Topp 5 bästa Multivitaminen för kvinnor (nov. 2022)

Genom att välja en bra multivitamin så ser man till att få de byggstenar som kroppen behöver. Vi har plockat fram de bästa multivitaminerna för kvinnor.

Vitaminer är ett samlingsbegrepp för ämnen som människokroppen regelbundet behöver i små mängder. Vissa av dem tillverkar kroppen själv, medan andra behöver tillföras via kost eller som kosttillskott. Vad som är bra med just multivitaminer är att de är särskilt framtagna för att täcka dagsbehovet av de mest viktiga mikronutrienterna. Vidare så skiljer det sig åt mellan vad könen kräver, där kvinnor i större utsträckning har ett ökat behov av järntillskott. 

Något som är värt att komma ihåg är att vitaminbehovet varierar utifrån såväl individuella förutsättningar som i livets olika skeden. Därför är det viktigt att välja utifrån ens egna faktiska behov.

Här är de bästa multivitamin för kvinnor som vi kom fram till i vårt test.

Testvinnare - Bästa Multivitaminet för kvinnor 2022

Här är en överblick över årets bästa Multivitamin för kvinnor.

 1. Bäst i test: Core Female Vitamins
 2. Bästa premium multivitamin för kvinnor: Healthwell Multivitamin Kvinna
 3. Bästa billiga multivitamin för kvinnor: GAAM Multivitamin Woman
 4. Bästa lågdoserade multivitamin för kvinnor: MEDS Multivitamin Kvinna
 5. Bästa multivitamin för 60+: Hjärtats Multivitamin Kvinna 60+ 100 st

Hur vi valde ut de bästa Multivitaminen för kvinnor

 • Innehåll: Innehöll de rätt vitaminer för kvinnor?
 • Mängd: Täckte vitaminnivåerna det dagliga behovet?
 • Åldersgrupp: Vilket åldersspann var vitaminerna lämpad för?
 • Särskilda tillskott: Innehöll vitaminerna något som gjorde dem särskilt bra?
 • Kostnad: Var vitaminerna ekonomiskt fördelaktiga?

Vi arbetar hårt för att vara transparenta om varför vi rekommenderar vissa kosttillskott. Du kan läsa mer om hur vi väljer ut kosttillskott här.

Så hittar du bästa Multivitamin Kvinna

Så hittar du bästa Multivitaminet för kvinnor

Det finns många olika multivitaminer att välja mellan. Ofta har de väldigt olika sammansättningar som gör dem bäst lämpade för en viss livssituation. Något som kan vara lätt att glömma är att det även finns könsrelaterade skillnader i kroppens ämnesomsättning som gör att män och kvinnor inte alltid har samma vitaminbehov. Här är de vitaminer och faktorer du som kvinna bör överväga att titta närmare på.

Mängd

Kvinnor är i allmänhet kortare än män och har längre kroppsvikt. Det gör att dagsbehovet av vitaminer i många fall är något lägre för vissa vitaminer. Även om det sällan är någon risk med att hamna i övre spannet av de rekommenderade nivåerna så kan det vara en bra idé att lämna utrymme för de vitaminer som är allra viktigast för kvinnor.

Variation

Även om om det finns vissa vitaminer som av diverse anledningar kan anses vara mer viktiga än andra, så är det viktigt att få variation. Det breda innehållet är även den främsta styrkan när det kommer till multivitaminer. Se därför till att undvika allt för ensidiga vitaminsammansättningar.

Järn

Ofta så är järntillskott något som särskilt rekommenderas för kvinnor. Mycket på grund av att de har en högre naturlig omsättning som i många fall leder till förhållandevis låga nivåer. Att säkerställa att den multivitamin man väljer innehåller bra nivåer av järn är ett smidigt sätt att täcka grundbehovet.

Jod

För de flesta svenskar är jod ett välkänt begrepp då saltet i de flesta fall är berikat. Trots detta är det vanligt med för låga nivåer av jod. Särskilt då jod är notoriskt instabilt och lätt oxideras. För kvinnor är jod särskilt viktigt då det är viktig komponent av bröstvävnadens celler.

Folsyra

Folsyra är ett måste för att kroppen ska kunna tillverka röda blodkroppar. Då kvinnor typiskt sett har högre blodomsättning är det även extra viktigt att säkerställa rätt folsyrenivåer. Se därför till att din multivitamin utöver järn även har folsyra. Annars är risken för obalans stor.

Vitamin D

Vitamin D har många funktioner och är viktig för såväl benhälsa som fosterutveckling. Därför är det bra att alltid säkerställa rätt nivåer av vitamin D. Särskilt då det är svårt att få i sig tillräckliga mängder från såväl kost som via solexponering. 

