Topp 5 bästa Quercetin (nov. 2022)

Quercetin är en av våra mest aktiva flavonoider. Vi har testat flera av de mest populära quecetintillskotten.

Quercetin har många positiva egenskaper för människans hälsa. Bland annat skyddar ämnet kroppens celler mot oxidativ stress och nedbrytning. Dessutom stärker quercetin ditt immunförsvar och lindrar symtom på allergier. En annan stor fördel för dig som tränar aktivt är att kapslarna ökar din syreupptagningsförmågan och förbättrar din uthållighet.

Vi har testat många kapslar av olika tillverkare och hittat de bästa fem i olika kategorier som bästa billiga, bästa kundbetyg, bästa högdoserade, bästa premium och bäst i test. Bäst i test överlag blev Super Quercetin från Healthwell. En mycket bra kapsel med tillsatt bromelain och vitamin c. Du kan läsa mer om testet och varför vi valde just dessa fem quercetin kapslarna i denna recension.

Testvinnare - Bästa Quercetin 2022

Här är en överblick över årets bästa Quercetin.

 1. Bäst i test quercetin: Healthwell Super Quercetin
 2. Bästa billiga quercetin: Weight World Quercetin kapslar
 3. Bästa premium quercetin: Thorne Quercetin Phytosome
 4. Bästa quercetin komplex: BioCare Quercetin Komplex
 5. Bästa högdoserade quercetin: Bättre Hälsa Quercetin & Bromelain

Hur vi valde ut de bästa Quercetin

 • Innehåll: Hur mycket quercetin innehåller tillskottet? Innehåller det några andra aktiva ämnen eller ämnen som förstärker effekten? Har man adderat mycket "onödiga" tillsatser?
 • Kvalitet: Var är produkten tillverkad och vem har tillverkat den? Kan man lita på att den innehåller angiven mängd quercetin och övriga ämnen?
 • Pris: Hur mycket kostar en förpackning? Vad blir priset per kapsel, dos och dag? Skulle du rekommendera den här produkten till en vän?
 • Effekt: Har du upplevt några positiva förändringar sedan du började använda produkten? Har du upplevt några biverkningar?
 • Användning: Är kapslarna små eller stora? Är det lätta att svälja? Hur många tabletter behöver man ta per dag? 

Vi arbetar hårt för att vara transparenta om varför vi rekommenderar vissa kosttillskott. Du kan läsa mer om hur vi väljer ut kosttillskott här.

Så hittar du bästa Quercetin

Så hittar du bästa quercetin

När du ska välja rätt quercetin produkt är det viktigt att kontrollera att kvaliteten är hög. Du bör kolla på etiketten efter vilka ämnen och ingredienser som kapslarna innehåller och hur hög procent quercetin kapseln består av. Tänk också på att produkter av hög kvalitet oftast inte innehåller så många tillsatser. Det finns även många kapslar som tillsätter andra ämnen som ökar upptaget av quercetin i kroppen. Ett exempel på ett sådant är vitamin c som jobbar bra i samverkan med quercetinet. En annan viktig sak är att kolla hur många kapslar burken innehåller och doseringen. Behöver du ta flera kapslar av det lågprisade alternativet kanske det blir det dyrare alternativet i långa loppet.

 • Sammansättning

  Det absolut viktigaste när du ska köpa quercetin kapslar är sammansättningen. Kolla halten av quercetin i kapslarna och om de innehåller andra bra näringsämnen som hjälper upptaget och effektiviteten av quercetin. Exempel inkluderar Vitamin C, bromelain och nässelextrakt.
 • Antal portioner

  Du bör alltid titta på etiketten hur många kapslar burken innehåller och hur hög quercetin halten är för varje kapsel. För att lättare kunna räkna ut hur länge paketet kommer räcka, och ungefär hur mycket det kommer kosta varje månad. Skulle portionsstorleken eller quercetin halten vara liten borde du kolla upp andra alternativ då det antagligen kommer vara mindre kostligt. Har kapslarna låg halt av quercetin är det hög chans de innehåller en hel del tillsatser vilket inte heller är något positivt.
 • Priset

  Priset är en självklar kategori oavsett vad du än ska köpa. Så låg kostnad som möjligt ska det vara, samtidigt som det måste uppfylla resten av kraven i listan. Du borde inte köpa ett lågpris märke om de har mycket låg quercetin halt eller mycket tillsatser då det betyder att du måste ta en större mängd kapslar varje dag, vilket kan göra det dyrare i slutändan.
 • Kundbetyg

  En annan väldigt viktig kategori när de kommer till att hitta bra produkter är vad kunderna säger. Är andra kunder nöjda lär antagligen du som ny kund vara det också. Men det kan vara svårt att hitta pålitliga kundomdömen på internet, därför har vi gjort det åt dig så att du slipper.

