TEST: Bästa Ashwagandha 2023 - 5 ashwagandha kapslar testade

Senast uppdaterad:
Öka din mentala hälsa och energinivå med det bästa ashwagandhatillskottet.
Ashwagandha - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Healthwell Ashwagandha Premium Healthwell Ashwagandha Premium
Bästa pris
249 kr
Till butik
betyg 4,6 KSM-66 Ashwagandha KSM-66 Ashwagandha
Bästa pris
219 kr
Till butik
betyg 4,5 Helhetshälsa Ashwagandha Helhetshälsa Ashwagandha
Bästa pris
117 kr
Till butik
betyg 4,3 RawPowder Ashwagandha Pulver RawPowder Ashwagandha Pulver
Bästa pris
142 kr
Till butik
betyg 4,3 Healthwell Ashwagandha Kapslar Healthwell Ashwagandha Kapslar
Bästa pris
149 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Ashwagandha är en ayurvedisk växt som har använts i tusentals år för att behandla olika hälsoproblem. Den är kanske mest känt för sina adaptogena egenskaper, vilket innebär att den hjälper kroppen att hantera stress och ångest. Det är också känt för att öka energinivåerna i kroppen, förbättra sömnen och minska trötthet. Dessutom används det för sina positiva effekter på hormonbalansen, minnet och fysisk uthållighet.

I dag finns det många olika ashwagandhatillskott tillgängliga på marknaden, och det kan vara svårt att veta vilket som är bäst. Det är framförallt viktigt att välja ett tillskott som innehåller ashwagandha av hög kvalitet och som är tillverkat av en pålitlig aktör. Dessutom kan det vara bra att välja ett tillskott som innehåller andra näringsämnen som kan hjälpa till att förbättra effekten.

Fitnessfrank är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa aswagandha i mars 2023

 1. Healthwell Ashwagandha Premium Bäst i test: Healthwell Ashwagandha Premium 4,7/5
 2. KSM-66 Ashwagandha Bästa premium: KSM-66 Ashwagandha 4,6/5
 3. Helhetshälsa Ashwagandha 60 kapslar Bästa högdoserade: Helhetshälsa Ashwagandha 4,5/5
 4. RawPowder Ashwagandha Pulver Bästa pulver: RawPowder Ashwagandha Pulver 4,3/5
 5. Healthwell Ashwagandha Kapslar Bästa mellandoserade: Healthwell Ashwagandha Kapslar 4,3/5

1. Healthwell Ashwagandha Premium

Bäst i test - Högfungerande kapslar med 2 olika sorters extrakt för optimalt upptag.
4,7
Totalt:
4,7/5
Till butiken
(Svenskt Kosttillskott)
 • Pris / kapsel: 2,08 kr
 • Ashwagandha/kaps: 500 mg
 • Kr / gram: 4,15 kr
 • Storlek: 120 kaps
healthwell ashwagandha premium 1 healthwell ashwagandha premium 6 healthwell ashwagandha premium 4 healthwell ashwagandha premium 5 healthwell ashwagandha premium 3

Healthwell, ett varumärke från Svenskt kosttillskott, har med produkten Ashwagandha Premium lyckats skapa ett mycket kraftfullt kosttillskott som är perfekt anpassat för mental och fysiskt prestation. Kosttillskottet består av ett rotpulverextrakt från withania somnifera varav 60% består av standardiserat fullspektrumextrakt 10:1 och de resterande 40% består av standardiserat extrakt till 2.5 % withanolider. Vidare har produkten en mindre mängd piperin i sig som bidrar till att underlätta för kroppen att ta åt sig av de andra ämnena.

Den rekommenderade dosen är att ta 1 kapsel på morgonen och 1 på kvällen, vilket gör att varje burk räcker i 2 månader. Det gör produkten till en av de mest prisvärda tillskotten vi testat. Kapslarna gick lätt att svälja tillsammans med ett glas vatten.

Som "bästa ashwagandhatillskottet" valde vi Healthwell Ashwagandha Premium. Vi gillar särskilt att den innehåller tillsatt svartpepparextrakt vilket ökar biotillgängligheten på Ashwagandhan. Plus i kanten för att det är ett rotextrakt helt fritt från blad.

