Topp 6 bästa Omega-3 (nov. 2022)

Vi har testat och listar några av de bästa vegetabiliska och animaliska omega-3-kapslarna på den svenska marknaden.

Omega-3-fettsyror är oerhört viktiga för din hälsa och att äta livsmedel som är rika på dessa fettsyror är det bästa sättet att få i sig tillräckligt. Om du däremot inte äter fet fisk och skaldjur så ofta kan du överväga att köpa kosttillskott. Det finns dock hundratals olika omega-3-tillskott tillgängliga så vilka ska man egentligen köpa? Vi har testat ett tjugotal olika tillskott och Core Omega-3+ var bäst i vårt test. Det är en fiskoljekapsel som innehåller en hög andel EPA och DHA. Priset är bra och eftersom de är högdoserade räcker det med 1 kapsel om dagen.

Testvinnare - Bästa Omega-3 2022

Här är en överblick över årets bästa Omega-3.

 1. Bäst i test omega-3: Core Omega-3+
 2. Bästa högkoncentrerade omega-3: Star Nutrition Ultimate Omega-3
 3. Bästa omega-3 enligt kundomdömen: Elexir Pharma Omega-3 Forte
 4. Bästa omega-3 från fiskleverolja: Möllers Tran
 5. Bästa billiga omega-3: GAAM Health Series Omega-3
 6. Bästa veganska omega-3: Great Earth Omega 3 Vegan

Hur vi valde ut de bästa Omega-3

 • Innehåll: Hur mycket Omega-3 innehåller kosttillskottet? Vilken typ av fettsyror innehåller det? Innehåller produkten andra verksamma ämnen för förbättrad effekt eller ökad upptagningsförmåga? Innehåller det mycket onödiga tillsatser?
 • EPA/DHA: Innehåller kosttillskottet tillräckligt mycket av EPA och DHA eller mer av den sämre ALA? Hur ser förhållandet mellan EPA och DHA ut?
 • Använding: Är kapslarna små eller stora? Är de lättsvalda? Hur många kapslar behöver man ta varje dag för att få i sig den dagliga dosen?
 • Kvalitet: Vem har tillverkat tillskottet och vad är ursprunget? Vilken miljöpåverkan har framställningen? Kan man lita på att kapslarna innehåller angiven mängd omega-3? Hur långt fram i tiden är bäst-före-datumet på tillskottet?
 • Pris: Hur mycket kostar produkten? Vad blir priset per kapsel, portion och dag? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa det här tillskottet?
 • Kundbetyg: Vad har kosttillskottet fått för omdömen av tidigare kunder? Vad tycker de är bra eller dåligt? Vad har det fått för snittbetyg hos olika återförsäljare?

Vi arbetar hårt för att vara transparenta om varför vi rekommenderar vissa kosttillskott. Du kan läsa mer om hur vi väljer ut kosttillskott här.

Så hittar du bästa Omega 3

Så hittar du bästa Omega-3

Det är inte enkelt att avgöra vilket kosttillskott som är bäst. När det kommer till omega-3 så finns det flera punkter att jämföra och undersöka.

 • omega

  Rätt omega-3

  Omega-3 är ett samlingsnamn, det finns olika fettsyror med olika egenskaper. Du vill åt EPA och DHA. De fettsyrorna kan kroppen ta hand om direkt utan att behöva konvertera om. Leta därför efter kosttillskott med hög koncentration av EPA och DHA och undvik tillskott som endast innehåller ALA.
 • certification

  Kvalitet

  Ett bra kosttillskott ska ha blivit testat eller certifierat för att säkerställa att innehållet stämmer med innehållsförteckningen. Miljövänligt fiske är också en märkning som vi letar efter och värdesätter. En bra produkt ska ha tillverkats på ett hållbart och naturligt sätt.
 • x mark

  Undvik omega-6, -9 och växtbaserad omega-3

  Omega-6 är mycket vanligare att vi får i oss tillräckliga mängder i vår normala kost. Omega-9 är inte en essentiell fettsyra och behöver därmed inte tas som kosttillskott. Omega-3 från växtriket består av fettsyran ALA som kroppen har betydligt svårare att dra nytta av.
 • balance

