Bäst i test: Bästa kaseinproteinet 2022

Hitta det bästa kaseinpulvret för just dig med hjälp av våra expertrekommendationer.
robban 1
Skriven av Robin Johansson
Uppdaterad maj 2022

Kaseinprotein är ett populärt kosttillskott tillverkat av en biprodukt från ostproduktion. Proteinet är fullvärdigt vilket innebär att det innehåller samtliga essentiella aminosyror som kroppen behöver för att få igång muskelsyntesen. Den kanske största skillnaden mot andra proteinpulver är att kroppen tar upp kaseinproteinet mycket långsammare. Det är därför många muskelbyggare väljer att dricka kaseinpulver precis innan de går och lägger sig. Vi har här testat ett tjugotal olika kaseinpulver och bäst av alla blev Core Casein.

Bästa kaseinproteinet:

 1. Bästa kaseinproteinet: Core Casein
 2. Bästa billiga kaseinproteinet: GAAM 100% Casein
 3. Bästa premium kaseinprotein: Optimum Nutrition 100% Casein
 4. Godaste kaseinproteinet: SSN Casein Protein
 5. Bästa kaseinpulvret med hög proteinhalt: Self Omninutrition Casein 1 kg
 1. Bästa kaseinproteinet: Core Casein

  9,7/10
  Gott och prisvärt kaseinpulver med högt proteininnehåll och bra pris.
  Core Casein
  Bäst i test
  Proteinhalt
  82%
  Pris / kg
  265 kr
  Protein g/kr
  3,09
  Sockerhalt
  3.4%
  Till Butik
  199 kr
  Till Butik
  199 kr
  Fördelar
  • Hög proteinhalt
  • Många goda smaker
  • Bra näringsinnehåll
  • 4,4/5 av användarna
  Nackdelar
  • Finns billigare alternativ
  • Innehåller många tillsatser

  Core Casein är ett av de mest populära och prisvärda kaseinpulvren med upp till 82% långsamt verkande kasein per 100g. Fungerar lätt och smidigt att ha som ett mellanmål eller innan nån timme innan träningen. Det är enkelt att lösa upp i vatten, mjölk, smoothies, att pudra över gröten eller mueslin eller att ha i bakverk som proteinbars eller pannkakor. Beroende på aktivitetsnivå kan du ta 1-3 skopor jämt fördelade över dagen och pulvret passar lika bra innan träningen som efter.

  Förutom det höga proteininnehållet och priset är den här produkten extra populär för sina smaker. Du kan välja mellan smaker som saltad karamell, vanilj, jordgubbar med mjölk, chocolate chips, bounty och banana split. Ännu godare blir det om du äter eller dricker blandningen kylskåpskall. Vi vill speciellt uppmärksamma hur god många av Core Caseins smaker är och att det låga laktosvärdet inte ställer till med problem för magen. Pulvret kommer i förpackningar om 750 g.

  Läs mer
 2. Bästa billiga kaseinproteinet: GAAM 100% Casein

  9,5/10
  "Mint chocolate är det godaste kaseinet jag testat".
  GAAM 100% Casein Premium 750 g
  Proteinhalt
  77%
  Pris / kg
  292 kr
  Protein g/kr
  2,64
  Sockerhalt
  4%
  Till Butik
  219 kr
  Fördelar
  • Mycket prisvärd
  • Fantastiska smakkombinationer
  • 4/5 av användarna
  Nackdelar
  • Vissa smaker är lite för söta

  GAAM 100% Casein premium är en av proteinbolagets egna produkter. Det är en mycket populär produkt med ett bra innehåll i flera olika smaker. Produkten består till stor del utav micellärt kasein och proteinhalten på produkten är cirka 77 g per 100 g. Det som utmärker produkten, utöver det exemplariska priset, är att det finns i flera olika spännande smaker. Mint Chocolate och Raspberry & White Chocolate är några av våra favoriter. 

