Bästa sojaproteinet - Bäst i test 2022 - Köpguide

Våra experters val av sojaproteinpulver från Self Omninutrition, Core, Star Nutrition mm.

De två mest populära proteinpulvren, vassleprotein och kaseinprotein, är baserade på mejeriprodukter. Detta gör att de inte passar för veganer och laktosintoleranta.

För dessa personer är istället sojaprotein ett bra alternativ. Till skillnad från många andra vegetabiliska proteiner är soja en komplett proteinkälla, vilket betyder att det innehåller alla 9 essentiella aminosyror.

Det är dessutom ofta billigt att köpa i förhållande till proteinmängden.

Vi har testat ett 30-tal olika sojaproteinpulver och bäst av alla blev Self Omninutrition Soy Protein. En billig produkt med hög proteinhalt som även ligger i topp när det kommer till smak och lösning. 

 

Så hittar du bästa Sojaprotein

Viktigt att tänka på vid köp av sojaprotein

För att bli så nöjd som möjligt med ditt köp rekommenderar vi dig att först tänka igenom följande faktorer. Dessa hjälper dig att välja ut det bästa sojaproteinpulvret. Visste du att det finns många fler vegetariska alternativ än soja nuförtiden? Läs gärna vårt test av veganska proteinpulver. Är du osäker om sojaprotein är rätt proteinpulver för dig? Läs gärna vår guide om olika sorters proteinpulver.

 • balance3

  Prisvärdhet

  Många sojaproteinpulver är likvärdiga, både proteinhalten och typ av sötning kan vara mer eller mindre detsamma. Därför är det viktigt att välja ut ett så prisvärt sojaproteinpulver som möjligt. 
 • sneeze

  Allergener

  De flesta sojaproteinpulvren produceras i fabriker som även producerar andra produkter. Läs på innehållsförteckningen så att pulvret inte innehåller spår av något du är allergisk emot. 
 • customer review

  Vad säger kunderna

  Det är alltid en bra idé att läsa igenom vad personer som redan köpt produkten har att säga. Majoriteten av dem kanske tycker den smakar illa och då lär den inte smaka bättre för dig. 
 • money bag

  Proteinhalten

  Proteinhalten är såklart jätteviktig att kolla upp för det är vanligtvis den främsta anledningen till att man köper sojaproteinet från första början. Innehåller det en låg proteinhalt är risken dessutom hög att du får i dig andra kalorier, såsom kolhydrater och fett.  
 • bag

  Övriga ämnen & tillsatser

  Det är framför allt val av sötning som skiljer sig åt här. De flesta produkterna innehåller sojaproteinisolat samt någon sötning. Dessa kan variera mellan aspartam, stevia och vanligt socker. Vi själva föredrar stevia i de här fallen. 
 • tongue2

  Smak och konsistens

  Ett bra proteinpulver smakar gott och blandar sig lätt i en shake. Håll utkik efter ett sojaproteinpulver med dessa egenskaper. 

Våra 5 bästa sojaproteinpulver (oktober 2022)

 1. Bästa sojaproteinet: Self Omninutrition Soy Protein
 2. Bästa sojaproteinet för veganer: Core Soy Protein
 3. Godaste sojaproteinet: Star Nutrition Soy Protein Isolate
 4. Bästa sojaproteinet enligt kundbetygen: Body science Soy Isolate
 5. Bästa billiga sojaproteinet: Pro Nutrition ISO Soy

1. Self Omninutrition Soy Protein - Bästa sojaproteinet

Self Omninutrition Soy Protein
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Bäst i test
Köp nu
köp
på Svenskt Kosttillskott
Sammanfattning: Högst proteinhalt av samtliga produkter i testet, OK smak och låg sockerhalt.
Proteinhalt
91%
Pris / kg
239 kr
Protein g/kr
3,81
Sockerhalt
0,2%

Som "bästa sojaproteinet" blev Self Omninutrition Soy Protein ett enhälligt val. Vi gillar väldigt höga proteinhalten som gör det till ett väldigt prisvärt protein. Plus i kanten för att de ansträngt sig för att dämpa den annars påtagliga sojasmaken.