Fördelar

 • Med withanolider och rotextrakt
 • Piperin för upptagningsförmåga
 • Starkaste tillskottet

Nackdelar

 • Starka, börja helst med endast 1 kapsel per dag
Produkten finns att köpa här:
249 kr
249 kr

2. KSM-66 Ashwagandha

Bästa premium - Välkänt ashwagandhatillskott med höga externa kundbetyg och veganskt kapselskal
4,6
Totalt:
4,6/5
Till butiken
(Svenskt Kosttillskott)
 • Pris / kapsel: 1,83 kr
 • Ashwagandha/kaps: 300 mg
 • Kr / gram: 5,48 kr
 • Storlek: 120 kaps

Den här välkomponerade produkten ger konsumenten möjligheten att själv bestämma hur mycket han eller hon behöver. Om man bara vill ha lite allmänt förbättrad pigghet så räcker det med att man tar en kapsel om dagen men om man är extra trött eller går igenom en särskilt intensiv period i livet kan man öka till fyra kapslar dagligen. Produkten kommer ifrån ekologiska odlingar och är mycket bra för alla som känner av vardagsstressen. Genom en så kallad ”Green process”, där man uteslutit alla kemiska tillsatsämnen och alkohol, som annars är vanliga i kliniska läkemedel, så tas medlet lättare upp av kroppen och resultaten blir mer omedelbara.

Många människor lider av laktosintolerans och det finns ofta spår av mjölk i framställningen av Ashwagandhaprodukter. I det här faller har man särskilt gått in för att undvika detta, varav medlet endast innehåller 1/900 laktos och därmed inte bör ge några som helst symptom.

Majoriteten av de som testade denna produkt kände redan efter den första dagen av en effekt som kan beskrivas som ett "harmoniskt lugn". Det var enklare att koncentrera sig och energinivån höll längre än i vanliga fall. Vi rekommenderar denna produkt och anser att den mängd i en kapsel vanligtvis borde räcka mer än väl för att få ut någon effekt av den. 

Fördelar

 • Fullspektrumextrakt
 • Ekologisk
 • Kliniskt dokumenterad

Nackdelar

 • Mindre mängd ashwagandha
Produkten finns att köpa här:
219 kr
219 kr

3. Helhetshälsa Ashwagandha

Bästa högdoserade - Prisvärda ashwagandhakapslar med hela 800 mg pulver per kapsel
4,5
Totalt:
4,5/5
Till butiken
(MEDS)
 • Pris / kapsel: 1,30 kr
 • Ashwagandha/kaps: 800 mg
 • Kr / gram: 2,44 kr
 • Storlek: 90 kaps

Helhetshälsas produkt är kapslarna med det högsta ashwagandhainnehållet. Varje kapsel innehåller 600 mg koncentrat av roten med hela 7 % withanolider, det vill säga den aktiva substansen i roten, och dessutom 200 gram ekologiskt rotpulver. Kapslarna är naturligtvis växtbaserade, så produkten passar även veganer.

Har du svårt att svälja kapslarna, kan du öppna dem och blanda innehållet i ett glas vatten. Nackdelen är dock att smaken kan vara ganska bitter. Tänk också på att förvara kapslarna rätt, torrt och i rumstemperatur. Eftersom det är en naturlig råvara kan färgskiftningar förekomma.

Vi utsedde Helhetshälsa Ashwagandha till "testets bästa högdoserade ashwagandhatillskottet" alternativ. En svensk och på många sätt förmånlig produkt. Vi gillar särskilt att det är en ekologisk produkt som även är väl lämpad för veganer.

Fördelar

 • Högdoserade kapslar
 • Hög andel withanolider
 • Både vegansk och ekologisk

Nackdelar

 • Innehåller ej extrakt
Produkten finns att köpa här:
117 kr

4. RawPowder Ashwagandha Pulver

Bästa pulver - Det optimala valet för dig som är prismedveten och föredrar pulver framför kapslar.
4,3
Totalt:
4,3/5
Till butiken
(Svenskt Kosttillskott)
 • Pris / kapsel: 0,57 kr
 • Ashwagandha/kaps: 500 mg
 • Kr / gram: 1,14 kr
 • Storlek: 250 g

Vill du köpa ett så billigt ashwagandhatillskott som möjligt utan att tumma på vare sig effekt eller kvalitet är det ett tillskott i pulverform du söker. Skillnaden i pris mellan rena pulver och kapslar är enorm och man får oftast mer än dubbelt så mycket för sina pengar. RawPowders produkt är vår favorit när det kommer till pulvren. Det är ett helt ekologiskt finmalt pulver från roten. Produkten väger 125 gram och består till 100% av ashwagandha. Förpackningen går lätt att försluta och räcker i mer än 3 månader om man följer doseringsrekommendationen á 1 gram om dagen. 

