Topp 6 bästa MCT-oljorna (nov. 2022)

Stor genomgång av flera olika MCT-oljor samt ett MCT-pulver.

MCT står för medium chain triglycerides som på svenska betyder medellånga mättade fettsyror. MCT-olja är väldigt populärt i träningskretsar speciellt när du tränar uthållighetsträning eftersom oljan ökar ditt fokus, uthållighet och koncentration. Den tas dessutom snabbt upp av kroppen och är därför en perfekt energikälla till dig med stort behov av energi. MCT-olja används även ofta vid lågkolhydratkost i till exempel kaffet. Vi har testat många olika MCT- oljor och MCT-pulver och kommit fram till de fem bästa i olika kategorier bäst i test, bästa MCT-pulver, bästa billiga, bästa kapslarna och bästa ekologiska. Bäst överlag blev Core C8 MCT Oil som fick högst betyg i alla testmomenten. Du kan läsa mer om testet här nedan där vi berättar varför vi valde just de fem produkterna.

Testvinnare - Bästa MCT-oljan 2022

Här är en överblick över årets bästa MCT-oljor.

 1. Bäst i test MCT-olja: Core C8 MCT Oil
 2. Bästa billiga MCT-olja: GAAM MCT Oil 500 ml
 3. Bästa ekologiska MCT-olja: Healthwell MCT Oil EKO
 4. Bästa MCT-olja kapslar: WeightWorld MCT-Kapslar
 5. Bästa MCT-olja pulver: Bättre Hälsa MCT Pulver
 6. Bästa MCT-olja i liten flaska: Upgrit Ren C8 MCT-Olja

Hur vi valde ut de bästa MCT-oljorna

 • Pris: Vad kostar produkten? Vad blir priset per dos? Hur många doser om dagen ska du ta? Känns produkten prisvärd för dig?
 • Betyg: Vad har tidigare använder gett för betyg på produkten? Vilket betyg har produkten på jämförelsesidorna och hos återförsäljarna?
 • Effekt: Gav produkten den utlovade effekten ? Fick du några bieffekter av att använda produkten ?
 • Användning: Hur ser doseringen av kosttillskottet ut? Behöver du ta en stor dos dagligen? Flera gånger om dagen eller endast en gång?

Vi arbetar hårt för att vara transparenta om varför vi rekommenderar vissa kosttillskott. Du kan läsa mer om hur vi väljer ut kosttillskott här.

Så hittar du bästa MCT-olja

Så hittar du bästa MCT-oljan

När det gäller att välja en riktigt bra och högkvalitativ MCT-olja är det viktigt att titta på innehållet i oljan. Den ska vara så ren som möjligt. Det är också av högsta vikt att du funderar på vilken typ av produkt som passar dig bäst är det olja, pulver eller kapslar. För det finns ju lite olika kriterier vad som är viktigt när det gäller olika produkter. Därför har vi testat olika typer av MCT-produkter så att du lättare får en överblick av de bästa produkterna i varje kategori. Vad som finns och vad som passar dig bäst. Här är några saker som är extra viktiga att tänka på när du väljer MCT-produkt.

 • Innehåll

  Det är viktigt att MCT-oljan är så ren som möjligt. Den mest effektiva oljan innehåller endast kaprylsyra (C8) så kolla på innehållsförteckningen så att procenten är hög på C8.
 • Form

  Kosttillskott innehållande MCT-olja kan komma i flera olika former. De finns i kapslar, pulver eller olja. Det kan därför vara bra att fundera ut hur du helst vill ta ditt kosttillskott. Pulver och oljor är enkla att blanda ner i mat och dryck.
 • Dosering

  Det kan vara bra att jämföra olika märken med varandra när det kommer till doseringen. Behöver du ta en stor dos av kosttillskottet varje dag kan det vara mer fördelaktigt ekonomiskt att välja ett annat märke. Det kan också vara bra att kolla hur det rekommenderas att du tar kosttillskottet, i samband med måltid eller innan måltid till exempel.
 • Innehållsförteckningen

  Innehållet kan skilja mellan olika tillverkare. Därför är det viktigt att du alltid läser innehållsförteckningen noggrant för att säkerställa om det finns några tillsatser som du vill eller inte vill ha i ditt kosttillskott.
 • Ekologiskt

  Du bör även fundera på om en ekologisk olja är något som är viktigt för dig. En ekologisk olja kan vara fördelaktigt för både dig som konsument men även för miljön.
 • Betyg

  Det kan vara bra att läsa hur tidigare kunder har betygsatt produkten. Du kan på det sättet få information och åsikter direkt från andra användare som kan vara av vikt när du väljer vilken produkt du ska köpa.

