Bäst i test: Bästa Kosttillskottet mot gasig mage 2023

Senast uppdaterad:
Svullen och gasig mage är något som drabbar de flesta någon gång i livet. Här är kosttillskotten som gör skillnad.

Kosttillskott mot gasig mage - Bäst i test

Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Silicea Mage Tarm Direkt Silicea Mage Tarm Direkt
Bästa pris
129 kr
Till butik
betyg 4,5 Lactiplus IBS Mjoelksyrabakterier 56 Kapslar Lactiplus IBS Mjölksyrabakterier
Bästa pris
295 kr
Till butik
betyg 4,3 Minifom Minifom kapsel 200 mg
Bästa pris
174 kr
Till butik
betyg 4,1 Redugas Tuggtablett 20 st Redugas Tuggtablett
Bästa pris
39 kr
Till butik
betyg 3,9 Silicea Mag-Tarm Gel Silicea Mag-Tarm Gel
Bästa pris
139 kr
Till butik

Att välja kosttillskott för gasig mage är ett enkelt sätt att lindra såväl tillfälliga som långvariga problem. Särskilt då magproblem är en vanlig del av allt ifrån till IBS och allergier till allmänna födoämnesintoleranser. I många fall blir det därför en snabbväg till en avsevärt mycket mer stabil mage.

Men för att man ska få bästa möjliga resultat är det ofta en bra idé att vara lite extra noggrann med vilket kosttillskott man väljer. Här är kosttillskotten mot gasig mage som i vår granskning var bäst i test.

Fitnessfrank är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

Testvinnare - Bästa Kosttillskottet mot gasig mage

 1. Bäst i test: Silicea Mage Tarm Direkt
 2. Bästa premiumkosttillskottet mot gasig mage: Lactiplus IBS Mjölksyrabakterier
 3. Bästa budgetvalet mot gasig mage: Minifom kapsel 200 mg
 4. Bästa tuggtabletten mot gasig mage: Redugas Tuggtablett
 5. Bästa gel mot gasig mage: Silicea Mag-Tarm Gel

Bäst i test: Silicea Mage Tarm Direkt

4,7
Totalt:
4,7
Till butiken
(Svenskt Kosttillskott)

Silicea Mage Tarm Direkt är ett kosttillskott som innehåller det aktiva ämnet kiseldioxid. Dospåsarna innehåller finmalt kisel som i magen bildar en neutraliserande gel. Det är en mångfacetterad produkt med god effekt på sura uppstötningar, halsbränna, gasbildning, diarré, illamående, allmänna kränkning, IBS-relaterade symptom om många andra magproblem. Varje förpackning innehåller mellan 15 och 30 påsar där varje påse utgör 1 dos.

Effekten är väldigt påtaglig och man upplever nästan direkt en lugnande effekt. Många jämförde det med klassiska Samarin, fast avsevärt mycket mer kraftfull. Några i testet som hade problem med magont i samband med stort intag av mat upplevde att den tog bort mycket av såväl smärtan som illamåendet. Plus i kanten för att det även rekommenderas för barn.

Silicea Mage Tarm Direkt fördelar och nackdelar

Fördelar
 • Lindrar gasig mage, IBS och uppstötningar
 • Inga tillsatser
 • Naturligt innehåll
Nackdelar
 • Något dyrt i längden
Egenskaper
 • Storlek: 15 påsar
 • Pris / portion: 9 kr
 • Räcker i: 15 dagar
 • Aktiva ämnen: 1 st

Omdöme

Som "bäst i test" bland tillskott mot gasig mage blev Silicea Mage Tarm Direkt en pålitlig favorit. Lindrar allt ifrån sur mage till IBS och diarré. Dess utjämnande effekt gör att det blir enkelt att ha med sig på resan och i hemmet.

