Topp 5 bästa nyponpulvren (nov. 2022)

Få bukt på ledproblemen och underlätta din artros med hjälp av dessa nyttiga nyponprodukter fullproppade med C-vitamin.

Stelhet och ont i lederna är ett vanligt problem och det blir tyvärr bara värre med åldern.

Att träna på rätt sätt kan vara ett sätt att lindra värk, men om du inte får i dig vissa näringsämnen kommer problemen inte gå över.

Ett kanske något oväntat ämne som visat sig särskilt gynnsamt mot ledbesvär är nypon.

Men det är inte så vanligt att man äter massa nypon. Därför vänder sig många istället till nyponpulver som fungerar minst lika bra för ändamålet.

Då kommer man till frågan vilket nyponpulver man ska köpa. Och om alla är lika bra. För att avgöra detta beställde vi hem de mest populära alternativen och utvärderade dem.

Läs vidare för att se vilka våra favoriter blev, vad nyponpulver är bra för och hur mycket man behöver.

Testvinnare - Bästa nyponpulvret 2022

Här är en överblick över årets bästa nyponpulver.

 1. Bästa nyponpulvret: WellAware Nyponpulver
 2. Bästa nyponpulvret i kapslar: Healthwell Nyponkapslar
 3. Bästa finmalda nyponpulvret: Healthwell Nyponpulver EKO
 4. Bästa nyponpulvret mot artros: Nypozin
 5. Bästa nyponpulvret från hela nyponet: Holistic Strandnypon Ekologisk

Hur vi valde ut de bästa nyponpulvren

 • Smak: Är nyponpulvret gott? Löser det sig enkelt eller bildas klumpar?
 • Innehåll: Hur mycket nypon och C-vitamin innehåller nyponpulvret? Hur ser övriga innehållet ut?
 • Pris: Hur mycket kostar nyponpulvret? Känns det prisvärt?
 • Kundbetyg: Har nyponpulvret fått bra omdömen från tidigare användare?
 • Tillverkning: Är nyponpulvret ekologiskt? Vilken miljöpåverkan har det?

Vi arbetar hårt för att vara transparenta om varför vi rekommenderar vissa kosttillskott. Du kan läsa mer om hur vi väljer ut kosttillskott här.

Så hittar du bästa Nyponpulver

Så hittar du bästa nyponpulvret

Här är de viktigaste punkterna att tänka på innan du köper nyponpulver:

 • Typ av nypon: Innehållet i nyponpulvren kan komma från olika sorters nypon. Strandnypon är en typ, nypon från bergen i Chile en annan. Huruvida det är vilda nypon som ingår i pulvret, eller extrakten, kan också spela roll för kvaliteten. Vilda nypon har oftast högre näringstäthet än andra nypon.
 • Pris: Priset du betalar för tillskottet ska motsvara vilken kvalitet och vilket resultat du får när du använder det. Prisvärdheten är alltså viktig att försöka avgöra. Titta på sådant som pris per kapsel och mängden nyponextrakt i kapslarna. En produkt med större mängd nyponpulver till ett lägre pris behöver inte innebära att kvaliteten är sämre.
 • Innehåll: Nyponpulver kommer i olika stora förpackningar och själva pulvret kan vara olika koncentrerat. Om du är ute efter nypontillskott för att lindra till exempel artros rekommenderar vi att du kontrollerar innehållet noga. Här kan det krävas högre koncentrationer för att få en önskvärd effekt.
 • Ekologisk produkt: Det finns både ekologiska och oekologiska nyponpulver. De ekologiska är sällan dyrare så det finns egentligen ingen anledning att inte välja ett ekologiskt.

Våra 5 bästa nyponpulver (november 2022)

1. WellAware Nyponpulver - Bästa nyponpulvret

WellAware Nyponpulver - Bästa nyponpulvret
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Den produkt som vi utvalt till bästa nyponpulvret är WellAware nyponpulver. Pulvret är prisvärt, smakar gott och nyponen håller en hög näringstäthet genom att de är ugnstorkade. Det innebär att C-vitaminet bevaras bättre och bidrar till en mer välgörande produkt. Nyponen i WellAware är dessutom handplockade från bergen i Chile vilket betyder att du får tillgång till innehåll som är fritt från konstgödsel och besprutning.

