Bäst i test: Bästa äggproteinet 2022

Använd vår köpguide om äggprotein för att lista ut vilket äggproteinpulver som är bäst för dig.
robban 1
Skriven av Robin Johansson
Uppdaterad maj 2022

I regel äter en svensk person 207 ägg om året och de som tränar hårt äter i regel ännu mer. En av fördelarna med äggprotein är att det är ett alternativ till mjölkprotein och även sojaprotein, som en del är allergiska mot. Ägg innehåller även, utöver protein, många viktiga vitaminer och mineraler. 

Vi har testat ett tjugotal olika äggpulver och bäst överlag blev Helt Ärligt Äggvitepulver . Ett prisvärt alternativ som löser sig enkelt i shaken och dessutom smakar riktigt bra!

 

Testvinnare - Bästa äggproteinet

 1. Bäst i test: Helt Ärligt Äggvitepulver
 2. Bästa heläggsproteinet: Helt Ärligt Äggpulver
 3. Bästa billiga äggproteinpulvret: Core Egg Protein
 4. Bästa premium äggprotein: Self Omninutrition Egg White Isolate
 5. Godaste äggproteinpulvret: Scitec Nutrition Egg PRO
 1. Bäst i test: Helt Ärligt Äggvitepulver

  9,7/10
  Ett klassiskt svenskproducerat äggvitepulver med höga externa kundbetyg.
  Helt Ärligt Äggvitepulver
  Bäst i test
  Storlek
  400 g
  Proteinhalt
  79 %
  Pris / kg
  298 kr
  Protein g/kr
  2,66
  Till Butik
  119 kr
  Till Butik
  119 kr
  Fördelar
  • Proteinpulver från äggvita
  • Från svenska höns
  • Naturligt laktosfri
  Nackdelar
  • Vissa har problem med smaken

  En produkt framställd av enbart äggvitor från svenska hönor som är helt fett- och sockerfri. Med sitt höga proteininnehåll, hela 79%, är det här ett pulver som passar aktiva människor och främjar muskeluppbyggnad. Kan blandas i vatten men de som använder det brukar föredra att ha det i frukostgröten eller blandat med havremjölk. Kommer i fyra smaker: naturell, päron, hallon och choklad.

  Vi uppskattar att detta äggvitepulver har ett mycket högt proteinvärde utan att innehålla fett eller tillsatt socker. Vissa tycker att smakerna kunde ha varit bättre men över lag är det här en av de populäraste produkterna vad gäller äggproteinpulver.

  Läs mer
 2. Bästa heläggsproteinet: Helt Ärligt Äggpulver

  9,5/10
  Näringstätt äggpulver med innehållet från både gulan och vitan.
  Helt Ärligt Äggpulver
  Storlek
  750 g
  Proteinhalt
  55 %
  Pris / kg
  212 kr
  Protein g/kr
  3,73
  Till Butik
  159 kr
  Till Butik
  159 kr
  Fördelar
  • Svenska ägg från frigående höns
  • Högt BCAA-innehåll
  • 3,9/5 av användarna
  Nackdelar
  • Proteinhalten

  Ett heläggsprotein brukar ses som ett mer mångsidigt kosttillskott och mindre som ett typiskt proteinpulver. Anledningen till detta är att proteinhalten är lägre jämfört med exempelvis äggviteproteinpulvret medans det finns mer av nyttiga fetter och kolhydrater. 

  Helt Ärligt Äggprotein ger dig precis det du söker i ett heläggsproteinpulver. Proteinhalten överstiger 50% samtidigt som fetthalten (14 %) och kolhydratshalten (26 %) är på en bra nivå och ger dig ork och mättnad under en lång tid efter intag. Pulvret kommer i 3 olika smaker, choklad, naturell och vanilj, där chokladsmaken var den som panelen uppskattades mest. Priset på pulvret är klart godkänt och mer än godkänt om man jämför med de äggviteproteinpulver som vi testat. Proteinpulvret är dessutom både milt och skonsamt för magen vilket är extra bra för exempelvis laktosintoleranta personer. 

