Bäst i test: Bästa hampaproteinet 2022

Hampaproteinpulver låter dig maximera resultatet av träningen och samtidigt vara snäll mot magen
robban 1
Skriven av Robin Johansson
Uppdaterad maj 2022

Hampaproteinpulver är ett av de bästa växtbaserade proteintillskotten eftersom det är mycket biotillgängligt, rikt på essentiella aminosyror och helt organiskt. Dessutom innehåller det många andra nyttigheter som fibrer, omega 3 och mineraler.

Vi har testat ett tjugotal olika hampaproteinpulver och bäst överlag blev Healthwell Hampaprotein EKO. Ett ekologiskt prisvärt alternativ som är mycket skonsamt för magen.

Testvinnare - Bästa hampaproteinet

 1. Bästa hampaproteinpulvret: Healthwell Hampaprotein EKO
 2. Bästa hampaproteinpulvret med lägst sockerhalt: Holistic Hampaprotein
 3. Bästa hampaproteinpulvret med hög fiberhalt: Superfruit Hampaprotein
 4. Godaste hampaproteinet: WellAware Hampaprotein Eko
 5. Bästa externa kundbetygen: Rawpowder Hampaprotein EKO
 1. Bästa hampaproteinpulvret: Healthwell Hampaprotein EKO

  9,5/10
  Ekologiskt odlat hampaprotein, fri från tillsatser, neutral smak.
  Healthwell Hampaprotein EKO
  Bäst i test
  Proteinhalt
  50%
  Pris / kg
  298 kr
  Protein g/kr
  1,68
  Sockerhalt
  7%
  Till Butik
  149 kr
  Till Butik
  149 kr
  Fördelar
  • Ekologiskt certifierad
  • Rik på fiber
  • 4,7/5 av användarna
  Nackdelar
  • Lite mycket socker

  Ekologiskt, veganskt och 100% fritt från tillsatser och artificiella smakämnen. Hampaprotein EKO från Healthwell är enligt oss ett utmärkt alternativ för dig som efterfrågar en kraftfull proteinkälla, men vill undvika onaturliga ämnen och tillsatser som inte tillför kroppen något gott. Det här kosttillskottet innehåller hela 50 % fullvärdigt protein, 10 essentiella fettsyror samt 25 % kostfiber som hjälper till att hålla matsmältningssystemet igång och främjar ditt
  välbefinnande.

  Tack vare att proteinet utvinns ur hampafröna med hjälp av skonsamma processer, behålls alla viktiga näringsämnen och man får ett naturligt protein med naturlig smak. Produkten har neutral smak, vilket kan upplevas ovant i början om du är van vid vanliga proteinpulver i mängder av olika smaker. Men, du vänjer dig snabbt och den naturliga smaken gör dessutom att produkten passar utmärkt att blanda i smoothies, strö över frukostfilen eller bara blanda ut i varm eller kall dryck. En perfekt energiboost på morgonen eller i samband med träning.

  Är du ute efter ett högkvalitativt kosttillskott innehållande såväl nyttigt protein, bra fetter och mängder med vitaminer och mineraler - är Hampaprotein EKO från Healthwell värt de extra slantarna. En solklar favoritprodukt både hos oss och bland många nöjda kunder.

  Läs mer
 2. Bästa hampaproteinpulvret med lägst sockerhalt: Holistic Hampaprotein

  9,3/10
  Hampaproteinpulver från det kända svenska företaget Holistic.
  Holistic Hampaprotein
  Proteinhalt
  48%
  Pris / kg
  363 kr
  Protein g/kr
  1,33
  Sockerhalt
  4%
  Till Butik
  145 kr
  Till Butik
  145 kr
  Fördelar
  • Högt fiberinnehåll
  • Fullvärdigt vegetabiliskt protein
  • Från ekologiska hampafrön
  Nackdelar
  • Dyrast i testet

  Holistic Active Hampaprotein har inte bara en utomordentligt bra smak men ger alla som föredrar en vegetarisk eller vegansk livsstil chansen till att förbereda smak- och proteinrika smoothies och maträtter.

  Produkten är ett fullvärdigt protein fritt från gluten, laktos och animalier som smakar fantastiskt med frukt, vetegräs och doftrika kryddor i form av en stärkande dryck. Den är precis lika lätt att blanda i mandelmjölk som den är att använda som en extra tillsats eller i en vegorätt.

  Produkten innehåller 50 % protein, endast 4 % socker och hela 23,4 % fibrer. En riktig hälsococktail fri från gluten, laktos och animaliska tillsatser. Sist men inte minst är Holistic Active Hampaprotein en ekologisk produkt utan konstigheter. 

