Bäst i test: Bästa fotmassagemaskinen 2021

johan karlsson
Skriven av Johan Karlsson
Uppdaterad augusti 2021

Att få en ordentlig fotmassage är inte bara skönt och avkopplande för kroppen, det kan behandla och lindra ett antal hälsoproblem. Bland annat stimulerar en fotmassage blodcirkulation och fotledernas rörlighet. Massage är dessutom bra för sinnet och har en lugnande effekt på hela kroppen, vid t.ex. stresspåslag. Vi har granskat fler olika fotmassagemaskiner som säljs i Sverige. Läs mer om testet nedan och ta reda på varför vi valde Flowlife Flowfeet fotmassage till bäst i vårt test 2021.

Våra redaktörer undersöker, testar och rekommenderar oberoende av andra de bästa produkterna. Du kan läsa mer om hur vi går tillväga när vi gör våra tester här. Vi kan få en provision på köp som görs via länkar på sidan.

Så testade vi fotmassagemaskinerna

När vi gått igenom och testat fotmassagemaskinerna är det ett par faktorer vi fokuserat extra på. Dessa är:

 • Funktionalitet: Hur bra fungerar maskinen? Känner man att det ger resultat? Är massagen skön? Och gör de olika, om det finns, programmen skillnad?
 • Pris: Hur pass prisvärd är maskinen? Vad får jag för pengarna?
 • Kvalitet: Hur kvalitativt känns materialet? Känns det plastigt och billigt eller mer robust?
 • Kundbetyg: Vad säger andra personer som testat fotmassagemaskinen? Vad har den för betyg och recensioner?

Testvinnare - Bästa fotmassagemaskinen

 • Flowlife Flowfeet fotmassage - Bästa fotmassagemaskinen
 • Zenkuru Fotmassage - Bra val
 • Beurer Fotmassage FM 90 - Bra allround fotmassagemaskin
 • Beurer Shiatsu fotmassage FM 60
 • Andersson Fotmassage MLM 2.0

Vilken fotmassage maskin är bäst?

Vi har testat många fotmassagemaskiner. Nedan följer de produkterna som vi rekommenderar från testet, vad som är bra och dåligt med respektive fotmassage maskin samt en recension av varje produkt.

 1. 1. Flowlife Flowfeet fotmassage- Bästa fotmassagemaskinen

  9,5/10
  Flowlife Flowfeet fotmassage
  Bäst i test
  Program
  3 st
  Värme
  Ja
  Styrka
  3 nivåer
  Till Butik
  2490 kr
  Fördelar
  • Skön massage med flera program
  • Lätt att underhålla och rengöra
  • Skönt innertyg och behaglig värme
  Nackdelar

  En fotmassageapparat som behandlar dina fötter med både massage och värme för ett så bra och djupgående resultat som möjligt. Främjar blodcirkulationen, piggar upp trötta fötter och lindrar värken efter en lång dags gående och stående.

  Den här apparaten är utrustad med infraröd värme och har tre olika inställningar som ger varierande styrka och behandling. För nya användare kan det kännas lite märkligt att använda den till en början, men man vänjer sig snabbt och snart blir den en mycket uppskattad del av vardagen. Förutom att motverka svullnader och krama ansträngda fötter är det också mycket skönt att få en ordentlig behandling, vilket fungerar avstressande och lugnande.

  Efter en tids användning har Flowfeet också konstaterats avhjälpa förhårdnader och sprickor på fötterna, och är även lämplig i förebyggande syfte. Produkten är lätt att tvätta och kan användas av alla i hushållet. Den är dessutom utrustad med luftrenare.

  Efter att ha testat den här produkten känner vi att att den är både effektiv och ger en ordentlig behandling. Även om den till en början kan verka lite dyr så tycker vi, liksom externa betygsättare, att den är värd vartenda öre.

  Läs mer
 2. 2. Zenkuru Fotmassage- Bra val

  9,3/10
  Zenkuru Fotmassage
  Program
  3 st
  Värme
  Nej
  Styrka
  2 nivåer
  Till Butik
  1795 kr
  Fördelar
  • Program för alla
  • Odörneutraliserande funktion
  • För fötter upp till str 46
  Nackdelar

  Zenkuru fotmassage-maskinen är till för dig som är ute efter en av de bästa och mest avslappnande fotmassager du kan få, oavsett om du föredrar mjukare eller hårdare massage.

