Bäst i test: Bästa hyaluronsyra kosttillskottet 2023

Senast uppdaterad:

Hyaluronsyra - Bäst i test

Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Healthwell Hyaluronsyra 500 Healthwell Hyaluronsyra 500
Bästa pris
299 kr
Till butik
betyg 4,5 Hyaluronsyra + Vitamin C 60 Kapslar Hyaluronsyra + Vitamin C 60 Kapslar
Bästa pris
239 kr
Till butik
betyg 4,3 Terranova Hyaluronic Acid Complex Terranova Hyaluronic Acid Complex
Bästa pris
349 kr
Till butik
betyg 4,3 Alpha Plus Collagen + Hyaluronsyra Alpha Plus Collagen + Hyaluronsyra
Bästa pris
169 kr
Till butik
betyg 4,1 STAY well triple hyaluronic acid cream STAY Well Triple Hyaluronic Acid
Bästa pris
159 kr
Till butik

Hyaluronsyra är en naturlig substans som finns i kroppen och det är en av de viktigaste komponenterna i huden när det kommer till att hålla den återfuktad, fast och spänstig. Det är ett kraftfullt fuktbindande ämne, vilket innebär att det drar till sig och binder vatten i huden, och hjälper till att bilda en "barriär" som håller in fukten och skyddar huden från förlust av vatten. Med åldern minskar kroppens naturliga produktion av hyaluronsyra, vilket kan leda till tecken på åldrande som fina linjer, rynkor och mörka ringar under ögonen.

Att få i sig hyaluronsyra genom kosttillskott är en populär metod för att förbättra hälsan hos hud och leder. Kosttillskott med hyaluronsyra kan hjälpa till att öka hudens återfuktning och elasticitet, minska utseendet av fina linjer och rynkor, minska åldersfläckar, samt hjälpa till att lindra ledvärk genom att återställa rätt nivåer av ämnet i ledvätskan.

Ett hyraluronsyratillskott är ett bra val för många, särskilt för dem som önskar att förbättra hudens utseende och känna sig yngre, eller för dem som lider av ledvärk och vill ha en naturlig lösning för att lindra smärta och svullnad. Men det är alltid säkrast att kontakta en läkare eller hälsoprofessionell innan man börjar ta något kosttillskott, speciellt om man har en medicinsk tillstånd eller tar andra mediciner.

I den här artikeln kommer vi att presentera de 10 bästa hyaluronsyratillskotten på marknaden idag, inklusive deras fördelar, ingredienser och dosering. Vi hoppas att det här ska hjälpa dig att välja rätt tillskott för just dina behov.

Fitnessfrank är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

Testvinnare - Bästa hyaluronsyra kosttillskottet

Bäst i test: Healthwell Hyaluronsyra 500

4,7
Innehåll
4,8
Dosering
4,8
Pris
4,5
Totalt:
4,7
Till butiken
(Svenskt Kosttillskott)

Healthwell Hyaluronsyra 500 fördelar och nackdelar

Fördelar
 • Högdoserade kapslar med 500 mg hyaluronsyra
 • Bra för lederna och hudens välmående
 • Veganvänligt
Nackdelar
 • Kostar lite mer än lägre doser
Egenskaper
 • Mängd: 500 mg
 • Pris per dag: 4,98 kr
 • Form: Kapslar
Produkten finns att köpa här:

Mest prisvärda: Hyaluronsyra + Vitamin C 60 Kapslar

4,5
Innehåll
4,4
Dosering
4,4
Pris
4,8
Totalt:
4,5
Till butiken
(Protein.se)

Hyaluronsyra + Vitamin C 60 Kapslar fördelar och nackdelar

Fördelar
 • Det mest prisvärda alternativet vi hittat
 • Förstärkt med C-vitamin
 • 4,9 av 5 av kunderna hos Protein.se
Nackdelar
 • Välj Healthwell om du tror att du behöver en starkare kapsel
Egenskaper
 • Mängd: 250 mg
 • Pris per dag: 2,66 kr
 • Form: Kapslar
Produkten finns att köpa här:

Bästa premiumvalet: Terranova Hyaluronic Acid Complex

4,3
Innehåll
4,7
Dosering
4,1
Pris
3,7
Totalt:
4,3
Till butiken
(Svensk Hälsokost)

Terranova Hyaluronic Acid Complex fördelar och nackdelar

Fördelar
 • Med unikt komplex för att förbättra upptagningsförmågan
 • Framtaget för att bibehålla fuktbalansen i huden
 • Helt vegansk
 • Fri från tillsatser
Nackdelar
 • Dyrt
 • Kunde innehållit lite mer hyaluronsyra per kapsel
Egenskaper
 • Mängd: 100 mg
 • Pris per dag: 6,98 kr
 • Form: Kapslar
Produkten finns att köpa här:

