Topp 7 bästa laktosfria proteinpulvren (nov. 2022)

Laktosintolerans betyder inte att du inte kan få tag i några bra proteinpulver.

Laktosfria proteinpulver skiljer sig inte särskilt mycket från andra proteinpulver, förutom att de inte innehåller laktos.

Vissa alternativ som vassleisolat innehåller extremt lite laktos, medan ägg, biff och växtbaserade alternativ är helt fria från laktos.

Laktoshalten i vanligt vasslepulver är också relativt låg så är du inte jättekänslig kan även det vara ett alternativ för dig.

För att komma fram till vilket laktosfritt proteinpulver som är bäst beställde vi hem de mest populära produkterna. Vi har sedan utvärderat och testat dem.

Läs vidare för att se vilka våra favoriter blev.

Testvinnare - Bästa laktosfria proteinpulvret 2022

Här är en överblick över årets bästa laktosfria proteinpulver.

 1. Bästa laktosfria proteinpulvret: ISO Whey Lactose Free
 2. Bästa billiga laktosfria proteinpulvret: Self Omninutrition Soy Protein
 3. Bästa låglaktosproteinet: Core Protein Pro
 4. Bästa veganska laktosfria proteinpulvret: Healthwell Vegan Protein
 5. Bästa laktosfria proteinpulvret från biffprotein: Pro Nutrition 100% Beef Protein
 6. Bästa laktosfria proteinpulvret från äggprotein: Core Egg Protein
 7. Bästa laktosfria proteinpuvlret från ärtprotein: Holistic Ärtprotein

Hur vi valde ut de bästa laktosfria proteinpulvren

 • Protein: Hur mycket protein innehåller produkten? Är det fullvärdigt? Hur ser aminosyraprofilen ut? Är det tillsatt extra aminosyror?
 • Effekt: Har du märkt av någon positiv effekt sedan du började använda produkten? Har du märkt av några bieffekter?
 • Innehåll: Hur mycket kolhydrater, socker och fett innehåller produkten? Innehåller det många tillsatser som sötningsmedel och förtjockningsmedel?
 • Pris: Hur mycket kostar det? Vad blir priset per portion och per g rent protein? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa den här produkten?
 • Smak och tillredning: Smakar det bra? Är det överdrivet sött? Smakar det väldigt artificiellt? Har den någon dålig bismak eller eftersmak? Finns det att köpa i många olika smaker? Hur lätt löser sig pulvret i vatten, mjölk och mjölksubstitut?
 • Kundbetyg: Vad säger tidigare kunder om produkten? Vad tycker de är bra eller mindre bra? Vad har den fått för snittbetyg hos återförsäljare?

Vi arbetar hårt för att vara transparenta om varför vi rekommenderar vissa kosttillskott. Du kan läsa mer om hur vi väljer ut kosttillskott här.

Så hittar du bästa Laktosfritt proteinpulver

Så hittar du bästa laktosfria proteinpulvret

Det är viktigt att du funderar över några väsentliga punkter innan du väljer ett laktosfritt proteinpulver. Nedan går vi igenom de vanligaste: 

 • vegan

  Veganskt eller animaliskt

  För vissa är den här punkten mindre betydelsefull men är du vegetarian eller vegan bör du såklart kolla upp om proteinet är animaliskt eller veganskt. Välj soja, ärt- och havre eller hampaprotein om du vill undvika animalisk föda. 
 • amino acids

  Aminosyraprofilen

  Aminosyraprofilen är viktig att ha koll på. Ta reda på om proteinpulvret är fullvärdigt protein, dvs om det innehåller alla de essentiella aminosyrorna. Saknas någon kan man antingen välja en annan proteinkälla eller se till att få i sig de aminosyror som saknas via kosten. 
 • price tag2

  Prisskillnader

  Priset mellan de olika laktosfria proteinpulvren skiljer sig åt rejält. Dels på grund av att innehållet varierar mellan olika sorters proteinkällor men även på grund utav varumärken. Vi rekommenderar vanligtvis att välja ett så prisvärt pulver som möjligt. 
 • customer review2