  Massage-apparaten tar omsorgsfullt hand om dina ömma fötter med sin mjuka och fluffiga utformning. Zenkuru har tre förinställda program, nämligen wellness, avslappning och en djup massage med hårt knådande. Förutom detta kan du även lyxa till det med apparatens värmebehandling och arjon-funktion. Denna funktion jobbar för att ta bort dålig lukt från fötterna. Precis som med vilken massage-maskin som helst kan det ta flera tillfällen innan du känner dig avslappnad och bekväm med denna massage-metod. Om du aldrig tidigare provat att genomgå liknande upplevelser är chansen för detta stor. Låt inte detta avskräcka dig från att köpa en fotmassage-produkt dock, för efter några omgångars massage kommer du inte att beklaga Zenkurus många underverk.

  Dina fötter lär rymmas som bäst om de är ca 12-31 cm långa, det vill säga om du har skostorlek 46 eller lägre. Detta upplever vi som en mer negativ aspekt av Zenkuru då de med större fötter inte kan använda apparaten utan att den klämmer till för hårt. Å andra sidan kanske mindre fötter, av denna anledning, får ett bättre fäste.

  Zenkuru har i stor omfattning fått positiva omdömen av konsumenter. Efter att ha testat denna produkt kan vi notera att våra åsikter är enade. Denna massage-maskin är en av de skönaste alternativen och därför har vi valt att utse denna produkt till bäst i test.

  Läs mer
 3. 3. Beurer Fotmassage FM 90- Bra allround fotmassagemaskin

  9,1/10
  Beurer Fotmassage FM 90
  Program
  3 st
  Värme
  Ja
  Styrka
  2 nivåer
  Till Butik
  1795 kr
  Fördelar
  • Utmärkt för hälarna
  • Shiatsu och tryckluftsmassage
  • Höjder cirkulationen i fötterna
  Nackdelar

  Detta är en fotmassage-apparat från tyska Beurer som både masserar och värmer trötta fötter som behöver lite kärlek. Med tre olika inställningar kan du välja mellan en lättare behandling för att exempelvis värma kalla eller stela fötter, en medelbehandling som ger en skön massage och ett intensivprogram för en mer djupgående session.

  Beurer Fotmassage FM 90 främjar blodcirkulationen, behandlar stela leder och utmattade muskler. Den ger ett allmänt tillstånd av välbefinnande, vilket vi kan fastställa efter att ha provat på fotmassagen personligen. Massage-apparaten fungerar antingen med tryckluft, cirkulerande shiatsumassage eller både och i kombination med varandra. Den kan ge en ganska tuff behandling av fötterna och hälarna. Det finns tre olika massageprogram att utforska och du väljer själv om du vill använda dig av värmeinställningen. Den rekommenderade tiden per behandling är 15 minuter.

  Den här apparaten kan användas av personer med skostorlek upp till 46 som har måtten 42 x 36 x 25 cm och väger 5 kg, vilket ger en bra stabilitet. Du kan ta av skyddet om du vill tvätta apparaten och hålen där du sticker in fötterna är skönt vadderade. Allt sköts med en enkel LED-display och över lag uppskattas denna apparat för sin höga kvalitet. Beurer Fotmassage FM 90 har dock fått viss kritik då den kan tendera att gnissla under användandet. Vissa hade önskat att den även masserade fötternas ovansidor.

  Läs mer
 4. 4. Beurer Shiatsu fotmassage FM 60

  8,9/10
  Beurer Shiatsu fotmassage FM 60
  Program
  1 st
  Värme
  Ja
  Styrka
  2 nivåer
  Till Butik
  839 kr
  Fördelar
  • Många funktioner
  • Stor anpassningsbarhet
  • Zon- och värmemassage
  Nackdelar
 5. 5. Andersson Fotmassage MLM 2.0

  8,9/10
  Andersson Fotmassage MLM 2.0
  Program
  3 st
  Värme
  Ja
  Styrka
  3 nivåer
  Till Butik
  799 kr

  Fotmassage-produkten Andersson MLM 2.0 hos NetOnNet är det bästa valet för dig som vill ha ett lite billigare alternativ, som fortfarande kan ge en värmande och rättvis fotmassage.

  Denna fotmassage-modell skiljer sig inte så markant från de dyrare versionerna om man tittar på alla dess funktioner. Därför kan den vara värd att slänga ett öga på. I massagen ingår shiatsuterapi, vilket är en japansk massagetyp där fokus ligger på att behandla kroppen med tryckningar istället för knådande. Du kan anpassa fotmassagen med tre styrkor och samma antal olika lägen. Dessutom kan du välja att använda dig av ett sorts förprogrammerat massageprogram som är 15 minuter långt. Detta upplevde vi själva som vettigt och användbart när vi testade Andersson MLM 2.0. Vi uppskattade också produktens trevliga värmefunktion.

