Topp 5 bästa Multivitamin för man (nov. 2022)

Multivitaminer är ett enkelt sätt att tillgodose kroppens grundbehov av såväl vitaminer som mineraler. Här är de bästa alternativen för dig som är man.

Vitaminer är några av kroppens allra viktigaste byggstenar. De utgör grunden för allt ifrån korrekt hjärn- och muskelutveckling till hjärt- och kärlhälsa. Våra kroppar kan däremot bara tillverka en bråkdel av alla de vitaminer som den behöver. Därför är pålitliga vitaminkällor ett måste.

Vad som ibland komplicerar saker och ting är att vitaminbehovet skiljer sig åt beroende på kön, fysisk aktivitet och ålder. Vi har tittat närmare på de bästa multivitaminerna för män.

Här är de bästa multivitamin för män som i vårt test visade sig vara bästa valet för män i alla åldrar.

Testvinnare - Bästa Multivitamin för man 2022

Här är en överblick över årets bästa Multivitamin för man.

 1. Bäst i test: Core Vitamins Man
 2. Bästa premium: Healthwell Multivitamin Man
 3. Bästa billiga multivitamin man: GAAM Multivitamin Man 100 caps
 4. Bästa lågdoserade multivitamin man: MEDS Multivitamin Man
 5. Bästa multivitamin man 60+: Hjärtats Multivitamin Man 60+

Hur vi valde ut de bästa Multivitamin för man

 • Sammansättning: Täcktes alla de vitaminer som är väsentliga för män?
 • Mängd: Var mängderna tillräcklig för att täcka faktiska behov?
 • Åldersanpassning: Var vitaminerna åldersanpassade?
 • Pris: Var prissättningen förmånlig nog att säkerställa regelbundet bruk?

Vi arbetar hårt för att vara transparenta om varför vi rekommenderar vissa kosttillskott. Du kan läsa mer om hur vi väljer ut kosttillskott här.

Så hittar du bästa Multivitamin man

Så hittar du bästa Multivitamin för man

De senaste decennierna har inneburit en fullständig explosion på marknaden för vitaminer och kosttillskott. Gällande multivitaminer så varierar ofta kvalitet, sammansättning och nivåer väldigt stort. För att få ut det mesta av sitt köp och skapa rätt förutsättningar för kroppen bör man därför välja rätt utifrån sina egna omständigheter. Här är några av de saker som alla män bör hålla i åtanke när de väljer multivitamin.

Vitaminmängder

Generellt sett så ligger vitaminrekommendationerna för män mellan 10% och 30% högre än kvinnor. Mycket på grund av att män i snitt är längre och väger mer. Många män väljer därför att komplettera multivitamintillskott med särskilt utvalda tillskott. Kom ihåg att järn är ett viktigt undantag. Män behöver tvärtom lägre nivåer av järn då de av naturliga skäl inte har lika hög blodomsättning som kvinnor.

Helheten

Vitaminer och mineraler så som folsyra och biotin har i viss utsträckning kommit att bli förknippade med kosttillskott för kvinnor. Men glöm inte bort att män även behöver dem, om än inte i lika stor utsträckning. Luras därför inte att tro att det finns vitaminer som är oväsentliga för män.

Vitamin D

Även om kolekalciferol gå under benämningen Vitamin D så är det egentligen ett fettlösligt steroidhormoner som reglerar såväl muskelfunktion som immunsystem. Rätt nivåer är även en förutsättning för korrekt testosteronproduktion. Därför är bör män säkerställa att de åtminstone ligger i övre kanten av det rekommenderade dagliga intaget.

Zink

Zink är ett spårämne som är avgörande för allt liv på jorden. Då det även har en direkt effekt på det reproduktiva systemet är zink en förutsättning för allt ifrån erektionsförmåga till allmänhälsa. Det är även vanligt att män över 50 års ålder har zinknivåer som är lägre än optimalt.

B-komplex

B-vitaminer är vattenlösliga och kan därför inte lagras lika länge i kroppen som fettlösliga vitaminer. Samtidigt är de oerhört viktiga för både nervsystemet och blodomloppet. Då B12 även har en särskild hormonell funktion behövs tillräckliga mängder för att män ska upprätthålla rätt nivåer av könshormon.

Våra 5 bästa Multivitamin för man (november 2022)

1. Core Vitamins Man - Bäst i test

Core Vitamins Man - Bäst i test
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Core Vitamins Man är en väldigt speciell produkt. Utöver vitaminer och mineraler innehåller den även probiotika och ett flertal extrakt av örter, grönsaker och frukter. Det gör den till mer än bara en multivitamin, och blir lätt att rekommendera som en stabil grund för god allmänhälsa. Att den innehåller broccoliextrakt och extrakt av grönt te gör att den även kan kalibrera hormonnivåerna för män. Två kapslar om dagen krävs för att nå relevanta nivåer.