WellAware är en prisvärd produkt och det är en av huvudanledningarna varför vi valt att placera den högst upp bland våra fem favoriter. Du hittar det i två olika storlekar, 300 g samt 1 kg om du behöver lite större partier. Denna produkt är verkligen värd att provas och vi rekommenderar den varmt! Vår upplevelse av nyponpulvret är att det går relativt lätt att blanda ut, smakar bra och gör sig bra i till exempel en hälsosam smoothie. Tänk dock på att detta är ett mer grovkornigt pulver, vilket ger en annan konsistens än de finmalda nyponen.

Vi utsåg WellAware Nyponpulver till det "bästa nyponpulvret". Bra pris och verksamma mängder nypon gör den lätt att rekommendera. Vi uppskattade särskilt att det är en helt ekologisk produkt.

Egenskaper

 • Storlek: 1000 g
 • Pris / kg: 199,00 kr
 • Övrigt: Handplockade
 • Malning: Grovmalet

Fördelar

 • Ekologisk
 • För leder och muskler
 • Smakar bra

Nackdelar

 • OBS: Detta är ett lite mer grovkornigt pulver

Omdöme

Handplockade och ekologiska nypon fria från besprutning och konstgödsel till ett förmånligt pris.

Priser

Till butik
199 kr
Till butik
199 kr

2. Healthwell Nyponkapslar - Bästa nyponpulvret i kapslar

Healthwell Nyponkapslar - Bästa nyponpulvret i kapslar
Betyg 4,2/5
Betyg 4,2/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

När man talar om kosttillskott från nypon tänker de flesta antagligen på nyponpulver. Det finns dock även andra produkter, såsom nyponkapslar. Healthwell nyponkapslar är en sådan produkt som håller en hög kvalité och prisvärdhet. Kapslarna innehåller högkoncentrerat nyponextrakt och kapslarnas hölje är helt vegetabiliskt. När det gäller storleken på kapslarna anser vi inte att de är svåra att svälja, men de kunde vara något mindre. Samtidigt skulle koncentrationen i varje kapsel då vara mindre. Förpackningen i sig är barnsäker, vilket innebär att locket kan vara svårt att få av.

Vi anser att Healthwell håller en hög kvalitet och standard på de flesta av sina produkter. Deras nyponkapslar utgör inget undantag. Fördelen med dessa är att smaken inte framkommer på samma sätt som med nyponpulver. Alla uppskattar inte nyponsmaken och kapslarna kan då vara ett bra alternativ för att få i sig alla nyttiga ämnen som bären innehåller. När det gäller effekten som kapslarna ger har vi vänt oss till användarrecensionerna. Dessa är mycket goda och produkten har, enligt dem själva, hjälpt flera personer med värk, artros och för att uppnå ett allmänt välbefinnande.

 

De "bästa nyponkapslarna" i testet visade sig vara Healthwell Nyponkapslar. Främst på grund av att nyponextraktet är en garanti för effekt och då det även tillsats vitamin C bäddar det för synergistisk verkan. Definitivt lätta att rekommendera.

Egenskaper

 • Storlek: 113 g
 • Pris / kg: 1271,11 kr
 • Övrigt: Kapslar
 • Malning: N/A

Fördelar

 • Innehåller nyponextrakt
 • Högkoncentrerad
 • 4.9/5 betyg Svenskt Kosttillskott

Nackdelar

 • Dyrare än pulvren

Omdöme

Smidiga kapslar som innehåller nyponextrakt och vitamin C.

Priser

Till butik
143 kr
Till butik
143 kr

3. Healthwell Nyponpulver EKO - Bästa finmalda nyponpulvret

Healthwell Nyponpulver EKO - Bästa finmalda nyponpulvret
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

På tredje plats hittar vi Healthwell nyponpulver som är otroligt prisvärt och levereras i flera olika storlekar. Denna produkt anses tillhöra skaran av RAW food, samt att den är tillverkad av vilda bergsnypon. Du hittar även 98 % skal i Healthwells pulver eftersom det ökar näringshalten. Denna produkt passar både till matlagning som till frukosten och vi tycker att den är väl värd att provas.