Våra 5 bästa Quercetin (november 2022)

1. Healthwell Super Quercetin - Bäst i test quercetin

Healthwell Super Quercetin - Bäst i test quercetin
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Svensk Hälsokost)

Super Quercetin är vegetabiliska kapslar som innehåller hela 250 milligram quercetin per kapsel. Det är rekommenderat att du tar 2 kapslar dagligen vilket är 500 milligram quercetin per dag. I kapslarna finns det både C vitamin och bromelain samt naturliga flavonoider ifrån Saphora japonica. Bromelain har lagts till för att hjälpa kroppen med en ökad enzymaktivitet som i sin tur hjälper kroppen att ta upp quecetinet på ett effektivt sätt. Vitamin C däremot hjälper till att ta upp bromelainet samt att det arbetar som en antioxidant i kroppen. Det här leder till ett normalt fungerande immunsystem samt att det förhindrar oxidativ stress. Oxidativ stress är när det bryts ner mer celler än vad kroppen kan skapa. Vitamin C bidrar även till upptaget av bromelain. Produkten har inga som helst biverkningar så länge du följer rätt dosering som står märkt på paketet.

Som "bäst i test" har vi plockat fram Healthwell Super Quercetin. Ett välbalanserat tillskott som täcker grundbehovet. Vi gillar speciellt att kapslarna även innehåller enzymet bromelain som har bevisat synergistisk effekt med Quercetin.

Egenskaper

 • Storlek: 120 kaps
 • Quercetin / kapsel: 250 mg
 • Portioner: 30 st
 • Pris / portion: 7,97 kr

Fördelar

 • Vegetabiliska kapslar
 • Innehåller vitamin C och bromelain
 • Optimalt upptag

Nackdelar

 • Ganska många kapslar som krävs för att uppnå dagsdosen

Omdöme

Högkvalitativt tillskott som även innehåller vitamin C och bromelain för att optimera upptaget.

Priser

Till butik
239 kr
Till butik
239 kr

2. Weight World Quercetin kapslar - Bästa billiga quercetin

Weight World Quercetin kapslar - Bästa billiga quercetin
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Weight World)

WeightWorld Quercetin är ett billigre alternativ för dig som vill ha quercetin kapslar av hög kvalitet. Kapslarna är naturligt rika på antihistamin, har antiinflammatoriska förmågor och de är även helt vegetabiliska. De rekommenderar 1 kapsel dagligen i kombination med ett stort glas vatten och du bör använda det i minst 3 månader för att avnjuta maximal effekt.

Precis som andra kosttillskott bör du ej äta quercetin kapslar istället för att äta en sund och variationsrik kost. Du bör inte heller överskrida den rekommenderade dosen eller konsumera kapslarna om du är under 18 år gammal.

Som "bästa billiga Quercetin" gillade testpanelen Weight World Quercetin kapslar. Väl tilltagen dosering i kombination med lättsvalda kapslar gör det till en produkt som är enkel att rekommendera. Perfekt för dig som vill ha mängdvaluta för pengarna.

Egenskaper

 • Storlek: 180 kaps
 • Quercetin / kapsel: 500 mg
 • Portioner: 180 st
 • Pris / portion: 1,55 kr

Fördelar

 • Högdosering med endast en kapsel per dag
 • Mycket prisvärd
 • Nöjdkundgaranti

Nackdelar

 • Innehåller inte C vitamin

Omdöme

Prisvärt kosttillskott som räcker i upp till ett halvår.

Priser

Till butik
279 kr

3. Thorne Quercetin Phytosome - Bästa premium quercetin

Thorne Quercetin Phytosome - Bästa premium quercetin
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Svensk Hälsokost)

Fastän att Thorna Quercetin är något dyrare än många andra val på marknaden så kan prisskillnaden vara värt det med tanke på innehållet. Thorna har tagit quercetin från Pagodträdet och för att optimera kroppens upptag av ämnet har de bundit quercetinet till fosfolipider från solrosolja. De rekommenderar att du tar quercetinet 1-3 gånger dagligen i samband med en måltid. Återigen så ersätter det inte en varierad och ordentlig kost och du bör icke överskrida rekommenderad dos.

Thorne Quercetin Phytosome blev en testfavorit som "bästa premium quercetin". Certifierat högkvalitativ produkt med flavonoider från sophora japonicum. Inte lika hög dos som vissa andra alternativ, men premiumstämpel gör den värd att överväga.

Egenskaper

 • Storlek: 60 kaps
 • Quercetin / kapsel: 250 mg
 • Portioner: 60 st
 • Pris / portion: 8,48 kr

Fördelar

 • Vegetabiliska ingredienser
 • Quercetin från Pagodträd
 • Bundet till fosfolipider

Nackdelar

 • Innehåller inga extra vitaminer

Omdöme

Premiumtillskott med optimalt upptag där quercetinet är bundet till fosfolipider från solrosolja.