  Läs mer
 3. Bästa hampaproteinpulvret med hög fiberhalt: Superfruit Hampaprotein

  9,1/10
  100 % organiskt hampaprotein med 20 % fibrer och 10 % omegafetter.
  Superfruit Hampaprotein
  Proteinhalt
  45%
  Pris / kg
  330 kr
  Protein g/kr
  1,36
  Sockerhalt
  5,1%
  Till Butik
  165 kr
  Till Butik
  165 kr
  Fördelar
  • 100% ekologiskt
  • 20% fibrer och 10% omega 3
  • Inga bekämpningsmedel
  Nackdelar
  • Lägst proteinhalt i testet

  Till maten, som tillägg i en smoothie eller bara blandad med mandelmjölk är Superfruit Hampaprotein en fullvärdig proteinkälla som dessutom är 100 % ekologisk. Även om den kan smaka lite kärvt i vissa maträtter så brukar smaklökarna må bra av att blanda produkten med frukt eller i en god pannkaksmix.

  För vardagsidrottare, laktosintoleranta och veganer är detta ett utmärkt sätt att få i sig bra protein och långvarig energi fri från tillsatser och rik på aminosyror, omega 3 - fetter och kostfibrer.

  Det enda som kan kännas lite tråkigt är att det finns alternativ med lite högre proteinhalt, men skillnaderna är inte särskilt stora. Produkten erbjuder ett välbalanserat näringsinnehåll med låg sockerhalt och mycket fibrer.

  Läs mer
 4. Godaste hampaproteinet: WellAware Hampaprotein Eko

  9,1/10
  Hampaprotein med bra smak och nyttigt innehåll.
  WellAware Back on Track Wellaware Ekologiskt Hampaprotein
  Proteinhalt
  50%
  Pris / kg
  398 kr
  Protein g/kr
  1,26
  Sockerhalt
  6%
  Till Butik
  199 kr
  Fördelar
  • Ekologiskt hampaprotein
  • Rik på Omega 3 & 6
  • Högvärdigt protein
  Nackdelar
  • Dyrt

  Wellawares Ekologiska Hampaprotein är mildare i smaken om man jämför den med andra alternativ. Det gör den ännu godare som tillsats i morgonens fräscha smoothie eller varför inte till en enkel hampaglass? Det ekologiska hampaproteinet fungerar bra som en extra proteinkick oavsett måltid.

  Produkten ger en optimal balans av protein, fettsyror och vitaminer. Det är ett utmärkt val för alla som valt en grön livsstil. Veganer, vegetarianer och laktosintoleranta har en stor användning av produkten. WellAware är även ett bra val för alla som tränar och vill uppnå en snabb återhämtning. 

  Nackdelen med den här produkten är att priset är relativt högt. Detta anser vi dock kompenseras av att smaken är god och att tillskottet håller en hög kvalitet. Dessutom är den 100 % ekologisk.

  Läs mer
 5. Bästa externa kundbetygen: Rawpowder Hampaprotein EKO

  9,1/10
  Ekologiskt RAW Hampaproteinpulver odlat i Tyskland.
  Rawpowder Hampaprotein 50% EKO
  Proteinhalt
  50%
  Pris / kg
  418 kr
  Protein g/kr
  1,20
  Sockerhalt
  7%
  Till Butik
  209 kr
  Fördelar
  • Rik på omega-3
  • 100% veganskt
  • Av naturliga frön
  Nackdelar
  • Ej svensktillverkat

  Hampaprotein EKO från Rawpowder är ett ekologiskt och helt naturligt framställt kosttillskott lämpligt för dig som är vegan, vegetarian och/eller som bara är ute efter ett riktigt bra alternativ till de traditionella proteinpulvren. 

  Bland näringsinnehållet i den här produkten hittar vi bl a 50 % protein, ett stort gäng aminosyror, mycket kostfiber och viktiga mineraler som järn, zink och fosfor. Dessutom innehåller Rawpowders ekologiska alternativ en mycket bra sammansättning av Omega-3 och Omega-6, som annars kan vara svåra att få i sig en balanserad mängd av. 

  Produkten är helt fri från artificiella smakämnen och tillsatser. Är du van vid väldigt söta proteintillskott med smak av hallon, choklad eller kanske vanilj - kan smaken kännas lite annorlunda i början, men de flesta vänjer sig snabbt. Vårt bästa tips är att blanda en portion - ca 20-30 gram - i varm eller kall dryck, i en fruktig smoothie eller varför inte i frukostyoghurten. Glöm inte att skaka eller röra om ordentligt, för att undvika att klumpar bildas.

  Rawpowders hampaprotein är enligt oss ett mycket prisvärt, högkvalitativt och kraftfullt kosttillskott som fungerar perfekt som en extra energiboost. 

