Bästa äggproteinet - Bäst i test 2022 - Köpguide

Använd vår köpguide om äggprotein för att lista ut vilket äggproteinpulver som är bäst för dig.

Bodybuilders konsumerar mängder med ägg som en deras viktigaste proteinkällor.

Det är både billigt och innehåller alla essentiella aminosyror dina muskler behöver för att återhämta sig och växa.

Äggprotein är även fritt från fett, laktos och innehåller i regel få kalorier. Det är en av anledningarna till att många väljer det före vassleprotein.

För att hjälpa dig att hitta det bästa köpte vi hem de mest populära äggproteinpulvren och testade dem. Vi har också granskat innehållet, fördelarna och andra unika aspekter med varje produkt.

Fortsätt att läsa den här guiden för att hitta våra favoriter.

 

Så hittar du bästa Äggprotein

Viktigt att tänka på vid köp av äggprotein

Trots att olika äggproteinpulver är relativt likvärdiga innehållsmässigt, finns det några faktorer du bör fundera över innan du bestämmer dig för vilken produkt du ska välja.

 • Proteinhalt

  Proteinhalten bör såklart vara av ytterst vikt att känna till innan man väljer en viss produkt. Det primära syftet med ditt köp är att enkelt fylla upp kroppens förråd med nya proteiner. Välj ett äggproteinpulver med en hög proteinhalt. Sikta på åtminstone 70% för äggvite och 50% för helägg.
 • Övrigt innehåll

  Det övriga innehållet, utöver protein, består ofta av några få gram fett, kolhydrater och fibrer. Försök hitta en produkt utan för mycket konstgjorda smakämnen, emulgeringsmedel och andra tillsatser.
 • Sockerhalten

  Sockerhalten skiljer sig åt en hel del mellan de olika produkter som finns där ute. Halten varierar också mycket beroende på om du vill ha en smaksatt produkt eller inte. För mycket socker är dåligt av många olika anledningar men särskilt viktigt om du är ute efter att bli av med de där extra kilona.
 • Pris

  Kilopris och protein per krona är bra mått för att uppskatta hur prisvärt ett äggproteinpulver är. Eftersom storleken på förpackningarna skiljer sig åt ganska mycket går det inte att bara titta på priset på produkten.
 • Typ av äggprotein

  Det finns 2 sorters äggproteinpulver (mer om det nedan). Välj den sort som passar dig bäst. 

Ska jag välja äggvite- eller heläggsprotein?

Det finns 2 olika sorters äggproteinpulver. Dessa skiljer sig åt en del och det är en bra idé att känna till dem så man vet vilken man bör välja. 

aeggvita

Äggviteprotein

Äggvitepulver är vanligtvis utvunna av ägg där gulan har separerats. Pulvret görs av högpastöriserade hönsägg som spraytorkas och mals ner till ett fint vitt pulver. Det är vitt och ger en vit dryck när den blandas med vatten.

kokt aegg

Heläggprotein

Även om de flesta äggproteinpulver består av 100% äggvita, så har det mer och mer börjat dyka upp något som heter heläggprotein. Precis som namnet antyder så görs det itstället på hela ägget - inklusive äggulan. Detta pulver innehåller mycket mer omega 3 men även högre kolesterol. I övrigt sker tillverkningen på samma sätt.

Läs mer: Test av Omega 3-tillskott

Skillnad på äggvite- och heläggprotein

Det finns ett par skillnader att tänka på mellan äggvite- respektive heläggspulvret. Den viktigaste skillnaden är att äggvitepulver generellt har en mycket högre proteinhalt. Det har dock något mindre kalorier och fett medan heläggspulvret innehåller mer omega 3 och kolesterol. Även färgen mellan de olika pulvren skiljer sig där äggvitepulvret blir vitt och heläggspulvret mer gult. Båda varianterna är bra alternativ och det är främst en smaksak vilken man föredrar. 

Våra 5 bästa äggproteinpulver (oktober 2022)

 1. Bäst i test: Helt Ärligt Äggvitepulver
 2. Bästa heläggsproteinet: Helt Ärligt Äggpulver
 3. Bästa billiga äggproteinpulvret: Core Egg Protein
 4. Bästa premium äggprotein: Self Omninutrition Egg White Isolate
 5. Godaste äggproteinpulvret: Scitec Nutrition Egg PRO

1. Helt Ärligt Äggvitepulver - Bäst i test

Helt Ärligt Äggvitepulver
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Köp nu
köp
på Svenskt Kosttillskott
Sammanfattning: Ett klassiskt svenskproducerat äggvitepulver med höga externa kundbetyg.
Storlek
400 g
Proteinhalt
79 %
Pris / kg
298 kr
Protein g/kr
2,66

I vårt test kom vi fram till att Helt Ärlig Äggvitepulver var "bäst i test". Vi gillar att det är en ren produkt som är framställt helt utifrån äggvita. Det ger ett högt proteinhåll och konsistensmässigt går det att blanda med det mesta.

