Bäst i test: Bästa Detoxplåstret 2022

Många efterfrågar enkla och smidiga sätt att säkerställa detox. Detoxplåster gör det möjligt att medan man sover och med minsta möjliga ansträngning få lokaliserad detox. Här är de plåster som visat sig vara bäst i test.
Uppdaterad juli 2022

Även om kroppen är väldigt bra på att rena sig själv så kan den ibland behöva hjälp. Med detoxplåster så skapar man bra förutsättningar för att främja hudens utsöndring av toxiner och skadliga ämnen.

För att få bästa möjliga resultat är det viktigt att välja plåster som har rätt sammansättning och är tillräckligt pålitliga för att göra nytta så länge man har dem på sig. Inte minst om man vill få så mycket valuta som möjligt för pengarna.

Här är de plåster som ordnar bästa möjliga detox.

Bästa Detoxplåstret:

 1. Bäst i test: China Dragon Detoxplåster
 2. Bästa premium detoxplåster: Global Healing Center Detox Foot Pads
 3. Bästa billiga detoxplåster: Weight World Detox Foot Pads
 1. Bäst i test: China Dragon Detoxplåster

  9,7/10
  Praktiska detoxplåster som kommit att bli ett standardalternativ.
  China Dragon Detoxplåster
  Bäst i test
  Storlek
  10 plåster
  Räcker i
  5 dagar
  Pris / dag
  40 kr
  Aktiva ingredienser
  8 st
  Till Butik
  199 kr
  Till Butik
  199 kr
  Fördelar
  • Beprövat val
  • Stor täckyta
  Nackdelar
  • Lite kladdiga

  China Dragon Detoxplåster är ett fotplåster som innehåller antioxidanter, vinäger, turmaliner och diverse växtbaserade ämnen. Genom att applicera plåstret på fötterna och låta det sitta över natten så ska det främja kroppens utsöndring av toxiner och uppmuntra cirkulation.

  Testpanelen tyckte att plåstren var väldigt enkla att använda. Några tyckte däremot att de var en aningen klibbiga och svåra att ta av på morgonen. Vissa i panelen upplevde mindre ömmande fötter. Enkelheten gjorde att alla tyckte det var väl värt att prova.

  Ett standardalternativ bland detoxplåster som har blivit mångas favorit.

  Läs mer
 2. Bästa premium detoxplåster: Global Healing Center Detox Foot Pads

  9,5/10
  Ett lättanvänt, naturligt och GMO-fritt detoxplåster med certifierade högkvalitativa ingredienser.
  Global Healing Center Detox Foot Pads
  Storlek
  10 plåster
  Räcker i
  5 dagar
  Pris / dag
  72 kr
  Aktiva ingredienser
  10 st
  Till Butik
  359 kr
  Till Butik
  359 kr
  Fördelar
  • Ekologiskt innehåll
  • Bekväma
  Nackdelar
  • Kostsamma

  Detox Foot Pads från Global Healing Center är högkvalitativa fotplåster med särskilda aktiva ämnen som främjar kroppslig avgiftning. Kombinationen av bindande zeoliter, vinäger och antioxidativa örter skapar bra förutsättningar för detox.

  Testpanelen tyckte att plåstrena var enkla att använda och satt bra under hela natten. På morgonen såg alla en tydlig svärta på plåstrena när de togs bort. Vissa tyckte att huden kände lenare och att de vaknade med en känsla av mer påtaglig pigghet.

  Läs mer
 3. Bästa billiga detoxplåster: Weight World Detox Foot Pads

  9,3/10
  Prisvärda detoxplåster som sitter bra och har spännande sammansättning.
  Weight World Detox Foot Pads
  Storlek
  30 plåster
  Räcker i
  15 dagar
  Pris / dag
  13 kr
  Aktiva ingredienser
  7 st
  Till Butik
  189 kr
  Fördelar
  • Prisvärda även i längden
  • Storpack
  Nackdelar
  • Något otympliga

  Detox Foot Pads från Weightworld är detoxplåster särskilt utformade för att användas på fötterna. Med ett stort antal aktiva ingredienser skapar de bra förutsättningar för detox. Med vinäger, turmalin, malört och vitamin C kombineras antioxidanter med cirkulationsfrämjande och extraherande ämnen.

  Med testets bästa instruktioner och mest lättanvända plåster så tyckte samtliga i panelen att de var väldigt enkla att använda. Trots det förmånliga priset får man många plåster med ett på många sätt unikt innehåll. Några tyckte att plåstrena lätt släppte, men att de satt på plats om man sov med strumpor.

  Läs mer

Köpguide: Så hittar du bästa Detoxplåstret

Många väljer att med viss regelbundenhet utföra detox för att hjälpa kroppen bli av med gifter som vi kommer i kontakt med via såväl kost som miljö. Huruvida intern eller extern detox är rätt val är däremot inte alltid helt och hållet uppenbart. Detoxplåster är en enkel utvärtes detox som kräver minimal ansträngning. Men sammansättning och effekt kan skilja sig stort.