  Koncentration

  Olika tillverkare anger andelen omega-3 på lite olika sätt. En produkt som bara anger mängden omega-3 per kapsel, och inte EPA och DHA är svår att kvalitetssäkra. Eftersom att det är EPA och DHA som du är ute efter så vill du ha så hög koncentration av EPA och DHA som möjligt, totalmängden per kapsel är inte lika viktig.
 • calendar

  Bäst-före-datum

  Något man sällan tänker på är att kosttillskott kan bli dåliga. Ofta håller de ganska länge, men när det kommer till omega-3 så kan de härskna och bli dåliga. Ett bra tillskott ska innehålla antioxidanter som motverkar detta. Ett tips för att förbättra hållbarheten är att förvara produkten i kylskåpet.
 • vitamins

  Övriga tillsatser

  Det är vanligt att omega-3-tillskott innehåller vitaminer som D och E. Det här är en bra sak, då får du i dig flera nyttigheter på en och samma gång. Ett bra tillskott kan alltså täcka upp för ditt D-vitaminbehov också.
 • fisk

  Ursprunget

   Om du väljer ett omega-3-tillskott från fisk är det en fördel om det är certifierat från oberoende organisationer. De två vanligaste certifieringarna är Sea Friend och International Oil Standards Program (IFOS). Oljan bör också komma från rena vatten och gärna från djuphavsfisk. Det förbättrar kvaliteten och ökar renheten. Ju färre tungmetaller och andra skadliga ämnen som oljan innehåller, desto bättre för din hälsa. Det är även bra för miljön och ekosystemen i haven.

Olika sorters omega-3

Därefter behöver du även fundera på källan till Omega-3 i tillskottet. Fiskolja är den bästa källan till omega-3, men man får tyvärr ofta räkna med en bismak utav fisk. Vill man slippa detta rekommenderas istället krillolja, som kommer med en högre prislapp. För extra tillskott av D-vitamin är fiskleverolja bäst och för veganer rekommenderas linfröolja. Vi går här nedan närmare in på för- och nackdelar med de olika typerna av omega-3-tillskott:

 • Fiskolja

  Fiskolja utvinns ur köttet av tonfisk, sill, torsk och andra oljerika djuphavsfiskarter. Oljan är rik på de nyttiga fettsyrorna EPA och DHA. Fiskolja är det mest prisvärda alternativet för omega-3-tillskott och produkter som bara heter Omega-3 innehåller vanligtvis endast fiskolja.
 • Fiskleverolja

  Fiskleverolja är olja från levern från olika sorters fiskar. Det har mindre omega-3 än fiskoljan, men är mycket rik på vitamin A och D. Fiskleverolja kallas även torskleverolja när oljan endast är tillverkad av torsk.
 • Krillolja

  Krillolja är precis som det låter olja från krill (lysräkor). Krill innehåller till skillnad mot andra fiskoljor även omega-6 och omega-9 naturligt. En fördel är att du slipper bismaken av fisk som lätt kommer smygande en stund efter du intagit fiskolja. Krillolja innehåller också ett naturligt konserveringsmedel för extra lång hållbarhet.
 • Linfröolja

   Linfröolja är en olja tillverkad av frön från linväxten. Den är generellt sämre än oljorna från fisk men är ett bra alternativ för veganer. Linfröolja innehåller mest ALA istället för de bättre fettsyrorna EPA och DHA. Kroppen har ingen nytta av ALA i sig, men kan omvandla den till EPA och DHA. Den förmågan är dock kraftigt begränsad och endast 5% av ALA kan omvandlas till EPA. Kollar man på DHA är det ännu värre där endast 0,5% kan omvandlas.
 • Övrigt

  Det finns många andra former av omega-3 som till exempel havtornsolja, jättenattljusolja och linolsyra. Vi rekommenderar att man inte väljer någon annan form än de vi gått igenom här ovan då de har sämre biotillgänglighet eller större påverkan på miljön.

