket
 • Kan påskynda läkningsprocessen

Läs mer: Stort test av de bästa blodtrycksmätarna 2022

Vilka risker finns med arginintillskott?

Det finns inga farliga vanliga biverkningar, men har du otur kan du råka ut för saker som:

 • Viktuppgång
 • Magbesvär och diarré
 • Astmabesvär
 • Graviditet eller amning
 • Kan förvärra herpes
 • Problem med minnet
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
232 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5

Bäst i test - Bästa L-Arginin enligt Fitnessfrank.se

 1. Bästa argininkapslarna: Core Arginine Complex
 2. Bästa argininpulvret: Core Arginine
 3. Bästa arginin med maca: Elexir Pharma Maca L-arginin
 4. Bästa veganska arginin: Healthwell Arginin 750
 5. Bästa flytande arginin: BioTechUSA AAKG

L-Arginin finns att köpa i många olika butiker. Våra favoriter är Svenskt Kosttillskott och Proteinbolaget .