Bäst i test: Bästa gainern 2021

Vi har hittat de bästa gainersen baserat på smak, pris och innehåll
Senast Uppdaterad: Juli 2021

En gainer är ett kosttillskott som består av en blandning rik på protein och kolhydrater, som även kan vara utökad med tillsatser av kreatin och vissa fetter. Målet med produkten är att enkelt komma upp i ett kaloriöverskott för att på så sätt gå upp i vikt.

Core Gainer från svenskt kosttillskott är den bästa gainern i vårt test. Smakerna är goda, priset på produkten är en utav de bättre på marknaden (under 100 kronor per kilo) och innehållet är perfekt lämpat för dig som vill gå upp i vikt.

Våra redaktörer undersöker, testar och rekommenderar oberoende av andra de bästa produkterna. Du kan läsa mer om hur vi går tillväga när vi gör våra tester här. Vi kan få en provision på köp som görs via länkar på sidan.

Köpguide: Så hittar du bästa gainern

Det finns många olika gainers att välja mellan. Alternativen kan dessutom skilja sig åt rejält i vissa fall. Låt oss titta närmare på några faktorer du bör fundera över för att välja den gainer som bäst passar dig.

 • ingredienserIngredienser:

   Titta noga igenom de ingredienser som produkten innehåller. Vad för proteinkälla samt kolhydratskälla består produkten av? Är produkten vegansk, laktosfri? Innehåller produkten mycket socker? Hur många kalorier per 100 gram består gainern av? Titta även efter huruvida gainern innehåller extra vitaminer och mineraler som kan behövas vid tyngre träning.
 • markeVarumärket:

   Hur välkänt är varumärket och vad säger andra kunder och tester om märket? Har det ett bra rykte från deras kosttillskott? Alla de gainers vi har med i vårt test är från välkända varumärken som säljs av stora webbutiker. Skulle du välja att köpa någon annanstans är det viktigt att du gör din egna efterforskning.
 • prisPrisvärdhet:

   Priset mellan produkterna kan skilja sig åt markant. Detta trots att innehållet är mer eller mindre densamma. Vi har i vår granskning jämfört priset per kilo på varje enskild produkt för att du enkelt ska kunna hitta de mest prisvärda produkterna. Tänk dock på att en dyr produkt kan vara mer prisvärd på grund av dess innehåll.
 • smakSmak:

   En portion gainer är normalt sätt ganska så stor. Därför är det viktigt att den smakar bra. Mer eller mindre samtliga gainers i vårt test har fått bra betyg vad gäller smak av både oss själva och andra externa tester och kunder. Det finns däremot flera olika smaker och det är viktigt att du själv väljer en du tror du gillar. Tänk på att vissa kan smaka väldigt sött vilket vissa inte gillar.
Läs mer Minimera

 

 

Testvinnare - Gainer

 • Core Gainer - Bästa gainern
 • Serious Mass - Godaste gainern
 • Pro Nutrition Pro Mass
 • Self Omninutrition Mass Active Gainer
 • Better You Vegetarisk Gainer - Bästa vegetariska gainern
 • Elit Nutrition ELIT GAINER - Lactose free - Bästa laktosfria gainern

Såhär testade vi gainers

Nedan följer vårt test av de bästa gainers som går att köpa idag. En gainer ska innehålla både kolhydrater och protein i en bra balans. Välj en gainer som passar dig, om det är hårt bulk som gäller så ska du köpa en gainer med högt kolhydratinnehåll och komplettera med proteinpulver. Om du vill gå upp i vikt lite långsammare så kan du skippa proteinpulvret helt om du istället köper en gainer med bra proteinmängd. Vi har bland annat fokuserat på följande faktorer för att utvärdera de olika produkterna:

 • Innehållet: Innehållet varierar mycket, det finns gainers med stort fokus på proteininnehåll och gainers som maximerar kolhydratupptaget. Men gainers kan också innehålla vitaminer och mineraler som behövs vid tung träning. Vi tittar noga på innehållet för att kunna ta fram rekommendationer som är bäst anpassade till dig som tränar hårt.
 • Smak och tillredning: Vi testar smaker och att blanda pulvret. Kosttillskott är oftast lättblandade idag, men det finns undantag och dessa får generellt låga betyg av oss. En gainer som klumpar sig är svår att dricka eftersom shaken ofta ligger runt en halvliter. Smakerna är så klart väldigt subjektiva, men vi försöker lyfta fram produkter med naturlig smak som inte är allt för söta.
 • Resultat: Vi testar de flesta gainers under flera veckors tid i samband med träning och jämför viktuppgång och den övergripande upplevelsen av gainern.
 • Priset: Det finns ganska många likvärdiga gainers och då är priset en avgörande faktor. Vi gör en sammanvägning av innehållet och jämför vad du får för pengarna per produkt.