  Kundbetyg

  Det kan vara väldigt viktigt att se över vad andra kunder har att säga om produkterna. Detta brukar minimera risken att "springa på en mina" och bli besviken på sitt proteinpulver. De vanligaste klagomålen handlar om dåliga smaker eller att pulvret klumpar sig i shaken. 
 • metabolism

  Biotillgänglighet

  Med biotillgängligheten, eller en produkts biologiska värde, menas hur lätt ett livsmedels proteininnehåll kan tas upp av kroppen. Proteinpulver av god kvalitet ska ha en bra biotillgänglighet.
 • tongue

  Smak och tillredning

  God smak och enkel utblandning gör att laktosfria proteinpulver används som de ska. Det ska inte vara svårt att få i sig shaken. En produkt med goda betyg har ofta en smak som är relativt mild, naturlig och går lätt att blanda ut i shakes, gröt eller pannkakor.

Våra 7 bästa laktosfria proteinpulver (november 2022)

1. ISO Whey Lactose Free - Bästa laktosfria proteinpulvret

ISO Whey Lactose Free - Bästa laktosfria proteinpulvret
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Micro Whey Lactose Free är ett mycket bra val för dig som är ute efter ett helt laktosfritt proteinpulver. Det är ett av få vassleprotein som är helt laktosfria. Proteinhalten ligger på hela 84 % och innehåller inte några större mängder socker eller fett. Pulvret är berikat med extra glycin, alanin och lysin för att uppnå en optimal aminosyraprofil. 

Något vi såg som en fördel med Micro Whey Lactose Free var att den kommer i tre olika smakvarianter- vanilj, choklad och jordgubb. Detta gör att pulvret passar bättre för fler personer med varierande smak.

I vårt test upplevde vi att magen höll sig lugn av pulvret, trots att vi varierade dosen mellan ett högre dagsintag och ett lägre och olika smaker. Samma upplevelse beskrivs av kunderna på Svenskt kosttillskott, som uppskattar pulvret och ger det 4.4 / 5 i snittbetyg. Det negativa med Micro Whey Lactose Free är att priset kan uppfattas som relativt högt. Sett till motsvarande laktosfria proteinpulver, ligger det dock inte i överkant, utan hamnar snarare i mittensegmentet. 

Sammanfattningsvis väljer vi att utse Micro Whey Lactose Free till "bästa laktosfria proteinpulvret". Priset är rimligt, upptagningsförmågan i kroppen snabb och smakerna är tilltalande.

Vi var enhälliga om att Micro Whey Lactose Free är det "bästa laktosfria proteinpulvret". Det är särskilt berikat för att säkerställa fullvärdighet och är smakmässigt neutralt nog att passa de flesta blandningar och beredningar.

Egenskaper

 • Proteinhalt: 84 %
 • Pris / kg: 374 kr
 • Protein g/kr: 2,25
 • Sockerhalt: 3,5 %

Fördelar

 • Helt laktosfritt
 • Hög proteinhalt
 • Mycket prisvärd

Nackdelar

 • Priset
 • Finns inte så många smaker

Omdöme

Helt laktosfritt vassleproteinisolat från mjölkprotein.

Priser

Till butik
374 kr
Till butik
374 kr

2. Self Omninutrition Soy Protein - Bästa billiga laktosfria proteinpulvret

Self Omninutrition Soy Protein - Bästa billiga laktosfria proteinpulvret
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Self Omninutrition Soy Protein är det perfekta valet för dig som söker ett billigt laktosfritt proteinpulver. Det erbjuder en av de högsta "protein per krona" på marknaden och får höga kundbetyg, inte bara av oss utan även från externa tester och kunder. Pulvret är tillverkat av 100% sojaproteinisolat, vilket är ett vegetabiliskt alternativ, helt fritt från fytoöstrogener. Produkten har en proteinhalt om 91 %, sockerhalten är nära noll (0,2%) och fetthalten är även den låg (cirka 1%). Self Omninutrition Soy Protein går att köpa i 4 olika smaker, choklad, jordgubb, vanilj och naturell. De smaksatta varianterna (som är sötade med stevia) fungerar bra att blanda direkt i en shake, gärna med havremjölk. Den naturella fungerar bra för att öka proteinhalten i vissa maträtter (exempelvis havregrynsgröten). 