Bästa med kollagen: Alpha Plus Collagen + Hyaluronsyra

4,3
Innehåll
4,5
Dosering
3,9
Pris
4,7
Totalt:
4,3
Till butiken
(Svenskt Kosttillskott)

Alpha Plus Collagen + Hyaluronsyra fördelar och nackdelar

Fördelar
 • Kombinerar både hyaluronsyra och kollagen
 • Förstärkt med C-vitamin, biotin och riboflavin
 • Framtaget för att förbättra häslan på hud och hår
Nackdelar
 • Kunde innehållit lite med hyaluronsyra
Egenskaper
 • Mängd: 90 mg
 • Pris per dag: 1,41 kr
 • Form: Kapslar
Produkten finns att köpa här:

Bästa hudkrämen: STAY Well Triple Hyaluronic Acid

4,1
Innehåll
4,2
Dosering
3,7
Pris
4,5
Totalt:
4,1
Till butiken
(MEDS)

STAY Well Triple Hyaluronic Acid fördelar och nackdelar

Fördelar
 • Verkar dubbelt genom att återfukta huden och bibehålla fukten
 • Prisvärd hudkräm med svag doft
 • Vegansk
 • Lätt att applicera
Nackdelar
 • Tillverkad i Korea
Egenskaper
 • Mängd: n/a
 • Pris per dag: 3,18 kr
 • Form: Serum
Produkten finns att köpa här:
159 kr
Till MEDS
välja rätt

Så väljer du hyaluronsyra

Hyaluronsyra är en av de viktigaste ingredienserna för att hålla huden ung, fast och återfuktad. Men med så många olika tillskott på marknaden kan det vara svårt att veta vilket som är det bästa valet för dig. Följ denna köpguide för att hitta det hyaluronsyra tillskottet som passar dina behov och hjälper dig att hålla din hud i toppform.

Kvalitet är avgörande

När det kommer till hyaluronsyra tillskott, är det viktigt att välja en produkt som innehåller ren och högkvalitativ hyaluronsyra. Gärna med hög molekylvikt, detta kommer göra att huden absorberar det bättre. Var noga med att inte skimp på kvaliteten, det kan vara det avgörande för att se resultat. Det kan vara bra att söka efter certifikat som garanterar kvaliteten på produkten och att undersöka recensioner från kunder eller professionella i hälsabranschen.

Vitamin C

Hyaluronsyra och vitamin C är ofta kombinerade i kosttillskott eftersom vitamin C hjälper till att producera kollagen, som är viktigt för hudens hälsa. Så om du vill få extra fördelar för huden, se efter ett tillskott som innehåller både hyaluronsyra och vitamin C.

Tänk på allergier

Läs ingredienslistan noga för att se om produkten innehåller några allergener eller irriterande ämnen som kan orsaka problem för din hud eller kropp. Var särskilt uppmärksam på ingredienser som du vet att du är känslig mot.

Följ doseringen

Var noga med att följa doseringen enligt förpackningen eller råd från en läkare eller hälsoprofessionell. Det är viktigt att inte överdosera för att undvika eventuella biverkningar. Det kan vara bra att börja med en lägre dos och sedan öka gradvis för att se hur kroppen reagerar.

Prova olika alternativ: Det kan vara bra att prova flera olika tillskott och se vilket som fungerar bäst för dig. Varje person reagerar olika på olika produkter och det är viktigt att hitta det som passar dig och din kropp bäst. Det kan vara bra att prova tillskott i olika former, till exempel kapslar, pulver eller gel, för att se vad du föredrar.

Tänk på det som en livsstilsförändring

Att ta ett hyaluronsyra tillskott är inte en snabbfix, det är en del av en hälsosam livsstil. Kombinera det med en balanserad kost och regelbunden motion för bästa resultat. Att äta en diet rik på antioxidanter och omega-3 fettsyror kan också hjälpa till att förbättra hudens hälsa.

Vegan eller inte?

Om du följer en vegansk livsstil, kolla upp om produkten är veganvänlig eller ej och välj det som passar dig bäst.

Prisjämför

Det finns många hyaluronsyra tillskott på marknaden med varierande priser, så det är viktigt att jämföra priser och kvaliteten på produkterna innan du gör ett val. Var inte rädd att lägga lite mer pengar för en högkvalitativ produkt, det kommer ge dig bättre resultat i längden. Men se också till att kolla dosering och hur länge produkten räcker för att inte betala för mycket.