Våra 6 bästa MCT-oljor (november 2022)

1. Core C8 MCT Oil - Bäst i test MCT-olja

Core C8 MCT Oil - Bäst i test MCT-olja
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Core C8 MCT Oil är enhögkvalitativ olja som innehåller 100 % kaprylsyra. Fettsyrorna från MTC ger kroppen mycket energi utan att det samlas i kroppen. Oljan går direkt till blodomloppet genom mag- och tarmkanalen så kroppen kan använda energin direkt. Utöver det här har oljan även en rad olika hälsosamma egenskaper som den tillför kroppen.

Den rekommenderade dosen är 15 milliliter en gång per dag. Du kan antingen ta en matsked olja och äta som den är eller blanda ner oljan i olika recept, exempelvis i en smoothie eller i kaffet.

Vi plockade fram Core C8 MCT Oil som "bäst i test". En kvalitetsprodukt med förädlad kaprylsyla. Ett bra val för dig som vill intensifiera de gynnsamma effekter som annars är förknippade med kokosolja.

Egenskaper

 • Storlek: 500 ml
 • Portioner: 33 st
 • Pris / portion: 7,55 kr
 • Externa kundbetyg: 4.9 / 5

Fördelar

 • 100 % kaprylsyra
 • Utvunnet från kokosolja
 • 5/5 i kundbetyg på svenskt kosttillskott

Nackdelar

 • Ganska dyrt alternativ

Omdöme

Ett kosttillskott men fettsyror utvunnet från kokosolja innehållande 100 % kaprylsyra.
Våra betyg
Innehåll:
Betyg 4.8/5
4,8/5
Dosering:
Betyg 4.8/5
4,8/5
Pris:
Betyg 4.5/5
4,5/5
Totalt:
Betyg 4,7/5
4,7/5

Priser

Till butik
249 kr
Till butik
249 kr

2. GAAM MCT Oil 500 ml - Bästa billiga MCT-olja

GAAM MCT Oil 500 ml - Bästa billiga MCT-olja
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Proteinbolaget)

GAAM MCT Oil är ett kosttillskott i oljeform. Kosttillskottet innehåller medellånga fettsyror utvunna från kokosolja. Oljan har en väldigt neutral smak som gör att den passar utmärkt att använda i matlagning eller drycker. Den klarar också av höga temperaturer vilket gör att den fungerar i all matlagning och även i varma drycker som exempelvis kaffe. Eftersom den har en så pass neutral smak kan du även använda den i sallader och smoothies utan att det märks på smaken.

Den rekommenderade dosen av kosttillskottet är 1 matsked, 15 milliliter, per dag. Du kan ta kosttillskottet en till tre gånger per dag.

GAAM MCT Oil 500 ml blev testpanelens budgetfavorit som "bästa billiga MCT-oljan". Som förädlad kokosbaserad olja ger den samtliga fördelar utan den väldigt särpräglade kokossmaken. Perfekt att blandas i allt från mat till smoothies och gainers.

Egenskaper

 • Storlek: 500 ml
 • Portioner: 33 st
 • Pris / portion: 3,91 kr
 • Externa kundbetyg: 4 / 5

Fördelar

 • Bra pris
 • 100 % kokosolja
 • Neutral smak

Nackdelar

 • Tråkig förpackning

Omdöme

Prisvärt alternativ i oljeformat utvunnen från kokosnötsolja.
Våra betyg
Innehåll:
Betyg 4.3/5
4,3/5
Dosering:
Betyg 4.4/5
4,4/5
Pris:
Betyg 4.8/5
4,8/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

Priser

Till butik
129 kr

3. Healthwell MCT Oil EKO - Bästa ekologiska MCT-olja

Healthwell MCT Oil EKO - Bästa ekologiska MCT-olja
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

MCT Oil EKO är ett kosttillskott som kommer i oljeform. MTC oljan är framtagen från ekologiska kokosnötter och är godkänd som en EU- ekologisk produkt. Det innebär att minst 95 % av produkten måste vara ekologisk och resterande 5 % måste uppfylla en rad olika krav. Kosttillskottet innehåller kaprylsyra och är väldigt varsamt mot magen. Oljan har ingen smak och är därför enkel att få in i din vardag genom kosten. Den passar utmärkt att blanda ner i dressingen, ha i salladen eller i smoothien. Du kan även blanda ner oljan i varma drycker som exempelvis te och kaffe utan att den lägger sig som ett fettlager på drycken.

