Bäst i test: Bästa kinesiologitejpen 2022

Vi har scannat av marknaden på en mängd bra tejper som underlättar träningen.
johan karlsson
Skriven av Johan Karlsson
Uppdaterad maj 2022

Kinesiologitejp är en stödjande, latexfri & allergivänlig elastisk tejp som kan sitta på kroppen i flera dagar.  Vi har jämfört och tittat närmare på kinesiologitejp. Läs mer om testet och varför Rehband RxTape blev bäst i vårt test.

 

Testvinnare - Bästa kinesiologitejpen

 1. Bäst i test kinesiologitejp: Rehband RxTape
 2. Bästa billiga kinesiologitejp: Gymstick Tape
 3. Bästa kinesiologitejp för rörelse: RockTape
 4. Bästa kinesiologitejp för tyngdlyftning: ABG Stretch Tape 2.0
 5. Bästa kinesiologitejp för fingrar: gForce Sport Tape
 1. Bäst i test kinesiologitejp: Rehband RxTape

  9,7/10
  Vattenresistent tejp som är utvecklad tillsammans med idrottare, fri från både latex och zink.
  Rehband RxTape
  Bäst i test
  Längd
  5 meter
  Pris / meter
  29,80 kr
  Latexfri
  Ja
  Vattentålig
  Ja
  Till Butik
  149 kr
  Till Butik
  149 kr
  Fördelar
  • 5 / 5 i betyg Svenskt kosttillskott
  • Enkel att fästa och ta bort
  • Hög kvalitet
  Nackdelar
  • Finns endast i 1 färg

  Rehband RxTape förbättrar din prestation och ger ett utmärkt stöd för dina muskler. Kinesiologitejpen används i förebyggande syften, som prehab så att säga, men också för att bli kvitt skador. I de träningssituationer när du rör på dig på ett ganska repetitivt sätt så leder detta ofta till större kroppsliga påfrestningar. Då kan denna tejp komma till användning. Du tejpar området som skaver eller känns överbelastat för att ge det ökat stöd och påskynda återhämtningsprocessen. Några exempel på träningsformer där kinesiologitejp kan vara till nytta är tennis, tyngdlyftning, simning och crossfit. Då kan du exempelvis tejpa axlar, knän och vader eftersom dessa kroppsdelar lätt utsätts för en större mängd belastning.

  Denna kinesiologitejp har framtagits med hjälp av vardagsidrottare och är mediciniskt godkänd. Rehband RxTape kan du ha på dig i sex dagar. Produkten är vattenresistent samt fri från zink och laser. Den går att köpa i färgen beige och tejpen är 5 meter lång.

  Tejpen har beskrivits som den bästa kinesiologitejpen och vi säger detsamma. Rehband RxTape har en otrolig förmåga att se till att din kropp på sikt läker och får må bra.

  Läs mer
 2. Bästa billiga kinesiologitejp: Gymstick Tape

  9,7/10
  Vattentålig tejp tillverkad av 97% bomull och 3% spandexfibrer som kan sitta på upp till 7 dagar.
  Gymstick Kinesiology Tape 5m x 5cm
  Längd
  5 meter
  Pris / meter
  17,80 kr
  Latexfri
  Ja
  Vattentålig
  Ja
  Till Butik
  89 kr
  Fördelar
  • Irriterar inte huden
  • Innehåller 97 % bomull och 3 % spandex
  • Ger bra stöd för muskler och leder
  Nackdelar
  • Kan ge lite märken på huden från klistret när den dras bort men är lätt att tvätta bort

  Gymstick Kinesiology Tape är speciellt framställd för att inte irritera din hud. Den ökar även blodcirkulationen utan att hindra dig från att vara i rörelse. Du kan bära tejpen i förhållande till vatten då den är andningsbar. Du kan använda dig av Gymstick Kinesiology Tape i smärtlindrande syften, för att stärka dina leder och muskler. Kinesiologitejpen är tillverkad av ett latexfritt akryllim. Detta lim är av medicinsk kvalitet och gör huden mindre irriterad än de flesta vanliga tejper. Du kan ha på dig samma tejp i upp till sju dagar. Produkten är 5 meter lång. Du kan få den i rosa, beige, svart eller turkos.

  Vi anser att detta är det bästa billiga valet för dig som letar efter en stödjande och effektiv kinesiologitejp. Vi såg mycket positivt på att produkten var skonsam mot huden och tyckte att den gjorde ett bra jobb med att behandla kroppsliga överbelastningar.