  Är du ute efter ett gott, billigt och framför allt prisvärt kaseinprotein är GAAM 100% Casein premium det bästa alternativet för dig. Vi uppskattade i synnerhet att proteinhalten per krona är den högsta av de kaseinproteinpulver som vi testade. Dessutom bidrar de 11 olika smakerna till att höja helhetsbetyget. 

  Läs mer
 3. Bästa premium kaseinprotein: Optimum Nutrition 100% Casein

  9,1/10
  Högkvalitativt kaseinproteinpulver med micelär tillverkningsprocess.
  Optimum Nutrition 100% Casein
  Proteinhalt
  75%
  Pris / kg
  417 kr
  Protein g/kr
  1,80
  Sockerhalt
  6%
  Till Butik
  379 kr
  Till Butik
  379 kr
  Fördelar
  • Micellärt kasein
  • Lättblandat proteinpulver
  • 4,4/5 av användarna
  Nackdelar
  • Dyrt
  • Låg proteinhalt

  Optimum Nutrition 100% Casein består av Micellärt kaseinpulver som innehåller ungefär 75% protein beroende på vilken smak man väljer. Ett pulver med långsam tillförsel som passar för återhämtning och mellanmål och som kommer i smakerna choklad, vanilj, banan och jordgubbe. Ger god mättnad och innehåller även natrium, kalcium och järn. En förpackning innehåller strax under ett kilo pulver. Produkten finns dock i storpack på 1,8 kilo där kilopriset blir något bättre. 

  Den fungerar mycket bra som dryck (via shaker) men ska inte heller underskattas i pudding och pannkakor som ger en tillfredsställande mättnadskänsla. Vissa i testpanelen tyckte dock att konsistensen var lite grynig.

  Läs mer
 4. Godaste kaseinproteinet: SSN Casein Protein

  8,9/10
  Supergott kaseinprotein som finns i 4 olika smaker.
  SSN Casein Protein
  Proteinhalt
  72 %
  Pris / kg
  332 kr
  Protein g/kr
  2,17
  Sockerhalt
  5 %
  Till Butik
  299 kr
  Fördelar
  • Oerhört gott kaseinproteinpulver
  • Enkelt att blanda
  • Gott både med vatten, mjölk och havremjölk
  Nackdelar
  • Något låg proteinhalt hos vissa av smakerna

  Det här är en av Svensk Sport Nutritions premiumprodukter, där priset ligger på samma nivå som de flesta liknande produkter. Det här proteinpulvret innehåller mjölkprotein, varav 80 % är kaseinprotein. Kaseinprotein är en långsam proteinkälla som minskar muskelnedbrytningen. Förutom den höga proteinhalten innehåller produkten de viktiga mineralämnena kalium, kalcium, magnesium och fosfor. De hjälper kroppen att bygga muskler.

  När du tar en närmare titt på innehållsförteckningen innehåller den två sötningsmedel. Ett litet minus för en i övrigt bra produkt. Casein Protein kommer i tre olika chokladsmaker samt en vaniljsmak. Ibland kan det vara svårt att få till en god och naturlig smak i proteinpulver, men här har företaget verkligen lyckats bra med alla smakerna.

  Dessutom klumpar sig inte pulvret och du kan använda pulvret både till shakes och göra pudding. Kombinationen av ett riktigt bra proteinpulver och de goda smakerna som finns att välja på gör Casein Protein till ett bra val.

