Topp 5 bästa zinktillskotten (nov. 2022)

Vi har tittat närmare på zinktillskotten hos de större apoteken och kosttillskottbutikerna.

Zink är ett essentiellt spårämne som behövs för att upprätthålla den normala funktionen i kroppen.  Det kan inte själv produceras av kroppen utan behövs istället intas genom näringen. Vi har jämfört och granskat 5 olika populära zinktabletter och vinnaren i testet är Core Zink. Läs vidare för att se hela testresultatet samt hur vi har gått tillväga för att genomföra testet.

Testvinnare - Bästa zinktabletterna 2022

Här är en överblick över årets bästa zinktabletter.

 1. Bäst i test zinktabletter: Core Zink
 2. Bästa veganska zinktillskottet: Healthwell Zink 25 Plus
 3. Bästa billiga zink: GAAM Health Series Zinc 100 caps
 4. Bästa flytande zink: Helhetshälsa ZinkStatus
 5. Bästa lågdoserade zink: Nordbo C-vitamin & Zink 100 kapslar

Hur vi valde ut de bästa zinktillskotten

 • Innehåll: Hur mycket zink innehåller produkten? Vilken typ av zink innehåller tillskotten? Hur bra är upptagningsförmågan? Innehåller den några andra verksamma ämnen? Innehåller den många onödiga tillsatser? Är tabletterna veganska? 
 • Användning: Är tabletterna stora eller små? Går det lätt att svälja? Hur många tabletter behöver man ta varje dag?
 • Resultat: Har du märkt av några positiva effekter sedan du började använda produkten? Har du råkat ut för några biverkningar?
 • Pris: Hur mycket kostar en förpackning? Vad blir priset per tablett, dosering och dag? Skulle du rekommendera den här produkten till en vän?
 • Kundbetyg: Vad tycker tidigare kunder som använt produkten om den? Finns det något som är extra bra/dåligt? Vilket betyg har den fått hos återförsäljare?

Vi arbetar hårt för att vara transparenta om varför vi rekommenderar vissa kosttillskott. Du kan läsa mer om hur vi väljer ut kosttillskott här.

Så hittar du bästa Zinktabletter

Så hittar du bästa zinktabletterna

Zink är ett mineral som människokroppen har flera användningsområden för, inte minst för tillväxten och underhållet av vår kropp. Det behövs vidare för att immunförsvaret ska fungera och hjälper även vid bland annat sårläkning och för en normal sköldkörtelfunktion. När du köper zinktillskott är det ett par faktorer du bör fundera över innan du köper ett tillskott. Dessa är bland annat: 

 • couple

  Ditt kön

  Över lag behöver män få i sig mer zink än kvinnor. Är du däremot gravid krävs det att du får i dig mer zink än vad som annars är normalfallet för kvinnor. 
 • measuring tape

  Tabletterna

   Storleken på tabletterna eller kapslarna varierar kraftigt. Har du själv svårt att svälja större tillskott kan det vara en idé att köpa några mindre varianter. Tänk dock på att du då kan behöva ta flera per dag. 
 • capsules

  Form av zink

   Det finns flera olika former av zink. Dessa är zinkglukonat, zinkcitrat, zinkacetrat och zinkpikolinat. Vissa menar på att biotillgängligheten skiljer sig åt mellan dessa former. Några menar även på att vissa saknar helt upptagningsförmåga. En rekommendation kan vara att välja ett tillskott som innehåller flera olika zinkformer. 
 • best price

  Priset

   I vår egna granskning och betygsättning har vi valt att fokusera på att hitta prisvärda alternativ på zinktillskott. Efter genomgången var det lätt att konstatera att det finns flera olika kosttillskott som är mer eller mindre identiska men där priset skiljer sig åt. Dubbelkolla alltid så att du får ut så mycket valuta för dina pengar som möjligt.

Våra 5 bästa zinktabletter (november 2022)

1. Core Zink - Bäst i test zinktabletter

Core Zink - Bäst i test zinktabletter
Betyg 4,7/5
Betyg 4,7/5
Bäst i test
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Svenskt Kosttillskott har med sin Core-serie blivit en favorit bland Sveriges prismedvetna och träningsinriktade personer. Oavsett vilken nivå de ligger på. Med Core Zink erbjuder företaget ett prisvärt och effektivt zinktillskott.

