Bäst i test: Bästa Ketonmätare 2022

Underlätta din ketodiet och hitta den bästa mätaren för dina behov.
johan karlsson
Skriven av Johan Karlsson
Uppdaterad december 2021

I det här testet ska vi titta på några av de mest populära kentonmätarna och ta reda på vilka funktioner de har. En ketonmätare behöver du om du går på en ketodiet och på ett smidigt sätt vill kontrollera ketonivåerna och att du befinner dig i ketos. Även diabetiker har stor nytta av en ketonmätare eftersom det ger en tydlig indikation på hur högt blodsockret är. Det finns också varianter som kan mäta både keton och glukos i blodet. På så vis kan du få en mycket exakt mätning i båda kategorierna.

Vi har testat ett tjuotal ketonmätare och valt ut produkter till testvinnare i tre olika kategorier. Bäst överlag blev Acetrack Ketonmätare - en fantastiskt prisvärd ketonmätare av hög kvalitet!

Testvinnare - Bästa Ketonmätare

 • Bäst i test: Acetrack Ketonmätare
 • Bästa billiga ketonmätaren: eBketone Blodketonmätare Kit
 • Bästa multimätaren: Wellion GALILEO
 1. 1. Bäst i test: Acetrack Ketonmätare

  9,7/10
  Smart ketonmätare med mobilapplikation.
  Acetrack Ketonmätare
  Bäst i test
  Mätning
  Luft
  Bluetooth
  Ja
  Display
  Nej
  2395 kr
  Till Butik
  2395 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Portabel modell
  • Med smart mobilapplikation
  • Enkel att använda
  Nackdelar
  • Kräver utandning i 6 sekunder
  • Tar en stund att ladda om

  Ketonmätaren från Acetrack mäter ketonivåerna i kroppen via utandningsluften. Mätaren kopplas ihop med en mobilapplikation och i den kan du läsa av om du befinner dig i ketos eller inte. Mätaren är ungefär lika stor som en standard mobiltelefon och är smidig att ta med sig, vilket innebär att du kan mäta ketosen precis vid de tillfällen du vill, eftersom du alltid kan ha den med dig.

  I applikationen kan du göra anteckningar tillsammans med testresultaten och i detalj ha koll på hur dina matval och träningsrutiner påverkar dina ketonivåer. Acetrack Ketonmätare passar för alla som äter enligt ketogen, paleo, GI eller LCHF-kost.

  Ketonmätaren från Acetrack var en självklar produkt för oss att placera i vinnarkategerin, eftersom den på ett smidigt och hygieniskt sätt mäter ketonivåerna i blodet. Samtidigt som du kan föra dagbok över resultaten direkt i appen. Dessutom är produkten svensktillverkad och håller hög standard, rent tekniskt.

  Läs mer
 2. 2. Bästa billiga ketonmätaren: eBketone Blodketonmätare Kit

  9,5/10
  En standardiserad lättanvänd ketonmätare till ett bra pris.
  eBketone Blodketonmätare Kit
  Mätning
  Blodmätning
  Bluetooth
  Nej
  Display
  Ja
  399 kr
  Till Butik
  399 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Lätta att använda
  • Lättläst display
  • Ger exakta mätningar
  Nackdelar
  • Teststickor måste kontinuerligt köpas
  • Inte något för den som är känslig för blod

  Ketonmätaren eBketone mäter ketoshalten i blodet. Tillverkaren har gjort det mycket lätt att komma igång. Kittet innehåller mätare, teststickor och lancetter som du tar blodprovet med. Dessutom medföljer en praktisk och hygienisk förvaringsväska, så att du vet att du alltid har allt på samma ställe. I kittet ingår 10 testremsor, 10 lansetter, lancetthållare, ketonmätare och förvaringsväska.

  Mätaren är perfekt för dig som vill komma igång med att mäta ketos i blodet för att hålla reda på din fettförbränning, men utan att behöva investera alltför mycket. Fortsätter du med keto- eller annan lågkolhydratkost, kan du alltid uppdatera dig med vår bäst i test vinnare. Men för nybörjaren som vill prova på, är det här ett perfekt alternativ. När testremsorna är slut kan du beställa fler via återförsäljaren som du köpte den av.

  Läs mer
 3. 3. Bästa multimätaren: Wellion GALILEO

  8,9/10
  En smart kombination av blodsocker- och ketonmätare.
  Wellion GALILEO
  Mätning
  Blodmätning
  Bluetooth
  Nej
  Display
  Ja
  319 kr
  Till Butik
  Fördelar
  • Mäter ketos och glukos
  • Automatisk igenkänning av mätstickor
  • Enkel och lättläst display
  Nackdelar
  • Teststickorna för med sig extra kostnader

  Glukos och ketonmätaren från Galileo så är en blodsockermätare och ketonmätare i ett. Här använder du två olika typer av stickor och en verkligt smart funktion i mätaren är att den automatiskt känner av vilken typ av sticka den ska mäta av. Du behöver alltså inte justera inställningarna på något särskilt vis innan du börjar. Mätaren har en hög nivå av noggrannhet och skärmen är perfekt för alla som behöver en variant som är lätt att läsa av, med stora och väl synliga siffror. Porten där stickan ska placeras är upplyst så det är väldigt enkelt och svårt att göra fel här, även om det är dålig belysning där du testar.

