Kan man ha kollagen i kaffet?

Om du är som de flesta, börjar du förmodligen dagen med en kopp kaffe. Men visste du att du faktiskt kan lägga kollagen i ditt kaffe?

Ja, det stämmer – kollagen är den senaste trenden i kaffevärlden och många människor tjatar om dess fördelar.

Så, vad är kollagen? Kollagen är ett protein som finns i hud, ben och bindväv hos djur. Det används ofta som ett komplement för att förbättra ledhälsa, hudens elasticitet och tarmhälsa.

Och när det kommer till kaffe kan kollagen faktiskt bidra till att förbättra smaken på ditt kaffe samtidigt som det ger ytterligare hälsofördelar.

Så om du är intresserad av att prova kollagenkaffe, här är några tips för att komma igång.

Hur lägger jag till kollagen i mitt kaffe?

Först behöver du ett naturellt kollagenpulver. Smaksatta kollagenpulver har tillsatta sötningsmedel och andra ingredienser som kommer att förstöra smaken på ditt kaffe.

Naturellt kollagen har en väldigt speciell smak (läs äckligt). Att blanda det i ditt kaffe gör dock att smaken försvinner. Så det bästa du kan göra är att lägga till några skopor kollagen i ditt kaffefilter och brygga ditt kaffe som du brukar.

När kollagenet löses upp kommer det att rensa smaken på ditt kaffe och faktiskt få det att smaka bättre. Och eftersom du använder mindre socker sedan du dricker svart kaffe, kan denna nya smak bara bli din nya favorit!

Du kan också bara röra kollagenpulvret i din färdiga kopp kaffe. Detta kommer fortfarande att ha samma effekt att rensa upp smaken samtidigt som det tillför en liten mängd nyttiga näringsämnen.

Är det säkert att värma upp kollagen?

Du kanske har hört att kollagen kan vara fördelaktigt för ledhälsa. Anledningen till detta är att kollagen innehåller proteinet glycin, som är känt för att minska smärta och öka rörligheten hos personer med ledproblem. Den innehåller även aminosyran prolin, som har visat sig minska tecken på åldrande och förbättra hudens elasticitet.

Kollagen är ett mycket stabilt protein och att värma upp det gör ingenting för att försämra dess fördelar. Genom att värma upp den kan du faktiskt göra dess fördelar mer tillgängliga för din kropp. Så bli inte skrämd av tanken på att lägga till kollagen till din varma brygd – fördelarna kommer fortfarande fram!

Hur mycket kollagen ska jag ha i mitt kaffe?

Som med det mesta beror det på. Men generellt sett vill du lägga till mellan 1 msk och 2 msk kollagen till din kopp kaffe.

Slutsats

Så, där har du det! Du vet nu allt du behöver veta för att lägga till kollagen till din dagliga kopp joe.

Fördelarna med att lägga till några skopor till ditt kaffe är för bra för att missa!

Så vad väntar du på? Ta lite kollagen och gör dig en läcker latte - utan någon extra ansträngning!