Produkten finns att köpa här:

Bästa premiumkosttillskottet mot gasig mage: Lactiplus IBS Mjölksyrabakterier

4,5
Totalt:
4,5
Till butiken
(MEDS)

Lactiplus IBS Mjölksyrabakterier består av 56 probiotiska kapslar som innehåller bakterien lactobacillus gasseri från stammen LA806. Denna bakterie har i ett stort antal studier visat sig ha god effekt mot IBS, uppblåsthet, främja god tarmflora, förbättra sömnkvalitén, förbättra insulinreglering och motverka inflammation. Här får du tillgång till alla gynnsamma effekter i praktiskt kapselformat. Eftersom kapslarna passerar mag- och tarmkanalen får man definitivt valuta för pengarna då det garanterar att bakterierna hamnar där de ska.

Många i testpanelen var inledningsvis skeptiska då de inte märkte någon direkt effekt. Efter en dryg veckas användning blev alla däremot övertygade om dess effekt. De som inte tidigare hade ätit probiotika märkte direkt att magen blir fastare och mer regelbunden. Några med etablerad IBS-problematik upplevde drastiskt minskad smärta.

Lactiplus IBS Mjölksyrabakterier fördelar och nackdelar

Fördelar
 • Väldigt väldokumenterad klinisk effekt
 • Praktiska kapslar
 • Främjar även allmänhälsa
Nackdelar
 • Något dyr produkt och räcker endast i ca 1 månad
Egenskaper
 • Storlek: 56 kapslar
 • Pris / portion: 11 kr
 • Räcker i: 28 dagar
 • Aktiva ämnen: 2 st

Omdöme

Som "bästa premiumtillskott mot gasig mage" var Lactiplus IBS Mjölksyrabakterier en testfavorit. En probiotisk produkt med kliniskt verksam effekt mot väldigt många mag- och tarmproblem. Extra bonus för allmänt positiv effekt på hälsan.

Produkten finns att köpa här:
295 kr
Till MEDS

Bästa budgetvalet mot gasig mage: Minifom kapsel 200 mg

4,3
Totalt:
4,3
Till butiken
(MEDS)

Minifom kapsel 200 mg består av 250 kapslar innehållande ämnet simetikon. Det har en kliniskt bevisad effekt när det kommer till att minska mängden frisatt gas i mag- och tarmkanalen. Genom att minska den annars naturliga skumbildningen säkerställs att gasen inte frisätts och påverkar matsmältningssystemet negativt. Då det verkar lokalt i magen är effekten direkt och risken för biverkningar oerhört liten.

De i testpanelen som haft återkommande problem med gasbildning upplevde att Miniform gjorde skillnad direkt. Särskilt då de användes både i förebyggande syfte och i samband med vad som annars skulle ha orsakat gasbildning. Oerhört enkla att ha tillgängliga vid behov. Jämfört med övriga produkter upplevde ingen någon som helst negativ effekt.

Minifom kapsel 200 mg fördelar och nackdelar

Fördelar
 • Beprövad klassiker mot gasbildning
 • Direktverkande
 • Hela 80 dagsdoser
Nackdelar
 • Kan krävas upp till 4 kapslar om dagen
Egenskaper
 • Storlek: 250 kapslar
 • Pris / portion: 2 kr
 • Räcker i: 71 dagar
 • Aktiva ämnen: 1 st

Omdöme

Som "bästa budgettillskott mot gasig mage" var Miniform kapsel 200 mg lätt att utnämna. En beprövad och klassisk produkt vars verksamma ämne simetikon har hjälpt ett flertal generationer få ordning på mage och tarm. Oerhört prisvärt och kliniskt bevisad effekt mot gasbildning.

Produkten finns att köpa här:
174 kr
Till MEDS

Bästa tuggtabletten mot gasig mage: Redugas Tuggtablett

4,1
Totalt:
4,1
Till butiken
(MEDS)

Benegast är ett varumärke med särskild inriktning på magproblem, halsbränna och sura uppstötningar. Deras produkt Redugas består av en särskild kombination av simetikon och inulin, vilket säkerställer direktverkande gashämmande effekt och även långsiktigt gynnsam positiv förändring av tarmfloran. Dubbelverkande, diskret och välsmakande är tre goda skäl att överväga Redugas.