  Ketonmätaren är ett jättebra val för den som vill ha en enkel och lättbegriplig mätare. Vi gillar att den även mäter blodsockret. Det gör att den därmed också passar diabetiker som ju också ofta är intresserade av lågkolhydratkost. Här kan alltså flera olika mätningar kombineras i en och samma apparat.

  Läs mer

Ketonmätare köpguide

Inför att du ska köpa en ketonmätare bör du fundera över vilka funktioner du kan behöva. Mätarna har nämligen olika finesser som du kan använda dig av. Det är förstås onödigt att betala en större summa för en ketonmätare med funktioner som du sedan inte använder. Men det är kanske ännu mer irriterande att införskaffa en ketonmätare och relativt snart märka att du skulle vilja ha fler funktioner än vad den har. Det är därför väl värt att läsa på om olika produkter och deras specifikationer. Då lär dig om smarta funktioner du vill använda dig av, men som du inte visste fanns. En ketonmätare kan bland annat vara utrustad med:

 • Extra stor display - För vissa användare kan det vara bekvämt, eller till och med nödvändigt, att siffrorna är väl synliga och lätta att avläsa.
 • Lättlästa indikatorer med färg - För att göra det ännu lättare för användaren kan en mätare vara utrustad med färgindikationer på vilka ketonivåer du befinner dig på.
 • Bluetooth-anslutning med en tillhörande app - En väldigt smart funktion är att kunna läsa av och spara resultaten via en mobilapplikation som mätaren kan ansluta till via Bluetooth.
 • Mätningsmetod - En ketonmätare analyserar antingen blod, utandningsluft eller i urin, där blod är klart mest noggrant men för de flesta duger det gott med en utandningsluftsmätare.

Den typ av ketonmätare du ska välja kan även bero på din livsstil i övrigt. Kombinerar du en mycket strikt kost med hård träning, så vill du sannolikt också kunna dokumentera och analysera data och resultat kontinuerligt. I de fallen rekommenderar vi en ketonmätare som du kopplar ihop med en mobilapplikation, där du kontinuerligt kan anteckna och spara data. Du kan på så vis hålla koll på resultaten över tid och även gå tillbaka för att kontrollera exakt hur du åt, tränade och gick ner i vikt under specifika perioder.

Ketonmätare som analyserar utandningsluften

Väljer du en ketonmätare som använder sig av utandningsluft finns det några detaljer som är viktiga att tänka på. En mätare av det här slaget mäter mängden aceton i utandningsluften, eftersom det i botten på lungorna uppstår aceton när du befinner dig i ketos. Det är därför viktigt att det är en högkvalitativ produkt som är tillräckligt känslig för att kunna få fram exakta resultat, eftersom om du annars måste blåsa väldigt hårt och länge för att få korrekta siffror. Den andra aspekten på ett test av det här slaget är att munstycket ska vara lätt att plocka bort och även kunna diskas med diskmedel i varmt vatten.

Ketonmätare för blodtester

Tänker du köpa en ketonmätare som analyserar blodet är det viktigt att du väljer en mätare av ett etablerat märke, så att du kan få tag på engångsmätstickor när de du har är slut. I guiden har vi två blodmätare som det är lätt att få tag på extra mätstickor till och därför är det produkter vi kan rekommendera. Vi vill tillägga att den här metoden inte är något för den som är mycket känslig för blod, eftersom du tar provet med hjälp av ett mycket litet stick i fingret. Det är verkligen enkelt och tar inte ont, men vi vill ändå påpeka det här för personer som är extremt känsliga.

Så gjorde vi testet

När vi utformar våra tester tittar vi på alla aspekter som du som konsument behöver förhålla dig till. Det har vi förstås också utgått från i vårt val av bästa ketonmätare. För att göra den första gallringen av produkter har vi läst igenom en omfattande mängd recensioner samt kundomdömen på nätet. Kriterier vi utgått från är bland annat:

 • Om mätaren kan läsa av både ketonhalt och glukos, eller fokuserar enbart på keton
 • Hur enkla mätarna är att rengöra
 • Hur dyra eventuella tillbehör är
 • Vilka extrafunktioner ketonmätaren har
 • Om en förvaringsväska eller annan smart förvaring medföljer
 • Var produkten är tillverkad och vilka certifieringar den har
 • Hur lätt resultaten kan avläsas på mätaren

Efter att de grundläggande arbetet gjorts har tre personer testat våra val av produkter och betygsatt de olika funktionerna. Mätaren som sammantaget fått flest poäng, blev vinnare i vår köpguide.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
50 röster, Genomsnitt: 4.8 / 5
Senaste tester