Fördelar
 • Prisvärt sojaprotein
 • Mycket hög proteinhalt
 • 3,6/5 av användarna
Nackdelar
 • Smaken

Self Omninutrition Soy Protein smakar inte bara helt okej för att vara ett sojaprotein utan är även det pulver som har högst proteinhalt av samtliga proteinpulver i vårt test. En proteinhalt över 90%, dessutom till ett överkomligt pris, gör Self Omninutrition Soy Protein till en värdig vinnare i vårt test av de bästa sojaproteinpulvren. Innehållet består av sojaproteinisolat, vilket gör att fytoöstrogenerna eliminerats från produkten. Det passar med andra ord lika bra för män som kvinnor. 

När det kommer till smaken finns pulvret går att köpa i 4 olika smaker, choklad, vanilj, jordgubb och naturell. Proteinpulvret är sötat med stevia och vissa i testpanelen tyckte att smaken är lite väl söt. Self Omninutrition har tyvärr inte lyckats så bra med att få bort den möjliga bismaken som ofta finns i den här typen av produkter. Testpanelen har haft svårt för många sojaproteinpulver i det här testet och SO Soy Protein är tyvärr inget undantag. Vi hade dock inga svårigheter att blanda pulvret i shakes då det löste sig enkelt.

Det vi gillar med Self Omninutrition Soy Protein är framförallt den höga proteinhalten, låga sockerhalten samt att pulvret är lättlösligt. Det negativa med produkten är smaken som hamnar någonstans i mitten av produkterna vi testat.

Var kan jag köpa produkten?

2. Core Soy Protein - Bästa sojaproteinet för veganer

Core Soy Protein
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Köp nu
köp
på Svenskt Kosttillskott
Sammanfattning: Tillsatt vitamin- och mineralmix utmärker detta prisvärda proteinpulver.
Proteinhalt
88%
Pris / kg
199 kr
Protein g/kr
4,43
Sockerhalt
0%

Vi tyckte att Core Soy Protein helt klart var det "bästa sojaproteinet med mineralmix". Vi gillar att det ger ett välbalanserat komplement av B-vitaminer och viktiga mineraler. Plus i kanten för att det är helhetsorienterat.

Fördelar
 • Prisvärt sojaprotein
 • 100% vegetabiliskt
 • 3,8/5 av användarna
Nackdelar
 • Något lägre proteinhalt än testvinnaren

Core Soy Protein ett prispressat sojaproteinpulver från svenskt kosttillskotts egna sortiment. Pulvret är ett fullvärdigt sojaprotein, helt fritt från socker och laktos. Det har ett högt proteininnehåll (89%) och innehåller bara 1% fett. Till skillnad från många andra sojaproteinprodukter har detta pulver även berikats med en vitamin- och mineralmix som är perfekt anpassad för veganer. Några av vitaminerna är B-vitaminer såsom B1, B3, B5, B6, B9 och B12 men även C-vitamin.

När det gäller smaken finns Core Soy Protein i två smaker - choklad och vanilj. Testpanelen gillar verkligen vaniljsmaken som  sticker ut ur mängden sojaproteinpulver som riktigt god. Det är dock väl värt att notera att testpanelen hade delade åsikter om chokladsmaken, där vissa tyckte sämre om smaken än andra. Gemensamt för våra testdeltagare var dock att de ansåg att Core Soy Protein var det godaste proteinpulvret i testet.

Vi gillar att Core Soy Protein har bra näringsinnehåll med en hög proteinhalt och en bra sammansättning av tillsatta vitaminer och mineraler. Produkten smakar även väldigt bra för att vara sojaprotein, framförallt vaniljsmaken. Det finns egentligen ingenting mer negativt att säga om produkten än att den har något lägre proteinhalt än testvinnaren, samt att den liksom alla sojaproteinpulver har en något speciell bismak.

Var kan jag köpa produkten?

3. Star Nutrition Soy Protein Isolate - Godaste sojaproteinet

Star Nutrition Soy Protein Isolate
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Köp nu
köp
på Gymgrossisten
Sammanfattning: Mycket uppskattade smaker till ett väl godkänt pris.
Proteinhalt
78%
Pris / kg
239 kr
Protein g/kr
3,25
Sockerhalt
0,6%

Det "godaste sojaproteinet" i vårt test var utan tvekan Star Nutrition Soy Protein Isolate. Det är unikt i att det i stort sett helt saknar den ofta väldigt påtagliga smaken av soja. Högvärdigt och prisvärt.