De bästa gainersen 2021

Vi har testat många gainers. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive gainer samt en recension av varje produkt. Vill du se en överblick över alla gainers som ingick i testet kan du göra det här.

 1. 1. Core Gainer - Bästa gainern

  9,5/10
  Core Gainer
  Bäst i test
  Proteinhalt
  22%
  Pris / kg
  100 kr
  Kcal
  398 kcal
  Sockerhalt
  12%
  Till Butik
  399 kr
  Fördelar
  • 4.7 / 5 användarbetyg
  • Mycket populär
  • 5 olika smaker
  Nackdelar

  Core Gainer är en gainer framtagen av Svenskt Kosttillskott. Det som gör den till en mycket bra produkt är kombinationen av ett bra pris och en högkvalitativ mix av protein, kolhydrater, kreatin samt mineraler såsom kalcium, kalium och fosfor. En portion (527 kcal) innehåller bland annat 29 gram protein och 85,5 gram kolhydrater. Kreatinet hjälper dig att öka i vikt ännu effektivare.

  Denna gainer finns i fem olika smaker - Raspberry Milkshake, Strawberry Milkshake, Vanilla Milkshake, Chocolate Milkshake och Salted Caramel. Vi tyckte att dessa inte bara smakade gott, utan att de även var enkla att blanda i vätska eftersom de inte klumpade ihop sig så lätt. Du kan enkelt blanda din Core Gainer i mjölk eller vatten i en shaker. Vi valde mjölk eftersom det ger en mer fyllig smakupplevelse.

  Sammantaget är Core Gainer en gainerprodukt som vi rekommenderar och utser den till "bästa gainern". Tillskottet har en bra avvägning mellan sockerinnehåll, protein och kalorier. Detta till ett mycket rimligt pris.

  Läs mer
 2. 2. Serious Mass - Godaste gainern

  9,3/10
  Serious Mass
  Proteinhalt
  15%
  Pris / kg
  106 kr
  Kcal
  374 kcal
  Sockerhalt
  6,3%
  Till Butik
  579 kr
  Fördelar
  • 4.3 / 5 användarbetyg
  • 6 goda smaker
  • Lättdrucken gainer
  Nackdelar

  Serious Mass är en supergod gainer anpassad för dig som siktar på ett kaloriöverskott. Bulkar du, eller på annat sätt vill gå upp i vikt, är det här en bra produkt för dig. Den höga halten av proteiner, kolhydrater och vitaminer och mineraler gör även gainern till ett näringsrikt tillskott. Förutsatt att du följer doseringsrådet, ligger varje portion på 1250 kalorier. Det som skiljer denna gainer från många andra är dock smakbetygen. Flera kunder menar på att det är en av de godaste varianterna av gainer som de testat. Vi kan inte annat än att hålla med och väljer Serious Mass framför andra gainerns när det gäller just smaken.

  När det gäller innehållet bjuder Serious Mass på en rad olika näringsämnen där några av de viktigaste är proteiner, kolhydrater, vitamin A, B1, B2 och flera andra B-vitaminer, vitamin C och E, magnesium, zink och kalcium.

  Proteininnehållet är 50 gram per portion och mängden kolhydrater ligger på hela 250 gram. Produkten finns i 5 smaker. Du kan välja mellan choklad, vanilj, jordgubb, cookies & cream eller banan. Majoriteten av de externa kundbetygen är positiva och många har fått enklare att öka i vikt med produkten. Priset är tyvärr lite högre än exempelvis Core Gainer, vilket drar ner på vårt slutbetyg.  Vi rekommenderar trots detta Serious Mass Gainer och utser det till "godaste gainern".

  Läs mer
 3. 3. Pro Nutrition Pro Mass

  9,1/10
  Pro Nutrition Pro Mass
  Proteinhalt
  13%
  Pris / kg
  96 kr
  Kcal
  380 kcal
  Sockerhalt
  45%
  Till Butik
  289 kr
  Fördelar
  • 4.7 / 5 användarbetyg
  • Choklad eller jordgubb
  • Näringsrikt innehåll
  Nackdelar

  Pro Nutrition Pro Mass är en billig gainer som får höga betyg både från oss och andra som har testat produkten. Den kommer i 2 olika storlekar på förpackningen, 3 kg eller 6kg och finns i 2 smaker, choklad och jordgubb. Chokladsmaken känns nästan som en oboy om man blandar den med vatten.