  Kundrecensionerna för denna produkt varierar mellan positiva och negativa. Somliga anser att Andersson MLM 2.0 ger en för hård och ojämn massage. Andra tycker att massagen är väldigt givande och skön samt behåller en låg ljudnivå. Vi håller med om att massagen är något hård men upplever inte detta som ett störningsmoment. Den lyckas fortfarande ge en massage som känns avslappnande och läkande. Liksom Zenkurus fotmassage-produkt är denna också anpassad för de som inte har större skostorlek än 46.

  Majoriteten av omdömena för Andersson MLM 2.0 är trots allt goda. Ifall du köper en massage-produkt i denna prisklass får du kanske räkna med vissa smärre brister. Allt som allt är det ändå ett mycket bra budgetval då Andersson MLM 2.0 har många intressanta funktioner för dig att utforska.

   

  Läs mer
Varför lita på FitnessFrank?

FitnessFrank spenderar tusentals timmar på att undersöka, analysera och testa produkter för att kunna rekommendera de bästa valen för våra läsare. Vi tar inte emot ersättning eller varuprover för att ranka en tillverkare före en annan.

Köpguide: Så hittar du bästa fotmassagemaskinen

När du köper en fotmassagemaskin är det framförallt en skön massageupplevelse man är ute efter. För att du lättare ska hitta den produkt du är ute efter, har vi satt ihop en köpguide.

Dessa punkter är de viktigaste:

 • functionsFunktioner
  Hur många program, inställningar och övriga funktioner är en indikator på hur mycket jobb som har lagts på att framställa produkten, och därmed även hur pass bra massagen kommer vara. Desto fler programinställningar desto större är chansen att du kommer bli nöjd. Allt detta är ju dock en balansakt eftersom mer funktioner och inställningar brukar innebära ett högre pris. Om man nu vill sätta ett pris på sin komfort.
 • satisfactionKundrecensioner
  Något vi alltid tittar noga på när vi gör tester och ska välja ut produkter är vad andra konsumenter tycker och tänker. Vill du ha en indikation på kvalitén på en produkt är det alltid värt en titt på vad folk har lagt för betyg och vad de har kommenterat. Har man tagit sig tid att gå tillbaka till en produkt för att betygssätta och kommentera så har den verkligen gjort intryck på en, så kolla på vad andra konsumenter tycker.
 • choice3Konstruktionstyp
  Det finns två sorters konstruktioner på fotmassagemaskiner. En omsluten konstruktion och en öppen. Den omslutna täcker hela foten medan den öppna endast verkar på undersidan av foten. Prisnivåerna varierar inte så mycket mellan produkter med samma konstruktion, men mellan sorterna är prisskillnaden och funktionerna rätt stora. En sluten konstruktion kostar lite mer men har ofta fler och varierade funktioner medans en öppen konstruktion är billigare men kan mest massera undersidan av fötterna.
 • balance4Pris
  Alltid något som man måste överväga är huruvida massagemaskinen är värt priset på den. Detta blir ju väldigt individuellt, men om du verkligen vill ha ut det mesta av din massagemaskin så tycker ändå vi att det är värt att investera lite mer pengar i den. Du får mer för pengarna, och som vi nämnde innan är frågan om du verkligen vill sätta ett pris på din komfort.

Att tänka på vid köp av fotmassagemaskin

Innan du köper din fotmassagemaskin finns det några punkter du bör tänka lite extra på. Till exempel är vissa maskiner utformade för en avslappnande massage medan andra ger fördelar som smärtlindring och förbättrad blodcirkulation. Är du en fysiskt aktiv personer som går eller springer mycket känner du säkert igen dig i ömma fötter. I så fall bör du gå för en mer professionell maskin som stimulerar blodcirkulationen för att fötterna ska återhämta sig snabbare.

Olika typer av fotmassagemaskiner

Det finns många olika typer av fotmassagemaskiner och de skiljer sig ganska mycket åt.

 • Vibrerande fotmassage: De flesta öppna konstruktionerna är av den här sorten. När du lägger fötterna på den så vibrerar triggerpunkterna under fötterna. Passar bra för en lätt avslappnande massage.
 • Lufftrycksmassage: De flesta maskinerna med sluten konstruktion använder sig av den här tekniken. Stora luftpåsar fylls upp så fötterna kläms ihop ovanifrån och från sidan. Passar bra för avslappning av musklerna i sidan på foten.
 • Knådande fotmassage: En av de vanligaste formerna av fotmassage. Massagehuvuden som roterar under foten för att ge en rejäl massage. Finns i många olika varianter med små och stora massagehuvuden som snurrar åt olika håll. Ofta i kombination med någon annan fotmassageteknik.
 • Shiatsu fotmassage: Även denna massageteknik är återkommande i flera olika typer av massagemaskiner. Fungerar genom att lägga ett tryck på särskilda punkter i foten för att stimulera blodcirkulationen.
 • Uppvärmd fotmassage: En ganska ovanlig funktion men väldigt behagligt, framförallt här i Norden under vinterhalvåret. Bör inte användas av personer med nedsatt känsel i fötterna.

