Topp 7 bästa järntillskotten (nov. 2022)

Vi har gått igenom de bästa järntillskotten på den svenska marknaden 2022.

Enligt vårdguiden, 1177, är blodbrist på grund av för lite järn ett vanligt förekommande fenomen. Den främsta anledningen är pga att man har förlorat blod, exempelvis vid mens eller har någon sjukdom som ger blödningar. I den här artikeln har vi tagit reda på vilka som är de bästa järntabletterna. Läs mer om testet nedan och ta reda på varför vi valde Healthwell Järn Skonsam till bäst i test.  

Testvinnare - Bästa järntillskotten 2022

Här är en överblick över årets bästa järntabletter.

 1. Bäst i test järntabletter: Healthwell Järn Skonsam
 2. Bästa järntabletterna med järnfumarat: Järn 20 Mg, 60 Kapslar
 3. Bästa billiga järntabletterna: Core Iron Caps+
 4. Bästa billiga veganska järntabletterna: Healthwell Järn 20
 5. Bästa lågdoserade järntabletterna: Hjärtats Järn + Vitamin C 100 st
 6. Bäst järntabletterna enligt kundbetygen: Helhetshälsa Järn Optimal
 7. Bästa högdoserade järntabletterna: Holistic Järnkomplex

Hur vi valde ut de bästa järntillskotten

 • Innehåll: Hur mycket järn innehåller tillskottet? Vilken form av järn innehåller det? Innehåller det tillsatser för förbättrad upptagningsförmåga?
 • Användning: Är kapslarna små eller stora? Är de svåra att svälja? Hur många kapslar behöver man ta per portion och dag?
 • Funktion: Har du upplevt någon förbättring sedan du började med dem? Har du märkt av några bieffekter?
 • Pris: Hur mycket kostar tillskottet? Vad blir priset per tablett, portion och dag? Skulle du rekommendera den här produkten till andra?
 • Kvalitet: Vem har tillverkat järntillskottet? Var är det tillverkat? Kan man lita på att den innehåller angiven mängd järn? 
 • Kundbetyg: Vad tycker tidigare kunder som testat produkten om den? Vad är bra och mindre bra med den? Vilket snittbetyg har den fått hos olika återförsäljare?

Vi arbetar hårt för att vara transparenta om varför vi rekommenderar vissa kosttillskott. Du kan läsa mer om hur vi väljer ut kosttillskott här.

Så hittar du bästa Järntabletter

Så hittar du bästa järntillskotten

Att välja järntillskott kan vara svårt och det finns många saker att tänka på. Först och främst bör man säkerställa att man verkligen behöver det. Personer som har inte har riklig mens, donerar blod, är vegetarianer eller tränar hårt behöver sällan det. Tror du att du har järnbrist bör du söka hjälp hos en vårdcentral eller beställa hem ett självtest.

När du väl bestämt dig för att ta järntillskott följer oftast frågan vilket man ska man välja. Här nedan går vi igenom de viktigaste punkterna att täna på:

 • tabletter

  Intag

  Järn finns såväl i kapselform som tuggtabletter och flytande form. Välj den formen som passar dig bäst. Vissa behöver ett långsamt utsöndrande tillskott för att optimera upptaget över hela dagen medan andra kanske har svårt att svälja tabletter och därför föredrar ett flytande alternativ.
 • dosering

  Dosering

  Välj ett tillskott som tillgodoser ditt järnbehov. Kvinnor i fertil ålder behöver ca 15 mg / dag och övriga ca 9mg. Gravida kvinnor kan behöva så mycket som 30 mg / dag.
 • pulver

  Järnform

  Järntillskott säljs med järn uppbundet i olika former. Se därför till att jämföra mängden rent järn istället för mängden -sulfat, -citrat eller -fumarat. Bäst upptag sker genom -fumarat och -bisglycinat, men tillskott med -sulfat är mycket billigare.
 • behov

  Behov

  Säkerställ att du har järnbrist innan du beställer hem ett tillskott. Bara för att du känner dig trött och ofta har ont i huvudet betyder det inte att du har järnbrist, det vanliga symtom på en mängd olika åkommor. Kontakta en vårdcentral istället eller beställ hem ett självtest.
 • bieffekter

  Biverkningar

  Var medveten om att järntillskott kan ge vissa bieffekter, som exempelvis dålig mage. Börja därför alltid med lägre doser för att vara på den säkra sidan, om inte läkare har ordinerat annat. Att byta tillskott till en annan järnform kan också minska biverkningar.