  Läs mer
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa hampaproteinet

Hampaprotein köpguide

Allt fler börjar köpa hampafrön och hampaprotein för dess goda hälsoeffekter och lättsmälthet. När du väljer hampaprodukt är det bra att titta efter följande aspekter:

 • Innehåll

  Välj en produkt som bara innehåller hampa, eller så få ingredienser som möjligt. En naturlig och ren produkt är alltid att föredra och prisskillnaden är inte särskilt stor mellan högkvalitativa produkter och billigare blandprodukter.
 • Smak

  Hampa smakar lite jordigt eller nötigt, en smak som vissa gillar och andra har svårt för. Det finns smaksatta pulver för den som föredrar det, men de flesta gillar det ändå naturellt. Det naturella gör sig bra både i shakes och till mat.
 • Fiber och protein

  Proteinhalten ligger runt 50 % men det finns produkter med extra tillsatt protein. Fiberinnehållet varierar ganska mycket, från några procent upp till 25 %. Välj pulver efter dina kostbehov, om du får i dig mycket fibrer i din övriga kost så ska du köpa hampapulver med lågt fiberinnehåll.
 • Ursprungsland

  Hampans ursprung varierar. Titta gärna efter inhemska varor, för att säkerställa en bra kvalitet och noggranna kontroller av råvaran. Välj främst en råvara odlad i Norden eller Europa. 
 • Ekologiskt

  Ett ekologiskt hampaproteinpulver kan ha fler hälsofördelar än ett som är odlat med konventionella metoder. Mängden bekämpningsmedel är till exempel lägre. 

Så valde vi ut de bästa hampaproteinpulvren

Så gjorde vi testet

Hampaproteiner är ofta ganska lika näringsmässigt, med ca 50% protein och 25% fibrer. Men vad gäller pris, sötning, smak och en del andra punkter sklijer de sig ändå åt en hel del.

För att avgöra vilket som är bäst beställde vi hem ett tjugotal . Vår testpanel har sedan fått testa dessa och betygsätta dem på följande punkter:

 • Pris: Hur mycket kostade produkten? Vad blir priset per kilo? Hur mycket protein får man för pengarna? Skulle du kunna tänka dig att köpa produkten?
 • Innehåll: Hur mycket protein innehåller det? Hur mycket fibrer? Hur mycket tillsatser som sötningsmedel och fyllnadsmedel innehåller det? Hur ser aminosyraprofilen ut? Hur hög är sockerhalten? 
 • Ursprung: Vart hampan är producerad? Är den producerat i Sverige, i Europa eller längre bort? Hur miljövänlig är tillverkningsprocessen? Är hampan ekologiskt producerad?
 • Kundbetyg: Vad tycker kunder hos återförsäljarna som köpt och använt produkten om den? Vad tycker de är bra eller mindre bra med pulvret?
 • Effekt: Gav det något upplevt positivt resultat på träningen? Gav det några andra positiva eller negativa effekter?
 • Smak & Lösning: Hur smakade det? Finns det olika smaker att välja på? Löste det upp sig lätt i vatten eller blev det grynigt och/eller klumpar?

Registrera dig för att ta del av exklusiva rabatter och erbjudanden
Var först med att få de senaste erbjudandena på kosttillskott och träningsutrustning.

Vanliga frågor om bästa hampaproteinet

Vanliga frågor om hampaprotein

Nedan följer några av de vanligaste frågorna gällande hampaprotein

Är hampaproteinpulver lagligt?

Hampa är förbjudet och klassat som narkotika, men hampaprotein är helt lagligt eftersom det inte innehåller det narkotikaklassade ämnet i hampa.

Hur smakar hampaproteinpulver?

Hampaproteinpulver har en väldigt speciell smak som kommer från själva växten. Det är även svårt att smaksätta hampaprotein då den naturliga smaken lätt skär sig med de tillsatta. Smaken kan beskrivas som lite gräsaktig.

Bästa sättet att få reda på om man gillar det eller inte är såklart att beställa hem en förpackning och testa.

Kan hampaprotein vara farligt?

Hampaprotein är generellt allt annat än farligt och det finns ingen anledning att vara rädd. Det är tvärtom ett väldigt nyttigt och skonsamt alternativ. Det finns dock vissa som bör vara försiktiga med hampa. Det gäller främst personer som lider av herpes eller autoimmuna sjukdomar.

Vad är hampaproteinpulver bra för?

Hampaproteinpulver innehåller mängder av nyttiga näringsämnen och säljs som vanligtvis helt utan några tillsatta ämnen. Det innehåller inga laktosämnen eller andra animaliska produkter vilket gör det till ett bra alternativ för både veganer och laktosinteroleranta. Vad gäller innehållet kan man konstatera följande förderlar:

 • fiberHögt fiberinnehåll

 • proteinHögt proteininnehåll

 • omega-3Högt innehåll av omega-3

 • zincHögt innehåll av Zink

 • järnHögt innehåll av järn

Kan man få biverkningar av hampaproteinpulver?

Hampa har få kända biverkningar och att råka ut för dessa är ovanligt. Men det kan ändå vara bra att känna till att om man har otur kan råka ut för:

 • Gaser i magen och uppblåsthet
 • Allergi eller överkänslighet
 • Sänkt blodtryck
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
129 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5