Topp 5 bästa K2-vitamin (nov. 2022)

Allt du behöver veta för att hitta bästa kosttillskottet med vitamin K2.

Vitamin K2 skulle kunna va det mest underskattade vitaminet. Och nej namnet kommer inte från någon konstig ört från toppen på berget K2. K2-vitamin finns istället i vissa djur och fermenterad mat som man sällan äter.

Vitamin K2 kan bidra med bättre tänder och benhälsa. Det brukar delas in i två olika typer, MK-4 och MK-7. MK-4 får man när man utvinner K2 från djur och MK-7 från bakteriell fermentation.

Testvinnare - Bästa K2-vitamin 2022

Här är en överblick över årets bästa K2-vitamin.

 1. Bäst i test K2-vitamin: Healthwell Vitamin K2 200
 2. Bäst multitillskott med K2-vitamin: Better You Vitamin D3+K2
 3. Bästa billiga K2-vitamin: Body science Vitamin D3+K2
 4. Bästa flytande K2-vitamin: Thorne Vitamin K2 flytande
 5. Bästa mellandoserade K2-vitamin: Helhetshälsa K2-Vitamin

Hur vi valde ut de bästa K2-vitamin

 • Innehåll: Hur mycket K2 innehåller produkten? Hur bra är upptagningsförmågan?
 • Kvalitet: Vem är tillverkaren och vilket ursprung har produkten? Innehåller den angiven mängd K2?
 • Pris: Hur mycket kostar K2-vitaminet? Vad blir priset per kapsel, dosering och dag?
 • Kundbetyg: Har K2-vitaminer fått goda omdömen från tidigare kunder?

Vi arbetar hårt för att vara transparenta om varför vi rekommenderar vissa kosttillskott. Du kan läsa mer om hur vi väljer ut kosttillskott här.

Så hittar du bästa K2-Vitamin

Så hittar du bästa K2-vitamin

Nedan följer de sex viktigaste punkterna du bör tänka på innan du beställer hem ett kosttillskott med vitamin K2:

 • vitaminer1. Typ: Vitamin K2 finns i två olika former, MK-4 och MK-7. MK-4 tas snabbt upp av kroppen i vävnader, organ och hjärnan. MK-4 är den mest aktiva formen av vitamin K2 i kroppen. MK-7 kommer från bakterier och man vet inte riktigt hur kroppen hanterar det. Mest sannolikt tas det upp i ben och lever. Det bästa är ett kosttillskott med både MK-4 och MK-7, men ett kosttillskott med bara MK-4 fungerar också bra.
 • d-vitamin från solen2. D3 och K2: Kombinationen av vitamin D3 och K2 är särskilt gynnsam för kroppen, men viss forskning tyder på att effekten av D3 kan minska om man intar bägge vitaminerna samtidigt. För att unvdika detta kan man ta ett vitamin D3-tillskott på morgonen och ett vitamin K2-tillskott på kvällen istället för ett kombinationstillskott.
 • k3. K1: Undvik kosttillskott som innehåller K1. Vitamin K1 är sällan nödvändigt att ta som tillskott och ytterst få människor har brist på vitamin K1. Ett K1+K2 tillskott är således inte bättre än ett K2-tillskott, snarare tvärtom.
 • hjarta4. Medicin: Vissa mediciner motarbetar effekterna av K2-vitamin. Tar du till exempel blodförtunnande läkemedel bör du vara försiktig med att ta vitamin K2-tillskott då tillskottet kan försvaga effekten av läkemedlet.
 • tillsatser5. Tillsatser: Många vitamin K2-kosttillskott innehåller en mängd olika tillsatser som fyllnadsmedel och klumpförebyggande medel. Generellt kan man säga att ju mindre tillsatser en produkt innehåller desto högre kvalitet håller tillverkningsprocessen. För att säkerställa att du får en produkt av hög kvalitet bör du leta efter vissa certifieringar som GMP och HACCP.
 • pris6. Pris: Priset på K2-vitamin kan skilja sig markant. Tabletter med olika mängd K2, förpackningar med olika antal tabletter, och kombinationstillskott med flera ämnen gör det också ganska svårt att jämföra produkter. De mest prisvärda alternativen innehåller bara K2-vitamin och med en dosering på ca 200 mcg. 