Är du ute efter ett billigt laktosfritt proteinpulver med den högsta halten protein per krona, kan vi rekommendera Self Omninutrition Soy Protein. 

I vårt test utseddes Self Omninutritoin Soy Protein till det "bästa billiga laktosfria proteinpulvret". Vi gillar att det är fritt från fytoöstrogen men hade önskat något bättre aminosyraprofil. Hur som helst väl värt pengarna.

Egenskaper

 • Proteinhalt: 91%
 • Pris / kg: 179 kr
 • Protein g/kr: 5,08
 • Sockerhalt: 0,2%

Fördelar

 • Bästa laktosfria proteinpulvret
 • 100% vegitabiliskt
 • 3,5/5 av användarna

Nackdelar

 • Aminosyraprofilen

Omdöme

Prisvärt sojaproteinpulver med en hög proteinhalt och låga sockervärden.

Priser

Till butik
179 kr
Till butik
179 kr

3. Core Protein Pro - Bästa låglaktosproteinet

Core Protein Pro - Bästa låglaktosproteinet
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Core Protein Pro är valet för dig som har en känslig mage men som fortfarande klarar av en liten del laktos. Detta proteinpulver är ett av de bästa, inte bara för laktosintolleranta, utan även för den stora skaran. Pulvret består av vassleproteinisolat och vassleproteinhydrolysat som är två mjölkproteiner där laktosen tagits bort. Proteinhalten är en av de högsta av alla proteinpulver - hela 91 %, dessutom är proteinet fullvärdigt och upptas enormt snabbt av kroppen. Core Protein Pro uppskattas inte bara av oss, utan har även flera höga betyg från kunder och andra tester. De 4 smakerna, naturell, jordgubb, choklad och björnbär/vanilj funkar bra i shaken och blandas lätt upp. En del av personerna i vår testpanel tyckte att de smaksatta pulverna kändes lite för söta, men att pulvret löste sig lätt i olika typer av vätska. 

Har du möjlighet att betala någon hundralapp extra för ett optimalt proteinpulver är det Core Protein Pro du ska köpa. Proteinhalten är mycket hög och sockerhalten är låg. 

Som "bästa låglaktosproteinet" höll Core Protein Pro en särställning. Även om det inte är helt laktosfritt gillar vi att det är prisvärt nog att bli en balanserad kompromiss. Plus i kanten för fullvärdighet.

Egenskaper

 • Proteinhalt: 89%
 • Pris / kg: 399 kr
 • Protein g/kr: 2,23
 • Sockerhalt: 0,1%

Fördelar

 • Mycket hög proteinhalt
 • Låg sockerhalt
 • Goda smak-alternativ

Nackdelar

 • Priset
 • Inte 100% laktosfritt

Omdöme

Ett låglaktosprotein från vasslehydrolysat- och isolat som finns i 6 goda smaker.

Priser

Till butik
319 kr
Till butik
319 kr

4. Healthwell Vegan Protein - Bästa veganska laktosfria proteinpulvret

Healthwell Vegan Protein - Bästa veganska laktosfria proteinpulvret
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Healthwell Vegan är proteinpulvret för dig som är laktosintolerant och har en vegansk diet men samtidigt inte vill tumma på proteinkvalitén. Det består uteslutande av vegetabiliska proteinkällor, där ärtproteinet dominerar (73%). Vidare innehåller det även havre- och risprotein. D-vitamin och vitamin B6, B12 och selen har även tillsatts i produkten. Healthwell Vegan har en mild smak som passar bra i exempelvis en smoothie, men testpanelen gillar den nog ändå bäst blandad i havremjölk.

Vi gillade att pulvret är helt fritt från sötningsmedel, att proteinet kommer från tre olika källor och den naturella smaken som gör det lätt att själv smaksätta shaken.

I testet utsågs Healthwell Vegan Protein till det "bästa veganska laktosfria proteinpulvret". Vi gillar verkligen att det är fullvärdigt tack vare kombinationen ärtor, havre och ris. För dig som kan hantera den särpräglade smaken som påminner om baljväxter är det helt klart enkelt att rekommendera.