Fördelar
 • Högvärdigt sojaprotein
 • Låg sockerhalt
 • 4/5 av användarna
Nackdelar
 • Låg proteinhalt
 • Konsistensen

Star Nutrition Soy Protein är Gymgrossistens motsvarighet till Svenskt Kosttillskotts Core Soy Protein. Det är ett helt veganskt, högvärdigt sojaproteinisolat. Produkten säljs i en förpackning om 1 kg och med detta sojapulver får du alla de aminosyror som din kropp behöver för att bygga muskler, både essentiella och icke-essentiella. En portion av SN Soy Protein innehåller ca 350 kcal bestående av 25.2 g protein, 1g salt, 0,9 g kolhydrater och 0,4g fibrer.

Vad gäller smaken kan du välja bland tre altnernativ - choklad, vanilj, salted caramel och neutral. Testpanelen har svårt för den naturella smaken som smakar väldigt mjöligt men övriga smaker får höga betyg och pulvret löser sig förhållandevis enkelt. Chokladvarianten blev särskilt berömd beträffande smaken. Något som flera i testpanelen hade svårt för var dock konsistensen som uppfattades som gryning eller mjölig.

Vi gillar att Star Nutrition Soy Protein finns i fyra olika smaker varav tre får väldigt bra betyg. Det som drar ner betyget är den lägre proteinhalten och konsistensen på pulvret blandat i en shake.

Var kan jag köpa produkten?

4. Body science Soy Isolate - Bästa sojaproteinet enligt kundbetygen

Body science Soy Isolate
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Köp nu
köp
på MM Sports
Sammanfattning: Både gott och billigt pulver som uppskattas inte bara av oss utan flera andra tester och kunder.
Proteinhalt
78%
Pris / kg
199 kr
Protein g/kr
3,93
Sockerhalt
2,5%

Många personer håller Body science Soy Isolate varmt om hjärtat. Det har helt klart de "bästa externa kundbetygen" bland samtliga sojaprotein. Även om proteinnivån är något i underkant så vägs det upp av stor smakvariation och är det är förhållandevis lättlösligt.

Fördelar
 • 100% sojaproteinisolat
 • Många goda smaker
 • 4,9/5 av användarna
Nackdelar
 • Låg proteinhalt

Body Science Soy Isolate är ett helt veganskt sojaproteinisolat med en proteinhalt på 78 %. Det är utvunnet ur GMO-fria sojabönor och är klassat som en "sustainable source", d.v.s. en hållbar proteinkälla. Produkten säljs i en förpackning om 750 g och en portion av Body Science Soy Isolate innehåller 108 kcal bestående av 24 g protein, 1,3 g kolhydrater, 1 g fibrer och 0,9 g salt. 

Vad gäller smaken har Body Science tagit fram 6 olika alternativ, från naturellt till äppelpaj och bananchoklad. Testpanelen ger produkten höga betyg när det kommer till smaken, även om det gärna kunde fått vara fler smaker som inte innehöll choklad. Pulvret löser sig ganska lätt och konsistensen är helt ok. När vi undersökte övriga testers resultat samt betygsättningar från tidigare kunder kunde man snabbt se att detta uppskattats av fler än oss då många gav produkten högsta betyg.

Vi gillar att produkten finns i många smaker, att den smakar bra och att den löser sig lätt. Det som drar ner betyget är proteinhalten.

 

Var kan jag köpa produkten?

5. Pro Nutrition ISO Soy - Bästa billiga sojaproteinet

Pro Nutrition ISO Soy
Betyg 3,7/5
Betyg 3,7/5
Köp nu
köp
på Svenskt Kosttillskott
Sammanfattning: Prisvärt sojaprotein med flera olika smaker och högt proteininnehåll.
Proteinhalt
88%
Pris / kg
212 kr
Protein g/kr
4,15
Sockerhalt
0%

I vårt test var Pro Nutrition ISO Soy utan tvekan det "mest prisvärda sojaproteinpulvret" alternativet. Vi gillar att det är berikat och ger äkta proteinvaluta för pengarna. Plus i kanten för att smakerna är varierade och passar till det mesta.

