Bästa Fettförbränningstabletten - Bäst i test 2022 - Köpguide

Underlätta fettförbränningen med hjälp av någon av dessa välanpassade tabletter.

Fettförbränning är en ständigt pågående process. Det är en naturlig del av kroppens cellomsättning och förnyelse. Men även om basmetabolismen i många fall är ganska konstant så varierar ständigt kroppens förmåga att förbränna fett.

Genom att fokusera på viss sorts träning och äta mat och tillskott som påverkar metabolismen och kroppens termogenes kan man i många fall påskynda fettomsättningen. Däremot är det inte alltid självklart vad som ger bäst effekt.

Här är de fettförbränningstabletter som i vårt test gav bäst resultat.

Så hittar du bästa Fettförbränningstabletter

Viktigt att tänka på vid köp av fettförbränningstabletter

Det finns otroligt många olika tillskott och träningsformer som utger sig för att främja fettförbränning. Men hur väljer man rätt? I många fall är det en bra idé att välja utifrån sina egna individuella behov. För att hjälpa dig att göra rätt inköp av fettförbränningstabletter har vi valt att presentera några nyckelbegrepp som kan vara värda att förhålla sig till.

Dietär termogenes

Termogenes åsyftar kroppens förmåga att producera värme via den energi som uppstår i samband med cellomsättning. Denna process påverkas även av vad vi äter då vissa ämnen helt enkelt ökar vår basalförbränning. I många fall är det starka kryddor eller stimulerande ämnen såsom koffein, taurin och ginseng som har mest påtaglig termogen effekt. Är du känslig mot dessa ämnen bör du däremot leta efter en fettförbrännare där fokusen inte ligger på denna sorts omsättningsökning.

Aptitdämpare

Aptitdämpare fungerar i många fall som indirekt fettförbrännare. Mycket på grund av att de uppmuntrar kroppen att omsätta sina depåer genom att minska mängden energi som man tillför. Glucomannan och 5-HTP är numera väldigt vanligt förekommande aptitdämpare. Lägg däremot märke till att stimulerande ämnen ofta används för dess förmåga att minska hungerkänslor.

Insulinreglering

Insulin har en direkt koppling till hur kroppen hanterar fett. Medan för höga nivåer kan höja glukosnivåerna och främja fettinlagring, så kan för låga leda till dålig omsättning. Därför innehåller många fettförbrännare särskilda insulinreglerande ämnen.

Upptagsblockerare

Ämnen som hämmare upptaget av fettfrämjande ämnen har de senaste åren varit väldigt omtalande. Kolhydratblockerare har i detta hänseendet blivit populära då särskilda enzym i många fall minskar kroppens tendens att använda lätt tillgängliga kolhydrater i samband med fettbindning.

Motivationsfrämjare

Många produkter som främjar fettförbränning gör det även genom att uppmuntra fysisk aktivitet genom positiv feedback. Ofta tillsätts 5-HTP för att de kan omvandlas till serotonin vilket i sin tur förbättrar både humör och dämpar aptit.

Prissättning

Effektiv fettförbränning är ett långsiktigt projekt. Därför är det viktigt att du väljer en produkt vars prissättning är sådan att du kan äta den under en längre tid. Ofta vinner man mer på att vara långsiktig och bör därför se till att budgeten sträcker sig åtminstone en månad framåt i tiden.

Våra 5 bästa Fettförbränningstabletter (oktober 2022)

 1. Bäst i test: Bodyfat Burner protein.se
 2. Bästa billiga fettförbrännaren: BURN
 3. bästa fettförbränningspaket morgon kväll : GAAM BURN AM / PM 24h Fatburning
 4. Bästa fettförbränningstabletten kväll: Bodyfat burner Night
 5. Bästa fettförbränningstabletterna med tyrosin: Xlnt sports Slim Boost

1. Bodyfat Burner protein.se - Bäst i test

Bodyfat Burner protein.se
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Köp nu
köp
på Protein.se
Sammanfattning: Högkvalitativ och mångfacetterad fettbrännare.
Storlek
150 kapslar
Pris / dos
7 kr
Aktiva ämnen
11 st
Veganvänlig
Ja

Som "bäst i test" lyfte panelen fram BODYFAT BURNER, 150 KAPSLAR. En premiumprodukt med elva samverkande ämnen för ständigt hög omsättning. Vi gillar att den innehåller höga nivåer piperin för särskilt påtaglig biotillgänglighet.

Fördelar
 • Mångfacetterad
 • Innehåller B-vitaminer
 • Med bland annat knöltångspulver
Nackdelar
 • Ganska dyra

Med Bodyfat Burner har Protein plockat fram en särskild blandning av väl beprövade fettförbrännande ämnen. Genom att kombinera stimulerande klassiker såsom koffein och l-teanin säkerställs såväl termogen effekt som hormonell balansering via capsicum-extrakt och l-tyrosin.