Den rekommenderade dosen för kosttillskottet är 15 milliliter, 1 matsked, per dag.

Som "bästa ekologiska MCT-oljan" utnämndes Healthwell MCT Oil EKO. Det självklara valet för dig som vill ha ren MCT-olja, samtidigt som du föredrar ekologiska råvaror. Vi gillar att den är prisvärt även när den jämförs med icke-ekologiska alternativ.

Egenskaper

 • Storlek: 500 ml
 • Portioner: 33 st
 • Pris / portion: 4,82 kr
 • Externa kundbetyg: 4.8 / 5

Fördelar

 • Från ekologiska kokosnötter
 • Enkel att få in i den vardagliga kosten
 • 5/5 i kundbetyg på svenskt kosttillskott

Nackdelar

 • Öppnad flaska bör förvaras i kylskåp för att inte göra produkten dålig.

Omdöme

Ekologiskt alternativ lätt att få in i din dagliga kost eftersom den är smaklös.
Våra betyg
Innehåll:
Betyg 4.9/5
4,9/5
Dosering:
Betyg 4.3/5
4,3/5
Pris:
Betyg 4/5
4,0/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5

Priser

Till butik
159 kr
Till butik
159 kr

4. WeightWorld MCT-Kapslar - Bästa MCT-olja kapslar

Weight World Keto MCT Olja Kapslar - Bästa MCT-olja kapslar
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Weight World)

MCT Oil Softgels är ett kosttillskott i kapselform vilket gör dem till ett extremt enkelt, smidigt och bra alternativ. Kosttillskottet är har en hög styrka och tas upp av kroppen snabbt vilket gör det till en utmärkt energikälla. I kapslarna hittar du en förstklassig kokosolja som är en bra källa för fettsyrorna C8 och C10 . Fettsyrorna tas snabbt upp av kroppen och bildar ketoner som bland annat passar perfekt för dig som går på eller vill börja med ketodieten. Kosttillskottet hjälper dig att behålla energi och koncentration under hela dagen.

Kapslarna är smak- och doftlösa och behöver inte blandas ut eller brytas itu för att tas. Den rekommenderade dosen är tre kapslar om dagen. Gärna tillsammans med tre olika måltider utspridda över dagen.

De "bästa kapslarna med MCT-olja" i testet var WeightWorld MCT-kapslar. Med bra balans mellan de verksamma fettsyrorna får man alla fördelar utan att behöva dosera ren olja. Även om kostnaden blir jämförligt högre så gillar vi enkelheten.

Egenskaper

 • Storlek: 90 kaps
 • Portioner: 30 st
 • Pris / portion: 5,83 kr
 • Externa kundbetyg: 4.5 / 5

Fördelar

 • Innehåller både C8 och C10
 • Rekommenderas att intas i samband med mat
 • Smidiga kapslar som lätt går att svälja

Nackdelar

 • Ej avsedd att användas av personer under 18 år.

Omdöme

MCT-tillskott i kapselformat som innehåller c8 och c10-fettsyror.
Våra betyg
Innehåll:
Betyg 4.2/5
4,2/5
Dosering:
Betyg 3.9/5
3,9/5
Pris:
Betyg 4.3/5
4,3/5
Totalt:
Betyg 4,1/5
4,1/5

Priser

Till butik
175 kr

5. Bättre Hälsa MCT Pulver - Bästa MCT-olja pulver

Bättre Hälsa MCT Pulver - Bästa MCT-olja pulver
Betyg 3,9/5
Betyg 3,9/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

MCT Från Bättre Hälsa är ett fettrikt pulver där tillverkarna valt att tillsätta MCT som är utvunnet från kokosolja. MTC - pulvret är populärt att använda som substitut till mjölk i kaffet för den som vill dra ner på intaget av socker varje dag. Pulvret ger en krämig smak och bildar inte något fettlager i kaffet utan blandas ner bra i drycken. Du kan även blanda ut pulvret i vatten eller addera det i din smoothie eller annan dryck under dagen.

Den rekommenderade dosen på en dag är tio gram av pulvret. Men det rekommenderas också att du börjar med en halv dos för att se hur din kropp och framförallt mage reagerar på kosttillskottet.

Vi utsedde Bättre Hälsa MCT Pulver till "bästa MCT pulver" i kategorin. Vi gillar att det även fungerar som konsistensgivare i mat och dryck. Värt att notera är att mängden kaprylsyra är lägre i pulverform jämfört med olja.

