Bäst i test: Bästa gainern 2022

Vi har hittat de bästa gainersen baserat på smak, pris och innehåll
robban 1
Skriven av Robin Johansson
Uppdaterad maj 2022

En gainer är ett kosttillskott som består av en blandning rik på protein och kolhydrater, som även kan vara utökad med tillsatser av kreatin och vissa fetter. Målet med produkten är att enkelt komma upp i ett kaloriöverskott för att på så sätt gå upp i vikt.

Core Gainer från Svenskt Kosttillskott blev bäst av alla i vårt test. Smakerna är goda, priset på produkten är en utav de bättre på marknaden (under 100 kronor per kilo) och innehållet är perfekt lämpat för dig som vill bygga muskler.

Bästa gainern:

 1. Bäst i test: Core Gainer
 2. Bästa gainern på näringsinnehåll: RAW Extreme Gains
 3. Bästa premium gainern: Serious Mass
 4. Bästa billiga gainern: Body science Gainer
 5. Godaste gainern: GAAM 100% MASS Premium
 6. Bästa vegetariska gainern: Better You Vegetarisk Gainer
 7. Bästa laktosfria gainern: Elit Nutrition ELIT GAINER - Lactose free
 1. Bäst i test: Core Gainer

  9,7/10
  Fullproppad med högkvalitativt näringsinnehåll av bland annat vassleproteinkoncentrat och kreatinmonohydrat.
  Core Gainer
  Bäst i test
  Proteinhalt
  22%
  Pris / kg
  120 kr
  Kcal / 100g
  409kcal
  Sockerhalt
  12%
  Till Butik
  479 kr
  Till Butik
  479 kr
  Fördelar
  • 4.7 / 5 användarbetyg
  • Mycket populär
  • 5 olika smaker
  Nackdelar
  • Några av smakerna var för söta

  Core Gainer är en produkt framtagen av Svenskt Kosttillskott. Precis som alla Svenskt Kosttillskotts produkter håller denna hög kvalitet vad gäller innehåll och tillverkning. Det som gör den till en mycket bra produkt är kombinationen av ett bra pris och en högkvalitativ mix av protein, kolhydrater, kreatin samt mineraler såsom kalcium, kalium och fosfor. En portion (527 kcal) innehåller bland annat 29 gram protein och 85,5 gram kolhydrater. Kreatinet hjälper dig att öka i vikt ännu effektivare. Det är en bra avvägning mellan sockerinnehåll, protein och kalorier. Detta till ett mycket rimligt pris.

  Denna gainer finns i fem olika smaker - Raspberry Milkshake, Strawberry Milkshake, Vanilla Milkshake, Chocolate Milkshake och Salted Caramel. De smakade inte bara gott, utan var även var enkla att blanda den - helt utan klumpar. Core Gainer går lika bra att blanda i mjölk eller vatten i en shaker, men vi föredrar nog ändå mjölk eftersom smaken kommer fram bättre.

   

  Läs mer
 2. Bästa gainern på näringsinnehåll: RAW Extreme Gains

  9,5/10
  Nästa generations gainerformula med bra balans mellan snabba och långsamma kolhydrater samt protein.
  RAW Extreme Gains
  Proteinhalt
  22%
  Pris / kg
  133 kr
  Kcal / 100g
  354 kcal
  Sockerhalt
  3,7%
  Till Butik
  599 kr
  Till Butik
  599 kr
  Fördelar
  • 4.6 / 5 användarbetyg
  • Unik gainerformula
  • Innehåller kreatin, MCT-fett och glutamin
  Nackdelar
  • OBS: Innehåller mjölk & havre

  RAW Extreme Gains är en havre- och vasslebaserad gainer som är särskilt berikad med aminosyror, matsmältningsenzym och annat som maximerar såväl näringsupptag som återhämtning. Med en havrebas säkerställs en särskild blandning av snabba och långsamma kolhydrater. På så sätt får kroppen direkt vad den behöver, samtidigt som det skapar bästa möjliga förutsättningar för ett mer långsiktigt näringstillskott. Med vassle som proteinkälla får man tillgång till världens i särklass mest beprövade och efterforskade muskelfrämjande protein. Med 640 kcal per portion, varav 40 g utgör kolhydrater, är det en av marknadens mest väl tilltagna gainers.

  Något som får RAW Extreme Gains att verkligen sticka ut ur mängden är att varje portion innehåller 5000 mg kreatin och 1000 mg taurin. Det säkerställer mångfacetterad nytta och tar de muskelfrämjande effekterna till en helt ny nivå. Smakmässigt finns det att välja mellan Apple Pie, Chocolate & Oats och Vanilla Blueberry. Enligt vår testpanel så håller samtliga smaker hög nivå, och de gör sig särskilt bra i kombination av havremjölk eller vanligt vatten. Lätt att blanda och klumpar sig inte.