Fördelar
 • Proteinpulver från äggvita
 • Från svenska höns
 • Naturligt laktosfri
Nackdelar
 • Vissa har problem med smaken

En produkt framställd av enbart äggvitor från svenska hönor som är helt fett- och sockerfri. Med sitt höga proteininnehåll, hela 79%, är det här ett pulver som passar aktiva människor och främjar muskeluppbyggnad. Kan blandas i vatten men de som använder det brukar föredra att ha det i frukostgröten eller blandat med havremjölk. Kommer i fyra smaker: naturell, päron, hallon och choklad.

Vi uppskattar att detta äggvitepulver har ett mycket högt proteinvärde utan att innehålla fett eller tillsatt socker. Vissa tycker att smakerna kunde ha varit bättre men över lag är det här en av de populäraste produkterna vad gäller äggproteinpulver.

Var kan jag köpa produkten?

2. Helt Ärligt Äggpulver - Bästa heläggsproteinet

Helt Ärligt Äggpulver
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Köp nu
köp
på Svenskt Kosttillskott
Sammanfattning: Näringstätt äggpulver med innehållet från både gulan och vitan.
Storlek
750 g
Proteinhalt
55 %
Pris / kg
212 kr
Protein g/kr
3,73

Som "bästa heläggsprotein" blev Helt Ärligt Äggvitepulver vårt förstahandsval. Det är helt enkelt det bästa äggviteproteinet på marknaden. Unikt hög proteinhalt och neutral smak gör det till ett perfekt allt-i-allo-pulver.

Fördelar
 • Svenska ägg från frigående höns
 • Högt BCAA-innehåll
 • 3,9/5 av användarna
Nackdelar
 • Proteinhalten

Ett heläggsprotein brukar ses som ett mer mångsidigt kosttillskott och mindre som ett typiskt proteinpulver. Anledningen till detta är att proteinhalten är lägre jämfört med exempelvis äggviteproteinpulvret medans det finns mer av nyttiga fetter och kolhydrater. 

Helt Ärligt Äggprotein ger dig precis det du söker i ett heläggsproteinpulver. Proteinhalten överstiger 50% samtidigt som fetthalten (14 %) och kolhydratshalten (26 %) är på en bra nivå och ger dig ork och mättnad under en lång tid efter intag. Pulvret kommer i 3 olika smaker, choklad, naturell och vanilj, där chokladsmaken var den som panelen uppskattades mest. Priset på pulvret är klart godkänt och mer än godkänt om man jämför med de äggviteproteinpulver som vi testat. Proteinpulvret är dessutom både milt och skonsamt för magen vilket är extra bra för exempelvis laktosintoleranta personer. 

På det stora hela rekommenderar vi Helt Ärligt Äggprotein. Framför allt till dig som söker ett mer mångsidigt "allroundpulver" bestående av proteiner, kolhydrater och fett. 

Var kan jag köpa produkten?

3. Core Egg Protein - Bästa billiga äggproteinpulvret

Core Egg Protein
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Köp nu
köp
på Svenskt Kosttillskott
Sammanfattning: Prispressat äggproteinpulver framtaget från äggvitan.
Storlek
400 g
Proteinhalt
75 %
Pris / kg
323 kr
Protein g/kr
2,33

Att Core Egg Protein visade sig vara det "bästa billiga äggproteinpulvret" är egentligen ingen överraskning. Prisvärdhet är något utav Cores kännetecken. Perfekt för dig som värderar proteinhalt och mängd framför smak och variation.

Fördelar
 • Väldigt låg fetthalt
 • Inget tillsatt socker
 • Från frigående höns
Nackdelar
 • Finns endast i 1 smak.

Ett äggvitepulver är det äggproteinalternativ som är mest snålt på fett och kolhydrater. Proteinhalten är däremot både hög och fullvärdig. 

Core Egg Protein är ett lyckat försök att ta fram ett högkvalitativt och prisvärt äggvitepulver. Proteinhalten ligger på hela 75% vilket, i förhållande till priset, gör produkten mycket prisvärd. Kolhydrathalten på 1,5% och fetthalten på 1,2% är även de mer än godkända. Chokladsmaken (som är den enda att välja på) fungerar bra och dämpar den tråkiga äggsmaken som man kan känna hos vissa andra äggproteinpulver. Vissa tyckte dock att sötningsmedlet i produkten var för starkt vilket istället fick produkten att smaka för sött och kemiskt. Produkten lämpar sig utmärkt för laktosfria personer som söker en animalisk fullvärdig proteinkälla. 

