Bäst i test: Bästa energidrycken 2022

Ta del av experternas råd för att hitta den bästa energidrycken för dig och dina behov!
robban 1
Skriven av Robin Johansson
Uppdaterad juni 2022

Väldigt många känner sig trötta och sänkta under vinterns mörka långa månader. Och en del tar hjälp av energidrycker för att känna sig mer alerta. Och faktiskt fungera i vardagen. Eftersom inte alla dricker kaffe är energidrycker ett bra alternativ.

Plus att de allra flesta energidrycker även är berikade med B-vitaminer som faktiskt är bra för kroppen. Men energidrycker innehåller oftast koffein. Och på grund av detta borde du inte dricka för mycket. Utan precis som med kaffe gäller det att dricka med måtta.

Vi har testat ett flertal energidrycker för att hitta de bästa smakerna och de bästa ingredienserna. Allt för att du som kund ska kunna hitta en energidryck som passar perfekt för din unika behov.

I vårt test har Celsius Tropical Lemonade utsetts till bäst i test, läs vidare för att ta reda på varför!

Testvinnare - Bästa energidrycken

 1. Bäst i test energidryck: Celsius Tropical Lemonade
 2. Godaste energidrycken: NOCCO BCAA
 3. Bästa billiga energidrycken: GAAM Energy Mix Pack
 4. Bästa koffeinfria energidrycken: IQ Fuel 24 x iQ Fuel Focus
 5. Bästa stora energidrycken: Monster Energy Ultra White
 1. Bäst i test energidryck: Celsius Tropical Lemonade

  9,5/10
  En energidryck fylld av bra antioxidanter!.
  Celsius
  Bäst i test
  Pris / st
  17,88 kr
  Koffein
  56 mg / 100 ml
  BCAA
  0 mg
  Vitaminer
  7 st
  Till Butik
  429 kr
  Till Butik
  429 kr
  Till Butik
  449 kr
  Fördelar
  • Sockerfri
  • Fantastiska smaker
  • Med guarana och koffein
  Nackdelar
  • För hög koffeinhalt för vissa
  • Vissa smaker svåra att hitta i matbutiken

  Just den här energidrycken är extremt populär för personer som tränar. Eftersom kalorihalten är väldigt låg är det lätt att förstå varför. Samt att den är helt sockerfri och passar därför perfekt för dig som vill hålla dig undan socker av olika anledningar.

  Dessutom kan du välja mellan flera olika smaker. Men oavsett smaken är Celsius fylld av antioxidanter som är bra för din kropp. Du får den uppiggande effekten samt bra ämnen i samma dryck. Hur smidigt som helst för träning och andra aktiviteter.

  Tack vare alla de fantastiska fördelarna med Celsius har vi valt att göra denna energidryck till vår vinnare i testet. Kombinationen av hälsofördelarna och de fantastiska smakerna lyfter verkligen Celsius till skyarna och gör energidrycken till bäst i test.

  Läs mer
 2. Godaste energidrycken: NOCCO BCAA

  9,3/10
  Smaken är helt fantastisk!.
  NOCCO BCAA
  Pris / st
  18,71 kr
  Koffein
  55 mg / 100ml
  BCAA
  3000 mg
  Vitaminer
  6 st
  Till Butik
  449 kr
  Till Butik
  449 kr
  Fördelar
  • Finns med eller utan kolsyra
  • Fantastiska smaker
  • Finns med eller utan koffein
  Nackdelar
  • Inte särskilt god när den inte är kall

  Det här är en kolsyrad energidryck som passar bra för dig som vill ha den läskande effekten av en energidryck. Och även denna fantastiska energidryck är sockerfri för din hälsas skull. Vilket gör att den passar bra för dig som tränar.

  Eftersom Nocco är berikad med BCAA passar den alldeles utmärk både innan och efter träningen. Och det finns alternativ utan kolsyra om du föredrar det. Men de allra flesta väljer Nocco just för den läskande kolsyreeffekten drycken erbjuder.

  Dessutom har Nocco en otroligt god smak! Vilket självklart har lett till att just Nocco har vunnit den godaste smaken i vårt test. Vår testpanel kan inte få nog av den fantastiska smaken Nocco erbjuder och vill dela med sig av upplevelsen.

  Läs mer
 3. Bästa billiga energidrycken: GAAM Energy Mix Pack

  9,1/10
  Prisvärd och vegansk energidryck där du själv kan mixa mellan flera olika smaker.
  24 x GAAM Energy 330 ml
  Pris / st
  12,46 kr
  Koffein
  55 mg / 100 ml
  BCAA
  0 mg
  Vitaminer
  5 st
  Till Butik
  299 kr
  Fördelar
  • Vegansk
  • 180 mg koffein
  • Hög halt BCAA
  Nackdelar
  • Få smaker
  • Inte den godaste

  Förutom det fantastiska priset är även denna energidryck vegansk. Och passar därmed helt perfekt för alla slags livsstilar. Bara för att du har valt att äta en speciell kost betyder det inte att du måste välja bort energidrycker.

  Dessutom är GAAM Energidryck en riktigt törstsläckare fylld med uppiggande koffein. Samt vitaminer och mineraler din kropp behöver när du presterar under träningen. Men vad som verkligen gör den här energidrycken till det bästa valet är att den är svensktillverkad.

