Topp 5 bästa chlorella (nov. 2022)

Stor genomgång av några av de bästa chlorellakapslarna och pulvren.

Chlorella är en källa till klorofyll, protein, järn, magnesium och aminosyror, men det är främst känt som ett detoxtillskott. Den minimalistiska storleken och dess unika egenskaper gör det möjligt för den att binda till tungmetaller och oönskade kemikalier i kroppen.

Vi har här testat ett 20-tal olika chlorellatillskott och bäst av alla blev Healthwell Chlorella Kapslar EKO. Det är ett mycket prisvärt alternativ bestående av lättsvalda och ekologiska kapslar. Läs vidare för att se alla våra testvinnare och vad man ska tänka på när man köper chlorella.

Testvinnare - Bästa chlorellan 2022

Här är en överblick över årets bästa chlorella.

 1. Bästa chlorella med kapslar: Healthwell Chlorella Kapslar EKO
 2. Bästa chlorella från pulver: Healthwell Chlorella EKO
 3. Bästa chlorella yaeyama: Holistic Chlorella
 4. Bästa chlorella Pyrenoidosa: Colomaris Chlorella
 5. Bästa chlorella i komplextillskott: Alpha Plus Mighty Greens

Hur vi valde ut de bästa chlorella

 • Innehåll: Hur mycket chlorella innehåller produkten? Vilken typ av chlorella innehåller den? Är näringsvärdena bra? Innehåller den några andra verksamma ämnen? 
 • Pris: Hur mycket kostar en förpackning? Vad blir priset per kapsel, portion och dag? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa den här produkten?
 • Användning: Om kapslar: Är kapslarna små eller stora? Är de lätta att svälja? Hur många måste man ta åt gången? Smakar de illa? Om pulver: Är det lätt att dosera rätt mängd? Hur smakar det? Löser det sig enkelt i vatten?
 • Kvalitet: Hur lång är hållbarheten? Varifrån kommer innehållet och vem är tillverkaren? Är framställningen miljövänlig? Kan man lita på att produkten innehåller rätt mängd av respektive ämne?
 • Kundbetyg: Vad tycker tidigare kunder som använt produkten om den? Vad är bra och dåligt? Vilket genomsnittsbetyg har den fått hos olika återförsäljare?

Vi arbetar hårt för att vara transparenta om varför vi rekommenderar vissa kosttillskott. Du kan läsa mer om hur vi väljer ut kosttillskott här.

Så hittar du bästa Chlorella

Så hittar du bästa chlorellan

Det finns många alternativ med chlorellatillskott tillgängliga på den svenska marknaden och vi går igenom de bästa tillskotten i vårt test här nedan. Följande faktorer är dock viktiga för dig att känna till så att du har möjlighet att göra det rätta valet.

 • Välj rätt typ av chlorella

  Se till att de chlorellatillskott du köper antingen innehåller chlorella vulgaris eller chlorella pyrenoidosa. Dessa är de mest näringsrika typerna av chlorella.
 • Organiskt och ekologiskt odlad

  Välj ett kosttillskott som är organiskt och ekologiskt odlad. Detta brukar leda till att tillskotten blir mer näringsrika och således nyttigare. 
 • Välj rätt form av tillskott

  Chlorellatillskott kommer vanligtvis i två former. Kapslar/tabletter eller pulver. Kapslarna är smidiga att få i sig, exempelvis med hjälp av ett glas vatten, medan pulvret går att göra mer med, exempelvis användas i smoothies/shakes eller i matlagning. Pulver är dessutom billigare än kapslar. Välj den form du föredrar, det finns inget som är rätt eller fel här.