Kapslar eller kräm?

Tänk över om du föredrar att ta tillskottet i form av kapslar eller pulver eller i form av gel eller kräm - eller om du föredrar att använda både och. Varje form har sina egna fördelar och nackdelar och det är viktigt att välja det som passar dina preferenser bäst.

Fördelar med hyaluronsyra

Hyaluronsyra är en viktig komponent i hud och leder som hjälper till att hålla huden återfuktad och spänstig och lederna smorda. Det finns olika sätt att få i sig hyaluronsyra, såsom genom att använda topiska krämer eller genom att ta tillskott. Hyaluronsyra tillskott har visat sig vara effektiva för att förbättra hudhälsan och lindra ledvärk.

1. Ökar återfuktning och spänst i huden

Hyaluronsyra är känt för att vara en kraftfull humectant, det vill säga, det drar till sig och binder vatten i huden. Detta kan leda till ökad återfuktning och spänst i huden, vilket kan ge en synligt jämnare och ungdomligare utseende. Detta kan hjälpa till att minska utseendet på fina linjer och rynkor, samt åldersfläckar.

2. Minskar fina linjer och rynkor

Hyaluronsyra hjälper också till att hålla huden fast och spänstig. Detta kan leda till minskat utseendet av fina linjer och rynkor och göra huden ser yngre ut. Detta beror på att hyaluronsyra hjälper till att bilda en "barriär" i huden som håller in fukt och skyddar huden från förlust av vatten.

3. Förbättrar hudens elasticitet

Hyaluronsyra bidrar också till att förbättra hudens elasticitet. Detta kan leda till minskat utseende av åldersfläckar och mörka ringar under ögonen. Detta beror på att hyaluronsyra hjälper till att stärka hudens bindväv och gör huden fastare och mer elastisk.

4. Möjlig lindring av ledvärk

Hyaluronsyra är också en naturlig komponent i ledvätska, och kan hjälpa till att lindra ledvärk genom att smörja leder och minska friktion. Tillskott av hyaluronsyra kan hjälpa till att återställa rätt nivåer av hyaluronsyra i ledvätskan, vilket kan leda till minskad svullnad och smärta i lederna.

Olika typer av hyaluronsyra

När det gäller att få i sig hyaluronsyra finns det två huvudsakliga typer: kosttillskott och hudkrämer. Varje typ har sina egna unika fördelar och det är viktigt att förstå skillnaden mellan dem innan man väljer det bästa tillskottet för ens individuella behov.

 • Kosttillskott: Orala tillskott av hyaluronsyra, såsom kapslar och pulver, är tänkta att tas in genom munen och distribueras i hela kroppen via blodomloppet. Dessa tillskott ger en allmän återfuktning och ledvärkslindring för kroppen. Det är ett bra val för personer som önskar att förbättra hudens utseende och lindra ledvärk på samma gång. Det kan ta lite längre tid för oral hyaluronsyra tillskott att visa resultat, men de kan ge långvariga resultat.
 • Hudkrämer: Olika hudkrämer av hyaluronsyra, såsom serum och lotion, är tänkta att appliceras direkt på huden. Dessa tillskott ger en mer direkt och koncentrerad återfuktning till ansikts- och hudområden. Det kan vara ett bra val för personer som önskar att förbättra hudens utseende på specifika områden eller som har känslig hud och önskar undvika orala tillskott. Men det är viktigt att notera att vissa personer kan vara mer känsliga för krämer och kan uppleva irritation och andra biverkningar. Det är därför alltid bra att konsultera en läkare eller hudläkare innan man börjar använda hudkrämer med okända ämnen, speciellt om man har känslig hud eller andra medicinska tillstånd.

Det är också viktigt att tänka på att vissa produkter kan innehålla andra ingredienser som kan påverka hur tillskottet fungerar och dess eventuella biverkningar. Därför är det alltid bra att läsa innehållsförteckningen noga och att följa doseringen enligt förpackningen.

Sammanfattningsvis, det finns olika typer av hyaluronsyra tillskott, såsom kapslar, pulver, krämer och lotions, varje med sin egen unika fördelar och det är viktigt att välja rätt tillskott för just dina behov. Kosttillskott kan ge en allmän återfuktning och ledvärkslindring för hela kroppen, medan hudkrämer ger en mer direkt och koncentrerad återfuktning till specifika hudområden.