Panelen uppskattade verkligen att dessa kapslar innehåller probiotika, vilket även främjar upptaget av övriga vitaminer. Några tyckte däremot att magen inledningsvis blev lite upprörd, men att det jämnade ut sig med tiden. Samtliga kände sig piggare och mer alerta efter en tids användning.

Som "multivitamin för mans bäst i test" lyfte panelen fram Core Vitamins Man. En multivitamin som är särskilt berikad med både probiotika och växtextrakt. Bra värde för pengarna då den täcker alla fronter och har väldigt bra biotillgänglighet.

Egenskaper

 • Storlek: 120 kapslar
 • Pris / kapsel: 1,13 kr
 • Kapslar / dag: 2 st
 • Aktiva ämnen: 38 st

Fördelar

 • Innehåller probiotika
 • Innehåller flera växtextrakt
 • Har det mesta man behöver och lite därtill

Nackdelar

 • Saknar kalcium

Omdöme

Mångfacetterad multivitamin med probiotika.

Priser

Till butik
135 kr
Till butik
135 kr

2. Healthwell Multivitamin Man - Bästa premium

Healthwell Multivitamin Man - Bästa premium
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Healthwell Multivitamin Man är ett vitamin- och mineraltillskott som även innehåller extrakt från örter, grönsaker och frukter. Det innebär att den har god biotillgänglighet och gör det enklare för kroppen att tillgodogöra sig innehållet. Med tillskott av citrusbioflavonoider och extra Vitamin C är detta även en extra stark antioxidant. Två kapslar om dagen lever med råge upp till de dagliga rekommendationerna. Perfekt för dig som är fysiskt aktiv.

Panelen uppskattade att kapslarna innehöll dubbla mängder zink och extra mycket vitamin D. Samtliga upplevde stor skillnad i allmän drivkraft efter en periods användande. Flera gillade även att kapslarna innehöll extrakt av grönt te. Med väl tilltaget innehåll blev det definitivt en panelfavorit. Några tyckte däremot att kapslarna var lite väl stora.

Som "bästa premium bland multivitaminer för män" valde panelen att lyfta fram Healthwell Multivitamin Man. En kvalitativ multivitamin som innehåller allt väsentligt och även är berikad med växtextrakt. Definitivt ett bra val för allmänhälsa.

Egenskaper

 • Storlek: 90 kapslar
 • Pris / kapsel: 1,77 kr
 • Kapslar / dag: 2 st
 • Aktiva ämnen: 33 st

Fördelar

 • Innehåller Vitamin K
 • Innehåller växtextrakt
 • Vegetabiliskt alternativ för dig som är vegan/vegetarian

Nackdelar

 • Liten mängd koppar

Omdöme

Multivitamin med brett innehåll och som även innehåller grönsaksextrakt.

Priser

Till butik
159 kr
Till butik
159 kr

3. GAAM Multivitamin Man 100 caps - Bästa billiga multivitamin man

GAAM Multivitamin Man 100 caps - Bästa billiga multivitamin man
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Proteinbolaget)

För dig som vill vara säker på att få i dig bra nivåer under längre tid så är GAAM Multivitamin Man 100 caps lätt att rekommendera. Den täcker grundbehovet av samtliga väsentliga vitaminer och innehåller även en bred mängd mineraler. Till skillnad från många andra vitaminer för män så täcks även järnbehovet. En kapsel om dagen är allt som krävs. En pålitlig vardagsvitamin.

Panelen tyckte att tabletterna utan problem tillgodosåg det kroppsliga behovet av en varierad mängd vitaminer. Många uppskattade även att kapslarna faktiskt innehöll järn vilket annars är en bristvara när det gäller vitaminer för just män. Alla tyckte kapslarna var enkla att svälja.

Testets "bästa billiga multivitamin för män" visade sig vara GAAM Multivitamin Man 100 caps. En pålitlig grundvitamin som har alla nödvändiga vitaminer och mineraler. Vi gillar att den har extra B12 och jod för sköldkörteln.

Egenskaper

 • Storlek: 100 st
 • Pris / kapsel: 0,74 kr
 • Kapslar / dag: 1 st
 • Aktiva ämnen: 20 st

Fördelar

 • Har samtliga väsentliga vitaminer
 • En kapsel om dagen räcker
 • Helt fri från Ägg, Gluten, Laktos, Mjölk, Nötter, Soja

Nackdelar

 • Liten mängd magnesium

Omdöme

Billig multivitamin med extra folsyra och brett innehåll av B-vitaminer.

