4,5
Innehåll
4,3
Användning
4,6
Pris
4,5
Totalt:
4,5
healthwell collagen plus 6 healthwell collagen plus 1 healthwell collagen plus 4 healthwell collagen plus 2 healthwell collagen plus 3 healthwell collagen plus 5

Recension av Healthwell Collagen Plus

Healthwell är ett företag som producerar en mängd olika kosttillskott, inklusive kollagenkapslar. Kollagen är ett protein som finns i hud, ben och bindväv. Det är ansvarigt för elasticiteten och styrkan hos dessa vävnader. När vi åldras producerar våra kroppar mindre kollagen, vilket kan leda till rynkor, ledvärk och andra åldersrelaterade problem. Healthwells kollagenkapslar är designade för att hjälpa kroppen att producera mer kollagen, vilket kan minska tecken på åldrande och förbättra ledhälsa. Men fungerar de faktiskt? Vi ska ta en titt på vetenskapen bakom kollagen och Healthwells kollagenkapslar för att se om de är värda att ta.

Vad är Healthwell Collagen Plus?

När vi åldras producerar kroppen mindre kollagen, ett protein som är viktigt för att upprätthålla styrkan och elasticiteten hos hud, ben och leder. Denna minskning av kollagenproduktionen leder till ökad rynkor i huden, ledvärk och andra åldersrelaterade tillstånd. Ett sätt att motverka minskningen av kollagen är genom att ta kosttillskott som innehåller kollagen typ 1. Ett sådant tillskott är Healthwells Collagen Plus.

Healthwell Collagen Plus är ett dagligt tillskott som innehåller 500 mg typ 1 kollagen från fisk, vilket kan minska ålderstecken och smärta i samband med ledskador. De finns i 30, 60 eller 90 kapslar. Produkten innehåller marint kollagen typ 1, som utvinns från fisk. Den innehåller också vitamin C, en antioxidant som kan hjälpa till att minska ledvärk och öka rörligheten i lederna. Vitamin C ökar också din kropps naturliga kollagenproduktion.

Recension av Healthwell Collagen Plus

Vi har utvärderat ingredienserna i Healthwells Collagen Plus, och enligt forskningen vi hittade kan kollagen hjälpa till att förbättra ledrörlighet och smärta. Det kan också hjälpa till att minska rynkor och främja hudens elasticitet. Det finns dock en viss debatt om vilken typ av kollagen som ska användas och den bästa dosen. Och det är viktigt att notera att det har rapporterats några mindre biverkningar med höga doser (större än 1500 mg) av typ 1 kollagentillskott. Dessa biverkningar inkluderar illamående, magsmärtor och diarré. Baserat på vår forskning tror vi att doseringen i Healthwells Collagen Plus är säker och sannolikt inte kommer att orsaka några av de ovan angivna biverkningarna. Vi anser att det är en säker och effektiv daglig dos.

Är Healthwell Collagen Plus värt sina pengar?

Med en kapsel av Healthwells Collagen Plus får du 500 mg typ 1 kollagen, en effektiv dos som kan hjälpa till att förbättra rörligheten i lederna och smärta samt minska tecken på åldrande. Vi tycker att det är ett bra pris eftersom du får alla fördelar som anges ovan för ca 4 kr per dag. 

Jämför man med andra kollagenkapslar är det ett av de mest prisvärda alternativen. Om man däremot jämför med kollagenpulver är de ca 5 gånger dyrare per gram rent kollagen.

Du kan köpa en burk med 30 kapslar Healthwells Collagen plus för ca 199 kr eller så kan du köpa tre burkar för ca 499 kr och få nästan 20 % rabatt. Köpet är säkert och du kan beställa online från den officiella hemsidan.

Fördelar

Nackdelar

Kundrecensioner

De flesta recensionerna om Healthwells Collagen Plus är positiva. En kund som lider av ledvärk efter en knäoperation blev förvånad över produktens snabbverkande lindring. "Jag tog kapslarna precis när jag vaknade och innan jag gick och la mig. Efter tre dagar kunde jag gå utan smärta", sa hon. En annan kund, som köpte produkten för att behandla hennes celluliter, sa att Collagen Plus avsevärt minskade hennes rynkor och ökade hudens elasticitet efter två månaders användning. En recensent rapporterade dock att han upplevde milda magsmärtor efter att ha tagit produkten i en vecka.

Utlåtande

Vi ger Healthwells Collagen Plus nio av tio stjärnor eftersom den innehåller en bra dos av typ 1 marint kollagen, plus 12 mg C-vitamin – alla ingredienser som kan bidra till att förbättra ledrörlighet och smärta samt minska tecken på åldrande. Det är ett utmärkt dagligt tillskott för att hjälpa till att bekämpa effekterna av åldrande, särskilt för dem som vill komplettera sin kost med typ 1-kollagen. Priset är också mycket överkomligt när du köper i bulk. På minussidan fanns det några milda biverkningar, men de var sällsynta.

Vi rekommenderar också att du också kollar in vår lista över bästa kollagen.

Senast uppdaterad: 2 februari 2023
4,5
Innehåll
4,3
Användning
4,6
Pris
4,5
Totalt:
4,5