 • Innehåller zinkglukonat och zinkpikolinat för snabbt och effektivt upptag.
 • Främjar immunsystemet och kroppens ämnesomsättning.

Med detta zinktillskott kan du på ett enkelt sätt se till att kroppen får tillgång till den mängd zink som behövs. Till skillnad från vissa andra kosttillskott säkerställer Core:s zinkblandning en hög biotillgänglighet. Varje kapsel innehåller 25 milligram vilket tillgodoser dagsbehovet för såväl fysiskt aktiva personer som övriga.

Kostnadsmässigt är Core Zink ett bra val då 100 kapslar inte kostar mer än 79 kronor. Priset per kapsel är också jämförelsevis lågt, under snittet av de märken som vi testat. Core Zink är alltså ett av de mer prisvärda zinktillskotten.

Med fokus på bland annat "en om dagen-konceptet" har produkter från Core gjort sig kända för enkelhet och smidighet. Detta gäller även deras järntillskott. De kundrecensioner som finns om Core Zink är mycket positiv. Kapslarna hjälper mot till exempel krypande känsla i benen och de är dessutom lättsvalda. Sammantaget utser vi Core Zink till "bästa zinktabletterna". De har hög biotillgänglighet, bra pris och innehållet är helt enkelt kvalitativt.

I vårt test tilldelades Core Zink utnämningen "bästa zinktabletterna". Som ren zinkprodukt med en kombinationen av zinkföreningarna glukonat och pikolinat kan man kännas sig trygg i att kroppen kan tillgodose sig kapslarnas innehåll. Vi gillar att det räcker med en kapsel om dagen.

Egenskaper

 • Zink / kapsel: 25 mg
 • Pris / kapsel: 0,63 kr
 • Zink mg/kr: 39,68
 • Storlek: 100 kaps

Fördelar

 • 4.9 / 5 kundbetyg
 • 100 % zink
 • Optimal biotillgänglighet

Nackdelar

 • Ej lämpligt för veganer

Omdöme

Högdoserat tillskott från 2 olika zinkkällor till ett bra pris.
Våra betyg
Innehåll:
Betyg 4.7/5
4,7/5
Användning:
Betyg 4.6/5
4,6/5
Resultat:
Betyg 4.6/5
4,6/5
Pris:
Betyg 4.8/5
4,8/5
Kundbetyg:
Betyg 4.8/5
4,8/5
Totalt:
Betyg 4,7/5
4,7/5

Priser

Till butik
63 kr
Till butik
63 kr

2. Healthwell Zink 25 Plus - Bästa veganska zinktillskottet

Healthwell Zink 25 Plus - Bästa veganska zinktillskottet
Betyg 4,5/5
Betyg 4,5/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Healthwell Zink är en av de mer prisvärda zinkprodukterna för veganer på marknaden. Kapslarna är är helt vegetabiliska och det zink som de innehåller har en hög biotillgänglighet. Varje kapsel innehåller 20 milligram zink, vilket innebär att en kapsel mer än väl täcker dagens zinkbehov. 20 milligram motsvarar 200% av det dagliga rekommenderade intaget. Detta gör tillskottet till ett bra val för dig som är fysiskt aktiv.

 • Innehåller zinkglukonat och zinkcitrat som är lättillgängligt för kroppen.
 • Ett bra val för dig som vill stärka immunsystemet och motverka inflammation.

När det gäller priset är Healthwell Zink ett av de mer prisvärda zinktillskotten. 100 kapslar kostar 69 kronor och priset per kapsel är låga 69 öre. Detta gör Healthwell Zink till ett av de billigaste zinktillskotten som vi testat.

De kundutlåtanden som finns på Svenskt kosttillskott är positiva. Den effekt som märks av är bland annat att kvaliteten på naglar och hår förbättrats. Kapslarna är också lätta att svälja. Framför allt är det dock prisvärdheten som lyfts fram som ett skäl att välja Healthwells zinktillskott. Under de 3 veckor som vi testade Healthwell Zink märkte vi av en viss skillnad på kvaliteten på naglarna. De kändes mindre spröda och starkare. För att få ett rättvisande resultat bör du dock ta tillskottet över en längre tidsperiod, för att kunna göra en rättvisande bedömning. Sett till prisvärdhet och externa recensioner väljer vi att utse Healthwell Zink till "bästa veganska zink". 