  På det stora hela rekommenderar vi Helt Ärligt Äggprotein. Framför allt till dig som söker ett mer mångsidigt "allroundpulver" bestående av proteiner, kolhydrater och fett. 

  Läs mer
 3. Bästa billiga äggproteinpulvret: Core Egg Protein

  9,3/10
  Prispressat äggproteinpulver framtaget från äggvitan.
  Core Egg Protein
  Storlek
  400 g
  Proteinhalt
  75 %
  Pris / kg
  323 kr
  Protein g/kr
  2,33
  Till Butik
  129 kr
  Till Butik
  129 kr
  Fördelar
  • Väldigt låg fetthalt
  • Inget tillsatt socker
  • Från frigående höns
  Nackdelar
  • Finns endast i 1 smak.

  Ett äggvitepulver är det äggproteinalternativ som är mest snålt på fett och kolhydrater. Proteinhalten är däremot både hög och fullvärdig. 

  Core Egg Protein är ett lyckat försök att ta fram ett högkvalitativt och prisvärt äggvitepulver. Proteinhalten ligger på hela 75% vilket, i förhållande till priset, gör produkten mycket prisvärd. Kolhydrathalten på 1,5% och fetthalten på 1,2% är även de mer än godkända. Chokladsmaken (som är den enda att välja på) fungerar bra och dämpar den tråkiga äggsmaken som man kan känna hos vissa andra äggproteinpulver. Vissa tyckte dock att sötningsmedlet i produkten var för starkt vilket istället fick produkten att smaka för sött och kemiskt. Produkten lämpar sig utmärkt för laktosfria personer som söker en animalisk fullvärdig proteinkälla. 

  Söker du ett prisvärt äggvitepulver är Core Egg Protein ett mycket bra val för dig. Nackdelen är att det inte finns mer än ett smakalternativ att välja på. 

  Läs mer
 4. Bästa premium äggprotein: Self Omninutrition Egg White Isolate

  9,1/10
  Premiumvalet med högst proteinhalt och helt utan fett och kolhydrater.
  Self Omninutrition Egg White Isolate 1 kg
  Storlek
  1000 g
  Proteinhalt
  88 %
  Pris / kg
  324 kr
  Protein g/kr
  2,72
  Till Butik
  324 kr
  Fördelar
  • Hög proteinhalt
  • Fri från fett och socker
  • Inget kolesterol
  Nackdelar
  • Vissa hade problem med smaken

  Self Omninutrition Egg White Isolate är ett högkvalitativt äggviteproteinpulver med otroligt få ingredienser. Den innehåller inget fett eller kolhydrater och har ett högt näringsvärde. Den möter ditt behov av protein för att få den muskeltillväxt du söker och det tas upp av kroppen lika effektivt som vassleprotein. Detta äggviteproteinpulver finns dessutom i olika smaker.

  På det stora hela är Self Omninutrition Egg White Isolate ett högkvalitativt och näringsrikt pulver utan massa tillsatser där priset och smaken sticker ut som det negativa. Är dock kvalitet viktigare än smak för dig är detta helt enkelt ett riktigt bra alternativ.

  Läs mer
 5. Godaste äggproteinpulvret: Scitec Nutrition Egg PRO

  9,1/10
  Prisvärt äggviteproteinpulver med höga användarbetyg och bra smak.
  Scitec Nutrition Egg PRO 930 g
  Storlek
  930 g
  Proteinhalt
  73 %
  Pris / kg
  322 kr
  Protein g/kr
  2,27
  Till Butik
  299 kr
  Fördelar
  • Högt biologiskt värde
  • Fullvärdigt protein
  • Naturligt laktosfri
  Nackdelar
  • Flera alternativ erbjuder högre proteinhalt och likvärdig smakupplevelse

  Scitec Nutrition Egg Pro är ett pulver av äggviteprotein som dessutom är smaksatt med choklad. Äggviteprotein är lätt för kroppen att ta upp och hjälper således till att bygga muskler med hjälp av naturliga ingredienser. Det är även speciellt bra för personer som inte tål mjölkprotein som är grundingrediensen i de flesta andra proteinpulver som finns på marknaden.