Jämfört med andra liknande produkter använder sig Healthwell av hela 98 % skal för att skapa ett pulver som har en större näringshalt. Det är dessutom tillverkat helt utan bekämpningsmedel som garanterat glädjer de flesta kunder, samt att den givetvis har en hög halt av Vitamin C.

Healthwell har skapat ett pulver som passar utmärkt till frukosten, exempelvis genom att strö på lite pulver på din frukostfil, eller som ingrediens vid bakning. Du kan även göra egna smoothies med hjälp av pulvret, eller varför inte göra den där nyponsoppan du alltid tänkt laga till. Genom att använda nyponpulver som en naturlig del i din vardag har du med enkla medel fått i dig många nyttiga ämnen som din kropp enbart tackar dig för.

Precis som många andra liknande produkter är även nyponpulvret av Healthwell väldigt vitaminrikt. Halten av Vitamin C är hög och doseringsförslaget är likartad när vi jämför med andra pulver. Du kan även börja med en mindre mängd pulver till en början: 2,5 – 5 g är den rekommenderade doseringen och det kan blandas ut till ungefär 10 ml vätska. Du kan antingen skölja ned det direkt i vattnet, eller hälla i det i en smoothie, bara som några exempel.

Healthwell har lanserat en produkt som är väldigt prispressad jämfört med de andra pulvren i vår lista, samt att du kan beställa hem flera olika storlekar av pulvret. Det finns tillgängligt i storlekarna 200 g, 400 g eller 600 g.

Utöver att du bör förvara denna produkt svalt, torrt, samt i mörker är det även bra att veta om tillverkningsprocessen gällande Healthwells nyponpulver. Om du är allergisk mot gluten, mjölk och soja kanske du bör välja en annan produkt i vår lista då spår av dessa kan förekomma.

Som "bästa finmalda nyponpulvret" utsåg vår testpanel Healthwell Nyponpulver EKO. Ett helt ekologiskt nypontillskott som består av särskilt utvalda och finmalda delar. Vi gillar att man får kvalitet för pengarna.

Egenskaper

 • Storlek: 200 g
 • Pris / kg: 395,00 kr
 • Övrigt: Ekologiskt
 • Malning: Finmalet

Fördelar

 • RAW food
 • Fri från bekämpningsmedel
 • 5/5 betyg Svenskt Kosttillskott

Nackdelar

 • Dyrare än grovkornigt pulver

Omdöme

Finmalet pulver bestående av 98 % nyponskal helt fritt från bekämpningsmedel.

Priser

Till butik
79 kr
Till butik
79 kr

4. Nypozin - Bästa nyponpulvret mot artros

Nypozin - Bästa nyponpulvret mot artros
Betyg 3,9/5
Betyg 3,9/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Nypozin är ett dyrare pulver till skillnad mot sina konkurrenter i detta test. Du hittar dock tre olika ingredienser i ett när du köper detta pulver: nypon, kondroitin och svartpepparextrakt. Som ett naturligt läkemedel används dessa tre ingredienser till exempelvis bättre rörlighet och för att bygga upp brosk- och benvävnad. Nypozin nyponpulver är tillverkad av ett extrakt från hela nypon och det rekommenderade intaget är två teskedar dagligen. Nyponen härstammar från Rosa Canina L som används flitigt när det kommer till nyponpulver. Du kan strö pulvret på exempelvis fil, gröt eller yoghurt. Det passar även väl till personer som har svårt att svälja tabletter eller kapslar då du blandar det med vatten eller direkt i maten. Utöver nyponpulvret finns även svartpepparextrakt som hjälper till att ta upp näringsämnen och stödjer även effekten av ytterligare örter.

Kondroitin som är det tredje verksamma ämnet i detta pulver utvinns av nötkreatur och används också för att stärka lederna i kroppen, precis som nyponpulvret. För ledhälsa är Nypozin ett utmärkt val eftersom den innehåller fler verksamma ämnen som i kombination hjälper ledproblem effektivt. TIll det tråkiga med produkten hör priset, som är betydligt högre än många andra nyponpulver. Anledningen till detta lär vara att den även innehåller kondroitin.

Är du ute efter ett multitillskott som är bra för lederna, med nyponpulver som huvudingrediens, är Nypozin väl värd att titta närmare på. 