  Läs mer
 3. Bästa premium gainern: Serious Mass

  9,5/10
  En gainer gjord på högkvalitativt vassle med snabba kolhydrater från maltodextrin.
  Serious Mass
  Proteinhalt
  15%
  Pris / kg
  115 kr
  Kcal / 100g
  374 kcal
  Sockerhalt
  6,3%
  Till Butik
  629 kr
  Till Butik
  629 kr
  Fördelar
  • 4.3 / 5 användarbetyg
  • 6 goda smaker
  • Lättdrucken gainer
  Nackdelar
  • Innehåller gluten, mjölk och soja

  Serious Mass är en supergod gainer anpassad för dig som siktar på ett kaloriöverskott. Bulkar du, eller på annat sätt vill gå upp i vikt, är det här en bra produkt för dig. Den höga halten av proteiner, kolhydrater och vitaminer och mineraler gör den även till ett näringsrikt tillskott. Förutsatt att du följer doseringsrådet, ligger varje portion på 1250 kalorier. Det som skiljer denna gainer från många andra är dock smakbetygen. Flera kunder menar på att det är en av de godaste varianterna av gainer som de testat. Vi kan inte annat än att hålla med och väljer Serious Mass framför andra gainerns när det gäller just smaken.

  När det gäller innehållet bjuder Serious Mass på en rad olika näringsämnen där några av de viktigaste är proteiner, kolhydrater, vitamin A, B1, B2 och flera andra B-vitaminer, vitamin C och E, magnesium, zink och kalcium.

  Proteininnehållet är 50 gram per portion och mängden kolhydrater ligger på hela 250 gram. Produkten finns i 5 smaker. Du kan välja mellan choklad, vanilj, jordgubb, cookies & cream eller banan. Majoriteten av de externa kundbetygen är positiva och många har fått enklare att öka i vikt med produkten. Priset är tyvärr lite högre, och proteinhalten lägre, än exempelvis Core Gainer, vilket drar ner på vårt slutbetyg.  

  Läs mer
 4. Bästa billiga gainern: Body science Gainer

  9,3/10
  Testets billigaste gainer med 25 % protein och goda smaker.
  Body science Gainer 5 kg
  Proteinhalt
  24 %
  Pris / kg
  100 kr
  Kcal / 100g
  393 kcal
  Sockerhalt
  29 %
  Till Butik
  499 kr
  Fördelar
  • Riktigt prisvärd gainer
  • Hög proteinhalt
  • Supergoda smaker
  Nackdelar
  • Sockerhält betydligt högre än andra produkter i vårt test

  Body Science har tagit fram produkten Gainer för att hjälpa till med framför allt att öka vikten och muskelmassan. Produkten kan användas innan såväl som efter träningspasset för att du snabbt ska få i dig de protein och kolhydrater kroppen behöver.

  Det är svårt att ta fram en gainer som inte smakar artificiellt eller kemiskt. Det har Body Science dock lyckats med. Deras gainer smakar naturligt och de använder inga artificiella sötningsmedel. Positivt med denna produkt är att den finns i flera smaker, vilket är en stor bonus eftersom alla har olika smakpreferenser. Dessutom finns den nu i mycket större förpackning som räcker längre. Rekommendationen är att ta 90 gram av gainern i samband med träningspass, antingen före eller efter för bästa resultat.

  Läs mer
 5. Godaste gainern: GAAM 100% MASS Premium

  9,3/10
  Den godaste gainern i vårt test med hela 9 olika smaker att välja bland.
  GAAM 100% MASS Premium 1 kg
  Proteinhalt
  25%
  Pris / kg
  129 kr
  Kcal / 100g
  432 kcal
  Sockerhalt
  14%
  Till Butik
  129 kr
  Fördelar
  • Unika och goda smaker
  • Höga externa kundbetyg
  • Rabatt om man köper storpack
  • Fri från Palmolja
  Nackdelar
  • Kan vara något trög att blanda

  Med MASS Premium har GAAM lanserad en på många sätt innovativ gainer. Genom att satsa på särskilt snabba kolhydrater i kombination med kvalitetsprotein blir den ett givet val för återhämtning.

  Kolhydraterna utgörs av den särskilda blandningen OsmoCarb som innebär extra snabbt upptag. Det gör att kroppen direkt får vad den behöver efter träning. Lättlösligheten gör även att du slipper klumpar.

  De många smakerna och särskilda sammansättningen gör MASS Premium till nästa generations gainer. Ett givet val för dig som vill ta träningen till nästa nivå.