Våra 6 bästa Omega-3 (november 2022)

1. Core Omega-3+ - Bäst i test omega-3

Core Omega-3+ - Bäst i test omega-3
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Om du är ute efter ett högkoncentrerat, prisvärt omega-3-tillskott med lång hållbarhet är detta tillskott från Core ett utmärkt alternativ. Vi har utsett Core Omega-3+ till bäst i test på grund av sina egenskaper och sin prisvärdhet. Sammansättningen av omega-3-fetterna EPA och DHA i tillskottet är väl avvägt och kapslarna innehåller 60 % omega-3. Genom att kapslarna även innehåller vitamin E, hindrar det oljan från att oxidera och bli härsken. 

När vi genomförde vårt test lät vi vår panel av testdeltagare ta 2 kapslar om dagen i 2 veckor. En på morgonen och en på kvällen i samband med måltid. Ingen av upplevde några problem med illamående eller uppstötningar på grund av tillskottet. Däremot tyckte vissa att kapslarna kunde vara något svåra att svälja. Med en större mängd vatten gick det dock bra. Efter 2 veckor är det svårt att utvärdera huruvida omega-3-tillskott har en effekt på hälsan, eller inte. Detta är ett tillskott som kräver att du tar det över en längre tid, för att allmänhälsan ska påverkas positivt. De effekter man då kan se är till exempel bättre hjärt- och kärlhälsa, förbättrad syn samt bättre blodfettvärden.

Genom att Core Omega-3+ är högkoncentrerat, billigt och har fått mycket goda användarrecensioner, där majoriteten ger tillskottet 5/5 i betyg, utnämner vi det alltså till bäst i test.

Core Omega-3+ utsågs till "bäst i test". Ett välbalanserat högkoncentrat som täcker dagsbehovet av såväl EPA som DHA. Vi gillar att två kapslar om dagen räcker för att säkerställa att kropp och hjärna har rätt mängder av dessa väsentliga fettsyror.

Egenskaper

 • Kostnad / dag: 2,48 kr
 • Kapslar / dag: 2
 • EPA : DHA: 3:2
 • Källa: Fiskolja

Fördelar

 • 60 % omega-3
 • Mycket bra kundbetyg
 • Lång hållbarhetstid

Nackdelar

 • Kan ge upphov till milda fiskrapar så ta dem gärna i samband med måltid.

Omdöme

Prisvärda högkoncentrerade kapslar från fiskolja.

Priser

Till butik
149 kr
Till butik
149 kr

2. Star Nutrition Ultimate Omega-3 - Bästa högkoncentrerade omega-3

Star Nutrition Ultimate Omega-3 - Bästa högkoncentrerade omega-3
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Gymgrossisten)

Ultimate Omega 3 är ett av de tillskott med högst koncentration av Omega 3. Kapslarna innehåller 80 % Omega 3. Eftersom många inte äter fet fisk där de essentiella fetterna finns är ett tillskott ett bra val. Kroppen kan nämligen inte tillverka Omega 3 på egen hand.

I just det här kosttillskottet får du en hög koncentration av fettsyrorna och 87,5 % av det Omega 3 som finns i kapslarna kommer från alternativen med flest hälsofördelar. Det är EPA och DHA. En fördel med just de här kapslarna är att de är små i jämförelse med många andra Omega 3-tillskott på marknaden. Det gör Ultimate Omega 3 till ett perfekt val för personer som har problem med att svälja stora kapslar. Dessutom kommer fiskoljan från oförorenade vatten och från certifierade företag.

Tänk på att kosttillskottet inte ersätter en varierad kost utan enbart är ett tillskott. Just den här produkten passar allt från vanliga motionärer till professionella atleter tack vare sitt höga innehåll av Omega 3.

Som den "bästa högkoncentrerade Omega-3-kapseln" stack Star Nutrition Ultimate Omega-3 ut ur mängden. Kapslar som tack vare påtaglig koncentration av fettsyror är oerhört enkla att svälja, då de är mindre än många andra alternativ. Vi gillar särskilt att de innehåller certifierad fiskolja, helt fri från tungmetaller.