Den moderna klassikern Nypozin ansåg vi utan tvekan vara det "bästa nyponpulvret mot artros". Som kombinationstillskott innehåller det utöver nypon även vitamin C och kondroitin. Vi gillar att det är en påtagligt inflammationsdämpande kombo.

Egenskaper

 • Storlek: 150 g
 • Pris / kg: 1460,00 kr
 • Övrigt: 3 olika ämnen
 • Malning: Finmalet

Fördelar

 • Finns både som pulver och kapslar
 • Tillsatt kondroitin
 • Från strandnypon

Nackdelar

 • Dyrare än ett vanligt nyponpulver

Omdöme

Kosttillskott som fokuserar på dig med artros genom en kombination av nyponextrakt, C-vitamin och kondroitin.

Priser

Till butik
219 kr
Till butik
219 kr

5. Holistic Strandnypon Ekologisk - Bästa nyponpulvret från hela nyponet

Holistic Strandnypon Ekologisk - Bästa nyponpulvret från hela nyponet
Betyg 3,7/5
Betyg 3,7/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Holistic Strandnypon är en 100 % naturlig produkt från varumärket Holistic. Produkten består utav hela vildvuxna strandnypon, av Rosa Canina L, som är handplockade och torkade. Strandnypon kallas även för stenros och den växer bland annat i Chile, dock längst söderut där de får växa fritt i naturen helt orörda. Själva processen med att plocka strandnypon sker genom att först plocka frukten när den har blommat ut och bladen lossnat. Dosering sker via 5 g dagligen, detta motsvarar ungefär 10 ml i vätskeform. Dosen bör inte heller överskridas och bör hållas ofrånkomligt från mindre barn.

Holistic strandnypon är dyrare än många andra alternativ men väl värt att fundera över om du kan tänka dig att betala lite mer för en premiumprodukt.

Holstic Strandnypon utsågs till "bästa nyponpulver från hela nyponet". Jämfört med övriga produkter har man ansträngt sig för att få med hela nyponet. Ett spännande sätt att säkerställa ett fullt spektrum av verksamma ämnen. Plus i kanten för helekologisk produkt.

Egenskaper

 • Storlek: 400 g
 • Pris / kg: 547,50 kr
 • Övrigt: RAW food
 • Malning: Finmalet

Fördelar

 • 100 % nypon
 • Från vilda nypon
 • Ekologisk

Nackdelar

 • Dessa består av hela nyponfrukten till skillnad från andra som främst består av det nyttigare skalet

Omdöme

Vildvuxna ekologiska nyponfrukter fulla av antioxidanter som malts ner till ett fint pulver.

Priser

Till butik
219 kr
Till butik
219 kr

Jämför de bästa nyponpulvren i testet

Nyponpulver Storlek Pris / kg Övrigt Malning Totalbetyg Pris
WellAware Nyponpulver 1000 g 199,00 kr Handplockade Grovmalet Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
199 kr
Healthwell Nyponkapslar 113 g 1271,11 kr Kapslar N/A Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
143 kr
Healthwell Nyponpulver EKO 200 g 395,00 kr Ekologiskt Finmalet Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
79 kr
Nypozin 150 g 1460,00 kr 3 olika ämnen Finmalet Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
219 kr
Holistic Strandnypon Ekologisk 400 g 547,50 kr RAW food Finmalet Betyg 3,7 / 5
3,7 / 5
Pris från
219 kr

Vad är nyponpulver?

Nyponpulver är extraktet av nyponfrukten. Frukten kommer från den klättrande vildrosarten som bland annat kallas för stenros, törnros eller hundros (Rosa Canina). Frukten och ibland även fröna av stenrosen är antingen malda till pulver eller används till te. Rosen växer naturligt och används i flera delar av världen.

Färgen hos frukterna är vanligtvis röda eller orangea. Frukten förekommer i början av sommaren och har en mognad under hela säsongen fram till hösten. Nypon har en lång historia för användning i traditionell medicin och börjar bli allt mer populär idag som kosttillskott.

Vad är nyponpulver bra för?

Nyponpulver har en rad hälsofördelar, framförallt genom att det är rikt på vitaminer och antioxidanter.