Panelen upplevde en tydlig aptitdämpande effekt, och en tilltagande pigghet som blev mer påtaglig med tiden. De i testpanelen som även tränade tyckte att prestationen förbättrades och att de orkade mer. Detta är tabletter vars nytta definitivt ökar med tiden.

Var kan jag köpa produkten?

2. BURN - Bästa billiga fettförbrännaren

BURN
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Köp nu
köp
på Svenskt Kosttillskott
Sammanfattning: Prisvärda förbränningstabletter med varierat innehåll.
Storlek
120 kapslar
Pris / dos
4 kr
Aktiva ämnen
10 st
Veganvänlig
Nej

Den "bästa billiga fettförbrännaren" var utan tvekan BURN. Högkoncentrerat tillskott som har flera beprövade ämnen som ger resultat. Plus i kanten för att den även dämpar aptiten.

Fördelar
 • Mycket för pengarna
 • Kaktusextrakt.
 • Finns med eller utan koffein
Nackdelar
 • Vissa kan ha problem att svälja dem

Svenskt Hälsotillskott har gjort sig kända för att kombinera prisvärdhet med beprövade och pålitliga sammansättningar. Burn är i detta hänseende inget undantag. Med tio verksamma ämnen är den en av de mest förmånliga fettförbrännarna på marknaden. Särskilt spännande är att den innehåller kaktusextrakt som visat sig kunna binda till fett och minska kroppens upptag.

Alla i panelen upplevde nästan direktverkande skillnad. Priset gjorde även att de utan problem kunde ha en sådan lång kur som de kände för. Minskat sötsug och mer energi var något som de flesta upplevde. En i panelen som var koffeinkänslig valde däremot att avsluta kuren i förväg.

Var kan jag köpa produkten?

3. GAAM BURN AM / PM 24h Fatburning - bästa fettförbränningspaket morgon kväll

GAAM BURN AM / PM 24h Fatburning
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Köp nu
köp
på Proteinbolaget
Sammanfattning: Kombopack för fettförbränning dygnet runt.
Storlek
180 kapslar
Pris / dos
7 kr
Aktiva ämnen
10 st
Veganvänlig
Nej

Testets "bästa fettförbränningspaket morgon kväll" var GAAM BURN AM / PM 24h Fatburning. En kombo som håller din metabolism på toppnivå under hela dagen. Vi gillar att man får bra förbränning på kvällen utan att behöva förlita sig på stimulerande ämnen.

Fördelar
 • Minimerar risken för sömnproblem.
 • Paket med både morgon- och kvällskapslar
 • Gav riktigt snabba resultat hos flera av testpersonerna
Nackdelar
 • Kostsamt i längden.

GAAM BURN AM / PM 24h Fatburning är framplockad för att skapa rätt förutsättningar för hög fettomsättning såväl morgon som kväll. Anledningen till uppdelningen är att morgontabletterna innehåller stimulerande ämnen, medan kvällstabletterna är mer fokuserade på att dämpa aptiten.

Alla i panelen gillade att man fick ett alternativ för kvällen, då de flesta andra alternativ innehåller koffein som för många nästan omöjliggör en god natts sömn. Samtliga upplevde en påtaglig aptitdämpning och gillade särskilt att de både burkarna innehåll helt olika verksamma ämnen. De i panelen som även tränade tyckte att tabletterna främjade återhämtning.

Var kan jag köpa produkten?

4. Bodyfat burner Night - Bästa fettförbränningstabletten kväll

Bodyfat burner Night
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Köp nu
köp
på Protein.se
Sammanfattning: Kvällskapslar för nattlig fettförbränning.
Storlek
150 kapslar
Pris / dos
10 kr
Aktiva ämnen
12 st
Veganvänlig
Ja

Bodyfat Burner Night 150 Kapslar var testets "bästa fettförbränningstabletter för kväll". En fettbrännare som gör vad den ska utan att hålla dig uppe på nätterna. Vi gillar särskilt att den innehåller varierande innehållet samt att produkten är vegansk.

Fördelar
 • Innehåller mineraler och vitaminer
 • Väldigt mild
 • Anpassad för att tas på kvällen och saknar således koffein
Nackdelar
 • Ej hungerdämpande

Att upprätthålla metabol fettförbränning även i viloläge är ett smidigt sätt att säkerställa både viktnedgång och bra allmänhälsa Som skonsam fettförbrännare blir Bodyfat Burner Night både ett bra komplement och en effektiv fristående fettförbränningstablett.

Panelen tyckte att detta var de tabletter som i störst utsträckning gav effekt utan den annars ofta påtagliga koffeinkänslan. Därför blev de ett alternativ även för vilodagar, kväll och när man helt enkelt vill undvika att gå upp i varv.

Var kan jag köpa produkten?