Egenskaper

 • Kostnad / dag: 3,98 kr
 • Kapslar / dag: 2
 • EPA : DHA: 4:3
 • Källa: Fiskolja

Fördelar

 • Extra hög koncentration av omega-3
 • Kapslarna är mindre än de andra produkterna
 • Certifierade av IFFO RS och Friend of the Sea

Nackdelar

 • Ganska dyra

Omdöme

Högkvalitativ omega-3 i extra små kapslar som innehåller hela 80 % fettsyror.

Priser

Till butik
179 kr

3. Elexir Pharma Omega-3 Forte - Bästa omega-3 enligt kundomdömen

Elexir Pharma Omega-3 Forte - Bästa omega-3 enligt kundomdömen
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Svensk Hälsokost)

Om du är ute efter omega-3-kapslar med en hög koncentration (70 % fiskolja per kapsel) av omega-3-fetter till ett lågt pris, är Elexir Pharma Omega-3 Forte ett mycket bra alternativ. Priset du betalar per dag om du tar 2 kapslar om dagen är 2,11 kronor. Fördelningen av omega-3-fettsyrorna EPA i förhållande till DHA är 2:1. Det är klart godkänt, inte minst eftersom det finns dyrare produkter med en annan, ojämnare fördelning. Ett högre intag av DHA kan ha en mycket positiv effekt på hälsan. Till exempel när det gäller hjärtat och hjärnan.

Kundrecensionerna om Elexir Pharma Omega-3 Forte är övervägande positiva. De flesta ger tillskottet 5/5 i betyg. En av nackdelarna som nämns, och som vi själva noterade i vårt test, var att kapslarna är stora. Sett till andra omega-3-kapslar är det dock inte en stor skillnad i storlek. Dessa brukar vara i största laget, eftersom mängden fiskolja behöver uppgå till en viss mängd per kapsel för att ge effekt. 

Ett lågt pris, en hög kundnöjdhet och en bra fördelning av EPA och DHA gör att vi väljer Elexir Pharma Omega-3 Forte som det bästa billiga omega-3-tillskottet.

Elixir Pharma Omega-3 Forte visade sig på det stora hela ha de "bästa externa kundomdömena". Många uppskattar att den med råge tillgodoser dagsbehovet. Som certifierad av Friend of the Sea är det ett tryggt sätt att tillgodose dagsbehovet av Omega 3.

Egenskaper

 • Kostnad / dag: 1,47 kr
 • Kapslar / dag: 2
 • EPA : DHA: 2:1
 • Källa: Fiskolja

Fördelar

 • Prisvärt tillskott
 • 70 % omega-3
 • Goda kundomdömen

Nackdelar

 • Vissa har svårt att svälja kapslarna

Omdöme

Prisvärda omega-3-kapslar som får bra betyg av oss, externa tester och kunder.

Priser

Till butik
97 kr
Till butik
97 kr

4. Möllers Tran - Bästa omega-3 från fiskleverolja

Möllers Tran - Bästa omega-3 från fiskleverolja
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Möllers Omega-3 tillhör numera en av klassikerna när det kommer till fiskleveroljor. Oljorna av det här märket håller en mycket hög kvalitet, bland annat på grund av att de inte härsknar i första taget. Fiskoljan i Möller Omega-3 kommer från hållbart vildfångad norsk torsk och innehåller fettsyrorna DHA och EPA. Tillsammans med de vitaminer, A, D och E, som oljan innehåller bidrar detta tillskott till både en bättre hjärt- och hjärnfunktion och ett starkare immunförsvar samt minskad oxidativ stress.

I testet vi gjorde uppskattade vi bland annat att kapslarnas storlek inte gjorde dem svåra att svälja. Vissa omega-3-kapslar kan annars vara besvärliga i det avseendet, men detta anser vi inte gäller Möller Omega-3-kapslar. Effekten av omega-3-kapslar kan vara svår att mäta efter en kort testperiod. Vi tittar därför främst på vilket innehåll produkterna har och vilken kvalitet de håller. Möllers Omega-3 har, som vi nämnt, ett gott rykte och är en mycket väletablerad aktör på kosttillskottmarknaden. 