Doseringsmängden på 1 gram är högre än många av kapslarnas rekommendation men med ett pulver är det lätt att minska (eller öka) doseringen som man känner för, även om vi rekommenderar att man håller sig till tillverkarens instruktioner.  

Som "bästa ashwagandha pulver" plockade vi särskilt fram RawPowder Aswagandha Pulver. Ett ekologiskt rotpulver helt fritt från blad. Vi gillar definitivt att man får full kontroll över dosering. På det stora hela ett förmånligt val.

Fördelar

 • Med ayurvedaört
 • Ekologiskt
 • Lättblandat pulver

Nackdelar

 • Rotpulver brukar ha en mindre effekt än extrakt som finns i några av de andra kosttillskotten
Produkten finns att köpa här:
142 kr
142 kr

5. Healthwell Ashwagandha Kapslar

Bästa mellandoserade - Veganska ashwagandhakapslar i mellansegmentet
4,3
Totalt:
4,3/5
Till butiken
(Svenskt Kosttillskott)
 • Pris / kapsel: 2,48 kr
 • Ashwagandha/kaps: 400 mg
 • Kr / gram: 6,21 kr
 • Storlek: 60 kaps
healthwell ashwagandha kapslar 1 healthwell ashwagandha kapslar 6 healthwell ashwagandha kapslar 5 healthwell ashwagandha kapslar 3 healthwell ashwagandha kapslar 4 healthwell ashwagandha kapslar 2

Healthwells Ashwagandha kapslar är det bästa mellandoserade kosttillskottet på marknaden. Med sitt kraftfulla koncentrat av denna ört räcker det med en kapsel om dagen för att du ska kunna tillgodogöra dig dess hälsofrämjande egenskaper. Ett enda gram av extraktet motsvarar hela 6 gram färsk rot. Kapslarna är dessutom gjorda av cellulosa och är således helt veganska.

Den korta innehållsförteckningen är tydlig. Inga konstiga tillsatser eller färgämnen, utan ett rent rotextrakt och mikrokristallint cellulosa som fyllnadsmedel. Produkten är även märkt med symbolen Vegetarian Friendly.

Som "bästa mellandoserade Aswagandhatillskottet" har vi valt Healthwell Aswagandha Kapslar. Ett fullspektrumextrakt som ger en ganska bra mängd per kapsel, utan att man behöver riskera att få i sig för mycket.

Fördelar

 • Ashwagandha från rotpulverextrakt
 • Vegansk kapsel
 • Tillverkningen sker i Sverige

Nackdelar

 • Finns andra mer prisvärda produkter
Produkten finns att köpa här:
149 kr
149 kr

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Ashwagandha Pris / kapsel Ashwagandha/kaps Kr / gram Storlek Totalbetyg Pris
Healthwell Ashwagandha Premium 2,08 kr 500 mg 4,15 kr 120 kaps Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
249 kr
KSM-66 Ashwagandha 1,83 kr 300 mg 5,48 kr 120 kaps Betyg 4,6 / 5
4,6 / 5
Pris från
219 kr
Helhetshälsa Ashwagandha 60 kapslar 1,30 kr 800 mg 2,44 kr 90 kaps Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
117 kr
RawPowder Ashwagandha Pulver 0,57 kr 500 mg 1,14 kr 250 g Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
142 kr
Healthwell Ashwagandha Kapslar 2,48 kr 400 mg 6,21 kr 60 kaps Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
149 kr
viktiga faktorer för att välja rätt ashwagandha

Hur man väljer rätt ashwagandha

Alla ashwagandhatillskott ser för ett otränat öga till en början likadana ut, men det finns faktiskt många saker att tänka på. Vissa tillskott från utlandet kan till och med vara farliga. Nedan följer det viktigaste du behöver veta för att hitta den bästa ashwagandhan:

 • Withanolider

  Detta är en av ashwagandhans aktiva ingredienser och är det viktigaste att kontrollera i innehållsförteckningen. Leta efter en produkt som innehåller minst 5% withanolider.
 • Withaferin A

  Alla withanolider skapas inte på samma sätt. Withaferin A är en withanolid som är cytotoxisk (giftig för levande celler), och vi vill inte ha det i höga koncentrationer i vårt tillskott. Withaferin A kan vara extremt farlig vid höga nivåer och är vanligtvis ett resultat av att tillverkaren använder ashwagandhabladen istället för bara rötterna.
 • Extraktion