   

  Läs mer
 3. Bästa kinesiologitejp för rörelse: RockTape

  9,5/10
  En allergitestad latexfri tejp som kan användas såväl vid träning som rehab.
  RockTape Kinesiologitejp
  Längd
  5 meter
  Pris / meter
  35,00 kr
  Latexfri
  Ja
  Vattentålig
  Ja
  Till Butik
  175 kr
  Till Butik
  175 kr
  Fördelar
  • 4 / 5 i betyg Svenskt kosttillskott
  • Bra elasticitet
  • Hög stabilitet
  Nackdelar
  • Ganska dyrt

  RockTape Kinesiologitejp har blivit högt uppskattad av användare. Den är fri från latex och påskyndar läkningsprocessen av ett antal smärtor. I synnerhet behandlar den hälsporre, ryggsmärtor, muskelbristningar samt andra skador inom träning eller i vardagliga livet. Denna produkt ska fungera mycket bra vid fysiska aktiviteter. Kinesiologitejpen innehåller extra mycket klister så att den ska hålla under en längre period. Du kan på så sätt bära RockTape i totalt fem dagar. Dessutom går det bra att duscha med tejpen på. Mellan 10-20 tejpningar går åt för att förbruka en RockTape-rulle. Tejpen främjar även blodcirkulationen. Produkten finns att få tag på i ett flertal olika färger och är 5 meter lång.

  Utomstående hävdar att denna kinesiologitejp är väldigt effektiv, hållbar och ger ett bra stöd. Detta tycker vi också. Dock finns det de som säger att tejpen kunde ha varit stretchigare, mjukare och suttit under en längre period. För somliga satt tejpen nämligen bara bra i ett dygn. Ens åsikter om kinesiologitejpser är minst sagt individuella. Vi tror i alla fall att detta kommer att vara det bästa valet för dig som söker en välfungerande kinesiologitejp att dra nytta av när du är i rörelse.

  Läs mer
 4. Bästa kinesiologitejp för tyngdlyftning: ABG Stretch Tape 2.0

  9,3/10
  En tejp helt framtagen för att underlätta vid tyngdlyftning.
  ABG Stretch Tape 2.0
  Längd
  6 m
  Pris / meter
  15,83 kr
  Latexfri
  Ja
  Vattentålig
  Nej
  Till Butik
  95 kr
  Till Butik
  95 kr
  Fördelar
  • För tyngdlyftning
  • Bra pris
  • 6 meter lång
  Nackdelar
  • Fastnar lätt i sig själv

  Betydelsen av grepp glöms alltför ofta bort inom styrkesport. Turligt nog är det enkelt att förbättra dels genom träning, men även genom att använda grepptejp. Denna stretchtejp är enkel att använda, slitstark och säkerställer att du kan maxa dina lyft.

  Då denna tejp är tillverkad av bomull så har den unikt hög flexibilitet. Det gör att den följer din kropp och dina rörelser på ett sätt som inte hindrar dig i din träning.

  Läs mer
 5. Bästa kinesiologitejp för fingrar: gForce Sport Tape

  8,9/10
  Anpassad fingertejp för tyngdlyftning, crossfit och annan gymträning.
  gForce Sport Tape
  Längd
  10 m
  Pris / meter
  3,50 kr
  Latexfri
  Ja
  Vattentålig
  Nej
  Till Butik
  35 kr
  Till Butik
  35 kr
  Fördelar
  • Anpassad för fingrarna
  • Gåt även att användas på tårna
  Nackdelar
  • Tänk på att du behöver köpa varor för minst 100 kr för att få frakten kostnadsfritt

  gForce Finger Tape är en riktigt slitstark grepptejp som tack vare den skyddande förpackningen är enkel att alltid ha med sig. Tejpen fäster bra och är tillräckligt flexibel för att inte vara i vägen.

  Det tål att upprepa att det är förvaringsmöjligheterna som får den här tejpen att verkligen sticka ut ur mängden. Den bevarar både fästförmågan och skyddar tejpen från fukt. Perfekt för utomhuspass.