Testets bästa veganska zinktabletterna var Healthwell Zink. Kombinationen zinkglukonat och zinkcitrat är biotillgänglig och skonsam för magen. Ett bra val för dig som vill undvika animaliska produkter, och för dig som vill ha en pålitlig zinkkälla.

Egenskaper

 • Zink / kapsel: 25 mg
 • Pris / kapsel: 0,88 kr
 • Zink mg/kr: 28,48
 • Storlek: 90 kaps

Fördelar

 • 4.5 / 5 kundbetyg
 • 1 kapsel / dag
 • Bra för veganer

Nackdelar

 • Välj Core om du inte har något emot gelatin i kapselskalen

Omdöme

Veganskt högdoserat tillskott från zinkglukonat och zinkcitrat.
Våra betyg
Innehåll:
Betyg 4.7/5
4,7/5
Användning:
Betyg 4.3/5
4,3/5
Resultat:
Betyg 4.5/5
4,5/5
Pris:
Betyg 4.4/5
4,4/5
Kundbetyg:
Betyg 4.7/5
4,7/5
Totalt:
Betyg 4,5/5
4,5/5

Priser

Till butik
79 kr
Till butik
79 kr

3. GAAM Health Series Zinc 100 caps - Bästa billiga zink

GAAM Health Series Zinc 100 caps - Bästa billiga zink
Betyg 4,4/5
Betyg 4,4/5
Till butik
köp
(Proteinbolaget)

Zinc från GAAM består av zinkglukonat som är en lättupptaglig form av zink. Med en tablett om dagen tillgodoser du kroppens behov.

På senare tid har zink uppmärksammats för den avgörande roll det spelar för såväl hormonreglering som immunfunktion. Många har även ovetandes bristfälliga nivåer. Eftersom zinken är försluten i kapslar slipper du uppleva den beska smak som många förknippar med zinktillskott.

Vi har valt att lyfta fram GAAM Health Series Zinc 100 caps som "bästa billiga zinktabletterna". Rent zinkglukonat i väldoserade kapslar gör att detta lätt blir en produkt för daglig dosering. Vi gillar särskilt att kapslarna är helt smakfria.

Egenskaper

 • Zink / kapsel: 25 mg
 • Pris / kapsel: 0,59 kr
 • Zink mg/kr: 42,37
 • Storlek: 100 kaps

Fördelar

 • Prispressade
 • Från glukonat
 • En kapsel täcker dagsbehovet

Nackdelar

 • Ej lämplig för veganer

Omdöme

Prisvärda kapslar med zinkglukonat från Proteinbolagets egna varumärke GAAM.
Våra betyg
Innehåll:
Betyg 4.5/5
4,5/5
Användning:
Betyg 4.4/5
4,4/5
Resultat:
Betyg 4.4/5
4,4/5
Pris:
Betyg 4.8/5
4,8/5
Kundbetyg:
Betyg 4.5/5
4,5/5
Totalt:
Betyg 4,4/5
4,4/5

Priser

Till butik
59 kr

4. Helhetshälsa ZinkStatus - Bästa flytande zink

Helhetshälsa ZinkStatus - Bästa flytande zink
Betyg 4,3/5
Betyg 4,3/5
Till butik
köp
(Svenskt Kosttillskott)

Zinkstatus från svenska Helhetshälsa är en sätt unik produkt. Till skillnad från i stort sett samtliga övriga zinktillskott så innehåller den zink i flytande form.

 • Innehåller flytande zinksulfatheptahydrat för extra snabbt upptag.
 • Perfekt för dig som ogillar att svälja kapslar.

15 ml av den flytande zinklösningen motsvarar en zinkmängd på 18,5 mg. Detta innebär att den rekommenderade dosen innebär att 185% av det dagliga rekommenderade intaget täcks. Följer du den dosen har varje flaska totalt sett drygt 16 doser.