Fördelar
 • Vitamin- och mineralmix
 • Goda smaker
 • Med isoflavoner
Nackdelar
 • Core Soy Protein, som är likvärdig denna produkt, tyckte vi smakade bättre

Ett sojaisolatpulver med 88 % proteinhalt och som dessutom innehåller en vitamin- och mineralmix.  Produkten är fri från socker och innehåller endast 88.8 kcal per portion. Kommer med ISO-flavoner som bland annat har visat sig hjälpa mot klimakteriebesvär. Finns i fyra smaker: vanilj, choklad, jordgubbe och hallon.

Enligt kunderna är det här en av de godaste produkterna som finns inom sin kategori och särskilt populära är hallon och choklad. Som de flesta sojaproteinerna är konsistensen lite tjockare och mjöligare än andra pulver, och därför föredrar många att blanda den med mjölk eller i smoothies istället för vatten, alternativt att ha den i bakverk och pannkakor. Mättar mycket väl och fungerar därför bra som måltidsersättning vid diet.

Var kan jag köpa produkten?
Så valde vi ut de bästa sojaproteinpulvren

Så gjorde vi testet

För att avgöra vilket det bästa sojaproteinpulvret är började vi med att beställa hem ett 30-tal produkter från olika tillverkare. De har sedan testats grundligt över tid och därefter betygsatts på en rad olika punkter:

 • Innehåll: Hur mycket protein innehåller produkten? Hur ser aminosyraprofilen ut? Innehåller den fytoöstrogener? Innehåller den mycket socker? Är det många tillsatser som sötningsmedel och förtjockningsmedel?
 • Smak och lösning: Hur lätt löser sig produkten i vatten och olika mjölksubstitut? Blir den grumlig, klumpar sig eller ligger hälften kvar på botten i shakern? Finns den att köpa i olika smaker? Smakar den bra? 
 • Pris: Hur mycket kostar den? Vad blir priset per 100 g och per gram protein? Skulle du själv kunna köpa den här produkten?
 • Kundbetyg: Vad tycker tidigare kunder som testat produkten om den? Är det något som utmärker sig som bra eller dåligt? Vilket snittbetyg har den fått hos återförsäljarna? 
 • Miljö: Vilket ursprung har produkten? Var kommer sojan ifrån, var förfinas själva pulvret och vilken miljöpåverkan har alla steg?

Betygen på dessa punkter har sedan sammanställts och vinnaren i varje kategori blir den produkten som fått det högsta genomsnittliga betyget.


Fler tester av proteinpulver:

Fler populära kosttillskott:

Fler produkter för träning:

 

Vad är sojaprotein bra för?

Sojaprotein är protein utvunnet ur sojabönan som har extraherats, torkats och malts till ett fint pulver. Det är ofta billigare än andra proteinpulver och går enkelt att blanda i maten eller i en shake.

Vanliga användningsområden är som ett nyttigt mellanmål, för att bygga muskler eller för att gå ner i vikt. Sojaprotein kan även hjälpa till med hormonbalansen hos kvinnor.

Sojaprotein är det mest biotillgängliga alternativet av alla veganska proteinpulver. Tyvärr saknar andra växtbaserade proteiner ofta några aminosyror och måste kompletteras för optimal proteinsyntes. 

 • Bra för proteinsyntesen: Sojaprotein är ett komplett protein (d.v.s. innehåller alla 9 EAA) med ett något nominellt belopp av L-leucin som är avgörande för att bland annat reglera proteinsyntesen. Således spelar sojaprotein en stor roll för personer som vill förbättra sin muskulatur och även sin övergripande kroppsfunktion. 
 • Gå ner i vikt: En proteinrik diet bidrar till en ökad mättnadskänsla och framförallt att du känner dig mätt länge mellan måltiderna. Men du bör vara uppmärksam på att inte välja ett sojaprotein med för hög halt tillsatt socker. Det kan då istället ha en motsatt effekt och du kan istället gå upp i vikt.
 • Kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar: Viss forskning pekar på att en nominell dos av sojaprotein (~ 25g per dag) kan spela roll för att minska risken för hjärtsjukdomar, sänka kolesterolnivåer, vilket minskar risken för cancer, sänka blodtrycket och förebygga benskörhet. Detta är sannolikt på grund av aktiviteten hos isoflavoner som finns i soja. En annan möjlig orsak är att ökat proteinintag ofta leder till minskad vikt vilket också har dessa effekter hos överviktiga.
sojaprotein isolat vs koncentrat

Skillnader mellan sojaproteinkoncentrat och sojaproteinisolat

Vilken typ av sojaprotein ska jag välja?