Här nedanför listar vi allt som nyponpulver är bra för:

 • vitaminVitaminrik – Nyponfrukten är full av vitaminer, främst C men även D, E och A. De är så pass rika på vitamin C att ett enda nypon täcker upp hela dagens behov. Vitamin C är en essentiell vitamin som kroppen inte själv kan producera, därför behöver du se till att du får i dig tillräckligt genom kosten, året om. Du bör få i dig 75-90 mg vitamin C per dag.
 • antioxidantAntioxidanter – Nypon är som sagt rika på antioxidanter. Antioxidanter skyddar kroppen mot  fria radikaler. Fria radikaler behöver kroppen för energitransporten i våra celler, men en okontrollerad process kan vara skadlig och därför behövs antioxidanter.
 • SmärtaReumatism och ledsmärta – Nyponpulver kan med fördel användas vid ledsmärta och sjukdomar som reumatism eller artros. Det har nämligen immunosuppressiva effekter som lindrar ledsjukdomar. Ledsjukdomar kan ibland vara orsakade, eller snarare påskyndade, av kroppens egna immunförsvar.
 • viktViktnedgång – forskning tyder på att nyponpulver har en påskyndande effekt på fettmetabolismen. Nypon innehåller nämligen en särskild antioxidant som har fettförbrännande egenskaper. Dagligt intag av nyponpulver kan därför vara ett bra tillskott för dig som försöker gå ner i vikt.
 • kolesterolKolesterol - Regelbundet intag av nyponextrakt har kopplats till sänkta kolesterolnivåer. I studier har en sänkning av kolesterolet med fem procent uppmäts. En sådan betydande minskning innebär lägre risk för hjärtsjukdomar med upp till 17 procent.
 • hälsaBra för allmänhälsan - Nyponpulver har många andra positiva hälsoeffekter, bland annat bra för nervsystemet, immunförsvaret, hjälper till mot huvudvärk och urinvägsinfektion samt har en bra effekt på torr och känslig hud. Nypon är också rikt på järn vilket gör att nyponpulver kan användas vid menstruation då järnbrist är vanligt.

Så intar du nyponpulver

I många studier används mellan 500 och 750 mg per dag. Men i de flesta tillskott är doseringen högre, mellan 2 och 5 g. I regel är det bäst att följa doseringen som står på förpackningen. Men även mindre doser bidrar till vitamin C-balansen.

Ett enkelt tips för att inta nyponpulver är att strö lite över maten, eller bara lösa upp lite i ett glas vatten.

Att äta nyponpulver utan något tillbehör kan bli både torrt och tråkigt. Istället kan man blanda ner det tillsammans med något annat. Ett bra tips är såklart att ditt tillbehör också är nyttigt.

 • Till dina frukostflingor eller gröten - Att strö över en eller två teskedar nyponpulver över din müsli eller gröt är en bra idé som är både god och nyttig.
 • Tillsammans med glassen - Ja du läste rätt! Att strö över ett tunt lager över din glass kan till och med förbättra smakupplevelsen. Se dock till att inte strö över för mycket då det kan förstöra både din glassupplevelse och bli svårt att svälja/äta.
 • I din smoothie - Att blanda ner en matsked nyponpulver i din smoothie är förmodligen det enklaste sättet att få i sig nyponpulvret. Använd pulvret både i den goda efterättssmoothien och den gröna hälsosmoothien.
 • Som en hälsoshot - Om du snabbt vill få i dig pulvret så är det enklast att värma upp lite vatten, ett halvt glas brukar vara lagom, och tillsätta en rågad matsked nyponpulver samt lite citronjuice. Honung, ingefära och ofiltrerad äppelcidervinäger kan med fördel också tillsättas för att få en riktigt hälsobomb!

Är nyponpulver bra för lederna och mot artros?

ont i knät

Knäsmärtor kan i vissa fall mildras med hjälp av nyponpulver

Att äta mycket nypon och nyponskal är bra för leder och mot problem som artros. Faktum är att nyponpulver är lika effekt som nypon i det avseendet.

Nyponpulver kan lindra ledsmärta genom dess immunosuppressiva effekter. Immunsystemet kan bidra till reumatiska sjukdomar. En inflammatorisk cytokin som heter Interleukin 1-Beta (IL-1β) orsakar broskceller att producera proteiner som smälter och sönderdelar sig i vävnad.