  Läs mer
 6. Bästa vegetariska gainern: Better You Vegetarisk Gainer

  9,0/10
  Härlig vegetarisk gainer med protein från havre, hampa och pumpakärnor och sötad med stevia.
  Better You Vegetarisk Gainer
  Proteinhalt
  30%
  Pris / kg
  329 kr
  Kcal / 100g
  315 kcal
  Sockerhalt
  2,5%
  Till Butik
  329 kr
  Till Butik
  329 kr
  Fördelar
  • 4.6 / 5 i kundbetyg
  • Naturliga råvaror från 3 proteinkällor
  • 3 olika smaker
  Nackdelar
  • Mycket dyrare än de som inte är veganska

  Better You Vegetarisk Gainer är ett helt vegetabiliskt alternativ som använder sig av naturliga råvaror från havre, hampa och pumpakärnsprotein. Havret, som utgör den största delen av innehållet, kommer dessutom från svenska gårdar. Kolhydraterna kommer från palatinos vilket är en unik kolhydrat med långsamt energiflöde. Näringsinnehållet består av 30% protein, ca 5% fett och ca 60 % kolhydrater. Detta gör gainern till en av de mer proteinrika som dessutom inte innehåller något socker. Förpackningen väger 1 kilo vilket ger dig 25 portioner. Det går att välja mellan 3 olika smaker, choklad, jordgubb och vanilj. Prislappen är något högre jämfört med de flesta andra gainers. Pengarna är dock väl värda att spendera på produkten om du söker en högkvalitativ vegansk gainer med svenska råvaror. 

  I vårt test valde vi ut två av smakvarianterna, vanilj/päron och choklad. Av dessa uppskattade vi den förstnämnda mest. Båda varianterna var dock lätta att blanda ut och passade bra med både havremjölk och vatten. De största fördelarna vi såg med denna gainer var att sockerhalten är mycket låg, proteinhalten hög och att naturliga, vegetabiliska råvaror använts vid framställningen. Nackdelen är att priset är högt. Samtidigt får du en produkt av hög kvalitet, vilket kan väga upp prisnivån. Smakerna är mycket goda, den går lätt att blanda ut och passar med flera olika vätskor/drycker.

  Läs mer
 7. Bästa laktosfria gainern: Elit Nutrition ELIT GAINER - Lactose free

  8,9/10
  Gainer gjord på laktosfritt mjölkprotein, maltodextrin från majs och linfrömjöl.
  Elit Nutrition ELIT GAINER - Lactose free
  Proteinhalt
  25%
  Pris / kg
  133 kr
  Kcal / 100g
  455 kcal
  Sockerhalt
  20%
  Till Butik
  719 kr
  Fördelar
  • Högt kalori- och proteininnehåll
  • 6 olika smaker
  • Matspjälkningsenzymer tillsatta
  Nackdelar
  • Core Gainer är ett billigare alternativ om du inte är laktosintollerant

  Elit Gainer från Elit Nutrition är en högkaloriprodukt speciellt framtagen för laktosintoleranta personer. Produkten har tillsatts matspjälkningsenzymer vilket underlättar matsmältningen. Varje portion består av 1000 kalorier fulladdade med proteiner, kolhydrater och bra fett. Produkten är dessutom förstärkt med BCAA, glutamin, MCT-fett och omega-3. Dessutom innehåller den en frukt- och bärmix som ökar de nyttiga näringsämnena ytterligare. Förpackningen är stor, 5,4 kilo och går att köpa i 6 olika smaker. För detta får man betala strax över 100 kronor per kilo. Kolhydraterna består främst av maltodextrin som snabbt tas upp av kroppen. 

  Vi liksom övriga tester och kundbetyg ger både smakerna, priset och innehållet höga betyg. Är du laktosintolerant och söker en produkt som hjälper dig när du ska bulka är det här gainern du ska köpa.

  Läs mer
Se alla produkter
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa gainern

Köpguide: Så hittar du bästa gainern

En bra gainer ska innehålla både kolhydrater och protein i rätt balans. Om det är hårt bulk som gäller ska du köpa en med högt kolhydratinnehåll och komplettera med proteinpulver. Om du vill gå upp i vikt lite långsammare kan du skippa proteinpulvret och istället köpa ett alternativ med högre proteinhalt.