Man kan säga att det finns 4 olika sorters sojaproteintillskott där koncentrat och isolat är de absolut vanligaste. Det som främst skiljer dem åt är framställningsprocessen, proteinhalten och upptagning i kroppen.

De olika typerna av sojaprotein är:

 • Sojaproteinkoncentrat - Koncentrat avser sojapulver som innehåller ungefär 70-80 % proteinkoncentration medan resten består av fett och kolhydrater. Koncentratet görs genom avfettning av grova sojagryn och extraktion via värmebehandling eller blandning med organiska lösningsmedel. Det billigaste alternativet.
 • Sojaproteinisolat - Isolat produceras via alkalisk extraktion av avfettade sojaflingor med målet att nå över 90 % proteinkoncentration och avlägsna de flesta fetter och kolhydrater. Alternativet med den högsta proteinhalten.
 • Sojamjöl - Mjölet består av avfettade och grovmalda sojabönsflingor. Sojamjöl innehåller den minsta mängden av protein per gram av de fyra sojaproteintyper. Typisk proteinhalt varierar från 40-60%. Inte särskilt lämpligt som klassiskt proteinpulver men funkar bra i köket.
 • Sojaproteinhydrolysat - Hydrolysat fås fram genom en relativt ny teknik i sojaproteinproduktion och är en enzymatisk hydrolys av antingen sojakoncentrat eller sojaproteinisolat. I huvudsak fungerar detta som en metod för att bryta ner proteinet genom att separera peptidbindningar. Är lättare för kroppen att absorbera snabbt men kommer till en högre prislapp. 

tjej som har ont i magen

Biverkningar från sojaprotein

Sojaprotein är i allmänhet ett säkert och väl tolererat tillskott (förutsatt att du inte har en sojaallergi). I vissa fall finns det dock en risk för vissa biverkningar såsom:

 • Uppblåsthet/kramper/magbesvär
 • Illamående
 • Ökade tarmrörelser
 • Allergiska reaktioner
 • Hormonella reaktioner? *

* Betydelsen av hormonella effekter av kroniskt sojaproteinintag är fortfarande ett ämne under utredning. Det mesta pekar på att det inte skulle vara någon risk.

Dessa biverkningar kan i allmänhet lätt lindras genom att minska ditt totala sojaproteinintag. Om en nominell dos av sojaprotein orsakar konsekventa besvär med magen kan du prova ett annat sojaproteintillskott, eller en helt annan proteinkälla.

Vilket sojaprotein är bäst?

Det bästa sojaproteinet ska ha en hög proteinhalt, högt biologiskt värde, lösa sig enkelt i vatten, inte innehålla onödigt socker, smaka gott samt vara fritt från fytoöstrogener.

Med det sagt rekommenderar vi Self Omninutrition Soy Protein som ditt nästa sojaprotein.

Det är ett 100 % vegetabiliskt sojaproteinisolat som kan köpas med vanilj-, choklad-, jordgubbs- eller naturell smak. Det har en extremt hög proteinhalt på hela 91 % och innehåller dessutom inget socker.

Blandar man den i en shaker blir den snabbt fri från klumpar och smaken kanske inte är helt perfekt, men jämfört med andra sojaproteiner är den riktigt bra. Vår favorit är utan tvekan jordgubb.

 

Vanliga frågor om bästa sojaproteinet

Frågor och svar om sojaprotein

Nedan följer några av de vanligast frågorna kring sojaprotein
Vilket sojaprotein är bäst?

Det finns inget sojaprotein som är bäst för alla. Beroende på din budget, dina preferenser för smak och lösning och dina träningsmål kommer den bästa produkten att variera.