Våra 5 bästa K2-vitamin (november 2022)

1. Healthwell Vitamin K2 200 - Bäst i test K2-vitamin

Healthwell Vitamin K2 200 - Bäst i test K2-vitamin
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Healthwells K2 200 tillhör de billigare vitamin K2-tillskotten du kan hitta. Ett lågt pris i kombination med den höga koncentrationen på 200 µg/kapsel ger en mycket prisvärd produkt. Precis som alla andra av Healthwells kosttillskott håller även deras K2 200 hög kvalitet och är tillverkad enligt GMP och HACCP-standarderna. Produkterna kan bidra till bättre tand- och benhälsa och även immunförsvaret kan påverkas positivt.

Den här produkten framställs genom naturlig fermentering och för att förbättra näringsupptaget har man tillsatt extra kokosolja. Den naturliga framställningsprocessen och Healthwells kvalitetsstämpel gör att vi betraktar detta tillskott som ett mycket bra val för den som vill ha ett högdoserat K2-vitamintillskott. Tabletterna är dessutom små och lätta att svälja. Det räcker även med en tablett per dag i samband med måltid för att täcka dagsbehovet.

Vi har valt att utse Healthwell Vitamin K2 till det "bästa vitamin-K2-tillskottet". Vi gillar priset i relation till innehållet men även att produkten är svensktillverkad. Vidare innehåller varje kapsel en ganska hög dos i förhållande till de andra produkter vi testat vilket också kan ses som positivt.

Egenskaper

 • Storlek: 90 kaps
 • K2 / kapsel: 200 µg
 • Pris / kapsel: 1,59 kr
 • Portioner / förp.: 90 st

Fördelar

 • 4.8 / 5 kundbetyg Svenskt Kosttillskott
 • 1 kaps om dagen
 • K2-vitamin i form av menakinon-7

Nackdelar

 • Var uppmärksam på mängden av de deklarerade ämnena vid användning av flera kosttillskott.

Omdöme

Högdoserat kosttillskott i vegetabilisk kapsel med enormt höga kundbetyg.
Våra betyg
Innehåll:
Betyg 4.8/5
4,8/5
Effekt:
Betyg 4.8/5
4,8/5
Kvalitet:
Betyg 4.5/5
4,5/5
Pris:
Betyg 4.7/5
4,7/5
Kundbetyg:
Betyg 4.7/5
4,7/5
Totalt:
Betyg 4,7/5
4,7/5

Priser

Till butik
143 kr
Till butik
143 kr

2. Better You Vitamin D3+K2 - Bäst multitillskott med K2-vitamin

Better You Vitamin D3+K2 60 caps - Bäst multitillskott med K2-vitamin
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(MEDS)

Detta högkvalitativa tillskott från Better You innehåller både K2-vitamin och D-vitamin. Den innehåller lite lägre dos av K2 än många konkurrenter men i kombination med D3-innehållet fungerar ändå tillskottet bra. D3 och K2 ger flera synergieffekter i kroppen och båda vitaminerna verkar för starkare ben, tänder och immunförsvar. Man har dessutom tillsatt kokosolja i kapslara vilket hjälper kroppen att absorbera en högre halt av innehållet.

En kapsel av Better You D3 + K2 täcker dagsbehovet av både K2 och D3. Kapslarna är inte jättesmå men de ändå lättsvalda tack vare formen och konsistensen. Vi uppskattar kombinationen av det naturliga innehållet av kokosolja och blåbärspulver med tillskotten av D3-vitamin och K2. Produkten är också tillverkad enligt kvalitetsstandarden HACCP och GMP. Tillsammans ger detta en premiumprodukt vi rekommenderar trots att priset per kapsel ligger lite högre än genomsnittet.

Vi har gett Better You Vitamin D3 + K2 utmärkelsen "bästa multitillskott med K2". Produkten kombinerar de båda vitaminerna på en bra nivå och det räcker med 1 kapsel om dagen för att täcka dagsbehovet för båda två. Vi gillar att de även valt att tillsätta kokosolja och blåbärspulver.