Våra 7 bästa järntabletter (november 2022)

1. Healthwell Järn Skonsam - Bäst i test järntabletter

Healthwell Järn Skonsam - Bäst i test järntabletter
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Healthwell från Svenskt Kosttillskott har kommit att bli ett givet val för den hälsomedvetna svensken. Deras unika förmåga att förena hög kvalitet med prisvärdhet har gjort att det är enkelt att integrera deras produkter i vardagen. Järn Vital är särskilt framtaget för att säkerställa ett högt upptag utan att för den delens skull leda till orolig mage. Då det innehåller järnbisglycinat möjliggörs ett snabbt upptag och hög biotillgänglighet. En dos motsvarar en kapsel och innehåller 20 mg järn och 12 milligram C-vitamin. Det innebär att en kapsel om dagen täcker hela dagsbehovet vilket ger en kostnad om ca 1 kr / dag.

Ett kosttillskott med bästa järnformen, berikat med C-vitamin och dessutom till lågt pris gör detta till vår solklara testvinnare.

Vi har valt Healthwell Järn Vital som "bäst i test" i kategorin järn. Kombinationen järnbisglycinat och C-vitamin säkerställer väldigt hög biotillgänglighet. Fyller i många fall järndepåerna avsevärt mycket bättre än mer högdoserade alternativ.

Egenskaper

 • Järn / kapsel: 20 mg
 • Pris / kapsel: 1,14 kr
 • Järn mg/kr: 17,48
 • Storlek: 90 kaps

Fördelar

 • 5 / 5 kundbetyg
 • Med folsyra och vitamin C
 • Hög upptagningsförmåga

Nackdelar

 • Ett av de dyrare alternativen i testet

Omdöme

Järntabletter som tack vare järnbisglycinatformen är extra lättupptagligt och skonsamt för magen.
Våra betyg
Innehåll:
Betyg 4.8/5
4,8/5
Användning:
Betyg 4.6/5
4,6/5
Funktion:
Betyg 4.7/5
4,7/5
Pris:
Betyg 4.6/5
4,6/5
Kundbetyg:
Betyg 4.8/5
4,8/5
Totalt:
Betyg 4,7/5
4,7/5

Priser

Till butik
103 kr
Till butik
103 kr

2. Järn 20 Mg, 60 Kapslar - Bästa järntabletterna med järnfumarat

Järn 20 Mg, 60 Kapslar - Bästa järntabletterna med järnfumarat
Betyg 4,6/5
Betyg 4,6/5
Till butik
köp
(Protein.se)

Dessa järnkapslar innehåller järnfumarat som säkerställer bra upptag. Generellt sett anses kroppen kunna tillgodogöra sig dryga en tredjedel av järnfumaratet. Med järn från Protein täcker du därför enkelt dagsbehovet med bara en endaste kapsel.

En stor fördel är att järnet är i väldigt lättsvalda kapslar. Det gör att man slipper känna den annars väldigt påtagliga järnsmaken. Kan med fördel kombineras med vitamin C för extra gynnsam effekt.

Som "bra val" vill vi särskilt lyfta fram Protein.se Järntabletter. Ett järntillskott utan övriga kompletterande näringsämnen. Perfekt för dig som helt enkelt bara vill ha järn. Definitivt spännande med en produkt baserad på järnfumarat.