Potentiella biverkningar

Trots att hyaluronsyra är en naturligt förekommande substans i kroppen och är väl tolererad av de flesta, kan det finnas en risk för biverkningar vid användning av hyaluronsyra tillskott. Biverkningar kan inkludera magbesvär som illamående, diarré eller kräkningar, hudirritation som rodnad eller klåda och huvudvärk. Dessa biverkningar är vanligtvis milda och övergående, men om du upplever svåra eller varaktiga besvär bör du rådfråga en läkare.

Därför är det viktigt att följa doseringen och råden från en läkare eller hälsoprofessionell. Rådgör med en läkare innan du börjar ta ett hyaluronsyra tillskott, särskilt om du är gravid, ammande eller har någon medicinsk tillstånd eller tar några andra läkemedel eller kosttillskott. Det kan också interagera med vissa läkemedel såsom blodförtunnande medel, så var säker på att rådfråga en läkare eller en farmaceut innan du börjar med hyaluronsyra tillskott.

En allergisk reaktion mot hyaluronsyra är ovanlig men är möjlig, så var uppmärksam på eventuella tecken på allergiska reaktioner som svullnad i ansikte, tunga eller hals, andnöd eller hudutslag. Om du upplever någon form av allergisk reaktion, bör du sluta använda produkten omedelbart och rådfråga en läkare.

Det kan också vara bra att prova en mindre dos av tillskottet först för att se hur kroppen reagerar. Detta kan hjälpa till att identifiera eventuella biverkningar och förhindra dem från att bli svåra eller varaktiga.

Slutligen, det är alltid bra att köpa tillskott från en pålitlig källa och se till att det är i en förseglad förpackning för att säkerställa att det är färskt och har rätt dosering. Detta kan hjälpa till att förhindra eventuella problem och garanterar att det produkt du tar är säker och effektiv.

vanliga frågor om Hyaluronsyra

FAQ

Vilket hyaluronsyra tillskott är bäst för att förbättra hudens elasticitet och fasthet?

Det kan variera från person till person och bero på ens individuella behov och önskemål, men det är viktigt att välja ett högkvalitativt tillskott med en hög dos hyaluronsyra och att kolla in ingredienslistan för eventuella allergener. Det kan vara bra att prova olika alternativ och se vilket som fungerar bäst för dig.

I vårt bäst i test blev Healthwell Hyaluronsyra 500 utsett till det bästa hyaluronsyratillskottet.

Kan jag kombinera hyaluronsyra tillskott med min vanliga hudvårdsrutin?

Ja, det kan vara bra att kombinera hyaluronsyra tillskott med en bra hudvårdsrutin, inklusive användning av en återfuktande kräm eller fuktmask, för att få maximal effekt på huden. Rådfråga en hudläkare eller hudterapeut för råd om vilken hudvårdsrutin som passar dig bäst.

Är det säkert att ta hyaluronsyra tillskott under graviditet eller amning?

Det är bäst att rådfråga en läkare innan man börjar ta ett hyaluronsyra tillskott under graviditet eller amning, eftersom det kan vara interaktioner med vissa läkemedel eller andra kosttillskott, och även om det inte finns några tecken som tyder på att det skulle vara någon som helst risk för gravida eller ammande att ta hyaluronsyra.

Vilket hyaluronsyra tillskott är det bästa för att minska rynkor och linjer?

Det kan vara bra att välja ett tillskott med hög dos hyaluronsyra och andra ingredienser som t ex antioxidant för att hjälpa till att bekämpa fria radikaler och minska rynkor och linjer. 

När vi testade olika hyaluronsyratillskott kom vi fram till att Healthwell Hyaluronsyra 500 är det bästa alternativet.

Hur testar vi hyaluronsyra på Fitnessfrank.se?

 • Innehåll: Hur mycket hyaluronsyra innehåller produkten? Innehåller det några andra ämnen för att förstärka effekten? Innehåller det några onödiga tillsatser? Är det fritt från allergener?
 • Dosering: Innehåller produkten tillräckligt mycket av respektive ämne för att ge något resultat hos människor?
 • Pris: Hur mycket kostar produkten? Vad blir priset per dosering?
Senast uppdaterad: 17 januari 2023
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
19 röster, Betyg: 4.6 / 5
robban 1
Robin Johansson
Grundare och nutritionist
Utbildning: Linköpings universitet

Robin är vår nutritionist som för närvarande arbetar med livsmedelskunskap med fokus på kost och träning. Han har arbetat i över 10 år med frågor som rör personers hälsa baserat på deras kostvanor.

Han älskar konditionsträning, vegetarisk matlagning och brinner för att lära ut andra om kosthållning. Framförallt vilka positiva men även negativa effekter olika kostvanor kan ha.