Söker du ett prisvärt äggvitepulver är Core Egg Protein ett mycket bra val för dig. Nackdelen är att det inte finns mer än ett smakalternativ att välja på. 

Var kan jag köpa produkten?

4. Self Omninutrition Egg White Isolate - Bästa premium äggprotein

Self Omninutrition Egg White Isolate 1 kg
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Köp nu
köp
på Proteinbolaget
Sammanfattning: Premiumvalet med högst proteinhalt och helt utan fett och kolhydrater.
Storlek
1000 g
Proteinhalt
88 %
Pris / kg
499 kr
Protein g/kr
1,76

Som "bästa premium äggprotein" stack Self Omninutrition Egg White Isolate ut ur mängden. Något vi verkligen gillar är den unikt höga proteinhalten som i kombination med lättlöslighet och neutral smak gör det till ett givet standardval.

Fördelar
 • Hög proteinhalt
 • Fri från fett och socker
 • Inget kolesterol
Nackdelar
 • Vissa hade problem med smaken

Self Omninutrition Egg White Isolate är ett högkvalitativt äggviteproteinpulver med otroligt få ingredienser. Den innehåller inget fett eller kolhydrater och har ett högt näringsvärde. Den möter ditt behov av protein för att få den muskeltillväxt du söker och det tas upp av kroppen lika effektivt som vassleprotein. Detta äggviteproteinpulver finns dessutom i olika smaker.

På det stora hela är Self Omninutrition Egg White Isolate ett högkvalitativt och näringsrikt pulver utan massa tillsatser där priset och smaken sticker ut som det negativa. Är dock kvalitet viktigare än smak för dig är detta helt enkelt ett riktigt bra alternativ.

Var kan jag köpa produkten?

5. Scitec Nutrition Egg PRO - Godaste äggproteinpulvret

Scitec Nutrition Egg PRO 930 g
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Köp nu
köp
på Proteinbolaget
Sammanfattning: Prisvärt äggviteproteinpulver med höga användarbetyg och bra smak.
Storlek
930 g
Proteinhalt
73 %
Pris / kg
365 kr
Protein g/kr
2,00

Scitec Nutrition Egg PRO är utan tvekan det "godaste äggproteinpulvret". Vi gillar att kakaosmaken passar bra ihop med pulvret, och gör att man inte behöver blanda det med något annat än vatten.

Fördelar
 • Högt biologiskt värde
 • Fullvärdigt protein
 • Naturligt laktosfri
Nackdelar
 • Flera alternativ erbjuder högre proteinhalt och likvärdig smakupplevelse

Scitec Nutrition Egg Pro är ett pulver av äggviteprotein som dessutom är smaksatt med choklad. Äggviteprotein är lätt för kroppen att ta upp och hjälper således till att bygga muskler med hjälp av naturliga ingredienser. Det är även speciellt bra för personer som inte tål mjölkprotein som är grundingrediensen i de flesta andra proteinpulver som finns på marknaden.

Äggvita smakar däremot inte särskilt gott för de flesta. Därför är just detta pulver smaksatt med kakao som smakar betydligt bättre. Det räcker helt enkelt att du blandar ut det med vatten för att det ska smaka bra. Du behöver alltså inte anstränga dig och mixa ihop en smoothie för att det ska smaka gott. Det innehåller dock druvsocker och är således inte helt sockerfri.

Är socker inga problem för dig är helt enkelt Scitec Nutrition Egg Pro ett bra alternativ. Det är ett gott äggproteinpulver för dig som är känslig för smaken på det rena pulvret, och går även smidigt att tillreda.

Var kan jag köpa produkten?
Så valde vi ut de bästa äggproteinpulvren

Så gjorde vi testet

För att hitta det bästa äggproteinpulvret beställde vi hem de mest populära produkterna i Sverige. De har sedan testats och betygsatts på följande punkter:

 • Proteinhalten: Hur mycket protein innehåller det? Hur ser aminosyraprofilen ut?
 • Övrigt innehåll: Hur mycket fett, socker och övriga tillsatser innehåller produkten? 
 • Pris: Hur mycket kostar produkten? Vad blir kilopriset? Hur mycket protein får man egentligen per spenderad krona?
 • Smak: Hur smakar pulvret? Är den överdrivet söt? Smakar den för mycket ägg?
 • Lättlöslighet: Hur lätt löser sig pulvret i vatten? Hur lätt löser det sig i mjölk?