Priser

Till butik
74 kr

4. MEDS Multivitamin Man - Bästa lågdoserade multivitamin man

MEDS Multivitamin Man - Bästa lågdoserade multivitamin man
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(MEDS)

I många fall är regelbundenhet och rutin det viktigaste när det gäller tillskott. Att välja ett prisvärt val som täcker grundnivåerna kan i många fall vara en bra idé. MEDS Multivitamin Man 90 kapslar är ett tillskott som är framtaget för att just täcka grunderna. En tablett om dagen täcker dagsbehovet och kan med fördel även användas som komplementvitamin för den som periodvis vill öka mängderna.

Panelen uppskattade att det är ett tillskott som säkerställer rätt nivåer utan att nödvändigtvis tillföra mer än man behöver. Några reagerade däremot på att just järnmängden var lite väl påtaglig. Dessa multivitaminer blev särskilt populära hos de som tränade och valde att använda dem som komplement till övriga tillskott.

MEDS Multivitamin Man 90 kapslar utsågs till testets "bästa lågdoserade multivitamin för män". En produkt med brett innehåll som täcker grunderna. Vi gillar särskilt att den innehåller jod.

Egenskaper

 • Storlek: 90 kapslar
 • Pris / kapsel: 0,58 kr
 • Kapslar / dag: 1 st
 • Aktiva ämnen: 19 st

Fördelar

 • Mångfacetterat innehåll
 • Extra C-vitamin
 • Riktigt prisvärt

Nackdelar

 • Saknar Vitamin K

Omdöme

Billig multivitamin för vardagsbruk med ett brett standardinnehåll av vitaminer och mineraler.

Priser

Till butik
52 kr

5. Hjärtats Multivitamin Man 60+ - Bästa multivitamin man 60+

Hjärtats Multivitamin Man 60+ 100 st - Bästa multivitamin man 60+
Betyg 3,9/5
Betyg 3,9/5
Till butik
köp
(Apotek Hjärtat)

Hjärtats Multivitamin Man 60+ är en multivitamin vars sammansättning lägger stor fokus på benhälsa och hormonnivåer. Höga nivåer kalcium och riklig mängd Vitamin D gör dem till ett givet val för alla som prioriterar benstommen.

Panelen gillade att dessa tabletter innehåller riktigt bra nivåer av mineraler. I kombination med zink och rikliga mängder Vitamin D säkerställs rätt förutsättningar för god allmänhälsa. Några i panelen valde att använda den som mineraltillskott och komplement till övriga tillskott.

Vi utsåg Hjärtats multivitamin till "bästa multivitamin för 60+". Vi gillar att tabletterna innehåller höga nivåer av kalcium och vitamin D. Tillskottet av krom säkerställer även bra zinkbalans. Bra basvitamin för 60-plusare.

Egenskaper

 • Storlek: 100 st
 • Pris / kapsel: 0,74 kr
 • Kapslar / dag: 1 st
 • Aktiva ämnen: 21 st

Fördelar

 • Innehåller kalcium.
 • Extra mycket Vitamin D.
 • Optimalt anpassat för män över 60 år

Nackdelar

 • Låg mängd magnesium.

Omdöme

Stabilt basmultivitamin för 60+ till en bra prislapp.

Priser

Till butik
74 kr

Jämför de bästa Multivitamin för man i testet

Multivitamin man Storlek Pris / kapsel Kapslar / dag Aktiva ämnen Totalbetyg Pris
Core Vitamins Man 120 kapslar 1,13 kr 2 st 38 st Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
135 kr
Healthwell Multivitamin Man 90 kapslar 1,77 kr 2 st 33 st Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
159 kr
GAAM Multivitamin Man 100 caps 100 st 0,74 kr 1 st 20 st Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
74 kr
MEDS Multivitamin Man 90 kapslar 0,58 kr 1 st 19 st Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
52 kr
Hjärtats Multivitamin Man 60+ 100 st 100 st 0,74 kr 1 st 21 st Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
74 kr

Vanliga frågor om bästa multivitamin för man

FAQ: Vanliga frågor om multivitamin för män

Här är frågor som vi upplever varit återkommande när det handlar om just multivitamin för män. Vi hoppas att de underlättar för dig att göra rätt val.

Vilken multivitamin för män är bäst?

Core Vitamins Man är utan tvekan bästa multivitamin för män. Väldoserad och prisvärd med extra tillskott av probiotika och flavonoider gör detta till ett givet standardval som med råge täcker dagsbehoven.

Gör multivitaminer verkligen skillnad?

Multivitaminer är ett bra sätt att täcka dagsbehovet av de flesta vitaminer och mineraler. Men långsiktighet är på många sätt nyckeln till framgång. Många märker resultat först efter ihärdigt användande, vilket gör det lätt att uppleva att de inte gör sådan stor skillnad. Bäst resultat märks efter kroppsdepåerna har fyllts på.

Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Senast uppdaterad: 9 november 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Johan Karlsson
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
21 röster, Genomsnitt: 5 / 5