  Äggvita smakar däremot inte särskilt gott för de flesta. Därför är just detta pulver smaksatt med kakao som smakar betydligt bättre. Det räcker helt enkelt att du blandar ut det med vatten för att det ska smaka bra. Du behöver alltså inte anstränga dig och mixa ihop en smoothie för att det ska smaka gott. Det innehåller dock druvsocker och är således inte helt sockerfri.

  Är socker inga problem för dig är helt enkelt Scitec Nutrition Egg Pro ett bra alternativ. Det är ett gott äggproteinpulver för dig som är känslig för smaken på det rena pulvret, och går även smidigt att tillreda.

  Läs mer
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa äggproteinet

Köpguide: Så hittar du bästa äggproteinet

Trots att äggproteinpulvren är relativt likvärdiga innehållsmässigt, finns det några faktorer du bör fundera över innan du bestämmer dig för vilken produkt du ska välja.

 • Proteinhalt

  Proteinhalten bör såklart vara av ytterst vikt att känna till innan man väljer en viss produkt. Det primära syftet med ditt köp är att enkelt fylla upp kroppens förråd med nya proteiner. Välj ett äggproteinpulver med en hög proteinhalt. Sikta på åtminstone 70% för äggvite och 50% för helägg.
 • Övrigt Innehåll

  Det övriga innehållet, utöver protein, består ofta av några få gram fett, kolhydrater och fibrer. Försök hitta en produkt utan för mycket salt och andra tillsatser.
 • Sockerhalten

  Sockerhalten skiljer sig åt en hel del mellan de olika produkter som finns där ute. Halten varierar också mycket beroende på om du vill ha en smaksatt produkt eller inte. 
 • Pris

  Kilopris och protein per krona är bra mått för att uppskatta hur prisvärt ett äggproteinpulver är. Eftersom storleken på förpackningarna skiljer sig åt ganska mycket går det inte att bara titta på priset på produkten.
 • Äggvite- eller heläggsprotein

  Det finns 2 sorters äggproteinpulver (mer om det nedan). Välj den sort som är bäst lämpad för dig. 

Ska jag välja äggvite- eller heläggsprotein?

Det finns 2 olika sorters äggproteinpulver. Dessa skiljer sig åt en del och det är en bra idé att känna till dem så man vet vilken man bör välja. 

aeggvita

Äggviteprotein

Äggvitepulver är vanligtvis utvunna av ägg där gulan har separerats. Pulvret görs av högpastöriserade hönsägg som spraytorkas och mals ner till ett fint vitt pulver. Det är vitt och ger en vit dryck när den blandas med vatten.

kokt aegg

Heläggprotein

Även om de flesta äggproteinpulver består av 100% äggvita, så har det mer och mer börjat dyka upp något som heter heläggprotein. Precis som namnet antyder så görs det itstället på hela ägget - inklusive äggulan. Detta pulver innehåller mycket mer omega 3 men även högre kolesterol. I övrigt sker tillverkningen på samma sätt.

Läs mer: Test av Omega 3-tillskott

Skillnad på äggvite- och heläggprotein

Det finns ett par skillnader att tänka på mellan äggvite- respektive heläggspulvret. Den viktigaste skillnaden är att äggvitepulver generellt har en mycket högre proteinhalt. Det har dock något mindre kalorier och fett medan heläggspulvret innehåller mer omega 3 och kolesterol. Även färgen mellan de olika pulvren skiljer sig där äggvitepulvret blir vitt och heläggspulvret mer gult. Båda varianterna är bra alternativ och det är främst en smaksak vilken man föredrar. 