Egenskaper

 • Järn / kapsel: 20 mg
 • Pris / kapsel: 1,15 kr
 • Järn mg/kr: 17,39
 • Storlek: 60 kaps

Fördelar

 • 100 % järn
 • Viktig för dopaminproduktion
 • God kundomdömen

Nackdelar

 • Finns billigare likvärdiga tabletter

Omdöme

Lättupptagligt järn i prisvärd förpackning.
Våra betyg
Innehåll:
Betyg 4.3/5
4,3/5
Användning:
Betyg 4.6/5
4,6/5
Funktion:
Betyg 4.5/5
4,5/5
Pris:
Betyg 4.4/5
4,4/5
Kundbetyg:
Betyg 4.7/5
4,7/5
Totalt:
Betyg 4,6/5
4,6/5

Priser

Till butik
69 kr

3. Core Iron Caps+ - Bästa billiga järntabletterna

Core Iron Caps+ - Bästa billiga järntabletterna
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Core från Svenskt Kosttillskott har blivit ett givet val för många fysiskt aktiva. Genom att satsa på relativt höga doser av lättupptagliga vitaminer och mineraler har många gjort Core till ett givet val av den dagliga kosthållningen.

 Core Iron Caps+ är ett högdoserat multitillskott med fokus på järn i form av järnfumarat. Utöver järn innehåller produkten även C-vitamin och folat (vitamin B9). Dessa har tillsats då de båda hjälper järnet att enklare kunna prestera i kroppen. Vitamin C gör det enklare för kroppen att ta vara på järnet och dessutom fungerar det även som en antioxidant. Varje burk består av 90 kapslar och kostar 79 kronor och det räcker med bara en kapsel för att tillgodose dagsbehovet. Detta gör att kostnaden per dag understiger 1 krona. 

Core Iron Caps+ är ett bra alternativ för dig som vill ha ett riktigt prisvärt kosttillskott. Värt att notera är att vissa kunder har klagat på att kapslarna är lite svårsvalda, även om vi inte hade några problem med dem. Kundernas betyg är dock övervägande positiva.  

Core Iron Caps+ fick utmärkelsen "bästa billiga järntillskottet". Med en om dagen når man RDI och tack vare tillsatt C-vitamin säkerställs järnets biotillgänglighet. Ett prisvärt alternativ som det är svårt att klaga på, om man värdesätter valuta för pengarna.

Egenskaper

 • Järn / kapsel: 20 mg
 • Pris / kapsel: 0,70 kr
 • Järn mg/kr: 28,57
 • Storlek: 90 kaps

Fördelar

 • Uppskattad produkt
 • Med folsyra och vitamin C
 • Lättsvalda

Nackdelar

 • Ej lämplig för veganer

Omdöme

Prispressade järntabletter där även C-vitamin och folsyra ingår.
Våra betyg
Innehåll:
Betyg 4.7/5
4,7/5
Användning:
Betyg 4.5/5
4,5/5
Funktion:
Betyg 4.5/5
4,5/5
Pris:
Betyg 4.7/5
4,7/5
Kundbetyg:
Betyg 4.5/5
4,5/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

Priser

Till butik
63 kr
Till butik
63 kr

4. Healthwell Järn 20 - Bästa billiga veganska järntabletterna

Healthwell Järn 20 - Bästa billiga veganska järntabletterna
Betyg 4,4/5
Betyg 4,4/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

HealthWell Järn säkerställer att man med en kapsel per dag ger sin kropp den mängd järn som den behöver. Då de innehåller järnfumurat så behöver man inte oroa sig för att kroppen ska bli upprörd. Tvärt om är man garanterad snabbt och effektivt upptag.

Varje enskild kapsel innehåller hela 20 mg järn vilket motsvarar 143% av det dagliga rekommenderade intaget. I kombination med 12 milligram vitamin C får man bästa möjliga upptagningsförmåga.

Som en del av HealthWells förmånliga prissättning så kostar 90 kapslar inte mer än 79 kronor. Detta innebär att man täcker sitt dagliga behov för mindre än 1 kr per dag. Ett väldigt förmånligt pris.

Många rekommenderar denna produkt om man tidigare fått problem med magen. Den sägs vara ovanligt skonsam och lätt för kroppen att tillgodo göra sig. Prissättningen är också väldigt uppskattad.

Testets "bästa billigaste veganska järntillskott" var Healthwell Järn. Ett prisvärt veganskt alternativ som är lättupptagligt och skonsamt för magen. Bästa valet för dig som vill undvika animaliska produkter.