  Läs mer
 5. Bästa kaseinpulvret med hög proteinhalt: Self Omninutrition Casein 1 kg

  8,7/10
  Bästa innehållet men sämsta smaken.
  Self Omninutrition Casein 1 kg
  Proteinhalt
  92%
  Pris / kg
  324 kr
  Protein g/kr
  2,84
  Sockerhalt
  0%
  Till Butik
  324 kr
  Fördelar
  • Mycket hög proteinhalt
  • Inget tillsatt socker
  • 3,9/5 av användarna
  Nackdelar
  • Dyraste produkten i vårt test

  Self Omninutrion Casein Premium kommer i förpackningar på 1 kg och innehåller ett av marknadens högsta proteinkoncentrat - 92%. En skopa om dagen räcker och blandas i valfri dryck. En portion av SO Casein innehåller 107 kcal och består av 25g protein, 1 g kolhydrater, 0,5g salt och 0,4 g fett. Det innehåller alltså mindre än 0,2% fett och inget tillsatt socker. Produkten är även fri från gluten och är berikad med glutamin, tryptofan och teanin.

  Vad gäller smaken finns Casein Premium i tre smaker: choklad, vanilj och jordgubb. Testpanelen gillade inte smakerna alls, men där vanilj får högst betyg och choklad lägst. Vi gillade inte alls konsistensen på shaken heller. Men produkten håller vad den lovar i avseende på mättnadskänsla och funktion.

  Den stora fördelen med Casein Premium är givetvis den höga proteinhalten. Nackdelen är det höga priset och de, i vårt tycke, anskrämliga smakerna.

  Läs mer
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa kaseinproteinet

Köpguide: Så hittar du bästa kaseinproteinet

För att du ska bli så nöjd som möjligt med ditt kosttillskott är det en bra idé att fundera och kolla upp följande punkter innan du genomför ditt köp: 

 • document

  Innehåll

  Att läsa på om innehållet i produkten är för de flesta en självklarhet. Det viktigaste att granska, vad gäller kaseintillskotten, är proteinhalt och proteintyp (vissa kan ha en blandning av vassle och kasein och kaseinproteinet kan även skilja sig åt). Det är också helt naturligt att det kommer att finnas både fett och kolhydrater i proteinpulvret. Du vill däremot ha låga halter av dessa för att få till ett bra kaseinprotein. En fetthalt runt 3 % samt en kolhydratshalt under 5 % är det du bör sikta på. 
 • swollen

  Allergener

  Är du allergisk mot något? Kosttillskotten produceras oftast i större fabriker som även arbetar med framställning av andra varor. Är du allergisk mot något bör du se så att tillskotten inte innehåller spår av ämnet. Några exempel kan vara ägg, soja, havre eller jordnötter. 
 •  

  choice

  Pris

  Eftersom att det finns så många olika sorter att välja mellan kommer vissa naturligt att vara mer prispressade än andra produkter. Detta är något du kan dra fördel utav om du lägger ner den tid det krävs för att hitta de mest prisvärda pulvren. Även en eventuell fraktkostnad bör du kolla upp innan du genomför din beställning. 

   

 •  

  chronometer

  Leveranstider

  Att behöva vänta flera veckor på att få hem sina varor kan bli frustrerande. Sverige ligger dock långt fram vad gäller snabba leveranser och de flesta butiker skickar ut din beställning samma dag som du beställer dem. Det kan dock vara värt att dubbelkolla så att dina varor levereras snabbt. 

   

 •  

  tongue3

  Smak

  Det spelar ingen roll hur bra näringsvärdena är i ditt kaseinprotein om smaken är så dålig att du inte klarar av att få i dig shaken. Smaken är något av det viktigaste när det kommer till proteinpulver överlag (inte bara kaseinprotein). Se till att läsa om vad andra sagt om produkten och hur den smakar innan du väljer ut ett kaseinproteinpulver. 

   

Så valde vi ut de bästa kaseinpulvren

Hur vi utsåg bästa kaseinpulvren

Även om kaseinpulvren vanligtvis inte skiljer sig allt för mycket åt mellan varandra går det att ganska lätt filtrera fram det bästa. Det ska ha ett högt proteininnehåll samt låga fett- och sockervärden. Det blandas lätt i en shake och ska självklart även smaka bra.