  Vissa produkter extraherar örten med vatten och andra extraheras med kemikalier. Naturligtvis vill du konsumera den typ som extraheras med vatten.
 • Rötter eller blad

  Vissa tillverkare använder både rötter och blad vid tillverkningen medan andra endast använder roten. Tillskott som endast använder roten är generellt av högre kvalitet och innehåller oftast mindre Withaferin A.
 • Svartpeppar

  Svartpeppar, eller snanare piperin som finns i svartpeppar, hjälper till att göra ashwagandha mer biotillgänglig, det vill säga att den absorberas bättre av kroppen.

Precis som med alla adaptogener är det viktigt att konsumera tillskottet i minst 60 dagar innan du dömer ut tillskottet. Dessa örter kan ta tid att påverka kroppen.

Fördelar med ashwagandha

Ashwagandha har länge använts inom traditionell ayurveda för att förbättra hälsan och välbefinnandet. Här är några av de många fördelarna med ämnet:

Stresshantering

Ashwagandha är känt för att hjälpa till att hantera stress och ångest. Det kan minska kortisol, det stressrelaterade hormonet, och hjälpa till att öka toleransen för stress. Detta kan leda till minskad ångest och förbättrad sömnkvalitet. En studie med deprimerade personer visade att de som tog det upplevde en signifikant minskning av ångest och depression. Ämnet har också visat sig kunna hjälpa till att förbättra kvaliteten på sömnen genom att sänka kortisolnivåerna och öka GABA, ett ämne som bidrar till att lugna ner hjärnan.

Ökad energi och uthållighet

Ashwagandha kan också hjälpa till att öka energinivåerna och uthålligheten. Det kan öka nivåerna av det viktiga energiproducerande enzymatiska proteinet NADPH och öka uthållighet och prestanda. En studie visade att personer som tog det upplevde en ökning av styrka och uthållighet jämfört med en placebogrupp. Roten kan också hjälpa till att öka muskelmassan och förbättra fysisk prestanda, vilket kan vara användbart för idrottsmän och andra som söker att öka sin fysiska kapacitet. För mer kortvarigt energipåslag, exempelvis i samband med ett kommande träningspass rekommenderar vi istället PWO eller en sockerfri energidryck

Förbättrad hormonbalans

Ashwagandha kan hjälpa till att förbättra hormonbalansen. Det gör det genom att öka nivåerna av det viktiga testosteronhormonet samt hjälper till att reglera sköldkörtelfunktionen. Detta kan leda till minskad trötthet och ökad lust. En studie visade att personer som tog ashwagandha upplevde en ökning av testosteronnivåerna jämfört med placebogruppen. Roten kan också hjälpa till att reglera sköldkörtelfunktionen genom att öka produktionen av T3 och T4 hormoner, vilket kan leda till minskad trötthet och ökad energi. Ett alternativ för dig som vill öka ditt testosteron är att prova så kallade testoboosters

Förbättrad hjärnfunktion

Ashwagandha kan också hjälpa till att förbättra hjärnfunktionen. Det kan öka nivåerna av det viktiga hjärnkemiska ämnet acetylkolin och hjälpa till att skydda hjärnan mot skador. En studie visade att personer som tog det upplevde en signifikant förbättring av minnet och koncentrationen jämfört med placebo gruppen. Det kan också hjälpa till att skydda hjärnan mot skador orsakade av stress genom att sänka kortisol och öka produktionen av det neuroprotektiva ämnet BDNF.

Förbättrad immunförsvar

Ashwagandha kan, precis som Vitamin-C, hjälpa till att förbättra immunförsvaret. Det kan öka nivåerna av det viktiga immunförsvarsämnet interferon och hjälpa till att förhindra infektioner. En studie visade att personer som tog ashwagandhatillskott upplevde en signifikant ökning av antalet vita blodkroppar jämfört med placebo gruppen. Det kan också hjälpa till att öka produktionen av antikroppar och förbättra kroppens förmåga att bekämpa infektioner.