  Gainern innehåller bland annat vassleproteinkoncentrat och dextrosmonohydrat. En portion innehåller 304 kalorier, där cirka 14 gram är protein och 77 gram kolhydrater. Fetthalten är mycket låg och ligger på strax under 2 gram per portion. Vi liksom andra tidigare kunder tycker att smakerna är riktigt goda och flera nämner att de kan gå upp i vikt lättare.

   

  Läs mer
 4. 4. Self Omninutrition Mass Active Gainer

  9,1/10
  Self Omninutrition Mass Active Gainer
  Proteinhalt
  30%
  Pris / kg
  110 kr
  Kcal
  420 kcal
  Sockerhalt
  10%
  Till Butik
  439 kr
  Fördelar
  • 4.1 / 5 användarbetyg
  • Choklad eller jordgubb
  • Full med energi
  Nackdelar

  Self Omninutrition Active Whey Gainer är en bra gainer med fokus på en något högre proteinhalt än många andra produkter. Till skillnad från Mutant Mass och Serious Mass känns det som att tillverkarna inte har ett lika aggressivt fokus på snabb viktökning utan snarare fokuserar på en långsammare och mer stabil viktuppgång. Det går även att tänka att den är mer anpassad för personer som inte tränar lika hårt men fortfarande strävar efter att gå upp i vikt. Portionsrekommendationerna är således mycket mindre än de tidigare nämnda gainers och så är även kalorimängden per rekommenderad portion.

  Varje portion innehåller 420 kalorier. Dessa består bland annat av 30% vassleprotein, 7% fett och 1,2 gram kostfibrer och majoriteten av resterande andel som kolhydrater. Dessutom är har gainern extra vitaminer och mineraler i sig så att den ska fungera som mellanmål.

  Det finns 2 smaker att välja på, choklad och jordgubb. Båda smakerna är goda men kan för vissa vara något för söta.

  Läs mer
 5. 5. Better You Vegetarisk Gainer - Bästa vegetariska gainern

  9,0/10
  Better You Vegetarisk Gainer
  Proteinhalt
  30%
  Pris / kg
  299 kr
  Kcal
  315 kcal
  Sockerhalt
  2,5%
  Till Butik
  299 kr
  Fördelar
  • 4.6 / 5 i kundbetyg
  • Naturliga råvaror från 3 källor
  • 3 olika smaker
  Nackdelar

  Better You Vegetarisk Gainer är en helt vegetabilisk gainer som använder sig av naturliga råvaror från havre, hampa och pumpakärnsprotein. Havret, som utgör den största delen av innehållet, kommer dessutom från svenska gårdar. Kolhydraterna kommer från palatinos vilket är en unik kolhydrat med långsamt energiflöde. Näringsinnehållet består av 30% protein, ca 5% fett och ca 60 % kolhydrater. Detta gör gainern till en av de mer proteinrika som dessutom inte innehåller något socker. Förpackningen väger 1 kilo vilket ger dig 25 portioner. Det går att välja mellan 3 olika smaker, choklad, jordgubb och vanilj. Prislappen är något högre jämfört med de flesta andra gainers. Pengarna är dock väl värda att spendera på produkten om du söker en högkvalitativ vegansk gainer med svenska råvaror. 

  I vårt test valde vi ut två av smakvarianterna, vanilj/päron och choklad. Av dessa uppskattade vi den förstnämnda mest. Båda varianterna var dock lätta att blanda ut och passade bra med både havremjölk och vatten. De största fördelarna vi såg med denna gainer var att sockerhalten är mycket låg, proteinhalten hög och att naturliga, vegetabiliska råvaror använts vid framställningen. Nackdelen är att priset är högt. Samtidigt får du en produkt av hög kvalitet, vilket kan väga upp prisnivån. 

  Vi utser Better You Vegetarisk Gainer till "bästa vegetariska gainern". Smakerna är mycket goda, den går lätt att blanda ut och passar med flera olika vätskor/drycker. Ingredienserna är också av hög kvalitet.