Vi upplevde inte heller några uppstötningar som hade smak av fiskolja. Detta kan annars vara ett problem med vissa fiskoljetillskott. De externa recensionerna av Möllers Omega-3 är genomgående mycket positiva. Huruvida citronsmaken behövs eller inte, finns det dock delade meningar om. Sett till kvaliteten som denna fiskleverolja håller och de externa recensionerna, kan vi med gott samvete utse Möllers Omega-3 till bästa fiskleveroljan. 

Som "bäst omega-3 från fiskleverolja" fick Möllers Tran en särställning i vårt test. Vi gillar att det är en klassisk och beprövad produkt som även tillgodoser behovet av Vitamin D och A. Plus i kanten för labbtestad renhet.

Egenskaper

 • Kostnad / dag: 2,13 kr
 • Kapslar / dag: 4 st
 • EPA : DHA: 3:2
 • Källa: Fiskleverolja

Fördelar

 • Lätta att svälja
 • Mycket liten eftersmak av fisk
 • Hög kvalitet 

Nackdelar

 • VIssa har problem med smaken

Omdöme

Flytande omega-3-tillskott från fiskleverolja med frisk citronsmak.

Priser

Till butik
85 kr
Till butik
85 kr

5. GAAM Health Series Omega-3 - Bästa billiga omega-3

GAAM Health Series Omega-3 100 caps - Bästa billiga omega-3
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Proteinbolaget)

Det här är ett mycket billigt kosttillskott med Omega 3 som innehåller både DHA och EPA. Kapslarna är fria från gluten, laktos, palmolja, mjölk, nötter och färgämnen. Varje kapsel innehåller 1 000 mg Omega 3 och rekommendationen är att ta tre kapslar per dag. Du kan välja mellan flera storlekar på förpackningen med upp till 300 kapslar i en burk. 

En fördel med GAAMs Omega 3-tillskott är att kapslarna är enkla att svälja. Varje kapsel innehåller Omega 3 samt antioxidationsmedel och kapsel är tillverkad av gelatin från nötdjur.

Som "bästa billiga Omega-3-kapslar" i vår test är GAAM Health Series Omega-3 ett lätt val att rekommendera. Ger bäst värde för pengarna utan att tumma på kvalitet. Vi gillar att kapslarna är mindre än övriga produkter och således mer lättsvalda.

Egenskaper

 • Kostnad / dag: 2,39 kr
 • Kapslar / dag: 3 st
 • EPA : DHA: 3:2
 • Källa: Fiskolja

Fördelar

 • Mycket prisvärt
 • Lätta att svälja
 • Räcker i 3 månader

Nackdelar

 • Behöver 3 kapslar per dag för att få i sig den rekommenderade dosen

Omdöme

Billiga omega-3-kapslar som ändå inte tummar på kvaliteten.

Priser

Till butik
79 kr

6. Great Earth Omega 3 Vegan - Bästa veganska omega-3

Great Earth Omega 3 Vegan - Bästa veganska omega-3
Betyg 3,9/5
Betyg 3,9/5
Till butik
köp
(Svensk Hälsokost)

Great Earth är ett veganskt Omega 3-tillskott där vegetabiliska fetter tas från en mikroalg som heter Schizochytrium, vilken innehåller såväl DHA som EPA helt naturligt. Dessutom är denna algen en hållbar källa till Omega 3 eftersom den inte påverkar haven negativt. Schizochytrium odlas nämligen på land och är därmed fri från föroreningar och tungmetaller.

Eftersom det enbart är vegetabiliska fetter i tillskottet passar det både för veganer och vegetarianer, vilka vanligtvis är de som behöver Omega 3 som tillskott. Det här tillskottet är lite dyrare per kapsel eftersom förpackningen enbart innehåller 60 stycken och rekommendationen att inta en till två kapslar per dag.

Great Earth Omega 3 Vegan utsågs av testpanelen till "bästa veganska omega-3-kapslarna". Då de innehåller fettsyror från alger slipper man helt och hållet behovet av att konsumera fiskolja för att tillgodose behovet av Omega 3. Vi gillar att det blir ett sätt för alla att få tillgång till de essentiella fettsyrorna DHA och EPA.