Egenskaper

 • Järn / kapsel: 20 mg
 • Pris / kapsel: 0,88 kr
 • Järn mg/kr: 22,78
 • Storlek: 90 kaps

Fördelar

 • 4.7 / 5 kundbetyg
 • Med vitamin C
 • God biotillgänglighet

Nackdelar

 • Healthwell järn vital innehåller en mer lättupptaglig järnkälla. Välj den om du kan tänka dig lägga lite extra pengar på tillskott

Omdöme

Prisvärda järntabletter med vitamin C som kommer i veganskt utförande.
Våra betyg
Innehåll:
Betyg 4.5/5
4,5/5
Användning:
Betyg 4.3/5
4,3/5
Funktion:
Betyg 4.6/5
4,6/5
Pris:
Betyg 4.3/5
4,3/5
Kundbetyg:
Betyg 4.6/5
4,6/5
Totalt:
Betyg 4,4/5
4,4/5

Priser

Till butik
79 kr
Till butik
79 kr

5. Hjärtats Järn + Vitamin C 100 st - Bästa lågdoserade järntabletterna

Hjärtats Järn + Vitamin C 100 st - Bästa lågdoserade järntabletterna
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Apotek Hjärtat)

Hjärtats Järn + C-vitamin tabletter är ett billigare val för dig som söker järntillskott. Tabletterna innehåller järnfumarat som är en lättsmält form av järn och som sällan orsakar magproblem. Det är annars något som ofta är ett problem med järntillskott så till och med många personer som lider av IBS klarar av dessa tabletter. Dessutom har tillverkarna tillsatt C-vitamin, vilket ytterligare underlättar för kroppen att ta upp järnet.

Tabletten ska du svälja hel, men eftersom de är små är de mycket lättsvalda och de har inte heller den vanliga bismaken. Många upplever att de blir märkbart piggare och orkar mer, samt har lättare att hålla sig friska. Däremot är förpackningen lite snålt tilltagen för en produkt du ska använda dagligen men det är ändå ett prisvärt alternativ.

Vi utnämnde Hjärtats Järn + Vitamin C 100 st till "bästa lågdoserade järntillskottet". Genom att ligga alldeles på gränsen till RDI får man ett extra tillskott, utan att behöva riskera hamna i överkant. Vi gillar att de innehåller Vitamin C för bättre järnupptag.

Egenskaper

 • Järn / kapsel: 14 mg
 • Pris / kapsel: 0,55 kr
 • Järn mg/kr: 25,45
 • Storlek: 100 tabl.

Fördelar

 • Mycket prisvärt
 • Med Vitamin C
 • Tabletterna är mycket lättsvalda

Nackdelar

 • Välj annan produkt om du eftersträvar en högre dos järn

Omdöme

Lågdoserade järntabletter från järnfumarat där även vitamin-c har tillsats.
Våra betyg
Innehåll:
Betyg 4.2/5
4,2/5
Användning:
Betyg 4.6/5
4,6/5
Funktion:
Betyg 4.2/5
4,2/5
Pris:
Betyg 4.1/5
4,1/5
Kundbetyg:
Betyg 4.5/5
4,5/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5

Priser

Till butik
55 kr

6. Helhetshälsa Järn Optimal - Bäst järntabletterna enligt kundbetygen

Helhetshälsa Järn Optimal - Bäst järntabletterna enligt kundbetygen
Betyg 4,2/5
Betyg 4,2/5
Till butik
köp
(Bodystore)

Järn Optimal består av tvåvärt järn som är särskilt enkelt för kroppen att tillgodogöra sig. Denna järnform är även det främsta valet vid behandling av järnbrist.

För dig som vill säkerställa fullgoda järnnivåer eller för dig som fått magbesvär från andra järntillskott så är Järn Optimal ett bra val. En tablett om dagen täcker med råge det dagliga behovet.

Vi märkte att Helhetshälsa Järn Optimal hade "bäst externa kundbetyg" bland järntillskott. Som ren järnprodukt räcker en tablett för att täcka det rekommenderade dagliga intag.

