Bäst i test: Bästa kreatinet 2022

Prestera på topp och underlätta muskelbyggandet med något av dessa kreatintillskott.
robban 1
Skriven av Robin Johansson
Uppdaterad maj 2022

Kreatin är ett av de mest populära kosttillskott som används av människor som vill bygga muskelmassa, maximera prestandan och öka styrkan. Vi har granskat och jämfört de bästa kreatintillskotten på den svenska marknaden. Läs vidare om testet nedan och varför vi valde RAW Extreme Creatine till bäst i vårt test.

Testvinnare - Bästa kreatinet

 1. Bäst i test kreatin: RAW Extreme Creatine
 2. Bästa premium kreatin: Core Creatine Pro
 3. Bästa billiga kreatinet: Core Creatine
 4. Bästa kreatinet enligt kundbetygen: GAAM Creatine Monohydrate
 5. Godaste kreatintillskottet: GAAM Candy Series Creatine 500 g
 1. Bäst i test kreatin: RAW Extreme Creatine

  9,7/10
  Kosttillskott som kombinerar 3 sorters kreatin och som även har blivit smaksatt.
  RAW Extreme Creatine
  Bäst i test
  Pris / portion
  8,79 kr
  Port. / förp.
  34 st
  Vikt / förp.
  360 g
  Aktiva ämnen
  9 st
  Till Butik
  299 kr
  Till Butik
  299 kr
  Fördelar
  • 3 sorters kreatin
  • Med beta alanin
  Nackdelar
  • Kostar mycket
  • Ganska sötsliskiga smaker

  RAW är en relativt ny aktör på marknaden för kosttillskott men har för många blivit ett förstahandsval då de storsatsat på unikt verksamma produkter. Deras Extreme Creatine är inget undantag, utan är ett resultat utav en lång utvecklingsprocess. På marknaden för kreatinblandningar sticker produkten till och med ut ur mängden då den består av hela flertalet olika kreatinformer. Detta säkerställer unikt snabbt upptag och riktigt hög effektivitet.

  Läs mer
 2. Bästa premium kreatin: Core Creatine Pro

  9,5/10
  Premiumkreatin från Svenskt Kosttillskotts egna varumärke Core som dessutom är skonsamt mot magen.
  Core Creatine Pro
  Pris / portion
  9,00 kr
  Port. / förp.
  31 st
  Vikt / förp.
  340 g
  Aktiva ämnen
  4 st
  Till Butik
  279 kr
  Till Butik
  279 kr
  Fördelar
  • 4.8 / 5 användarbetyg
  • Kreatinblandning
  • Med citrullin-malat
  Nackdelar
  • Ganska dyrt

  Core Creatine Pro från Svenskt Kosttillskott är ett svenskt kvalitetssäkrat tilskott som till skillnad från många övriga produkter förenar ett flertal olika kreatinkällor för att säkerställa såväl hög effektivitet som snabbt upptag. Detta innebär att man kan vara säker på att få de bästa fördelarna från kreatin utan att behöva maximera doseringen, drabbas av fysiskt obehag eller tampas med några av de andra problem som är vanligt förekommande vid användandet av ensidiga kreatinprodukter.

  • Unikt mångfacetterad kreatinblandning.
  • Snabbverkande och fungerar utan laddningsfas.
  • Innehåller även l-citrulin som främjar syresättning och prestation.

  Det är knappast någon hemlighet att kreatinmarknaden är mer eller mindre mättad på produkter. Därför är det spännande att se lite nytänk från Svenskt Kosttillskott. Då det har blivit allt mer populärt att skapa blandningar så är det spännande att se hur ett helsvenskt företag leder utvecklingen. Med Core Creatine Pro kan man vara säker på att få en både snabbverkande och effektiv produkt.

  Läs mer
 3. Bästa billiga kreatinet: Core Creatine

  9,5/10
  Klassiskt kreatintillskott med helt utan tillsatser och med hundra procent kreatinmonohydrat.
  Core Creatine
  Pris / portion
  1,49 kr
  Port. / förp.
  100 st
  Vikt / förp.
  500 g
  Aktiva ämnen
  1 st
  Till Butik
  149 kr
  Till Butik
  149 kr
  Fördelar
  • 4.8 / 5 användarbetyg
  • 100 % kreatinmonohydrat
  • För daglig användning
  Nackdelar
  • Vissa kan få problem med magen av kreatin

  Core Creatine från Svenskt Kosttillskott är föregångaren till deras Pro-produkt och även en given klassiker. Då den helt och hållet består av kreatinmonohydrat är det på en och samma gång en oerhört beprövad och effektiv produkt. I tider då det blivit allt mer vanligt med olika blandningar så har intressant nog även efterfrågan på klassiskt, traditionellt kreatin även ökat. Därför är även den här produkten i ständigt hög efterfrågan.