Egenskaper

 • Storlek: 300 g
 • Portioner: 30 st
 • Pris / portion: 7,37 kr
 • Externa kundbetyg: 5 / 5

Fördelar

 • Glutenfritt
 • Utvunnet från kokosolja
 • Pulverformat som går att användas på flera olika sätt

Nackdelar

 • Endast 64 % kaprylsyra

Omdöme

MCT-tillskott i pulverformat helt fritt från tillsatt socker, gluten och animalier.
Våra betyg
Innehåll:
Betyg 4.4/5
4,4/5
Dosering:
Betyg 4.3/5
4,3/5
Pris:
Betyg 3.5/5
3,5/5
Totalt:
Betyg 3,9/5
3,9/5

Priser

Till butik
221 kr
Till butik
221 kr

6. Upgrit Ren C8 MCT-Olja - Bästa MCT-olja i liten flaska

Upgrit Ren C8 MCT-Olja - Bästa MCT-olja i liten flaska
Betyg 3,7/5
Betyg 3,7/5
Till butik
köp
(MEDS)

En mindre glasflaska på 100 ml från det svenska varumärket Upgrit. Oljan består av högkvalitativ 100%-ig kokosolja från C8. Den lilla flaskan är ett bra alternativ om du vill prova på oljan ett par gånger utan någon tidigare erfarenhet. Till det negativa hör att vi inte kan finna någon information huruvida produkten är ekologisk. 

Som "bästa lilla flaskan med MCT-olja" med MCT lyfte testpanelen fram Upgrit REN C8 MCT-olja. Praktisk flaska att ha med på språng, eller för dig som vill prova på. Är du däremot storkonsument är det definitivt värt att välja något annat alternativ.

Egenskaper

 • Storlek: 100 ml
 • Portioner: 7 st
 • Pris / portion: 9,29 kr
 • Externa kundbetyg: 3.9 / 5

Fördelar

 • Liten smidig flaska om man vill prova på

Nackdelar

 • Tar slut fort

Omdöme

Liten smidig flaska för dig som vill testa kaprylsyra.
Våra betyg
Innehåll:
Betyg 4/5
4,0/5
Dosering:
Betyg 4/5
4,0/5
Pris:
Betyg 3.7/5
3,7/5
Totalt:
Betyg 3,7/5
3,7/5

Priser

Till butik
65 kr
Se alla produkter

Jämför de bästa MCT-oljorna i testet

MCT-olja Storlek Portioner Pris / portion Externa kundbetyg Totalbetyg Pris
Core C8 MCT Oil 500 ml 33 st 7,55 kr 4.9 / 5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
249 kr
GAAM MCT Oil 500 ml 500 ml 33 st 3,91 kr 4 / 5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
129 kr
Healthwell MCT Oil EKO 500 ml 33 st 4,82 kr 4.8 / 5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
159 kr
Weight World Keto MCT Olja Kapslar 90 kaps 30 st 5,83 kr 4.5 / 5 Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
175 kr
Bättre Hälsa MCT Pulver 300 g 30 st 7,37 kr 5 / 5 Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
221 kr
Upgrit Ren C8 MCT-Olja 100 ml 7 st 9,29 kr 3.9 / 5 Betyg 3,7 / 5
3,7 / 5
Pris från
65 kr

Vanliga frågor om bästa mct-oljan

Frågor och svar om MCT-oljor

Vilken MCT-olja är bäst?

Bäst i test överlag blev kosttillskottet Core C8 MCT Oil. Det är ett kosttillskott med fettsyror som kommer ifrån kokosolja och innehåller 100 % kaprylsyra. Oljan kan enkelt blandas ner i kaffet eller smoothies utan att lämna ett fettlager.  Du rekommenderas ta 15 milliliter av kosttillskottet en gång varje dag för bäst effekt.

 

Hur bör jag ta mitt kosttillskott innehållande MCT- olja?

Beroende på om ditt kosttillskott är en olja, kapsel eller pulver kan du göra olika. Är det kapslar så sväljer du bara ner dem. Är det pulver eller en olja kan du blanda ner det i maten eller i kaffet.

Hjälper kosttillskott med MCT mig att gå ner i vikt?

MTC- olja kan ge dig en ökad mättnadskänsla och därmed bidra till att du går ner i vikt av kosttillskottet.

Vad är bulletproof coffee?

Enkelt sagt är det kaffe där du blandar ner fett för att få mer energi och större mättnadskänsla. Här används ofta MCT- olja eller kokosolja.

Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Senast uppdaterad: 9 november 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Johan Karlsson
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
43 röster, Genomsnitt: 4.9 / 5