 • ingredienserIngredienser

  Titta noga igenom de ingredienser som produkten innehåller. Vad för proteinkälla samt kolhydratskälla består produkten av? Är produkten vegansk, laktosfri? Innehåller produkten mycket socker? Hur många kalorier per 100 gram består den av? Titta även efter huruvida gainern innehåller extra vitaminer och mineraler som kan behövas vid tyngre träning.
 • marke

  Varumärket

  Hur välkänt är varumärket och vad säger andra kunder och tester om märket? Har det ett bra rykte från deras kosttillskott? Alla de gainers vi har med i vårt test är från välkända varumärken som säljs av stora webbutiker. Skulle du välja att köpa någon annanstans är det viktigt att du gör din egna efterforskning.
 • pris

  Prisvärdhet

  Priset mellan produkterna kan skilja sig åt markant. Detta trots att innehållet är mer eller mindre densamma. Vi har i vår granskning jämfört priset per kilo på varje enskild produkt för att du enkelt ska kunna hitta de mest prisvärda produkterna. Tänk dock på att en dyr produkt kan vara mer prisvärd på grund av dess innehåll.
 • smak

  Smak

  En portion av en gainer är normalt sett ganska stor. Därför är det viktigt att den smakar bra. Smakerna skliljer sig åt ganska mycket och men samtliga testvinnare i vårt test har fått bra betyg vad gäller smak av både oss själva och andra tester och kunder. Det finns däremot flera olika smaker och det är viktigt att du själv väljer en du tror du gillar. Tänk på att vissa kan smaka väldigt sött vilket vissa inte gillar.
Så valde vi ut de bästa gainersen

Hur vi utsåg bästa gainersen

Det finns många olika gainers att välja mellan och alternativen skiljer sig åt på många olika punkter. Dessutom finns det mer subjektiva bedömningar som smak som avgör om man tycker om den eller inte. Så vilken ska man då köpa?

För att avgöra vilken gainer som är bäst beställde vi hem ett tjugotal olika alternativ. Sedan grupperade vi in dem i några olika kategorier för att underlätta ditt val. Produkterna har sedan testats och betygsatts på följande punkter:

 • Innehåll: Hur mycket kolhydrater och vilken typ av kolhydrater innehåller gainern? Hur hög är proteinhalten? Hur ser aminosyraprofilen ut? Innehåller den även vitaminer och mineraler som behövs vid tung träning?
 • Smak och tillredning: Hur smakar den? Gillar du smaken? Löser sig pulvret lätt i vatten? Är den för tjock eller för blaskig? Är den alldeles för söt? Är smaken balanserat, överdriven eller smakar knappt något alls? Är det lätt att dosera rätt mängd?
 • Resultat: Har du lyckats gå upp i vikt med hjälp av produkten? Har du upplevt några bieffekter?
 • Pris: Vad kostar gainern? Vad blir priset per 100 g, portion och dag? Skulle du kunna tänka dig att rekommendera den här produkten till någon annan?
 • Kundbetyg: Vad tycker andra kunder som testat produkten? Är de flesta nöjda eller missnöjda?

Vanliga frågor om bästa gainern

Frågor och svar om gainer

Nedan följer några av de vanligaste frågorna och svaren om gainers

Hur snabbt går man upp i vikt av gainers?

Man går inte upp i vikt bara av att dricka gainers. Anledningen till att du går upp i vikt är p.g.a att du ligger på ett kaloriöverskott, dvs får i dig fler kalorier än du gör av med.

För att gå upp 1 kilo krävs att du har ett överskott på 7.000 kalorier.

Hur länge håller en gainer?

Normalt sätt håller en gainer i flera år. Se till att sluta igen påsen när du inte använder den så ökar hållbarheten. Det ska alltid stå ett bäst före datum på produkten, men generellt är det sällan fel på gainern även efter det datumet.

Hur många gainer per dag ska man ta?

Antalet gainers du ska ta varje dag varierar mellan individer. Dock brukar de flesta rekommendera att du tar det 1-3 gånger per dag mellan måltiderna. 

Finns gainers utan kreatin?

Svar: Ja! Det finns gainers både med och utan kreatin. Läs på innehållsförteckningen så ser du om produkten innehåller det eller inte. 

Vilken gainer är bäst?

Det är en inte alldeles enkelt fråga att svara på. För vissa kommer det vara den godaste, för andra den billigaste och för den tredje den med bäsat innehållet. Bäst överlag i vårt test blev Core Gainer som får höga betyg både vad gäller smak, pris och innehåll.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
251 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5

Bäst i test - Bästa Gainer enligt Fitnessfrank.se

 1. Bäst i test: Core Gainer
 2. Bästa gainern på näringsinnehåll: RAW Extreme Gains
 3. Bästa premium gainern: Serious Mass
 4. Bästa billiga gainern: Body science Gainer
 5. Godaste gainern: GAAM 100% MASS Premium

Gainer finns att köpa i många olika butiker. Våra favoriter är Svenskt Kosttillskott , MM Sports , Proteinbolaget och Gymgrossisten .