Helhetshälsa ZinkStatus är inte marknadens billigaste zinktillskott, men det är ett av få tillskott som erbjuder zink i flytande form. Jämfört med andra, liknande tillskott i flytande form, är det ett av de mer prisvärda alternativen.

När vi testade och utvärderade Helhetshälsa ZinkStatus uppskattade vi främst det faktum att vi slapp kapslar eller tabletter. Effekten var svårare att se något resultat av, men vi vet att Helhetshälsa håller en god kvalitet på sina produkter. Detta framgår också av de användaromdömen som finns. Betyget som ges ZinkStatus ligger på 4.7 / 5. Vi utser alltså denna produkt till "bästa flytande zink".

Som "bästa flytande zinktillskottet" blev Helhetshälsa ZinkStatus en testfavorit. En unik sak med flytande zink i formen zinksulfatheptahydrat är att stark smak antyder bra zinknivåer, medan ingen smak är ett tecken på att man kan ha brist. Vi gillar även den höga biotillgängligheten.

Egenskaper

 • Zink / kapsel: 18,5 mg
 • Pris / kapsel: 8,37 kr
 • Zink mg/kr: 2,22
 • Storlek: 250 ml

Fördelar

 • Zinkberikat vatten
 • Vegansk
 • Lättdoserad

Nackdelar

 • Dyrare än kapslar
 • Smaken kan upplevas som lite obehaglig

Omdöme

Kosttillskott i flytande form optimalt för dig som inte gillar att svälja tabletter.
Våra betyg
Innehåll:
Betyg 4.7/5
4,7/5
Användning:
Betyg 3.9/5
3,9/5
Resultat:
Betyg 4.7/5
4,7/5
Pris:
Betyg 4.1/5
4,1/5
Kundbetyg:
Betyg 4.5/5
4,5/5
Totalt:
Betyg 4,3/5
4,3/5

Priser

Till butik
139 kr
Till butik
139 kr

5. Nordbo C-vitamin & Zink 100 kapslar - Bästa lågdoserade zink

Nordbo C-vitamin & Zink 100 kapslar - Bästa lågdoserade zink
Betyg 4,1/5
Betyg 4,1/5
Till butik
köp
(MEDS)

C-vitamin & zink från Nordbo är ett kombinerat tillskott som innehåller två saker som är helt avgörande för immunsystemets funktion. Tack vare två särskilt lättlösliga och biotillgängliga former av Vitamin C och Zink kan du var säker på att kroppen faktiskt tillgodogör sig.

Då detta är ett högdoserat tillskott täcks det dagliga behovet av en enstaka kapsel. Vid behov kan mängden däremot ökas. Ett enkelt sätt att säkerställa ett bra immunlogiskt basläge.

Nordbo C-vitamin & Zink 100 kapslar fick ställningen som testets "bästa lågdoserade zinktabletterna". Med dryga hälften av zinkmängden jämfört med övriga produkter är den perfekt för dig som vill ha extra zink utan att riskera för höga nivåer. Plus i kanten för tillsatt C-vitamin.

Egenskaper

 • Zink / kapsel: 12,5 mg
 • Pris / kapsel: 1,18 kr
 • Zink mg/kr: 10,59
 • Storlek: 100 kaps

Fördelar

 • Tillverkad i Sverige
 • Vegetabilisk kapsel
 • Innehåller även C-vitamin

Nackdelar

 • Välj annan produkt om du behöver högre dosering

Omdöme

Lågdoserade kapslar som även innehåller C-vitamin.
Våra betyg
Innehåll:
Betyg 4/5
4,0/5
Användning:
Betyg 4.5/5
4,5/5
Resultat:
Betyg 4.3/5
4,3/5
Pris:
Betyg 4.2/5
4,2/5
Kundbetyg:
Betyg 4.1/5
4,1/5
Totalt:
Betyg 4,1/5
4,1/5

Priser

Till butik
118 kr

Jämför de bästa zinktillskotten i testet

Zinktabletter Zink / kapsel Pris / kapsel Zink mg/kr Storlek Totalbetyg Pris
Core Zink 25 mg 0,63 kr 39,68 100 kaps Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
63 kr
Healthwell Zink 25 Plus 25 mg 0,88 kr 28,48 90 kaps Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
79 kr
GAAM Health Series Zinc 100 caps 25 mg 0,59 kr 42,37 100 kaps Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Pris från
59 kr
Helhetshälsa ZinkStatus 18,5 mg 8,37 kr 2,22 250 ml Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
139 kr
Nordbo C-vitamin & Zink 100 kapslar 12,5 mg 1,18 kr 10,59 100 kaps Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
118 kr

Vad är zink bra för?