Fotmassagemaskin med öppen eller sluten konstruktion?

Om du väljer en öppen eller sluten konstruktion kommer påverka din upplevelse avsevärt. Nedan går vi kort igenom vad som skiljer de olika varianterna åt och vilka för- och nackdelar de har.

Öppen konstruktion

De flesta fotmassagemaskinerna är tillverkade med en öppen konstruktion. En fördel med den öppna konstruktionen är att man enkelt bara kan vila fötterna på apparaten utan att slå på den. Några andra typiska funktioner hos den öppna konstruktionen är:

 • Mindre och lättare så att du enkelt kan flytta runt den eller till exempel ta med dig den till jobbet.
 • Tystgående, så de stör vare sig dig eller din omgivning.
 • Masserar oftast bara under foten, dvs inte på sidan eller ovanpå foten
 • Solida maskiner med lång hållbarhet.

Sluten konstruktion

 • De här maskinerna masserar inte bara bara under fötterna utan ofta även hälarna, anklarna och ibland till och med vaderna.
 • Fler massagetekniker ger en mer övergripande massage
 • Oftast fler inställningar för flera intensitetsnivåer och olika massageprogram
 • Passar inte alltid så bra för dig med stora fötter

Hälsofördelar med fotmassage

En fotmassage behöver inte bara vara otroligt skönt, det finns faktiskt förvånadsvärt många hälsoförelar med en fotmassage. Bland annat:

 • heartbeatFörbättrad blodcirkulation - Vi går ofta runt hela dagarna med skor på och många av oss har jobb och livsstilar som innebär mycket stillasittande. Detta gör att vi inte nyttjar musklerna i våra fötter och stryper blodflödet i våra fötter, vilket påverkar blodflödet i resten av kroppen. En god fotmassage stimulerar musklerna i foten och blodflödet i hela kroppen. En fotmassage sänker även blodtrycket, så har du högt blocktryck kan en fotmassage vara väldigt passande.
 • calmAvslappning - Det vi oftast njuter av mest med en fotmassage är den avslappande effekten den kan ha. Vilket lugnar ner oss och sänker vår stress. Stress som är ett av de vanligaste problem i dagens samhälle. Detta i kombination med den ökade blodcirkulationen kan också ge dig en djupare och bättre sömn. Studier har till och med pekat på hur masserande av vissa punkter i foten till och med kan ha positiv inverkan på depression.
 • pedicureStärkta och oömma fötter - När du stimulerar musklerna och förbättrar blodcirkulationen i fötterna stärker du dem och ökar rörligheten. Har du dessutom ont i foten är en fotmassage ofta ett bra sätt att lindra smärta på, var dock varsam vissa skador kan bli värre om hanterar dem på fel sätt.
 • pregnancyGraviditet -  Det är vanligt att man får svullna och ömmande fötter när man är gravid, på grund av ansamling av vätska. Fotmassage kan hjälpa med både svullnaden och ömmhet, och kan vara ett fantastiskt treat när man bär runt på en extra varelse som förändrar ens kropp så pass mycket.

 

Vanliga frågor om formassagemaskiner

Är en fotmassagemaskin effektiv?

Det varierar lite från produkt till produkt, men överlag ja. De stimulerar fötterna och musklerna i den, vilket har en avslappande effekt och ökar blodcirkulationen i fötterna och resten av kroppen. Hur skön en massagemaskin känns är vitt skilt men dessa primära effekter består.

Vilken fotmassagemaskin är bäst?

Vi rekommenderar Flowlife Flowfeet fotmassage, vi tycker den har de bästa funktionerna och effekt på fötterna. Den eller produkter med liknande egenskaper är alltså vad du borde leta efter.

Vad ger en fotmassagemaskin för effekt?

Den förbättrar mjukar upp fötterna och förbättrar blodcirkulationen i kroppen. Dessutom är det avslappnande och skönt med en massage.

Kan jag använda en fotmassagemaskin om jag är gravid?

Ja, det ska definitivt inte vara någon fara. Lider du dessutom av uppsvullna fötter är en fotmassage till och med att rekommendera.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
42 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5
Senaste tester