Så valde vi ut de bästa äggproteinpulvren

Hur vi utsåg bästa äggproteinpulvren

Äggproteinpulver är framförallt populärt som ett substitut till vassleprotein för laktosintoleranta. De kan skilja sig ganska mycket åt jämfört med andra proteinpulver. Det beror på att utbudet är ganska smalt och att det finns som både helägg- och äggvitepulver.

För att avgöra vilka äggpulver som är bäst beställde vi hem ett 20-tal olika produkter. Därefter grupperade vi in dem i ett antal kategorier för att göra det enklare för dig att välja rätt. Pulvren har sedan testats och betygsatts på följande punkter:

 • Proteinhalten: Hur mycket protein innehåller det? Hur ser aminosyraprofilen ut?
 • Övrigt innehåll: Hur mycket fett, socker och övriga tillsatser innehåller produkten? 
 • Pris: Hur mycket kostar produkten? Vad blir kilopriset? Hur mycket protein får man egentligen per spenderad krona?
 • Smak: Hur smakar pulvret? Är den överdrivet söt? Smakar den för mycket ägg?
 • Lättlöslighet: Hur lätt löser sig pulvret i vatten? Hur lätt löser det sig i mjölk?

Till sist har vi sammanställt alla betyg och vinnaren i varje kategori är helt enkelt produkten med det högsta genomsnittsbetyget.

Vanliga frågor om bästa äggproteinet

Frågor och svar om äggproteinpulver

Hur smakar äggproteinpulver?

Äggproteinet smakar dovt och ägg. Om man använder heläggsprotein så är det många som tycker att smaken blir ännu mer åt ägghållet. De tycker då även att det passar ännu sämre med smaktillsatser än vad äggproteinpulver gjorda på äggvita gör. Det bästa man kan göra är att läsa på själv samt testa eftersom vi alla gillar olika. Tänk även på att smaksatta proteinpulver i regel innehåller mer socker eller sötningsmedel.

Vad är äggprotein bra för?

Det finns flera olika fördelar med äggproteinpulver, men generellt ger det samma fördelar som från ett ägg. Du får i dig stora mängder fullvärdigt protein och aminosyror med lite fett, kolhydrater och kalorier. Hållbarheten är dessutom mycket längre än vanliga ägg.

Finns det några nackdelar med äggprotein?

 • Smak & konsistens: Konsistensen och smaken kan vara lite sämre än de övriga proteinpulvren. Den har tjockare konsistens och upplevs inte vara lika god. 
 • Mindre utbud: Eftersom äggproteinpulver idag inte är lika utbrett så kan det vara svårare att få tag på olika produkter. Produktutbudet är exempelvis inte alls lika stort som vassleproteinpulver. 
 • Priset: Om man jämför priserna mellan äggproteinpulver och andra proteinpulver så upptäcker man snart att äggproteinpulvret är lite dyrare. Pulvren brukar dock hålla hög kvalitet.

Vilket är det bästa äggproteinpulvret?

Det bästa äggproteinpulvret kommer att variera från person till person då det finns ett antal subjektiva bedömningskriterier som smak och lösning. Vi har även olika preferens gällande innehållet. Det äggproteinpulver som blev utsett till bäst i vårt test var Helt Ärligt Äggvitepulver .

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
136 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5

Bäst i test - Bästa Äggprotein enligt Fitnessfrank.se

 1. Bäst i test: Helt Ärligt Äggvitepulver
 2. Bästa heläggsproteinet: Helt Ärligt Äggpulver
 3. Bästa billiga äggproteinpulvret: Core Egg Protein
 4. Bästa premium äggprotein: Self Omninutrition Egg White Isolate
 5. Godaste äggproteinpulvret: Scitec Nutrition Egg PRO

Äggprotein finns att köpa i många olika butiker. Våra favoriter är Svenskt Kosttillskott och Proteinbolaget .