De som testade Redugas var överens om att den gynnsamma effekten tilltog med tiden. Även om den gashämmande effekt inträdde direkt i samband med intag, så blev den långsiktigt sammantagna effekten ständigt mer påtagligt positiv. Som testets mest praktiska produkt blev den en favorit att alltid ha tillgänglig vid behov.

Redugas Tuggtablett fördelar och nackdelar

Fördelar
 • Snabbverkande simetikon-blandning
 • Främjar långsiktig tarmflora
 • Snabb effekt
Nackdelar
 • Innehåller sötningsmedel
Egenskaper
 • Storlek: 20 tabletter
 • Pris / portion: 2 kr
 • Räcker i: 10 dagar
 • Aktiva ämnen: 1 st

Omdöme

Redugas Tuggtablett var testets "bästa tuggtablett mot gasig mage". Med fräsch smak och kliniskt prövad effekt är det en diskret och effektiv tablett som är bra att alltid ha till hands. Kan med fördel användas förebyggande inför en större middag.

Produkten finns att köpa här:
39 kr
Till MEDS

Bästa gel mot gasig mage: Silicea Mag-Tarm Gel

3,9
Totalt:
3,9
Till butiken
(Svenskt Kosttillskott)

Silicea Mag-Tarm Gel är en produkt som bygger på kiselgelens breda effekt. Här är den i formen av en flytande gel vars dosering motsvarar 15 ml. Den får sin verkan genom att både motverka gasbildning i magen och neutralisera den ofta sura miljön. Därför hjälper den mot halsbränna, sura uppstötningar, allmänt magont, lös mage, illamående och ett stort antal IBS-symptom.

Effektmässigt upplevde alla i panelen att magen helt enkelt blev lugnare. Många tyckte att effekten i förhållande till övriga produkter var avsevärt mycket mer mångfacetterad, och hjälpte mot ett flertal magproblem. Däremot lade de märke till att den höga dosrekommendationen på upp till 5 doser per dag gjorde att användandet kunde bli väldigt kostsamt i längden. Alla uppskattade att produkten även rekommenderas för barn.

Silicea Mag-Tarm Gel fördelar och nackdelar

Fördelar
 • Även för barn
 • Väldigt mild
 • Inga tillsatser
Nackdelar
 • Måste blandas ut i vätska
Egenskaper
 • Storlek: 200 ml
 • Pris / portion: 70 kr
 • Räcker i: 2 dagar
 • Aktiva ämnen: 1 st

Omdöme

Som "bästa gel för gasig mage" hoppade Silicea Mag-Tarm Gel till testets förstaposition. En neutraliserande produkt med direkt effekt som lindrar ett stort antal magproblem. Praktiskt att ha tillgänglig för alla som har återkommande dilemman.

Produkten finns att köpa här:
välja rätt

Så väljer du kosttillskott mot gasig mage

Det finns många verksamma ämnen som har en positiv inverkan på uppsvälld och gasig mage. Men de har samtidigt många egenheter som gör dem bäst lämpade för en viss sorts magproblem. För bästa möjliga resultat är det därför viktigt att välja ett kosttillskott vars sammansättning är effektiv mot den problembild som råder i ens eget fall.

Kisel

Kisel har ett mångfacetterat användningsområde och dyker ofta upp som behandling för såväl IBS som halsbränna, uppsvälld mage, kräkningar och diarré. Det är en mineral och ett basiskt grundämne vars pH-värde typiskt överstiger 7. Därför neutraliserar det sur mage och skapar även motståndskraft mot många saker som i andra fall skulle kunna resultera i magproblem.