I vår test baserat på bland annat smak, pris och innehåll utsåg vi Self Omninutrition Soy Protein till det sojaprotein som är bäst. Det är både prisvärt och smakar bra. Även kunderna har gett det höga betyg.

Är sojaprotein vegetariskt och veganskt?

Ja, sojaprotein är ett vegetabiliskt protein lämpligt både för veganer och vegetarianer.

Hur mycket sojaprotein ska man ta?

Det går inte att säga exakt hur mycket sojaprotein man ska få i sig per dag. Istället är det dagliga intaget av protein som är viktigare att känna till där man kan ha som grundregel att få i sig ungefär 1-2 gram per kilo kroppsvikt per dag.

Viss forskning pekar på att om du byter ut 25 gram animaliskt protein till sojaprotein kan du sänka värdet av ditt dåliga kolesterol.  

Finns det några bieffekter med sojaprotein?

Sojaprotein är i allmänhet ett säkert och väl tolererat tillskott. I vissa fall finns det dock en risk för vissa biverkningar såsom:

 • Uppblåsthet/kramper/magbesvär
 • Illamående
 • Ökade tarmrörelser
 • Allergiska reaktioner
Vad är sojaprotein bra för?
 • Bra för proteinsyntesen
 • Kan minska risken för hjärtsjukdomar
 • Kan sänka blodtrycket
 • Kan sänka kolesterolnivåer

Jämför sojaproteinpulver

Sojaprotein Proteinhalt Pris / kg Protein g/kr Sockerhalt Totalbetyg Pris
Self Omninutrition Soy Protein 91% 239 kr 3,81 0,2% Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
239 kr
Core Soy Protein 88% 199 kr 4,43 0% Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
199 kr
Star Nutrition Soy Protein Isolate 78% 239 kr 3,25 0,6% Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
239 kr
Body science Soy Isolate 78% 199 kr 3,93 2,5% Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
149 kr
Pro Nutrition ISO Soy 88% 212 kr 4,15 0% Betyg 3,7 / 5
3,7 / 5
Pris från
159 kr

Testvinnare - Bästa sojaproteinet

 • Self Omninutrition Soy Protein - Bästa sojaproteinet
 • Core Soy Protein - Bästa sojaproteinet för veganer
 • Star Nutrition Soy Protein Isolate - Godaste sojaproteinet
 • Body science Soy Isolate - Bästa sojaproteinet enligt kundbetygen
 • Pro Nutrition ISO Soy - Bästa billiga sojaproteinet
Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Källförteckning

Vi hoppas du märker att det ligger mycket arbete bakom den här guiden.

Vårt mål är att alltid ge dig en så objektiv bedömning som möjligt av alla produkter.

Den här artikeln bygger på vårt egna test och följande källor:

 • Cancer.org: Soy and Cancer Risk: Our Expert’s Advice - En utläggning om ryktena att soja leder till ökad risk för cancer.
 • U.S national library of medicineNo Difference Between the Effects of Supplementing With Soy Protein Versus Animal Protein on Gains in Muscle Mass and Strength in Response to Resistance Exercise - En studie som visar att sojaprotein är lika effektivt som animaliska alternativ när det kommer till att bygga muskler.
 • Livsmedelsverket.se: Livsmedelsverket om sojabönor och allergeninformation.
 • Totalshape.com: Genomgående köpguide om sojaprotein.
 • Styrkelabbet: Allt du behöver veta om sojaprotein ur ett närings- och träningsperspektiv.
Senast uppdaterad: 30 september 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Robin Johansson
Om skribenten
johan karlsson
Johan Karlsson
Grundare och chefredaktör
Utbildning: Linköpings universitet

Johan har arbetat med kost och hälsa sedan 2009. Han skrev sin första artikel på Fitnessfrank.se när sidan grundades i början av 2017. Han brinner för fettsnål matlagning med mycket frukt och grönt och har gymmat så länge han kan minnas. Johan arbetar för närvarande med ett projekt som undersöker kosttillskottens påverkan på kroppen. Hittar du honom inte på gymmet befinner han sig nog ute i skogen där han spenderar mycket av sin lediga tid.


Se alla artiklar

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
122 röster, Genomsnitt: 4.8 / 5