Zink är ett viktigt mineral som din kropp använder på mängder av olika sätt. Zink är nödvändigt för aktiviteten hos över 300 enzymer som hjälper till med ämnesomsättning, matsmältning, nervfunktion och många andra processer. Dessutom är det viktigt för utveckling och funktion av immunceller samt spelar en grundläggande roll för din hudhälsa, DNA-syntes och proteinproduktion. De kanske viktigaste punkterna att lyfta fram extra är: 

 • immuneÖkar ditt immunsystem: Zink hjälper till att hålla ditt immunförsvar starkt eftersom det är nödvändigt för immuncellsfunktionen. Brist kan i sin tur leda till ett försvagat immunförsvar. Zinktillskott stimulerar vissa immunceller och minskar dessutom oxidativ stress.

 • woundsPåskyndar sårläkning: Zink används vanligtvis på sjukhus som en behandling vid brännskador, vissa sår och andra hudskador. Eftersom detta mineral har flera viktiga roller i kollagensyntesen och immunfunktionen är det nödvändigt för att sår ska läka snabbt och bra.

 • backKan minska risken för vissa åldersrelaterade sjukdomar: Zink kan avsevärt minska risken för åldersrelaterade sjukdomar, såsom lunginflammation och infektioner. Detta eftersom zink kan lindra oxidativ stress och förbättra immunsvaret genom att öka aktiviteten hos T-celler, vilket hjälper till att skydda din kropp från infektioner. Äldre vuxna som använder zinktillskott upplever även förbättrad respons från influensavaccinationer samt minskar risken för lunginflammation, dessutom känner vissa av en ökad mental prestanda.

 • diagramHjälper till att bibehålla bra testosteronnivåer: Zinkbrist kan leda till låga halter av det manliga könshormonet. Exakt varför detta är fallet och hur zink påverkar testosteronnivåerna vet man ännu inte men man tror att mineralet kan påverka cellerna i testiklarna som producerar könshormonet.

Zink har även visat sig påminna inlärning och minnet positivt. Det är också viktigt för tillväxt och fertilitet.

Vad händer vid zinkbrist?

Den vanligaste anledningen till att man har brist på zink är för att man inte får i sig tillräckligt genom sin kost. Det kan dock även bero på malabsorption och kroniska sjukdomar som diabetes, cancer och leversjukdomar. Några vanliga tecken på zinkbrist är:

 • Aptitlöshet
 • Anemi
 • Långsam sårläkning
 • Onormal smak
 • Onormalt långsam tillväxt
 • Förändrad kognition
 • Diarré
 • Håravfall

Många människor som inte får i sig tillräckligt med mineraler brukar även ha svårt att få i sig tillräckligt med andra mineraler såsom magnesium och krom. Det kan därför vara en bra idé att kolla upp så att man inte har underskott av dessa med. En bra början kan vara att läsa på om dessa grundämnen här hos oss.

Hur mycket zink behöver vi?

 • babySpädbarn & barn upp till 2 år: Behöver ungefär 5 milligram zink per dag. 
 • childrenBarn 2-9 år: Barn mellan 2-5 år behöver 6 milligram och barn mellan 6-9 år behöver 7 milligram zink per dag. 
 • womanTjejer 10-17 år: Tjejer i åldersintervallet 10-17 år behöver cirka 8,5 milligram zink per dag. 
 • boyPojkar 10-17 år: Pojkar mellan 10-17 år behöver cirka 11,5 milligram zink per dag. 
 • woman 1Kvinnor: Kvinnor behöver cirka 7 milligram zink per dag. 
 • bussiness manMän: Behöver cirka 9 milligram zink per dag. 
 • pregnant womanGravida: Behöver ungefär 9 milligram zink per dag. 
 • breastfeedingAmmande: Ammande kvinnor behöver få i sig mer zink än övriga kvinnor. 11 milligram per dag är rekommendationen. 
 • Källa: Livsmedelsverket.se

Biverkningar av zink

Zink är generellt ett väldigt säkert kosttillskott och ytterst få biverkningar har observerats vid doser om max 40 mg / dag.