Egenskaper

 • Proteinhalt: 74%
 • Pris / kg: 298 kr
 • Protein g/kr: 2,49
 • Sockerhalt: 0,5%

Fördelar

 • Ärt-, ris- och havreprotein
 • Fritt från sötningsmedel
 • 4,1/5 av användarna 

Nackdelar

 • Lite speciell smak
 • Dyrt

Omdöme

En vegansk proteinpulvermix från ärta, havre och ris samt tillsatser av flera vitaminer och mineraler.

Priser

Till butik
119 kr
Till butik
119 kr

5. Pro Nutrition 100% Beef Protein - Bästa laktosfria proteinpulvret från biffprotein

Pro Nutrition 100% Beef Protein - Bästa laktosfria proteinpulvret från biffprotein
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Det här proteinpulvret är både socker- och laktosfritt och med tillsatt BCAA. Proteinet kommer från rent nötkött och 85 av 100 gram är protein, vilket är en hög koncentration. Protein från nöt både främjar proteinsyntesen och förbättrar din prestanda. Du får också en uppumpad känsla tack vare att L-arginin är tillsatt.

Just det här proteinpulvret fungerar utmärkt både för dig som vill öka muskelmassan och gå upp i vikt och för dig som vill minska fetthalten i kroppen. Proteinpulvret har dessutom ett mycket lågt innehåll av kolesterol och fett. Det smakar det bra och finns med en god chokladsmak. Dock innehåller det två olika typer av sötningsmedel.

En stor fördel med Pro Nutrition 100 % Beef Protein är att det är mycket lättblandat. Pulvret är inte heller för söt i smaken. Dock tycker en del användare att den har en något "köttig" smak. Tack vare storleken på förpackningen räcker det länge.

Som "bästa laktosfria biffproteinpulvret" finner vi spännande och innovativa Pro Nutrition 100% Beef Protein. Vi gillar att det är naturligt laktosfritt och fullvärdigt. Ett givet val för dig som vill öka både mängden kött och protein i kosten.

Egenskaper

 • Proteinhalt: 85%
 • Pris / kg: 227 kr
 • Protein g/kr: 3,75
 • Sockerhalt: 0%

Fördelar

 • Fullvärdigt protein
 • Hög andel BCAA
 • 4,1/5 av användarna

Nackdelar

 • Vissa har problem med smaken

Omdöme

Ett högkvalitativt fullvärdigt biffproteinpulver fritt från både socker och laktos.

Priser

Till butik
499 kr
Till butik
499 kr

6. Core Egg Protein - Bästa laktosfria proteinpulvret från äggprotein

Core Egg Protein - Bästa laktosfria proteinpulvret från äggprotein
Betyg 3,9/5
Betyg 3,9/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Det här är ett proteinpulver med en proteinhalt på hela 75 %. Pulvret är baserat på ägg, eller närmare bestämt äggvita, vilket ger det en naturligt låg fetthalt. Core Egg Protein är mättande och dessutom kommer äggen från frigående höns. Inget socker är tillsatt och pulvret har nästan inte några kolhydrater alls.

Proteinpulvret kan blandas med antingen vatten eller vegetabilisk mjölkdryck och ger dina muskler det protein de behöver för att växa. Det har den god smak av bland annat choklad. Förpackningen finns i flera storlekar och till ett fördelaktigt pris.

En stor fördel med det här äggvitepulvret är att det innehåller alla de essentiella aminosyror som kroppen inte själv kan tillverka. Du kan gärna inta pulvret efter ett träningspass när du förbrukat mycket protein. Det kan också användas vid andra tillfällen, såsom för en proteinberikad frukost eller som ett snabbt mellanmål när du är på språng.

Vi utsåg Core Egg Protein till "bästa laktosfria äggproteinpulvret". Vi gillar att det har låg fetthalt, naturligt hög proteinhalt och är fullvärdigt. Däremot är det mer eller mindre etablerat att smaken är väldigt särpräglad. På gott och ont.