Vi presenterar här våra favoriter - det vill säga produkterna med den bästa samlade bedömningen.


Fler tester av proteinpulver:

Populära träningsmaskiner:

 

Vanliga frågor om bästa äggproteinet

Frågor och svar om äggproteinpulver

Hur smakar äggproteinpulver?

Äggproteinet smakar dovt och ägg. Om man använder heläggsprotein så är det många som tycker att smaken blir ännu mer åt ägghållet. De tycker då även att det passar ännu sämre med smaktillsatser än vad äggproteinpulver gjorda på äggvita gör. Det bästa man kan göra är att läsa på själv samt testa eftersom vi alla gillar olika. Tänk även på att smaksatta proteinpulver i regel innehåller mer socker eller sötningsmedel.

Vad är äggprotein bra för?

Det finns flera olika fördelar med äggproteinpulver, men generellt ger det samma fördelar som från ett ägg. Du får i dig stora mängder fullvärdigt protein och aminosyror med lite fett, kolhydrater och kalorier. Hållbarheten är dessutom mycket längre än vanliga ägg.

Finns det några nackdelar med äggprotein?
 • Smak & konsistens: Konsistensen och smaken kan vara lite sämre än de övriga proteinpulvren. Den har tjockare konsistens och upplevs inte vara lika god. 
 • Mindre utbud: Eftersom äggproteinpulver idag inte är lika utbrett så kan det vara svårare att få tag på olika produkter. Produktutbudet är exempelvis inte alls lika stort som vassleproteinpulver. 
 • Priset: Om man jämför priserna mellan äggproteinpulver och andra proteinpulver så upptäcker man snart att äggproteinpulvret är lite dyrare. Pulvren brukar dock hålla hög kvalitet.
Vilket är det bästa äggproteinpulvret?

Det bästa äggproteinpulvret kommer att variera från person till person då det finns ett antal subjektiva bedömningskriterier som smak och lösning. Vi har även olika preferens gällande innehållet. Det äggproteinpulver som blev utsett till bäst i vårt test var Helt Ärligt Äggvitepulver .

Jämför äggproteinpulver

Äggprotein Storlek Proteinhalt Pris / kg Protein g/kr Totalbetyg Pris
Helt Ärligt Äggvitepulver 400 g 79 % 298 kr 2,66 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
119 kr
Helt Ärligt Äggpulver 750 g 55 % 212 kr 3,73 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
159 kr
Core Egg Protein 400 g 75 % 323 kr 2,33 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
129 kr
Self Omninutrition Egg White Isolate 1 kg 1000 g 88 % 499 kr 1,76 Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
499 kr
Scitec Nutrition Egg PRO 930 g 930 g 73 % 365 kr 2,00 Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
339 kr

Testvinnare - Bästa äggproteinet

 • Helt Ärligt Äggvitepulver - Bäst i test
 • Helt Ärligt Äggpulver - Bästa heläggsproteinet
 • Core Egg Protein - Bästa billiga äggproteinpulvret
 • Self Omninutrition Egg White Isolate - Bästa premium äggprotein
 • Scitec Nutrition Egg PRO - Godaste äggproteinpulvret
Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Källförteckning

Vi hoppas du märker att det ligger mycket arbete bakom den här guiden.

Vårt mål är att alltid ge dig en så objektiv bedömning som möjligt av alla produkter.

Den här artikeln bygger på vårt egna test och följande källor:

Totalshape: 6 Best Egg White Protein Powders - Utförlig guide om bästa eggvitepulvren och vad man ska tänka på

Livsmedelsverket: "Protein - hur mycket är lagom?" - En genomgående guide om olika proteinkällor och hur mycket vi behöver beroende på olika förutsättningar.

US National Library of Medicine: "Effects of Egg White Protein Supplementation on Muscle Strength and Serum Free Amino Acid Concentrations" - En studie om hur bra äggviteprotein fungerar för att bygga musklre

Senast uppdaterad: 30 september 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Robin Johansson
Om skribenten
johan karlsson
Johan Karlsson
Grundare och chefredaktör
Utbildning: Linköpings universitet

Johan har arbetat med kost och hälsa sedan 2009. Han skrev sin första artikel på Fitnessfrank.se när sidan grundades i början av 2017. Han brinner för fettsnål matlagning med mycket frukt och grönt och har gymmat så länge han kan minnas. Johan arbetar för närvarande med ett projekt som undersöker kosttillskottens påverkan på kroppen. Hittar du honom inte på gymmet befinner han sig nog ute i skogen där han spenderar mycket av sin lediga tid.


Se alla artiklar

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
136 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5