Våra 5 bästa Multivitamin för kvinnor (november 2022)

1. Core Female Vitamins - Bäst i test

Core Female Vitamins - Bäst i test
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Core Female Vitamins är en multivitamin som även innehåller ett stort antal enzym, extrakt och gynnsamma bakterier. Därför är det egentligen mer rättvisande att beskriva det som ett helhetstillskott. Samtidigt som grundbehovet av vitaminer täcks så tillförs även många förmånliga ämnen tack vare brett växtextrakt och probiotika. Två kapslar om dagen täcker det dagliga behovet av många relevanta mikronäringsämnen. Extra höga nivåer av biotin och folsyra gör den väl lämpad för kvinnor.

Många i panelen tyckte att Core Female Vitamins gjorde mer skillnad än övriga vitaminer som de testat. Flera upplevde att magen blev mer stabil och att en påtaglig pigghet inträffade efter några dagars användning. Många tyckte även att den ersatte behovet av andra tillskott, även om järnnivåerna kunde vara högre.

Som "multivitamin för kvinnors bäst i testplockade panelen fram Core Female Vitamins. En multivitamin med väldigt mångfacetterad sammansättning. Plus i kanten för probiotika och Q10. Mycket vitamin för pengarna.

Egenskaper

 • Storlek: 120 kapslar
 • Pris / kapsel: 1,19 kr
 • Kapslar per dag: 2 st
 • Aktiva ämnen: 34 st

Fördelar

 • Probiotiskt vitaminkomplex
 • Innehåller citrusbioflavonoidextrakt
 • Mjölksyrabakterier i kapslarna

Nackdelar

 • Inget kalcium

Omdöme

Unik multivitamin med Q10 och probiotika.

Priser

Till butik
143 kr
Till butik
143 kr

2. Healthwell Multivitamin Kvinna - Bästa premium multivitamin för kvinnor

Healthwell Multivitamin Kvinna - Bästa premium multivitamin för kvinnor
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Healthwell Multivitamin Kvinna är en heltäckande multivitamin som innehåller de flesta väsentliga vitaminer och mineraler. Med särskild fokus på B-vitaminer, Vitamin D och mineraler täcker den med två kapslar om dagen dagsbehovet av mycket av vad som får kroppen att fungera. Då kapslarna är berikade med piperin och ett mångfacetterat örtkomplex främjas det kroppsliga upptaget. Jämfört med övriga vitaminer är den oerhört bred i sin sammansättning.

Panelen upplevde att effekten var avsevärt mycket mer påtaglig än med övriga multivitaminer. Många förvånades av bredden av innehållet och tyckte att Healthwell Multivitamin Kvinna som produkt går långt bortom ett vanligt vitamintillskott. Flera i panelen kände sig mer utvilade och upplevde mer klarhet i tankarna.

Som "bästa premium bland multivitaminer för kvinnor" plockade panelen från Healthwell Multivitamin Kvinna. En mångfacetterad blandning med bra nivåer. Vi gillar särskilt att den innehåller piperin för extra hög biotillgänglighet.

Egenskaper

 • Storlek: 90 kapslar
 • Pris / kapsel: 1,77 kr
 • Kapslar per dag: 2 st
 • Aktiva ämnen: 34 st

Fördelar

 • Hög biotillgänglighet
 • Innehåller jod
 • Veganskt utförande

Nackdelar

 • Liten mängd koppar

Omdöme

Mångfacetterad och biotillgänglig multivitamin.

Priser

Till butik
159 kr
Till butik
159 kr

3. GAAM Multivitamin Woman - Bästa billiga multivitamin för kvinnor

GAAM Multivitamin Woman 100 caps - Bästa billiga multivitamin för kvinnor
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Proteinbolaget)

Om du vill ha en multivitamin som tillgodoser dagsbehovet av många vitaminer och mineraler, utan att bli onödigt dyr, så är GAAM Multivitamin Women 100 caps oerhört enkel att rekommendera. Det är en multivitamin för kvinnor med fokus på folsyra, järn, vitamin D och B12.  Då den även innehåller krom och jod är den en stabil basvitamin. Eftersom det räcker med en kapsel om dagen är den prisvärd även i längden. Det kan också vara värt att överväga att välja den som komplementvitamin för variation.

Panelen gillade att den gav väldigt bra värde för pengarna. Utan krusiduller täcker den vad kroppen behöver. Många uppskattade de extra nivåerna av järn. Flera i panelen valde att använda den som grund i deras övriga tillskottsrutiner.

Som "bästa billiga multivitamin för kvinnor" stack GAAM Multivitamin Women 100 caps ut ur mängden. Ett stabilt val som gör det enkelt att täcka det dagliga behovet av många vitaminer och mineraler. Riktigt bra värde för pengarna.

Egenskaper

 • Storlek: 100 kapslar
 • Pris / kapsel: 0,74 kr
 • Kapslar per dag: 1 st
 • Aktiva ämnen: 20 st

Fördelar

 • Bra nivåer av järn
 • Prispressat alternativ
 • En kapsel om dagen räcker

Nackdelar

 • Lite för lite magnesium

Omdöme

Prisvärd multivitamin som täcker grunderna.