Förbättrad sömnkvalitet

Ashwagandha kan hjälpa till att förbättra sömnkvaliteten genom att minska stress och ångest. Det kan sänka nivåerna av kortisol, ett hormon som är kopplat till stress, och öka produktionen av GABA, ett ämne som hjälper till att lugna ner hjärnan. Studier visar att personer som tar ashwagandha-tillskott kan uppleva en förbättring av deras sömnkvalitet jämfört med de som inte tar det. Det kan också hjälpa till att öka produktionen av melatonin, ett hormon som reglerar sömncykeln, och därmed bidra till att förbättra sömnens kvalitet och varaktighet. Ashwagandha finns även i en mängd olika receptfria sömntabletter där de brukar kombineras med andra ämnen såsom kamomill och Valeriana.

Förbättrade blodsockernivåer

Ashwagandha kan också bidra till att förbättra kroppens förmåga att hantera blodsocker. Det kan hjälpa till att reglera insulinnivåerna och minska risken för att utveckla insulinresistens. Studier visar att personer som tar det kan uppleva en minskning av deras blodsockernivåer jämfört med de som inte tar det. Det kan också hjälpa till att förbättra kroppens känslighet mot insulin och minska inflammation, vilket eventuellt skull kunna bidra till att förebygga utvecklingen av diabetes.

Potentiella biverkningar

Ashwagandha är vanligtvis väl tolererad och har få rapporterade biverkningar. Men det är viktigt att vara medveten om de möjliga biverkningarna innan man tar ett tillskott.

 • Magbesvär: Det kan orsaka magbesvär, som illamående och diarré, hos vissa individer.

 • Allergiska reaktioner: Det kan orsaka allergiska reaktioner hos vissa individer, inklusive hudutslag och nässelutslag.

 • Ökad svettning: Det kan orsaka ökad svettning hos vissa individer.

 • Interaktioner med mediciner: Det kan interagera med vissa mediciner, inklusive blodförtunnande medel, diabetesmediciner och sköldkörtelmediciner. Det är viktigt att tala med en läkare innan man tar ashwagandha om man tar någon form av medicin.

 • Gravida och ammande: Det bör inte tas av gravida eller ammande kvinnor utan att först rådfråga en läkare.

 • Personer med autoimmuna sjukdomar: Det kan påverka immunsystemet och bör undvikas av personer med autoimmuna sjukdomar som reumatoid artrit eller sköldkörtelproblem utan att först rådfråga en läkare.

Det är viktigt att notera att dessa biverkningar är ovanliga och vanligtvis milda. Men om du upplever någon form av ovanliga eller svåra biverkningar, bör du omedelbart sluta ta ashwagandha och rådfråga en läkare. Och det är också viktigt att köpa ett kvalitetstillskott och följa doseringen för att minska risken för biverkningar.

vanliga frågor om Ashwagandha

FAQ: Vanliga frågor om ashwagandha

Vad är ashwagandha och vad kan det hjälpa till med?

Ashwagandha, även kallad indisk ginseng, är en ört som har använts inom ayurvedisk medicin i tusentals år. Det är ett adaptogen, vilket betyder att det kan hjälpa till att hålla kroppen i balans och anpassa sig till stressiga situationer. Extrakt av ashwagandha har visat sig kunna minska stresshormonet kortisol i kroppen och därmed minska stress och ångest. Det kan också öka kroppens immunitet och förbättra sömnen.

VI har gjort ett annat test av ginsengtillskott här.

Finns det några risker med ashwagandha?

Man har inte dokumenterat några vanliga biverkningar från ashwagandha. Men det finns vissa indicier på att det kan verka hämmande mot vissa läkemedel, så tar man några läkemedel är det en bra idé att man först talar med sin läkare för att se om de mediciner man tar är kompatibla med örten. Även gravida och ammande kvinnor bör vara försiktiga då det inte finns tillräckligt med forskning på om det kan ge några bieffekter för barnet.

Hur tar man ashwagandha?

Ashwagandha finns i olika former, inklusive kapslar, pulver och teer. Det är viktigt att följa instruktionerna på förpackningen för att ta rätt dosering. Den vanliga rekommenderade doseringen är ca 500 mg per dag i kapslar eller pulverform, eller en till två teskedar av pulvret i teform.

Var kan jag köpa ashwagandha?

Ashwagandha kan köpas på hälsokostaffärer, vitaminbutiker och online. Det är viktigt att köpa ett kvalitetstillskott från en pålitlig källa för att säkerställa att det innehåller den rekommenderade doseringen och är fri från skadliga kemikalier. Det är också viktigt att läsa igenom innehållsförteckningen och se till att det inte innehåller några allergener eller tillsatser.

Är en dosering på 1000 mg för mycket?