  • Hundra procent kreatinmonohydrat.
  • Helt utan tillsatser.
  • Det klassiska valet med gedigen vetenskaplig och beprövad effekt
  Läs mer
 4. Bästa kreatinet enligt kundbetygen: GAAM Creatine Monohydrate

  9,3/10
  Tillskott från Proteinbolagets egna varumärke tillverkat av ren kreatinmonohydrat.
  GAAM Creatine Monohydrate 500 g
  Pris / portion
  2,39 kr
  Port. / förp.
  100 st
  Vikt / förp.
  500 g
  Aktiva ämnen
  1 st
  Till Butik
  239 kr
  Fördelar
  • 5 / 5 användarbetyg
  • Populär produkt
  • Snabb leverans
  Nackdelar
  • Skopa följer inte med

  GAAMs Creatine Monohydrate är GAAMs standardkreatintillskott som precis fått ett nytt utförande i form av en bättre förpackning. Annars är innehållet detsamma som det varit tidigare, dvs 100 % rent kreatinmonohydrat. Prisbilden är snarlik Svensk kosttillskotts och Gymgrossistens egna kreatintillskott och så är också kundomdömena men där proteinbolagets GAAM ändå drar det längsta stråt med oerhört höga kundbetyg.

  För dig som vill ha snabb leverans och en bra standardprodukt är GAAMs Creatine Monohydrat rätt väg att gå. Både enligt oss och alla de externa kundbetyg vi granskat.  

  Läs mer
 5. Godaste kreatintillskottet: GAAM Candy Series Creatine 500 g

  9,1/10
  Kreatintillskott som finns i 3 olika smaker och är framtagna för dig som har problem med kreatinsmaken.
  GAAM Candy Series Creatine 500 g
  Pris / portion
  1,99 kr
  Port. / förp.
  100 st
  Vikt / förp.
  500 g
  Aktiva ämnen
  1 st
  Till Butik
  199 kr
  Fördelar
  • Flera goda smaker
  Nackdelar
  • Innehåller sötningsmedel

  Kreatintillskottet från GAAMs Candy Series, liksom deras andra kosttillskott, syftar till att underlätta intaget av produkterna som i normalfallet inte smakar så gott. Detta genom att tillföra olika sorters smaker som är anpassade för att enkelt dölja produktens naturliga smaker. Detta är något Candy Series lyckats med även i det här fallet och både sur cola och Watermelon rockets fungerar bra. Det ska dock nämnas att båda smakerna är ganska sura och syrliga och vissa kan ha problem med detta. Vidare har produkterna, i och med smaktillsättningen, även fått i sig aspartam. 

  Har du problem med kreatinsmaken är GAAMs Kreatin från Candy Series ett bra alternativ men om du inte käner någon direkt smak från kreatin gör du bäst i att välja en annan produkt med naturlig smak som inte innehåller sötningsmedel. 

  Läs mer
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa kreatinet

Köpguide: Så hittar du bästa kreatinet

Kreatin finns i flera olika former. Pulver är den vanligaste, men även kapslar är populära. Innan du bestämmer dig för vilket tillskott du ska använda, bör du läsa igenom vår köpguide. På så vis får du en snabb överblick av de viktigaste delarna att hålla utkik efter.

De olika formerna som kreatin säljs i är följande fyra varianter:

 • pulver

  Kreatinpulver

   Den vanligaste och mest populära formen av kreatin. Lätt att dosera och blanda med andra tillskott. Billigt och smidigt alternativ. Vill du ha så mycket som möjligt för dina pengar ska du välja ett pulver.
 • kapslar

  Kreatinkapslar

   Kapslar hamnar på andra plats när det gäller popularitet. De innehåller oftast 100 % kreatin, men de kan också innehålla vitaminer och mineraler som är bra vid träning. Ett bra val om du inte gillar smaken av shakes eller ett smidigt alternativ att ha med sig. Kapslar är betydligt dyrare än pulver.
 • flytande

  Flytande kreatin

   Flytande kreatin marknadsförs som mer biotillgängligt men det finns inget tydligt konsensus i den frågan. Det finns vädligt få aktörer som säljer den flytande varianten, och vi har faktiskt inte hittat något alternativ hos de större svenska återförsäljarna.
 • mix

  Kreatinblandningar

  Kreatin finns i många olika tillskott, från PWO till gainers. Det är vanligt att du får i dig det från flera olika källor utan att du vet om det. Kolla noga på dina tillskott - du kanske inte ens behöver köpa ett separat tillskott för att tillgodose dagsbehovet. Vi rekommenderar dock att välja andra tillskott utan kreatin och ett separat kreatintillskott för att enklare dosera rätt mängd.

Vilken typ av kreatin ska jag välja?

Typen av kreatin spelar också roll. Det finns mängder av olika tillskott, oftast handlar det om hur kreatinet är bundet och till vilka molekyler. Men det är egentligen bara tre former som säljs idag:

 • Kreatinmonohydrat

  Kreatinmonohydrat är idag den absolut vanligaste och mest uppskattade varianten. Den är också det billigaste. Forskning som har gjorts på kreatin har i majoritet varit på monohydrat och det finns gott om studier som bevisar monohydratets fördelar på träning. Det består av 88 % rent kreatin bundet till 12 % vatten.
 • CEE

  CEE eller kreatinetylester är en ny variant som snabbt blivit populär. Denna form är dyrare men har visat sig ha en väldigt god upptagningsförmåga. Förmodligen en form som kommer att ta över marknaden allt mer när fler och fler upptäcker effekten.
 • Kreatincitrat

  Kreatincitrat är också en ganska vanlig form där kreatinet är bundet till citronsyramolekyler vilket tros påskynda upptagningen och ge extra energi till musklerna. Forskningen är än så länge bristfällig vad gäller skillnaderna mot monohydrat.

