Bäst i test: Bästa fotbadet 2022

Med hjälp av experterna kan du hitta det bästa fotbadet för dina unika behov!
johan karlsson
Skriven av Johan Karlsson
Uppdaterad juni 2022

Har du fötter i behov av vård? För exempel förhårdnader eller sprickor som gör ont? Då behöver du verkligen ett bra fotbad av kvalitet för att vårda dina fötter. Ett fotbad med värme som även masserar dina fötter är otroligt skönt!

Vi har utfört tester på ett 20-tal olika fotbad och bäst av alla blev OBH Nordica FootSpa Infraheat. Ett prisvärt alternativ med många olika funktioner och massageprogram. Dessutom blir resultatet väldigt bra!

Testvinnare - Bästa fotbadet

 1. Bäst i test fotbad: OBH Nordica FootSpa Infraheat
 2. Bästa premium fotbad: Beurer FB 50
 3. Bästa billiga fotbadet: Andersson FTB 2.0
 4. Bästa fotbadet enligt kundbetygen: Medisana FS 885
 5. Bästa hopfällbara fotbadet: Beurer FB 30
 1. Bäst i test fotbad: OBH Nordica FootSpa Infraheat

  9,5/10
  Komfort på hög nivå!.
  OBH Nordica Fotbad FootSpa Infraheat
  Bäst i test
  Effekt
  90 W
  Program
  3 program
  Vikt
  2,3 kg
  IR-ljus
  Ja
  Till Butik
  479 kr
  Fördelar
  • Flera olika funktioner
  • Hällpip för enklare tömning
  • Tre program
  Nackdelar
  • Stora fötter får ej plats
  • Tar mycket plats att förvara

  Du som är ute efter ett fotbad som erbjuder allt har hittat rätt. Detta fotbad erbjuder flera olika funktioner du kan använda för att göra upplevelsen helt perfekt. Så som värme, bubblor, vibrationsmassage, infraröd punktvärme och massagetillbehör.

  De lyxiga funktionera är oändliga med detta fantastiska fotbad som rymmer 4,6 liter vatten. Plus att det finns en praktisk hällpip så att du inte spiller vatten överallt när du är klar med fotbadet för dagen.

  OBH Nordica Fotbad vann vårt test tack vare de praktiska funktionerna och den lyxiga designen. Samt att du kan välja mellan tre olika program att njuta av. Vilket gör detta fotbad till det perfekta fotbadet för alla.

  Läs mer
 2. Bästa premium fotbad: Beurer FB 50

  9,3/10
  Det perfekta fotbadet för trötta fötter!.
  Beurer fotbad FB 50
  Effekt
  400 W
  Program
  3 st
  Vikt
  5,2 kg
  IR-ljus
  Ja
  Till Butik
  993 kr
  Fördelar
  • Integrerade magneter
  • Halkskydd
  • LED-display
  Nackdelar
  • Lång uppvärmningstid
  • Designen

  De två funktionerna som detta fotbad erbjuder är underbart sköna. Välj mellan vibrationsmassage och bubbelmassage. Vi lovar att båda alternativen är fantastiska efter en lång och krävande arbetsdag.

  Det här fotbadet är speciellt utformat för massage och passar alldeles utmärkt för dig som har trötta fötter. Eftersom blodcirkulationen i fötterna stimuleras med hjälp av massage kommer du snabbt att märka skillnaden i dina fötter. Och även i ditt humör!

  Och det är just massagefunktionerna som tog det här fotbadet till vinnarcirkeln i kategorin bästa premium. Eftersom Beurer Fotspa FB 50 är ett fotbad av kvalitet är det kanske inte så konstigt att vår testpanel älskade det!

   

  Läs mer
 3. Bästa billiga fotbadet: Andersson FTB 2.0

  9,3/10
  Prisvärda funktioner av kvalitet!.
  Andersson Fotbad FTB 2.0
  Effekt
  420 W
  Program
  3 st
  Vikt
  -
  IR-ljus
  Ja
  Till Butik
  399 kr
  Fördelar
  • Värmereglage
  • Extra tillbehör ingår
  • Infrarött ljus
  Nackdelar
  • Hållbarheten
  • Rullarna slits ut fort

  Alla har inte en stor budget att röra sig med. Men alla kan investera i ett fotbad! Det här prisvärda fotbadet har flera olika funktioner att välja mellan. Samt att du kan byta ut massagerullarna efter behov och bekvämlighet.

