Bäst i test: Bästa fotmassageapparaten 2022

johan karlsson
Skriven av Johan Karlsson
Uppdaterad juni 2022

Att få en ordentlig fotmassage är inte bara skönt och avkopplande för kroppen, det kan behandla och lindra ett antal hälsoproblem. Bland annat stimulerar en fotmassage blodcirkulation och fotledernas rörlighet. Massage är dessutom bra för sinnet och har en lugnande effekt på hela kroppen, vid t.ex. stresspåslag. Vi har granskat fler olika fotmassagemaskiner som säljs i Sverige. Läs mer om testet nedan och ta reda på varför vi valde Flowlife Flowfeet till bäst i vårt test 2022.

Testvinnare - Bästa fotmassageapparaten

 1. Bäst i test fotmassageapparat: Flowlife Flowfeet
 2. Fotmassageapparaten med bäst program: Zenkuru Fotmassage
 3. Fotmassageapparat med bäst värmefunktion: Beurer FM 90
 4. Bästa billiga fotmassageapparaten: Andersson MLM 2.0
 5. Bästa fotmassageapparaten med öppen konstruktion: Beurer Shiatsu FM 60
 1. Bäst i test fotmassageapparat: Flowlife Flowfeet

  9,7/10
  Högkvalitativ fotmassagemaskin med 100 dagars nöjdkundgaranti och 2 års garanti.
  Flowlife Flowfeet
  Bäst i test
  Program
  3 st
  Värme
  Ja
  Styrka
  3 nivåer
  Luftrening
  Ja
  Till Butik
  1990 kr
  Fördelar
  • Skön massage med flera program
  • Lätt att underhålla och rengöra
  • Skönt innertyg och behaglig värme
  Nackdelar
  • Något dyr i jämförelse med vissa andra modeller

  Flowlife Flowfeet är den perfekta maskinen för dig som är ute efter en värmande och djupgående massage. De tre nivåerna och programmen främjar blodcirkulationen, piggar upp trötta fötter och lindrar värken efter en lång dags gående och stående. Den är dessutom utrustad med luftrenare så du slipper den obehagliga lukten som lätt sprider sig från fötterna.

  För nya användare kan det kännas lite märkligt att använda den till en början, men man vänjer sig snabbt och snart blir den en mycket uppskattad del av vardagen. Den är lätt att tvätta och kan användas av alla i hushållet då den fungerar bra för såväl små som stora fötter.

  Läs mer
 2. Fotmassageapparaten med bäst program: Zenkuru Fotmassage

  9,5/10
  Välfungerande fotmassagemaskin med flera förinställda program och värmefunktion.
  Zenkuru Fotmassage
  Program
  3 st
  Värme
  Ja
  Styrka
  2 nivåer
  Luftrening
  Ja
  Till Butik
  1795 kr
  Fördelar
  • Program för alla
  • Odörneutraliserande funktion
  • För fötter upp till str 46
  Nackdelar
  • Endast 2 styrkenivåer

  Med Zenkurus fotmassagemaskin får du tre fantastiska program med stor variation. Tack vare detta tröttnar man aldrig på att använda den och istället för att den blir stående i ett förråd blir den en naturlig del av vardagen. Zenkuru håller en hög kvalitet och de olika nivåerna på styrka fungerar bra för såväl avslappnande som djupgående massage. Den har dessutom en värmefunktion, perfekt för trötta och kalla fötter efter en lång dag utomhus.

  Ett stort utrymme för fötterna gör att hela familjen kan utnyttja apparaten utan att behöva ändra på några inställningar. Med avtagbart innertyg och en odörneutraliserande funktion behöver du heller inte oroa dig för att maskinen ska börja lukta illa.

  Läs mer
 3. Fotmassageapparat med bäst värmefunktion: Beurer FM 90

  9,1/10
  Värmande fotmassagemaskin som gör underverk för dina trötta fötter och även masserar hälarna.
  Beurer Fotmassage FM 90
  Program
  3 st
  Värme
  Ja
  Styrka
  3 nivåer
  Luftrening
  Nej
  Till Butik
  1999 kr
  Till Butik
  1999 kr
  Fördelar
  • Utmärkt för hälarna
  • Shiatsu och tryckluftsmassage
  • Höjder cirkulationen i fötterna
  Nackdelar
  • Passar fötter upp till storlek 46

  Detta är en fotmassageapparat från tyska företaget Beurer som både masserar och värmer trötta fötter. Med tre olika inställningar kan du välja mellan en lättare behandling för att exempelvis värma kalla eller stela fötter, en medelbehandling som ger en skön massage och ett intensivprogram för en mer djupgående session, även om det intensiva helst kunde varit lite starkare.