  Läs mer
Avgörande faktorer när du ska hitta bästa kinesiologitejpen

Köpguide: Så hittar du bästa kinesiologitejpen

Med alla olika val som finns kan det vara svårt att bestämma sig och faktiskt veta vilken tejp som faktiskt kommer ge bäst resultat. Men vi ska gå igenom några av de punkterna som är viktiga att titta lite närmare på:

 • storlek

  Storlek

  Vilken storlek man behöver på tejpen beror främst på var du ska använda den. Även om det går att klippa isär eller lägga flera bitar bredvid varandra så är det smidigare att ha rätt storlek från början. Rent generellt kan man säga att ju större yta du behöver täcka desto bredare tejp är bättre. 
 • material

  Material

  Kinesiologitejp görs från många olika material. Läs på förpackningen och se till att du inte är allergisk mot något som finns i den. Vissa tejper är till exempel gjorda av latex, vilket en del kan vara känsliga mot. Materialet påverkar givetvis effekten av produkten också, både vad gäller hållbarhet och prestanda. Generellt är tejper gjorda av syntetiska material mer elastiska än bomullstejper.
 • livslangd

  Livslängd

  Beroende på vad du använder tejpen till spelar livslängden olika mycket roll. Använder du den bara förebyggande under tiden du tränar spelar det kanske inte så stor roll, men använder du den för att påskynda läkningen efter en skada så gör den det desto mer. Vissa tejper kan sitta kvar och behålla sin funktion i upp till en vecka medan andra bara är effektiva i någon dag.
Så valde vi ut de bästa kinesiologitejperna

Hur vi utsåg bästa kinesiologitejperna

Det finns många olika kinesiologitejper att välja på och det är inte alldeles enkelt att veta vad som skiljer dem åt. Vissa produkter är anpassade för viss användning och är inte alls lika bra att använda på andra ställen på kroppen, medan andra går att använda bredare men kanske inte riktigt lika effektiva på specifika områden. Vi har här valt att utse det bästa alternativet i flera olika kategorier - för att gör ditt val enklare.

Som underlag för testet beställde vi hem ett 20-tal k-tejper från olika tillverkare. De har testats noggrant och sedan betygsatts efter följande kriterier:

 • Pris: Hur mycket kostar produkten? Vad blir priset per meter? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa den här produkten?
 • Hållbarhet: Hur lång tid tar det tills tejpen börjar släppa i kanterna? Hur lång till tar det tills tejpen tappat sin funktion helt? Hur påverkas tejpen av svett vid kraftig ansträngning? Hur påverkas tejpen av dusch och bad? Sitter den sämre på ställen med mycket rörelse?
 • Användning: Är det enkelt att applicera tejpen som du vill? Är det lätt att klippa av rätt längd? Kladdar remsan lätt ihop? Går det enkelt att dela den på längden? 
 • Funktion: Upplever du att tejpen hjälper mot dina problem? Hur bra fungerar den? Har du råkat ut för några slags biverkningar?

Slutligen har vi sammanställt alla betygen och vinnaren i varje kategori blir helt enkelt den produkt som fått det högsta totalbetyget.

Vanliga frågor om bästa kinesiologitejpen

Frågor och svar om kinesiologitejp

Nedan tar vi upp några av de vanligaste frågorna och svaren om kinesiologitejp

Finns det några risker med kinesiologitejp?

Du bör inte använda K-tejp på problemhud eller om du har sår. Om du lider av cancer eller blodproppar ska tejpen inte användas då det kan få allvarliga konsekvenser i och med det ökade blodflödet.

Vilken kinesiologitejp är bäst?

Rehband RxTape utsåg vi till testets bästa tejp. Detta baserade vi på pris, material och dess funktioner. 

Vad är kinesiologitejp bra för?

Kinesiologitejp kan användas både  i förebyggande syften eller om olyckan redan varit framme. Tejpen är bra för bland annat:

 • Skador
 • Smärtlindring
 • Stöd
 • Motverka svullnader
 • Öka rörelseförmågan

Hur använder man kinesiologitejp?

 1. Rengör och torka huden.
 2. Ta in på tejpens kladdiga sida.
 3. Pilla upp en liten flik i ändarna innan appliceringen, alternativt bryt tejpen i mitten.
 4. Gör några provrörelser.
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
128 röster, Genomsnitt: 4.8 / 5

Bäst i test - Bästa Kinesiologitejp enligt Fitnessfrank.se

 1. Bäst i test kinesiologitejp: Rehband RxTape
 2. Bästa billiga kinesiologitejp: Gymstick Tape
 3. Bästa kinesiologitejp för rörelse: RockTape
 4. Bästa kinesiologitejp för tyngdlyftning: ABG Stretch Tape 2.0
 5. Bästa kinesiologitejp för fingrar: gForce Sport Tape

Kinesiologitejp finns att köpa i många olika butiker. Våra favoriter är Svenskt Kosttillskott och Gymgrossisten .