Egenskaper

 • Storlek: 60 kaps
 • K2 / kapsel: 90 µg
 • Pris / kapsel: 0,00 kr
 • Portioner / förp.: 60 st

Fördelar

 • 4.5 / 5 kundbetyg Svenskt Kosttillskott
 • Med blåbärspulver
 • 1 kaps om dagen

Nackdelar

 • Ganska dyrt tillskott
 • Välj Healthwells produkt ovan om du vill ha ett kosttillskott som bara består utav K2

Omdöme

Ett kombinationstillskott som även tillförts kokosfett, blåbär och vitamin D.
Våra betyg
Innehåll:
Betyg 4.7/5
4,7/5
Effekt:
Betyg 4.5/5
4,5/5
Kvalitet:
Betyg 4.4/5
4,4/5
Pris:
Betyg 4/5
4,0/5
Kundbetyg:
Betyg 4.6/5
4,6/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

Priser

Till butik
0 kr
Till butik
215 kr
Till butik
215 kr
Till butik
269 kr

3. Body science Vitamin D3+K2 - Bästa billiga K2-vitamin

Body science wellness series Vitamin D3+K2 - Bästa billiga K2-vitamin
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(MM Sports)

Body Science Vitamin D3+K2 är en svensktillverkad produkt som innehållet en hög dos av D3 och lite mindre av K2. Det som verkligen sticker ut är det låga priset där varje kapsel bara kostar lite drygt 1,50 kr. Jämför man med ett lite dyrare tillskott som Better You D3+K2 blir månadskostnaden nästan 100 kr lägre. Tyvärr har man lagt doseringen av K2 lite väl lågt enligt oss och är man ute efter rent K2-tillskott rekommenderar vi att man väljer en annan produkt.

Produkten är tillverkad enligt GMP och HACCP-standarderna vilket gör att man kan lita på att varje kapsel innehåller det den utger sig för att göra. Är du nykomling på K2 och kanske inte känner till alla för- och nackdelar eller synergieffekterna med D3 är det här en bra produkt att börja med. Både för att priset är lågt och risken att överdosera är nästintill obefintlig.

Utmärkelsen "bästa billiga K2-tillskottet" gavs till Body Science Wellness Series D3+K2. Produkten skiljer sig åt genom att gå ner något i dosering och på så sätt kunna sätta press på priset. Detta blir således en optimalt framtagen produkt för de personer som söker ett extra tillskott men som inte har någon större brist på K2-vitaminet.

Egenskaper

 • Storlek: 100 kaps
 • K2 / kapsel: 45 μg
 • Pris / kapsel: 0,89 kr
 • Portioner / förp.: 100 st

Fördelar

 • Mycket prisvärd
 • Kombinerat med Vitamin D
 • Tillverkad i Sverige

Nackdelar

 • Ganska låg dos K2

Omdöme

Prisvärd produkt perfekt lämpad för dig som endast behöver en lägre dos.
Våra betyg
Innehåll:
Betyg 4.3/5
4,3/5
Effekt:
Betyg 4.2/5
4,2/5
Kvalitet:
Betyg 4/5
4,0/5
Pris:
Betyg 4.6/5
4,6/5
Kundbetyg:
Betyg 4.3/5
4,3/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5

Priser

Till butik
89 kr

4. Thorne Vitamin K2 flytande - Bästa flytande K2-vitamin

Thorne Research Inc. Vitamin K2 flytande (1 mg/drop) - Bästa flytande K2-vitamin
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(Bodystore)

Flytande vitamin K2 från Thorne är ett kosttillskott av hög kvalitet. Det innehåller vitamin K2 blandat med kokosolja som är förpackat i en droppbehållare som gör det mycket enkelt att dosera och använda. Den flytande formen är också lättare för kroppen att ta till sig.

Thorne är ett välrenommerat märke i sammanhanget och det finns nog inte många som säger emot att det här är en av de absolut bästa K2-produkterna. Den stora nackdelen är dock det höga priset vilket gör användningen avsevärt dyrare än kapslar och tabletter.

Vi utsåg Thorne Flytande Vitamin K2 till det "bästa flytande vitamin K2-tillskottet". Vi gillar den enkla doseringen samt att det lika enkelt går att öka dosen genom att ta en extra droppe om behovet skulle finnas.