Våra 5 bästa chlorella (november 2022)

1. Healthwell Chlorella Kapslar EKO - Bästa chlorella med kapslar

Healthwell Chlorella Kapslar EKO - Bästa chlorella med kapslar
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Att ta chlorella i kapselform kan vara ett enklare sätt att ta del av algens nyttiga egenskaper, än att ta tillskottet som pulver. Det är lättare att dosera och du undviker smaken, som kan uppfattas som speciell. Chlorella-kapslarna från Healthwell är lätta att svälja och har ett bra pris per gram. Healthwells chlorella-kapslar är eko-certifierade, vilket innebär att algerna är garanterat ekologiskt odlade och håller en hög kvalitet. I vårt test av kapslarna märkte vi en relativt snabb effekt på hur pigga vi blev. Vi kände dock inte detta på en gång, utan det tog ett par veckor. Tillskottet gav oss också mer energi, överlag. Denna effekt är dock svår att enbart koppla till chlorella-intaget, eftersom andra faktorer också kan spela in. När det gäller smaken på chlorella, så kan den vara svår att gilla. Det är också anledningen till att kapslar är att föredra framför pulver, om du är mer känslig.

Sammanfattningsvis är vi nöjda med Healthwells chlorella-kapslar. Förutom att vara rena näringsbomberna, är kapslarna lätta att svälja och näringen i dem tas snabbt upp i kroppen.

De "bästa chlorellakapslarna" ansåg vi vara Healthwell Chlorella Kapslar EKO. En prisvärd Chlorella-produkt berikad med vitamin C och E. Vi gillar särskilt att den är helt ekologisk och därför fri från oönskade restprodukter.

Egenskaper

 • Storlek: 200 kaps
 • Pris / g: 1,33 kr
 • Form: Kapslar
 • Portioner: 66 st

Fördelar

 • Rik på Omega-3
 • Vitamin C, E och koppar
 • Effektiv antioxidant

Nackdelar

 • Dagsdosen är ganska många kapslar

Omdöme

Ekologiska kapslar i vegetabilisk kapsel till en bra prislapp.

Priser

Till butik
159 kr
Till butik
159 kr

2. Healthwell Chlorella EKO - Bästa chlorella från pulver

Healthwell Chlorella EKO - Bästa chlorella från pulver
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Detta chlorella-pulver från Healthwell håller en genomgående hög kvalitet och är ekologiskt. Detta innebär bland annat att näringen i pulvret är högt och att den är fri från till exempel bekämpningsmedel. 

Då vi testade de olika chlorella-pulvren tyckte vi alla att smaken var besvärande. Efter ett tag vande sig dock vissa med den medans andra hittade andra lösningar på problemet, genom att blanda i en smoothie tillsammans med banan, hallon och svarta vinbär. På samma sätt som Healthwells chlorella-kapslar märks det att pulvret är kvalitativt. Priset är något högre än vissa andra märken, men vi betalar gärna lite mer för att få en bra produkt. Vi är med andra ord mycket nöjda med Healthwells chlorella-pulver eftersom det ger oss en uppiggande energikick. Pulvret är dessutom mycket välgörande överlag.

Det "bästa chlorellapulvret" i vårt test visade sig vara Healthwell Chlorella EKO. Precis som deras kapslar håller Healthwells pulver hög nivå, men gör det mycket enklare att dosera utifrån tycke och smak. Ett givet val för dig som gillar att göra hälsosamma drycker.

Egenskaper

 • Storlek: 200 g
 • Pris / g: 0,64 kr
 • Form: Pulver
 • Portioner: 80 st

Fördelar

 • Ekologisk
 • Fri från bekämpningsmedel
 • Populär produkt

Nackdelar

 • Många har problem med smaken från pulvret så den bör helst blandas med något

Omdöme

Ekologiska chlorellapulver som är betydligt mycket billigare än kapselvarianterna.