Probiotika

Probiotika är ett brett begrepp som täcker ett stort antal bakterier, svampar och mikroorganismer som har en betydande roll gällande såväl mag- och tarmhälsa som allmänhälsa. När det gäller problemmage så nämns lactobacillus gasseri väldigt ofta, då denna bakterie har visat sig hjälpa mot ett stort antal magproblem.

Kostfiber

Kostfiber fungerar som såväl hjälpämne för probiotika som prebiotiskt preparat då det främjar de bakterier som redan finns i mag- och tarmkanalen. Därför är det vanligt att tillskott mot gasig mage innehåller inulin som inte bryts ned lika enkelt som övriga kolhydrater.

Simetikon

Simetikon är även känt som dimetikon och har den speciella effekten att motverka gasbildning i mage och tarm. Detta sker genom att ämnet bildar ett sorts skum som dels neutraliserar magsyra men även hindrar frisättningen av gas.

Prissättning

När det kommer till kosttillskott mot gasig mage så är ihärdighet och tålamod avgörande. I många fall märker man inte effekt förrän efter en tids användande. Se därför till att välja ett tillskott vars prissättning motsvarar din budget, så du inte riskerar att behöva avbryta behandlingen i förtid.

vanliga frågor om Kosttillskott mot gasig mage

FAQ

Vilket tillskott mot gasig mage är bäst?

Silicea Mage Tarm Direkt har en specifik och beprövad effekt mot just magrelaterad gasbildning. Är det gasproblem som är ditt dilemma blir det ett naturligt förstahandsval. Prisvärt och effektivt. 

Fungerar verkligen tillskott mot gasig mage?

Innehållet i dessa tillskott har en gedigen klinisk bakgrund. Däremot är det viktigt att välja rätt. Om man har problem med gasbildning är det sällan en bra idé att välja ett probiotiskt tillskott vars verkan främst motverkar IBS.

Passar tillskott mot gasig mage även för barn?

När det gäller tillskott för barn så är den allmänna rekommendationen att man alltid ska utesluta bakomliggande medicinska problem genom att först prata med en läkare. Men blandningar av verksamma ämnen såsom dimetikon och kiseldioxid har typiskt sett används vid allt ifrån spädbarnskolik till allmänt upprörd mage.

Går dessa tillskott att kombinera med träning?

Det finns inga indikator på att kosttillskott mot gasig mage har en negativ inverkan på vare sig prestation eller återhämtning. Därför kan de ofta med fördel användas i samband med träning. Har man magproblem kan de tvärtom bidra till att man får bättre resultat av sin träning genom att skapa bättre förutsättning för fysisk prestation och även bidra till bättre ätvanor.

Hur testar vi kosttillskott mot gasig mage på Fitnessfrank.se?

Med ambitionen att säkerställa att testet var rättvisande för personer som vill såväl förebygga som behandla gasig mage såg vi till att ha en representativ panel och utvärdera produkterna från både objektiva som subjektiva perspektiv.

 • Innehåll: Vilka verksamma ämnen innehöll produkten?
 • Inriktning: Hade tillskottet en särskild inriktning avseende magproblem?
 • Utförande: Var tabletterna enkla att använda?
 • Dosering: Hur mycket krävdes för effekt?
 • Effekt: Upplevdes någon effekt?
 • Kostnad: Var prissättningen värd det?

Panelen bestod av personer med olika bakgrunder och erfarenheter. Några med konstaterad IBS, och andra vars magbesvär inte sträckte sig längre än vardagliga problem.

Senast uppdaterad: 19 januari 2023
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
31 röster, Betyg: 5 / 5
robban 1
Robin Johansson
Grundare och nutritionist
Utbildning: Linköpings universitet

Robin är vår nutritionist som för närvarande arbetar med livsmedelskunskap med fokus på kost och träning. Han har arbetat i över 10 år med frågor som rör personers hälsa baserat på deras kostvanor.

Han älskar konditionsträning, vegetarisk matlagning och brinner för att lära ut andra om kosthållning. Framförallt vilka positiva men även negativa effekter olika kostvanor kan ha.