  Välj mellan härliga bubblor, massage och underbar värme. Samt att du kan ställa in temperaturen själv med ett reglage om 35 - 48 grader. Under vinterns kalla dagar är det underbart skönt att höja värmen litegrann.

  Eftersom priset är bland de lägre på marknaden har det här mångsidiga fotbadet vunnit i kategorin bästa billiga fotbad. Och det är inte konstigt eftersom du får mycket för pengarna. Plus en del smarta tillbehör att njuta av!

  Läs mer
 4. Bästa fotbadet enligt kundbetygen: Medisana FS 885

  9,1/10
  Härligt fotbad med intensiv zonterapi.
  Medisana FS 885
  Effekt
  390 W
  Program
  3 st
  Vikt
  2,9 kg
  IR-ljus
  Ja
  Till Butik
  799 kr
  Fördelar
  • Timerfunktion
  • Intensiv zonterapi
  Nackdelar
  • Något dyr

  Eftersom två av våra testobjekt fick samma helhetsbetyg har vi valt att även nämna Medisana FS 885 som ett bra val. Tack vare den intensiva reflex zon massagen det här fotbadet erbjuder vill vi inte att du går miste om möjligheten att äga det.

  Är du ute efter kalla fotbad om sommaren? Visst skulle det vara skönt att sänka ner fötterna i ett svalt fotbad en varm sommardag! Med Medisana FS 885 är det möjligt eftersom temperaturen kan gå ner till så lite som 20 grader.

  Det finns många anledningar till att Medisana FS 885 är uppskattad. Men anledningen till att vi rekommenderar detta fotbad är timerfunktionen. Eftersom det är väldigt praktiskt och bekvämt att kunna ställa in hur lång du vill att massagen ska vara.

  Läs mer
 5. Bästa hopfällbara fotbadet: Beurer FB 30

  8,9/10
  Praktiskt hopfällbar design!.
  Beurer FB 30
  Effekt
  60 W
  Program
  3 st
  Vikt
  -
  IR-ljus
  Nej
  Till Butik
  599 kr
  Fördelar
  • Hopfällbart
  • Peeling funktion
  • Värmehållning
  Nackdelar
  • Ingen display
  • Ingår ej infraröda lampor

  Har du lite plats för förvaring hemma? Då är detta fotbad helt perfekt för dig eftersom det går att fälla ihop. Och tar endast en tredjedel av platsen när det är hopfällt. Slipp ha ett stort och ganska fult fotbad framme i badrummet som tar en massa plats.

  Plus att Beurer FB 30 erbjuder flera olika funktioner att njuta av. Så som vibrationsmassage, bubbelmassage, värmehållning och peeling. Med det här praktiska fotbadet kommer du få ordning på dina fötter på nolltid!

  Bra val definierar verkligen Beurer FB 30 och vår testpanel var eniga i sin bedömning. Du som är ute efter ett fotbad du kan lita på ska verkligen investera i detta. Vi rekommenderar varmt Beurer FB 30 till dig och din familj.

  Läs mer
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa fotbadet

Köpguide: Så hittar du bästa fotbadet

När du ska investera i ett härligt fotbad är det alltid smart att göra lite efterforskningar för att hitta ett fotbad som passar dina behov och möter dina förväntningar. Hela poängen är trots allt att du ska njuta av fotbadet och använda det ofta, inte låta det stå i ett skåp och samla damm.

 • Massage

  Ett bra fotbad med massage funktion är att rekommendera för dig som går mycket under dagen. Om du har ett arbete som kräver att du står upp större delen av dagen är massagefunktionen helt fantastisk.
 • Temperaturkontroll

  Välj ett fotbad med bra temperaturkontroll för optimal komfort. Speciellt under vintern är det otroligt skönt när vattnet faktiskt håller sig varmt och inte svalnar fort.
 • Infraröda lampor

  Kanske känns det som en överdrift med infraröda lampor. Men forskningen visar tydligt på att det ökar blodcirkulationen i fötterna. Vilket sedan sprider sig till resten av kroppen och förbättrar din hälsa.
 • Stark motor