  Läs mer
 6. 6. Elit Nutrition ELIT GAINER - Lactose free - Bästa laktosfria gainern

  8,9/10
  Elit Nutrition ELIT GAINER - Lactose free
  Proteinhalt
  25%
  Pris / kg
  111 kr
  Kcal
  455 kcal
  Sockerhalt
  20%
  Till Butik
  599 kr
  Fördelar
  • Högt kalori- och proteininnehåll
  • 6 olika smaker
  • Matspjälkningsenzymer tillsatta
  Nackdelar

  Elit Gainer från Elit Nutrition är en högkaloriprodukt speciellt framtagen för laktosintoleranta personer. Produkten har tillsatts matspjälkningsenzymer vilket underlättar matsmältningen. Varje portion består av 1000 kalorier fulladdade med proteiner, kolhydrater och bra fett. Produkten är dessutom förstärkt med BCAA, glutamin, MCT-fett och omega-3. Dessutom innehåller gainern en frukt- och bärmix som ökar de nyttiga näringsämnena ytterligare. Förpackningen är stor, 5,4 kilo och går att köpa i 6 olika smaker. För detta får man betala strax över 100 kronor per kilo. Kolhydraterna består främst av maltodextrin som snabbt tas upp av kroppen. 

  Vi liksom övriga tester och kundbetyg ger både smakerna, priset och innehållet höga betyg. Är du laktosintolerant och söker en produkt som hjälper dig när du ska bulka är det här gainern du ska köpa. Elit Nutrition ELIT GAINER blir alltså vår testvinnare i kategorin "bästa laktosfria gainern".

  Läs mer
Se alla produkter
Varför lita på FitnessFrank?

FitnessFrank spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare. Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en tillverkare före en annan.

Vad är skillnaden mellan en gainer och proteinpulver?

Gainers och proteinpulver skiljer sig på flera avseenden, bland annat syftet och innehållet i produkten. 

 • En gainer syftar till att gå upp i vikt, både muskelmassa och fett. Den används således oftast av personer som bulkar.
 • Ett proteinpulver har inte fokus på viktuppgången utan används istället för att enklare öka muskelmassan.

Vad gäller innehållet går bland annat följande att nämna:

 • En gainer innehåller nästan alltid proteinpulver men innehåller även olika källor av kolhydrater.
 • Ett proteinpulver består vanligtvis uteslutande av någon form av protein.

En gainer är således en blandning av ett eller flera proteinpulver och ett kolhydratpulver.

Behöver man använda sig av gainers för att gå upp i vikt och bygga muskler egentligen?

Finns det några biverkningar av att ta gainers?

Det finns inga direkta uppvisade biverkningar med att få i sig gainers. Det som dock går att nämna är följande:

 • Om du inte tränar tillräckligt mycket kan det leda till att du går upp i vikt där majoriteten av uppgången består av fett.
 • Många gainers innehåller vassleprotein som i sin tur innehåller laktos. Är du laktosintolerant kan magproblem uppstå.

Frågor och svar om gainer

Nedan följer några av de vanligaste frågorna och svaren om gainers

Hur snabbt går man upp i vikt av gainers?

Man går inte upp i vikt bara av att dricka gainers. Anledningen till att du går upp i vikt är p.g.a att du ligger på ett kaloriöverskott, dvs får i dig fler kalorier än du gör av med.

För att gå upp 1 kilo krävs att du har ett överskott på 7.000 kalorier.

Hur tar jag gainer enklast?

Det enklaste sättet att få i sig gainers är med hjälp av en shake. Blanda pulvret med vatten eller mjölk och drick!

Hur länge håller gainer?

Normalt sätt håller en gainer i flera år. Det ska alltid stå hur länge just din gainer håller på förpackningen. Se till att sluta igen påsen när du inte använder den så ökar hållbarheten.

Hur många gainer per dag ska man ta?

Antalet gainers du ska ta varje dag varierar mellan individer. Dock brukar de flesta rekommendera att du tar det 1-3 gånger per dag mellan måltiderna. 

Är gainer bra för att gå upp i vikt?

Svar: Ja! Om du tar gainer mellan dina måltider kommer du att öka ditt kaloriintag och få det lättare att gå upp i vikt. 

Finns gainers utan kreatin?

Svar: Ja! Det finns gainers både med och utan kreatin. Läs på innehållsförteckningen så ser du om produkten innehåller det eller inte. 

Vad innehåller gainer?

Det finns framför allt 2 ingredienser i de flesta gainers:

 • Vassle: Vassle är ett protein som utvinns från framför allt komjölk. Detta sker genom en separering av vassleproteinet och kaseinproteinet i mjölken. Observera att laktosintolleranta kan få magproblem om de äter detta. 
 • Maltodextrin: Maltodextrin är en kolhydrat som snabbt tas upp i kroppen. Det är en stärkelse som kommer från majs, potatis eller ris och ser ut som ett vitt pulver i gainern.
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
159 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5