I måttlig utveckling uppmuntrar denna process cellomsättning, men i överkant bidrar denna process till långsiktig gemensam vävnadsnedbrytning. Det leder till att du får problem med lederna.

Medan nyponpulver inte minskar IL-1β-nivåerna i blodet, stör det istället dess förmåga att aktivera kataboliska proteiner. Nyponpulver kan också minska kemotaxis, vilket är transporten av immunceller i vävnad.

Detta tjänar som både en antiinflammatorisk och immunosuppressiv mekanism. Några människor ställer sig frågan vilket nyponpulver är bäst för lederna egentligen? Det finns inga långtgående tester som kan säga att ett nyponpulver är bättre än det andra. Kolla istället på innehållsförteckning och välj en produkt med högt innehåll av nypon och med ett koncentrerat extrakt.

Finns det några biverkningar av nyponpulver?

Nyponpulver är ansett som ett mycket säkert kosttillskott. Håller man sig bara till doseringsanvisningarna är risken för biverkingar mycket liten.

I sällsynta fall har vissa biverkningar rapporterats:

 • Diarré
 • Trötthet
 • Huvudvärk
 • Halsbränna
 • Yrsel och kräkningar
 • Ont i magen

Nyponpulver kan även öka risken för att drabbas av vissa typer av njurstenar. Och överdosering kan leda till farliga blodproppar.

Var försiktig med att använda nyponpulver när du är gravid eller ammar. Det finns ingen forskning på området som visar om det är farligt eller inte.

Personer som lider av visas sjukdomar bör även akta sig för nyponpulver. Det gäller personer med:

 • Hemokromatos
 • Sicklecellanemi
 • Sideroblastisk anemi
 • Thalassemi

Vilket nyponpulver är bäst?

Det bästa nyponpulvret ska innehålla en stor mängd nypon, få tillsatser och vara ekologiskt.

Med det sagt rekommenderar vi WellAware Nyponpulver som ditt nästa nyponpulver.

Det är ett grovmalt nyponpulver från 98 % nyponskal och 2 % nyponkärnor. Frukten som har använts i pulvret är strandnypon.

I tillverkningsprocessen använder man sig av ugnstorkning vilket är optimalt för att bevara C-vitamin i nyponpulvret.

Förutom att det är bra näringsmässigt smakar det riktigt gott också. Precis lagom sött och de något större bitarna framhäver nyponsmaken perfekt.

Vanliga frågor om bästa nyponpulvret

Vanliga frågor om nyponpulver

Vad innehåller nyponpulver?

Nyponpulver ska innehålla 100 % nypon. Nypon i sig innehåller mängder av vitaminer och antioxidanter, främst vitamin C men även A och B samt magnesium, betakaroten och järn.

Hur äter man nyponpulver?

Du kan äta nyponpulver på många olika sätt. Antingen strör du det över maten, gröten, yoghurten eller så blandar du det i valfri, gärna söt dryck. Pulvret i sig är torrt men smakar inte särskilt mycket. Det är ett lätt tillskott att få i sig.

Är nyponpulver eller nyponkapslar bäst?

Det är helt och hållet en smaksak. Upptaget är lika bra oavsett vad du väljer. Om du har svårt för smaken så är kapslar bättre men om du inte tycker om att ta kapslar så fungerar pulver utmärkt.

Kan djur äta nyponpulver?

Nyponpulvret goda effekt på stela leder har visat sig särskilt bra till hundar och hästar med ledproblem som artros eller reumatism.

Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Källförteckning

Vi hoppas du märker att det ligger mycket arbete bakom den här guiden.

Vårt mål är att alltid ge dig en så objektiv bedömning som möjligt av alla produkter.

Den här artikeln bygger på vårt egna test och följande källor:

 • "Vitamin C" - NIH
 • "Dagligt intag av nyponextrakt minskar fettet runt magen" - NCBI
 • "Nypon - en evidensbaserad örtmedicin mot inflammation och artrit" - NCBI
 • "Nypon sänker kolesterol och blodtryck" - Vetenskap och Hälsa

 

 

Senast uppdaterad: 9 november 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Johan Karlsson
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
230 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5