  En starkare motor erbjuder bättre massage för dina fötter. Samt att det oftast innebär att du har flera olika val av massagefunktioner. Och en underbar fotmassage efter en lång arbetsdag är inte helt fel!
 • Extra tillbehör

  Se efter vilka tillbehör som kommer med fotbadet. Ett stänkskydd kan vara att föredra. Eller varför inte pedikyr tillbehör?! Ett fotbad med smarta och praktiska tillbehör är värt mer i längden.
 • Storleken

  Har du ovanligt stora fötter? Eller har du lite utrymme för förvaring hemma? Se över storleken på fotbadet och om det är möjligt att fälla ihop det för enkel och smidig förvaring.
 • Användarvänligheten

  Du ska inte behöva krångla för att få igång fotbadet. Utan det ska vara enkelt att använda. Eftersom du vill kunna njuta av fotbadet och inte krångla med inställningarna.
Så valde vi ut de bästa fotbaden

Hur vi utsåg bästa fotbaden

Ett fotbad kan vara så enkelt som att sätta fötterna i en skål med varmt vatten till avancerade maskiner med bubblor, infraröd värme och vibrerande fotplattor. Olika maskiner har helt enkelt olika användningsområden och därför har vi valt att utse det bästa alternativet i flera olika kategorier.

För att avgöra vilket fotbad som är bäst i varje kategori började vi med att välja ut minst 5 fotbad i varje kategori där de tekniska bitarna såg lovande ut. De har sedan testats noggrant över tid och därefter har vi betygsatt dem på ett antal punkter:

 • Värme: Hur varmt blir vattnet? Går det enkelt att justera vattentemperaturen under användning och hur lång tid tar det att ändra temperatur? Går det att få den temperatur du önskar?
 • Använding: Är det enkelt att komma igång och använda maskinen? Är det problematiskt att fylla på och tömma det? Hur mycket väger det? Tar det upp mycket plats eller går det kanske att fälla ihop? Passa
 • Infraröda lampor: Finns det infraröd lampor? Hur många, var är de placerade och vilken effekt har dem?
 • Massage: Har maskinen möjlighet till olika former av massage såsom vibration eller bubblor? Hur många intensitetsnivåer finns det? Känns det som att massagen gör någon nytta? Hur många olika program finns det?
 • Effekt: Har du märkt av att fötterna blivit mjukare och lenare sen du började använda fotbadet? Har det hjälpt mot ömhet och värk i fötterna? Har du råkat ut för några tråkiga biverkningar?
 • Pris: Hur mycker kostar maskinen? Känns den prisvärd i förhållande till kvalitet och funktionalitet? Skulle du rekommendera det här fotbadet till en vän?
 • Komfort: Är det behagligt att använda maskinen? Går det att sitta med fötterna i olika ställningar? 
 • Kvalitet: Hur stark är motorn? Känns maskinen robust eller mera plastig? Har du märkt av någon form av slitage efter en tids användning?

Betygen på punkterna har sedan sammanställt och vinnaren i varje kategori är produkten med det högsta totalbetyget.

Vanliga frågor om bästa fotbadet

Vanliga frågor om fotbad

Vilket fotbad är bäst?

Vilket fotbad som är bäst för dig beror givetvis på just dina önskemål och krav. Bäst av alla i vårt test blev OBH Nordica FootSpa Infraheat som är ett fotbad i mellanklassen som passar bra för de allra flesta.

Vem behöver ett fotbad?

Ett fotbad kan användas för en mängd olika åkommor, eller bara som skön avslappning efter en aktiv dag. Först och främst hjälper det mot trötta och ömma fötter, men det hjälper även dig som har problem med mycket fotsvett och illaluktande fötter. Det används även inom vården för personer som har problem med lederna.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
94 röster, Genomsnitt: 4.8 / 5

Bäst i test - Bästa Fotbad enligt Fitnessfrank.se

 1. Bäst i test fotbad: OBH Nordica FootSpa Infraheat
 2. Bästa premium fotbad: Beurer FB 50
 3. Bästa billiga fotbadet: Andersson FTB 2.0
 4. Bästa fotbadet enligt kundbetygen: Medisana FS 885
 5. Bästa hopfällbara fotbadet: Beurer FB 30

Fotbad finns att köpa i många olika butiker. Våra favoriter är MEDS , Elgiganten , Netonnet , Hemmy och Tretti .