Priser

Till butik
509 kr
Till butik
509 kr

4. BioCare Quercetin Komplex - Bästa quercetin komplex

BioCare Quercetin Komplex - Bästa quercetin komplex
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Svensk Hälsokost)

Biocare Quercetin har quercetin kapslar som är en riktig kundfavorit. Många ser stor skillnad redan inom kort tid med denna produkten, och de tycker även att innehållet är väldigt bra och för ett bra pris dessutom. Biocare har även inkluderat vitamin-C i ingredienserna som hjälper kroppen att ta upp quercetinet. Produkten innehåller även bromelain från ananas. Denna produkten tar också sitt quercetin från Pagod trädets blommor. Innehållet av vitamin-C hjälper även immunförsvaret ännu mer än bara quercetin kan göra.

Produkten kan tas upp till tre gånger per dag i samband med måltid, och man ska ta tre per dag för maximal effekt. Dessa kapslar är även förstärkta med potent extrakt från nässla i kombination med bromelainet från ananas. Med tanke på att vitamin-C har både liknande påverkan på kroppens hälsa som quercetin och även hjälper kroppen ta upp quercetinet är det en mycket effektiv kapsel.

 

BioCare Quercetin Komplex var det "bästa kombinationstillskottet med quercetin" i vår test. Med tillsatt bromelain och nässelextrakt säkerställs hög biotillgänglighet. Vi gillar att den har en väl avvägd mängd per kapsel.

Egenskaper

 • Storlek: 90 kaps
 • Quercetin / kapsel: 300 mg
 • Portioner: 30 st
 • Pris / portion: 9,20 kr

Fördelar

 • Vitamin-C
 • Bromelain från ananas
 • Högre dos än konkurrenter, räcker inte lika länge

Nackdelar

 • Ganska dyrt då man ska ta 3 kapslar per dag

Omdöme

Kombinationstillskott som utöver quercetin även innehåller bromelain, vitamin C och nässelextrakt.

Priser

Till butik
276 kr
Till butik
276 kr

5. Bättre Hälsa Quercetin & Bromelain - Bästa högdoserade quercetin

Närokällan Quercetin & Bromelain - Bästa högdoserade quercetin
Betyg 3,9/5
Betyg 3,9/5
Till butik
köp
(Bodystore)

Bättre Hälsa har kombinerat quercetin med bromelain i dessa kapslar vilket betyder att quercetinet blir lättare absorberat av kroppen. Det betyder att kroppen inte behöver riktigt lika hög dos quercetin för samma effekt. Bromelainet i produkten är återigen utvunnet från ananas. Det är rekommenderat att ta en kapsel varje dag innan måltid eller alternativt mellan måltider.

Kapslarna är även helt vegetabiliska vilket betyder att Bättre Hälsas quercetin är veganvänligt. Produkten innehåller dessvärre inget vitamin-C vilket hjälper kroppen ta upp quercetinet på ett effektivt sätt, men den innehåller istället bromelain i kapseln som har en liknande roll.

Bättre Hälsa Quercetin & Bromelain blev enhälligt utsedd "bästa högdoserade quercetin". En prisvärd produkt med stora mängder quercetin. Ett spännande kombinationstillskott som ger mycket värde för pengarna.

Egenskaper

 • Storlek: 60 kaps
 • Quercetin / kapsel: 500 mg
 • Portioner: 60 st
 • Pris / portion: 4,65 kr

Fördelar

 • Innehåller bromelain från ananas
 • Mycket quercetin i varje kapsel
 • Håller länge

Nackdelar

 • Innehåller inte vitamin-C

Omdöme

Högdoserat tillskott från svenska Bättre Hälsa som kombineras med Bromelain.

Priser

Till butik
279 kr

Jämför de bästa quercetin i testet

Quercetin Storlek Quercetin / kapsel Portioner Pris / portion Totalbetyg Pris
Healthwell Super Quercetin 120 kaps 250 mg 30 st 7,97 kr Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
239 kr
Weight World Quercetin kapslar 180 kaps 500 mg 180 st 1,55 kr Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
279 kr
Thorne Quercetin Phytosome 60 kaps 250 mg 60 st 8,48 kr Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
509 kr
BioCare Quercetin Komplex 90 kaps 300 mg 30 st 9,20 kr Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
276 kr
Närokällan Quercetin & Bromelain 60 kaps 500 mg 60 st 4,65 kr Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
279 kr

Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Senast uppdaterad: 9 november 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Johan Karlsson
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
47 röster, Genomsnitt: 5 / 5