En dosering på 1000 mg ashwagandha per dag är normalt sett inte för hög, men det är alltid bäst att följa rekommendationerna på förpackningen. Det är viktigt att notera att vissa studier har använt doseringar över 1 gram per dag och man har inte påvisat några vanligt förekommande biverkningar, men det är alltid bäst att börja med lägre doser och gradvis öka. Det är också viktigt att vara medveten om att överdosering ökar risken för biverkningar som magbesvär och sömnproblem.

Hur lång tid tar det att få någon effekt?

Det kan variera från person till person, men det är vanligtvis inte förväntat att man ska märka effekter direkt efter att ha börjat ta det. Ashwagandha är en adaptogen, vilket innebär att det hjälper kroppen att hantera stress på lång sikt snarare än att ge en direkt effekt. Det kan ta tid för kroppen att anpassa sig till ashwagandha och för att märka eventuella förbättringar i hälsa och välbefinnande. Det är viktigt att vara tålmodig och fortsätta ta det regelbundet enligt rekommendationerna på förpackningen eller rådfråga en läkare för att se de möjliga förbättringar.

Hur känns det att ta ashwagandha?

Det är inte vanligt att märka några specifika känslor eller symtom direkt när man tar ashwagandha. Det är en adaptogen som hjälper kroppen att hantera stress på lång sikt. Det kan bidra till att minska ångest och stress, öka energi och uthållighet, förbättra sömnkvaliteten och förbättra glukostolerans. Men det är viktigt att notera att dessa förbättringar kan vara subtila och kan ta tid att märkas. I ovanliga fall kan man råka ut för milda biverkningar som magbesvär och sömnproblem.

Vilken ashwagandha är bäst?

I vårt test har vi utsett Healthwell Ashwagandha Premium till bäst i test. Kapslarna innehåller ett rotpulverextrakt med hög andel withanolider samt piperin för ökad upptagningsförmåga. Dessutom är produkten bland de mest prisvärda vi testat.

Så gjorde vi testet

Ashwagandha har verkligen blivit ett populärt tillskott på senare år och antalet produkter är enormt. Många av de tillskott som finns till försäljning ser ganska lika ut, har liknande effekter och fungerar mer eller mindre lika bra, men det finns ändå några punkter där tillskotten skiljer sig åt. Tänk också på att många produkter innehåller flera aktiva ämnen. Därför är det bra att du själv gör ett val om du vill ha ett tillskott med enbart ashwagandha eller ett kombinationstillskott. Kombinationstillskott kan ibland ha bättre effekt, men är tyvärr oftast betydligt dyrare.

För att avgöra vilket ashwagandhatillskott som är bäst beställde vi hem ett tjugotal produkter som vi sedan testat och betygsatt efter följande punkter:

 • Innehåll: Hur mycket ashwagandha innehåller produkten? Hur mycket Withanolider och Withaferin A innehåller den? Hur bra är upptagningsförmågan?
 • Priset: Hur mycket kostar produkten? Vad är priset per kapsel? Hur mycket ashwgandha får man per spenderad krona?
 • Kundbetyg: Vad säger tidigare kunder om produkten? Vad tycker de är bra och dåligt med den?
 • Övrigt: Hur lätta är kapslarna att svälja? Hur många kapslar behöver man ta varje dag? 

Slutligen sammanställde vi alla betyg och vinnaren i varje kategori blir helt enkelt tillskottet med det högsta genomsnittsbetyget.

Källor

 • "Bättre minne, koncentration och fokus" - PubMed
 • "Ökad sexlust, testosteron mm." - PubMed
 • "Reducerar stress och oro hos vuxna" - PubMed

 

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
73 röster, Betyg: 4.4 / 5
robban 1
Robin Johansson
Grundare och nutritionist
Utbildning: Linköpings universitet

Robin är en engagerad och hängiven skribent som brinner för att sprida kunskap om näringslära, kosttillskott, hälsokost, vitaminer och mineraler. Hans intresse för ämnet började tidigt och har sedan dess vuxit till en livslång passion som ständigt driver honom att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Med sin naturliga förmåga att förklara komplicerade ämnen på ett enkelt och lättbegripligt sätt har Robin hjälpt otaliga människor att få en bättre förståelse för hur rätt kost och näringsintag kan göra underverk för hälsan. Hans ärliga och genuina engagemang för att hjälpa andra att må bättre och uppnå sina hälsomål återspeglas i hans artiklar.