Priser

Till butik
74 kr

4. MEDS Multivitamin Kvinna - Bästa lågdoserade multivitamin för kvinnor

MEDS Multivitamin Kvinna 90 kapslar - Bästa lågdoserade multivitamin för kvinnor
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(MEDS)

Då det på senare tiden blivit väldigt populärt med multivitaminer som kompletterats med diverse extrakt, är det kul att se en traditionell multivitamin. MEDS Multivitamin Kvinna innehåller samtliga väsentliga vitaminer, med extra nivåer av järn och folsyra. Ett bra val för dig som vill täcka grunderna. En kapsel om dagen säkerställer bra basnivå av många väsentliga vitaminer. Ett välbalanserat alternativ för dig som vill täcka grunderna utan att gå överstyr

Panelen gillade att fokus låg på just vitaminer. Många tyckte därför att den passade extra bra som stabil grund till övriga kosthållning. Flera uppmärksammade särskilt de påtagliga nivåerna av folsyra. Praktisk förpackning och lättsvalda tabletter gjorde den till en prisvärd panelfavorit.

MEDS Multivitamin Kvinna 90 kapslar var panelens val som "bästa lågdoserade multivitamin för kvinnor". En på många sätt traditionell multivitamin för dig som inte vill ha olika former av extrakt och övriga extra tillsatta ämnen.

Egenskaper

 • Storlek: 90 kapslar
 • Pris / kapsel: 0,58 kr
 • Kapslar per dag: 1 st
 • Aktiva ämnen: 19 st

Fördelar

 • Klassisk multivitamin
 • Bra mängd järn
 • 1 kapsel om dagen täcker de flesta vitaminbehoven

Nackdelar

 • Ingen K-vitamin

Omdöme

Traditionell multivitamin för kvinnor med grundämnen som järn och b-vitaminer.

Priser

Till butik
52 kr

5. Hjärtats Multivitamin Kvinna 60+ 100 st - Bästa multivitamin för 60+

Hjärtats Multivitamin Kvinna 60+ 100 st - Bästa multivitamin för 60+
Betyg 3,9/5
Betyg 3,9/5
Till butik
köp
(Apotek Hjärtat)

Hjärtats Multivitamin Kvinna 60+ är en multivitamin med lägre nivåer av järn för att avspegla denna åldersgrupps särskilda behov. Med höga nivåer av vitamin D och kalcium främjas benhälsa samtidigt som man får ett varierat innehåll som täcker grunderna. Då denna multivitamin är utformad utifrån NNR (Nordiska näringsrekommendationer) är den särskilt framtagen för att kompensera våra breddgraders ofta påtagliga brist på soltimmar. En tablett om dagen ger samtliga väsentliga vitaminer och mineraler.

Panelen uppskattade särskilt att det är en multivitamin med lägre järnnivåer som samtidigt är framtagen för kvinnor. Det gör att den blir ett bra val även för den som är i klimakteriet eller inte har sådan riklig blodomsättning. Extra folsyra gör den till ett på det stora hela pålitligt val. Många gillade att den innehåll jod och koppar.

Vi plockade fram Hjärtats Multivitamin Kvinna som "bästa alternativet för 60+ kvinnor". Vi gillar att nivåerna är särskilt justerade för de speciella kroppsliga behov som råder efter klimakteriet. Prisvärd och varierad.

Egenskaper

 • Storlek: 100 kapslar
 • Pris / kapsel: 0,74 kr
 • Kapslar per dag: 1 st
 • Aktiva ämnen: 22 st

Fördelar

 • Påtagliga nivåer av Vitamin D
 • Höga betyg från externa kunder
 • Anpassat för äldre kvinnor

Nackdelar

 • Låg mängd zink

Omdöme

Multivitamin med anpassat innehåll för den äldre målgruppen.

Priser

Till butik
74 kr

Jämför de bästa Multivitaminen för kvinnor i testet

Multivitamin Kvinna Storlek Pris / kapsel Kapslar per dag Aktiva ämnen Totalbetyg Pris
Core Female Vitamins 120 kapslar 1,19 kr 2 st 34 st Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
143 kr
Healthwell Multivitamin Kvinna 90 kapslar 1,77 kr 2 st 34 st Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
159 kr
GAAM Multivitamin Woman 100 caps 100 kapslar 0,74 kr 1 st 20 st Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
74 kr
MEDS Multivitamin Kvinna 90 kapslar 90 kapslar 0,58 kr 1 st 19 st Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
52 kr
Hjärtats Multivitamin Kvinna 60+ 100 st 100 kapslar 0,74 kr 1 st 22 st Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
74 kr

Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Senast uppdaterad: 9 november 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Johan Karlsson
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
21 röster, Genomsnitt: 5 / 5