För att avgöra vilket kaseinpulver som är bäst beställde vi hem ett 20-tal produkter från olika tillverkare. De testades sedan noggrant och betygsattes på följande punkter:

 • Innehåll: Hur mycket protein innehåller kaseinpulvret? Vilken typ av kasein är det? Innehåller det även vassle? Hur ser aminosyraprofilen ut? Är det hög fett eller sockerhalt? Är det mycket tillsatser som förtjockningsmedel och sötningsmedel? 
 • Smak & lösning: Är kaseinpulvret gott? Finns det i flera olika smaker? Löser det sig enkelt i vatten, mjölk och mjölksubstitut?
 • Pris: Hur mycket kostar produkten? Vad blir priset per portion? Vad blir priset per g rent protein? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa det här kaseinet?
 • Kundbetyg: Vad tycker tidigare kunder som använt produkten om den? Vad är bra eller mindre bra? Vad har den fått för snittbetyg?

Betygen sammanställdes sedan och testvinnaren blir den produkt med det högsta genomsnittsbetyget i varje kategori.

Vanliga frågor om bästa kaseinproteinet

Frågor och svar om kaseinprotein

Nedan följer några av de vanligaste frågorna om kaseinprotein

Vad är det för skillnad på kaseinprotein och vassleprotein?

Priset på kaseinprotein är vanligtvis dyrare men den stora skillnaden ligger i hur snabbt kroppen tar upp proteinet. Vassleprotein tas upp väldigt snabbt av kroppen medan kasein finns kvar i kroppen länge och ger en mindre koncentrerad men stadigvarande effekt.

Finns det några bieffekter med kaseinprotein?

Höga doser av kaseinpulver kan orsaka illamående, uppblåsthet, ökad frekvens av tarmtömningar, törst, kramper, minskad aptit, trötthet och huvudvärk. Om biverkningarna kvarstår rekommenderas att du lägger ner konsumptionen samt kontaktar sjukvårdspersonal för rådgivning.

Vilken är den bästa tiden på dygnet att ta kaseintillskott?

Kaseintillskott är optimalt att ta innan man går och lägger sig. Detta på g rund av dess långsamma nedbrytningsprocess vilket, till skillnad mot många andra proteinsorter, kan förse kroppen men aminosyror under hela sömnen.

Hur mycket protein ska man ta per dag?

Det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av protein enligt livsmedelsverket, för friska vuxna, är 50-70 g. Men protein blir ännu viktigare när vävnader delas upp i en mer accelererad takt, vilket sker under träning.

Många inom fitnessindustrin rekommenderar ett proteinintag av åtminstone 1 g/kg av total kroppsvikt. Flera menar dock på att det är bättre att maxa ut proteinintaget mer och istället sikta på ett intag upp till 2g/kg kroppsvikt.

Vad är kasein bra för?

 • Muskellagring - En studie har visat att hos idrottare som kompletterar sina dieter med ytterligare protein har kasein visat sig ge den största fördelen för ökningar av proteinsyntes under en längre tid.
 • Fullvärdigt protein - Kasein innehåller alla essentiella aminosyror du behöver.
 • Långsam nedbrytning - Kroppen tar längre tid på sig att bryta ner kasein än vassle, vilket förser din kropp med en långvarig och stadig tillgång på aminosyror.
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
128 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5

Bäst i test - Bästa Kaseinprotein enligt Fitnessfrank.se

 1. Bästa kaseinproteinet: Core Casein
 2. Bästa billiga kaseinproteinet: GAAM 100% Casein
 3. Bästa premium kaseinprotein: Optimum Nutrition 100% Casein
 4. Godaste kaseinproteinet: SSN Casein Protein
 5. Bästa kaseinpulvret med hög proteinhalt: Self Omninutrition Casein 1 kg

Kaseinprotein finns att köpa i många olika butiker. Våra favoriter är Svenskt Kosttillskott , Proteinbolaget och Svensk Sport Nutrition .