  De roterande massagehuvudena stimulerar blodcirkulationen och ger snabbt lindring för trötta fötter. Kombinationen av värme och blodcirkulationen gör att fötterna snabbt blir varma och värmen håller i sig även efter du är klar med behandlingen. Apparaten kan användas av personer med skostorlek upp till 46 och den väger ca 5 kg, vilket ger en bra stabilitet. 

  Läs mer
 4. Bästa billiga fotmassageapparaten: Andersson MLM 2.0

  9,1/10
  Prispressad fotmassagemaskin som ändå lyckas leverera goda resultat.
  Andersson Fotmassage MLM 2.0
  Program
  3 st
  Värme
  Ja
  Styrka
  3 nivåer
  Luftrening
  Nej
  Till Butik
  799 kr
  Fördelar
  • Otroligt prisvärd
  • Flera lägen och styrkor
  Nackdelar
  • Vissa tycker att den knådar för hårt
  • Låter ganska högt

  Andersson MLM 2.0 hos NetOnNet är det bästa valet för dig som vill ha ett lite billigare alternativ som fortfarande kan ge en värmande och effektiv fotmassage. Tittar man på de rent tekniska aspekterna skiljer den sig inte särskilt mycket åt från de lite dyrare modellerna med tre program och intensitetsnivåer och värmefunktion. Den låter tyvärr lite mer än de dyrare modellerna och massagen är kanske lite mer ojämn, men för det här priset är den klart värd sina pengar.

  För dig som vill ha en enkel behandling av kalla och trötta fötter är det här ett bra val, men om du tror att du kommer använda maskinen ofta och mycket är det nog bättre att satsa på Flowlifes alternativ. Även om du vill använda den framför TVn utan att störa övriga famlijemedlemmar är det bättre att sikta på ett annat alternativ.

   

  Läs mer
 5. Bästa fotmassageapparaten med öppen konstruktion: Beurer Shiatsu FM 60

  8,9/10
  Fotmassagemaskin i öppet utförande med 18 massagehuvuden och lugnande värmefunktion.
  Beurer Shiatsu fotmassage FM 60
  Program
  1 st
  Värme
  Ja
  Styrka
  2 nivåer
  Luftrening
  Nej
  Till Butik
  839 kr
  Fördelar
  • Många funktioner
  • Stor anpassningsbarhet
  • Zon- och värmemassage
  Nackdelar
  • De omslutande modellerna masserar bättre och mer omfattande

  Även denna maskin är från tyska företaget Beurer men är istället av en öppen konstruktion. Den har i första hand en avslappnade funktion än att massera på djupet. Med tre roterande massagehuvuden med tre triggerpunkter vardera gör den snabbt jobb av att behandla hela fötterna. Den är också utrustad med värmefunktion, perfekt för dig med kalla och frusna fötter.

  FM 60 går enkelt att ändra lutningen med justerbara fötter för att ställa in maskinen i just din favoritvinkel. Den stora fördelen är kanske ändå storleken på maskinen då den tar upp väldigt lite plats och med enkelhet kan ställas under soffan när den inte används. 

  Läs mer
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa fotmassagemaskinen

Köpguide: Så hittar du bästa fotmassageapparaten

Innan du köper din fotmassagemaskin finns det några punkter du bör tänka lite extra på. Till exempel är vissa maskiner utformade för en avslappnande massage medan andra ger fördelar som smärtlindring och förbättrad blodcirkulation. Är du en fysiskt aktiv personer som går eller springer mycket känner du säkert igen dig i ömma fötter. I så fall bör du gå för en mer professionell maskin som stimulerar blodcirkulationen för att fötterna ska återhämta sig snabbare.