Egenskaper

 • Järn / kapsel: 25 mg
 • Pris / kapsel: 1,06 kr
 • Järn mg/kr: 23,58
 • Storlek: 90 kaps

Fördelar

 • 5 / 5 kundbetyg
 • 100 % järn
 • Skonsamma vegetabiliska kapslar

Nackdelar

 • Leveranstiden var lite längre än de andra paketen vi beställde

Omdöme

Lättupptagligt järn för dig med känslig mage.
Våra betyg
Innehåll:
Betyg 4.1/5
4,1/5
Användning:
Betyg 4.5/5
4,5/5
Funktion:
Betyg 4.3/5
4,3/5
Pris:
Betyg 4/5
4,0/5
Kundbetyg:
Betyg 4.7/5
4,7/5
Totalt:
Betyg 4,2/5
4,2/5

Priser

Till butik
106 kr

7. Holistic Järnkomplex - Bästa högdoserade järntabletterna

Holistic Järnkomplex - Bästa högdoserade järntabletterna
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Holistic har under många år legat i täten för svensk folkhälsa. Deras breda utbud av produkter med särskild fokus på naturliga beståndsdelar har blivit en given favorit. Deras järntillskott är knappast något undantag och säkerställer snabbt och effektivt upptag.

Holistic Järn är ett perfekt val för dig som vill ha ett alternativ som garanterar högt upptag. Holistic har något av en särställning hos många personer, då de endast använder naturliga källor vid framställning av sina produkter. Det här komplexet av -bisglycinat och -glukonat upplevs av många vara skonsamt för magen och en enkel väg till fullgoda järnnivåer. Kosttillskottet är dessutom berikat med C-vitamin från acerolaextrakt för att förbättra biotillgängligheten. 

Är du ute efter ett högkvalitativt järnkomplex från ett svenskt företag och kan tänka dig att betala några extra kronor är detta valet för dig.

Vår testgrupp kom fram till att "bästa högdoserade järntillskott" var Holistic Järnkomplex. Stor burk och tabletter berikade med vitamin C gör att man får valuta för pengarna. Plus i kanten för att den innehåller flera sorts järn för bästa möjliga biotillgänglighet.

Egenskaper

 • Järn / kapsel: 25 mg
 • Pris / kapsel: 1,03 kr
 • Järn mg/kr: 24,27
 • Storlek: 90 kaps

Fördelar

 • Flera former av järn för optimalt upptag
 • Berikad med vitamin C
 • 100% vegetabilisk

Nackdelar

 • Burken kunde vara något mindre

Omdöme

Högdoserat järnkomplex från järnbisglycinat och järnglukonat som dessutom är berikad med acerolaextrakt.
Våra betyg
Innehåll:
Betyg 4.2/5
4,2/5
Användning:
Betyg 4.3/5
4,3/5
Funktion:
Betyg 4.5/5
4,5/5
Pris:
Betyg 4.3/5
4,3/5
Kundbetyg:
Betyg 4.4/5
4,4/5
Totalt:
Betyg 4,1/5
4,1/5

Priser

Till butik
103 kr
Till butik
103 kr
Se alla produkter

Jämför de bästa järntillskotten i testet

Järntabletter Järn / kapsel Pris / kapsel Järn mg/kr Storlek Totalbetyg Pris
Healthwell Järn Skonsam 20 mg 1,14 kr 17,48 90 kaps Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
103 kr
Järn 20 Mg, 60 Kapslar 20 mg 1,15 kr 17,39 60 kaps Betyg 4,6 / 5
4,6 / 5
Pris från
69 kr
Core Iron Caps+ 20 mg 0,70 kr 28,57 90 kaps Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
63 kr
Healthwell Järn 20 20 mg 0,88 kr 22,78 90 kaps Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Pris från
79 kr
Hjärtats Järn + Vitamin C 100 st 14 mg 0,55 kr 25,45 100 tabl. Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
55 kr
Helhetshälsa Järn Optimal 25 mg 1,06 kr 23,58 90 kaps Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
106 kr
Holistic Järnkomplex 25 mg 1,03 kr 24,27 90 kaps Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
103 kr

Vad är järntabletter bra för?

 • Binder syre: Järns viktigaste funktion är att det binder syre. I blodet bildar järnet ämnet hemoglobin som transporterar syre till lungorna och till alla cellerna. I våra muskler bildar järn ämnet myoglobin som binder syret. 
 • Höjer immunförsvaret: Blod med mycket järn är ett friskt blod och höjer kroppens immunförsvar, det minskar risken för stress och gör kroppen mer resistent mot sjukdomar. 
 • Ökar prestationen och uthålligheten: Ju mer järn och hemoglobin det finns i blodet desto mer uthållig blir kroppen och den kan prestera mer och bättre under en längre tid. Det är mycket vanligt att idrottsmän och kvinnor äter livsmedel med ett högt järnintag för att i slutändan kunna få mer syre ut i kroppen och kunna prestera bättre.