Här är några saker att tänka på när du väljer detoxplåster.

Användningssätt

De flesta detoxplåster är särskilt framtagna för att användas på fötterna över natten. I vissa fall krävs även att man sover med strumpor för att plåstrena ska sitta på plats. Är du väldigt sensoriskt känslig kan detta bli ett problem. Se därför till att plåstrets användningssätt motsvarar något som du upplever fungerar för dig.

Innehåll

Det finns ett stort antal verksamma ämnen som är populära för detox. Vissa är mer beprövade än andra. Olika former av vinäger och vitamin C anses i många fall vara något utav en grundstomme i extern detox. Vill du vara säker på att få ett beprövat val bör du därför se till att välja plåster som bland annat innehåller dessa ämnen. För dig som gillar att testa sig fram finns det däremot många andra spännande aktiva ämnen.

Antal per förpackning

Det är viktigt att kunna säkerställa en tillräckligt lång kur för att man ska få effekt. Handlar det om fotplåster så går det av naturlig skäl åt två plåster per användning. Därför kan det vara missvisande när förpackningen anger en mängd som måste halveras för att få rättvisande detoxlängd. Se därför till att förpackningen har åtminstone tio plåster för en femdagarskur.

Hälsotillstånd

I vissa fall kan de aktiva ämnena leda till korsreaktioner om du äter medicin. Ofta avråds personer som äter blodförtunnande eller medicin för hjärt- och kärlrelaterade problem att ge sig på alltför intensiv detox. Är du osäker bör du därför diskutera frågan med din läkare för att helt och hållet utesluta risken för problem.

Pris

Kostnaden kommer i många fall vara avgörande för huruvida du kan få en kur som är tillräckligt lång för att ge resultat. Har du inte använt detoxplåster tidigare kan det vara en bra idé att välja det billigaste alternativ för att se om det är något för dig. Därför kan du utöka kuren utifrån önskemål och behov.

Hur vi utsåg bästa Detoxplåstren

Testet utfördes med fokus på förväntad effekt och praktiskt resultat. Därför tittade vi både på innehåll och hur lättanvända plåstrena faktiskt var. På så sätt försökte vi få ett helhetsorienterat och rättvisande resultat.

 • Innehåll: Vad innehöll plåstrena? Var det beprövade ämnen?
 • Resultat: Upplevdes någon skillnad i samband med användning?
 • Enkelhet: Var de lätta att använda?
 • Problem: Var det något som var krångligt med plåstrena?
 • Kostnad: Gav de valuta för pengarna?

Vår paneln bestod av personer i olika åldrar och med varierade erfarenheter gällande detox. Panelen utförde testet med utgångspunkt i varje enskilt produkts specifika instruktioner.

FAQ: Vanliga frågor om detoxplåster

Här är de frågor som vi upplever ofta dyker upp när det gäller detoxplåster. Förhoppningsvis hjälper svaren dig att ta rätt beslut och få bättre resultat.

Vilka detoxplåster är bäst?

China Dragon Detoxplåster är en beprövad favorit som ofta dyker upp som standardvalet när det gäller detox med plåster. De sätter även standarden för vinägerbaserad detox.

Är det någon skillnad mellan olika detox plåster?

Skillnaden mellan olika plåster för detox är faktiskt väldigt stor. Även om vissa ingredienser är återkommande så är variationen stor när det kommer till helheten. Därför finns det stora möjligheter att individualisera sitt val av plåster för att få den effekt man önskar sig. Många rekommenderar även att man periodvis använder olika sorts plåster för att få bästa möjliga effekt.

Är plåster bättre än vanlig detox?

Huruvida det är bäst att välja intern systemisk detox via kost och kosttillskott eller extern detox med hjälp av plåster eller liknande produkter är nog omöjligt att säga. I slutändan handlar det nog om vad man vill uppnå, och med största sannolikhet så kompletterar de olika detoxvarianterna varandra.

Fungerar detoxplåster?

Även om det ofta påstås att svärtan som uppstår är ett resultat på framgångsrik detox så är det inte nödvändigtvis en felsäker markör. I många fall så är svärtan ett resultat av kolbindningar snarare än gifter. Däremot innehåller plåstrena många ämnen som är etablerade antioxidanter och har beprövad effekt när det kommer till att främja cirkulation.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
2 röster, Genomsnitt: 4 / 5

Bäst i test - Bästa Detoxplåster enligt Fitnessfrank.se

 1. Bäst i test: China Dragon Detoxplåster
 2. Bästa premium detoxplåster: Global Healing Center Detox Foot Pads
 3. Bästa billiga detoxplåster: Weight World Detox Foot Pads

Detoxplåster finns att köpa i många olika butiker. Våra favoriter är Svenskt Kosttillskott , Svensk Hälsokost och Weight World .