 • functions

  Funktioner

  Hur många program, inställningar och övriga funktioner är en indikator på hur mycket jobb som har lagts på att framställa produkten, och därmed även hur pass bra massagen kommer vara. Desto fler programinställningar desto större är chansen att du kommer bli nöjd. Allt detta är ju dock en balansakt eftersom mer funktioner och inställningar brukar innebära ett högre pris. Om man nu vill sätta ett pris på sin komfort.
 • satisfaction

  Kundrecensioner

  Något vi alltid tittar noga på när vi gör tester och ska välja ut produkter är vad andra konsumenter tycker och tänker. Vill du ha en indikation på kvalitén på en produkt är det alltid värt en titt på vad folk har lagt för betyg och vad de har kommenterat. Har man tagit sig tid att gå tillbaka till en produkt för att betygssätta och kommentera så har den verkligen gjort intryck på en, så kolla på vad andra konsumenter tycker.
 • choice3

  Konstruktionstyp

  Det finns två sorters konstruktioner på fotmassagemaskiner. En omsluten konstruktion och en öppen. Den omslutna täcker hela foten medan den öppna endast verkar på undersidan av foten. Prisnivåerna varierar inte så mycket mellan produkter med samma konstruktion, men mellan sorterna är prisskillnaden och funktionerna rätt stora. En sluten konstruktion kostar lite mer men har ofta fler och varierade funktioner medans en öppen konstruktion är billigare och kan mest massera undersidan av fötterna.
 • balance4

  Pris

  Alltid något som man måste överväga är huruvida massagemaskinen är värd priset. Detta blir ju väldigt individuellt, men om du verkligen vill ha ut det mesta av den tycker ändå vi att det är värt att investera lite mer pengar i den. Du får mer för pengarna, och som vi nämnde innan är frågan om du verkligen vill sätta ett pris på din komfort.

Olika typer av fotmassagemaskiner

Det finns många olika typer av fotmassagemaskiner och de skiljer sig ganska mycket åt. Nedan följer de vanligaste typerna och vad de är bra för:

 • Vibrerande fotmassage: De flesta öppna konstruktionerna är av den här sorten. När du lägger fötterna på den så vibrerar triggerpunkterna under fötterna. Passar bra för en lätt avslappnande massage.
 • Lufftrycksmassage: De flesta maskinerna med sluten konstruktion använder sig av den här tekniken. Stora luftpåsar fylls upp så fötterna kläms ihop ovanifrån och från sidan. Passar bra för avslappning av musklerna i sidan på foten.
 • Knådande fotmassage: En av de vanligaste formerna av fotmassage. Massagehuvuden som roterar under foten för att ge en rejäl massage. Finns i många olika varianter med små och stora massagehuvuden som snurrar åt olika håll. Ofta i kombination med någon annan fotmassageteknik.
 • Shiatsu fotmassage: Även denna massageteknik är återkommande i flera olika typer av massagemaskiner. Fungerar genom att lägga ett tryck på särskilda punkter i foten för att stimulera blodcirkulationen.
 • Uppvärmd fotmassage: Förr en ganska ovanlig funktion som nu är betydligt vanligare. Många upplever den här funktionen som väldigt behaglig, framförallt här i Sverige under vinterhalvåret. Bör inte användas av personer med nedsatt känsel i fötterna.

Öppen eller sluten konstruktion?

Om du väljer en öppen eller sluten konstruktion kommer påverka din upplevelse avsevärt. Nedan går vi kort igenom vad som skiljer de olika varianterna åt och vilka för- och nackdelar de har.

Öppen konstruktion

De flesta fotmassagemaskinerna är tillverkade med en öppen konstruktion. En fördel med den öppna konstruktionen är att man enkelt bara kan vila fötterna på apparaten utan att slå på den. Några andra typiska funktioner hos den öppna konstruktionen är:

 • Mindre och lättare så att du enkelt kan flytta runt den eller till exempel ta med dig den till jobbet.
 • Tystgående, så de stör vare sig dig eller din omgivning.
 • Masserar oftast bara under foten, dvs inte på sidan eller ovanpå foten
 • Solida maskiner med lång hållbarhet.

Sluten konstruktion

 • De här maskinerna masserar inte bara bara under fötterna utan ofta även hälarna, anklarna och ibland till och med vaderna.
 • Fler massagetekniker ger en mer övergripande massage
 • Oftast fler inställningar för flera intensitetsnivåer och olika massageprogram
 • Passar inte alltid så bra för dig med stora fötter
Så valde vi ut de bästa fotmassagemaskinerna

Hur vi utsåg bästa fotmassageapparaterna

Det är inte helt enkelt att säga vilken fotmassagemaskin som är bäst. Det blir till exempel svårt att jämföra en öppen mot en sluten konstruktion. Därför har vi valt att utse vinnare i fem olika kategorier.