Egenskaper

 • Storlek: 30 ml
 • K2 / kapsel: N/A
 • Pris / kapsel: N/A
 • Portioner / förp.: 80 st

Fördelar

 • I flytande form
 • Innehåller tokoferoler (E-vitamin)
 • Lätt att dosera

Nackdelar

 • Dyrt inköpspris

Omdöme

Ett flytande alternativ för dig som har svårt att svälja kapslar.
Våra betyg
Innehåll:
Betyg 4.5/5
4,5/5
Effekt:
Betyg 4.6/5
4,6/5
Kvalitet:
Betyg 4.4/5
4,4/5
Pris:
Betyg 2.8/5
2,8/5
Kundbetyg:
Betyg 3.7/5
3,7/5
Totalt:
Betyg 4,1/5
4,1/5

Priser

Till butik
919 kr

5. Helhetshälsa K2-Vitamin - Bästa mellandoserade K2-vitamin

Helhetshälsa K2-Vitamin - Bästa mellandoserade K2-vitamin
Betyg 4,0/5
Betyg 4,0/5
Till butik
köp
(Bodystore)

Helhetshälsas K2-tillskott är relativt dyrt sett till innehållet men produkten är mycket omtyckt av kunderna. Kapslarna är små och lättsvalda och ska helst tas i samband med måltid. Priset ligger någonstans i mellanskiktet och är varken dyrt eller billigt.

En förpackningen innehåller 60 kapslar och en tablett räcker för att täcka dagsbehovet av K2, även om det finns produkter med betydligt högre dosering. Ett bra alternativ för dig som vill komplementera kosten och inte få i dig all vitamin K2 från kosttillskott.

"bästa K2-tillskottet med mellandos" utsågs Helhetshälsas K2-Vitamin till. Vi uppskattar att det finns möjlighet att köpa ett tillskott som vare sig har en för låg eller för hög dosering. Vidare gillar vi att produkten är registrerad av vegan society.

Egenskaper

 • Storlek: 60 kaps
 • K2 / kapsel: 100 µg
 • Pris / kapsel: 2,23 kr
 • Portioner / förp.: 60 st

Fördelar

 • 1 kaps om dagen
 • Vegansk
 • Lättsvalda kapslar

Nackdelar

 • Något dyrt

Omdöme

Kosttillskott i mellandossegmentet från det svenska varumärket Helhetshälsa.
Våra betyg
Innehåll:
Betyg 4.1/5
4,1/5
Effekt:
Betyg 4/5
4,0/5
Kvalitet:
Betyg 3.9/5
3,9/5
Pris:
Betyg 3.7/5
3,7/5
Kundbetyg:
Betyg 4.2/5
4,2/5
Totalt:
Betyg 4,0/5
4,0/5

Priser

Till butik
134 kr

Jämför de bästa K2-vitamin i testet

K2-Vitamin Storlek K2 / kapsel Pris / kapsel Portioner / förp. Totalbetyg Pris
Healthwell Vitamin K2 200 90 kaps 200 µg 1,59 kr 90 st Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
143 kr
Better You Vitamin D3+K2 60 caps 60 kaps 90 µg 0,00 kr 60 st Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
0 kr
Body science wellness series Vitamin D3+K2 100 kaps 45 μg 0,89 kr 100 st Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
89 kr
Thorne Research Inc. Vitamin K2 flytande (1 mg/drop) 30 ml N/A N/A 80 st Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
919 kr
Helhetshälsa K2-Vitamin 60 kaps 100 µg 2,23 kr 60 st Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Pris från
134 kr

 

Vad är vitamin K2 bra för?

Vitamin K (fyllokinon (K1), menakinoner (K2), Menadion (K3)) är en av de viktigaste vitaminerna för våra ben, men är också en av de enklaste att förbise. K-vitamin är även kallad den glömda vitaminen, men är ett av de näringsämnen som bland annat hjälper vårt blod att koagulera. [1]

Detta hjälper till att skydda oss när immunsystemet är försvagat och hjälper även till att hålla blodflödet på normala nivåer. K-vitamin är också avgörande för att bygga upp och upprätthålla starka ben. Det är ett av de bästa näringsämnen för att skydda mot benförsvagning och frakturer och finns rikligt i naturen. Brist på vitamin K2 är trots detta vanligare än man tror. [2]

3 hälsofördelar med K2-vitamin

Både vitamin K1 och K2 är bra för normal blodkoagulering för att undvika kraftiga blödningar och blåmärken när blodkärl brister. Men ny forskning visar på att K1 inte har vissa hälsofördelar som man tidigare trodde utan de kan bara fås från K2. [3]

Nedan följer de tre viktigaste områdena K2-vitamin är bra för:

 • hjärta1. Hjärtat: Vitamin K bryter ner kalcium i kroppen och det hjälper till att motverka åderförkalkning. Lena och fina ådror leder till förbättrad blodcirkulation och minskad risk för blodproppar och hjärtåkommor. [4]
 • ben2. Starka ben: Våra kroppar behöver kalcium för att upprätthålla en stark benstomme. När vitamin K2 hjälper till att bryta ner kalcium aktiverar det även ett protein som hjälper till att binda kalciumet till skelettet. [5]
 • bröst cancer3. Cancer: Vissa studier har visat på att vitamin K2 kan sakta ned eller stoppa spridningen av cancer i kroppen. Andra studier har även visat att det kan minska dödligheten och risken för att cancern ska komma tillbaka. Hur som helst är dessa studier inte särskilt omfattande och betydligt mer forskning behövs på området. [6]
bebis dricker flytande k2

Det är extra viktigt för bebisar att få i sig tillräckligt med vitamin K2.

Varför ska man ta D3 tillsammans med K2?

vitamin d3 och k2För att upprätthålla en stark benstomme räcker det inte bara med att ta tillräckligt med kalcium. Man måste också få i sig tillräckligt med vitamin K2 och D3.

Vitamin D3 hjälper kroppen att absorbera kacliumet lättare. [7]

Vitamin K2 ser till att det tar sig till benen. K2 kan också ta hand om överflödigt kalcium och förhindra åderförkalkning. [8]

Båda vitaminerna jobbar alltså tillsammans och har man för lite av antingen kalcium, D3 eller K2 så fungerar inte processen.

I vilken mat finns K2-vitamin?

ost och mjolkVitamin K finns i många former, men det är framförallt vitamin K1 från olika växter vi får i oss. [9]

K2-vitamin finns i fermenterade sojaprodukter, ost och filmjölk som MK-4. MK-7 varianten av vitamin K2 återfinns i inälvsmat, fisk och ägg. [10]

Här är de fyra livsmedel som innehåller mest vitamin K2: [11]

Natto
(108 mcg/100g)
Natto är en japansk rätt som består av fermenterade sojabönor. Det innehåller många nyttiga ämnen för magen och är den mest vitamin K2-rika maten.
Ål
(63 mcg/100g)
Ål är ett av näringsämnena som är allra mest näringsrika på vitamin K2.
Ost
(~50 mcg/100g)
Ost innehåller en hel del vitamin K2. Munster, Camembert, Edamer och lagrad Gouda är exempel på K2-rika ostar.
Kyckling
(10 mcg/100g)
Kyckling innehåller ca 5-10 gånger mer vitamin K2 än nöt- och griskött. 

 

Hur mycket K2-vitamin behöver jag?

Det finns inget rekommenderat dagligt intag av vitamin K2 i Sverige enligt Livsmedelsverket.

Tyska myndigheten DGE har däremot satt upp rekommendationer, som skiljer sig mellan kön och ålder:

 • Rekommenderade dagliga intaget för vuxna och barn över 15 år är ca 60-80 mcg.
 • För barn är doseringen 15mcg från 1-4 år och ökar sedan upp till 50 mcg för 13-15 åringar.
 • Spädbarn under 4 månader behöver 4mcg och från 4 till 12 månader behöver de 10 mcg.

Ska ta du ett kosttillskott med vitamin K2 behöver du ca 100-200 mcg per dag. Det räcker förmodligen med 100 mcg per dag men det är inte farligt att ta 200 mcg per dag. [12]

Biverkningar av K2-vitamin

Kostillskott med vitamin K2 är inte farliga i doser upp till 200 mcg per dag. [12]

I ovanliga fall kan man drabbas av vissa biverkningar:

 • Förstoppning eller diarré
 • Allvarliga magsmärtor och kräkningar
 • Yrsel, halsbränna och orolig mage

Skulle du drabbas av några biverkingar bör du genast avbryta behandlingen och kontakta din läkare.