Priser

Till butik
127 kr
Till butik
127 kr

3. Holistic Chlorella - Bästa chlorella yaeyama

Holistic Chlorella - Bästa chlorella yaeyama
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Om du är ute efter ett kvalitativt chlorella-tillskott, är detta tillskott från Holistic ett mycket bra val. Pulvret kommer i form av kapslar som du sväljer hela. Det gör det lätt och smidigt att få i sig denna alg som annars kan ha en speciell och kraftig smak. Den här formen av tillskott i kapslar är inte mindre välgörande än rent pulver, utan det handlar främst om vad du föredrar. Kapslar och pulver av chlorella, och även Spirulina, har fått en del uppmärksamhet för att vara mycket bra för allmänhälsan. Detta är inte så konstigt eftersom chlorella innehåller en stor mängd mineraler, vitaminer, klorofyll, som bland annat hjälper till att rena kroppen, och olika antioxidanter, som till exempel kan ha en föryngrande inverkan på kroppen.   

Företaget som står för detta tillskott är Holistic. Till en början sålde man främst tillskott till personer och företag verksamma inom hälsobranschen. Idag finns dock deras produkter tillgängliga för vem som helst. I vårt test av Holistics chlorella-kapslar märkte vi en ökning i pigghet och energimängd efter ett par veckor. Det betraktar vi som att tillskottet håller en bra kvalitet, eftersom vi fått liknande resultat med andra chlorella-produkter. Anledningen till att vi valde Holistic är att företaget står för trovärdighet och att priset är fullt rimligt i förhållande till vilken effekt kapslarna ger.

Holistic Chlorella blev utsett till testets "bästa chlorella från yaeyama". En premiumprodukt helt och hållet baserat på det populära chlorella yaeyama. Mångfacetterat tillskott med väldokumenterade hälsofördelar.

Egenskaper

 • Storlek: 250 kaps
 • Pris / g: 1,75 kr
 • Form: Kapslar
 • Portioner: 50 st

Fördelar

 • Vitamin C, E och zink
 • 60 % proteiner
 • Innehåller alla EAA

Nackdelar

 • Ett lite dyrare alternativ

Omdöme

Högkvalitativt tillskott från chlorella yaeyama som bland annat är godkänd av det japanska hälsoministeriet.

Priser

Till butik
175 kr
Till butik
175 kr

4. Colomaris Chlorella - Bästa chlorella Pyrenoidosa

Colomaris Chlorella - Bästa chlorella Pyrenoidosa
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Bodystore)

Om du ska köpa en förpackning med chlorella-tabletter som räcker länge och dessutom är prisvärd, är Colomaris Chlorella ett utmärkt val. Det rekommenderade intaget är upp till 15 tabletter om dagen, vilket gör att burken räcker i drygt 3 månader. Vi anser dock inte att du behöver ta så många tabletter för att nå ett resultat. När vi testade produkten var det svårt att avgöra hur hög dos som var lagom. Vi nöjde oss med mellan 7 och 10 tabletter om dagen, på så vis räckte förpackningen längre.

Chlorella ger dig en välbalanserad näringsboost som bidrar till att stärka och rena hela kroppen. Vi använder främst detta chlorella-tillskott för att göra en detox. Algen chlorella pyrenoidosa är rikare på vitaminer, aminosyror och mineraler än chlorella vulgaris. Dessutom innehåller den mycket klorofyll.

Som "bästa chlorella från pyrenoidosa" plockade vi enhälligt fram Colomaris Chlorella. Ett enkelt sätt att få variation på sitt intag av Chlorella. Vi gillar särskilt att den är både ekologisk och högdoserad.

Egenskaper

 • Storlek: 1400 kaps
 • Pris / g: 1,75 kr
 • Form: Kapslar
 • Portioner: 100 st

Fördelar

 • Perfekt för detox
 • Mycket prisvärd
 • Ekologisk

Nackdelar

 • Då det är tabletter istället för kapslar får man snabbare smaken på tungan vilket många kan ha svårt för.

Omdöme

Bästa chlorellatabletterna från pyrenoidosa som innehåller sporopollenin.

Priser

Till butik
489 kr

5. Alpha Plus Mighty Greens - Bästa chlorella i komplextillskott

Alpha Plus Mighty Greens - Bästa chlorella i komplextillskott
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Svensk Hälsokost)

Gröna växter har särskilt uppmärksammats för deras unika näringsmässiga mångfald. Mighty Greens från Alpha Plus är en väldigt näringstät drinkmix som säkerställer att din kropp även får de näringsämnen som inte är en del av vår vardagliga kost.