  Läs mer
 4. Bästa koffeinfria energidrycken: IQ Fuel 24 x iQ Fuel Focus

  8,9/10
  En energidryck helt utan koffein!.
  IQ Fuel 24 x iQ Fuel Focus
  Pris / st
  9,96 kr
  Koffein
  0 mg
  BCAA
  0 mg
  Vitaminer
  7 st
  Till Butik
  239 kr
  Fördelar
  • Koffeinfri
  • Sockerfri
  • Ginseng och rosenrot
  Nackdelar
  • Få smaker att välja mellan
  • Högt pris

  Du som är ute efter en energidryck helt utan koffein har hittat rätt. Plus att du får den läskande effekten av kolsyra i den här underbara energidrycken. Och självklart finns det inget tillsatt socker i iQ Fuel FOCUS, utan du kan med gott samvete njuta av drycken.

  Förutom att du får en energikick av vitaminerna och mineralerna iQ Fuel FOCUS erbjuder får du även ökat mentalt fokus. Vilket gör den här energidrycken unik. Eftersom den passar perfekt för dig som behöver extra fokus under arbetsdagen.

  Det är inte konstigt att vår testpanel kom fram till att just iQ Fuel FOCUS är bästa koffeinfria energidrycken. De unika ingredienserna får dig verkligen att fokusera bättre och därmed prestera bättre! Vilket i slutändan är vad du är ute efter. I det här fallet helt utan de negativa effekterna vissa upplever av mycket koffein.

  Läs mer
 5. Bästa stora energidrycken: Monster Energy Ultra White

  8,7/10
  Den största burken i vårt test som bland annat innehåller guaranafröextrakt och 4 olika B-vitaminer.
  24 x Monster Energy 500 ml Ultra White (sockerfri)
  Pris / st
  16,63 kr
  Koffein
  32 mg / 100 ml
  BCAA
  0 mg
  Vitaminer
  4 st
  Till Butik
  399 kr
  Fördelar
  • Anpassa koffeinintaget
  • Producerad i Norden
  • Fri från socker och konserveringsmedel
  Nackdelar
  • Vissa smaker fick lågt betyg
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa energidrycken

Köpguide: Så hittar du bästa energidrycken

När du känner behov av mer energi och vill köpa en energidryck är det en del saker du bör fundera över. Trots allt vill du få ut den bästa effekten utefter dina egna förväntningar och inte fortsätta att känna dig trött och sliten under eller efter träning.

 • Koffeinhalten

  Om du inte är en van kaffedrickare bör du se över hur hög koffein halten är i energidrycken. Eftersom en väldigt hög halt kan påverka dig som inte är van mer än andra personer som är vana vid koffein.
 • Aminosyror

  Du som tränar mycket och vill bygga muskler bör med fördel välja en energidryck med extra tillsatta aminosyror, i synnerhet BCAA. För dig som inte är lika aktiv är denna punkt inte så viktig. 
 • Sockerfri

  Du som tränar vill säkerligen inte få i dig onödigt mycket socker när du dricker en energidryck. Se därför till att den energidryck du väljer är sockerfri.
 • Vitaminer

  Vill du få i dig flera olika vitaminer när du dricker en energidryck? Eller är det endast koffeinet och den uppiggande effekten du är ute efter?
 • Priset

  Som med det mesta är det oftast priset som avgör vilken energidryck du faktiskt köper. Men ibland är det bättre att låta kvalitet gå över kvantitet. Det kan vara bättre att endast behöva dricka en energidryck om dagen än att behöva fylla på med energi flera gånger om dagen.
 • Smaken

  Är du ute efter en god smak av friska bär eller liknande? Eller är det så att smaken faktiskt inte spelar någon roll för dig? Det kan vara smart att testa några olika smaker för att hitta din egna personliga favorit.
 • Miljövänlig

  När du köper en energidryck bör du alltid se efter om det är möjligt att återvinna burken eller flaskan. Eftersom vi alla måste dra vårt strå till stacken bör även du göra det.
Så valde vi ut de bästa energidrycker

Hur vi utsåg bästa energidryckerna

När vi utför ett test utgår vi alltid från dig som kund och de personliga preferenserna du kan tänkas ha. Eftersom det finns flera olika aspekter att ha i åtanke när du väljer en energidryck har vi gått igenom hundratals recensioner. Allt för att hitta vad du som kund går efter när du letar efter en energidryck. I våra efterforskningar och undersökningar har vi kommit fram till att det är dessa aspekter som är viktigast när det kommer till energidrycker.

 • Hur smakar den?
 • Är energidrycken törstsläckande?
 • Hur hög är koffeinhalten?
 • Är energidrycken berikad med vitaminer och mineraler?
 • Har den producerats i Sverige eller Norden?
 • Går det att återvinna burken/flaskan?

Vår testpanel om tio personer har utgått från dessa aspekter när de utfört testet. Och därefter gett var produkt ett betyg på en skala från 1 till 10. Samt att pris och kvalitet har vägts in i helhetsbetyget. Testvinnaren inom var kategori är därmed den energidryck som har fått det högsta totalbetyg. De energidrycker du hittar i testresultatet rekommenderas alla av vår testpanel.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
98 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5

Bäst i test - Bästa Energidryck enligt Fitnessfrank.se

 1. Bäst i test energidryck: Celsius Tropical Lemonade
 2. Godaste energidrycken: NOCCO BCAA
 3. Bästa billiga energidrycken: GAAM Energy Mix Pack
 4. Bästa koffeinfria energidrycken: IQ Fuel 24 x iQ Fuel Focus
 5. Bästa stora energidrycken: Monster Energy Ultra White

Energidryck finns att köpa i många olika butiker. Våra favoriter är Svenskt Kosttillskott , Proteinbolaget och Gymgrossisten .