5. Xlnt sports Slim Boost - Bästa fettförbränningstabletterna med tyrosin

Xlnt sports Slim Boost
Betyg 3,9/5
Betyg 3,9/5
Köp nu
köp
på MM Sports
Sammanfattning: Spännande fettförbränningstablett utan stimulerande ämnen.
Storlek
90 kapslar
Pris / dos
5 kr
Aktiva ämnen
4 st
Veganvänlig
Nej

Vi utsåg Slim Bost till "bästa med tyrosin" Vi gillar att den även främjar hormonell balans och helhetshälsa genom kalibrera och främja sköldkörtelhormon. Minskar även sötsuget.

Fördelar
 • Stor mängd tyrosin
 • En källa till jod
 • Underlättar viktkontrollen
Nackdelar
 • Ej för veganer

Slim Boost är fettförbränningstabletter vars innehåll utgör en särskilt sammansättning ämnen vars inverkan på ämnesomsättning och sköldkörtel är väl etablerad. Därför är detta ett perfekt val för dig som vill skapa rätt förutsättningar för effektiv fettförbränning.

Panelen tyckte att detta var testets mildaste tillskott. Ingen upplevde någon pigghetskänsla eller rastlöshet. Däremot tyckte alla att sötsuget och hungern minskade i väldigt stor utsträckning. Samtliga tyckte att de sov bättre efter några veckors användande.

Var kan jag köpa produkten?

Så gjorde vi testet

Testpanelen tittade på tabletterna både i ett objektivt och ett subjektivt hänseende. Genom att fokusera på förväntade effekter, påstådda effekter och faktiskt resultat strävade vi efter att ge en så heltäckande utvärdering som möjligt.

 • Aktiva ämnen: Vilka ämnen innehåller tabletterna?
 • Mängd: Hur stor mängd av aktiva ämnen är i varje tablett?
 • Effekt: Hur upplevdes effekten?
 • Kostnad: Var fettförbränningstabletterna billiga även i det långa loppet?

Panelen bestod av såväl träningsintresserade personer som de vars erfarenheter av träning och fettförbränning var högst begränsade. På så sätt blev det enklare att tydliggöra de faktiska effekterna då förväntningarna skiljde sig stort mellan de olika personerna.

FAQ: Vanliga frågor om fettförbränningstabletter

Här är några av de frågor och funderingar som vi upplever vara återkommande när det gäller just tabletter för fettförbränning. Vi hoppas att de hjälper dig att göra rätt val.
Vilken fettförbränningstablett är bäst?

Bodyfat Burner från Protein är de bästa fettförbränningstabletterna. En effektiv blandning av stimulerande ämnen och vitaminer som främjar omsättning gör den till ett bra väl. Extra positivt att den har hög biotillgänglighet.

Fungerar fettförbrännare?

Det finns många olika fettförbrännare vars tillämpningsområden skiljer sig åt. Därför är det viktigt att välja rätt utifrån vad man faktiskt vill uppnå. Om man inte upplever resultat är det framför allt för att man fortfarande får i sig fler kalorier än man gör av med och då spelar det ingen roll vilken fettförbrännare man provar.

Hur länge behöver man använda fettförbränning tabletter?

Om man väljer att avsluta sin kur för tidigt är risken stor att man inte märker resultat. Därför bör man se till att äta tabletterna så länge som förpackningen rekommenderar. Många märker resultat först efter någon månads användning.

Har fettförbränningstabletter biverkningar?

Många som upplever biverkningar gör det på grund av att de väljer fettförbränning tabletter som innehåller stimulerande ämnen likt koffein. Är man överkänslig bör man därför undvika denna sorts fettförbränningsprodukter.

Jämför Fettförbränningstabletter

Fettförbränningstabletter Storlek Pris / dos Aktiva ämnen Veganvänlig Totalbetyg Pris
Bodyfat Burner protein.se 150 kapslar 7 kr 11 st Ja Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
499 kr
BURN 120 kapslar 4 kr 10 st Nej Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
269 kr
GAAM BURN AM / PM 24h Fatburning 180 kapslar 7 kr 10 st Nej Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
399 kr
Bodyfat burner Night 150 kapslar 10 kr 12 st Ja Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
499 kr
Xlnt sports Slim Boost 90 kapslar 5 kr 4 st Nej Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
149 kr

Testvinnare - Bästa Fettförbränningstabletten

 • Bodyfat Burner protein.se - Bäst i test
 • BURN - Bästa billiga fettförbrännaren
 • GAAM BURN AM / PM 24h Fatburning - bästa fettförbränningspaket morgon kväll
 • Bodyfat burner Night - Bästa fettförbränningstabletten kväll
 • Xlnt sports Slim Boost - Bästa fettförbränningstabletterna med tyrosin
Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Senast uppdaterad: 7 september 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Johan Karlsson

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
1 röster, Genomsnitt: 5 / 5