Egenskaper

 • Proteinhalt: 75%
 • Pris / kg: 258 kr
 • Protein g/kr: 2,91
 • Sockerhalt: 1,2%

Fördelar

 • Naturligt laktosfritt
 • Äggvitepulver med låg fetthalt
 • 3,6/5 av användarna

Nackdelar

 • Smaken har vissa problem med

Omdöme

Ett fullvärdigt och nyttigt äggproteinpulver gjord på äggvitan.

Priser

Till butik
103 kr
Till butik
103 kr

7. Holistic Ärtprotein - Bästa laktosfria proteinpuvlret från ärtprotein

Holistic Ärtprotein - Bästa laktosfria proteinpuvlret från ärtprotein
Betyg 3,7/5
Betyg 3,7/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Holistic erbjuder ett bra ekologiskt ärtprotein från kanadensiska gula ärtor. Påsen, på 500 gram har en proteinhalt på cirka 83 %. Den innehåller inget socker och endast 1,4 % kolhydrater samt 3 % fett. En portion innehåller 137 kalorier.

Smaken är mild vilket gör att den passar bra in i allt från shaken till bakning och matlagning, däremot finns det bara en smak att välja på, naturell. Till det positiva kan nämnas att anledningen till att det inte finns fler smaker är för att pulvret inte innehåller några som helst tillsatser utan enbart proteinisolat från ärtorna.

Den är helt GMO-fri, vegansk och laktosfri. En förpackning väger 500 gram och kostar cirka 170 kronor.  

Som "bästa ärtproteinet" sticker Holistic Ärtprotein ut ur mängden. Som med övriga Holistic-produkter ligger fokusen på naturliga råvaror. Vi gillar att det har väldigt låg sockerhalt, är fullfärdigt och helt baserat på ärtor.

Egenskaper

 • Proteinhalt: 83%
 • Pris / kg: 446 kr
 • Protein g/kr: 1,86
 • Sockerhalt: 0%

Fördelar

 • Glutenfritt
 • Ekologiskt
 • Från gula ärtor

Nackdelar

 • Dyrt

Omdöme

Laktos- och glutenfritt proteinpulver gjort på gula ärtor.

Priser

Till butik
223 kr
Till butik
223 kr
Se alla produkter

Jämför de bästa laktosfria proteinpulvren i testet

Laktosfritt proteinpulver Proteinhalt Pris / kg Protein g/kr Sockerhalt Totalbetyg Pris
ISO Whey Lactose Free 84 % 374 kr 2,25 3,5 % Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
374 kr
Self Omninutrition Soy Protein 91% 179 kr 5,08 0,2% Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
179 kr
Core Protein Pro 89% 399 kr 2,23 0,1% Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
319 kr
Healthwell Vegan Protein 74% 298 kr 2,49 0,5% Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
119 kr
Pro Nutrition 100% Beef Protein 85% 227 kr 3,75 0% Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
499 kr
Core Egg Protein 75% 258 kr 2,91 1,2% Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
103 kr
Holistic Ärtprotein 83% 446 kr 1,86 0% Betyg 3,7 / 5
3,7 / 5
Pris från
223 kr

Olika typer av laktosfria proteinpulver

Det finns flera olika bra laktosfria proteinpulveralternativ som står sig väl mot det vanliga vassleproteinpulvret. Nedan går vi igenom 5 av de bästa proteinpulvren för laktosintolerna i detalj. 

Sojaprotein

Sojaprotein är en högkvalitativ proteinkälla som innehåller alla essentiella aminosyror.

Sojaproteinpulver görs genom att separera sojaproteinet från sojabönorna och det blir därmed nästan helt fritt från kolhydrater och fett. Det är även ett av de billigaste alternativen.

Är du både vegetarian och laktosintolerant är sojaprotein det bästa alternativet.

Äggprotein

De flesta människor är medvetna om att ägg är en lättillgänglig proteinkälla. Det är därför inte förvånande att äggproteinpulver existerar.

Äggproteinpulver har varit ett populärt kosttillskott bland hälsoentusiaster och var det även innan vassle- eller kaseinproteinpulver blev populära.

Det ger ett högkvalitativt protein som innehåller alla de nödvändiga aminosyrorna.

Äggprotein anses vara en nästintill perfekt proteinkälla eftersom dess aminosyraprofil är mer eller mindre optimal för kroppen. 