Egenskaper

 • Kostnad / dag: 3,82 kr
 • Kapslar / dag: 1
 • EPA : DHA: 1:2
 • Källa: Alger

Fördelar

 • Perfekta valet för veganer
 • Hållbart producerad
 • Gjord på mikroalgen Schizochytrium

Nackdelar

 • Något dyrare än de icke-veganska alternativen

Omdöme

Veganska omega-3-kapslar från mikroalgen Schizochytrium.

Priser

Till butik
229 kr
Till butik
229 kr
Se alla produkter

Jämför de bästa Omega-3 i testet

Omega 3 Kostnad / dag Kapslar / dag EPA : DHA Källa Totalbetyg Pris
Core Omega-3+ 2,48 kr 2 3:2 Fiskolja Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
149 kr
Star Nutrition Ultimate Omega-3 3,98 kr 2 4:3 Fiskolja Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
179 kr
Elexir Pharma Omega-3 Forte 1,47 kr 2 2:1 Fiskolja Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
97 kr
Möllers Tran 2,13 kr 4 st 3:2 Fiskleverolja Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
85 kr
GAAM Health Series Omega-3 100 caps 2,39 kr 3 st 3:2 Fiskolja Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
79 kr
Great Earth Omega 3 Vegan 3,82 kr 1 1:2 Alger Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
229 kr

Vanliga frågor om bästa omega-3

Vanliga frågor om omega-3

Behöver jag omega-3-tillskott?

Det är ganska ovanligt att ha brist på omega-3 om du äter en varierad kost. Men äter du exempelvis sällan fisk eller är vegan kan ett tillskott vara bra för dig. Ännu bättre är såklart att försöka variera sin kost till att inkludera mer omega-3 rika livsmedel.

Kan det vara farligt att ta omega-3?

Biverkningarna av omega-3 är vanligtvis relativt milda. Det kan vara dålig andedräkt, illaluktande svett, huvudvärk, illamående och diarré. I stora mängder kan det dock ha blodförtunnande egenskaper och viss koppling finns till högre risk för prostatacancer.

Vad är omega 3 bra för?

Omega-3 är kanske mest känt för att reducera kolesterolhalterna i kroppen. Men det kan även hjälpa mot:

 • fetmaReducera symtom och besvär kopplade till övervikt.
 • diabetesMinska risken att drabbas och lindra symtom av autoimmuna sjukdomar.
 • hjärnhälsaFärre humörsvängningar och minskad aggressivitet vid psykiska sjukdomar.
 • cancerKan verka förebyggande mot vissa former av cancer.
 • sömnKan ge förbättrad sömn och sömnkvalitet.
 • menstrual cycleKan ge minskade besvär och smärtor kopplade till menstruation.
 • hälsaKan ha stärkande effekt på skelett, muskler och leder.

Hur starka omega-3-tabletter ska jag välja?

För att få i sig tillräckligt med omega-3 bör du inta ungefär 3 gram per dag, eller 1 % av ditt totala energiintag. Vanligtvis får du alltid i dig en del omega-3 via kosten så 1 - 2 g i tablettform brukar vara lämpligt för de flesta. En portion fet fisk täcker till exempel hela dagsbehovet.

Vilket omega-3-tillskott är bäst?

Omega-3-tillskott finns i en mängd olika former och bästa alternativet för någon annan är inte säkert det bästa för dig. Olika doseringsbehov, kapslar eller olja och priset är bara några faktorer som skiljer.

I vårt test blev Core Omega-3+ utsedd till bäst i test. Ett prisvärt tillskott som passar bra för de allra flesta.

Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Källförteckning

Vi hoppas du märker att det ligger mycket arbete bakom den här guiden.

Vårt mål är att alltid ge dig en så objektiv bedömning som möjligt av alla produkter.

Den här artikeln bygger på vårt egna test och följande källor:

Källor och länkar

 • Livsmedelsverket - Information om fleromättat fett, omega-3 och omega-6.
 • PubMed - Studie på fleromättat fett, DHA och hjärnhälsa.
 • PubMed - Fallstudie på Omega-3 och hjärt-kärlsjukdom.
Senast uppdaterad: 9 november 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Johan Karlsson
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
238 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5