Vem behöver järntillskott?

Om du har järnbrist är det en bra idé att dels lägga om till en mer järnrik kost samt till en början äta järntillskott.

Tydliga tecken på järnbrist är att man har ett stort sug efter salt mat, så som chips, kex eller salt snabbmat. Vid järnbrist är det även vanligt att ens immunförsvar försvagas då blodet inte kan transportera lika mycket syre till kroppen.

Järnbrist leder till att man blir tröttare,  blir lättare andfådd och kan känna sig hängig och ”nere”. Att man får svårt att sova, huvudvärk och blek hy är andra vanliga symptom. 

Barn som har järnbrist visar tecken på hyperaktivitet, har nedsatt korttidsminne, inlärningsproblem och nedsatt IQ samt svårigheter med koordination och fysisk aktivitet. 

Eftersom mat och dryck är vår största källa till järn är människor som äter en annorlunda och/eller en järnfattig kost extra känsliga för järnbrist.

Nedan följer de tre grupper som oftast är i behov av extra järn:

 • Det är ofta veganer och vegetarianer som drabbas då animaliska produkter innehåller mycket järn.
 • Kvinnor med riklig mens är även de i riskzonen eftersom de förlorar mycket järn i själva mensen. Även gravida kvinnor kan behöva extra järn.
 • Även människor som tränar hårt då de svettas ut mycket järn samt att kroppen behöver mycket järn för att kunna transportera mer syre ut i blodet.

Dosering av järn

Det rekommenderade dagliga intaget skiljer sig mellan olika åldersgrupper:

Kön/Grupp/Ålder  Rekommenderat dagligt intag
Spädbarn 0-6 år 8 mg
Barn 6-9 år 9 mg
Barn 10-13 år 11 mg
Pojkar 14-17 år 11 mg
Flickor 14-17 år 15 mg
Kvinnor i fertil ålder 15 mg
Övriga vuxna 9 mg


(Källa: Livsmedelsverket)

Gravida kvinnor kan behöva upp till 30mg järn per dag (9) och kan då behöva järntabletter även om de äter mat som innehåller mycket järn. Detta beror på hur mycket järn som finns lagrat i kroppen. Gravida bör därför rådgöra med sin barnmorska om behovet av järntillskott.

Kan det vara farligt att få i sig för mycket järn?

En stor konsumtion av järn i större utsträckning kan vara giftigt.

Symptom på järnförgiftning är illamående, diarréer och magsmärtor. För mycket järn kan även påverka bland annat levern.

Spädbarn kan inte reglera järnupptaget på samma sätt som barn och vuxna och är därför extra känsliga för höga intag av järn.

Vanliga frågor om bästa järntillskotten

Fler frågor och svar om järntabletter

I vilken mat finns det mycket järn?

Järn finns såklart förutom i järntabletter i olika livsmedel, både animaliska och vegetariska. Nedan följer de bästa alternativen: 

 • Inälvs- och blodmat
 • Kött och ägg 
 • Bananer, persikor, baljväxter, potatis, chlorella och spenat
 • Rött vin och mörkt öl
 • Mat lagad i gjutjärnsgrytor

Ska jag ta järntabletter när jag är gravid?

Ofta brukar man inte rekommendera järntabletter till gravida förrän i mitten på graviditetet.

Ta aldrig järntabletter på eget bevåg om din barnmorska inte gjort tester och rekommenderar det. Ett för högt blodvärde kan nämligen leda till fosterdöd eller skador.

Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Källförteckning

Vi hoppas du märker att det ligger mycket arbete bakom den här guiden.

Vårt mål är att alltid ge dig en så objektiv bedömning som möjligt av alla produkter.

Den här artikeln bygger på vårt egna test och följande källor:

Källor och länkar

Senast uppdaterad: 9 november 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Johan Karlsson
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
237 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5