Om du hittar beteckningen micronized eller mikroniserat på förpackningen så betyder det bara att partiklarna är väldigt små och lättupptagliga för kroppen. Om du upplever magproblem i samband med kreatin så rekommenderar vi att köpa en produkt som är mikroniserad.

Andra viktiga aspekter, som är lite svårare att veta utan att testa produkten själv, är hur lättlösligt det är i vatten, hur det smakar och hur prisvärt det är. Här kan man istället dra nytta av exempelvis vårt test här på sidan, eller läsa användarkommentarer hos en återförsäljare för att själv bilda sig en uppfattning.

Så valde vi ut de bästa kreatinen

Hur vi utsåg bästa kreatinen

Kreatintillskott är mycket populärt i fitnessvärlden och antalet tillskott har vuxit enormt. Många innehåller bara rent kreatin medan övriga är berikade med andra aktiva ämnen för att boosta effekten. Vissa är i pulverform och vissa är kapslar. Men hur skiljer man egentligen tillskotten åt? 

Vi tycker inte det känns riktigt som en rättvis jämförelse att ställa två väldigt olika tillskott mot varandra så har därför valt ut den bästa produkten i olika kategorier. Som grund för det här testet beställde vi hem ett 30-tal produkter från olika tillverkare. De har sedan testats noggrant och betygsatts på ett antal punkter med hjälp av följande frågor: 

 • Form: Är kreatinet i pulver- eller kapselform? Om det är ett pulver, är det lättlösligt i vatten och hur smakar det? Om det är kapslar, är de i så fall lätta att svälja? Hur många kapslar behöver man ta åt gången?
 • Effekt: Ger det önskad effekt? Har du fått några bieffekter av produkten?
 • Innehåll: Vilka kreatinsorter innehåller produkten? Hur bra tas det upp av kroppen? Innehåller den några extra tillsatser för ökad biotillgänglighet? Finns det några övriga aktiva ämnen i produkten som vitaminer och mineraler? Hur mycket tillsatser i form av konserveringsmedel, sötningsmedel eller emulgeringsmedel innehåller produkten?
 • Omdömen: Vad tycker tidigare kunder om produkten? Är de flesta positiva eller är det något som många stör sig på med produkten? Vad har den fått för snittbetyg hos återförsäljare?
 • Pris: Vad kostar produkten i förhållande till hur mycket kreatin den innehåller? Vad blir priset per portion och dag? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa produkten?

Betygen har sedan sammanställts och vi presenterar här produkterna med det högsta snittbetyget i varje kategori.

Vanliga frågor om bästa kreatinet

Frågor och svar om kreatin

Nedan listar vi övriga frågor och svar relaterade till kreatin

Hur mycket kreatin behöver man?

Det finns inget riktigt tydlig gräns för hur mycket kreatin man behöver, men goda effekter har påvisats vid en dos på runt 5 g per dag för en idrottande person.

Kreatinet bör intas med mycket vatten för bästa effekt - helst 4 glas per dosering.

Vem behöver kreatintillskott?

De flesta människor behöver inte kreatin, men det kan ge en välkommen boost om du tränar och vill bygga muskler.

Det finns dock grupper som ofta får i sig för lite kreatin och kan gynnas av ett tillskott. Det handlar främst om veganer och vegatarianer, men är sjuka och äldre som har mindre muskelmassa.

Finns det några risker med kreatintillskott?

Den enda vanliga biverkning man hittat vid normalt intag är viktökning, men det är ju även ofta anledningen till att ta kreatin.

Mer ovanliga biverkningar inkluderar diarré, magbesvär, trötthet, kramper och även ångest och nervositet.

Vilket kreatintillskott är bäst?

Det finns inget mirakelkreatin som är bäst för alla. Olika personer har olika behov och personliga preferenser som om man vill ha pulver eller kapslar och subjektiva bedömningar som smak väger såklart också in.

Bäst i vårt test blev RAW Extreme Creatine. Det är ett prisvärt pulver med bara kreatin - helt fritt från tillsatser.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
193 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5

Bäst i test - Bästa Kreatin enligt Fitnessfrank.se

 1. Bäst i test kreatin: RAW Extreme Creatine
 2. Bästa premium kreatin: Core Creatine Pro
 3. Bästa billiga kreatinet: Core Creatine
 4. Bästa kreatinet enligt kundbetygen: GAAM Creatine Monohydrate
 5. Godaste kreatintillskottet: GAAM Candy Series Creatine 500 g

Kreatin finns att köpa i många olika butiker. Våra favoriter är Svenskt Kosttillskott och Proteinbolaget .