Det finns även vissa medicinska fall där det kan vara farligt att ta vitamin K2:

 • Njursjukdomar
 • Dialys
 • Hjärtsjukdomar
 • Leversjukdomar
 • Om du tar blodförtunnande

Kan jag få brist på vitamin K2?

ung tjej med skrapsår och blåmärkeDet är ovanligt att få brist på vitamin K2 och det beror oftast på dåliga matvanor. Det finns också vissa sjukdomar som leder till brist på vitamin K2. Men även om nivåerna skulle sjunka kan kroppen oftast bilda vitaminet själv från tarmbakterierna. [13]

Om man skulle få brist på K2-vitamin slutar blodkoaguleringen att fungera som den ska. Det leder till att det är större risk för blödningar. [14]

Har man brist på vitamin K2 råkar man ofta ut för följande symtom: [15]

 • Koncentrationssvårigheter och dålig motivation
 • Näsblod och blåmärken
 • Små sår tar väldigt lång tid att läka
 • Blödningar som inte slutar

Vilket vitamin K2-tillskott är bäst?

Vilket K2-tillskott som är bäst kommer att variera från person till person. Olika budget, doser och personliga preferenser är alla faktorer som avgör vilket tillskott som är bäst för dig.

Bäst i vårt test Healthwell Vitamin K2 200. Det är ett mycket prisvärt kosttillskott med bra dosering och lättsvalda kapslar. Innehållet är dessutom kontrollerat enligt GMP och HACCP.

Tittar man på vad kunderna har att säga är i stort sett alla positiva och det är flera personer som upplever förbättring av smärta i knän. Många uppskattar även den blixtsnabba leveransen.

Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Källförteckning

Vi hoppas du märker att det ligger mycket arbete bakom den här guiden.

Vårt mål är att alltid ge dig en så objektiv bedömning som möjligt av alla produkter.

Den här artikeln bygger på vårt egna test och följande källor:

Referenser:

 1. Shiraki, M. "Vitamin K2." Nihon rinsho. Japanese Journal of Clinical Medicine 56.6 (1998): 1525-1530.
 2. Namazi, Nazli, Bagher Larijani, and Leila Azadbakht. "Vitamin K and the immune system." Nutrition and Immunity. Springer, Cham, 2019. 75-79.
 3. Halder, Maurice, et al. "Vitamin K: double bonds beyond coagulation insights into differences between vitamin K1 and K2 in health and disease." International journal of molecular sciences 20.4 (2019): 896.
 4. De Caterina, Raffaele, et al. "Vitamin K antagonists in heart disease: Current status and perspectives (Section III)." Thrombosis and haemostasis 110.12 (2013): 1087-1107.
 5. Weber, Peter. "Vitamin K and bone health." Nutrition 17.10 (2001): 880-887.
 6. Dahlberg, Sofia, Jacob Ede, and Ulf Schött. "Vitamin K and cancer." Scandinavian journal of clinical and laboratory investigation 77.8 (2017): 555-567.
 7. Christakos, Sylvia. "Mechanism of action of 1, 25-dihydroxyvitamin D3 on intestinal calcium absorption." Reviews in Endocrine and Metabolic Disorders 13.1 (2012): 39-44.
 8. Maresz, Katarzyna. "Proper calcium use: vitamin K2 as a promoter of bone and cardiovascular health." Integrative Medicine: A Clinician's Journal 14.1 (2015): 34.
 9. Schwalfenberg, Gerry Kurt. "Vitamins K1 and K2: the emerging group of vitamins required for human health." Journal of nutrition and metabolism 2017 (2017).
 10. Yasin, Muhammad, Masood Sadiq Butt, and Aurang Zeb. "Vitamin K2 rich food products." Vitamin K2-Vital for Health and Wellbeing; InTechOpen: London, UK (2017): 35-61.
 11. Halder, Maurice, et al. "Vitamin K: double bonds beyond coagulation insights into differences between vitamin K1 and K2 in health and disease." International journal of molecular sciences 20.4 (2019): 896.
 12. Khalil, Zeyad, et al. "The medical benefits of vitamin K2 on calcium-related disorders." Nutrients 13.2 (2021): 691.
 13. Naafs, M. A. B. "Vitamin k2 deficiency: Is it real." Clin Dia and Cure Open A Open J (2018): 1-4.
 14. Beulens, Joline WJ, et al. "The role of menaquinones (vitamin K2) in human health." British Journal of Nutrition 110.8 (2013): 1357-1368.
 15. Woods, Christopher W., Amanda G. Woods, and Carmen K. Cederholm. "Vitamin K deficiency bleeding: a case study." Advances in Neonatal Care 13.6 (2013): 402-407.

Övriga källor:

Senast uppdaterad: 9 november 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Johan Karlsson
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
254 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5