För att komma fram till vilken fotmassagemaskin som är bäst beställde vi hem ett tjugotal apparater från olika tillverkare. De har sedan testats och betygsatts på 9 olika punkter med hjälp av följande frågor:

 • Funktioner: Hur många olika massagetekniker erbjuder produkten? Finns det värme? Hur många massageprogram och intensitetsnivåer finns det? Finns det en funktion för luftrening?
 • Ljudnivå: Hur mycket låter maskinen under användning? Stör den exempelvis under tv-tittande? Hur mycket skiljer ljudnivån vid olika program och intensitetsnivåer?
 • Lukt: Hur luktar den efter en veckas, två veckors och en månads användning? Har den sugit åt sig någon äcklig lukt från fötterna eller inte? Går det ta loss och tvätta tygdelar?
 • Komfort: Är maskinen behaglig att använda eller gör det ont någonstans? Påverkas komforten av stora eller små fötter? Hur skiljer sig komforten mellan olika program?
 • Användarvänlighet: Är det enkelt att komma igång och använda den? Är det smidigt att ändra intensitet, program och värme under användning? Hur lång är sladden?
 • Effekt: Upplever du att maskinen ger utlovad effekt? Kan du få en avslappnande massage? Får den igång blodcirkulationen i fötterna? Känns det bättre efteråt när du har ont i fötterna?
 • Pris: Hur mycket kostar den? Är priset rimligt i förhållande till kvalitet och funktioner? Skulle du rekommendera den här produkten till andra?
 • Kvalitet: Hur kvalitativt känns materialet? Känns det plastigt och billigt eller mer robust? Har maskinen blivit sämre efter en månads användning eller känns den som ny?
 • Kundbetyg: Vad säger andra personer som testat fotmassagemaskinen? Vad tycker de flesta är bra och dåligt med den?

Testpanelns betyg har sedan sammanställts och vinnare korats i fem olika kategorier.

Vanliga frågor om bästa fotmassagemaskinen

Vanliga frågor om formassagemaskiner

Är en fotmassagemaskin effektiv?

Det varierar lite från produkt till produkt, men överlag ja. De stimulerar fötterna och musklerna i den, vilket har en avslappande effekt och ökar blodcirkulationen i fötterna och resten av kroppen. Hur skön en massagemaskin känns är vitt skilt men dessa primära effekter består.

Vilken fotmassagemaskin är bäst?

Vi rekommenderar Flowlife Flowfeet, vi tycker den har de bästa funktionerna och effekt på fötterna. Den eller produkter med liknande egenskaper är alltså vad du borde leta efter.

Vad ger en fotmassagemaskin för effekt?

Den förbättrar mjukar upp fötterna och förbättrar blodcirkulationen i kroppen. Dessutom är det avslappnande och skönt med en massage.

Kan jag använda en fotmassagemaskin om jag är gravid?

Ja, det ska definitivt inte vara någon fara. Lider du dessutom av uppsvullna fötter är en fotmassage till och med att rekommendera.

Vad är en fotmassageapparat bra för?

En fotmassage behöver inte bara vara otroligt skönt, det finns faktiskt förvånadsvärt många hälsofördelar med en fotmassage:

 • heartbeatFörbättrad blodcirkulation - En god fotmassage stimulerar musklerna i foten och förbättrar därmed blodflödet.
 • calmAvslappning - Det vi oftast njuter av mest med en fotmassage är den avslappande effekten den kan ha.
 • pedicureStärkta och oömma fötter - Är du trött eller har lite ont i fötterna är en fotmassage ofta ett bra sätt att lindra smärta på.
 • pregnancyGraviditet -  Fotmassage kan hjälpa med mot både svullnaden och ömheten i fötterna vid graviditet.
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
128 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5

Bäst i test - Bästa Fotmassage maskin enligt Fitnessfrank.se

 1. Bäst i test fotmassageapparat: Flowlife Flowfeet
 2. Fotmassageapparaten med bäst program: Zenkuru Fotmassage
 3. Fotmassageapparat med bäst värmefunktion: Beurer FM 90
 4. Bästa billiga fotmassageapparaten: Andersson MLM 2.0
 5. Bästa fotmassageapparaten med öppen konstruktion: Beurer Shiatsu FM 60

Fotmassage maskin finns att köpa i många olika butiker. Våra favoriter är Flowlife , CoolStuff , Svenskt Kosttillskott , Netonnet och MEDS .