Mighty Greens innehåller över tjugo olika ingredienser. Med en unik sammansättning bjuder den på ett stort antal antioxidanter, flavinoider, vitaminer, aminosyror och fettsyror.

Alpha Plus Mighty Greens stod för testets "bästa chlorellamix". Det givna valet för dig som har svårt att välja, eller bara vill prova på. En spännande mix av alger och ämnen med synergistisk effekt. Vi gillar att det är ett enkelt sätt att få ett omväxlande intag.

Egenskaper

 • Storlek: 228 g
 • Pris / g: 1,21 kr
 • Form: Pulver
 • Portioner: 29 st

Fördelar

 • Härlig kompott av näringsämnen
 • Funkar bra i smoothies
 • Skyhöga externa kundrecensioner

Nackdelar

 • Innehåller ganska lite chlorella

Omdöme

En grön hälsobomb bestående av bland annat chlorella, spirulina, vetegräs, aloe vera och bipollen.

Priser

Till butik
276 kr
Till butik
276 kr

Jämför de bästa chlorella i testet

Chlorella Storlek Pris / g Form Portioner Totalbetyg Pris
Healthwell Chlorella Kapslar EKO 200 kaps 1,33 kr Kapslar 66 st Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
159 kr
Healthwell Chlorella EKO 200 g 0,64 kr Pulver 80 st Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
127 kr
Holistic Chlorella 250 kaps 1,75 kr Kapslar 50 st Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
175 kr
Colomaris Chlorella 1400 kaps 1,75 kr Kapslar 100 st Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
489 kr
Alpha Plus Mighty Greens 228 g 1,21 kr Pulver 29 st Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
276 kr

Vanliga frågor om bästa chlorellan

Fler frågor och svar om chlorella

Finns det olika sorters chlorella?

Det finns över 30 olika arter av chlorella, men två typer, Chlorella vulgaris och Chlorella pyrenoidosa – är de som vanligtvis hänvisas till i forskningsresultat.

Hur mycket chlorella ska man ta?

Dosera enligt förpackningens anvisningar. En dosering på mer än 6 gram per dag rekommenderas vanligtvis inte.

Vad är chlorella bra för?

Det finns en hel del hälsoeffekter av att äta chlorella. Nedan listar vi några av de viktigare:

 1. Det detoxifierar tunga metaller
 2. Avgiftar strålning och kemoterapi
 3. Främjar viktminskning
 4. Saktar ner åldrandet
 5. Sänker ditt blodsocker och kolesterol
 6. Ökar kroppens C-vitaminnivåer
 7. Bra vid anemi

Vad innehåller chlorella?

Chlorella är bland annat rikt på följande:

 • Protein
 • Järn och vitamin C
 • Antioxidanter
 • Vitaminer och mineraler
 • Omega-3
 • Fibrer

Finns det några risker med chlorella?

Chlorella kan orsaka att du blir överkänslig för solljus, det kan också orsaka uppblåsthet, kramper och diarré. Även en allergisk reaktion kan uppstå som rodnad, klåda, nässelfeber, hudutslag och svullnad i ansikte och mun.

Vilket chlorellatillskott är bäst?

I vårt test utsåg vi Healthwell Chlorella Kapslar EKO till bäst. Detta baserade vi på innehållet i förhållande till pris jämfört med de andra produkterna i testet. Att tillskottet dessutom var ekologiskt såg vi som ett extra plus. 

Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Källförteckning

Vi hoppas du märker att det ligger mycket arbete bakom den här guiden.

Vårt mål är att alltid ge dig en så objektiv bedömning som möjligt av alla produkter.

Den här artikeln bygger på vårt egna test och följande källor:

Källor och länkar

Senast uppdaterad: 9 november 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Johan Karlsson
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
254 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5