För att komma upp i en dödlig dos zink behöver man få i sig 10 - 30 g på ett och samma tillfälle, vilket motsvarar minst 400 st starka zinktabletter.

Tar man för starka eller för många zinktabletter eller använder zinktillskott under många år kan man råka ut för zinköverdos.

Det är viktigt att inte överdosera ditt zinkintag på grund av de bieffekter som det kan medföra.

Vanliga biverkningar vid för stort intag av zink är:

 • Illamående
 • Kräkningar
 • Aptitlöshet
 • Magplågor
 • Huvudvärk
 • Diarré

Överdosering sker oftast genom att man använder ett starkt zinktillskott när man redan äter zinkrik mat, eller att man inte följer tillverkarens rekommenderade dosering.

Men det är väldigt ovanligt att någon råkar ut för zinköverdos.

Vanliga frågor om bästa zinktabletterna

Frågor och svar om zink

Vilka zinktabletter är bäst?

Vilka zinktabletter som är bäst för dig beror på ditt behov och dina preferenser. Man kan inte riktigt säga att att några lågdoserade tabletter är bättre eller sämre än några högdoserade. De har bara olika användningsområden.

Bäst överlag blev i vårt test Core Zink.  Detta baserade vi bland annat på produktens pris, innehåll och användning.

Vad händer om man får zinkbrist?

Några vanliga tecken på zinkbrist är:

 • Aptitlöshet
 • Anemi
 • Långsam sårläkning
 • Onormal smak
 • Onormalt långsam tillväxt
 • Förändrad kognition
 • Diarré
 • Håravfall

Vad är zink bra för?

Zink är nödvändigt för aktiviteten hos över 300 enzymer som hjälper till med ämnesomsättning, matsmältning, nervfunktion och många andra processer. Dessutom är det viktigt för utveckling och funktion av immunceller samt spelar en grundläggande roll för din hälsa. 

Hur mycket zink behöver vi?

 • Spädbarn & barn upp till 2 år: Behöver ungefär 5 milligram zink per dag. 
 • Barn 2-9 år: Behöver mellan 6-7 milligram per dag. 
 • Tjejer 10-17 år: Behöver cirka 8,5 milligram zink per dag. 
 • Pojkar 10-17 år: Behöver cirka 11,5 milligram zink per dag. 
 • Kvinnor: Behöver cirka 7 milligram zink per dag. 
 • Män: Behöver cirka 9 milligram zink per dag. 
 • Gravida: Behöver ungefär 9 milligram zink per dag. 
 • Ammande: Behöver få i sig mer zink än övriga kvinnor. 11 milligram per dag är rekommendationen. 
 • Källa: Livsmedelsverket.se

Vilka alternativ finns till zinktabletter?

Förutom i zinktabletter förekommer zink naturligt i en rad olika livsmedel. De bästa för ett högt zinkinnehåll är:

 • Kött: Kött, framför allt rött kött innehåller höga halter av zink. Stekt nötkött innehåller exempelvis 6,21 mg zink per 100 g.
 • Ostron: Det räcker med 10 gram ostron för att få i sig 10 mg.
 • Jordnötter: 100 gram jordnötter innehåller hela 6,6 mg zink.
 • Vetegroddar: 100 gram innehåller ca 18 mg zink. 
 • Cashewnötter: 100 gram cashewnötter innehåller hela 5,6 mg zink.
 • Älg: 100 gram färs ger hela 6,87 mg! 
Varför lita på Fitnessfrank.se?

Vi på Fitnessfrank.se spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare.


Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en viss produkt före en annan.

Källförteckning

Vi hoppas du märker att det ligger mycket arbete bakom den här guiden.

Vårt mål är att alltid ge dig en så objektiv bedömning som möjligt av alla produkter.

Den här artikeln bygger på vårt egna test och följande källor:

Senast uppdaterad: 9 november 2022
Artikeln har faktakontrollerats av Johan Karlsson
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
234 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5