Biffprotein

Nötköttprotein, eller biffprotein som det också kallas, kommer från magert nötkött av kor.

Biffprotein är en av de bästa proteinkällorna om man ser till det biologiska värdet. Det innehåller alla nio nödvändiga aminosyror som krävs för att bygga muskler.

Att det sedan innehåller mängder av vitaminer och mineraler gör det inte sämre.

Ett utmärkt alternativ för dig som inte följer en vegansk eller vegetarisk kost.

Ärtprotein

Även detta alternativ är helt laktosfritt. Ärtprotein tillverkas av gula ärtor, de torkade sorterna du kan använda för att exempelvis göra soppa. Liksom soja finns ärtprotein som ett ärteproteinisolat, vilket innebär att det har bearbetats för att isolera proteinet från kolhydraterna och fettet som finns i hela ärtan.

Det är ett komplett protein som innehåller alla de aminosyror du behöver. Balansen av aminosyror är däremot inte lika fördelaktig som vassle eller soja. För att uppnå optimal biotillgänglighet behöver ärtprotein blandas med någon annan proteinkälla som till exempel havre.

Ärtproteinpulver är bland de mest hypoallergena av alla proteinpulver eftersom det varken innehåller gluten eller mjölk. Det är också bra för magen och orsakar inte någon uppblåsthet som man lätt får av andra proteinpulver.

Allt sammantaget är det en bra proteinkälla för dig som laktosintolerant.

Hampaprotein

Som namnet antyder kommer hampaprotein från hampafrön.

Om du vill öka ditt proteinintag från en naturlig och vegansk källa kan hampaproteinpulver vara det perfekta valet för dig. Det är inte bara rikt på protein utan också på omega 3-fettsyror och fibrer.

Hampa har också visat sig ha positiva effekter på immunsystemet.

Det biologiska värdet på hampa är relativt högt och det innehåller hela 20 aminosyror.

Hampaprotein är alltså ett utmärkt alternativ till mjölkbaserat protein.

Vanliga frågor om bästa laktosfria proteinpulvret

Frågor och svar om laktosfria proteinpulver

Nedan har vi samlat vanliga frågor som handlar om laktosfria proteinpulver

Är vassle ett laktosfritt proteinpulver?

Vassle är en mycket högkvalitativ proteinkälla som innehåller alla essentiella aminosyror och absorberas snabbt efter att du har druckit det. Men eftersom vassle kommer från mjölk, har det ofta högt laktosinnehåll. Om du är laktosintolerant och vill ha ett vassleprotein så bör du endast använda vassleisolat och undvika vasslekoncentrat och vasslepulver. Nedan följer en tabell över laktoshalten i de olika varianterna av vassleprotein:

procentuell komposition av vassleprotein

Det är stor skillnad på laktoshalten mellan olika sorters vassleproteiner

 

Vilket laktosfritt proteinpulver är bäst?

Det finns inget magiskt laktosfritt proteinpulver som alla gillar bäst. Vi har alla olika preferenser när det kommer till smak, lösning och hur mycket det får kosta. Sedan kommer ett låglaktosalternativ som ett vassleisolat vara bäst för vissa, medan ett helt laktosfritt alternativ kommer va bäst för andra.

Bäst överlag i vårt test blev ISO Whey Lactose Free. Det är ett laktosfritt vassleprotein som både smakar bra och har ett mycket bra innehåll.

Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Källförteckning

Vi hoppas du märker att det ligger mycket arbete bakom den här guiden.

Vårt mål är att alltid ge dig en så objektiv bedömning som möjligt av alla produkter.

Den här artikeln bygger på vårt egna test och följande källor:

Källor och referenser

 1. setforset.com: 12 Best Lactose-Free Protein Powders - Test av laktosfria proteinpulver och vad man ska tänka på när man köper laktosfritt protein
 2. godairyfree.orgDairy-Free Protein Powders Complete Guide (FAQs & Brands) - Allt du behöver veta om laktosfritt proteinpulver
 3. National institute of diabetes and digestive and kidney diseasesEating, Diet, & Nutrition for Lactose Intolerance - Information om mat och dieter för laktosintoleranta

 

Senast uppdaterad: 22 november 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Johan Karlsson
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
267 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5